Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Στο... ίδιο έργο θεατές !


Δεν έχει τέλος η τραγωδία που διαδραματίζεται από προχθές το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής, όπου οι κάτοικοι ζουν δραματικές ώρες, καθώς μαίνονται ανεξέλεγκτα φωτιές κατά μήκος του πύρινου μετώπου, μήκους 40 χλμ. από το Βαρνάβα και το Γραμματικό έως το Διόνυσο.

Οι κάτοικοι των περιοχών εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, προκειμένου να γλιτώσουν από τα χειρότερα, αλλά και από την αποπνιχτική ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί.Η εικόνα που θα αντικρίσουμε ξημερώνοντας σε λίγες ώρες, θα είναι σοκαριστική και εφιαλτική.
Όλες οι μαρτυρίες των κατοίκων μιλούν για οργανωμένο σχέδιο ...«αγνώστων» εμπρηστών.

Ο Πρωθυπουργός κ. Κ.Καραμανλής από το πρωί του Σαββάτου μετέχει σε συνεχείς συσκέψεις, τόσο στο Μαξίμου με τους αρμόδιους υπουργούς και επιχειρησιακούς παράγοντες , όσο και στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος. Αυτό που επισήμανε από την πρώτη στιγμή είναι ότι «Εκείνο που προέχει, η πρώτη προτεραιότητα, είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών».

Στην τελευταία του σύσκεψη αργά το βράδυ ( 23.55) στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής συνέστησε «πάνω απ` όλα αυτό που χρειάζεται είναι η ψυχραιμία» και τόνισε ότι καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τις επίγειες δυνάμεις, μέχρι το ξημέρωμα, που θα ξαναρχίσουν οι εναέριες επιχειρήσεις.

Στην περιοχή του Διονύσου έσπευσε το μεσημέρι και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,κ. Γ. Παπανδρέου, όπου έκανε λόγο «Για πρωτοφανή οικολογική καταστροφή που βιώνουμε».
Το ίδιο έπραξε και η Γ.Γ του ΚΚΕ κ. Α.Παπαρήγα όπου εν μέσω των καπνών δήλωσε ότι «υπάρχει οργανωμένο σχέδιο και κερδοσκοπία γης και ότι η ίδια η πολιτική προστασία, όσο οργανωμένη και να είναι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα».

Τέτοια ώρα και καθώς οι στιγμές απαιτούν σύμπνοια δεν θα επεκταθώ στην ανάλυση του επαναλαμβανόμενου ....κατά το δοκούν... φαινομένου του ξεσπάσματος γενικευμένων πυρκαγιών. Θα έρθει η ώρα να γίνει ΚΑΙ αυτό !

94 σχόλια:

  1. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής προέχει τουλάχιστον τώρα προέχει αυτή το 2007 δέν προήχε ούτε αυτή έτσι κύριε Καραμανλή? Κατα τα άλλα τα δάση να καούν δέν πειράζει, οι οικοπεδοφάγοι σου θα τα βρούν να χτίσουν τις βίλες τους έτσι κύριε Καραμανλή? Άν σε ξαναπώ λοιπόν και εγώ Νέρωνα όπως σε λένε όλοι εγώ θα φταίω κύριε Καραμανλή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καίγονται ΑΝΘΡΩΠΟΙ πανίβλακα προηγούμενε σχολιαστή!! ΑΝΘΡΩΠΟΙ καίγονται πανηλίθιε!! βγάλε τις τσίμπλες τελικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να τα μαζέψετε και να φύγετε...ΑΧΡΗΣΤΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προτιμώ να με κλέβουν παρά να με καίνε. Να φύγουν οι άχρηστοι τώρα πριν είναι πολύ αργά. Έλεος βρε ανίκανε ανεύθυνε έλεος. Σήκω και φύγε βρε παιδάκι μου δεν κάνεις. Τα έχεις κάνει όλα μπάχαλο δεν το βλέπεις πανίβλακα. Άντε ξεκουμπίσου και πάρε τους ανίκανους κοματικούς εγκάθετους μαζίσου που τρώνε το δημόσιο χρήμα με 18 μασέλλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν υπάρχει τιποτε χειρότερο απο την τυφλή κοματική εμπάθεια.Ξεπερνάει την ΒΛΑΚΕΙΑ.Ολη η μεσόγειος εχει καεί ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΙΤΑΛΙΑ και τα σχιζοφρενή γλειώδη πρασινα ζόμπι κανουν αυτό για το οποίο είναι κουρδισμένοι ,επιτίθενται κατα της κυβερνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απόστολος δηλαδή κατα την γνώμη σου πρέπει να καεί οπωσδήποτε και η Ελλάδα, είναι θέλημα θεού.
    Λίγα κάηκαν το 2007 και πέρσι ότι απέμεινε πρέπει να καεί φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σιγά μην θίξουμε τους ηλίθιους ανίκανους και ανεύθυνους της κυβέρνησης. Αλήθεια δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από την τυφλή κοματική εμπάθεια ξεπερνάει την ηλιθιότητα και τη βλακεία. Και για του λόγου του αληθές δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά. Απλώς να πας πίσω στα άρθρα αυτού του Blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα καταλαβαίνετε τί γίνεται αδιαφορούν πλήρως για να καούν τα πάντα και μετά να έχουν να λένε οτι το ΠΑΣΟΚ έκαψε προεκλογικά την χώρα με την βοήθεια των Αμερικάνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να φύγετε κ. Καραμανλή να πάτε αλλού να κάψετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Απόστολος
    Από τη πόλη έρχομαι και στη κορφή κανέλα. Καταλαβαίνω πόσο επώδυνο είναι να αντιλαμβάνεσαι πόσο ανίκανοι είναι οι άνθρωποι που εναπόθεσες όλες τις ελπίδες σου και σε απογοήτευσαν. Αυτοί φταίνε και όχι όσοι έχουν την αποψη που έχεις και συ μέσα σου. Σε καταλαβαίνω απόλυτα για να απαλύνεις λίγο τον πόνο σου βρίσε βρίσε άλλους αλλά έτσι δεν θα σου περάσει. Για να σου περάσει πρέπει να ανοίξεις τα μάτια σου , να αποφύγεις την κοματική εμπάθεια που σε σπρώχνει προς λάθος συμπεράσματα για να δεις την αλήθεια. Αυτοί που τόσο καιρό υποστήριζες είναι ηλίθιοι ανίκανοι και δεν τους αξίζει η εμπιστοσύνη σου. Όταν σου φταίει ο γάιδαρος να χτυπάς αυτόν και όχι το σαμάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 9.31
    Αυτά που γράφεις είναι
    ΜΕΙΩΤΙΚΟΙ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΙ και
    ΑΚΟΜΨΕΣ ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΕΙΣ.

    Η φωτιά ξεκίνησε από πλαγιά του Γραμματικού την Παρασκευή, περιορίσθηκε από τα επίγεια μέσα και δεν ζύγωσαν εναέρια μέσα καθόλου.

    Χέστηκαν οι ..πολιτικοί επιτελείς. Παρασκευή απόγευμα και Αυγουστος.

    Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ είναι φευγάτο.

    Είστε φευγάτοι ΟΛΟΙ γενικώς. Κατάλαβες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτή την στιγμή ο δήμαρχος Παλλήνης κος. Κωνσταντάς ΠΟΥ ΕΞΕΛΕΓΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ δήλωσε οτι κανένα πυροσβεστικό δέν έχει έρθει να τους βοηθήσει ούτε απο την νομαρχία. Το μόνο εφόδιο που έχουν για τις φωτιές είναι τα δικά του τα δημοτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κανέλα και αλλα υλικά πολιτικής μαστούρας μασας εσύ "φίλε".Σε εφοδιάζουν μ'αυτά τα ΜΜΕ της διαπλόκής που γιγάντωσε το κόμα σου με τα λεφτά του Ελληνικού λαού για να παρεχουν πολιτική προστασία στα "ικανα" στελέχη του κοματός σου.
    Η άποψη οτι το κομα που επέλεξε το 40% των Ελλήνων αποτελείται απο ανίκανους ειναι αποδεικτικό μειωμένης πολιτικής ευφυίας ή κοματικής τυφλας πρασινοφρουρού απο τα ζωνιανά.
    Εγώ λεω απλά οτι δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις την πυρινη λαιλαπα αν δεν πληρώσεις ενα καρο λεφτα για πυροπροστασία και αν δεν ενεργοποιηθούν ολοι οι πολίτες.
    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 11.00
    Ησύχασε
    Το σενάριο είναι γωστό.
    Αφήνουμε να καουν όλα.
    Πετάμε πάνω από τα καμμένα με τον Μπαρόζο
    Μοιράζουμε τριχίλιαρα
    Προκυρήσσουμε εκλογές
    Κερδίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Aπόστολος
    Όπως είναι πανελληνίως γνωστό ο προστάτης των Ζωνιανών είναι το ίδιο πρόσωπο που υπαγόρευσε τον Καραμανλή στη ΝΔ και ως εκ τούτου προστάτης του. Λοιπόν άσε τα σάπια περι "ανεξαρτήτως κυβέρνησης" το παραμύθι το έχουμε ξανακούσει. Η επιλογή είναι δική σου μαύρισε τους ανίκανους που υποστήριζες μέχρι τώρα γιατί αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και γιατί σου έκλεψαν τη ελπίδα για ένα καλίτερο αύριο πουλώντας σου φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @10:43
    Τώρα καταλαβαίνω γιατί δεν κάνει τίποτε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός. Επειδή έχει φωτιές στην ευρώπη αφήνει να καεί η αττική για να δείξει πόσο ευρωπαίος είναι και για να τους δείξει ότι τους συμπαραστέκεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 11.39
    Μην ασχολείσαι, αυτός ο κομματικός κάγκουρας έχει ποστάρει το ίδιο...ΠΟΝΗΜΑ σε άλλα 5 μπλόγκς. Το έβγαλε το μεροκάματο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Υπάρχουν Ευρωπαϊκά πακέτα για να γίνουν υποδομές δασοπυρόσβεσης. Τότε όμως θα σταματήσουν οι μίζες από τα ανταλλακτικά για μεταχειρισμένα ελικόπτερα.

    Καμία κυβέρνηση δεν αγοράζει νέα ελικόπτερα.

    Αν ήθελαν να κάνουν υποδομές θα έκαναν το εξής:

    Μέσω προγραμμάτων stage θα προσελάμβαναν 2000 άτομα σε όλη την Ελλάδα. Επιπλέον τους υδραυλικούς των σχολών ΟΑΕΔ που ήδη παίρνουν επίδομα και ένσημα.
    θα έφτιαχναν σωλήνες με μεγάλα μπέκ σε όλα τα δάση, που είναι κοντά σε πόλεις.
    Και το πρόβλημα τελείωνε εκεί. Σε κάθε δήμο που έπιανε φωτιά θα άνοιγαν απλά μία βάνα.
    Κι αν χρειαζόταν θα βοηθούσε και κανένα ελικόπτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δυστυχως σημερα καιγονται περιουσιες δασικος πλουτος και καρδιες ανθρωπων,οι οποιες κομματικες παρωπιδες δεν αρμοζουν στις περιστασεις, προτεινω λοπον να ενωθουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και να βοηθησουν οσο μπορει ο καθενας μας στην κατασβεση και οσον αφωρα εντοτοπιζμο των ενοχων και αποδωση τους στις αρχες θα το κανετε και εσεις φιλοι που υποτιθεται σας αρεσει το πρασινο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μήν μου μαλώνετε τον 10:43.
    Οτι αυτό τον καιρό υπάρχουν φωτιές παντού σε όλο τον κόσμο είναι η καλύτερη απόδειξη οτι τις φωτιές δέν τις βάζουν εμπρηστές εχθροί του Καραμανλή για αγωγούς, ασύμμετρες απειλές κτλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. .....tetoio eidos antipoliteysis xaraktirizei ton antipolitevomeno..kai oxi ton kathgoroumeno

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @12:28 μμ
    Αυτό έγινε το 2007 όταν ρίξαμε τις κοματικές παρωπίδες. Και σήμερα έχουμε το αποτέλεσμα των ενεργειών που κάναμε σαν έλληνες. Οι υπαίτιοι είναι αυτοί που έχουν διαλύσει το κράτος με κοματικούς εγκάθετους. Κάποιοι πρέπει να ρίξουν πλέον τις κοματικές παρωπίδες και να αναγνωρίσουν τους πραγματικούς υπαίτιους και να τους οδηγήσουν πλέον στην έξοδο μπας και σώσουμε ότι έχει απομείνει. Γιατί όσο πατείνεται η παραμονή τους στην εξουσία τόσο θα κλαιμε για το πράσινο τις περιουσίες μας και για χαμένες ανθρώπινες ζωές. Τη λύση την έχουμε λοιπόν εμείς. Ας την χρησιμοποιήσουμε στις επόμενες εκλογές. Ας διώξουμε τους υπαίτιους περισώζοντας έτσι ότι έχει απομείνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φιλε 12¨28 ισως πρεπει κανεις να σου θημισει το παρελθον που οπως δηλωνεις σε εκανε να ψηφισεις την σημερινη κυβερνηση, κομματικο κρατος? ποτε μπηκαν και απο ποιους?...μικρο παραδειγμα η Ολυμπιακη Αεροπορια με 11500 κομματικες τοποθετισεις απο το 1981 εως το 1996 που εφυγα με συνταξη (Η πραγματικη ανανγκη μολις 4500 για πανγκοσμια χρηση και η τοτε Ο.Α ειχε 17000 υπαληλους), να παμε ΔΕΗ ΟΤΕ Κρατικες Υπηρεσιες κλπ? δεν νομιζω οτι συμφερει τους οπαδους της τοτε κυβερνησης, μηπως λοιπον ειναι καλλιτερα να βοηθισουμε σημερα που ειναι αναγκη και να αφισουμε τις παρωπιδες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @1:27
    Δεν καταλαβαίνω πως αυτά που γράφεις μπορούν σήμερα να βοηθήσουν στο να κρατήσουμε το λιγοστό πράσινο. Η σειρά σου λοιπόν είναι να ρίξεις της κοματικές σου παρωπίδες και να δεις ξεκάθαρα ότι οι κύριοι υπαίτιοι για τις σημερινές καταστροφές είναι οι ίδιοι των καταστροφών του 2007. Δεν καταλαβαίνω πως θα βοηθούσα αν έκανα γαργάρα τις κυβερνητικές ευθύνες. Νομίζω το αντίθετο. Δεν βοηθά νομίζω το να αποσιωπάς αυτή την ώρα τις ευθύνες του ανεύθυνου ανίκανου και του θιάσου των σκιών που το ονομάζεις κυβέρνηση. Μπορείς να βοηθήσεις για να σωθεί ότι πράσινο απέμεινε με το να τους μαυρίσεις στις επόμενες εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο/Η Μάρκος είπε...

    Όπως βλέπω, βγήκατε όλα τα ΠΑΣΟΚακια πρωι πρωι και πιάσατε δουλειά. Σας πληρώνουν υπερωρίες την Κυριακή παιδάκια; Ότι μπήκαν 75πυργακιές σε μια μέρα, φταίει ο Καραμανλής; Και οι Ισπανοί δηλαδή είναι μ@@@@@@ που δεν την έπεσαν στον Αθνάρ ακόμη, που έχει καεί η μισή Ισπανία; Ε, μάλλον μ@@@@@@ θα είναι οι Ισπανοί. Την εξυπνάδα απ' όλη την Ευρώπη την έχουν αποκλειστικό προνόμοιο τα ΠΑΣΟΚάκια του Τζέφρεϊ.
    .........πανηγυρίζετε στα αποκαϊδια!

    23 Αύγουστος 2009 1:51 μμ

    .......................................
    Sorry

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Λυπαμαι πολυ για το επιπεδο σου φιλε 1¨27....εαν ειχες την ελαχιστη ευαισθησια, μνημη καιισως παρατηρητικοτητα θα εβλεπες οτι το σχολιο μου των 12¨07 σε καλουσε να ενωσεις τις δυναμεις σου με ολους τους υπολοιπους ΕΛΛΗΝΕΣ και να βοηθησεις, στειρα λαικιστικη αντιπολιτευση και χαιρεκακια δεν ειναι του επιπεδου μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Βρωμοπασόκια φαρμάκι στάζετε πάνω στις καμένες περιουσίες, τη δυστυχία των ανθρώπων και την καταστροφή.
    Χαίρεστε γιατί ότι έχετε κάνει είναι προϊόντα αρπαχτής και ρεμούλας. Αν είχατε δουλέψει θα κλαίγατε τώρα.
    Αι σιχτίρ δεν τρώγεστε, νεκρόσαρκοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ποιός πανηγυρίζει στα αποκαίδια ρέ Μάρκο?
    Εμείς που κινδυνεύουμε απο στιγμή σε στιγμή να φτάσει η φωτιά έξω απο το ίδιο μας το σπίτι και να κάψει και εμάς τους ίδιους?
    Μήν μας τρελάνεις τώρα στην Αττική μένουν οι μισοί Έλληνες, κατ'επέκταση οι μισοί απο αυτούς που γράφουν εδώ μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Οι "Ηλεκτρονικοί σχολιαστές" που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, για μια ακόμη φορά δείχνουν την βλακεία τους ή/και την αφελειά τους.

    Με το να κατηγορούν την παρούσα κυβέρνηση για τις φωτιές, κτλ. περνούν το μήνυμα, ιδιαίτερα στους λεγόμενους αναποφάσιστούς, "Ότι κοιτάξτε, εάν εκλεγούμε εμείς θα σταματήσουν οι φωτιές...γιατί εμείς τις βάζουμε!"

    Δεν λέω ότι τις βάζει το ΠΑΣΟΚ...Προσοχή...αλλά ότι τέτοια εντύπωση δίνεται εν τέλει με βάση το σκεπτικό με το οποίο προβάλλουν τις θέσεις τυος.

    Το ποιός έβαλε τη συγκεκριμένη φωτιά με τις ταυτόχρονες 65 εστίες με μαθηματική ακρίβεια μεταξύ 8 και 10 το βράδυ της Παρασκευής και με θερμοκρασίες περί του 22-24 βαθμούς ..είναι ευνόητο.

    Οι φωτιές μπήκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να ενωθούν κάτι που υποδειλώνει σχεδιασμό ανάλογο με αυτό της Ηλείας το 2007. Παράλληλα υπήρχαν και άλλες 85 εστίες διάσπαρτες στη χώρα.


    Προκειμένου να υπολογίσει κάποιος την επέκταση των πυρκαγιών χρειάζεται επιβεβαιωμένο μετεωρολογικό δελτίο (Κυρίως για τη φορά των ανέμων-κάτι που δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται), γνώση της μεταφοράς και της διασποράς των επιγείων δυνάμεων από τη πρώτη στιγμή και βεβαίως να είναι σε θέση να παρατηρήσει τη κινητοποίηση και των υπολοίπων τμημάτων του κρατικού μηχανισμού (Αστυνομία, πολιτική προστασία, Δήμοι κτλ) σε πραγματικό χρόνο.


    Άρα χρειάζεται πέρα από "φίλιες δυνάμεις" στο έδαφος και τη χρήση δορυφόρου.

    Αυτό αποκλείει την ανάμειξη εγχωρίων παραγόντων και φυσικά κομμάτων ή ντόπιων παρακρατικών μηχανισμών.

    Επειδή η δουλειά πρέπει να γίνει άμεσα και με συνεχή επισκόπηση του χώρου, το συμπέρασμα που συνάγεται είναι ότι οι δράστες είχαν πρόσβαση σε δορυφορική λήψη της περιοχής σε πραγματικό χρόνο για να μπορούν να προβλέπουν την επέκταση της πυργκαγιάς σε συνδυασμό με την πορεία του ανέμου.

    Εξ'ου και η "κινητοποίηση" ορισμένων διεθνών ειδησεογραφικών δελτίων από εχθές το μεσημέρι παρόλο που φαινόταν ότι η κατάσταση δεν θα χειροτερέυση (τότε).

    Απλούστατα αυτή που έδιναν το "σύνθημα" είχαν υπολογίσει και την επόμενη φάση.

    Πιστέυω ότι η λογική θα πρυτανεύσει και θα κοπούν οι βλακείες που προέρχονται από κολλημένους σε κόμματα είτε ΝΔ είτε ΠΑΣΟΚ είτε τα υπόλοιπα.

    Όποιος νομίζει ότι η όλη φασαρία γίνεται απλά για να πέσει ο Καραμανλής και να έρθει το ΠΑΣΟΚ, πλανώνται πλάνην οικτρά.

    Τα "φαινόμενα" θα συνεχιστούν ανεξαρτήτως κυβέρνησης γιατί ο σκοπός δεν είναι τα ούτως ή άλλως χειραγωγήσημα πρόσωπα, αλλά η συνολική απομείωση του γεωοικονομικού και γεωπολιτικού δυναμικού της χώρας λόγω των προετοιμαζόμενων αλλαγών στην ευρύτερη περιοχή από τα Βαλκάνια έως τη Μέση Ανατολή.

    Η Ελλάδα ως χώρα σταθερή και διασυνδεμένη με την ΕΕ, αποτελει ανασχετικό παράγοντα και συνεπώς χρησιμοποιείτε μια ποικιλία μεθόδων για να αποδεχθεί τη σμικρυνσή της και την υπαγωγή της σε ένα μεταμοντέρνο καθεστώς αποικίας.

    Αυτό το σχέδιο σαφέστατα περιλαμβάνει την απώλεια Μακεδονίας-Θράκης και του μεγαλύτερου μέρους του Αιγαίου.


    Τονίζω για ακόμη μια φορά, ότι ελπίζω οι κομματικές παρωπίδες όλων να μην τους τυφλώσουν από το πραγματικό διακύβευμά.

    Για όποιον ενδιαφέρεται μπορώ να επανέλθω με νεώτερο πιο αναλυτικό σχόλιο.


    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @2:08, άσε το ιντερνετ και βγες να βοηθήσεις τότε, άχρηστο ΠΑΣΟΚάκι, που θα μιλήσεις κι όλας. Έλεος πια! Εγώ πριν λίγο ήρθα από την Πεντέλη, χθες ήμουν στον Διόνυσο, κι εσείς μιλάτε από τους καναπέδες των σπιτιών σας. Τέτοια τεμπέλικα σκουλίκια είσασταν πάντα, τέτοια θα παραμείνετε και τώρα. Θα χτίζετε και στο δάσος και μετά θα παραπονιέστε που σας καίνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. politis, δεν νομίζω ότι είναι υβριστικό το ρήμα "πηδαω" και το έκοψες. Παρά μόνο αν δεν το κάνει κάποιος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ νομιμοποίησε δεκάδες χιλιάδες αυθαίρετα στην Αττική το 2003;
    Και ποια ήταν η Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ τότε (και σήμερα κάνει την παρθένα);
    Και ποιος ήταν πρωθυπουργός τότε (και σήμερα κάνει τη νυφίτσα);
    Και ποιος ήταν ο Ράν ταν πλάν της παράταξης τότε (και σήμερα κάνει την πάπια);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μμμμμμμμμμμμαλιστα, εμπεριστατομενο σχολιο και μελετη, τυφλα ναχει ο Τσιμπλας (συγνωμη ηθελα να πω Τσιπλας) Μπορεις φιλε 2¨08 να μας πεις τι ωρα εβαλες το ξυπνητηρι να σε ξυπνισει γιατι ειναι κριμα να σου χαλασουμε τον υπνο και τα ονειρα σου.Κριμα που τα παραγματα μιλανε μονα τους,Ολοι οσοι δεν κοιμωμαστε ξερουμε τι κανει νιαου νιαου στα κεραμιδια και βεβαια ισως εχεις ακουσει για το γκουγκλ και τις δορυφορικες καληψεις του σε συγκεκριμενες περιοχες που του ζητα ο εκαστοτε χρηστης..Δεν ειμαστε Αμερικανακια, ΕΛΛΗΝΕΣ ειμαστε...εισαι και εσυ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ούτε εγώ είμαι Πασόκ αλλά δέν μπορώ να καταλάβω πώς αυτός ο απαίσιος μπουχέσας ήταν τόσα χρόνια το ισχυρό χαρτί των Ελλήνων, ο άνθρωπος που ξεσηκώνει τα πλήθη το ισχυρό χαρτί που ανεβάζει με την εμφάνιση του την δημοτικότητα του κόμματος της ΝΔ στα ύψη. Είναι τόσο αηδιαστικότατος στην φάτσα την ομιλία την συμπεριφορά του που όταν τον βλέπω στην τηλεόραση να μιλάει μου έρχεται να τα ξεράσω όλα αλλάζω αμέσως κανάλι πρίν το κάνω. Η σιχαμάρα το εμπαθέστατο στύλ η αηδία που εκπέμπει δέν έχει κανένα προηγούμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Τι επιπεδο, τι γνωσεις, τι γνωση και χρηση τις ΕΛΛΙΝΙΚΗΣ Γλωσσας φιλε 2¨34...Παιδια... μην πετροβολατε τον αμοιρο, εχει ονειρα και μαλιστα μεσιμεριανα....ουσττττττττττττ Αμερικανοφιλοσκυλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Βγήκαν όλοι οι υποκριτές ντεμέκ ευαίσθητοι αριστεροί να κάνουν ότι σκάσανε από τη στενοχώρια τους για τη φωτιά.
    Όλοι οι εκδότες και οι μεγαλοδημοσιογράφοι, μαζί με τους πράσινους μεγαλοκαρχαρίες και υποτακτικούς πασόκους βουλευτές είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙ μουτρωμένοι γιατί κάηκαν τα δέντρα γύρω από τις πισίνες τους και τα αποθηκάκια με τα εργαλεία του κτήματός τους.
    Σε λίγο θα συμπληρωθεί και το σετάκι όταν εμφανισθεί ο Τρεμόπουλος με τον Αλαβάνο να λένε το γνωστό ποιηματάκι πάλι.
    Μη στενοχωριέστε κύριοι, δάσκαλοι της υποκρισίας και καθηγητές της λαμογιάς.
    Όταν εκλεγεί ο Γιωργάκης θα σας αποζημιώσει όλους, να μην έχετε καμια αμφιβολία.
    Αλλοίμονο, είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Γράψτε και άλλα γιουσουφάκια του ΠΑΣΟΚ. Όσα περισσότερα γράφετε και λέτε, τόσο καλύτερο για να σας ξεσκεπάσουμε στην μπλοκόσφαιρα και στην κοινωνία.

    Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές για χιλιάδες συμπολίτες μας, εσείς έχετε αρχίσει από εχθές και σε άσχετα ποστ και αναρτήσεις ,να προπαγανδίζετε, να βρίζετε , να μην σέβεστε καν τον πόνο των υπολοίπων ή τις δυσκολίες των στιγμών.

    Το ΟΡΓΑΝΩΜΈΝΟ σχέδιο από τα πληκτρολόγια των ανασφάλιστων της Ιπποκράτους (Μπαράζ σχολίων και αναρτήσεων ταυτόχρονα με την εκδήλωση των πυρκαγιών΄) ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ότι μπροστά στην δίψα σας για εξουσία δεν διστάζετε σε τίποτα.

    Γιατί λοιπόν ο κάθε πολίτης να μην σκέφτεται ότι υπάρχει ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ σχέδιο (πολύπλευρο) στην εκδήλωση των ταυτόχρονων πυρκαγιών (πάντα πριν από εκλογές), από τον ίδιο χώρο?
    Αυτόν της Ιπποκράτους και του ΠΑΣΟΚ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @On Air
    Γράψτε και άλλα γιουσουφάκια της ΝΔ. Όσα περισσότερα γράφετε και λέτε, τόσο καλύτερο για να σας ξεσκεπάσουμε στην μπλοκόσφαιρα και στην κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Επανέρχομαι στα περί δορυφόρου, γιατί ειλικρινά δεν πολυκάταλαβα τι απάντηση έδωσαν κάποιοι συνσχολιαστές.

    Το κλειδί είναι η επισκόπηση σε πραγματικό χρόνο το οποίο βεβαίως δεν το δίνει η Γκούγκλ αλλά μόνο το ειδικό της πρόγραμμα " Google enteprise", το οποίο πωλείτε μόνο σε κυβερνήσεις και φημολογείτε ότι το έχουν και ορισμένα "επιφανή άτομα" στην Ελλάδα, κάτι τέτοιο όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί.


    Για να τα πούμε τα πράγματα απλά και ξάστερα, ο εμπρησμός των τελευταίων ωρών είναι δουλειά ΑΜΕΡΙΚΑΝΏΝ με εκτελεστικά όργανα Έλληνες, κατά πάσα πιθανότητα λούμπεν στοιχεία, κακοποιούς ίσως και Αλβανούς και λοιπούς μισθοφόρους.

    Η σχεδιάση όμως και ο επιτελεικός σχεδιασμός λαμβάνουν χώρα σε Αμερικανικές βάσεις.

    Σημειωτέων ότι το επιχειρησιακό κέντρο της NSA στην Ν.Α Ευρώπη εδω και μήνες εδρεύει στα Σκόπια. Στην Αθήνα λειτουργεί σύμφωνα με όλες τις πληροφοριές ένα μόνο μικρό κλιμάκιο.

    Επιπλέον, η Αμερικανική πολιτική δεν καθοδηγείτε εδω και κάποια χρόνια από τα στενώς εννούμενα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ, αλλά από νέο-φεουδαρχικές τάσεις μέσα στη λεγομενη "Αμερικανική Αυτοκρατορία".

    Αυτό σημαίνει ότι λαμβάνουν χώρα επιθέσεις ακόμα και σε φίλιες χώρες (Βλ. Ελλάδα, Γαλλία-πτώση της Αιρ Φρανς στη Βραζιλία) και αλλού προκειμένου να επωφεληθούν συγκεκριμένα όντως πανίσχυρα συμφέροντα για τις συγκεκριμένες επιδιώξεις τους σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές τις οποίες έχουν ΜΟΙΡΑΣΕΙ ως τιμάρια.

    Χρησιμοποιούν βεβαίως την πολεμική τεχνολογία των ΗΠΑ για να επιτευχθουν οι στόχοι.

    Η βασική διαφορά που βρίσκω προσωπικά μεταξύ Καραμανλή -Παπανδρέου, είναι ότι ο πρώτος δεν έχει ψευδαισθήσεις για το τι γίνεται και κυρίως για το τι μέλλεται, ενώ ο δεύτερος πiστέυει ότι με υποχωρήσεις θα κατευνάσει το "θηρίο" που στο τέλος θα τον φάει και θα μας φάει και όλους.

    Η λύση είναι κατά τη γνώμη μου η άμεση δημόσια και διεθνής καταγγελία από όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου και η εγκατάσταση Ευρωπαικών και Ρωσικών βάσεων σε Ελληνικό έδαφος.

    Από τη στιγμή που θέλουν να σε εξοντώσουν σιγά-σιγά, ή κάθεσαι και αυτοκτονεί΄ς ή κάνεις κίνηση ματ.

    Τότε στην Ουάσινγκτον το Κονγκρέσσο και η Προεδρία θα αναστατωθούν και θα αρχίσουν να παίρνουν κεφάλια μέσα στους δικούς τους παρακρατικούς μηχανισμούς.

    Τέλος είναι μεγάλη ντροπή και ξευτίλα, άτομα που αυττοπροσδιορίζονται ως "Αριστεροί-Σοσιαλιστές" να προσκυνούν τα πιο βαθιά, αντιδραστικά και παρακρατικά διεθνή στοιχεία που εδρεύουν κατά κύριο λόγo στις ΗΠΑ.

    Στοιχεία και ομάδες τέτοιες που αποτελούν έναν από τους βασικούς στόχους της διακυβέρνησης Ομπάμα, εάν καταφέρει να αντέξει τις εσωτερικές πιέσεις που δέχεται.

    Έχουν έρθει τα πάνω κάτω δηλαδή και οι ταμπέλες αρχίζουν να ξεθωριάζουν και να φάινονται οι βρυκόλακες πίσω από τις μάσκες.

    Σας πληροφορώ ότι όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα, η απάντηση θα έρθει αφανώς μεν για τους περισσότερους, αλλά πολύ εμφανώς για όσους γνωρίζουν.

    "V-Vendetta"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Να αγιάσει το στόμα σου 3,18.
    Συμφωνώ απόλυτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @ -3.11 -Ανασφάλιστους Ιπποκράτους
    Γιουσουφάκι της Ιπποκράτους, από την στιγμή που απαντάς ( και μάλιστα αμέσως), ΑΠΟΔΥΚΝΥΕΙΣ και το αληθές των επιχειρημάτων μου.
    ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΟ σχέδιο προπαγανδιστικών σχολίων και αναρτήσεων ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με την εκδήλωση των πυρκαγιών!
    ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΟ σχέδιο ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ !
    Και πάντα σε χρονικές περιόδους ΠΡΟ ΕΚΛΟΓΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ακούγεται πως θα ντυσουν πυροσβεστη τον Μπελούσι και θα τον στειλουν με μάνικα στη πεντέλη για να παρουν πλάνα τα κανάλια. Ζήλεψε και ο Γιωργάκης και θα πάει λεει με μαουντεν μπάικ στον διόνυσο για να συντονισει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. @On Air
    Πω πω ρε μεγάλε με έπιασες. Ρε συ ποιός είσαι ρε; ο Γιακουμάτος ή ο Στρατηγός άνεμος; Έχεται μεγάλη πλάκα εκεί στη ρηγίλλης και αυτό αποδεικνύει πόσο άχρηστοι είναι οι κοματικοί εγκάθετοι στον κρατικό μηχανισμό στο να αντιμετωπίσουν το παραμικρό. Στο μόνο που είναι ικανοί είναι στην ανακάλυψη ασσύμετρων απειλών και φανταστικών εχθρών για να δικαιολογήσουν την ανικανότητα και την ανεπάρκειά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Πάντως όλοι οι γνωστοί μου συνδικαλιστες του ΠΑΣΟΚ φετος επέλεξαν βουνό για τις διακοπές τους. Γιατί άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Φίλε V-Vendetta,
    μας παρουσιάζεις τις πυρκαγιές της Αττικής ως έργο εμπρηστικό αμερικανικών υπηρεσιών, χωρίς όμως να προσκομίζεις την παραμικρή απόδειξη. Μάλιστα διατυπώνεις αυτήν την υπόθεση την στιγμή που ακόμη μαίνεται η φωτιά και άρα η πυρσοσβεστική δεν έχει ακόμη ερευνήσει την περιοχή και χωρίς να έχουν βρεθεί οι εμπρηστικοί μηχανισμοί. Ως μόνη απόδειξη παραθέτεις την υπόθεσή σου ότι οι εμπρηστές πρέπει να συντονίζονται με τη βοήθεια δορυφόρου.
    Πιστεύω ότι απλά είσαι οργισμένος με αυτά που συμβαίνουν και απλά αδυνατείς να παραδεχτείς στον εαυτό σου ότι ο κρατικός μας μηχανισμός χωλαίνει, όπως ακριβώς και πριν από 2 χρόνια στην Ηλεία.

    Νομίζω ότι πιθανότερο είναι το σενάριο ότι κάποιοι από τα συνήθη κυκλώματα των οικοπεδοφάγων ξεκίνησαν μία πυρκαγιά που ξέφυγε τελείως και έκαψε πολύ περισότερα απ' ό,τι επιδίωκαν, αφού μπήκε και σε ήδη οικοπεδοποιημένες περιοχές, που πια δεν είχαν άλλα περιθώρια "ανάπτυξης".

    Επίσης θα σε ρωτήσω κάτι. Κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών στην Ηλεία είχε γίνει λόγος για ασύμμετρη απειλή κατά της χώρας. Είχε εννοηθεί, αν και δεν ελέγχθη, ότι υπεύθυνοι ήταν κύκλοι της Αλβανίας και ίσως της Τουρκίας, ως ενεργούμενα των Αμερικανών. Τίποτε όμως δεν αποκαλύφθηκε σχετικά. Αν όντως υπήρξε κάποιο τέτοιο σχέδιο γιατί δεν έγιναν γνωστές οι αποδείξεις ή έστω οι αποχρώσες ενδείξεις; Γιατί η Ελλάδα δεν έλαβε μέτρα κατά των παραπάνω χωρών. Θα μπορούσαμε ακόμη και να τους κηρύξουμε τον πόλεμο και όλος ο λαός θα στρατευόταν πρόθυμα! Ωστόσο ξεχάστηκε και αυτή η θεωρία συνομωσίας και φάνηκε ότι ήταν απλά ένα επικοινωνιακό τέχνασμα.

    Τα γράφω αυτά με πραγματική λύπη για την ανοργανωσιά της χώρας μου. Λυπάμαι που δεν βλέπω επίσης καμία ελπίδα ότι θα αλλάξει η κατάσταση. Γιατί τα ίδια χάλια και χειρότερα ίσως θα είναι μία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αν ο Καραμανλής θέλει να πάρει το παιχνίδι στα χέρια του, τότε θα πρέπει να ξαμολήσει την ΕΥΠ και την ασφάλεια, να διαλύσουν ΑΜΕΣΑ το κύκλωμα των οικοπεδοφάγων και των καταπατητών, να γκρεμίσει τα αυθαίρετα μέσα στο δάσος και να μην επιτρέψει το κτίσιμο σε δασικές εκτάσεις. Και να επιβληθούν ισόβια στους ενόχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. @3:38 μμ
    Αν υπονοείς ότι επέλεξαν να πάνε διακοπές στη Σταμάτα και στον Αγ. Στέφανο τι να πω, πρέπει να πέφτει μεγάλη πείνα στους φίλους σου τους συνδικαλιστές για να μην μπορούν να πάνε διακοπές μακρύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Τα θερμά μας ...πολύ θερμά συγχαρητήρια στον καταλληλότερο και την παρέα του..μπράβο παιδιά
    ελάτε να σας ξαναψηφίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Στις φωτιές της Πάρνηθας, το επίσημο πόρισμα της πυροσβεστικής που βγήκε το Νοέμβριο του 2007 μιλά για οργανωμένο σχέδιο εμπρσημού. Το ίδιο είδαμε φέτος και στη Ζάκυνθο. Για την Ηλείας υπάρχουν όχι μόνο αποχρώσες ενδείξεις άλλα τόνοι ερευνητικού υλικού το οποίο εμφανίστηκε εν πολλοίς και στη δημοσιότητα.

    Όσο αφορά τους "καταπατητές", θα πω μόνο ότι είναι πιο εύκολο να ρίξεις δένδρα το χειμώνα με μια μπουλτοζα και να πάρεις ακριβώς το χώρο που επιδιώκεις , από το να βάλεις φωτιά και να κινδυνέυεις να περάσεις το υπόλοιπο της ζωή σου ως "εμπρηστής-τρομοκράτης", πέρα των λοιπών τεχνικών δυσκολιών.

    Αυτά περί οικοπεδοφάγων είναι παραμυθάκι για μικρά παιδιά και το μόνιμο σλόγκαν του ΚΚΕ.

    Υπ΄ρχουν και αυτοί, αλλά δρουν κυρίως το χειμώνα με μπουλντόζες. Ρωτήστε τους δημάρχους και τους κοινοτάρχες των Μεσογείων να σας πούμε πως πραγματικά έχουν τα πράγματα.

    όσο αφορά για τους σημερινούς εμπρησμούς, το Σκαι μόλις προ ολίγου μετέδωσε αποκλειστικές εικόνες για εστίες φωτιών που ξεπετάγονταν σε άσχετα με τη φωτιά σημεία με τέτοιο τρόπο ώστε να πολυδιασπώνται οι δυνάμεις πυρόσβεσεις.

    Σε ότι αφορά τις ΗΠΑ, χρησιμοποίησε τη λογική και μην περιμένεις να συλλέξεις περαιτέρω πληροφορίες.

    Αυτά περι κήρυξης πολέμου -εν μέσω προεκλογικής περιόδου κτλ- μόνο 2-3 άτομα που γνωρίζω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία στην Αθήνα θα έβρισκάν να χρησιμοποιήσουν ως επιχείρημα.

    Ήταν και άδεια τα μαγαζιά σήμερα που μαζεύονται οι αμερικανοί διπλωμάτες.

    Κυριακή-αργία-επιφυλακή??

    Αυυτά προς το παρόν. Είμαι βέβαιος ότι όποιος επιθυμεί να βρεί περισσότερα θα βρεί αρκετά εύκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Πολίτη ακόμη περιμένω την απάντηση γιατί δεν σβύνεις τα σχόλια με υβριστικούς χαρακτηρισμούς; Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Και κάτι επιπλέον για να υπάρχει ευρύτερη εικόνα. Σχεδόν όλες οι φωτιές στην Ελλάδα οι οποίες έκαναν την εμφανισή τους σε μαζική κλίμακα από τον Ιούλιο του '74 και έπειτα, μπαίνουν από οργανωμένα συμ΄φεροντα είτε ξένα, είτε παρακρατικά ντόπια και σε μικρότερο βαθμό από οικοπεδοφάγους.

    Υπάρχουν βέβαια και πυρομανείς, βοσκοί και πυλώνες της ΔΕΗ. Σημασία έχει ο τρόπος με τον οποίο μπαίνει μια φωτιά, όπως προσπάθησα να επεξηγήσω και στο πρώτο σχόλιο.


    Παρακαλώ επίσης τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να σεβαστούν τη μνήμη του ιδρυτή του Κινήματος και των αγωνιστών του ΠΑΚ και να κόψουν τις μπούρδες που συν τοις άλλοις θα τους βγούν μπούμερανγκ.

    Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε και αυτό τις φωτιές των παρακρατικών και το '89 και το 96 και το 98 όπως και τη τρομοκρατία και τις πολιτικές δολοφονίες.

    Οι ηλίθιοι μπορούν να συνεχίζουν να σχολιάζουν με τον ίδιο τρόπο. Για αυτούς δεν υπάρχει σωτηρία ούτως ή άλλως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. @4:18 από Ανώνυμο 3:57,
    Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Ελπίζω ότι δεν υποννοείς ότι είμαι εργαζόμενος στην αμερικανική πρεσβεία και ότι γι' αυτό έγραψα τα περί κήρυξης πολέμου. Το έγραψα επειδή νομίζω ότι είναι η πιο καθαρή λύση στην περίπτωση που η Ελλάδα δέχεται επίθεση, όποιου είδους και αν είναι αυτή.

    Προσωπικά η λογική μου λέει ότι η Αμερική δεν έχει συμφέρον για μία αποσταθεροποιημένη Ελλάδα. Ίσα ίσα, αφού από δω θα περάσουν οι αγωγοί τους, αλλά και αφού εδώ έχουν ένα σωρό χρήσιμες βάσεις. Μία αποσταθεροποιημένη Ελλάδα με λαϊκιστικές κυβερνήσεις θα έθεταν σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία της βάσης της Σούδας. Και αυτό θα είχε σημαντικές επιπτώσεις στους πολέμους που διεξάγονται αυτή τη στιγμή.

    Συνεχίζω να πιστεύω ότι αν όντως υπάρχει σχέδιο αποσταθεροποίησης της Ελλάδας, το οποίο άρχισε να εφαρμόζεται πριν από 2 χρόνια στη Ηλεία, και το οποίο γνωρίζει η κυβέρνηση (και προφανώς η αντιπολίτευση επίσης, ιδίως όπως συνάγεται από τα υπονοούμενα που άφησε τότε το ΚΚΕ σε διάφορες συνεντεύξεις), είναι εγκληματική και προδοτική η παραμέληση του καθήκοντος των πολιτικών μας. Θα έπρεπε να το δημοσιεύσουν και να ζητήσουν τη συστράτευση του λαού και την επαγρύπνησή του. Αν απλά το συγκάλυψαν και επέτρεψαν έτσι την συνέχιση του σχεδίου τώρα πια στην Αττική, τότε λογικό είναι το συμπέρασμα ότι όσοι γνώριζαν και δεν αντέδρασαν όσο σκληρά έπρεπε, είναι συνυπόλογοι σήμερα.

    Η εντύπωσή μου είναι ότι απλά ψαρεύεις για να δεις αν περνάει στην κοινή γνώμη μία αναμάσηση της θεωρίας περί ασύμμετρων απειλών. Αφού διάβασα παρεμφερές σχόλιό σου και στο antinews.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. @4:36
    Δυστυχώς εδώ πρέπει να επέμβει το λιμενικό. Υπάρχουν πολλοί που ψαρεύουν για να δουν αν περπατανε σενάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. @4:24
    Νομίζω ότι το κύκλωμα των οικοπεδοφάγων καταφεύγει στους εμπρησμούς ευρείας κλίμακας όταν θέλει να μετατρέψει μία δασική έκταση σε οικοδομήσιμη. Η ανυπαρξία κτηματολογίου επέτρεπε στον καθένα να δηλώνει εκ των υστέρων (με τη βοήθεια ψευδομαρτύρων) ότι το οικόπεδό "του" δεν βρισκόταν εντός δασικής έκτασης. Αυτά έχω ακούσει να λέγονται. Δεν έχω βεβαίως κάποια απόδειξη για να τα στηρίξω, τα γράφω λοιπόν με επιφύλαξη, αλλά μου ακούγονται λογικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Το "ψάρεψα" αλλού αλλά εκφράζει πολλούς εδώ μέσα:

    "Kαταρχην να ειπω οτι ηταν αναμενωμενο να κάψουν την Αττικη-αφου απετυχαν την πρωτη φορα να ριξουν τον Καραμανλη-αλλα εμασ στην επαρχια γιατι να μασ ενδιαφερει λετε τι ακριβωσ γινεται η φανταζονται οι σχολιαστες καναλιων(τυπου Βερυκιου)και να επιβαλλουν την μη τελεση των αγωνων και ο αντενα ουσιαστικα να μη δειχνει τη Φ1-χεστηκαμε για τισ βιλες και τις περιουσιες των λαμογιων τησ Δροσιας κτλ."

    Και μετά αναρωτιέστε γιατί είναι σε τέτοιο χάλι η Ελλάδα.
    ΖΗΤΩ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ!!! ΚΑΨΕΜΕ ΑΓΑ ΜΟΥ ΝΑ ΑΓΙΑΣΩ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Δεν είπα ότι δεν υπάρχουν ευθύνες πολιτικών, κυρίως στο ότι δεν αποκαλύπτουν τι "παίζει".

    Εάν πιστέυεται ότι οι οικοπεδοφάγοι σκέφτηκαν αυτό το τρόπο να αρπάζουν εδάφη μόλις τον Ιούλιο του 1974, τότε παραιτούμε της συζήτησης.

    Αρκεί να αναφέρω ότι οικοπεδοφάγοι υπήρχαν πάντοτε στον Ελλαδικό χώρο, αλλά οι οργανωμένες πυργκαγιές εμφανίζονται αίφνης μόλις τον Ιούλιο του '74.

    Και ξανά το '81...και το '85 και το '89 και το '92-93-94 και το 96 και το 98...αλλά μετά πάλι το 2007 (Πάντα σε μαζική κλίμακα).

    Κια συνδέονται πάντα με εσωτερικές εξελίξεις ή ευρύτερες περιφερειακές.

    Ανεξάρτητα από τις περιβαντολλογικές συνθήκες.

    Δεν ψαρεύω σενάρια. Τη γνώμη μου λέω.

    Τέλος δεν έγραψα ότι εργάζεσαι στην Αμερικάνικη Πρεσβεία, αλλά υπονόησα ότι συνδέεσαι με αυτήν.

    Μάλλον το έχεις ξεχάσει και χρειάζεται να στο υπενθυμίσω, έστω και "δημοσίως'.

    Υ.Γ Άλλο ασσύμετρη απειλή (και άλλο ανορθόδοξος πόλεμος). Το πρώτο σημαίνει ότι δέχεσαι επίθεση από κάποιον φαινομενικά ανίσχυρο που χρησιμοποιεί πολλαπλασιαστές ισχύος και ευέλικτη τακτική και το δεύτερο από κάποιον που χρησιμοποιεί μη ορθόδοξα όπλα προκειμένου να επιτύχει το σκοπό του.

    Συνεπώς από την στίγμη που δεν χρησιμοποίησα καμία από τις δύο εκφράσεις, γιατί εσύ με κατηγοριοποιείς στην άποψη της πρώτης? Βολεύει καλύτερα μήπως?


    Γλώσσα λανθάνουσα αλήθειες ποιεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. @5:04
    Το σχόλιο που παραθέτεις είναι όντως απαράδεκτο.
    Απαράδεκτα όμως και όλα τα κανάλια που έχουν πρήξει τον κόσμο και διασπείρουν τον πανικό όλη τη μέρα. Κατακρίνουν την πυροσβεστική και παριστάνουν τους παντογνώστες.
    Παιδιά, κλείστε τις τηλεοράσεις και βάλτε να δείτε κανά DVD. Είναι μαζοχισμός να βλέπεις τα ίδια τα ίδια ανήμπορος να κάνεις κάτι.
    Αν μπορούμε να βοηθήσουμε, ας το ζητήσουν οι αρμόδιοι και νομίζω ότι θα βρεθούν πολλοί εθελοντές.
    Αλλά αυτή η μοιρολατρία και οι οιμωγές στα κανάλια είναι ό,τι χειρότερο αυτή τη στιγμή.

    Υ.Γ. Εκεί που επίσης δίνω δίκαιο στον σχολιαστή είναι ότι όντως καίγονται και πολλά αυθαίρετα σπίτια, χτισμένα μέσα στο δάσος, κυκλωμένα από τα δένδρα. Δηλαδή τί περίμεναν ότι θα γίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. @5:09
    Το σχόλιό σου με προσβάλλει! Δεν εργάζομαι για καμία πρεσβεία, δεν υπηρετώ κανένα ξένο συμφέρον και δεν συνδέομαι με καμία υπηρεσία ξένη ή ημεδαπή.

    Είμαι έφεδρος αξιωματικός, αγαπώ την πατρίδα μου την Ελλάδα και θα της έδινα τη ζωή μου αν χρειαζόταν, έστω και αν έτσι μείνει ορφανό το παιδί μου.

    Τα περί ασύμμετρης απειλής τα έγραψα επειδή αυτό ήταν που ανέφερε η κυβέρνηση πριν από 2 χρόνια.

    Δεν μπορώ να αποκλείσω το σενάριο που περιγράφεις. Ότι δηλαδή η πατρίδα μας δέχεται επίθεση (είναι θύμα ανορθόδοξου πολέμου ή ασύμμετρης/τρομοκρατικής απειλής) κτλ.

    Εμείς τί κάνουμε όμως; Γιατί δεν καλεί η κυβέρνηση τον κόσμο σε συστράτευση και επαγρύπνηση; Γιατί δεν δίνει στη δημοσιότητα αυτά που λες; Και τελικά ποιός κρύβεται από πίσω; Η Αμερική, όπως έλεγες νωρίτερα, ή η Τουρκία, όπως υποννοείς τώρα; Η δική μας η απάντηση ποιά είναι; Απλά να τρώμε καρπαζιές και να σκύβουμε το κεφάλι;
    Γι' αυτό σου λέω ότι πρέπει κάποιος να σηκώσει το ανάστημά του, αν όντως δεχόμαστε επίθεση, και να ληφθούν αντίμετρα ΤΩΡΑ. Αν από πίσω είναι η Αμερική, τότε να κλείσουν όλες οι βάσεις σήμερα κιόλας. Αν από πίσω είναι η Τουρκία, τότε να αγοράσουμε σήμερα αεροπλάνα και ό,τι χρειάζεται για να αμυνθούμε επιθετικά. Αν από πίσω είναι η Αλβανία, τότε ας δράσουμε ανάλογα.

    Σε παρακαλώ να μην προσβάλεις ανθρώπους που δεν γνωρίζεις και που δεν γνωρίζεις τί έχουν προσφέρει στην πατρίδα τους, αμφισβητώντας τον πατριωτισμό τους.

    Αν όμως δεν υπάρχει κάποια συνωμοσία, ελπίζω ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί για μικροκομματικούς λόγους το αντιαμερικανικό αίσθημα των Ελλήνων, κάνοντας πάλι λόγο για ασύμμετρες απειλές/ανορθόδοξους πολέμους. Γιατί η αλήθεια θα βγει αργά ή γρήγορα στην επιφάνεια...

    Ανώνυμος 3:57

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. @ Ανεγκέφαλους Εγκέφαλους Σεναρίων
    Η ανικανότητα και η ανευθυνότητα των κυβερνόντων δεν έχει να κάνει με το πως ξεκίνησαν οι φωτιές αλλά με την αντιμετώπισή τους και την προετοιμασία για την αντιμετώπισή τους. Δεδομένου ότι η καταστροφές στην Ηλεία ξεκίνησανν από ασσύμετρες απειλές όπως λέτε σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν έπρεπε να είναι προετοιμασμένη για να τις αντιμετωπίσει; Δεν έπρεπε να οργανώσει την άμυνα εναντίον των ασύμετρων απειλών; Αντί αυτού είχαμε τις παιδικές δικαιολογίες του υπεύθυνου υπουργού (Μαρκογιαννάκης)για την ανοργανοσιά και την καθυστέρηση υπογραφής συμβάσεων με τα ελικόπτερα. Σε περίπτωση λοιπόν που οι φωτιές οφείλονται σε ασσύμετρες απειλές τότε οι αρμόδιοι θα πρέπει να περάσουν στρατοδικείο με τις κατηγορίες της βαρειάς αμέλειας, συμετοχή σε εθνική συμφορά και προδοσία. Διότι αφού ήξεραν για τις ασύμετρες απειλές γιατί δεν πήραν τα κατάλληλα μέτρα και δεν προέβησαν στις ενδεδειγμένες ενέργειες για να τις αποτρέψουν και να τις αντιμετωπίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Συμφωνώ απόλυτα με τον F5PILOT.
    Μαύρο λοιπόν σε όλους. Και στον ΓΑΠ, που θα είναι μία από τα ίδια και χειρότερος!
    Ανώνυμος 3:57.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Παιδιά,
    είναι ασύμμετρος και όχι ασσύμετρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Οποιος κάνει πολιτική πανω στα καμένα είναι για φτύσιμο... ΤΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Νομίζω πως η δήλωση της κ.Παπαρήγα τα λέει όλα.. όσο οργανωμένος να είναι κάποιος δύσκολα τα βάζει με καρχαρίες κ' όπως λένε οι πρόγονοι μας απο μικρό κ απο τρελλό μαθαίνεις την αλήθεια .

    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ο Καραμανλής και Ο Παπανδρέου δεν τολμούν να τα βάλουν με τους Αμερικανούς οι οποίοι καίνε τη χώρα.
    Ούτε η Ντόρα επίσης, ούτε ο Καρατζαφέρης, Αλαβάνος, Παπαρήγα και οι λοιποί.

    Μόνο εμείς μπορούμε να τους αναγκάσουμε να τα βάλουν με το οργανωμένο παρακράτος εντός και εκτός των συνόρων.Με πίεση από κάτω προς τα πάνω και με ψήφο σε πρόσωπα πρώτα και έπειτα σε κόμματα.

    Ανέφερα ότι είσαι συνδεδεμένος με την Πρεσβεία, γιατί σε συζητήσεις με έναν από εκεί τις προάλλες, χρησιμοποιούσε ακριβώς το ίδιο ύφος, εκφράσεις και επιχειρηματολογία με εσένα.

    Μιας και το αρνήσε κατηγορηματικά, θα το θεωρήσω σύμπτωση.



    Υ.Γ Το αυγό του φιδιού στην Ελλάδα, λέγεται Ελληνική ηγεσία. Μεταξύ αυτών συμβατικά εκλέγουμε το μη χείρω βέλτιστω, αλλά είναι καιρός για δραστικές λύσεις.

    Ψηφήστε ο καθείς τα κομματά του, όπως σας είπα ο μπαμπάς και η μαμά σας για να διοριστείτε, αλλά μαυρίστε τους υποψηφίους που νομίζεται ότι είναι όργανα ξένων δυνάμεων ή "νταβατζήδων" εγχωρίων.

    Έτσι και το εθνικό χρέος εκπληρώνεται και το οικογενειακό.

    Αυτό θα ήταν μια καλή αρχή.


    Μάυρο λοιπόν και στη Ντόρα και στο Χρυσοχοίδη για παράδειγμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. @5:44. Κάτι μου λέει ότι στην πραγματικότητα είσαι ο politis. Ιδίως η αναφορά συγκεκριμένα στη Ντόρα και στον Χρυσοϊδη αυτό δείχνει. Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι έβαλες και τον Καραμανλή στο ίδιο καλάθι με τους υπόλοιπους.
    Νομίζω ότι η λύση στο πρόβλημα της χώρας μας θα ήταν ο πραγματικός εκδημοκρατισμός των κομματικών εργασιών, εννοώντας κυρίως τις εκλογές των προέδρων τους.
    Αλλά βλέποντας ότι ο κόσμος εξέλεξε τον ΓΑΠ αντί του Βενιζέλου, δείχνει ότι και αυτή ακόμη η λύση σκοντάφτει στη βλακεία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ανώνυμος είπε...

    ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ...Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ...ΟΛΗ ΜΠΛΕ...ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΑ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...20 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΛΥΣΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΣΑΝ ΣΩΤΗΡΕΣ...
    23 Αύγουστος 2009 6:17 μμ
    ..............................................
    sorry

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Μια ερώτηση ρε παιδια....
    ΠΟΙΟΣ ΕΛΑΒΕ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ????
    Ειδικά σε περιοχές που είναι ήδη κατοικημένες...????
    Περίεργα πράγματα...
    Ας δοθεί μία απάντηση από τους Πρασινοφρουρους παρακαλώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Ton Fourla ton fagate kai meta ton phgate ston eisaggelea san arxaiokaphlo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. politis-gr έβαλες, όπως και άλλοι, την κουκούλα της ψευτο-σύμπνοιας (σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο) και έριξες το τυράκι του "δεν θα επεκταθώ στην ανάλυση του επαναλαμβανόμενου ....κατά το δοκούν... φαινομένου του ξεσπάσματος γενικευμένων πυρκαγιών". Θα το κάνουν οι άλλοι για εσένα, όπως πολύ έξυπνα τους προέτρεψες.

    Τα 69 άνωθεν σχόλια αναπαράγουν γλαφυρά τα αποτελέσματα της λογικής του συστήματος εξουσίας των τελευταίων ετών· της λογικής του διχασμού.

    Διχασμός στις πυρκαγιές του 07, διχασμός για τις ιερές μπίζνες, διχασμός με τη δολοφονία του Αλέξη τον Δεκέμβριο του 08, διχασμός με το μαύρο πολιτικό χρήμα, διχασμός και όταν καίγεται η Αττική. Κι όλα αυτά γιατί;; για να μην αναγκαστεί να λογοδοτήσει κανείς. Αποπροσανατολισμός.
    Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό, αλλά ήλπιζα μάταια ότι κάποια φορά οι κυβερνώντες θα συμπεριφερθούν πατριωτικά.

    ΥΓ: Λυπάμαι πολυ και για τους τίμιους ανθρώπους που περνούν δύσκολες ώρες, αλλά όταν όλοι μας καταπατούμε το δάσος και το περιβάλλον 364 μέρες τον χρόνο, και νιώθουμε όμορφα με το σπίτι μας μέσα στο δασάκι δεν φτάνει η μία μέρα δράσης. Θα έρθει η στιγμή που ότι κάναμε θα το βρούμε στο (ακούσια? αυθαίρετο) σπίτι μας και στο πιάτο μας. Όλα τα άλλα, τα δραματικά και τα πολιτικάντικα είναι μόνο ανεύθυνη παρηγοριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Η ηρωϊκή μας Αγροφυλακή που βρίσκεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. ΕΛΕΟΣ! ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ''ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ'' ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΤΟΥΜΠΑΝΑ.ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΩΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ? ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ? Ο ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΛΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ 365 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Π/Υ ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΚΑΙ ΦΗΜΗ. Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. ntropi gia aytous pou mia katastrofi tin xrisimopoioun gia na poulisoun to kommatiko tous proion..anonymoi i "oxi", deixnoun oti me tetoio mialo den tha exoume kalo mellon...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Καραμανλή προχώρα.
    Οι ΠΑΣΟΚΟΙ βάζουν τις φωτιές και καίνε τα σπίτια τους γιά να πάρουν 3χίλιαρα και να έχει πρόβλημα η οικονομία. Κάψε και την υπόλοιπη Ελλάδα γιά να μην έχουν πλέον σπίτια τα μικρά πράσινα ανθρωπάκια και να πάνε μετανάστες. Ετσι θα φτιάξουμε μιά Ελλάδα με δικά μας παιδιά αγροφύλακες. Δεν πειράζει που δεν θα υπάρχει τίποτα να φυλάξουν, η ανεργία θα μειωθεί. Ασε που θα λυθούν τα προβλήματα και με την Τουρκία. Την καμμένη γη δεν τη θέλει κανένας.
    Είσαι ΜΕΓΑΛΟΣ!!! Μόνο εσύ θα μπορούσες να το συλλάβεις αυτό.(εεε... βοήθησε και ο Παυλόπουλος λίγο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Ποσοι ρηχοι είμαστε σαν Νεοέλληνες.Στο προηγούμενο άρθρο μονο 12 κατάφεραν να σχολιάσουν.Στην χαμομάρα ΠΡΩΤΟΙ.Τα κομματικά γραφεία κυρίως το πράσινο πάλι διάλυσε την κουβέντα.Αλλά τους τσούζει αυτό το μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Αυτούς τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ που η δίψα τους για εξουσία τους έχει ξεσαλώσει, βλέπουν οι Νεοδημοκράτες και η συσπείρωσή τους θα φτάσει 99%.

    Δεν διστάζουν σε τίποτα.Είχε απόλυτο δίκιο ένας σχολιαστής πιο πάνω (ον αιρ)που επισήμανε την ταυτόχρονη εκδήλωση των πυρκαγιών την Παρασκευή βράδυ-Σαββάτο πρωί , με την ταυτόχρονη οργανωμένη καταιγίδα σχολίων από την Ιπποκράτους.
    Πως το έλεγε ο Καβάφης πολίτη? "Σαν έτοιμος από καιρό". Ο κυρ εκπρόσωπος αποδεικνύεται νέος Λαλιώτης.
    Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου. Δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα. Θα πατήσει επάνω σε "πτώματα".
    Τα πρώτα δείγματα είναι ορατά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. @23 Αύγουστος 2009 6:40 μμ
    Τις φωτιές τις έλαβαν αυτοί που χάσαν της περιουσίες τους.

    Ένας Πρασινοφρουρός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Αυτούς τους Νεοδημοκράτες που η δίψα τους για παραμονή στην εξουσία με κάθε μέσο τους έχει ξεσαλώσει, βλέπουν οι Νεοδημοκράτες και η συσπείρωσή τους θα φτάσει 9,9%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Και έτσι τώρα η SIEMENS και οι κρίσιμες καταθέσεις (Τρεπεκλή , Γεωργίου , Μαυρίδη κλπ)που αγγίζουν την αυλή του ΓΑΠ, θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα και θα αναφέρονται σε κάποια μονοστυλάκια.
    Ξυπνάτε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Καλησπερα σε ολους
    Φιλοι ολων των αποχρωσεων ειναι δυσκολες οι ωρες και η προσπαθεια θα επρεπε να ειναι για βοηθεια στο να αντιμετωπισθουν οι αποδεδειγμενα πλεον εμπρισμοι( βρεθηκαν γκαζακια σε πολλες περιοχες).
    Μολις γυρισα απο το μετωπο εδω κοντα μου (στην Παλληνη) και με λυπη μου διαβασα τα σχολια σας. Αλλοι εγκαλουν την Κυβερνηση για ολιγωρια, για ενδοτισμο, για υποτελεια,για την μη κληση προς ολους να πανε στα μετωπα της φωτιας κ.λ.π, Διερωτωμαι λοιπον εαν αντι την ωραια μας καρεκλα μπροστα στον υπολογιστη μας η στον αναπαυτικο καναπε και την επιτελουσα θεαρεστο εργο για τους εργοδοτες τους καναλαρχες τηλεοραση, περιμενοντας να μας καλεσει η κυβερνηςη σε εγρηγορση και βοηθεια, αφιερωνωντας μερικα λεπτα απο τον πολιτιμο χρονο ο καθενας μας στα μετωπα της φωτιας η στο να πιαστουν οι εμπριστες, θα ειχαμε πιθανοτατα καλλιτερα αποτελεσματα? η καλλιτερα ειναι να βριζουμε τους αλλους για εκεινα που εμεις δεν καναμε Οσο για το γκουγκλ
    επισης διερωτωμαι εαν και οι αρχηγοι των αντιπολιτευσεων εχουν προσβαση και τι θα τους σταματισει οταν μπροστα στην ορεξη για αρπαγη της εξουσιας (αληθεια πως τολμησε ο Καραμανλης να υπογραφει συμφωνιες με τον Πουτιν) και οταν δεν σεβονται το Συνταγμα και τους νομους προκαλωντας οπως ονειρευονται εκλογες τον Μαρτιο αν δεν αποδωσουν οι"ΦΩΤΙΕΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Φίλε μου,
    εγώ ζω στη γειτονική Βοιωτία. Πολύ ευχαρίστως να ερχόμουν εθελοντικά να βοηθήσω, όπως έχω κάνει παλαιότερα στην περιοχή μου. Αλλά πού να έλθω; Πού με χρειάζονται;
    Δεν μπορεί ο καθένας να ξεκινά με το αυτοκίνητό του για κάποιο τυχαίο σημείο, θα δημιουργηθεί χάος. Χρειάζεται οργάνωση. Ας οριστεί κάπου ένα σημείο συνάντησης και η μεταφορά των εθελοντών στα μέτωπα της φωτιάς με οχήματα της ΠΥ ή της ΤΑ.
    Όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα.

    Υ.Γ. Ακόμη θυμάμαι την περίπτωση ενός τύπου που ξεκίνησε με το μηχανάκι του από την Λευκάδα για να βοηθήσεισ την κατάσβεση στην Ηλεία και τον συνέλαβαν ως ύποπτο εμπρησμού. Αλήθεια τί να έγινε με αυτόν τον άνθρωπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Η Σοφια του λαου λεει "οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια"
    Ουδεν περεταιρω σχολειον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Η ειναι ποιο καλο το " οποιος δεν θελει να ζυμωσει σαραντα μερες κοσκινιζει"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Kαλλίτερα να αφήσετε τον Υπέροχο "σεμνο και ταπεινό" που με την "επανιδρυση του κράτους" και με την "χρηστη διαχείρηση" του Δημοσίου χρήματος,καθως και με την"διαφάνεια" και την "αξιοκρατεία" με"σεβασμό στον πολίτη" χωρίς ποτε να "βάλη νεους φόρους"και που δεν "κατάλαβε τίποτε"με "οτι ειναι νόμιμο..αρα ειναι και ηθικό" να κάνη επιτ'ελους την δουλειά του!!
    Να καψη και την υπόλοιπη Ελλάδα!!
    Πρεπη να του αναγνωρίσουμε και κάτι πολύ σημαντικό..ειναι ο μόνος Κουρασμένος..συγνώμη..πρωθυπουργός ηθελα να γράψω..που Αφησε Να Καεί Η Αρχαία Ολυμπία...μετα απο 3.000 χρόνια και μετα μοίραζε 3.000αρα..συμπτωσηςςςςς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Αν προτείνεις πραγματικά, ότι πρέπει όλοι όσοι θέλουν να ξεκινήσουν με τα ΙΧ και να κατευθυνθούν προς τις πυρκαγιές,χωρίς συντονισμό και καθοδήγηση, τότε είσαι ηλίθιος και η πρότασή σου επικίνδυνη. Εδώ ούτε καν στρατιώτες δεν στέλνουν πια στις φωτιές, επειδή φοβούνται ότι θα έχουμε θύματα.
    Μήπως έχει γίνει επίσημη έκληση για εθελοντές και δεν την άκουσα; Αν ναι, διορθώστε με και παρακαλώ να με ενημερώσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. εθεάθη λενε ο ΓΑΠ με μάουντεν μπάικ στη πάρνηθα να συντονίζει τα μπαράκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Η αρχαία Ολυμπία ΔΕΝ κάηκε.
    Τώρα αν για όλα φταίει κατά τη γνώμη σου ο εκάστοτε πρωθυπουργός, τότε τί να σου πω; Δεν έχεις ιδέα πώς δουλεύει το κράτος μας και ως ποιό βαθμό είναι διεφθαρμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Κυριαρχουν τα κομματόσκυλα παντού.
    Τον λεβέντη τον Φούρλα , αφού τον έφαγαν απο το πόστο του, μετά τον έσυραν στον ανακριτή σαν αρχαιοκάπηλο.
    Τώρα ψάχνονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. @9:16 μμ
    Καλά μην ορκίζεσαι σε πιστεύουμε. Και για να πω του στραβου το δίκαιο με έπεισε η τελευταία παράγραφος. Έχετε μεγάλη πλάκα εσεις οι νεοδημοκράτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. @9:51
    Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Επιτέλους, η Δεξιά και ο... μέγιστος Κώστας Καραμανλής πέτυχαν την αταξική κοινωνία! Καίγονται οι βίλλες των πλουσίων-κατά την επιχειρηματολογία των αργυρώνητων φερέφωνων της Ρηγίλλης και του Μαξίμου-και τώρα εξομοιώθηκαν πλούσιο και φτωχοί.
    Απ΄ αλλού το περίμέναμε, απ΄αλλού το βρήκαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Ευχαριστω πολυ για του χαρακτηρισμους σου φιλε απο την Βοιωτια στους επιστρεφω με χαρα μου...Ακουσε λοιπον ποιος ειναι ηλιθιος (εκτος εαν εισαι και εσυ απο τους βολεμενους ψηφοφορους του "Εθνικου" προαγωγου Ακριβακη) Ο Παραπανω Κος Ακριβακης "Τακτοποιησε" στην Ο.Α απο το 1981 εως 1989 2000 Βοιωτους αγροτες σαν κηπουρους και ΣΕΦ (σικ) τους οποιους καθε 1 του μηνος μετεφεραν τα λεωφορεια της Ο.Α στην Συγγρου για να πληρωθουν για την ψηφο τους( σορρυ ..ηθελα να πω για την εργασια τους) και το απογευμα επεστρεφαν στα χωραφια τους...τους πληρωναμε ολοι μας λοιπον απο το υστερημα μας (και εσυ φυσικα) η μηπως δεν σε βολεψε και εσενα και σε τετοια περιπτωση εισαι διπλα προδωμενος απο την "αλλαγη" της επαγγελειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Είμαι αρχαιολόγος και ξέρω τί σου λέω: η αρχαία Ολυμπία δεν κάηκε. Αυτά ήταν λαϊκισμοί του αίσχιστου είδους. Κάηκε ένα τμήμα του Κρόνιου λόφου και τα ξερόχορτα στον χώρο όπου ήσαν αποθηκευμένοι διάφοροι λίθοι, που προέρχονταν κυρίως από θεμέλια κτηρίων. Αυτοί οι λίθοι, που δεν έχουν ουσιαστική επιστημονική αξία, δεν έπαθαν τίποτε από την φωτιά.
    Η αρχαία Ολυμπία ΔΕΝ κάηκε λοιπόν. Απλά με τους λαϊκισμούς των καναλιών γίναμε ρεζίλι σε όλον τον κόσμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. @10:09. Μπορεί να είμαι Βοιωτός, αλλά δεν υποστηρίζω το ΠΑΣΟΚ. Μπορώ να δώσω και χίλια ακόμη παραδείγματα διαφθοράς που εδώ στην επαρχία βγάζουν μάτι. λ.χ. γι' αυτόν τον ανεκδιήγητο βοιωτό υφυπουργό άμυνας που έπαιρνε τηλέφωνο όλους τους βοιωτούς που έπαιρναν χαρτί για να παρουσιαστούν στον στρατό και τους πρότεινε (από μόνος του) μετάταξη στην Π.Α. Τότε ήταν που μπήκαν λεωφορεία της Π.Α. Βοιωτία-Τρίπολη...

    Γι' αυτό και δεν ψήφισα ΠΑΣΟΚ στις 3 τελευταίες εκλογές, αλλά ΝΔ, ελπίζοντας ότι θα δοθεί τέρμα στη διαφθορά. Είμαι ευχαριστημένος από τον Καραμανλή; Όχι. Ωστόσο θα ξαναψηφίσω ΝΔ, μόνο και μόνο λόγω του ΓΑΠ.

    Συγνώμη για τον προηγούμενο χαρακτηρισμό. Ελέχθη εν βρασμώ ψυχής.

    Απλά επαναλαμβάνω, ότι αν δεν γίνει επίσημη έκληση για εθελοντές και δεν έχει οργανωθεί η επιχείρηση από την ΠΥ, τότε δεν μπορεί να ξεκινά ο καθένας με το ΙΧ του και να πάει εκεί που νομίζει. Είναι επικίνδυνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Ο Σοφος λαος λεει "Ο καθενας στο ποστο του κι' ο κολιος τον Αυγουστο" Ητοι βηθησε τωρα και παμε μαζι για ευθηνες οταν εχουν τελειωσει οι φωτιες οσο για την Οργανωση στην Ν.Δ και την εγγραφη στα χαρτια ειναι ευκολο να γινει...( πολλοι δημοσιοι υπαλληλοι το εκαναν φοβουμενοι διωγμους αλλα δεν εγιναν ποτε γιατι εμεις δεν κανουμε διωγμους σαν αυτον που εζησα εγω απο τον τοτε πρωθυπουργικο πιλοτο"2 αυγουστου 1995"//φιλε Βοιωτε ευχαριστω πολυ για τα παραπανω και εαν σε εθιξα ζητω συγγνωμη..εγω βρηκα μονος μου τον τοπο και πηγα εθελοντικα στους αρμοδιους στην περιοχη μου για να βοηθησω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. 15 xronia ypourgos o GAP den tou eixan pei pote oti vazoune fwties sta dash?apo to 2007 to katalave?
    alla vlepete erxetai h siemens twra........
    etsi ki alliws eseis to eipate oti tha kanete ta panta gia na pame se ekloges...!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή