Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

«Σαν έτοιμος από καιρό»....


Θέλω να «αγιάσω» και δεν με αφήνουν. Θέλω να ασχοληθώ και να γράψω για μια σειρά πολιτικά και κοινωνικά θέματα, που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη , αλλά στην Ιπποκράτους έχουν βαλθεί να ...με τρελάνουν. Το ίδιο φυσικά και όλους τους πολίτες αυτής της χώρας.

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Είναι γνωστό ότι ο κ. Χριστοφοράκος κατάφερε να πάρει την Γερμανική υπηκοότητα στην Καρλσρούη το 1994, παρ` ότι υπήρχαν πολλά και ανυπέρβλητα γραφειοκρατικά προβλήματα, τα οποία ....ως δια μαγείας ξεπεράστηκαν .

Στο ερώτημα ,ΠΩΣ ξεπεράστηκαν και ΠΟΙΟΣ φρόντισε γι` αυτό, από το ΠαΣοΚ τηρούν ενοχοποιητική ...σιγή ασυρμάτου. Την ίδια ενοχοποιητική στάση κρατούν και για τις δύο ελληνικές ταυτότητες που του είχαν εκδώσει (όπως έγραφα ΚΑΙ εχθές) και χρησιμοποιούσε κατά το δοκούν.

Βλέπετε εάν ...στράβωνε κάτι ( θα σκεφτεί ο κάθε πονηρός), στην απαγόρευση εξόδου από την χώρα μας θα γραφόταν όπως είναι φυσικό ο αριθμός της μιας αστυνομικής ταυτότητας.
Αυτής που θα ..προσκόμιζε στις δικαστικές αρχές ο Κ. Χριστοφοράκος, και ο ίδιος θα μπορούσε να διαφύγει στην Ευρώπη ( λόγω Σένγκεν) επιδεικνύοντας ...την άλλη, σαν κύριος !
Λογικό αφού αυτή δεν θα την "κοκκίνιζε" το ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα στο οποίο καταχωρούνται οι απαγορεύσεις εξόδου από την χώρα. «Σαν έτοιμος από καιρό» όπως λέει και ο ποιητής. Με την φροντίδα ΠΟΙΩΝ;

Ως Γερμανός υπήκοος ,πλέον, ο κ. Χριστοφοράκος εκμεταλλεύτηκε την "διαφορετικότητα" των νομικών συστημάτων Ελλάδας-Γερμανίας και κατάφερε να έρχεται στην Ελλάδα «ελαφρωμένος από 68 από τα συνολικά 71 ύποπτα εμβάσματα της SIEMENS».

Αμέσως το ΠαΣοΚ , δια του μετέχοντος (το συμμετέχοντος υπό δικαστική έρευνα) στα λαδωμένα ΔΣ του ΟΤΕ, εκπροσώπου τύπου κ. Παπακωνσταντίνου, δηλώνει αλαζονικά ότι :«η ελληνική πλευρά δεν έχει κάνει καλά την δουλειά της ή επιχείρησε να κρύψει ορισμένα πράγματα».

Γενικά και αόριστα, αφήνοντας ( πάντα με την βοήθεια των ΜΜΕ) στον ανυποψίαστο πολίτη την εντύπωση ότι αυτό το επεδίωξε η κυβέρνηση, γιατί... την βόλευε( η λέξη ανεξάρτητη δικαιοσύνη έτσι και αλλιώς στο ΠαΣοΚ είναι ...άγνωστη λέξη).

Μα... τα 71 μαύρα εμβάσματα και εκ των οποίων για τα 68 ο κ.Χριστοφοράκος είναι πλέον ...«ελαφρωμένος» και δεν θα δικαστεί για` αυτά, συνολικού ύψους 57 εκατομμυρίων ευρώ ,αφορούν την περίοδο... διακυβέρνησης του ΠαΣοΚ μέχρι το 2003.

Είναι δηλαδή εκείνη η περίοδος κατά την οποία υπεγράφησαν όλες οι συμβάσεις που αφορούσαν μεγάλα έργα όπως είναι η ψηφιοποίηση του ΟΤΕ και το C4I.
Όπως καταλαβαίνει και ένα μικρό παιδί, αυτή ...η εξέλιξη προκαλεί μεγάλη «ανακούφιση» στο ΠαΣοΚ και όχι φυσικά στην ΝΔ.

Και σαν να μη έφταναν όλα αυτά , βγαίνει ο κ. Ραγκούσης ( μετά τον δημόσιο χλευασμό από τον Γερμανό δικηγόρο του κ. Χριστοφοράκου, όπως λέγαμε εχθές) και μιλά για ..μήνυση στον κ. Χριστοφοράκο.
Μα...το ΠαΣοΚ δεν είναι εκείνο που ζήταγε ...ευνοϊκές ρυθμίσεις και ποινικές (στην ουσία) απαλλαγές , προκειμένου οι κατηγορούμενοι στο σκάνδαλο της SIEMENS, να δώσουν ονόματα;

Από την μία δηλαδή προτείνουμε ευνοϊκή μεταχείριση ...για να μιλήσει και από την άλλη να του κάνουμε μήνυση ....γιατί μίλησε…!!!! Θέσεις , αν μη τι άλλο , τουλάχιστον ....αντικρουόμενες, που προκαλούν προβληματισμό τόσο στην βάση όσο και στα στελέχη του ΠαΣοΚ.

Τότε που ο κ.Χριστοφοράκος ήταν το μέσο για ...«εκκαθαριστικές επιχειρήσεις» εντός , εκτός και επί τα αυτά, ήταν καλά! Τώρα που ακούστηκε και ο κ.Γείτονας, ο οποίος ήταν υπεύθυνος οικονομικών του κόμματος ΚΑΙ επί θητείας του κ. Γ.Παπανδρέου, μιλάμε ... για μηνύσεις!!

Κάτι στράβωσε ; Κάτι δεν πήγε καλά ; Γι` αυτό και η ...περίεργη δήλωση του κ. Ραγκούση ότι :«Η αντίδραση του κ. Χριστοφοράκου είναι τουλάχιστον ...αναπάντεχη και ....απρόσμενη»;

40 σχόλια:

  1. Ποια μήνυση? Αυτά είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
    Στην ουσία απλά έκαναν μια γκάφα. Δεν είναι και η πρώτη άλλωστε.
    Εγώ νομίζω πως στην πραγματικότητα την μήνυση την φοβούνται όπως ο διάβολος το λιβάνι.
    Γιατί με την μήνυση θα βγουν όλα στην φόρα.
    Αυτό είναι στην πραγματικότητα που φοβούνται. Όλα τα υπόλοιπα είναι επικοινωνιακές και προπαγανδιστικές κορώνες.
    Εάν την ήθελαν θα την είχαν κάνει ήδη.
    Εκτός εάν στέλνουν Μηνύματα, του στύλ" Εμείς πήγαμε να καθαρίσουμε για εσένα, με θεσμικό τρόπο και εσύ πας να μας πουλήσεις( Εξ ου και τα ανεπάντεχο και απρόσμενο που είπε ο Ραγκούσης)!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητε μου Πολιτη αυτα που λες ειναι ολα σωστα ομως εγω εχω μια αλλη απορία, η Κυβέρνηση και ο γίγαντας της κυβέρνησης και επικεφαλης της επικοινωνιακου επιτελειου Αντωναρος τι κανει ?
    Ας φροντίσουν να κανουν ενα σωστο επιτελειο εκει στο Μαξίμου σχετικα με την επικοινωνία για να μπορει ο κοσμος να μαθενει τα αυτονόητα.
    Δυστυχος και μονο την φάτσα του Αντωναρου που βλέπεις σε κανει να μην θελεις να ακουσεις αυτα που λέει. Αυτά που γραφεις εδω και μερες στο πολιτις, επρεπε να τα εχει κανει σημαια της η Κυβέρνηση και η Νεα Δημοκρατια, δυστυχος κοιμούνται ορθιοι και πληρώνουν και ξενοδοχείο.
    Αυτα.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να παραιτηθεί ο Υπουργός εσωτερικών. Απλά πράγματα. Είναι δυνατόν να μην γνωρίζει ότι ο Χριστοφοράκος είχε δύο ταυτότητες; Είναι δυνατόν να μας λες ότι το ένταλμα μπορεί να γράφει μόνο μία ταυτότητα; Αλλά γιά πιό ένταλμα μιλάς; Απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα στο Χριστοφοράκο; Πρώτα έφυγε και μετά, με καθυστέρηση 2 ετών εκδόθηκε η απαγόρευση. Ούτε σε Κογκολέζους δεν θα τα έγραφες αυτά.

    @ Αντώνης Μυκ.
    Ακριβώς για αυτό που γράφεις θα κάνει μήνυση το ΠΑΣΟΚ. Γιατί θέλει να έρθουν όλα στο φως και να καθαρίσει όσους από τους δικούς του εμπλέκονται στην υπόθεση. Η άλλη πλευρά "ποιεί την νήσσαν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ politis
    "...Μα... τα 71 μαύρα εμβάσματα και εκ των οποίων για τα 68 ο κ.Χριστοφοράκος είναι πλέον ...«ελαφρωμένος» και δεν θα δικαστεί για` αυτά, συνολικού ύψους 57 εκατομμυρίων ευρώ ,αφορούν την περίοδο... διακυβέρνησης του ΠαΣοΚ μέχρι το 2003."

    Η ασθενής σου μνήμη ξέχνάει γρήγορα. Ο Χριστοφοράκος δεν είπε ότι έδινε και στα δύο μεγάλα κόμματα;
    Συνδύασε ότι το ένα κόμμα λέει να βγούν όλα στη φόρα και να φύγουν όσοι τα πήραν, ενώ το άλλο λέει, ότι πεί η ανεξάρτητη(χαχαχα!!!) δικαιοσύνη, δηλαδή παραγραφή. Απλά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το επικοινωνιακό επιτελείο απο μόνο του δέν φτάνει, πρέπει να συνοδεύεται και απο την αντίστοιχη πετυχημένη κυβερνητική πολιτική. Διαφορετικά το καλό επικοινωνιακό επιτελείο απο μόνο του η μόνη επιτυχία είναι να κοροιδεύει τον κόσμο όπως συνέβαινε την περίοδο 2004 - 2008 με επικεφαλής του καλού επικοινωνιακού επιτελείου τον Ρουσόπουλο. Εκείνη την εποχή άν και η πολιτική της κυβέρνησης ήταν καταστρεπτική για την χώρα με την πολύ καλή επικοινωνιακή πολιτική που εξασκούσε παρουσίαζε στα μάτια του κόσμου μιά άριστη εικόνα κυβέρνησης με τον Καραμανλή σάν τον μεγαλύτερο ηγέτη που πέρασε απο την Ελλάδα τα τελευταία 70 χρόνια.
    Τώρα που το επικοινωνιακό επιτελείο είναι χάλια εκτός του οτι πληρώνουμε όλα τα προηγούμενα σπασμένα αποκαλύφθηκε και η πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Χριστοφοράκος αναφέρεται στον Γ. Βαρθολομαίο επειδή ξέρει ότι δεν μπορεί να έχει απάντηση.
    Οπότε μπορεί να λέει ό,τι θέλει δίχως αντίλογο.
    Ο Κ. Γείτονας, όμως, είναι εν ζωή. Και από εκεί όμως .....νάδα!!!
    Ας κάνει αυτός την μήνυση και ας ζητήσει από την εισαγγελία του Μονάχου αντίγραφο σε ότι αναφέρθηκε στο όνομά του !
    Αλλά είπαμε ...νάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στην μασα ολοι ειναι ενωμενοι.Πρασινοι γαλαζιοι και κοκκινοι (με τις αποχρωσεις του). Ετσι αφησαν τον Χριστοφορακο να αλωνιζη για 2 χρονια και στο τελος αφου την κοπανησε να βγη ενταλμα συλληψης και ετσι εξηγηται και η καθυστερηση στο υπεξ του φαξ απο την πρεσβεια μας στην λατινικη Αμερικη ωστε να την κοπανησει και ο Καραβελλας.Τωρα οτι και να λενε εχει την ιδια αξια που εχουν τα λεγομενα του Τζεφρυ που φωναζει για διαφανεια αλλα για Τσουκατο δεν λεει τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Τζέφρυ ξέρει που πήγαν τα 1.000.000 μάρκα του Τσουκάτου γι'αυτό διέγραψε προσωρινά πέρσυ τον Σημίτη που ήταν τότε πρόεδρος του κόμματος. Αλλά θα λέει τώρα άσε τα μπλεξίματα αφού τα κρύβουν οι άλλοι δέν θα γίνω εγώ το κορόιδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εκείνο το κοκκινισμένο " Σαν έτοιμος από καιρό" μαζί με τα επιχειρήματα-ερωτήματα περί υπηκοότητας και διπλών ταυτοτήτων, είναι όλο το ζουμί.
    Τώρα όποιος μέσα στην κομματική τύφλα του δεν μπορεί να το καταλάβει και να το εμπεδώσει , είναι δικό του πρόβλημα.
    Δεν είμαστε όμως όλοι κομματικά τυφλοί. Ούτε χαζοί. Αυτό ας το καταλάβουν μερικοί- μερικοί που θεωρούν το κόμμα ότι είναι κτήμα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κανένας πολίτης δεν είναι χαζός ούτε τυφλός. Εγώ προσωπικά εξοργίζομαι με αυτούς που ήταν βουτηγμένοι μέσα στους "βάλτους" και σήμερα έρχονται να μας το παίξουν τιμητές και αυριανοί 'απολυμαντές". Αυτό, ποιος με ρωτάει αν μπορώ να το αντέξω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολίτη εξαιρετική δουλειά. Θα ήθελα να προσθέσω και μια απορία μου μέσα στην σφαίρα του παραλόγου (όπως λες πολύ σωστά και εσύ) που ζούμε.

    Το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ για μίζες αναφέρεται από τον κ. Σίκατσεκ αναφορικά με το έργο ασφαλείας C4I των Ολυμπιακών Αγώνων. Σωστά?
    Ο κ. Χριστοφοράκος το χρειαζόταν αυτό το ποσό και το ζήτησε από τον κ. Κουτσενρόιτερ το φθινόπωρο του 2004,(όπως φαίνεται μέσα από τις καταθέσεις του τελευταίου στην Γερμανική δικαιοσύνη) ο οποίος του το αρνήθηκε.

    Συνεπώς πού βρήκε τα χρήματα που υποστηρίζει ότι "κατέθεσε" στα κόμματα;
    Δεν ξέρω εάν κάνω κάπου λάθος αλλά έτσι το καταλαβαίνω εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εκτός θέματος και ζητώ συγνώμη, αλλά με εκείνον τον Νταλιάνα τι γίνεται?
    Εξέτασε την υπόθεση το ΠΑΣΟΚ ? και εάν ναι γιατί δεν ανακοινώνει τίποτα ?????
    Όλα στο φως δεν λέει ο κ. Παπανδρέου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πέραν των καβγάδων κι αντιπαραθέσεων μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και των όποιων πρόσκαιρων κερδών του ενός ή του άλλου, εκείνο που θα απομείνει σίγουρα στον λαό είναι η ενοχή και των δύο και -ως εκ τούτου- η ακόμα μεγαλύτερη καταβαράθρωση του πολιτικού συστήματος και της πολιτικής αξιοπιστίας, που εκτιμάται ότι θα πιάσει κυριολεκτικά πάτο!

    Έτσι δεν θα είναι απορίας άξιο αν στις επόμενες εθνικές εκλογές η αποχή ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
    Ήδη τα πρώτα -ηχηρά- μηνύματα τα έστειλε ο λαός στις ευρωεκλογές, αλλά δεν φαίνεται να τα πήραν υπόψη οι δεσπότες του δικομματισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. H κυβέρνηση την πρώτη τεραετία έτρωγε δύο επικοινωνιακά από το ΠΑΣΟΚ χωρίς να αντιδρά:

    1. Το ΠΑΣΟΚ το πλήρωσε στις εκλογές του 2004
    2. Κάθε προσπάθεια για κάθαρση ήταν "συμψηφισμός"

    Ας πρόσεχε κι η κυβέρνηση. Τα δύο πρώτα χρόνια δεν είχε αρχίσει να κυβερνά (προσπαθούσε να βρει τι ακριβώς κυβερνά), τα δεύτερα δύο την πήγαιναν "καρότσι" τα ΜΜΕ (με πρόωρες εκλογές)
    Τώρα την γκρεμίζουν. Θέλει ¨αρ...δια" (συγνώμη) για να κυβερνήσεις, σε ένα τόπο που όλα ελέγχονται από την αριστερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όχι μόνο κόμματα και πολιτικοί παράγοντες, αλλά και στελέχη των ΜΜΕ -μεταξύ των οποίων πολύ γνωστοί δημοσιογράφοι- εμφανίζονται στις "λίστες Χριστοφοράκου" ως αποδέκτες "δώρων" και "φιλοδωρημάτων" σε διάφορες περιόδους μεταξύ 2000 και 2005.

    Mεταξύ αυτών διαλαμβάνεται και εκδοτικός παράγοντας, ενώ γίνεται άμεσος λόγος για αρχεία περασμένα σε σκληρούς δίσκους όπου υπάρχει τόσο ηχητικό υλικό (με μαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνομιλίες) όσο και οπτικό.
    Προϊόν δηλαδή από κάμερες εσωτερικής παρακολουθήσεως του γραφείου αλλά και της οικίας Χριστοφοράκου.
    Υπήρξε μάλιστα εντελώς πρόσφατα -όταν ξέσπασε το σκάνδαλο και πριν από τη φυγή του τελευταίου στη Γερμανία- έκκληση σε δημοσιογραφικό συγκρότημα για την αποφυγή αρνητικών σχολίων (και αποκαλύψεων) που θα επεβάρυναν τη θέση του.
    Αφήνοντας να εννοηθεί ότι διαφορετικά και αν υποχρεωνόταν, θα έβγαζε στη φόρα τις στενές σχέσεις και επαφές (κοινωνικές και άλλες) με συγκεκριμένα στελέχη των ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Επικρατεί πανικός τώρα στην Ιπποκράτους.
    Ήρθαν πληροφορίες ότι ο Χριστοφοράκος έχει δώσει και άλλα ονόματα στην εισαγγελέα του Μονάχου (σε διάφορες φάσεις της δικαστικής διαδικασίας).
    Κάποιοι αρχίζουν να παραμιλάνε γιατί οι αποκαλύψεις αφορούν ΔΣ του ΟΤΕ και κάποιους άλλους ταμίες επί Σημίτη αλλά και επί Παπανδρέου.
    Τα τηλέφωνα πήραν κυριολεχτικά φωτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο μόνος τίμιος πρωθυπουργός μετά την μεταπολίτευση ήταν ο Μητσοτάκης.
    Να γίνει αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας η Ντόρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εγώ λέω να ενωθεί η "αγία οικογένεια" με το ΠΑΣΟΚ
    και η Ελλάδα να χωριστεί σε τίμιους και κομπιναδόρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Θα συμφωνούσα, politis, εαν εγραφες και για την αλλη οψη του νομίσματος!
    Ο κος Καραμανλής ( και οχι η ΝΔ)ηρθε στην εξουσία,"εν λευκώ", με κάποια συνθήματα ,αν δεν με απατά η μνήμη μου, περί "σεμνότητος και ταπεινότητος"!,"χρηστή διαχείρηση του δημοσίου χρήματος"!,"αξιοκρατεία"!,"επανίδρυση του κράτους"!και" ανελεή πόλεμο κατα των νταβατζήδων"και πάρα πολλα, αλλα καλά συνθήματα!! Μπορείς σε παρακαλώ να κάνης μια ανάλυση για το τι πέτυχε απο ολα αυτά η κυβέρνηση (της ΝΔ) κου Καραμανλή;
    Γιατί Λαός χωρίς μνήμη...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θα ανασταλεί η κομματική ιδιότητα του Κώστα Γείτονα δήλωσε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αν αποδειχθεί ότι πήρε το 1.000.000 ευρώ, που λέει ο Χριστοφοράκος.

    Δηλαδή τα πήρε για πάρτη του. Και για ποιον λόγο; Ο Γείτονας μεσολάβησε για να πάρει δουλειές η Ζήμενς;
    Φιλανθρωπικό κατάστημα ήταν η Ζήμενς και μοίραζε εκατομμύρια σ’ όποιον έβρισκε μπροστά του ο Χριστοφοράκος...

    Δεν ψάχνουν εκεί στο ΠΑΣΟΚ για καμιά πιο πειστική απάντηση, πριν ...τριτώσει το κακό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Να βγούνε όλα τα ονόματα, ρε γαμώτο να τελειώνουμε πια... δεν είναι δυνατόν να σπιλώνεται το σύνολο του πολιτικού κόσμου και να αισθανόμαστε γελοίοι οι πολίτες . Και με τα ονόματα που έχουν βγεί, τι έχει γίνει. και τι θα γίνει? Καραμανλή, είσαι έντιμος και το ξέρουμε. Προχώρα το ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο Χριστοφοράκος είπε εκτός απο τον Γείτονα και άλλο ένα όνομα για τις μίζες.
    ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ το κατανοούμε οτι ο άνθρωπος δέν βρίσκεται εν ζωή αλλά για να πάρει τα χρήματα ο Βαρθολομαίος θα το έκανε ή για τον εαυτό του ή για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Δέν ήταν ένας απλός ιδιώτης, ήταν ταμίας του κόμματος όπως και ο Γείτονας στο ΠΑΣΟΚ. Το ταμείο το είχε μάλιστα μαζί με τον θείο Αχιλλέα ως προιστάμενο, δέν είναι δυνατό να πέρασε τίποτα μέσα χωρίς να το μάθει και ο θείος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ Μεταρρυθμιστή
    Αν με το ίδιο ενδιαφέρον(εσύ και κάποιοι άλλοι) κοίταγες να φτιάξουμε το ΠΑΣΟΚ, τώρα δεν θα είμασταν σε αυτά τα χάλια.
    Δεν μας ενδιαφέρουν τι κάνουν τα άλλα κόμματα. Εάν δεν δείχνουν ενδιαφέρον να ξεκαθαρίσουν τα του οίκων τους, κακό του κεφαλιού τους.
    ΄
    Εμάς μας ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ. Άσε λοιπόν τις ανοησίες και κοιτάτε όλοι μαζί να ξεκαθαρίσουμε τον χώρο μας. Εκτός και εάν είσαι από τα τσιράκια του σημερινού προέδρου που δεν κάνουν τίποτα άλλο , από το να μας κοιμήζουν με αηδιήτσες και γελοιότητες.

    Εδώ η βάση βράζει και εσείς τον χαβά σας. Να την χ@@σω την εξουσία , εάν βασιστεί επάνω σε ακαθαρισίες και αηδιήτσες.
    Εάν πραγματικά αγαπάμε το κόμμα , αυτό που πρέπει και οφείλουμε να κάνουμε είναι να το ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ. Με όποιο κόστος.

    Μόνο τότε θα είμαστε υπερήφανοι για τον πολιτικό μας χώρο. Για το σπίτι μας. Γιατί κάποιοι έτσι το νοιώθαμε παλαιότερα. Σαν σπίτι μας!

    Αντώνης Κυριαζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @Αντώνης Κυριαζής
    Δέν είμαι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, έχω περάσει και απο άλλα κόμματα υποστηρίζω προσωρινά το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια. Δέν είμαι τσιράκι κανενός προέδρου λέω την γνώμη μου για όλα τα κόμματα, ο Γιώργος Παπανδρέου πιστεύω σε αντίθεση με τον Καραμανλή θέλει πραγματικά να καθαρίσει το κόμμα του γι'αυτό τον υποστηρίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ Μεταρρυθμιστή
    Εντάξει φίλε, τώρα με έπεισες! Προσέξτε όμως γιατί το μένος μας τους πρώτους που θα παρασύρει θα είσαστε εσείς.

    Η βάση βράζει. Εάν εσείς εκεί που σας έχουν χωμένους οι νεόκοποι ηγετίσκοι του σημερινού προέδρου, δεν το καταλαβαίνετε, τότε φοβάμαι ότι θα το καταλάβετε λίαν συντόμως.
    Τέτοιοι άνθρωποι σαν εσένα είναι ντροπή για το ΠΑΣΟΚ.

    Ξεπουλάτε οράματα και ιδεολογία για λίγο ..ψωμάκι. Άντε με λίγη ..μαρμελαδίτσα.
    Όλα αυτά σας τα είπαμε και ακούστηκαν στο περασμένο συνέδριο και όποιος ήταν εκεί ξέρει πολύ καλά και τι ακριβώς συνέβη.
    Επαναλαμβάνω ! Τέτοιοι σαν και εσένα είναι ντροπή για το κίνημα μας.

    Δεν σας θέλουμε και Μ Ο Ν Ο Ι μας θα ξεκαθαρίσουμε την κόπρο του Αυγείου , μέσα από το σπίτι μας!!!!

    Αντώνης Κυριαζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @Αντώνης Κυριαζής
    Άνθρωπε μου δέν είμαι γραμμένος σε κανένα ΠΑΣΟΚ το καταλαβαίνεις ή όχι? σε κανένα συνέδριο δέν έχω πατήσει ποτέ πολιτικές κρίνω μόνο.
    Το οτι το ψήφισα στις 2 - 3 τελευταίες εκλογές σε πείραξε?
    Ψηφίζω Νέα Δημοκρατία άν έχεις τόσο μεγάλο πρόβλημα σε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Σιγά μη σκίσεις κανένα καλτσον αγαπητό troll "Μεταρρυθμιστή".
    Είναι αυτό που λέμε ..."εδώ ο κόσμος το`χει τούμπανο και αυτός κρυφό καμάρι".
    Βάζω στοίχημα ότι μπαίνεις και μέσα από ανώνυμο proxy. Διαχειριστή είναι έτσι ή κάνω λάθος?
    Αφήνω το troll "μεταρρυθμιστής" και το σκισμένο καλτσόν του και πάω σε ένα άλλο θέμα.
    Είναι δυο τρία στελέχη του –στενού– επιτελείου του ΓΑΠ τα οποία αξιοποιούν "κονέ" που έχουν στα ΜΜΕ και επιχειρούν έτσι να κόψουν άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ από εκπομπές και γενικά εμφανίσεις σε τηλεοράσεις! Και λένε πως είναι προς τούτο εξουσιοδοτημένα από τον αρχηγό!(προσωπική εμπειρία μου).
    Αν είναι έτσι κι αν ο ΓΑΠ πράγματι το ξέρει, τα πράγματα είναι επικίνδυνα. Καλά, έτσι θα κυβερνήσουν;

    Τ.Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Περαιτέρω αποκαλύψεις θα πρέπει να αναμένουμε πολίτη; Ή θα πετύχουν τελικά πρόωρες εκλογές και θα μπει ταφόπλακα στο θέμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 5.33
    Τ.Β
    Καραμπινάτος ρηγιλλάριος και εξυπνο-βλακο-προβοκάτορας φαίνεσαι.
    Ασε τίς εξυπνάδες.
    Μόνο για τα μπλόγκς και πολύ σου είναι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τώρα; Τι θα μας πει ο σύντροφος ΓΑΠ; Ότι ούτε τα λεφτά της Siemens που πήρε ο τότε ταμίας Κ. Γείτονας πήγαν στα ταμεία του κόμματος; Και θα μας δείξει προκειμένου να μας… πείσει κάνα μπακαλοτέφτερο σαν εκείνο το άθλιο που μας είχε εμφανίσει για την περίπτωση Τσουκάτου ο γίγαντας Παπακωνσταντίνου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @Τ.Β μήπως είσαι εσύ ο Αντώνης Κυριαζής?
    Όπως είδες ο συγκεκριμένος κύριος μας το έπαιζε βαμένος οπαδός του ΠΑΣΟΚ βρίζοντας χυδαία σε ένα καθαρά Νεοδημοκρατικό blog τον Γιώργο Παπανδρέου που βρίσκεται ένα βήμα πρίν απο την εξουσία και εμένα μαζί γιατί τόλμησα να τον υποστηρίξω άσχετα με το εάν δέν είμαι Πασόκος.
    Αυτό και μόνο λέει πάρα πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Το Πασοκ δεν είναι μόνο του ΓΑΠ αλλά και του Βενιζέλου...κατα 40%.

    Μην το ξεχνάς μεταρρυθμιστή!
    Πολλοί μακεδόνες σύντροφοί σου βγάζουν φλόγες με τον ΓΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Να συμπληρώσω και εγώ;
    Όχι μόνο βγάζουν φλόγες αλλά γίνονται ΠΥΡΑΥΛΟΙ !!!!
    Στην κάλπη !!!!
    (όπως λέει και κάποιος άλλος σχολιαστής εδώ μέσα.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Aνώνυμε 8:37 περιμένω τον ίδιο τον Αντώνη Κυριαζή να βγεί να μας το πεί οτι μισεί τον ΓΑΠ γιατί γουστάρει Βενιζέλο, δέν είναι ανάγκη να κρυβόμαστε πίσω απο το δάκτυλο μας.
    Και ας ψηφίσει στις εκλογές που έρχονται Καραμανλή ο δρόμος είναι ελεύθερος τα σκυλιά δεμένα και η ψήφος μυστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. "Και ας ψηφίσει στις εκλογές που έρχονται Καραμανλή"

    Όπως έκαναν πολύ Πασοκοι το 2004 και το 2007.
    Μην μου πεις για τις Ευρωεκλογές...μικρή συμμετοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @ Μεταρρυθμιστη
    Φίλε μάλλον έχεις καταχραστεί την φιλοξενία και έχεις μετατρέψει τα σχόλια σε chat, πεδίο trolling και προσωπικές αντιπαραθέσεις.
    Θεωρώ ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν προάγουν τον δημοκρατικό διάλογο, αλλά αντιθέτως τον υποβαθμίζουν.
    Λυπάμαι αλλά εάν συνεχιστεί αυτό θα αναγκαστώ να τα διαγράφω.
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Eίναι χαρακτηριστική η στάση του ΠΑΣΟΚ καιτων προσκείμενων ΜΜΕ στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την τελευταία εβδομάδα.
    Όσο η περιρρέουσα ατμόσφαιρα τους βόλευε, καθώς η κατευθυνόμενη ροή πληροφοριών περιοριζόταν στη Ρηγίλλης και στον τότε υπεύθυνο για τα οικονομικά της μακαρίτη Γ. Βαρθολομαίο, πανηγύριζαν και σπεκουλάριζαν.

    Όταν όμως χτύπησε και τη δικιά τους πόρτα ο Χριστοφοράκος, μέσω της απολογίας του, κατονομάζοντας τον Γείτονα ότι του έδωσε χρήματα για το κόμμα, τότε αναδιπλώθηκαν και... θυμήθηκαν ότι ο τέως ισχυρός της Siemens μπορεί και να είναι αναξιόπιστος.

    Επιπλέον οι ίδιοι έχουν "ξεχάσει" άλλες αποκαλύψεις που περιέχονται στις καταθέσεις Χριστοφοράκου και αφορούν άλλον πρώην ταμία του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος όμως παραμένει ακόμα ισχυρός, στο στενό περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου και -ως εκ τούτου- στο απυρόβλητο!
    Το ίδιο έχουν λησμονήσει άλλα ονόματα πρώην και νυν κορυφαίων του ΠΑΣΟΚ, εμπλεκόμενων στις δοσοληψίες με τη Siemens ( ΔΣ κλπ)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν ζητά όλη την δικογραφία, από την Γερμανική δικαιοσύνη και όχι με ραβασάκια και επιστολές αλλά με Δικηγόρους;
    Μιλώ για την υπόθεση του 2004-2007. Τι φοβάται;
    Θα είχε ενδιαφέρον επίσης να παρουσιαστεί και όλη η δικογραφία που ο κ.Χριστοφοράκος καταδικάστηκε για μίζες την περίοδο μέχρι το 2003, από την Γερμανική δικαιοσύνη.
    Εκεί μέσα οπωσδήποτε θα έχει προσκομίσει και στοιχεία. Δηλαδή τι έδωσε, πότε και σε ποιον!
    Ας προχωρήσει λοιπόν το ΠΑΣΟΚ (αν δεν φοβάται) στην διεκδίκηση της δικογραφίας μέσω δικηγόρων και όχι μέσα από τα ραβασάκια και τις εσωτερικής κατανάλωσης πολιτικές κορώνες.
    Από την στιγμή που δεν το κάνει, είναι ένοχο στα μάτια της κοινής γνώμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @ Αγγελος
    Φαίνεται ότι η παραπληροφόρηση πιάνει τόπο.
    Γιά το 2004-2007 καταδικάστηκε. Και ω!!! τι έκπληξη!!! Η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη δεν έχει ασκήσειδίωξη για αυτή την περίοδο και μετά την καταδίκη δεν μπορεί πλέον.
    Οσο γιά τα στοιχεία που ζητάει το ΠΑΣΟΚ, από τη Γερμανική δικαιοσύνη μόνο η αντίστοιχη Ελληνική μπορεί να ζητήσει. Οπότε αφού δεν τα ζητάει καλεί δημοσίως την πλευρά Χριστοφοράκου να αποδείξει τους ισχυρισμούς της γιά ναλάβει τα ανάλογα μέτρα γιά τα στελέχη του. Τι άλλο μπορεί να κάνει δηλαδή;
    Ας δούμε λίγο πίσω απ'την κουρτίνα.
    Τα κόμματα τα πήραν, όπως τα παίρνουν από δεκάδες επιχειρήσεις. Το ποιός είναι έτοιμος να το αλλάξει αυτό και να καθαρίσει το παρελθόν φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Πολίτη το θέμα ειναι να αποκτήσει ΜΜΕ η ΝΔ για να ενημερώνεται για όλα αυτά ο απλός κοσμάκης που έχει γίνει έρμαιο της παραπληροφόρησης απο όλα ανεξαιρέτως τα υπάρχοντα.
    Τι να το κάνεις να τα λέμε μεταξύ μας και η θείτσα στο χωριό να βλέπει και να ακούει άλλα ντ άλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή