Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Η τραγική κωμωδία


Δανείζομαι τον τίτλο από το ομώνυμο άρθρο του περασμένου Σαββάτου στο «Βήμα» του κ. Σταύρου Ψυχάρη. Γιατί μόνο ως τραγική κωμωδία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το ΙΔΙΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ του .

Ο διευθυντής του Βήματος Σταύρος Ψυχάρης, μετά από την κυκλοφοριακή πτώση της εφημερίδας του ( το «Βήμα», μια εφημερίδα καθημερινή με τεράστια ιστορική διαδρομή, που όμως αποτελούσε και παλιά δόξα της Κυριακής, ξέπεσε να πουλά καθημερινά...8-9.000 φύλλα σε πανελλήνιο επίπεδο) δείχνει ότι έχει απολέσει το «δημοσιογραφικό γνώθι σ αυτόν».

Από την μια επιδεικνύει με κομπορρημοσύνη το νέο «πουλέν του», τον κ.Γ.Παπανδρέου, σε αντικατάσταση του παλαιού του, κ. Σημίτη ( θυμηθείτε τις περιβόητες επιστολές του) και από την άλλη έχοντας δεχτεί καίριο πλήγμα στον περιορισμό της δύναμης παρέμβασης του στα πολιτικά πράγματα της χώρας επί ΝΔ, δείχνει καθημερινά μια «αναμηρυκαστική» αντιπολιτευτική επιχειρηματολογία που φθάνει στα όρια της ...τραγικής κωμωδίας.

Για την πρώτη περίπτωση , σχετικά με το νέο «πουλέν του», έγραφε προχθές Κυριακή (Το Βήμα 23/8/09) ότι :«Ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να ανέχεται μια κατάσταση η οποία οδηγεί σε αδιέξοδο ή θα δώσει στην Αξιωματική Αντιπολίτευση(σ.σ το νέο πουλέν του που λέγαμε) την ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να αναλάβει το πηδάλιο και να φέρει το βυθιζόμενο εθνικό σκάφος( sic !) σε πιο σίγουρο λιμάνι...».

Τέτοια ...αρθρογραφία (?)... θα την ζήλευε ακόμα και η πάλαι ποτέ ένδοξη κομματική ναυαρχίδα «Εξόρμηση». Αναρωτιέμαι,έντονα μάλιστα, μήπως το γνωστό σύνθημα του ΠαΣοΚ «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» είναι προϊόν ...by Stavros .

Απλά το αναφέρω γιατί ο κ. Παπανδρέου ( συνεπικουρούμενος από τους κεραμιδόγατους της δημοσιογραφίας) εξακολουθεί να παραπλανά τον Ελληνικό λαό ,λέγοντας ότι ...«δεν χρωστά σε κανένα».
Και αυτές οι μεταχρονολογημένες επιταγές της «διαπλοκής»,σε κοινή θέα μάλιστα, τι είναι αγαπητέ κ. Παπανδρέου; Προϊόντα οφθαλμαπάτης ;

Σχετικά τώρα με την δεύτερη περίπτωση, αυτή της τραγικής κωμωδίας, έγραφε μια μέρα πριν, το Σαββάτο (Το Βήμα 22/8/09) στο ομώνυμο άρθρο: «Πριν από δύο χρόνια, τέτοιες ημέρες, φύσηξαν βόρειοι άνεμοι και ολόκληροι νομοί της Πελοποννήσου έγιναν ολοκαύτωμα.(σ.σ θυμάστε το περιβόητο ....de Nostredame άρθρο του;)
Εφέτος, τα άγρια μελτέμια έφεραν μαζί τους τούς μονότονους όσο και καλά οργανωμένους εμπρησμούς. Τις αιτίες τις έχουμε ήδη επανειλημμένα υπογραμμίσει. Οπότε το να κηρυχθεί «πάρκο» ο Υμηττός - μια κατ΄ αρχήν σωστή απόφαση- φθάνει τα όρια του γελοίου για όποιον έχει δει από ψηλά το δάσος της Ανατολικής Πάρνηθας με διάσπαρτες παράνομες βίλες.
Μη υπάρχοντος Κράτους και πολιτικής βουλήσεως , το πανηγύρι των εμπρησμών και των παράνομων οικοδομήσεων θα συνεχισθεί ανενόχλητο. Ας ευχόμαστε ότι το ΠαΣοΚ, αν και όταν αναλάβει την εξουσία, θα επιδείξει την απαιτούμενη οικολογική συνείδηση για να επιβάλει κυρώσεις και κατεδαφίσεις αντί «επιβραβεύσεων» δια νομιμοποιήσεων».

Είναι τραγική κωμωδία ( ή υπέρμετρη θρασύτητα) να «προμοτάρει» ο κ. Ψυχάρης για οικολογική συνείδηση το ίδιο ΠαΣοΚ, που επί της εικοσαετούς διακυβέρνησης του μετατράπηκε η Πάρνηθα σε ..«άντρο» παράνομης οικοδόμησης.

Είναι τραγική κωμωδία ( ή υπέρμετρη θρασύτητα) να νουθετεί περί αυθαιρεσιών και οικολογικών συνειδήσεων ο κ. Ψυχάρης , όταν την πραγματική του αντίληψη περί τούτων μπορείτε να την δείτε στην φωτογραφία της...παραλίας της βίλας του (επάνω-φωτο άρθρου). Ή μήπως είναι και αυτό ...οφθαλμαπάτη; O tempora o mores !


ΥΓ. Τις μεταχρονολογημένες επιταγές της «διαπλοκής» τις πληρώνει ο ...Ελληνικός λαός ! ΑΥΤΟ, δεν πρέπει να το ξεχνάμε !!!

26 σχόλια:

  1. Ωραίος ο κυρ Σταύρος! Του κόσμου τις αυθαιρεσίες αυτός στην βίλα του, αλλά τους εν Πεντέλη αυθαιρετούντων βλέπει.
    Κατά τα άλλα, αυτοί οι άνθρωποι είναι που "διαμορφώνουν" την κοινή γνώμη.....
    Μπράβο μας και ξανά μπράβο μας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δέν καταλαβαίνω πού βλέπεις το παράλογο σε αυτά που γράφει, πυρπολήθηκε 2 χρόνια ολόκληρη η Ελλάδα το 2007 και φέτος για να κάνουν πάρτι στα καμμένα οι κάθε λογής νταβατζήδες. Τα καμμένα του 2007 αποκαταστάθηκαν ήδη περιμένουμε σύντομα και τα πρόσφατα της Αττικής στα μουλωχτά πρίν πέσει ο αρχιερέας της διαπλοκής Καραμανλής, ο άλλος δέν ξέρεις τί μπορεί να βγεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ti na pw bre paidia...kai omws autoi exoun thn eksousia(dhmosiokafroi). ola straba ta parousiazoun,ola maura.mono to "kalo" pasok tha mas swsei. 5 xronia twra to paleuoun...alla k toutoi(kubernontes) prepei epitelous na ksupnsoun na poune ta pragmata ws exoun,poioi euthunonte,giati ta kanoun,na paei kapoios mesa (apo ta megala psaria).politi eisai polu kalos mia oash sto diadikto.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι κρίμα να "βουλιάζει" το ΒΗΜΑ. Αλλά είναι συγχρόνως και δίκαιο, απο μια εφημερίδα που σερβίρει "νέα σε κονσέρβα", όπως το περιβόητο άρθρο της άφιξης του Τούρκου Επισήμου που ..ουδέποτε αφίχθη!!Υπεύθυνος πανελλήνιας εφημερίδας που πάει... Παρασκευοσαββατοκύριακο και ταϊζει τους αναγνώστες του με "κονσέρβες"!!Θα έπρεπε αμέσως μετά να είχε παραιτηθεί για να διασώσει τουλάχιστον το προσωπικό του κύρος, αλλά πιστεύει και αυτός πως οι μαλάκες οι Ελληνες, ξεχνάνε τόσο εύκολα, που και σανό να τους ρίξεις... θα γκαρίσουν απο ευχαρίστηση. δεν είναι για γέλια ρε γμτ!! Για οδυρμούς είμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδη εσεις εχετε την πληροφοριση,μπορειτε υπευθυνα να πας πειτε γραψετε ποιοι επωνυμοι εχουν σπιτια βιλλες σε μη οικοδομησιμους χωρους στην Αττικη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το πρόβλημά σου, φίλε πολίτη, είναι ότι διαθέτεις και μνήμη και κρίση.
    Οι περισσότεροι πολίτες αυτής της χώρας όμως δεν διαθέτουν ούτε το ένα ούτε το άλλο.
    Εδώ θα έπαιζε ρόλο, σε κάθε περίπτωση, μία στοιχειώδης επικοινωνιακή πολιτική εκ μέρους της ΝΔ.
    Ποιά επικοινωνιακή πολιτική όμως, το απόλυτο μηδέν;
    Αυτή τη στιγμή δεν θα έπρεπε να έχουν ετοιμάσει από τη Ρηγίλλης ένα πλήρες ιστορικό των απίστευτων πυρακαγιών που κατέκαψαν την Ελλάδα στα 20 χρόνια του πασόκ;
    Πώς θα απαντήσουν στις αναμενόμενες επιθέσεις των πράσινων απατεώνων εάν δεν έχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι πρόκειται για μια φυσική καταστροφή που συνέβαινε και παλιότερα;
    Σε κάθε περίπτωση ο Καραμανλής δεν είναι άμοιρος ευθυνών για το απόλυτη ανεπάρκεια της ΝΔ να επικοινωνήσει με τον κόσμο.
    Ξεκινώντας από το βατερλώ του βασικού μετόχου μέχρι τους τραγελαφικούς αυτοσχεδιασμούς του Αντώναρου και τις οργανωτικές ανεπάρκειες του Ζαγορίτη, τελικός υπεύθυνος είναι ο Καραμανλής.
    Πχ. η κατάσταση στο διαδίκτυο είναι τραγελαφική.
    Σε κάθε τριάντα μπλόγκ που υποστηρίζουν το πασόκ αντιστοιχεί ένα μπλόγκ στη ΝΔ.
    Δεν τα βλέπουν αυτά τα χάλια στη Ρηγίλλης;
    Δεν βλέπουν ότι εάν γίνουν εκλογές του χρόνου η ΝΔ πάει χωρίς εφημερίδες και κανάλια;
    Πραγματικά "γυμνοί στα αγγούρια".
    Το ξέρω και το ξέρεις.
    Όλα τα άλλα είναι στρουθοκαμηλισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν είναι Ο Ψυχάρης μόνο. Ο Μπόμπολας? δεν βλέπετε την λύσσα τις τελευταίες ημέρες του ΜΕΓΑ και του Πήγασου?
    Κατά τα άλλα δεν χρωστάει ο ΓΑΠ ? Δεν θυμόμαστε τις μυστικές συναντήσεις στην Εκάλη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ανάγκη να 'κλειδώσει' με κάθε τρόπο η επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία φαίνεται πως ανάγκασε τον Γ. Παπανδρέου να ξεχάσει τις μεγαλόστομες όπως αποδείχτηκαν τελικά διακηρύξεις του περασμένου χρόνου και να αναζητήσει οδό συνδιαλλαγής με τους εκδότες.
    Για μια μερίδα στελεχών και οπαδών του ΠΑΣΟΚ, φανατικών μάλιστα υποστηρικτών του αρχηγού του, που είχαν πιστέψει στην εξαγγελία του κ. Παπανδρέου για αποδέσμευση του κόμματος από την επιρροή των εκδοτικών κέντρων, η ανατροπή του σκηνικού θα διαψεύσει τις ελπίδες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γραφεις οτι δεχθηκε "καιριο πληγμα" ο ΔΟΛ επι ΝΔ.
    Ποια ακριβως ενεργεια της κυβερνησης δυσκολεψε σε κατι το συγκεκριμενο συγκροτημα;
    Δε συνεχιζει το κρατος να επιδοτει με χρηματα των φορολογουμενων το Μεγαρο Μουσικης;Δεν συνεχιζουν πολιτικοι της ΝΔ να δινουν συνεντευξεις στις εφημεριδες του;Εγω δεν βλεπω καμμια ενεργεια κατα του ΔΟΛ ή των αλλων διαπλεκομενων.Βλεπω καποιους ηλιθιους που τους βριζουν καθε μερα και δινουν λεφτα στους υβριστες τους.Ακομη και το περιβοητο 2% καταργηθηκε οχι επειδη τη ηθελε η κυβερνηση αλλα επειδη φωναξε ο Μανος και η Καθημερινη.
    Η ψοφοδεης σταση της κυβερνησης απεναντι στα διαπλεκομενα που τη βριζουν ειναι σημαντικοτατος λογος για τη στροφη οπαδων της προς το ΛΑΟΣ η οποια εδω εγινε προσπαθεια να αντιμετωπισθει με κινδυνολογια.
    Λοιπον εχεις δικιο οταν λες οτι ο ΔΟΛ και ολη η διαπλοκη πολεμα την κυβερνηση αλλα εχεις τελειως αδικο οταν λες οτι ανταποδιδει τον πολεμο η κυβερνηση.Η κυβερνηση δεν κανει τιποτα και συνεχιζει να χρηματοδοτει τους υβριστες της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ πολίτη προς τι η έκπληξη...
    Οι "νταβατζήδες" κατά τον κ. Καραμανλή έχουν τη κακιά συνήθεια να οσφρίζονται τις αλλαγές και να ακολουθούν πάντα τον νικητή..
    Απλά τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τέλος του 2008 αρχές του 2009 έγινε το πρώτο κρίσιμο ραντεβού σε ενδιάμεσο επίπεδο. Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον Φώτη Μπόμπολα, ο οποίος διαχειρίζεται τις εκδοτικές δραστηριότητες του ομίλου και στη συνέχεια με τη συντακτική ομάδα του "ΕΘΝΟΥΣ".

    Στη συνέχεια υπήρξε συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον ιδιοκτήτη του ΔΟΛ Χρ. Λαμπράκη υπό συνθήκες πλήρους μυστικότητας.(Νομίζω ότι την συνάντηση την είχε γράψει και αυτό το μπλοκ άλλα χωρίς περαιτέρω πληροφορίες) Ουδέν διέρρευσε λοιπόν και από αυτό.

    Ωστόσο, στα ανώτατα κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ έφταναν πληροφορίες ότι οι εκδότες σταδιακά εγκαταλείπουν τα σενάρια περί συγκυβέρνησης και οικουμενικών λύσεων που είχαν "παιχτεί" αρκετά το προηγούμενο διάστημα.

    Στα τέλη του Φεβρουαρίου το δείπνο του Γ. Παπανδρέου με ομάδα επιχειρηματιών που διέρρευσε λίγες μέρες αργότερα, φαίνεται ότι επέδρασε καταλυτικά στις προθέσεις των εκδοτών.
    Αν επρόκειτο για σχεδιασμένη κίνηση του κ. Παπανδρέου, τότε πέτυχε απόλυτα στο σκοπό της, καθώς οι εκδότες εξέλαβαν πρώτοι τον αυτονόητο συμβολισμό της.

    Το βέβαιο είναι ότι η κίνηση Παπανδρέου για την επιστροφή Σημίτη ήταν απόλυτα σχεδιασμένη και με πρώτο στόχο τους εκδότες.
    Πολλοί ισχυρίζονται μάλιστα ότι όλες οι κινήσεις του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ απέναντι στον προκάτοχό του υπαγορεύτηκαν από αυτή την παράμετρο.
    Και ότι ο κ. Παπανδρέου χρησιμοποίησε την περίπτωση Σημίτη για να παζαρέψει από θέση ισχύος με τους εκδότες για την υποστήριξή τους.

    Με άλλα λόγια τον διέγραψε άνευ λόγου και τους πρόσθεσε έναν επιπλέον λόγο διαφορών μαζί του και όταν, με τον αέρα των δημοσκοπήσεων, ξαφνικά, και ενώ επί μήνες άφηνε να διαφανεί ότι ο Σημίτης αποτελεί παρελθόν, τους έκανε «δώρο» την ανέξοδη για τον ίδιο επάνοδό του στο ΠΑΣΟΚ.

    Δηλαδή, με τη λογική του Χότζα, έπεισε τους εκδότες ότι κάνει μια κίνηση καλής θέλησης απέναντί τους, χωρίς ουσιαστικά να τους δώσει απολύτως τίποτα έναντι του προηγουμένου Ιουνίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα διαφωνήσω εν μέρει μαζί σου ΠΟΛΙΤΗ.

    Το ΒΗΜΑ δεν υπήρξε ποτέ μια "αξιόπιστη" και εφημερίδα με "ιστορική" διαδρομή.

    Δηλαδή υπήρξε και τα δύο παραπάνω, εάν δεχθούμε ότι η ιδρυσή της το 1922 με 40.000 χρυσές Λίρες Αγγλίας μέσω Μποδοσάκη από την Ιντέλλιτζενς Σέρβις, αποτελεί "ιστορική παρακαταθήκη".

    Αποτελούσε το κατεξοχήν μακρύ εκδοτικό χέρι του Αγγλοσαξωνικού παράγοντα στη χώρα.

    Το 1944 ιδρύονται και τα ΝΕΑ, πάλι με Αγγλική προτροπή.

    ΤΟ μεν '22 για να ελεγχθεί η μετά-Μικρασιατική καταστροφική περίοδος και να συσπειρωθεί η Βενιζελική ομάδα η οποία είχε διασπαστεί στους "Στρατιωτικούς" (Πλαστήρας, Πάγκαλος, Κονδύλης ενάντια στο Βενιζέλο και λοιπούς) και το '44 για να ελεγχθεί το Κέντρο στην Ελλάδα και να ανασυγκροτηθεί, ώστε να παίζεται σικέ το πολιτικό παιχνίδι στην Ελλάδα.


    Και πολλά ακόμα.

    Την παρούσα περίοδο το συγκρότημα Λαμπράκη είναι όργανο των Αμερικανών οι οποίοι ανέλαβαν τα ηνία από τους Βρετανούς.

    Το '81 στήρηξαν Παπανδρέου λόγω του ενδιαφέροντος των Αμερικανών να προχωρήσουν σε μετασχηματισμό της Ελληνικής κοινωνίας, ενθυλακώνοντας τις πατριωτικές φωνές σε έναν αχταρμά με παράλληλη διάλυση της Αριστεράς και ψαλίδισμα της Δεξιάς και πλήρη εξόντωση του παραδοσιακού Κέντρου που ήταν ακόμη με τους Βρετανούς.

    Το '89 "καθαρίζουν" τον Παπανδρέου όταν το τέλος του Ψυχρού Πολέμου ήθελε την Ελλάδα προπομπό στην "φιλελευθεροποίηση" των Βαλκανίων.

    Αυτό το ρόλο παίζει ο Ψυχάρης εάν και πλέον έχει αποκαλυφθεί στους περισσότέρους.

    Τραγικό σφάλμα αποτελεί τόσο από τη ΝΔ όσο και από το ΠΑΣΟΚ η ενίσχυση με οποιονδήποτε τρόπο του συγκροτήματος Λαμπράκη, γιατί αποτελούν μια από τις βασικές αιτίες κακοδαιμονίας σε αυτό το τόπο και επιπλέον δημιουργούν με τις κατά καιρούς παρεμβάσεις τους και προβλήματα στα θέματα εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

    Το μόνο καλό στην όλη υπόθεση είναι ότι τα επόμενα 5-10 έτη θα έχει τελειώσει το Συγκρότημα αυτό λόγω μιας πλειάδας αναπόδραστων αιτιών που συντείνουν στην πλήρη διάλυση αυτού του εκδοτικού όνειδους για τη χώρα.


    Η απειλή και ο ψυχολογικός πόλεμος που διεξήχθεί από το πρωτοσέλιδο του Βήματος στα τέλη Ιουνίου του 2007 με αφορμή τις φωτιές στην Πάρνηθα, δεν ξεχνούνται και δεν ΣΥΓΧΩΡΟΎΝΤΑΙ, γιατί στρέφονταν εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και του πληθυσμού της.

    "Μάχαιρα έδωσες, μάχαιρα θα λάβεις"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. O "αρραβώνας" Γ. Παπανδρέου – εκδοτών πριν τις Ευρωεκλογές εξελίχθηκε πλέον σε "γάμο".
    Όχι κρυφό , αλλά φανερό. Kοιτάξτε τις συμπεριφορά των ΜΜΕ στις πυρκαγιές. παραπληροφόρηση και αναίτιο θάψιμο της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Καραμανλή.

    Ο "γάμος"όμως θα δοκιμαστεί πολύ γρήγορα, εφόσον δηλαδή το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τις εκλογές.
    Η σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου θα κρίνει αν ο "γάμος" θα μακροημερεύει ή θα απειληθεί ακόμη και από ένα αυτόματο διαζύγιο, καθώς οι επιθυμίες των εκδοτών για πρόσωπα της επιρροής τους, όπως έχει ήδη διαφανεί, είναι και πολλές και αφορούν και θέσεις – "κλειδιά" στο κυβερνητικό σχήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το μεγαλύτερο πολιτικό εγκλημα του ΠΑΣΟΚ είναι οτι γιγαντωσε την εξωθεσμική παραεξουσία των ΜΜΕ που δημιούργησε η παρασιτική επιχειρηματική νεοελιτ στην Ελλάδα για να προωθήσει τα συμφεροντά της.
    Πραγματικά αληθινή νοθευση της δημοκρατίας.
    Ηρθανε το 81 ταίζοντας τον κόσμο εκατομύρια ΘΑ.
    Εσπειραν φανατισμο ξυπνώντας εμφυλιοπολεμικά μίση.
    Διόρισαν οποιον πρασινο χαραμοφάη μπόρεσαν καθιστώντας το δημόσιο ΜΕΓΑΛΟ ΑΣΘΕΝΗ.
    Κατελαβαν την ΕΡΤ με γιουρούσι πρασινοφρουρών που αφησαν παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές το επος "...ΠΑΣΟΚ και αλλες δημοκρατικές δυνάμεις..".
    Δημιούργησαν νεα επιχειρηματικά τζάκια κατασπαράζοντας τα πακετα απο την ΕΕ.
    υπονόμευσαν την διακυβερνηση της χώρας με εκλογικούς νομους ακυβερνησίας.
    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ δεν μπόρεσαν να τους κρατήσουν για πάντα στην εξουσία:
    Επιχειρησαν να αλιώσουν την λειτουργία της δημοκρατίας.
    Πρώτα με τον Κοσκωτα και μετα με τους νταβατζήδες επιχειρησαν και το πετυχαν τελικά η δική τους προπαγανδα να ξεπερνά τις αμυνες της κοινωνίας.(Το 95% του τύπου πονταρει στο ΠΑΣΟΚ)
    Η διαπλοκη εχει καταστεί καρκίνος στο σώμα της δημοκρατικής Ελλάδας.
    Καθε δημοκρατικός πολίτης πρεπει να εχει στόχο οχι την αλλαγη κομάτων στην εξουσία αλλα την συντριβή της διαπλοκής.
    Πρέπει να λειτουργήσει η "γκιλοτίνα της δημοκρατίας" για τους Νταβατζήδες και τα γιουσουφάκια της δημοσιογραφίας που ξεκίνησαν απο δημοσιογρραφάκια και γίναν ολοι επιχειρηματίες.
    Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εχουν αντρωθει πολιτικά με την φιλοσοφία "Ο σκοπός αγιαζει τα μεσα -πρωτα το κομα μετα ολα τα αλλα"
    ΥΓ:Καπου μεσα σε αυτα ολα υπάρχουν και οι δολοφονίες των μεγαλύτερων εκδοτών στην Ελλάδα αλλα και δεξιών πολιτικών απο την τρομοκρατία που δεν μπορώ να δεχθώ οτι ήταν τυχαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το άρθρο τα γράφει πράγματι όπως είναι. Αλλά και η αντίληψη της κοινής γνώμης είναι η ίδια.
    Όλα αυτά φυσικά καθιστούν παντελώς αναξιόπιστες τις πριν ενάμιση- δυο χρόνια βαριές κουβέντες του Γ. Παπανδρέου περί... γνωστών εξωθεσμικών κέντρων που θέλουν να ....ελέγξουν τα εσωτερικά του κόμματός του.
    Πάνω απ` όλα η Α(να)ξιοπιστία του κ. Παπανδρέου!!! Χρωστάει και παραχρωστάει λοιπόν ο σημερινός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΥΟ ΜΠΑΝΙΟ.
    θΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.
    ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΜΟΥ.
    ΟΔΥΣΣΕΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν υπάρχει πλέον καμία αξιοπιστία στον σημερινό Τύπο στην χώρα μας. Δεν είναι υποκειμενική γνώμη , αλλά αντικειμενική. Μια ματιά στην πτώση των φύλλων που πουλάνε είναι ενδεικτική.
    Ακόμα και αυτές οι Κυριακάτικες εφημερίδες βαίνουν στον βυθό.
    Χαρακτηριστικό είναι ότι σε τηλεοπτικά σποτ δεν διαφημίζουν ένα πρωτοσέλιδο θέμα τους , μια είδηση, μια συνέντευξη, αλλά....αυτοκίνητα, φουσκοτά, κλπ.
    Έτσι το σποτάκι : " Στο Κυριακάτικο ΒΛΗΜΑ ή ΠΡΩΤΟ ΨΕΜΑ ή Really Lies κλπ μια τζιπούρα σε περιμένει. Την Κυριακή στα περίπτερα",...έχει γίνει καθεστώς.
    Τι άλλο θα δούμε? Τι άλλο θα υποστούμε? Έχει τέρμα αυτός ο κατήφορος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. .. Χα! Φυσικά και πέρασε περίπου απαρατήρητη (αυτό δα έλειπε!) απ' τα υπόλοιπα ΜΜΕ η επισήμανση του «Π» της προπερασμενης Κυριακής περί εμπλοκής και εκδότη και (κάποιων) δημοσιογράφων στα μαύρα ταμεία της Siemens!

    Το μήνυμα πάντως ελήφθη απ' τον εκδότη, ο οποίος χαμήλωσε αισθητά τους τόνους των δημοσιευμάτων γύρω απ' την υπόθεση. Κρατάνε κάμποσους (κι όχι μόνο πολιτικούς…) ο Χριστοφοράκος και το σύστημά του. Και αυτό φαίνεται!
    Άσχετο? ΟΧΙ φυσικά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συνεχίζει να ισχύει το ότι… δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του ο ΓΑΠ; Συνεχίζουν οι παρατρεχάμενοί του να μιλάνε για δυσαρέσκεια κατά του «ΒΗΜΑΤΟΣ»; Χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προς "Νοών.. νοείτω"
    Σε λάθος ανάρτηση φίλε το έβαλες το σχόλιό σου. Το μετέφερα από εκείνη την ώρα στη σωστή ανάρτηση. Κοιτά την χθεσινή ανάρτηση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ ανώνυμο 1.32
    Αγαπητέ συμφωνώ απόλυτα.Oι κυριακάτικες εφημερίδες που πωλούνται στο περίπτερο δεν απευθύνονται μόνο σε αναγνώστες, αλλά και σε καταναλωτές "πακέτων" περιοδικών, DVD, CD και κάθε είδους προσφορών.
    Σύμφωνα μάλιστα με τις έρευνες αγοράς, περισσότεροι από τους μισούς αγοραστές εφημερίδων που πηγαίνουν στο περίπτερο κάθε Κυριακή είναι ....καταναλωτές των "πακέτων" προϊόντων και προσφορών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν έχεις και άδικο.
    Περισσότερο δένει με την χθεσινή.
    Ευχαριστώ για την διευκρίνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Υπάρχει και μια ακόμη επιπλέον πτυχή στο όλο σκηνικό.

    Το "Συγκρότημα" και ο εκπροσωπός του Ψυχάρης, λόγω της μακρόχρονης εμπλοκής τους με πολλές καταστάσεις στην Ελλάδα, έχουν αφήσει τα ίχνη τους και σε αρκετές δυσώδεις και εξαιρετικά περίεργες υποθέσεις.

    Η Ζημενς αποτελεί και αυτή ένα κλασσικό παράδειγμα. Οπότε μια ξαφνική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού μπορεί να απελευθερώσει "υλικό" που για την ώρα μένει κρυμμένο γιατί δεν είναι χρήσιμο για το πολιτικό σύστημα ή και επικίνδυνο.

    Όταν όμως παίζεις παιχνίδια με το πολιτικό σύστημα, μπορείς να καείς άσχημα και να βρεθείς φορτωμένος με δεκάδες κακουργήματα από την μια μέρα στην άλλη.


    Όσο αφορά το ΠΑΣΟΚ...το κόμμα αυτό αποτελεί προσωπική περιουσία του ΓΑΠ, για όποιον δεν το έχει καταλάβει ακόμα.

    Συνεπώς, στο μέλλον δεν θα δυσκολευθούν πιστεύω καθόλου τα σκεπτόμενα μέλη του να καταλάβουν ποιός είναι ο υπέυθυνος για την καταστροφή του ως πολιτικού σχηματισμού.

    Τα λάθη πληρώνονται, αλλά η μ....α σκοτώνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το Βήμα και ο Πρετεντέρης πληρώνουν τα μετέωρα βήματα που κάναν εναντίον του ΠΑΣΟΚ για να φιλήσει ο Παπανδρέου το χέρι του Λαμπράκη. Αλλά ο Παπανδρέου όμως δεν τους έκανε ούτε πρόκειται να τους κάνει το χατήρι γιατί θέλει να κυβερνήσει χωρίς δεσμεύσεις. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει τους παραδοσιακούς αναγνώστες από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Ότι θα γίνει βέβαια με τον Αδέσμευτο του Ρίζου, την Βραδυνή και τον Ελεύθερο που φαίνεται ότι κάνουν στροφή. Θα χάσουν και αυτοί τους παραδοσιακούς αναγνώστες τους μετά τα τελευταία δημοσιεύματα που στρέφονται εναντίον της κυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Όσοι γνωρίζουν κάποια ψήγματα από το δικαστικό παρασκήνιο (κυρίως) καγχάζουν υπόκωφα μεν αλλά διαρκώς με την άποψη περί νίκης ΠΑΣΟΚ στις εκλογές...που μάλλον δεν θα γίνουν ούτε το Μάρτιο αλλά πιθανότατα του χρόνου το Σεπτέμβριο.

    Αυτά τα ολίγα.



    Υ.Γ Εάν το άγχος του ΠΑΣΟΚ είναι ο Τσουκάτος και ο Γείτονας...τότε ίσως και να μην είχε τόσο πρόβλημα ο ΓΑΠ.

    Το προβλημά του είναι ο ίδιος και κάποιοι πολύ μα πάρα πολύ κοντά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κύριοι, εγώ είμαι αριστερός-ορθόδοξος χριστιανός που από πολιτική δεν σκαμπάζω. Βλέποντας όμως τον άγριο πόλεμο των εκδοτών (ακόμα και των παραδοσιακών εφημερίδων της Δεξιάς)εναντίον του Καραμανλή, έχω σιγουρευτεί πλέον ότι θα ψηφίσω το κυβερνών κόμμα, έτσι για να μη νομίζουν οι χαραμοφάηδες των ΜΜΕ (αλήθεια, πώς έγιναν εκδότες οι Χατζηνικολάου , Τράγκας, Θέμος και λοιποί συγγενείς;)ότι με τραβούν από τη μύτη. Τί να σου κάνει όμως μια ψήφος....Εδώ, όλος ο κόσμος όταν συζητάς σου λέει για τους "νταβατζήδες των ΜΜΕ" και όταν διαβάζει τις εφημερίδες τους υιοθετεί τις κατασκευασμένες υπέρ του ΠΑΣΟΚ ειδήσεις. Είδατε πουθενά κάτι να γραφτεί για τα μπάνια του Γιωργάκη στο Διακοφτό το περασμένο Σαβατοκύριακο των πυρκαγιών; (Αν τό έκανε όμως η Παπαρήγα , ή ο Καραμανλής θα βλέπατε τί θα γινόταν-και δικαίως) Είδατε για τη δυσαρέσκεια του Χριστόφια και της κυπριακής κυβέρνησης για τον ΓΑΠ, όταν μαθεύτηκε ότι το 1999 το ΥΠΕΞ απέκρυψε στοιχεία για τους αγνοούμενους επειδή τότε το εν λόγω υπουργείο το διοικούσαν οι αμερικανοί επίτροποι του Γιωργάκη και δεν ήθελαν να χαλάσουν την προσέγγιση Ελλάδας-Τουρκίας;

    Λυπάμαι για το κατάντημά μας! Σε λίγο δεν θα μας βάζουν μόνο φωτιές θα προχωρήσουν σε εξανδραποδισμό των ελλήνων πολιτών προκειμένου να γίνει η Ελλάδα προτεκτοράτο των ΗΠΑ και της πλουτοκρατίας! ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΡΕ.....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή