Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Ρεβανσιστικό σχέδιο απολύσεων.


«Κρυφή κυβερνητική ατζέντα» με δυσάρεστες εκπλήξεις για όσους έχουν εξασφαλίσει εσχάτως την επαγγελματικής τους αποκατάσταση στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς επίσης και για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες ή άλλες κοινωνικές κατηγορίες, που έχουν ευνοηθεί από τη λήψη μέτρων ενίσχυσης του εισοδήματός τους, περιλαμβάνει το περίφημο σχέδιο του ΠαΣοΚ για την οικονομία σε περίπτωση που κερδίσει τις εθνικές εκλογές.

Η ηγεσία του ΠαΣοΚ τις τελευταίες ημέρες όχι μόνον έχει χαμηλώσει τον πήχυ των προσδοκιών για «καλύτερες ημέρες», όπως ανέφερε κάποτε ένα σλόγκαν του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά πλέον αρχίζει να εκτοξεύει «απειλές» ρεβανσιστικού χαρακτήρα προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις, καθιστώντας σαφές αφενός μεν ότι θα καταργήσει κάθε μέτρο που έχει χαρακτηρίσει ....«παροχή» αφετέρου δε θα στείλει στο σπίτι τους όλους εκείνους που βρήκαν μία θέση εργασίας.

Σκληρή απάντηση στις απειλές του ΠαΣοΚ για πογκρόμ κατά των εργαζομένων που διορίσθηκαν εσχάτως ,έδωσε η Νέα Δημοκρατία.
«Οι δηλώσεις του πολιτικού εκπροσώπου του ΠαΣοΚ κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αποτελούν απαράδεκτες απειλές κατά των εργαζόμενων» δήλωσε στην «Α» ο γραμματέας της Ν.Δ. κ.Λ. Ζαγορίτης, απαντώντας στη ρεβανσιστική προαναγγελία του πολιτικού εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι αποκαλυπτικές για τις προθέσεις του ΠαΣοΚ προαναγγελίες του κ. Χρυσοχοΐδη αποτελούν, σύμφωνα με τη Ν.Δ., προφανώς επίσημες θέσεις της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία ετοιμάζει μια δυσάρεστη, κρυφή, κυβερνητική ατζέντα. «Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν θα βρεθούν σε θέση να πραγματοποιήσουν τις απειλές τους» σχολίασε καυστικά ο κ. Ζαγορίτης, μιλώντας στην «Α».

Το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ένα γενικευμένο, ρουσφετολογικό και ρεβανσιστικό σχέδιο απολύσεων αποκαλύπτεται, σύμφωνα με τη γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. κα. Φεβρωνία Πατριανάκου, και από τις πρόσφατες δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, αρνούμενος να απαντήσει τι σχεδιάζει η Ιπποκράτους για τους αγροφύλακες (που είναι μάλιστα μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι), ουσιαστικά προανήγγειλε ακόμη και κατάργηση οργανικών θέσεων. Κάτι που σημαίνει ότι κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής.

Να βγει και να πει εάν θα κόψει, εφόσον γίνει κυβέρνηση, αυτές τις έστω μικρές παροχές που δόθηκαν για την αντιμετώπιση της οικονομική κρίσης κάλεσε εν τω μεταξύ το ΠαΣοΚ ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Ν.Κακλαμάνης, ζητώντας από τον κ. Γ. Παπανδρέου να τοποθετηθεί προσωπικά.

Οι δηλώσεις του κ.Χρυσοχοΐδη προκάλεσαν έκδηλη αμηχανία στο ΠαΣοΚ, γεγονός που αποτυπώθηκε περίτρανα στη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κατά τη διάρκεια της οποίας η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης κα. Μαρία Καρακλιούμη επιχείρησε να αποφύγει να απαντήσει επί της ουσίας, με ....γενικόλογες αναφορές στην ανεργία. Υπό το βάρος των επίμονων ερωτήσεων, όμως, η κ. Καρακλιούμη προσπάθησε ....να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας ότι το ΠαΣοΚ ποτέ (?)δεν μίλησε για ....«αντικατάσταση εργαζομένων».

Απλά το ΠαΣοκ είπε ότι.... δεν δεσμεύεται γι’ αυτές! Όχι Γιάννης, .....Γιαννάκης ! Ποιος κοροϊδεύει ...Ποιον;

«apogevmatini»

41 σχόλια:

  1. Σοβαρά τώρα, αν είναι το ΠΑΣΟΚ πράγματι να κάνει απολύσεις, τότε ξαφνικά Πολίτη βρήκα λόγο να το ψηφίσω (και χάρη σε εσένα).
    Απολύσεις και πάλι απολύσεις από το δημόσιο είναι αυτό που χρειαζόμαστε για ναξαλαφρώσει η χώρα. Αλλά σιγά να μην τολμήσει να κάνει κάτι τόσο χρήσιμο το ΠΑΣΟΚ. Κακώς τους κάνεις διαφήμιση και χαλάς και το προφίλ του αγαπημένου μας Νεοδημοκρατικόφρονος blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Dimitris
    Δεν διαβάζεις καλά φίλε μου.
    Να το ξαναγράψω:" ΟΣΟΥΣ έχουν εξασφαλίσει εσχάτως την επαγγελματικής τους αποκατάσταση στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς επίσης και για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες ή άλλες κοινωνικές κατηγορίες, που έχουν ευνοηθεί από τη λήψη μέτρων ενίσχυσης του εισοδήματός τους.

    Αυτό δεν σημαίνει αξιολόγηση , αλλά ...πογκρόμ κατά αθώων (ανεξαιρέτως) εργαζομένων , με μοναδικό κριτήριο την ....κομματική ταυτότητα!
    Στο σχολείο ( το παλιό και ...καλό!) , αυτό μας μάθανε ότι ονομάζεται ρεβανσιστική προαναγγελία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξέρεις και ξέρουν γι ποιόυς μίλησε. Για τους αργόμισθους κοματικούς εγκάθετους με τους παχυλούς μισθούς. Σαν κάποιους από δω μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και ποιούς να απολύσει politi?
    Αυτούς με τα προγράμματα stage (γαλάζια παιδιά)
    Η τους 200.000 συμβασιούχους (πράσινα παιδιά)
    Θα τα βάλει με τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους? Γιατί αυτοί ευνοήθηκαν περισσότερο από όλους.
    Θα κλείσει τις επιχειρήσεις των μικρομεσαίων? Κι από που θα πληρώνεται ο δημόσιος τομέας?
    Ό,τι και να κάνει, πάνω από τετραετία δε βγάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H ΝΔ πρέπει να συνεχίσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων: ΔΕΠΑ, Ελληνικές Αλυκές (μονοπώλιο και στο αλάτι!!!), αεροδρόμια ΜΈΧΡΙ το Μάρτιο, Εθνική Ασφαλιστική (γιατί σταμάτησε?).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φαίνεται , οτι το ψεύδος και η διαβολή των αντιπάλων ...ηταν η συνταγή νίκης για την ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές. ΄Ηταν , αλλα αν συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο , θα εισπράξουν ήτταν.Το παραμύθι τελείωσε, αλλα δεν το κατάλαβαν μερικοί.Τον Σεπτέμβριο θα ακούσουμε πάλι στην ΔΕΘ τον Καραμανλή να λέει...
    ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ
    ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΤΗΤΑ
    ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΦΟΡΩΝ κλπ,κλπ.

    Αυτά τα περί προστασίας των εργαζομένων[γενικώς], είναι βολικές αοριστίες.

    Ξέρετε κ.κ.΄΄σέρφερς΄΄ του παρόντος ΕΝΤΟΝΑ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΄΄σάϊντ΄΄, τι έκανε η παρούσα κυβέρνηση για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα[ο οποίος αμείβεται με τα μισά του δημοσίου τομέα];]
    Το 2004 ψήφισε:
    -Κατάργηση της υπερωριακής αμοιβής στον ιδιωτικό τομέα και
    -Ελαστικοποίηση οχταώρου.
    Γνωρίζετε τι σημαίνουν αυτά;
    ΤΖΑΜΠΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολίτη δεν έχεις παράπονο, σε διαβάζει όλο το "προκομμένο" ΠΑΣΟΚ.
    Μια ζωή ταγμένο στην κονόμα και στις αρπαχτές, που να φτάσει μια SIEMENS.
    Έχουν στήσει μηχανισμό πιο ισχυρό και από τον κρατικό. Σιγά μην ενδιαφέρονται για το μεροκάματο του εργάτη.
    Ο F5PILOT βλέπει εγκάθετους και αργόμισθους. Αυτός δεν μας είπε τι ρόλο παίζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα.
    Καταλαβαίνω τι εννοείς περί ρεβανσισμού, αλλά έχω από χρόνια συμβιβαστεί με την ιδέα ότι ελληνικό δημόσιο και αξιοκρατία είναι δύο έννοιες αντιδιαμετρικά αντίθετες.
    Για εμένα είναι σημαντικό να φεύγει γενικά κόσμος από το δημόσιο για να ξαλαφρώνει ο προϋπολογισμός που πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι (προσωπικά ζω και εργάζομαι εκτός Ελλάδας επομένως δεν τους πληρώνω άμεσα).

    Και δυστυχώς περιμέναμε από τη Νέα Δημοκρατία να στρώσει λίγο την αναξιοκρατία και τη σπατάλη στο δημόσιο, αλλά η αίσθηση μου είναι ότι δεν έχει υπάρξει ουσιαστική βελτίωση σε σχέση με την εποχή ΠΑΣΟΚ (χειρότερα δε γινόταν ούτως ή άλλως!).

    Τέλος πάντων, μιας και έκανα σχόλιο στο blog σου (συνήθως βλέπω τις δημοσιεύσεις σου αφού έχουν γίνει πολλά σχόλια και δεν έχω όρεξη να συμμετάσχω), να σου ευχηθώ επίσης να συνεχίσεις να προσθέτεις στην πολυφωνία της ελληνικής μπλογκόσφαιρας για πολύ καιρό ακόμα.


    @ Dimitris
    Δεν διαβάζεις καλά φίλε μου.
    Να το ξαναγράψω:" ΟΣΟΥΣ έχουν εξασφαλίσει εσχάτως την επαγγελματικής τους αποκατάσταση στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς επίσης και για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες ή άλλες κοινωνικές κατηγορίες, που έχουν ευνοηθεί από τη λήψη μέτρων ενίσχυσης του εισοδήματός τους.

    Αυτό δεν σημαίνει αξιολόγηση , αλλά ...πογκρόμ κατά αθώων (ανεξαιρέτως) εργαζομένων , με μοναδικό κριτήριο την ....κομματική ταυτότητα!
    Στο σχολείο ( το παλιό και ...καλό!) , αυτό μας μάθανε ότι ονομάζεται ρεβανσιστική προαναγγελία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και που είστε ακόμα. Αυτά τα λένε τώρα , περίμενετε όταν θα έρθουν στην εξουσία να δείτε τι θα κάνουν.Οταν ο Β.Πολύδωρας είπε ότι πρέπει να φύγουν τα κοματόσκυλα του ΠΑΣΟΚ απο τις δημόσιες (επιτελικές) θέσεις όλα τα ΜΜΕ έπεσαν πάνω του και πάνω στα δήθεν σχέδια της Ν.Δ. Τώρα όμως μούγκα στην στρούγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1.15
    Ο Βύρων Πολύδωρας ήταν η ψυχή της παράταξης.
    Που κατέληξε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 1.23 To θέμα μας δεν είναι ο Πολύδωρας αλλά οι πρακτικές του ΠΑΣΟΚ και η μούγκα στη στρούγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 9:32
    Η ΝΔ έφτασε το βασικό μισθό του ιδιωτικού τομέα στα 720 ευρώ (Το ΠΑΣΟΚ τον άφησε στα 540 Ε)

    Έφθασε τη σύνταξη ΟΓΑ στα 350 (Το ΠΑΣΟΚ το είχε
    αφήσει στα 180 Ευρώ )

    Έδωσε επίδομα στους τρίτεκνους 265 Ευρώ το μήνα.

    Επίσης το 20% των διορισμών πηγαίνουν σε πολύτεκνους .Και το 10 % σε τρίτεκνους.

    Κατέβασε τη φορολογία των επιχειρήσεων στο 25% από 35% που ήταν πριν. Και πάλι δεν φτάνει. Για να υπάρξει ανάπτυξη η φορολογία των επιχειρήσεων πρέπει να πέσει στα 10%-15%. Αλλιώς τα Σκόπια ,η Αλβανία και η βουλγαρία προσφέρονται για επενδύσεις μιας και η φορολογία είναι γύρω στο 5% και οι μισθοί κατώτεροι.

    Ιδιωτικοποίησε την Ολυμπιακή (πληρώναμε 500 εκ Ευρώ το χρόνο ζημιές).

    Εξυγίανε τον ΟΤΕ.

    Τώρα εξυγιάνει και τον ΟΣΕ.

    Δηλαδή η χώρα τα 5 αυτά χρόνια προχώρησε.

    Το δημόσιο χρέος που αυξήθηκε οφέλεται όλο στο κόστος της δημόσιας διοίκησης (50 δις Ευρώ το χρόνο).

    Χρεάζονται αποκρατικοποιήσεις, για να πάψει ο έλληνας πολίτης να πληρώνει το μεγάλο δημόσιο τομέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καμια γεωπολιτικη αναλυση δεν θα κανεις πολιτη? δεν πηρες ειδηση οτι ο πουτιν πηγε στην τουρκια και τους εδωσε γη κ υδωρ? αγωγο ετοιμαζουνε που θα μας παρακαμπτει...πυρηνικο εργοστασιο...μεχρι και τις θεσεις του στο κυπριακο πηρε ο "κατασκοπος"....γιατι δεν αναφερεις τιποτα ? μεγαλος "παικτης" ο καραμανλης οπως αποδεικνυεται.... τι κερδισε με τα ανοιγματα στους ρωσους κ τον αντιαμερικανισμο του?..... ξερω ξερω , ο γιωργακης φταιει κ ο καρατζαφερης.... !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @3,08
    Το θέμα μας είναι το πόσους νέους ανθρώπους θα διώξει το Πασοκ.
    Αυτά τα πράγματα τα ξέρει ο ελληνικός λαός?
    Άσε τον πολίτη γιατί από την εμπειρία μου να διαβάζω σε αυτό το ιστολόγιο ξέρω πως θα σε κάνει να χάσεις τη μιλιά σου!

    ΥΣ.Καλά τα πάει η Πατριανάκου, επιτέλους ένας άνθρωπος να μας μάθει και κάποια πράγματα και να απαντάει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος 1.58
    Πολύ σωστά τα γράφεις , το θέμα είναι ότι δυστυχώς η ΝΔ δεν μπόρεσε και δεν μπορεί να προβάλει επαρκώς τα όσα έκανε (να προσθέσω κι εγώ το βέτο για τα Σκόπια, τη στάση της στο σχέδιο Ανάν, τις συμφωνίες για τους αγωγούς, τα μικρά αλλά ουσιαστικά βήματα στο χώρο της Παιδείας). Έλλειψη διαύλων επικοινωνίας με τον κόσμο, ανεπάρκεια στελεχών,υποτίμηση της σημασίας προβολής του έργου..... ο κατάλογος των αιτίων είναι μεγάλος και κάποτε πρέπει να τον συζητήσουμε.
    Ακόμα και στα "σκάνδαλα" που τουλάχιστον δεν τα έβαλε κάτω από το χαλί (και τις όποιες ζημιές του Δημοσίου περιόρισε μέχρις σχεδόν εξαφάνισης) και που σαν μεγέθη βέβαια δεν είχαν σχέση ούτε με ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ούτε με το ΣΑΝΔΑΛΟ SIEMENS ήταν εμφανής η απουσία ενιαίας και συγκροτημένης επικοινωνιακής στρατηγικής.
    Τέλος σχετικά με τη ρεβάνς του ΠΑΣΟΚ .
    Το ότι η ΝΔ προώθησε τα "δικά της παιδιά" είναι μια μυθολογία. Δυστυχώς ή ευτυχώς η ΝΔ δεν διαθέτει μηχανισμούς ούτε για να ξέρει ποοιοί είναι πραγματικά δικοί της (και όχι λαμόγια), ούτε κυρίως να ξέρει ποιοι από αυτούς είναι άξιοι, ούτε μηχανισμούς για να "δένει" τους ψηφοφόρους της. Το 99% των ΠΑΣΟΚων στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα(περιλαμβανομένων δυστυχώς και των "τενεκέδων") συνέχισε να διάγει βίον ανθόσπαρτον και επί ΝΔ. Περιορίσθηκαν (ευτυχώς που έγινε κι αυτό) οι "δραστηριότητες " κάποιων που ήταν εντελώς κραγμένες περιπτώσεις διαφθοράς και ανικανότητας. Όταν λοιπόν έρθει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία θα βρεί τους μηχανισμούς ΤΟΥ απείραχτους,θα βολέψει 5 πράσινους για κάθε ένα ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ γαλάζιο που τακτοποίησε η ΝΔ και θα ριχτεί στο σοσιαληστρικό φαγοπότι εποπτεύοντος ενός τιμίου, συμπαθούς πλην όμως προδήλως ακατάλληλου ΓΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλε 1:58

    Εκτός από το σχόλιο στις 1:58
    Έκανα κι ένα μικρότερο σχόλιο στις 9:05

    " H ΝΔ πρέπει να συνεχίσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων: ΔΕΠΑ, Ελληνικές Αλυκές (μονοπώλιο και στο αλάτι!!!), αεροδρόμια ΜΈΧΡΙ το Μάρτιο, Εθνική Ασφαλιστική (γιατί σταμάτησε?)"

    Στους παραπάνω φορείς που έγραψα δεν πρέπει να υπάρχει κανένας δεξιός μέσα.

    Ειδικά στις Ελληνικές Αλυκές συνέβαινε και το εξής παράδοξο: Ενώ είναι μονοπώλιο, μέχρι το 2008 είχε ζημιές και επιδοτούνταν από τον Προϋπολογισμό. Φαντάσουν να γίνει αποκρατικοποίηση και να μπουν και στο παιχνίδι 10-15 εταιρείες ακόμη ώστε να υπάρχει ανταγωνισμός.
    Δεν το χωράει ο νους να βγάζεις αλάτι από μια χώρα που έχει μόνο θάλαλσσα και να μπαίνεις και μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιατί δεν αποκαλύπτει το ΠΑΣΟΚ το πραγματικό του σχέδιο και κρύβονται πίσω από το προσωπείο της ασάφειας και της αοριστίας;
    Αλλά όταν προκλητικά ΤΑΥΤΙΖΟΥΝ το κράτος με το κόμμα (δηλώσεις Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Ρόβλια κλπ) τι θα τους εμποδίσει να διώξουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους για το ....καλό του κράτους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ politis-gr
    "...για όσους έχουν εξασφαλίσει εσχάτως την επαγγελματικής τους αποκατάσταση στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα,..." Χαχαχαχα!!!!!!
    Γιατί δεν λες απλά "γαλάζια παιδιά" συμβασιούχοι;
    Και γιατί πρέπει εγώ να πληρώνω τα ρουσφιέτια του καθένα;
    Πως είπες; Δεν εννοείς τα γαλάζια παιδιά; Μα σε σχόλιο πιό πάνω λές "με κομματικά κριτήρια" θα τους διώξουν. Εννοείς το ΠΑΣΟΚ θα διώξει τους Πασόκους; Ή όλους; Γιατί οι συμβασιούχοι απαγορεύεται με το νόμο Παυλόπουλου να μονιμοποιηθούν. Ποιός δουλεύει ποιόν ή μαλλον ποιός δουλεύει γιά ποιόν;

    ΔΑΠίτικα φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. μη ξεχνάμε ότι Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κάτω από την δημοσιογραφική πίεση στις 29/7, για ΠΡΩΤΗ φορά αποκάλυψε τις προθέσεις του ΠΑΣΟΚ και με περισσή αλαζονεία προανήγγειλε γενικευμένο σχέδιο απολύσεων μετακινήσεων στον δημόσιο τομέα.
    Αλαζονεία, απολύσεις και διώξεις. Αυτό είναι το νέο ΠΑΣΟΚ !!!!!!
    Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να επιχειρεί γενικευμένο lifting στο προσωπείο του αλλά παραμένει το παλιό, το γερασμένο, το ρουσφετολογικό, το φαύλο κομματικό σύστημα που ο λαός το περιόρισε στον ρόλο της αντιπολίτευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @10:07
    Το θέμα δεν είναι τι ρόλο παίζω εγώ αλλά τι ρόλο παίζουν κάποιοι γαλάζιοι κοματικοί εγκάθετοι που μεσούσης της κρίσης λυμένονται το δημόσιο χρήμα. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα τα γαλάζια παλικάρια του Αθανασόπουλου στη ΔΕΗ. Άλλο παράδειγμα ο ΟΣΕ. Τι ακρίβεινε και ανέβασαν 80% τα εισητήρια. Το πετρέλαιο; οι μισθοί των εργαζομένων για το 2009; Ακρίβειναν τα γούστα των γαλάζιων εγκάθετων. Για το λόγο αυτό οι δαπάνες δεν μαζεύονται. Γνωρίζουν ότι φεύγουν και προσπαθούν να φάνε και να κλέψουν ότι μπορούν πριν φύγουν. Αυτοί είναι λοιπόν που θα φύγουν και όχι οι εργαζόμενοι των 900 Ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο κ. Μανώλης δηλώνει χαρακτηριστικά: «Μας υποχρέωσαν να αθωώσουμε βουλευτές».
    politi-gr, έχεις το θράσος να εγκαλείς το ΠΑΣΟΚ γιά μελλοντικές ενέργειες (απ'την ταραγμένη φαντασία σου) ενώ εργάζεσαι γιά αυτούς που βύθισαν αύτανδρη την Ελλάδα.
    Χάθηκε η ντροπή και ο αυτοσεβασμός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. χαχαχαχ δεν υπάρχουν αγροφύλακες. είναι στα γραφεία. μόνο τα χρήματα που τους είχε υποσχεθεί η ΝΔ παίρνουν... έλάτε μια βόλτα να δείτε και εσείς εαν υπάρχει και 1 αγροφύλακας στα χωράφια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @9.14

    Mιλάνε και τα troll!
    Εάν δεν έχεις να πεις κάτι για το θέμα του άρθρου, παράτα το blogging.
    Σας τσούζει ο πολίτης εκεί στο Πασοκ τόσο πολύ που λέτε "άρες μάρες..."

    Πείτε στον Παπ να τα κάνει πιο ξεκάθαρα τα πράγματα.Θα απολύσει ΝΑΙ ή ΌΧΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει.ΤΕΛΟΣ.
    Στο ίδιο έργο θεατές.Ας αναμένουμε και τις κλαδικές εάν τους βγάλουμε.Η Ελλάδα ξανά 20 χρόνια πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΝΑΙ!!! Θα απολύσει... τον Ζαχόπουλο, τους κουμπάρους τα golden-boys, τα Ρουσσοπουλάκια...
    Μιλάμε γιά χιλιάδες. Να και η απάντηση στο ερώτημα "που θα βρεί τα λεφτά;".
    Οι τίμιοι εργαζόμενοι (δεξιοί και αριστεροί) χαίρονται. Γιαυτό και περιμένουν ανυπόμονα τις εκλογές ενώ το κυβερνητικό σύστημσ τις τρέμει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πω, πω τι κόλλημα έχουν αυτοί οι πασόκοι με τα ερωτικά και την κλειδαρότρυπα.Από τον Αντρέα τους έχει μείνει...χαχαχα
    Πάει ο Λιβάνης και ο Τσουκάτος.Ζήτω οι συνδικαλιστές της Πασκε, τα στελέχη σας στην Ερτ του 90%, το χρηματηστήριο και η SIEMENS.
    Μην ξεχνάτε τους Γερμανούς, θα μπαγλαρώσουν κανέναν δικό σας και θα ψάχνεστε.
    Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Tο ΠΑΣΟΚ θα τα αλλάξει όλα.Δεν έχω καμιά αμφιβολία.Θα απολύσει ακόμα και τα stage.Εδώ παίζει με τους θεσμούς , με τον κοσμάκη θα κολλήσει;
    Νομίζουν ότι θα κερδίσουν αλλά το πάθος τους θα τους προδώσει.Αριβιστες τους λέει ο politis-gr ΚΑΙ καλά κάνει.
    ΥΣ.Μου ήρθε μήνυμα από τον πολ.σχεδιασμό.Κάποιοι δουλεύουν.Επιτέλους και μπράβο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. eleos me ta pasokia, tous ethnopateres. exw frixei mazi tous kethe mera, tous trww sth mapa sth douleia....kanoun les k kubernane akoma autoi apeiles, exupnades k apo douleia mhden...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλά κάποιοι απο το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν είναι σοβαροί, όχι μόνο είναι ηλίθιοι, θα έλεγα τελικά ότι είναι εγκάθετοι. Ρε κακομοίρηδες ποιος διόρισε 2.000.000 κόσμο στο δημόσιο ρε και βγαίνετε απο τις τρύπες σας τώρα σαν τους αρουραίους και μιλάτε...έλεος ρε μιλάνε για το δημόσιο, για έργα, για προκοπή και ευημερία οι κομιστές των μπάμπερς και των 20 ετών γύψου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Να γίνει άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, κάποια κοπρόσκυλα βαμμένα τελικά που κάνουν και σαμποτάζ στο εκάστοτε κυβερνητικό έργο να πάνε σπίτι τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @1:42
    Δώστα μεγάλε, δώστα. Βγάλτα από μέσα σου. Πολίτη να τους χαίρεσαι αυτούς του μεσαίου χώρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. 7.43

    Αυτό αποδεικνύει ότι:

    -Δεξοί [πλήν πεφωτισμένων και αντιχουντικών]
    -Ακροδεξιοί
    -Χουντικοί
    -Βασιλικοί
    -Παοτζήδες
    -Χίτες
    -Γερμανοτσολιάδες
    -Τεταραυγουστιανοί
    -Κουκουλοφόροι της κατοχής
    και λοιπές εκφάνσεις
    ειναι του ιδίου φυράματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. 7.43
    pou douleueis re magka esu, pou se exoume kai se plhronoume templexana!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ότι κακό υποτίθεται οτι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ αυτό που μετράει είναι οτι βρίσκεται με το ένα πόδι στην κυβέρνηση. Για να μήν γίνει αυτό πρέπει να βελτιώσει η Νέα Δημοκρατία το πολύ άσχημο προσωπείο που έχει δημιουργήσει στον κόσμο, να αλλάξει ριζικά πολιτική, να αλλάξει και αρχηγό.
    Να αντικατασταθεί ο Καραμανλής πείτε το μήν φοβόσαστε τόσο πολύ δέν θα σας κόψουν το κεφάλι, αφού το βλέπετε πόσο πολύ έχει μουλαρώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @Prokroustis
    Συνταξιούχος των 12500 με μισα βαρέα. Όταν φτάσεις τα μισά αν ποτέ τα φτάσεις αργόμισθε γαλάζιε παπαγάλε που ακολουθείς το παράδειγμα του αφεντικού σου (ανεπάγγελτος)ξαναμίλα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @ 3.26
    Δηλαδή ...εκφωνητής? Συνταξιούχος ..εκφωνητής εννοώ?
    "Με τα μισά βαρέα" , δηλαδή διατέλεσες ...εκφωνητής την τελευταία εικοσαετία, όποτε και απέκτησες τα ...βαρέα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ανωνυμε τεμπελχανα 3.26 ξερεις εσυ...; ποσες αφίσες κόλησες σήμερα; πόσα τραπεζώματα εκανες ω ρε μαγκα; κακομοιρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Το σίγουρο είναι πως οι δεξιοί σέβονται και τιμούν την ιστορία τους....

    Πλέον είναι και επίσημο!Η ελληνική οικονομία εισέρχεται σε φάση ύφεσης.Ήδη βαδίζουμε με αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης.Οι Έλληνες μπορουν επιτέλους να δουν ξανά το ΑΕΠ της χώρας τους να συρικνώνεται ξανά.
    Η Κομισιόν προβλέπει συρίκνωση της οικονομίας κατα 0,9%, ο ΟΟΣΑ κατά 1,25% και το ΔΝΤ 1,7%! Άντε και εις ανώτερα!Μ'αυτή την κυβέρνηση μπορούμε!
    Και για να κάνουμε μια μικρή αναδρομή στο όχι και πολύ μακρινό παρελθόν,μήπως ξέρει κανείς πότε η ελληνική οικονομία παρουσίασε ύφεση για τελευταία φορα?Ναι!Σωστά θυμάστε!Ήταν το σωτήριον έτος 1993!Μήπως τώρα θυμάστε και ποιος κυβερνούσε τότε?Σωστά και πάλι! Η σημερινή κυβέρνηση!
    Σύμπτωση? Μάλλον όχι.
    Το συμπέρασμα: ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ μήπως προλάβουμε τα χειρότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @Prokroustis
    Πότε πρόλαβες και τα συμπλήρωσες αργόμισθε κακομοίρη, θλιβερέ ρηγιλάριε; Αλλά γιατί χάνεις την ψυχραιμία σου και βρίζεις; Μήπως επειδή κατάλαβες ότι τέρμα οι αργομισθίες σου; Τέρμα τα πάρτυ με το χρήμα του έλληνα φορολογούμενου; Τέρμα οι χοντρές μάσες; Τέρμα οι κλεψιές και οι σπατάλες του δημοσίου χρήματος; Ναι τέρμα φεύγετε ξεκαβαλάτε σας έχουν πάρει χαμπάρι και οι πέτρες. Έτσι για να ανασάνει ο τόπος που τον έχετε ρημάξει και καταφάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή