Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Απαγορεύεται πλέον η δόμηση στον Υμηττό.


Το 80% του Υμηττού χαρακτηρίζεται πλέον περιοχή απολύτου προστασίας ως πάρκο ΝΑΤURΑ όπου απαγορεύεται οποιαδήποτε δόμηση.
Αυτό προβλέπει μεταξύ άλλων το τελικό κείμενο του προεδρικού διατάγματος για την προστασία του Υμηττού, όπως διαμορφώθηκε μετά τη διαβούλευση με τους φορείς, το οποίο έδωσε την περασμένη Πέμπτη στη δημοσιότητα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς.

Το νέο ΠΔ για τον Υμηττό έρχεται να αντικαταστήσει το υπάρχον ΠΔ του 1978 με στόχο να αναβαθμιστεί το καθεστώς προστασίας του ορεινού όγκου.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το νέο ΠΔ , η Ζώνη Α (πυρήνας προστασίας του ορεινού όγκου) επεκτείνεται, αναβαθμίζεται και θα ονομάζεται «Πάρκο της Φύσης (ΝΑΤURΑ) και Ιστορικών Μνημείων» .

Η έκταση που θα καταλαμβάνει θα είναι 91.600 στρέμματα (το 80% επί του συνόλου του ορεινού όγκου).Επί αυτής λοιπόν της έκτασης θα απαγορεύεται πλέον οποιαδήποτε δόμηση.
Στη ζώνη αυτή επιτρέπεται να δημιουργηθούν μόνο πέντε νέα δημοτικά αναψυκτήρια στις πύλες εισόδου του πάρκου ΝΑΤURΑ μεγέθους ως 100 τ.μ., στις περιοχές Προφήτης Ηλίας στο Κορωπί, Παλιό Λατομείο Βάρης, Αργυρούπολη, Ηλιούπολη και Παπάγου.

Οι διάσπαρτες μέχρι σήμερα κεραίες στην κορυφογραμμή του Υμηττού συγκεντρώνονται πλέον σε πάρκο κεραιών έκτασης 103 στρεμμάτων. Επίσης τα λατομεία που βρίσκονται μέσα στη ζώνη προστασίας πρέπει να διακόψουν τις εργασίες τους εντός έξι μηνών.

Στις προστατευόμενες περιοχές του Υμηττού προστίθενται επίσης άλλα 805 στρέμματα δασικών εκτάσεων στην περιοχή Δ. Παπάγου (ΑΟΟΑ) και Δ. Χολαργού (Κορακοβούνι), όπου δύνανται (στα μη δασικά τμήματα και με την έγκριση της Δασικής Υπηρεσίας) να γίνουν μικρές αθλητικές εγκαταστάσεις σε συνδυασμό με πολιτιστικές και αναψυχής. Επίσης στην περιοχή του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή προστίθενται άλλα 643 στρέμματα.

Στο υπόλοιπο 20% του βουνού (Ζώνη Β)μπορούν να αναπτυχθούν οι εξής δραστηριότητες: Στις νότιες και ανατολικές υπώρειες του ορεινού όγκου και σε γεωργικές εκτάσεις (εκτός του ορίου της περιοχής ΝΑΤURΑ) δύνανται να χωροθετηθούν κοινωφελείς εγκαταστάσεις.

Παραμένουν υπό το σημερινό καθεστώς προστασίας κοινωφελείς δραστηριότητες (εκπαιδευτήρια, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις στη δυτική πλευρά του Υμηττού), ιδρύματα με ίδιο καθεστώς (όπως ο Δημόκριτος, το ΕΘΙΑΓΕ του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, η Πολυτεχνειούπολη και σημαντικό τμήμα της Πανεπιστημιούπολης, η Σχολή Ευελπίδων κλπ).

Οικοδομικές άδειες εν ισχύι αναθεωρούνται άπαξ, χωρίς αύξηση της κάλυψης, του συντελεστή δόμησης και του όγκου τους. Εγκαταστάσεις εκπαίδευσης, υγείας, κοινωνικής πρόνοιας και αθλητισμού για τις οποίες έχει εκδοθεί πριν από την ημερομηνία δημοσίευσης του παρόντος ΠΔ άδεια χωροθέτησής τους υλοποιούνται υπό προϋποθέσεις.

32 σχόλια:

  1. Σωστή η Αυριανή.Μερικά από αυτά έγραψα κι εγώ στο χθεσινό θέμα, στις 12:07.


    http://1.bp.blogspot.com/_pigOeuaBMTo/SpIkzrDKMLI/AAAAAAAAjvI/nJaY5kWZnEo/s1600-h/%CE%91%CE%A5%CE%A1%CE%99%CE%91%CE%9D%CE%97.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ πολίτη καλημέρα.Τέρμα οι διακοπές και ξανά πίσω στην καθημερινότητά μας.
    Ίσως ως προστατευόμενες περιοχές όπου θα απαγορεύονταν η κάθε δόμηση θα έπρεπε να υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια για όλο το πράσινο της Αττικής και όχι μόνο.
    Εύχομαι καλή σου ημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Υμηττός είναι ο μόνος χώρος πρασίνου που έχει μείνει στον οικιστικό ιστό της πρωτεύουσας.
    Χρειάζεται ως ανάσα δροσιάς και ειδικά ως χώρος άθλησης.
    Χιλιάδες είναι οι κάτοικοι που τρέχουν και αθλούνται στα δρομάκια του όλον τον χρόνο.
    Μακάρι να είχαμε και άλλους δύο -τρεις "Υμηττούς" στο κλεινόν άστυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδιά καλό το NATURA και τα προστατεύομενα Πάρκα, αλλά νομίζω ότι το πρόβλημα είναι γενικότερο.
    Είναι ανεπίτρεπτο εν έτι 2009 η χώρα μας να μην έχει χωροταξικό σχέδιο και κτηματολόγιο.
    Iσως είμαστε από τις πολύ λίγες δυτικές χώρες που δεν έχουμε.
    Εάν είχαμε αυτά τα δύο , εδώ και πολλά χρόνια, όπως λένε οι ειδικοί επί του θέματος θα είχαμε γλυτώσει το 50% των καμένων εκτάσεων.
    Αυτό από μόνο του νομίζω ότι λέει πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε παιδιά οι Νεοέλληνες δεν έχουν τον θεό τους.Εδώ πριν χρόνια πήγαν και έβαλαν ειδική διαδρομή του rally Acropolis στον Υμηττό.
    Νομίζω δε ότι εκείνο το κομμάτι που πέρναγαν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα ήταν προστατευμένο Natura.
    Αυτό όμως δεν εμπόδιζε τους νεοέλληνες να το μετατρέψουν σε πίστα.
    Νομίζω δε ότι εδώ και πολλά χρόνια έχει στους πρόποδες του και πίστα Motocross. Νεοέλληνες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Ανώνυμο12.37
    Γιατί ρε φίλε, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός σε τι πειράζει το βουνό. Μην μας πιάνουν υστερίες. Με τέτοιου είδους υστερίες δεν προστατεύουμε το βουνό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ουσία της εισήγησης Σουφλιά κρύβεται στις εξαιρέσεις για 'αθλητικές εγκαταστάσεις' και του 20% με τις 'κοινωφελείς εγκαταστάσεις'. Αυτά είναι ο Δούρειος Ίππος για τους μυημένους.

    Με τα ΘΑ βέβαια δεν σβήνει η φωτιά. Ούτε προλαμβάνεται.
    Επικροτείται όμως η οικοπεδοφαγία από τους πολλούς καλούς Σαμαρίτες.
    Όπως ο Σουφλιάς που νομιμοποιεί το αυθαίρετό του και οι υπουργοί και βουλευτές που εμπλέκονταν σε οικιστικούς συλλόγους του Υμητού και της Πεντέλης.
    Όσα για τα πάρκα NATURA είδαμε τί έγινε και με την λίμνη Καϊάφα και την "σύνταξη προγράμματος αξιοποίησης ακινήτων" εντός NATURA με κυβερνητική βούλα ούτε μήνα μετά τις πυρκαγιές.
    Δε θέλω και ο Υμμητός να γίνει τέτοιο πάρκο Natura...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ απόλυτα με τον Πλούταρχο. Χωροταξικό και κτηματολόγιο για όλη την Ελλάδα. Αυτή είναι η λύση και μετά μπορούμε να χαρακτηρίσουμε όσες ΝATURA θέλουμε και μπορούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ El Greco
    Φίλε ή εγώ δεν διαβάζω καλά ή εσύ. Το άρθρο αναφέρει ότι το Προεδρικό Διάταγμα ρητά ξεκαθαρίζει ότι στην προστατευόμενη ζώνη (80%) του Υμηττού θα απαγορεύεται οποιαδήποτε δόμηση.
    Ακόμα και τα δημοτικά αναψυκτήρια θα γίνουν στις παρυφές και στις εισόδους του Πάρκου.

    Δεν νομίζω ότι ο μηδενισμός βοηθά στην πρόοδο και την εξέλιξη της χώρας μας, ούτε μας τιμά ως πολίτες.
    Αλλά αφού εσύ δεν θέλεις τέτοιον Υμηττό που προδιαγράφει το Προεδρικό Διάταγμα, πες μου τι Υμηττό θέλεις για να καταλάβω και εγώ και να μην σε θεωρώ "άδικα" μηδενιστή.

    Όρισε εσύ τις προδιαγραφές δόμησης του Πάρκου που θα έπρεπε κατά την γνώμη σου να υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το ζήτημα δεν είναι οι προδιαγραφές. Ούτε οι ορισμοί, ούτε οι διατάξεις. Το ζήτημα είναι οι ποινές και η εφαρμογή τους. Διατάξεις και νόμοι υπάρχουν και τώρα. Είδατε τι γίνεται στα δάση; Χτίζουν όλοι. Τι έπαθαν; Τίποτα. Πλήρωσαν κανά πρόστιμο, πιθανόν τσίμπησαν και κανά τρίμηνο -όχι οι ίδιοι κάποιος φουκαράς - με αναστολή αλλά η σπιταρώνα εκεί. Έτσι θα γίνει και τώρα. Χωρίς δασικούς χάρτες εγκεκριμένους και αποδεκτούς από τα δικαστήρια όλα είναι ευχολόγια κι όχι ρυθμίσεις. Ας μας πει λοιπόν κάποιος ποιες είναι οι ποινές και να δούμε και τον πρώτο που θα χτίσει και θα κατεδαφιστεί το ακίνητό του, θα πληρώσει για την καταστροφή που έκανε και θα πάει και φυλακή. Εκεί είναι το θέμα. Αλλιώς από νόμους... ό,τι θέλετε! Και ΝΑΤURA και ότι άλλο. Ισχύουν όμως στην πράξη; όχι. Άρα ποιο το όφελος εκτός από πολιτική σπέκουλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @extra τις εξαιρέσεις τις αναπαρήγαγα από το άρθρο του politis, χωρίς πλάκα μάλλον κάτι παρανόησες. Η καχυποψία είναι βέβαια δικιά μου.

    Θέλω ένα Π.Δ. δίχως τρύπες για 'ήπιες αναπτήξεις'.
    Θέλω έναν Υμηττό και μία Πεντέλη που δεν θα αναδασωθεί με σπίτια όπως το '98 και το '05.
    Θέλω την καταγραφή των δασών του λεκανοπεδίου με αεροφωτογραφίες.
    Θέλω να γκρεμίζεται όποια βίλα και παράγκα είναι παράνομη. Και όχι να νομιμοποιήται για μερικούς ψήφους.
    Δε θέλω το υπ. Εθν.Άμυνας να χτίζει μέσα στον Υμηττό (όπως συμβαίνει τώρα!!!).
    Δε θέλω να γίνουν ξανά τα λάθη του '07 για για λέμε πάλι σε δύο χρόνια τα ίδια πράγματα.
    Δε θέλω προεδρικά διατάγματα κενά περιεχομένου και κατόπιν εορτής από αυθαιρετούντες υπουργούς.

    Και θέλω να νοιαζόμαστε για το περιβάλλον 365 μέρες τον χρόνο (όχι αλα-ΣΚΑΙ), και όχι μόνο όταν το δάσος καίγεται. Ζητάω πολλά; Τί να κάνουμε, πάντως δεν είμαι ο μόνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ...και αμέσως μετά τη δημοσίευση του ΠΔ, άρχισαν πάλι οι φωτιές...
    (κοίτα να δεις σύμπτωση!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το άρθρο αφήνει να εννοηθεί ότι μέχρι τώρα επιτρεπόταν η δόμηση στον Υμηττό. Αυτό από πού συνάγεται; Απ' ό,τι ξέρω κανείς δεν μπορεί να χτίσει πάνω από τον σημερινό περιφερειακό Υμηττού. Αν κάνω λάθος, διορθώστε με.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΥΚΑΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΚΤΑΣΗ - ΕΙΔΙΚΑ ΔΑΣΙΚΗ - ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΑΥΣΤΗΡΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
    ΕΤΣΙ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΣΑΜΠΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΩ, ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Από τις χθεσινές εικόνες στην τηλεόραση παρατήρησα ότι 80% ευθύνη έχουν οι πολίτες.
    Πρέπει να μάθουν να κόβουν τα ξερά χόρτα κοντά στα σπίτια τους.
    Επίσης οι ιδιοκτήτες αγροκτημάτων να υποχρεώνοναται βάσει νόμου να αποψιλώνουν τα κτηματά τους.
    Το 20% ευθύνης πηγαίνει στους δήμους που απορροφούν χρήματα για τις παραπάνω εργασίες, καθώς και για αντιπυρικές ζώνες ανάμεσα στα δέντρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Ανώνυμο 3.41
    Γράφει το άρθρο ότι αναβαθμίζεται και επεκτείνεται.
    Δηλ. στο υπάρχον προστατευόμενο μέρος του Υμηττού (ψηλά), προστίθενται και άλλες εκτάσεις με τέτοιον τρόπο που πλέον θα καταλαμβάνει το 80% του ορεινού όρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το λατρεύω αυτό το βουνό.Έχω περάσει ώρες και ώρες πεζοπορίας αγκαλιά με τα τιτιβίσματα των πουλιών.Για όσους δεν ξέρουν να ενημερώσω ότι στον Υμηττό έχουν καταγραφεί 130 είδη πουλιών, εκ των οποίων 28 εντάσσονται σε ειδικό καθεστώς προστασίας για την επιβίωση και αναπαραγωγή τους βάσει ειδικής οδηγίας.
    Το μέτρο λοιπόν νομίζω ότι κινείται επιτέλους στην σωστή κατεύθυνση !

    Πεζοπόρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σαν κάτοικος της περιοχής που έχω γεννηθεί κάτω από το βουνό του Υμηττού, θα ήθελα να σας πω κάτι που φανερώνει ότι μεταξύ των ανθοφόρων και ελπιδοφόρων Ελλήνων πολιτών, υπάρχουν και μιάσματα τα οποία δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα.

    Θυμάμαι έφηβος τότε,το 1974, όπου εν μέσω γενικής επιστράτευσης (τούρκικη εισβολή στην Κύπρο)κάποιοι κατέκαψαν όλη την πλευρά του Υμηττού προς την πλευρά της Γλυφάδας.
    Μέσα στον γενικό χαμό που επικρατούσε σε όλη την χώρα, αυτοί είχαν τον νου τους στο πως θα καταφέρουν να κάνουν την πλαγιά οικόπεδα.
    Σήμερα όποιος περνώντας από την Γλυφάδα γυρίσει το κεφάλι του προς την πλευρά του Υμηττού θα διαπιστώσει ότι ...τελικά τα κατάφεραν.
    Σε όλη την περίοδο από το 76 μέχρι το 98 η πλαγιά κτίστηκε.
    Μάλιστα ακόμα και σήμερα ο δήμος Γλυφάδας πίεζε να δημιουργήσει νεκροταφείο στο εναπομείναν δασικό κομμάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ El Greco
    Το ερώτημα μου νομίζω ότι το διατύπωσα με αρκετή ευκρίνεια.
    Δεν απαντάς ούτε ευθέως , ούτε δια της τεθλασμένης, αλλά περί ανέμων και υδάτων.

    Δεν είχα λοιπόν άδικο με τον προηγούμενο χαρακτηρισμό μου , περί μηδενισμού .
    Δεν νομίζω ότι μας τιμά γενικά μια τέτοια στάση.

    Ζητώ συγνώμη, αλλά αυτή την εντύπωση μου άφησαν και τα δύο σχόλια σου.
    Ευχαριστώ για την απάντηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @extra, πάντα ευγενής. Και εγω σε ευχαριστώ.

    Καλύτερα να 'μηδενίζω' όπως οι περισσότεροι νομιμόφρονες Αθηναίοι σήμερα, παρά να να βλέπω απαθώς να αραιώνουν τα υπερβολικά πυκνά πευκοδάση από τσιμεντένια 'αναψηκτήρια'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Με το τσιμεντάδικο ΕΡΓΑΝΗ τι θα γίνει; Θα φύγει ; Ξέρει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σε διαβάζω πολύ καιρό και είχα ξεχωρίσει την φωτογραφία με το ποτέ ξανά των πυρκαγιών του 2007. Εισέπραττα σαν βάλσαμο τα πολλαπλά μυνήματα και τον ελπιδοφόρο νέο (πραγματικό) πατριωτισμό που εξέφραζε. Φαίνεται, όμως, πως οι ενδιαφερόμενοι για αυτή την γωνιά είναι πολλοί με πολλαπλά συμφέροντα, το εσωτερικό μέτωπο διαλυμένο και μπόρεσαν να το επαναλάβουν. Η στάση των νταβατζήδικων ΜΜΕ δείχνει πως στούς εχθρούς της πατρίδας είναι πάντα απαραίτητοι και οι εφιάλτες. Τα σημερινά πρωτοσέλιδα 'Ελεύθερου' και 'Βραδυνής', δείχνουν τις ανεξάντλητες εφεδρείες που διαθέτει η 'συμμορία'. Αραγε θα μπορέσει ένας νέος πατριωτισμός να ανατρέψει αυτόν τον συνεταιρισμό συμφερόντων, που χτυπάει σε όλα τα μέτωπα την Ελλαδίτσα;
    Δύσκολο. Αλλά αν αναλογισθούμε την επικοινωνιακή κόλαση που ξεδιπλώνουν επί χρόνια στις 'οκτώ' οι νταβατζήδες και ακόμα ένας τόσο μεγάλος αριθμός Ελλήνων, καταλαβαίνοντας τα όσα εξυφαίνονται, εκφράζει την εμπιστοσύνη του και στηρίζει τον πρωθυπουργό και όπως χαρακτηριστικά δηλώνει - συμπεραίνει: έχει πειράξει πολύ και πολλούς η παρουσία του Κωστάκη (κατ' αντιδιαστολή ωφέλιμη για τον τόπο), δεν μπορεί παρά να υποκλινόμαστε στο DNA του Έλληνα και να διατηρούμε ελπίδες πως τελικά το 'φώς' θα κερδίσει το 'σκοτάδι'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Επί χρόνια Εκκλησία και ιδιώτες ξιφουλκούσαν και εμφανίζονταν ως διεκδικητές τεράστιων εκτάσεων στο Υμηττό.
    Δήμαρχοι τοποθετούσαν στο βουνό απορριμματοφόρα, νεκροταφεία, γήπεδα, θέατρα και ό,τι ...ξεχειλίζει από τον αστικό ιστό.

    Ο Στρατός συνεχίζει να εκμεταλλεύεται περίπου 125 στρέμματα .Το δασαρχείο που (υποτίθεται ότι) εποπτεύει από την Πεντέλη, ενημερώθηκε ....25 χρόνια μετά για την αυθαίρετη λειτουργία του τσιμεντάδικου-ασβεστάδικου της ΕΡΓΑΝΗ ( Ναι φίλε ανώνυμε 7.13 , θα φύγει επιτέλους).
    Πολεοδομίες και Περιφέρεια έκαναν συνεχώς επί τριάντα τόσα χρόνια τα στραβά μάτια.

    Πρέπει λοιπόν να δούμε με πολύ θετική ματιά το ΠΔ ( το οποίο υπόψιν ότι προήλθε μετά από κοινωνική διαβούλευση) που θέτει επιτέλους καθαρά και ξάστερα τους περιορισμούς και τις διαφυλάξεις σχεδόν όλου του ορεινού όγκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 6.03
    ΛΕΩΝΙΔΑ
    Τα είπες όλα!!!
    Αυτοί είναι γρεκύλοι.
    Δεν είναι άνθρωποι , αλλά σκύλοι.
    Αυτοί θα φορούσαν σε ανώμαλες καταστάσεις και μαύρη κουκούλα.

    ΤΟ ΓΑΜΩΤΟ ΕΙΝΑΙ , ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΖΟΥΝ ΚΑΛΑ.....
    ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΥΛΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.ΓΑΜΩΤΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟΨΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ. ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ''ΕΙΣΤΕ Μ....'' (ΤΟ ΞΕΡΩ ΠΟΛΙΤΗ!) ΤΟΥΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ. ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ , ΕΝΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΑΠΟΤΑΝΘΕΙ Ο ΧΕΙΜΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΟΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΑΥΡΙΣΜΕΝΑ ΓΙΛΕΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ ΕΡΓΟ!!! ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ? Ή ΕΤΟΙΜΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΞΕΚΟΚΑΛΛΙΣΕΤΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΗΣ ΚΑΜΕΝΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΣ. ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ (ΚΑΜΕΝΟ ΠΛΕΟΝ) ΔΑΣΟΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΟΣ ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ, ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΤΗΣ (ΔΩΡΑΚΙ 500 ΕΚ. ΕΥΡΩ!!) ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ Η ΚΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @7:27
    Λες : Αραγε θα μπορέσει ένας νέος πατριωτισμός να ανατρέψει αυτόν τον συνεταιρισμό συμφερόντων, που χτυπάει σε όλα τα μέτωπα την Ελλαδίτσα;
    Ποιός νομίζεις ότι είναι κατάλληλος να εκφράσει πολιτικά αυτόν τον πατριωτισμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ο El Greco σε μια άλλη ανάρτηση μας έκανε μαθήματα για το πότε υπογράφονται οι συμβάσεις και πότε "εισπράτεται" η μίζα. Τώρα μας μαθαίνει πως μπορεί κάποιος να χτίσει σε δασική περιοχή. Πολυτεχνίτες τελικά αυτοί στην Χαριλάου Τρικούπη, ακόμη και τώρα που πήγαν στην Ιπποκράτους. Όσο για τα αυθέρετα, η Βασούλα τι λέει δεν μας είπες βρε El Greco;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Συγχαρητηρια δια το μπανερ: "Αυτους τους Ηρωες (καποιοι;)προσπαθουν να τους μειωσουν"...

    Καλο βραδυ!
    Αφροδιτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @Μάρκος, αυτή τη φορά απλώς εξέφρασα την καχυποψία μου. Mε συγχωρείς κι όλας. Ο Λεωνίδας(6:03 μμ) τα λέει πολύ σωστά. Και η ιστορία καταπατήσεων των όρεων του Λεκανοπεδίου είναι από τους βασικούς λόγους που και εγώ είμαι καχύποπτος.
    Την άλλη φορά λόγω επαγγέλματος και δικού μου και συγγενών μου, έτυχε να γνωρίζω κάποια πράγματα (εντελώς όμως όχι όπως τα φαντάζεσαι εσύ).

    Πάντως αν αυτό σε ενδιαφέρει ουδέποτε είχα, έχω ή θέλησα να έχω οποιαδήποτε σχέση με το ΠΑΣΟΚ ή άλλο κόμμα, κάτι που νομίζω ελάχιστοι μπορούν να το ισχυριστούν για τον εαυτό τους.

    Αναρωτιέμαι πάντως ποιοι είναι αυτοί που προσπαθούν να μειώσουν τους ήρωες πυροσβέστες;
    Έχω βαρεθεί να διχαζόμαστε τόσο εύκολα από τους πατριώτες του φωτός και τους απέναντι με τέτοια ανύπαρκτα διλήματα για να καλύψουν ΟΛΟΙ τις δικές τους ανεπάρκειες.

    Καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ο νοών...νοείτω είπε...

    Απόλυτα σωστά αυτά που γράφεις και καλό είναι να μην ξεχνιούνται.
    Θα ήθελα να ελέγξεις όμως και αυτό το θέμα.

    *ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ *

    *Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για την συνέχιση των εργασιών ανέγερσης ξενώνων αξιωματικών, από το Υπουργείο Εθν. Άμυνας στο στρατόπεδο Σακέτα, βάζει σε σκέψεις και εξοργίζει κάθε ευαίσθητο πολίτη του Βύρωνα.* Η απόφαση αυτή που προκλήθηκε μετά από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και προσωρινή διαταγή αναστολής των εργασιών που κατατέθηκε από τον ΣΠΑΥ *πάρθηκε από το Β’ θερινό τμήμα του Σ.τ.Ε την Πέμπτη 20/08/09 και αφήνει έκθετο το Σ.τ.Ε, το Υπουργείο Εθν. Άμυνας και την κυβέρνηση της Ν.Δ.*

    *Ο Υμηττός είναι από τους τελευταίους πνεύμονες πράσινου στο λεκανοπέδιο. Έχει δεχθεί και δέχεται επανειλημμένες επιθέσεις τα τελευταία χρόνια:* Συνοδικό κέντρο-πυρκαγιές-λατομεία-εργοστάσιο μπετόν-στρατόπεδα-βενζινάδικα-σουπερμάρκετ-σκοπευτήριο-σταθμό μεταφόρτωσης-Δυτική Περιφερειακή και κόμβος με πρόθεση να κοπούν 3.500 δέντρα και τώρα κατασκευή 36 ξενώνων με έκταση 2.000 τ.μ*. Πάγια θέση μας ήταν και είναι, η απομάκρυνση όλων των χρήσεων και το βουνό να παραμείνει βουνό.*

    *Μπροστά στις άσχημες αυτές εξελίξεις, πρέπει όλοι να ευαισθητοποιηθούμε και να αντιδράσουμε πριν να είναι αργά. *Ετσι εκτός από τα ένδικα μέσα(κατάθεση νέας αίτησης διαταγής προσωρινής αναστολής κλπ) απαιτείται η άμεση κινητοποίηση όλων μας.

    *Καλούμε τα μέλη και τους φίλους της ¨ΣΤΑΣΗΣ ΒΥΡΩΝΑ¨ καθώς και κάθε ευαίσθητο πολίτη του Βύρωνα να πάρει μέρος στο συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου των στρατοπέδων, που οργανώνει ο ΣΠΑΥ την Τρίτη 25/8/ 09 και ώρα 7 το πρωί.*

    *Ζητάμε άμεσα να σταματήσουν οι εργασίες κατασκευής των ξενώνων των αξιωματικών, την απομάκρυνση των στρατοπέδων και τη μετατροπή τους σε χώρους πρασίνου.*

    Ζητάμε τη μεταφορά του σταθμού μεταφόρτωσης σε άλλο χώρο που μπορεί να βρεθεί.

    *ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΞΕΝΩΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΥΤΑΛΑ – ΕΞΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.** ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΒΟΥΝΟ *
    ......................................
    Sorry Μεταφορά από άλλη ανάρτηση, στην σωστή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Γιατί κανένας δεν αναφέρει τις ολέθριες συνέπειες της πολιτικής Λαλιώτη στο θέμα του κτηματολογίου και ότι τα τότε λεφτά για τη εκπόνησή του φαγώθηκαν; Ψιτ , κύριε Λαλιώτη, πές μας κάτι γι΄αυτό....

    ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΡΕεεεεεε!όπως έγραψε ένας φίλος αριστερός στην προηγουμενη ανάρτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή