Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Για Κόκκαλη, Λάμπρου απάντησε ο Γεωργίου.


Όπως ανάφερε σε άρθρο της η Αντωνία Ξυνου στην χθεσινή «Ε», ο 4ος ειδικός ανακριτής κ .Ν. Ζαγοριανός φαίνεται να αποζητεί τον ρόλο και άλλων προσώπων, τα οποία δεν έχουν κληθεί ούτε ως μάρτυρες στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens.
Αυτό διαφαίνεται και από τα ερωτήματα που τέθηκαν κατά την απολογία του Ηλ. Γεωργίου, πρώην διευθύνοντος συμβούλου της γερμανικής εταιρείας.

Και αυτό γιατί προχθές ο κατηγορούμενος για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος χρειάστηκε να απαντήσει για τις σχέσεις της Siemens με τον κ. Σωκρ. Κόκκαλη και την Ιντρακόμ, καθώς και τον κ.Πέτρο Λάμπρου, διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ πριν από την υπογραφή της συμφωνίας 8002/97 για την ψηφιακοποίηση του Οργανισμού.

Στην ερώτηση του ανακριτή αν γνωρίζει τον Πέτρο Λάμπρου, απαντά ότι «επί της εποχής του είχα κάνει διαβήματα για την αναβλητική του στάση στις προγραμματικές συμφωνίες.
Εξαιτίας της στάσης του αυτής κινδύνευσε να κλείσει το εργοστάσιο της Siemens στη Θεσσαλονίκη και δημιουργήθηκαν ....οι αυξημένες ανάγκες του ΟΤΕ, οι οποίες ....καλύφθηκαν με τη συμφωνία. Γι' αυτό ...έγιναν και μεγάλες συμβάσεις στη συνέχεια».
Υπενθυμίζω ότι ο κ. Λάμπρου, ιστορικό στέλεχος του ΠαΣοΚ, υπήρξε ...ταμίας του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης!

Αναφορά γίνεται και στον συγκατηγορούμενό του και πρώην γενικό διευθυντή του ΟΤΕ, κ.Ηλ. Σκαρπέλη , ο οποίος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι ο Ηλ. Γεωργίου ήταν ο χειριστής του λογαριασμού, με την κωδική ονομασία «Franz», από όπου διακινήθηκαν ύποπτα εμβάσματα περίπου 3,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ.Ηλ.Γεωργίου, που κάνει λόγο και για τις... υψηλόβαθμες γνωριμίες του Γ. Σκαρπέλη στη Siemens, αναφέρει ότι τον επίμαχο λογαριασμό διαχειριζόταν το πρώην στέλεχος του ΟΤΕ και πως «προκύπτει ότι ένα μέρος χρημάτων από τον λογαριασμό του Σκαρπέλη πήγαινε σε εταιρείες που μου υποδείκνυε εκείνος και πιθανολογώ ότι ήταν συμφερόντων του».

Ο κ. Σκαρπέλης ως γνωστόν συνυπήρξε ΣΤΟ ΙΔΙΟ (λαδωμένο κατά τον κ. Μαυρίκη) Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ με τον Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ και εκπρόσωπο τύπου κ. Παπακωνσταντίνου! Για την συγκεκριμένη συνύπαρξη, επικρατεί ..σιγή ασυρμάτου!

17 σχόλια:

  1. Καλημέρα.
    Για να δούμε πως θα εκβιάσουν εκλογές στο ΠΑΣΟΚ με το "αγκάθι" της siemens πίσω τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λέμε - λέμε για τη Δικαιοσύνη αλλά άμα την αφήσουν και λειτουργήσει, όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει.
    ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τον Παπακωνσταντίνου ...μούγκα στην στρούγκα ( των ΜΜΕ).
    Κάποιους άλλους είχαν ανέβει στα κεραμίδια και τους καταδίκαζαν χωρίς καν με εμφανή εμπλοκή , απλώς με την ...περιρρέουσα ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι ίδιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε πολίτη καλά τα λες, αλλά ακούει κανεις?
    Περνούν από εδώ καθημερινά 2000-3000 αναγνώστες, διαβάζουν, ανοίγει η κούτρα μερικών.
    Η ηγεσία ακούει να εκμεταλευτεί πολιτικά τις καταστάσεις και τις αποκαλύψεις που κατά καιρούς βγάζεις?
    (δεν αναφέρομαι στο σημερινό αλλά στις αποκαλύψεις για τον Παπακωνσταντίνου, τον Γαπ στον Καναδά, για τα ταμεια του Πασοκ, για τον Τρεπεκλή ,...κτλ κτλ)

    καλό μήνα κιόλας.(ήμουν διακοπές και χωρίς wi-fi)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάλι με το ρήγμα; Τα γεγονότα συνεχώς σε διαψεύδουν.Πχ αυτά που συμβαίνουν στη Τουρκία με τον Ερντογάν και τον Πούτιν. Βλέπεις οι ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @F5

    Το ότι είσαι κακόβουλος, φαίνεται μόνο και μόνο ότι πετάς κάτι άσχετο όπως την επίσκεψη Πουτιν στη Τουρκία, προκειμένου να μη μιλήσεις για τη σαπίλα ΠΑΣΟΚ.

    Αλλά μιας και το έφερε η κουβέντα...το ξέρεις ότι η Τουρκία εχθές συμφώνησε να διευκολύνει την κατασκευή του Σάουθ Στριμ?

    Ξερεις τη σφαλιάρα είναι αυτό για τις ΗΠΑ και οτι ευνοεί την Ελλάδα - και άλλες χώρες- γιατί ο αγωγός θα περάσει από εδω τελικά?

    Κάποιοι στην Αθήνα θέλανε πολύ πάρα πολύ να γίνει κρίση-θερμό επεισόδιο με τη Τουρκία...βρισκονταν σε συννενόηση με ορισμένα κλιμάκια στην Ουάσινγκτον, αλλά δεν τους έκατσε.

    Αντιθέτως έφαγαν και αυτοί μια σφαλιάρα σβουρικτή που έκανε ένα δυνατότατο ΧΛΑΑΤΣΣ.

    Τσουτσέκια της CIA είστε εκεί στην Ιπποκράτους και τυχοδιώκτες. Πουλάτε και τη μάνα σας για μερικά ψίχουλα.




    ΥΠΕΞ Insider



    Υ.Γ Έχω κάνει λίγες παρεμβάσεις σε αυτό το πολύ καλό μπλογκ και πιστέυω ότι όσοι με θυμάστε, θα διαπιστώσατε ότι οι παρεμβάσεις μου είχαν αποδειχθει εμπειστατωμένες.

    Θέλω μόνο να προσθέσω ότι τα παραπάνω είναι απολύτως τεκμηριωμένα σε πολλές βάσεις και δεν θα αργήσουν να σκάσουν.

    Όσο αφορά το "ρήγμα",μην ανησυχεις φίλε Φ-5 Πίλοτ.... όταν ανοίξει δεν θα είναι μόνο για τη Σήμενς αλλά και για τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ και πως κάποιοι έβαζαν χέρι εκεί.

    Υπάρχουν άτομα με σύνεση και μυαλο σε αυτή τη χώρα και όταν είναι να βγάλουν κάτι στη φόρα το κάνουν με τελειωτικό τρόπο και όχι ερασιτεχνικά.

    Τις υποκλοπές τις θυμάστε με τη Βόνταφον..έτσουξε εεεε? Τώρα δεν υπάρχει "εσωτερική ενημέρωση"??

    Μπάμ και έξω αγαπητοί συνομηλητές θα πάει η υποθεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εκτός θέματος politi αλλά καλή είδηση. Τέρμα το μονοπώλιο της ΔΕΗ.

    http://news.pathfinder.gr/finance/business/568779.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τώρα του θυμηθήκατε,Κόκκαλη κλπ?

    Αντί να τους κλείσετε όλους μέσα,μόλις ήρθε η ΝΔ στην εξουσία,ή ακόμα καλύτερα,απο την εποχη της Κυβέρνησης Μητσοτάκη,προτιμήσατε να εφαρμόσετε το "κόρακας κοράκου μάτι δε βγάνει"!

    Τώρα που καταφέρατε να ξαναφέρετε στην εξουσία τους...πράσινους κόρακες,θα σας πούνε και κλέφτες απο πάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Πέτρος Λάμπρου, ταυτισμένος με το κόμμα όσο ελάχιστα από τα ιστορικά στελέχη του, δεν διεκδίκησε ποτέ τίτλους και υψηλά αξιώματα αλλά στο παρασκήνιο ήταν ένα από τα πιο ισχυρά πρόσωπα του μηχανισμού.
    Ως έμπιστος του Ανδρέα Παπανδρέου για πάνω από 25 χρόνια ήταν ο άνθρωπος που κρατούσε στα χέρια του το ταμείο του κόμματος. "Αν δεν έτρεχε ο Λάμπρου για να μαζέψει λεφτά, δεν θα είχαμε ούτε για το ενοίκιο" λένε αυτοί που γνωρίζουν την υπερδραστηριότητά του από το παρελθόν.
    Συνδέεται από τα χρόνια της δικτατορίας ακόμη με ισχυρή και ακλόνητη φιλία ως και σήμερα με τον Κώστα Λαλιώτη, τον οποίο αγαπά σαν παιδί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αντιγράφω απο παλαιότερο άρθρο του πάντα καλά πληροφορημένου antinews, για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να την ξεχνάνε οι παλαιότεροι, σχετικά με την σχέση ΠΑΣΟΚ, Κόκκαλη , ΟΤΕ, SIEMENS:
    "Το 1977 η κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή δημιούργησε την ΕΛΒΗΛ η οποία με τη συμμετοχή του ΟΤΕ και της ΕΤΒΑ ανέλαβε να κατασκευάσει ψηφιακές παροχές για τον ΟΤΕ, τα τηλέφωνα του οποίου ήταν τότε ακόμα …κατοχικά.

    Το 1981, επί κυβέρνησης Γεωργίου Ράλλη, η ΕΛΒΗΛ προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό για την επιλογή του ξένου οίκου που θα ανελάμβανε να της δώσει το απαιτούμενο Know How για την κατασκευή των ψηφιακών.

    Προκρίθηκαν τέσσερις εταιρείες: SIEMENS, ERRICSSON, ALCATEL και GTE . Η κυβέρνηση Ράλλη δεν πρόλαβε να κατακυρώσει το αποτέλεσμα, επειδή μεσολάβησαν οι εκλογές του Οκτωβρίου 1981.

    Η υπονόμευση της ΕΛΒΗΛ άρχισε αμέσως μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, με διάφορα κόλπα, το κυριότερο από τα οποία ήταν το περίφημο «ελληνικό τηλέφωνο» της Βάσως Παπανδρέου.

    Η κ. Παπανδρέου ήταν τότε επικεφαλής του ΕΟΜΜΕΧ (δεξί της χέρι ήταν ο «ταμίας» του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Λάμπρου) και επειδή ως γνωστόν οι σοσιαλιστές είναι και διεθνιστές προώθησε την κατασκευή του «ελληνικού τηλέφωνο» από ΙΝΤΡΑΚΟΜ με υλικά Ανατολικής Γερμανίας.

    Έτσι με πρωτοβουλία της συγκροτήθηκε μια κοινοπραξία , από τον ΕΟΜΜΕΧ και την ΙΝΤΡΑΚΟΜ στην οποία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανέθεσε την κατασκευή 700.000 «ελληνικών τηλεφώνων».
    Με τον τρόπο αυτό η κ. Παπανδρέου, ο κ. Λάμπρου και το ΠΑΣΟΚ νομιμοποίησαν την ΙΝΤΡΑΚΟΜ σαν «ελληνική» κατασκευαστική εταιρεία.

    Για να μην πολυλογούμε φτάνουμε στο ΚΥΣΕΑ της 16ης Σεπτεμβρίου 1986, όπου υπό την προεδρία του Α. Παπανδρέου και εισήγηση της Β. Παπανδρέου ανατέθηκε η προμήθεια των ψηφιακών παροχών του ΟΤΕ αρχικά στις εταιρείες SIEMENS και ERICSSON.

    Ταυτόχρονα έβαλαν την ΙΝΤΡΑΚΟΜ στη συμφωνία από το παράθυρο Τον Ιούνιο του 1989, σε συνεχεία της προηγούμενης απόφασης του ΚΥΣΕΑ, ο Θεοφάνης Τόμπρας αναθέτει, χωρίς μειοδοτικό διαγωνισμό στην ΖΗΜΕΝΣ και την ΙΝΤΡΑΚΟΜ τις πρώτες 470.000 ψηφιακές παροχές» (συμβάσεις 7220 και 7230).

    Από εκείνο το σημείο και μετά ο ΟΤΕ υποδουλώνεται στις δυο εταιρείες."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το ΠΑΣΟΚ λειτούργησε απο την αρχή σαν πολιτική ΜΑΦΙΑ που επέβαλε την επικράτηση των ημετερων σε ολους τους τομείς.ΚΡΑΤΟΣ ΜΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ.Αν οι εποχες τους ευνοούσαν θα ειχαν ήδη εγκαθιδρύσει σοσιαλμοναρχία τυπου ΣΑΝΤΑΜ ΧΟΥΣΕΙΝ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΑΙΟΙ ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΡΥΠΤΟΦΑΣΙΣΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ ΥΠΕΞ INSIDER
    Πρώτα πρώτα δεν νομίζω ότι ο πολίτης χρειάζεται κολαούζους. Αλλά για να επιλέγεις αυτή την ιδιότητα μάλλον αυτή είναι και η δουλειά σου. Τώρα αυτά που λες για τον South Stream μάλλον στο όνειρό σου τα έχεις δει μαζί με το αφεντικό σου τον Καραμανλή. Ξέρεις πολύ καλά ότι αυτό που ενοχλούσε τους αμερικανούς ήταν ο Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη και όχι ένας αγωγός που χρηματοδοτήται από αμερικάνικές εταιρίες. Τώρα μη μιλάς για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. Δηλαδή εκεί στη Ρηγίλλης μη μιλάς για ταγματασφαλίτες, κουκουλοφόρους προδότες και ρουφιάνους, φασίστες και τσουτσέκια της CIA διότι έχει αποδειχτεί από την νεώτερη και νεότατη ιστορία της Ελλάδος ποιοί είναι φτιαγμένοι και ποιοί παίξαν αυτούς τους ρόλους. Όσον αφορά αυτές τις ιστορίες με τα ρήγματα δεν τραβάνε και το έχετε καταλάβει εκεί στη ρηγίλλης γιατί πλέον σας έχουν πάρει χαμπάρι και οι πέτρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βούτες, βούτες, βούτες και πάλι βούτες από ανθρώπους που επιθυμούν να αναδιαμορφώσουν την Ελλάδα και βρίσκονται, κατά έναν περίεργο τρόπο, μαζεμένοι στην πράσινη μεγάλη "δημοκρατική" παράταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ισως είναι νωρίς αλλά σχόλια για τα σχόλια του Πούτιν στην Τουρκία υπάρχουν? Για την ανάπτυξη εμπορικών επαφών με τα κατεχόμενα? Αν ισχύσουν αυτά κάτι δεν πάει καθόλου καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι Αμερικανοι δεν ενδιαφερονται τοσο για το Μπουργκας - Αλεξανδρουπολη χωρις να ανθουσιαζονται γιατι το προβλημα δεν ειναι το ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ που αφθονως παρεχεται απο την Αραβια και στο οποιο η Ρωσια δεν μπορει να εχει κανενα μονοπωλιο αλλα το ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ στο οποιο εξαρτα την Ευρωπη.
    Αρα ειναι πολυ χειροτερο γιαυτους ο South STREAM γιατι απειλει το Nabucco παρα το Μπουργκας - Αλεξ.
    Και φυσικα το South Stream δεν ειναι αμερικανικο εργο αλλα ρωσοιταλικο και οι επιθεσεις κατα Μπερλουσκονι για ....σεξουαλικα οφειλονται σε αυτο.
    Το Μπουργκας - Αλεξ.προσπαθησαν να το χρησιμοποιησουν με τη νεα βουλγαρικη κυβερνηση ως διαπραγματευτικο οπλο για να υποχωρησουν μετα και να ακυρωσουν αυτο που τους νοιαζει ,το SOUTH STREAM.Ο Πουτιν πηγαινοντας στην Τουρκια και ζητωντας αδεια για ερευνες στα τουρκικα υδατα απ οπου θα περασει παιρνει την εγκριση της Τουρκιας και αφηνει να εννοηθει οτι αν κανει πισω η Βουλγαρια μπορει να περασει απο Τουρκια και Ελλαδα (η Τουρκια εχει επισης ακτες στη Μαυρη Θαλασσα).
    Βεβαιως εκανε φιλοτουρκικες δηλωσεις για το κυπριακο καθως ηταν στην Τουρκια αλλα αυτο εχει ξαναγινει και μεχρι στιγμης η ρωσικη πολιτικη δεν εχει αλλαξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @F5PILOT: βαλτός είσαι βρε συ για να αποδείξεις στους σταυροφόρους του καραμανλισμού ότι οι αντιφρονούντες στην κυβέρνηση είναι το ίδιο φανατισμένοι και βυθισμένοι σε ιδεοληψίες όσο αυτοί. Δε χρειάζεται να απαντάς στο ίδιο ύφος με τον insider.
    Στην τελική η παράλλειψη του πολίτη είναι το πετσόκομμα (για άλλη μια φορά) ενός άρθρου από εφημερίδα στα μέτρα του αφαιρόντας την αναφορά στην περίοδο 1991-1993 όπου η Siemens και η Ιντρακόμ με τις κρατικές ευλογίες γίνανε από ανταγωνιστές, αδελφάκια.

    @ΥΠΕΞ insider: αν στο ΥΠΕΞ μιλάνε όπως εσυ (σφάλιάρα, ΧΛΑΑΑΤΣ, τσουτσέκια της CIA) πάμε κατά διαόλου και φοβάμαι ότι η απώλεια του εξ Ουρουγουάης Καραβέλα και η διαρροή των διευθύνσεων των κατοίκων εξωτερικού στο ΛΑΟΣ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μάθαμε μέσα στο Σαββατοκύριακο ότι η εισαγγελέας του Μονάχου που χειρίζεται την υπόθεση για τα μαύρα ταμεία της Siemens, αποφάσισε να ζητήσει την έκδοση εντάλματος επιβολής ποινής στον κ. Μιχάλη Χριστοφοράκο για δωροδοκία ελληνικών κομμάτων την περίοδο 2004-2007.

    Αναρωτιόμαστε ποια είναι τα κίνητρα της συγκεκριμένης Εισαγγελέως...Ποιους, ποια διεθνή πλεκτάνη εναντίον της λαοπρόβλητης κυβέρνησης Καραμανλή, εξυπηρετεί; Πόσο ...ΠΑΣΟΚ είναι; Δεν γνωρίζει την κατηγορηματική δήλωση του κ. Καραμανλή ότι «η υπόθεση SIEMENS δεν έχει καμία σχέση με τη Ν.Δ.»; Πώς είναι δυνατόν να υποστηρίζει ότι πολιτικά κόμματα δωροδοκήθηκαν και μετά το 2004;

    Και είμαστε ακόμα στην αρχή. Το πιο θλιβερό είναι ότι η γερμανική δικαιοσύνη ήδη μελετά την πορεία των μαύρων ταμείων της SIEMENS στην Ελλάδα και μετά το 2004. Η ελληνική δικαιοσύνη, όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή