Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Ο ρεβανσισμός είναι πολιτική και πνευματική αδυναμία.


Διαβάζοντας την σημερινή συνέντευξη του υπουργού Δικαιοσύνης, κ.Καστανίδη στην «Ελευθεροτυπία» διακρίνω έντονο χρώμα ρεβανσισμού.

Αυτού του ρεβανσισμού που δεν διακατείχε τόσο τον κ. Καραμανλή όσο και τα μέλη των κυβερνήσεων του. Καθείς , με την πάροδο του χρόνου ,θα κριθεί από την Ιστορία και θα λάβει το αντίστοιχο μερίδιο στην συνείδηση των Ελλήνων πολιτών .

Για την iστορία και μόνο θα αναφέρω ορισμένα στοιχεία για μια πολιτική απάτη με ποινικές προεκτάσεις ,για την οποία όμως ο κ. Καραμανλής μπροστά στο εθνικό συμφέρον και στο πνεύμα των συναινετικών και ήπιων τόνων , δεν την εκμεταλλεύτηκε και δεν επέδειξε τον σημερινό ρεβανσισμό του ΠαΣοΚ.

Γνωρίζετε ότι υπήρχαν διαπιστωμένες ποινικές ευθύνες του κ. Γ.Παπανδρέου, που ενώ αρχικά εντοπίστηκαν και αναφέρθηκαν από την Ελληνική Δικαιοσύνη στη συνέχεια ...αποσιωπήθηκαν και φυσικά δεν έγιναν αντικείμενο ρεβανσιστικών και μικρόψυχων διαθέσεων;

Μιλώ για την υπόθεση με τους αλλογενείς που εν μια νυκτί βαφτίστηκαν Έλληνες και για την οποία ο κ. Γ.Παπανδρέου, με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών, απέκρυψε αποδεδειγμένα από τη Βουλή στοιχεία – φωτιά.

Στο πόρισμα - βόμβα που συνέταξε το 2001 ο τότε εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ισίδωρος Ντογιάκος, προέκυψαν πολιτικές και ποινικές ευθύνες για τον σημερινό πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, αφού παρότι είχε ενημερωθεί εγκαίρως ( από τον πρέσβη Χαρ. Δημητρίου που είχε διεξάγει τη σχετική Ένορκη Διοικητική Εξέταση ) για τα πρόσωπα που χορηγούσαν παράνομες παλιννοστήσεις (μόνο η πρεσβεία μας στη Μόσχα έδωσε την περίοδο 1996-2000 150.000 τέτοιες εγκρίσεις), δεν προέβη σε καμία ενέργεια, προκειμένου να διωχθούν οι εμπλεκόμενοι διπλωματικοί υπάλληλοι.

Η έκθεση Δημητρίου, της οποίας πρώτος αποδέκτης ήταν ο νυν Πρωθυπουργός ανέφερε ότι … «από το σύνολο σχεδόν των καταθέσεων των διπλωματικών υπαλλήλων φαίνεται ότι τα μηχανογραφημένα προξενικά μητρώα της πρεσβείας της Μόσχας που είχαν δημιουργηθεί με τη συνδρομή της ΑΤΕ (Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας .Αλήθεια ...ποιος... ήταν τότε πρόεδρος της; ), όχι μόνο δεν χρησιμοποιήθηκαν για τον έλεγχο των …“παλιννοστήσεων”, αλλά εξαφανίστηκαν μαζί με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές».

Ο κ. Γ. Παπανδρέου όχι μόνο προσπάθησε να κρύψει τα ενοχοποιητικά έγγραφα από την ελληνική Δικαιοσύνη ώστε να υπάρξει παραγραφή του εγκλήματος, αλλά την απέκρυψε και από τη Βουλή για τουλάχιστον δυο μήνες, χωρίς καμία επίσημη αιτιολογία.
Αποτέλεσμα ήταν να χαθεί πολύτιμος χρόνος, σε μια προσπάθεια να εξαφανισθούν οι αποδείξεις και να ξεχασθεί η υπόθεση.

O τότε εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ισίδωρος Ντογιάκος προσκρούοντας στις ποινικές ευθύνες όχι μόνο του κ.Γ.Παπανδρέου, που αρνήθηκε να υπάρξει περαιτέρω έρευνα για το θέμα, αλλά κι άλλων υπουργών του ΠαΣοΚ, όπως ο Θόδωρος Πάγκαλος, ο Γρ. Νιώτης, ο Γιώργος Φλωρίδης, ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης, ο Φίλιππος Πετσάλνικος και ο Γιώργος Ρωμαίος, κατέθεσε το πόρισμά του στο γραφείο του τότε προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη.

Ο κ. Καραμανλής απέδειξε το πατριωτικό, πολιτικό και προσωπικό ποιόν του και δεν θέλησε να κάνει μια χώρα ...άνω κάτω! Είχε στη διάθεσή του τις καταγγελίες πιλότων που έκαναν παραμονές των εκλογών του 2000 το δρομολόγιο Ελλάδας και Κύπρου και μετέφεραν χιλιάδες άτομα που δεν μιλούσαν ελληνικά, ενώ στα αεροπλάνα υπήρχε πάντα κάποιος που τα εφοδίαζε με διαβατήρια και εκλογικά βιβλιάρια.

Ο Κώστας Καραμανλής είναι η σημερινή απόδειξη των λόγων του μεγάλου Άγγλου Ιστορικού Edward Gibbon που έλεγε ότι :«Κάθε άνθρωπος που φτάνει πάνω από ένα συνηθισμένο επίπεδο, έχει λάβει δύο εκπαιδεύσεις. Την μία από την οικογένεια του και τους δασκάλους του και την άλλη -πιο προσωπική και πιο σημαντική- από... τον εαυτό του».

Να θυμίσω ότι η Ιστορία δεν είναι χρήσιμη επειδή διαβάζει κανείς εκεί το παρελθόν, αλλά επειδή διαβάζει ...το μέλλον!

20 σχόλια:

  1. Ευτυχώς που μας θύμησες άλλη μια περίπτωση από τις πολλές της "ανεξάρτητης" δικαιοσύνης σε αυτή τη χώρα. Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει θεσμικά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να μην ξαναλειτουργήσει ποτέ πια μέσα στη δικαιοσύνη το παρακράτος της δεξιάς τύπου Ντογιάκου και Σανιδά.
    Όσο για τον παγκοσμίως άγνωστο μεγάλο άνδρα της πολιτικής τον αφήνω στην κριτική των στελεχών της ΝΔ όπως αυτή διατυπώθηκε στη χθεσινή ΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγω παλι αδυνατω να το καταλαβω,πως μια τετοια πραξη εξυπηρετει το εθνικο συμφερον...δεδομενου οτι μετα απο αυτο ξεκινησε ουσιαστικα και η μεγαλη ροη λαθρομεταναστων στην χωρα.εκτος των αλλων οικτρων αποτελεσματων της κυβερνησεως σιμητη της εποχης
    ΠΟΙΑ εθνικη αναγκη επετρεψε στον κο.Γ.Α.Π να ειναι εκτος φυλακης και να ηγειται της χωρας αυτη την στιγμη?
    πως οι ομοιο-γενεις αφομοιωθηκαν,και αν οχι που ειναι τωρα?
    γιατι ολο αυτο?αν καποιος γνωριζει περισσοτερα,ας μας διαφωτισει.
    ευχαριστω
    Μ.Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς προηγούμενο Ανώνυμο, Μ.Ρ
    Μπαίνεις στο ΜΕΤΡΟ, παίρνεις την Αττική οδό, περνάς τη γέφυρα του Ρίου, συνεχίζεις την υποθαλάσσια σύραγγα του Ακτίου, νοιώθεις περήφανος γιατί μπήκε η χώρα στην ΟΝΕ, γιατί μπήκε η Κύπρος διχοτομημένη στην ΕΕ, που οργανώθηκαν ασφαλείς Ολυμπιακοί Αγώνες και πείστηκες από τον πρώην καταληλότερ- ποιοί άραγε τον έσπρωχναν έτσι;-ότι η εποχή Σημίτη ήταν καταστροφική! Σίγουρα έκανε και πολλά λάθη, ωστόσο ο απολογισμός είναι θετικός! Αν τα ισοπεδώνουμε όλα καταστρέφουμε την πίστη στο μέλλον των επόμενων γενιών καιτους σπρώχνουμε στο περιθώριο, με τα γνωστά αποτελέσματα! Αλλίμονο στον τόπο που έχει πολίτες με τέτοια λογική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aλλου αυτα πολιτη.ΟΙ εκλογες του 2000 ηταν σικε εν γνωσει του Καραμανλη και αυτος ειναι ο λογος δημιουργιας του κομματος Καρατζαφερη.
    Ας υποθεσουμε λοιπον οτι αποφασισε για λογους εθνικου συμφεροντος να σκεπασει το θεμα ο Καραμανλης.Με το ΔΗΣΥ τι εγινε;
    Ποιος ΔΗΣΥ θα μου πεις.Μα το αδελφο δεξιο κομμα της Κυπρου που κυβερνουσε τοτε με τον Κληριδη και μετετρεψε την Κυπρο σε βαση αερομεταφερομενων ψηφοφορων εκ Τσετσενιας και αλλων πρωην σοβιετικων περιοχων για να ψηφισουν ΠΑΣΟΚ.Οι σχεσεις ΝΔ - ΔΗΣΥ εμειναν αριστες.
    Δεν τρεχει τιποτα δηλαδη που συνεργασθηκε η κυπριακη δεξια με το ΠΑΣΟΚ για να νοθευσουν τις εκλογες του 2000-αλλωστε εχουν και αλλα κοινα σημεια,μαζι εφτιαξαν το σχεδιο Αναν λιγο αργοτερα.Η ΝΔ δεν εχει κανενα προβλημα.
    Αναρωτιεμαι ποιον νομιζεις οτι μπορεις να κοροιδεψεις πια στα τοσα πουληματα που εκανε ο Καραμανλης στο λαο της ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. To σενάριο δεν περπατάει το βλέπεις. Δεν πείθεις κανέναν. Άλλωστε ο θίασος σκιών ασχολείται με την εκλογή νέου αρχηγού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Καραμανλής είναι συνυπεύθυνος. Νομικά όταν καλύπτεις τους εγκληματίες διώκεσαι και εσύ. Μην δίνεται άσυλο στον Καραμανλή. Φέρει και αυτός ακέραια την ευθύνη της συγκάλυψης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανοησίες φίλε πολίτη, βλέπω γραφόμενες, εξ αφορμής της πολύ σοβαρής ανάρτησής σου-όπως πάντα. Ανοησίες που βγαίνουν από υποτιθέμενους σοβαρούς ανθρώπους. Ο πρώτος φίλος τα ρίχνει στην δικαιοσύνη, λες και το θέμα, η ουσία δηλ. δεν είναι οτι ο νυν πρωθυπουργός της Ελλάδος ΕΠΕΙΧΕ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ. Ο άλλος λέει ότι επί Σημίτη έγιναν έργα υποδομής: Δηλ. το Κτηματολόγιο (τα λεφτά εξαφανίσθησαν ) δηλ. η σήραγγα στο Μαλιακό που τόσα παιδάκια σκοτώθηκαν (κι ήρθε ο Καραμανλής να τη φτιάξει), τα Τέμπη που άλλα τόσα σκοτώθηκαν, η εθνική οδός Κορίνθου-Πατρών ( επί Καραμανλή άρχισε η αποκατάστασή της), που τόσους και τόσους έχει φάει. Και μιλάει για το Μετρό, που στοίχισε παραπάνω απ΄ότι κόστιζε (κλεψιά), για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την ασφάλειά τους (το C41 ακόμα ταλανίζει τον φίλο του Γιωργάκη , Τρεπεκλή και τα εκατομύρια ευρώ που χάθηκαν )και το θέμα της εισόδου της ΟΝΕ (που μπήκαμε με επαχθή ισοτιμία ευρώ-δραχμής). Αλλά τα 10 εκ.ευρώ που παραδέχθηκε ο Τσουκάτος ότι τα έδωσε στο ΠΑΣΟΚ γιατί ξεχνιούνται;
    Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές.
    Μπορεί ο Καραμανλής να ολιγώρησε κάπου, αλλά ήταν ο άνθρωπος που αντί να διώξει τους χιλιάδες συμβασιούχους του ΠΑΣΟΚ που του άφησε ο Σημίτης, τους μονιμοποίησε κιόλας! Αυτό σε αντιπαραβολή με την administration Yiorgaki που διώχνει τους εργαζόμενους στα STAGE!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απ` ότι βλέπεις φίλε πολίτη (και σίγουρα το ξέρεις καλύτερα από τον καθένα) πολλοί φοβούνται τον Κώστα Καραμανλή ακόμα και τώρα που αποχωρεί.
    Γιατί άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για κάποιους εδώ έχει σταματήσει ο χρόνος στην προεκλογική περίοδο. Όλα αυτά πολίτης και πολλά άλλα τα έχεις καταγγείλει εσύ και πολλοί άλλοι σε χρόνο πριν τις εκλογές. Όμως ο αδιαφιλονίκητος κριτής λαός έκρινε και αποφάσισε να σας γράψει εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Όλα αυτά κρίθηκαν. Η μόνη δικαιολογία που έχετε για να επεναλαμβάνετε τα ίδια ξανά και ξανά τόσα χρόνια τώρα είναι μόνο και μόνο για να ξεφεύγετε από την πραγματικότητα της συντριβής σας και να χαίρεστε μεταξύ σας χωρίς καν να μπείτε στον κόπο να διερωτηθήτε τι έφταιξε αποδεικνύοντας ότι πράγματι "είστε μια ωραία ατμόσφαιρα" που έλεγε και ο Ντίνος Ηλιόπουλος σε μια κωμωδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολίτη εάν κρίνω από τα troll που μαζεύτηκαν σήμερα , καταλαβαίνω ότι το θέμα τους πονάει.
    Το ίδιο ΠΑΣΟΚ , τα ίδια χάλια.

    Έλεγαν ότι κατάλαβαν από τα λάθη τους , αλλά πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις ξεκινούν τα ίδια. Τόσο οι κυβερνητικοί όσο και οι οπαδοί.

    Το ίδιο ΠΑΣΟΚ. Δεν άλλαξε τίποτα! Σαν να μην πέρασε μια μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δηλαδή, την έλλειψη πολιτικού θάρρους του Καραμανλή, που ΟΦΕΙΛΕ να πάει στη Δικαιοσύνη όλα αυτά, τα βαπτίζουμε "πολιτική αδυναμία"; Έλεος. Κανονικά είναι μια ακόμη απόδειξη του πόσο άτολμος ήταν ως πρωθυπουργός ο Καραμανλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο αγαπητέ μου Μάρκο θα έπρεπε να πάει το μισό ΠΑΣΟΚ στη φυλακή.
    Και μιλάμε για Πρωθυπουργό, υπουργούς κλπ.

    Θεωρείς ότι θα ήταν ανώδυνο ?
    Θεωρείς ότι δεν θα είχαμε ένα μίνι "εμφύλιο"? Θεωρείς ότι δεν θα μας πέταγαν έξω από την ΕΕ, από την στιγμή που παράνομα κάνουμε ανθρώπους από άλλες χώρες ...Ευρωπαίους πολίτες, με όλα τα δικαιώματα λόγω Σένγκεν που έχουν?( μιλάμε για 200.000 ανθρώπους και βάλε)
    Μήπως ξεχνάς τι φασαρία είχε γίνει όταν ανακαλύφθηκαν από την Ιντερπόλ κάτι λίγα διαβατήρια δικά μας στα χέρια άλλων?
    Τις επιπτώσεις τις πληρώνουμε μέχρι σήμερα(βίζα κλπ)

    Αυτές είναι λίγες από τις επιπτώσεις ή συμφορές που θα είχαμε για την χώρα μας.
    Το λαϊκίστικο του Καρατζαφέρη καλό είναι για τα αυτιά των "ανεγκέφαλων" , αλλά πολύ κακό για την πατρίδα μας.
    Μ.Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπερα !

    Απο την ωρα που εχασε τις εκλογες η Ν.Δ ,ολοι εμεις κι εσεις ,φιλοι κι αντιπαλοι του Κ.Κ δεν εχουν/μαι(ας βαλω και τον εαυτο μου μεσα)σταματησει να κατηγορουν/μαι αυτον τον ανθρωπο ,αυτον τον ηγετη που το 2004 οι παντες εστρωναν δαφνες για να ξελασπωσει τη χωρα απο το αδιεξοδο που υπηρχε λογω των προηγουμενων στις κυβερνησεις.
    Σεβωμαι τις αποψεις σας,κατανοω και δικαιολογω οσο μπορω την πικρια ,την απογοητευση για την ηττα...ΟΜΩΣ ,ποιοι ειμαστε εμεις ο απλος λαος που κρινουμε ,που κατηγορουμε,που βριζουμε,τον Κ.Κ ; τι ξερουμε εμεις τι και πως και ολο το παρασκηνιο πισω απο εναν ανθρωπο που κρατα τα ηνια μιας χωρας; ξερουμε μονο την επιφανεια μιας διακυβερνησης,ισως αυτα που ζουμε ΕΜΕΙΣ κι αυτα που μας πασαρουν τα ΜΜΕ...πιστευω πως:ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΟΣ (αν ειχαν κατι προσωπικο να του προσαψουν θα τον ειχαν στειλει στην πυρα)ΟΥΤΕ ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ,ΟΥΤΕ ΑΓΑΘΟΣ,ΟΥΤΕ ΧΑΖΟΣ,για να καταληξει να κανει οσα εφεραν τη Ν.Δ στην αντιπολητευση,αλλα και την πολιτικη του καριερα στο ναδιρ..αρα ας βαλουμε το μυαλο και την ψυχη μας κι ας αναρωτηθουμε ,ΓΙΑΤΙ εγιναν οσα εγιναν,χωρις κομματικες κορωνες ολα αυτα...Αν μπορουμε εστω και για λιγο και με το χερι στην καρδια,να σκεφτουμε απο ΤΙ κι απο ΠΟΙΟΝ/ΠΟΙΟΥΣ εσωσε την Πατριδα μας!

    @..politis,sorry αν ειμαι of topic...

    Αφροδιτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ακου αγαπητε Πολιτη.Εγω πιστευω αυτο που ειπε καποιος παλαιος,νομιζω ο Σολωμος,αλλα δεν ειμαι σιγουρος 100%,δηλαδη,Εθνικον,ειναι το αληθες.
    Αν λοιπον ο Καραμανλης,ειχε στοιχεια που να συνδεουν τον Παπαντρεου,με αυτα που λες,ΕΠΡΕΠΕ να αφησει τη δικαιοσυνη,να κανει τη δουλεια της.
    Αρκει να ειχε λαβει τα μετρα του,ωστε να βαλει αμεροληπτους δικαστες,που παντα υπαρχουν τετοιοι,και να τους αφησει να κανουν τη δουλεια τους.Ετσι,θα εβγαινε ολη η αληθεια και θα ξεβρωμιζε η χωρα.
    Δυστυχως,δεν το εκανε.
    Και τωρα,τι καταφερε;Απλως να κυκλοφορει μια μποχα,που κανεις δεν ξερει αν ειναι αληθινη η οχι,και που αυτη ειναι χειροτερη και απο το ιδιο το σκανδαλο.
    Δεν πιστευω να θεωρεις,οτι αυτο ειναι υπευθυνη σταση του Πρωθυπουργου της χωρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε συ Ανατολιε,1 μυριο ΜΑΡΚΑ ηταν,οχι 10 μυρια Ευρω.
    Μη τα φουσκωνεις τα πραγματα.
    Και μην ξεχνας,οτι η νομοθεσια στην Ελλαδα για τις εισφορες σε κομματα,δεν ειναι τοσο ακριβης,"οπως Αμερικη",για να τα θεωρεις ολα σκανδαλα.
    Για ρωτα και τα αλλα κομματα τι πηραν απο τους διαφορους επιχειρηματιες για τις εκλογες.
    Δυστυχως,αυτη η ιστορια του πολιτικου χρηματος,κατατρυχει ολα τα κρατη,και της Ευρωπης,αλλα και της Αμερικης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Μάκης, ωραία η λογιή σου βρε. Οπότε από εδώ και στο εξής, για να μην πάει το μισό ΠΑΣΟΚ ή η μισή ΝΔ στην φυλακή, είναι ελεύθεροι όλοι να κάνουν ό,τι παρανομία θέλουν. Εν ονόματος της...γαλήνης του τόπου...Μπράβοοοο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τελικα βλεπω οτι σα να μη περασε μια μερα,για σενα φιλε μου,που αναμμασσας τα ιδια χρονια τωρα.
    Ειναι ευκολο να λες ο,τι γουσταρεις χωρις στοιχεια,και να απαιτεις απο μας να σε πιστεψουμε,ακι μετα να μας κατηγορεις γιατι δεν το κανουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προς τον προηγούμενο 11.22
    Χωρίς στοιχεία το πόρισμα του εισαγγελέα Ντογιάκου που προσέκρουσε σε πολιτικά πρόσωπα και το παρέδωσε στην Βουλή?
    Χωρίς στοιχεία η έκθεση Δημητρίου?
    Χωρίς στοιχεία η ΕΔΕ όπου ΟΛΟΙ οι υπάλληλοι της πρεσβείας μας αναφέρουν ότι τα μητρώα ...χάθηκαν μαζί με τα κομπιούτερ?
    Χωρίς στοιχεία οι μαρτυρίες των πιλότων?
    Μάλλον φίλε ή για κάποιον λόγο μας δουλεύεις ή ...δουλεύεις τον εαύτο σου. Ήμαρτον Κύριε!
    Τι άλλο θα ακούσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τελευταιο στοιχειο η επιβεβαιωση Χριστοφορακου οτι τα εξοδα των τσαρτερς της περιοδου εκεινης (24,5 εκατομυρια ευρω) πληρωθηκαν απο τη siemens...

    ΑπάντησηΔιαγραφή