Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Σήμερα όλοι έγιναν αντιστασιακοί...!


Γιορτάζοντας προ ημερών με αξιοπρόσεκτη λιτότητα τα τριανταπέντε χρόνια Δημοκρατίας στη χώρα μας, αναλογιζόμασταν ότι η χούντα των Συνταγματαρχών έχει μεταμορφωθεί σε ένα μακρινό μα όχι ανώδυνο επεισόδιο της σύγχρονης Ιστορίας της πατρίδας μας.

Σήμερα μπορεί να στεκόμαστε προβληματισμένοι μπροστά σε μια περίοδο καθοριστικής σημασίας για το άμεσο και το απώτερο μέλλον της Πατρίδας μας, ευρισκόμενοι εν μέσω μιας πρωτόγνωρης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αλλά ΚΑΙ στη δύνη ποικίλων αντιδράσεων απόρροια κάποιων γενναίων αποφάσεων της πολιτικής ηγεσίας που αφορούσαν την εθνική μας ανεξαρτησία (οικονομική, εδαφική και πολιτική), αυτό όμως καθώς φαίνεται δεν ανησυχεί τους πάλαι ποτέ «εθνοσωτήρες» της χούντας.

Απολαμβάνουν την μεγαλοψυχία της Δημοκρατίας παίζοντας τάβλι και κάνοντας τα μπάνια τους κάπου στην Ανάβυσσο.
Αποκαλυπτική είναι η συνέντευξη τους στην χθεσινή «Κ.Ε». Η δημοσιογράφος Έφη Μαρίνου τους συνάντησε στο ξενοδοχείο «Καλυψώ», που ο ιδιοκτήτης του το έχει «εγκαταλείψει», στην αισθητική του 1972 οπότε και το απέκτησε.

Η ρεσεψιόν είναι διακοσμημένη με δεκάδες φωτογραφίες και σύμβολα της επταετίας. Ανάμεσα στο «πουλί» , στον δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλο,τον Λεπέν και τα πορτρέτα του Χίτλερ ωστόσο, ξεφυτρώνουν περήφανα τα εμβλήματα του ΛΑΟΣ και οι φωτογραφίες του κ.Γ. Καρατζαφέρη και του κ.Μ. Βορίδη (φωτο).

Οι μόνιμοι θαμώνες τους ξενοδοχείου Στυλιανός Παττακός, Θεόδωρος Θεοφυλογιαννάκος, και Σπύρος Ζουρνατζής είπαν πολλά και διάφορα.
Μεταξύ αυτών ο αλλοτινός διοικητής του ΕΑΤ-ΕΣΑ Θ. Θεοφιλογιαννάκος -καταδικασμένος για βασανιστήρια- διαβεβαίωσε ότι :«Υπήρξαν πράγματι αντιστασιακοί. Αυτό που δεν θα μάθετε ποτέ, μέσα στο χάος που δημιουργήθηκε, είναι ότι πάμπολλοι αυτοχρίστηκαν αντιστασιακοί, ενώ δεν είχαν περάσει ούτε απέξω...».

Ο Στυλιανός Παττακός δείχνει ο πλέον αμετανόητος εκ των χουντικών. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην ερώτηση «Πώς "γιόρτασε" την επέτειο αποκατάστασης της δημοκρατίας;», απαντά «Ως ελεύθερος πολίτης χειροκροτούμενος απ' τον κόσμο!», ξεχνώντας ότι επί ηγεμονίας του δεν κυκλοφορούσε ελεύθερο ούτε κουνούπι.

Δηλώνει «οπαδός» του ΛΑΟΣ αν και διαφωνεί με κάποιες ενέργειες του κ. Καρατζαφέρη που όμως είναι ...πολιτικοί ελιγμοί, όπως παραδέχεται .
Δείχνει την φασιστική και ρατσιστική του νοοτροπία απορώντας πώς ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πετάει έξω τον Τσίπρα, όταν συνοδεύεται «από μια αραπίνα»...

Θεωρεί ότι επί χούντας όλα πήγαιναν ρολόι... «Υπήρχε τάξις, ασφάλεια, δεν κουνούσε φύλλο. Πήγαινε ο συλλαμβανόμενος εις το ΕΣΑ κι έτρεμε»...Όπως αναφέρει και η δημοσιογράφος προφανώς θα έτρεμε περισσότερο στα βασανιστήρια, τα οποία ο Στ. Παττακός «ούτε διέτασσε, ούτε γνώριζε»...

Αλλά η γλώσσα, λανθάνουσα, προδίδει: «Ρωτούσα τον Ιωαννίδη, τον Ζωιτάκη, τους... βασανιστάς και με διαβεβαίωναν: βασανιστήρια δεν γίνονται. Σε υπουργικό συμβούλιο είπε ο γραμματεύς ότι τα ξένα πρακτορεία μεταδίδουν ότι ο Α. Παπανδρέου βασανίζεται στις φυλακές Αβέρωφ.

Πηγαίνω και μένουμε οι δυο μας. "Ανδρέα, πες μου τίμια: πώς σου συμπεριφέρονται;" "Άψογα..." "Περνάς καλά;" " Φυλακή..." μου απαντά.
"Ελάτε στο παράθυρο". Μου δείχνει μια γυναίκα με τρία παιδιά: "Είναι η οικογένειά μου". "Γιατί δεν μπαίνουν μέσα;" "Γιατί είναι 11 π. μ. και το επισκεπτήριο είναι στις 12".
Φωνάζω τον διευθυντή: "Απ' αυτή τη στιγμή η οικογένεια Παπανδρέου είναι ελεύθερη να μένει μαζί του". Σήμερα όμως όλοι έγιναν αντιστασιακοί ».......

54 σχόλια:

  1. Δεν είχες και άδικο με αυτά που έλεγες αναλύοντας το συνέδριο του ΛΑΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πήδηξε ο πατέρας μου με το όπλο από τα 10 μέτρα. Μετά πήδηξα και εγώ.
    Φόβος. Βασανιστήρια. Φρίκη !
    Διώξεις απάνθρωπες, κυνηγημένοι και κρυφά φύγαμε στο εξωτερικό μέσα από τα λαγκάδια και τα βουνά. Μας κυνηγούσαν και εκεί. Και στο εξωτερικό!

    Να εδώ έχω το σημάδι , στο αριστερό του τριχωτού της κεφαλής μου. Έτρεχα με το ..ποδήλατο μου , γιατί με κυνηγούσαν. Φοβισμένος. Ήθελαν την ζωή μου.
    Έτρεχα εκεί στους άδειους δρόμους της ξενιτιάς που δούλευα οδοκαθαριστής. Έχω δουλέψει και γκαρσόνι. Και ψήστης. Και σε εργοστάσιο σκουπιδιών.

    Έτρεχα λοιπόν και ξαφνικά ...έπεσα γιατί έβαλα το δάκτυλό μου στην αλυσίδα. Δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς. Με νόμιζαν για πεθαμένο και έφυγαν. Τους ξεγέλασα.

    Ακόμη με κυνηγούν. Πριν λίγες ημέρες είχαν στείλει ειδικές δυνάμεις βατραχανθρώπων να με εξοντώσουν.
    Ευτυχώς που είμαι πολύ γυμνασμένος και με το κανό μου τους ξέφυγα.
    Πέντε ώρες κουπί. Εξουθενωμένος βγήκα σε μια βραχονησίδα. Άντεξα τρώγοντας καβούρια και αχινούς.

    Με κυνηγούν διαρκώς! Τα αδέρφια μου το ίδιο.
    ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΣΑΣ ΛΕΩ! ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΣΑΝΙΣΟΥΝ !

    [Απόσπασμα από την Νέα Χολιγουντιανή Ταινία " STASOU ! MIGDALA!!!"]

    Υγ. politi ελπίζω να αναγνωρίζεις ότι το χιούμορ βοηθά στην ...υπέρταση και να μη το διαγράψεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντιστασιακοί μαϊμού. Τι θέματα πας και ανοίγεις ρε φίλε?
    Εκτός της πολιτικής εκμετάλλευσης του όρου "αντιστασιακός" από ανθρώπους που δεν συμμετείχαν καν σε οποιαδήποτε μορφή αντίστασης( μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις κάποιοι συνεργάστηκαν και με την Χούντα), υπάρχουν και οικονομικά κίνητρα.

    Η υπόθεση βρωμάει απ` όπου και να την πιάσεις.
    Πρόσφατο είναι και το παράδειγμα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας με τον "αντιστασιακό" ναύαρχο, που όμως είχε αποστρατευτεί διότι προκάλεσε σημαντική ζημιά σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είδαμε πόσο σέβεσθε και τους πραγματικούς αντιστασιακούς.
    Αλήθεια, εσεις τότε που είχατε νούν και ηλικίαν, που είσασταν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν εχουν λογους αυτο τον καιρο να στενοχωριουνται οι χουντικοι.Ετσι που τα καταφερε η μεταπολιτευτικη δημοκρατια οι νοσταλγοι αυξηθηκαν.
    Καλυτερα αντι να κατηγορεις τους χουντικους που δεν εχουν καμμια εξουσια εδω και 35 χρονια να δεις τα επιτευγματα της δημοκρατιας :
    1) Υπερχρεωση της χωρας : Η το εθνος θα εξαφανισει το χρεος ή το χρεος θα εξαφανισει το εθνος ειπε ο αρχιδανειζομενος Ανδρεας.Μαλλον παμε για το δευτερο.
    2) Δημογραφικη καταρρευση : Ο δεικτης γεννησεων παιρνει την κατιουσα απο τη δεκαετια του 80.Ακομη και δεν εξαφανισει το εθνος το χρεος θα το εξαφανισει η ελλειψη παιδιων.
    3) Λαθρομεταναστευση : Η αλλοιωση του ελληνικου πληθυσμου προχωρα με γρηγορους ρυθμους.Πολυ συντομα αυτο που πετυχαν οι χουντικοι στην Κυπρο θα το πετυχουν οι δημοκρατες στο συνολο της Ελλαδος.
    Προς τι λοιπον οι κορωνες περι αντιστασιακων ή μη;Εγω ημουν 10 ετων το 1974 αλλα αν ημουν αντιστασιακος σημερα θα ντρεπομουν για το πολιτευμα που εφερα στη χωρα μου.Οι πανηγυριζοντες ειναι στον κοσμο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άμα το έγραψε η Ελευθεροτυπία, τότε εντάξει, είναι έγκυρο.
    Είμαι σίγουρος ότι μας είπαν την αλήθεια.
    Όπως και με την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βλεπω οτι οι ψηφοι της "ακροδεξιας" που απωλεσε και θα απωλεσει η ΝΔ πραγματικα "τσουζουν". Ετσι Πολιτη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ενας λογος που η χουντα επικρατησε ευκολα ηταν η κουραση που ειχαν υποστει οι πολιτες απο τους καραγκιοζηδες & προδοτες πολιτικους και τα εργα τους βλ. απανωτες εκλογες,βρωμικα πολιτικα παιχνιδια κ.α.Τοτε οι καραγκιοζοπαιχτες εριξαν στην σκηνη τα προδοτικα βλακομουτρα της χουντας για να φερουν εις περας αυτα που οι πολιτικοι δεν μπορουσαν να κανουν γιατι ειχαν περισσοτςερα αφεντικα απο τους γυψαδορους.
    Λιγοι αντισταθηκαν!μετρημενοι!και χωρις μαζικη λαικη υποστηριξη!
    G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αντιστασιακοί τύπου Λαλιώτη- Δαμανάκη και άλλων διακεκριμένων τέκνων που έχουν εξαργυρώσει την αντιστασιακή τους δράση με πολιτικές θέσεις και ...βεβαίως-βεβαίως αρκετό χρήμα.

    Όσο για το ΛΑΟΣ και τον Καρατζαφέρη νομίζω ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχει στις τάξεις του νοσταλγούς της δικτατορίας.
    Άλλωστε ως κόμμα των φιλοχουντικών και φιλοβασιλικών ξεκίνησε.
    Άσχετα στην πορεία αν κάνει θεαματικές φραστικές τούμπες και ελιγμούς.
    Άλλωστε το λέει και ο Παττακός. Είναι ...πολιτικοί ελιγμοί!!!!!!

    Στην ουσία είναι δηλητηριώδες δόλωμα προς άγρα δυσαρεστημένων ψηφοφόρων άλλων κομμάτων.
    Για να προσπορίσει ψήφους από την κεντροδεξιά έπρεπε να βάλει την προβιά του Δημοκράτη.
    Αλλά οι ...έρωτες όσο επιμελώς και να προσπαθείς δεν κρύβονται!!
    Μ.Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ποιος είναι ο Γ. Καρατζαφέρης, αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ.;
    «Πρώτον, δεν είμαι Εβραίος. Ας το πει αυτό και ο πρωθυπουργός. Δεύτερον, δεν είμαι κομμουνιστής. Ας το πει αυτό και ο κ. Καραμανλής. Τρίτον, δεν είμαι ομοφυλόφιλος. Αυτό δεν μπορούν να το πουν πολλοί».
    Το απόσπασμα από την ομιλία του Γ. Καρατζαφέρη στις 28 Μάη 2002 στην Πελοπόννησο που δεν έτυχε ευρείας δημοσιότητας…..Τα συμπεράσματα δικά σας!

    (αναδημοσίευση απο Ριζοσπάστη 1/7/2009)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σαρανταδύο χρόνια πέρασαν από το πραξικόπημα του '67 και απ' ότι φαίνεται, αντί να μαθαίνουμε περισσότερα γι' αυτή τη σκοτεινή περίοδο της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας, αρχίζουμε να ξεχνάμε και όσα ξέραμε.
    Δεν είναι μόνο οι πολιτικές σκοπιμότητες της στιγμής που συσκότισαν το πρόσφατο παρελθόν ήδη από την πρώτη μέρα της μεταπολίτευσης του 1974.
    Κανένα π.χ από τα αριστερά κόμματα δεν μιλά για το πανευρωπαϊκό συνέδριο των ελλήνων φοιτητών στο Παρίσι.
    Εκεί όπου μαζεύτηκαν οι αριστεροί φοιτητές της Δυτικής Ευρώπης.
    Εκεί όπου οι σύνεδροι κατέληξαν ότι " Tα στελέχη της κομματικής αριστερής νεολαίας διαπίστωσαν ότι όχι μόνο η ηγεσία δεν είχε κάνει τίποτε για να αποτρέψει την επικράτηση της χούντας, αλλά και ότι δεν είχε και καμία αξιόπιστη πολιτική πρόταση για να τη διώξει".
    Στα μάτια τους η ηγεσία του κινήματος της αριστεράς είχε εκπέσει, είχε αποδειχτεί τουλάχιστον ανεπαρκής.
    Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι το συνέδριο αυτό έχει αποσιωπηθεί τελείως και από τα δύο κόμματα της ελληνικής κοινοβουλευτικής αριστεράς!

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. H δυσοσμία που αναδύεται από το πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς δίνει νερό στο μύλο του ΛΑΟΣ.Ο χαζοέλληνας που δεν θα μάθει να ψηφίζει ποτέ κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή και ώρα να κυβερνηθεί από μαριονέτες σαν και αυτές τις επταετίας.Η ευθύνη είναι του λαού.Όχι τόσο στο ποιός θα τον κυβερνήσει αλλά στην επιλογή του βουλευτή.Εκεί έχει δύναμη.Μπορεί να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό.Αλλαγή σε πρόσωπα και πολιτικές.Τώρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σε ορισμένους μεσόκοπους και άνω,κάποια πράγματα είναι ξεκάθαρα αφού τα βίωσαν και με δραματικό τρόπο.
    Οι περισσότεροι και νεότεροι σε ηλικία ούτε γνώρισαν το απεχθές πρόσωπο της Χούντας ούτε φυσικά φρόντισαν να μάθουν.
    Αυτό είναι κακό πρώτα απ` όλα για τους εαυτούς τους.Αν δεν υπάρχει ιστορική και κοινωνική γνώση, τότε τα δεινά των πατεράδων τους ή των παππούδων τους θα τα υποστούν και οι ίδιοι!

    Υπάρχουν πράγματα που δεν "τους γνώρισαν",( σχολεία, ΜΜΕ) ούτε φυσικά φρόντισαν να μάθουν οι σημερινοί νέοι μόνοι τους.
    Οι παλαιότεροι π.χ θα πρέπει να θυμούνται το αμφιλεγόμενο τροχαίο στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, λίγες μέρες πριν ο τότε Βουλευτής της ΕΔΗΚ, αποκαλύψει τους φακέλους του ΕΑΤ-ΕΣΑ και των οργάνων Ασφαλείας της Δικτατορίας.
    Σήμερα στο σημείο του αμφισβητούμενου δυστυχήματος οι διερχόμενοι κατά χιλιάδες μάλλον αδιαφορούν ή και δεν τους ενδιαφέρει η επιγραφή σε ένα μαρμάρινο ανάθημα στη μνήμη του Αλέξανδρου Παναγούλη.
    Σημεία των καιρών. . .Άλλωστε που να προλάβεις να δεις έξω από το SUV και το cabrio....

    Δεν φρόντισαν βλέπεται να μάθουν και να ρωτήσουν εάν ήξεραν κάτι περί αυτού, εκεί σε κάποια σκοτεινά γραφεία πολιτικού κόμματος , κάπου εκεί στην περιοχή των Εξαρχείων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΦΗΣΤΕ ΡΕ...ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ....
    ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ ΕΣΑΣ...ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΠΑΤΤΑΚΟΣ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΙΝΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΗΔΗ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ...
    ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν καταλαβαίνω μόνο ένα πράγμα. Γιατί η δημοσιογράφος δεν ρώτησε τον Παττακό εάν ο κ. Καρατζαφέρης ήταν... αντιστασιακός , όπως διαδίδει από τηλεοράσεως αλλά και από το βήμα της Βουλής?
    Ναι!!!!! Ο κ.Καρατζαφέρης είχε οδηγηθεί στο ΕΑΤ/ΕΣΑ κατά την περίοδο της Χούντας......

    Μια πονεμένη ιστορία ενός ....αγωνιστή της Δημοκρατίας που δεινοπάθησε για τις ιδέες του κάτω από τον χουντικό ζυγό.
    Είναι δυνατόν να μπορεί να είναι κάποιος φιλοχουντικός ενώ ....έχει κυνηγηθεί από τη Χούντα?

    Θα είχε λοιπόν μεγάλο ενδιαφέρον να ακούγαμε τον Παττακό τι θα απαντούσε ?
    Πιθανώς να μην απαντούσε και από μέσα του να σκεφτόταν....."Σήμερα όλοι έγιναν αντιστασιακοί.......Ακόμα και ο Καρατζαφέρης!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολίτη, έτυχε να διαβάσω το χθεσινό άρθρο και πρόσεξα ότι αφαίρεσες το τελευταίo κομμάτι της 4ης παραγράφου από το άρθρο.

    Την παραθέτω λοιπόν ολόκληρη:
    Η ρεσεψιόν είναι διακοσμημένη με δεκάδες φωτογραφίες και σύμβολα της επταετίας. Ανάμεσα στο «πουλί» και στον Γ. Παπαδόπουλο, ωστόσο, ξεφυτρώνουν περήφανα οι φωτογραφίες του Γ. Καρατζαφέρη και του Μ. Βορίδη, αλλά και ευχετήριες κάρτες του νυν υφυπουργού Οικονομίας, του νεοδημοκράτη Αθ. Μπούρα.

    Τα συμπεράσματα δικά σας για τις συγγένιες στελεχών του υπουργικού συμβουλίου και του ΛΑΟΣ όσον αφορά το σεβασμό τους στη Δημοκρατία.


    ΥΓ: Μου κάνει εντύπωση μου μερικοί υιοθετούν αυτολεξή τα λεγόμενα του Παττακού για τους αντιστασιακούς και για τον Παπανδρέου. Είναι ο ίδιος άνθρωπος να θυμήσω που ισχυρίζεται ότι επι χούντας δεν γινόταν βασανηστήρια. Τόση αξιοπιστία έχουν τα λόγια του.

    Αλέξης Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Bιωσαμε και αλλα ομως μετα : την διαπαθιση του δημοσιου χρηματος για την "αλλαγη",την καταρρευση καθε εννοιας κρατους,τις ρουσφετολογικες προσληψεις και ευνοιοκρατια,τη γιγαντωση της ανεργιας και αλλα πολλα.
    Μπορει να απαντησει ενας δημοκρατης σε μια μονο ερωτηση : Τον καιρο της χουντας τα καλυτερα σχολεια ηταν τα δημοσια.Στα ιδιωτικα πηγαιναν μονο οι αδυνατοι μαθητες για να παρουν χαριστικα ενα απολυτηριο.
    Σημερα μετα 35 χρονια δημοκρατιας τα ιδιωτικα σχολεια ειναι παρασαγγας καλυτερα ενω τα δημοσια μπαχαλα της ΟΛΜΕ.Ως αποτελεσμα πολλοι γονεις καθολου πλουσιοι υποχρεωνονται να πληρωνουν διδακτρα για τα παιδια τους.Η δημοκρατια κατηργησε στην πραξη τη δωρεαν παιδεια στη Μεση Εκπαιδευση που υπηρχε επι χουντας.Μπορω να μαθω ΠΟΙΟΣ ευθυνεται γιαυτο;
    Ολο και περισσοτερο οι αντιχουντικοι μοιαζουν τους επι χουντας αντικομμουνιστες του εμφυλιου που 25 χρονια μετα κοπαναγαν συνεχεια τις "σφαγες των συμμοριτων" για να μην απαντησουν στις δικες τους ανομιες.Ετσι και τωρα : Για να μην απαντησουν στη διαλυση του κρατους ,την εισβολη αλλοδαπων,τη φτωχεια που καλπαζει αρχιζουν τα προσεχτε μην ελθει χουντα.
    Ο λαος ομως λεει : Φρεσκα κουλουρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το 2002, όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Καρατζαφέρης ήταν ακόμα ο εαυτός του. Δηλαδή ένας καθαρός ακροδεξιός που το φώναζε και το καμάρωνε δίχως φόβο και πάθος.
    Το μασκάρεμα σε δημοκράτη που καταδικάζει τον φασισμό, τον ρατσισμό κτλ, άρχισε σταδιακά μετά τις εκλογές του 2004 όταν ΔΕΝ κατόρθωσε να μπει στη Βουλή και κατάλαβε, ότι αν συνεχίσει με το ίδιο φασίζον στυλάκι, δηλαδή αν συνεχίσει να είναι ο εαυτός του, δεν επρόκειτο ουδέποτε να ξεκολλήσει από το 2%, δηλαδή από το πραγματικό ποσοστό του ΛΑ.Ο.Σ..
    Και γι αυτόν ακριβώς το λόγο τον είδαμε να βγαίνει σαν τον Ξανθόπουλο στα δελτία και να κλαυθμυρίζει σαν χαροκαμένη μάνα διηγούμενος το περιστατικό με το ΕΑΤ/ΕΣΑ, μαζί με το κάρο των υπερβολών που επινόησε.

    Το 2002, στην διήγησή του για το ίδιο ακριβώς περιστατικό, όχι μόνο παραπονιόταν, άλλα εμμέσως διέψευδε μάλιστα και τα όσα διαδραματίζονταν στο ΕΑΤ/ΕΣΑ (ξυλοδαρμοί, βασανιστήρια, κ.ο.κ.), αποσκοπώντας φυσικά στο να βγάλει λάδι τη Χούντα ή αλλιώς την "Επανάσταση" όπως αγαπάει να λέει.

    Έτσι, μια απλή σύλληψη από έναν ταγματάρχη μετατράπηκε σε οδυνηρή απαγωγή με δήθεν σπασίματα πορτών και άλλα χολλυγουντιανά.
    "Κοίτα, ο Καρατζαφέρης βασανίστηκε από τη Χούντα", θα σκεφτόταν ο βλαξ ψηφοφόρος, στον οποίο ασφαλώς και κυρίως στοχεύει ο Καρατζαφέρης, μιας και αυτός ήταν η μοναδική αιτία που μπήκε στη Βουλή.

    Ούτε λόγος στην εκπομπή του 2002 για σπασίματα και συναφή, παρότι είχε διηγηθεί λεπτομερώς το όλο περιστατικό. Όλα αυτά εφευρέθηκαν αργότερα, ακριβώς όπως εφευρέθηκε και το "τότε όλους τους μαζεύανε, ήσουν δεν ήσουν αντιστασιακός", ενώ το 2002 "είχε την υποχρέωση" να καταθέσει, ότι "δεν υπήρχε διωγμός όσων διαφωνούσαν, παρά μόνο όσοι αντιστεκόταν πολεμικά".
    Όλα αυτά χάριν του μασκαρέματος όπως είπαμε. Το οποίο μασκάρεμα ομολογούν μέχρι και οι προσκείμενοι στο κόμμα του όταν δυσανασχετούν που δεν τον βλέπουν τόσο ακραίο όσο στην πραγματικότητα είναι.

    "Θα μπορούσα και γω να μεγιστοποιήσω", έλεγε το 2002... Δεν την άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.
    Θα πέφταμε από τα σύννεφα αν δεν το έκανε ειδικά αυτό το ταλέντο της υποκριτικής και της ψευτιάς.

    Μάθαμε όμως και το λόγο για τον οποίο οδηγήθηκε στο ΕΑΤ/ΕΣΑ. Αυτό δεν το έλεγε φυσικά μετά τη "μεταμόρφωσή" του.
    Ο λόγος φυσικά δεν ήταν κάτι που θα μπορούσε να έχει σχέση με Δημοκρατία -για τον Καρατζαφέρη μιλάμε.

    Ήταν φιλοβασιλικός μέχρι το κόκκαλο και από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της επιστροφής του Κωνσταντίνου στο θρόνο.
    Αυτός ήταν και ο λόγος που στη μεταπολίτευση εξέδιδε την εφημερίδα/λιβανιστήρι του Κοκού "Το Στέμμα της Δημοκρατίας" σε πανελλήνια κυκλοφορία.

    Το που βρήκε τα λεφτά ένας 27χρονος εκείνη την εποχή για να εκδώσει εφημερίδα πανελληνίου κυκλοφορίας, αυτό ίσως να μη το μάθουμε ποτέ. Οι απλές σκέψεις του κοινού νου, πάντως, οδηγούν προς την αυτονόητη κατεύθυνση.

    Ήταν τόσο μεγάλος ο πόθος του Καρατζαφέρη για να επαναφέρει τον Κωνσταντίνο στο θρόνο, που το 1974 τον κάλεσε να εκμεταλλευτεί την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο και να παρουσιαστεί στο αεροδρόμιο με τη στολή του: "..ποιος θα σε πειράξει όταν επιτίθενται οι Τούρκοι...;" (για τους αμφιβάλλοντες υπάρχει και το ηχητικό ντοκουμέντο στην συνέντευξή του στον Χατζηνικολάου).

    Περιττό να αναφερθεί κατά πόσο πατριωτικό είναι το γεγονός, όταν γίνεται πόλεμος και καίγεται ο κόσμος, κάποιοι να κοιτάζουν να εκμεταλλευτούν την περίσταση για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους...

    jungle-report

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Αλέξη Κ, μάλλομνμ μπέρδεψες τα μπούτια σου. Οι ευχετήριες κάρτες του Μπούτα, είναι προς το Ξενοδοχείο, δεν χρειάζεται διαίτερη εξυπνάδα για να το καταλάβεις. Αλλά εδώ κάνεις ότι δεν ξέρεις για την "αντίσταση" του Ανδρέα επί Χούντας, τι άλλο να πούμε;

    Προς politi: μιας και έχεις τόση πρεμούρα να ασχοληθείς με τα του παρελθόντος, γιατί δεν αγγίζεις το θέμα των "αντιστασιακών"; Αφού το ξέρεις και το ξέρω ότι περισσότεροι "αντιστασιακοί" παρεπιδημούν στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ. Κάποιοι από αυτούς, κατέλαβαν και κορυφαία πολιτιακά αξιώματα, ενώ επί Χούντας γονάτιζαν για να πάρουν έστω κι ένα υφυπουργείο. Γιατί δεν μιλάμε γι'αυτούς; Για όλους τους τσάτσους που από Χουντικοί έγιναν "σοσιαλιστές";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Αλέξη Κ.
    Φίλε μάλλον ξεχνάς ότι ο κ. Μπούρας εκλέγεται στο Υπόλοιπο Αττικής.
    Είναι γνωστό στις πάσι ότι τα πολιτικά γραφεία των βουλευτών στέλνουν ευχητήριες κάρτες σωρηδόν αντιγράφοντας τους εκλογικούς καταλόγους και τους τηλεφωνικούς καταλόγους.
    Εγώ έχω λάβει ουκ ολίγες κάρτες τέτοιου τύπου.
    Δεν είναι λοιπόν άξιο αναφοράς γιατί σε αυτή την περίπτωση ( δηλαδή των ευχητήριων καρτών) θα έπρεπε να αναφέρουμε το σύνολο των Ελλήνων βουλευτών.
    Δυστυχώς έτσι είναι το παιχνίδι με τις ευχητήριες κάρτες και κανείς δεν τις υπολογίζει ως άξιον αναφοράς.
    Τάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Bρε Μάρκο, ενώ εκεί που γράφεις , τα γράφεις καλά, τι κόλλημα έχεις φάει με αυτόν τον Καρατζαφέρη?
    Ο τύπος είναι λαϊκιστής και λαοπλάνος. Δεν διαφέρει πολύ από τον παλιό καλό Αντρέα, ο οποίος μας έλεγε τα ίδια αλλά από αριστερά και σοσιαλιστικά.
    Καλά κάνει ο politis και του τα χώνει.! Περνά απαρατήρητος και το χειρότερο είναι ότι μολύνει την καρδιά και τη συνείδηση του Νεοδημοκράτη. Λέει 30 καθημερινές ατάκες-αστεϊσμούςκαι νομίζει πως έτσι γίνεται η πολιτική.
    Κάνω λάθος φίλε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 2.06
    Ονόματα ρε λασπατζη!!!
    Ονόματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Για τους ευτυχώς ελάχιστους νοσταλγούς της δικτατορίας και γι` αυτούς που δεν την γνώρισαν και παρασύρονται αλλά λαοπλάνους φασίστες ακροδεξιούς, αλλά και για τον κ. Καρατζαφέρη που διαδίδει ότι πήγε και αυτός στη κτήριο της ΕΑΤ/ΕΣΑ ( ίσως ..περαστικός), κοιτάτε ένα βίντεο με αφηγήσεις πραγματικών αντιστασιακών και πραγματικών βασανιστών της ΕΣΑ για να καταλάβετε πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Συγνώμη παράλειψη. Την ηλεκτρονική διεύθυνση για το βίντεο δεν έγραψα. Μπορείτε λοιπόν να το δείτε ( εδώ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μια φορά προεκλογικώς στη συνέντευξη που έδωσε στη ΝΕΤ ,ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωττάκης τον είχε στριμώξει και επέμενε 2-3 φορές να τον ρωτάει για ποιο λόγο τον συνέλαβε η χούντα και ο Καρατζέρης να απαντάει ....."ξέρω 'γω, όποιον να 'ναι συλλαμβάναν τότε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @Μάρκο και Τάκη. Ανέφερα την αυτούσια παράγραφο της Έφης Μαρίνου από την Ελευθεροτυπία.
    Προφανώς ο ξενοδόχος θα έχει τους λόγους του να κρατήσει την κάρτα του Μπούρα και να την τοποθετήσει σε περίοπτη θέση δίπλα στα άλλα 'κειμίλια'.
    Και όσο συσχετίζει τους πολιτευτές του ΛΑΟΣ Βορίδη (επίσης πολιτευτή υπ. Αττικής) και Καρατζαφέρη με τους Απριλιανούς άλλο τόσο συσχετίζει τον Μπούρα με τους Απριλιανούς με αυτή του την κίνηση.
    Γι αυτό και είναι άξιο αναφοράς κατα την δημοσιογράφο και κατ' εμέ. Και είναι κρίμα να αποσιωπάται κατά την αναπαραγωγή του.

    Αλέξης Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πολίτη εσύ καλά τα λες. Το ζήτημα όμως είναι ότι υπάρχει και μεγάλη αβάντα του Καρατζαφέρη από την ψηλή.
    Οι κοκορομαχίες είναι για τα μάτια του κόσμου.

    Δεν το ξέρετε? Ποιος έδωσε τα προσωπικά δεδομένα από το ΥΠΕΞ των Ελλήνων του εξωτερικού που δήλωσαν πρόθεση να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές?

    Αυτές τις δηλώσεις που έγιναν πριν από τις ευρωεκλογές στα Προξενεία για να συνταχθούν οι ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι.

    Εάν κάνεις κλικ στο Nikname μου θα δεις και το ντοκουμέντο με τον φάκελλο του ΛΑΟΣ.
    Υπ` όψιν ότι αυτό είναι και ηθικώς, και πολιτικώς και νομικώς παράνομο.

    Για όσους αμφιβάλουν για τα νομικά επιχειρήματα του παρανόμου αυτής της πράξης, ας ρίξουν μια ματιά στο http://elawyer.blogspot.com/2009/05/spam.html

    Το ζήτημα όμως είναι άλλο. ΤΟ (υπόγειο)ΥΠΕΞ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. "Ο ίδιος Καρατζαφέρης που κάποτε έβριζε από το κανάλι του τον Κωνσταντίνο Καραμανλή επειδή φυλάκισε τους χουντικούς και έδιωξε το Βασιλιά, έχει το θράσος να λέει σήμερα πως ανήκει στην πολυκατοικία της Κεντροδεξιάς.

    Είναι εξωφρενικό το πόσο στο απυρόβλητο είναι ο Καρατζαφέρης από ΟΛΟ το σύστημα (πασοκικες εφημερίδες, μεγάλα κανάλια, κλπ)."

    Απόσπασμα από άρθρο του antinews (Πεμ. 16 Ιουλ 2009)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Politis είναι σαν να κλέβεις εκκλησία.
    Εννοώ ότι για έναν άνθρωπο που διαθέτει έστω και δύο δράμια μυαλό, η γελοιότητα και η υποκρισία του ΛΑΟΣ είναι τόσο ολοφάνερη, που καταντά ληστεία εκκλησίας το να τους ξεσκεπάζεις.

    Ας αναφέρω σε αυτό το σημείο κάτι που δεν είδα να γράφεται από τους σχολιαστές στις προηγούμενες αναρτήσεις που αφορούσαν το ΛΑΟΣ.

    Δηλαδή δεν έτυχε τις ανάλογης "σχολιαστικής" επεξεργασίας , ότι η επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του κόμματος που μάχεται από τα δεξιά την πλουτοκρατία και την ...διαπλοκή, ήταν πρόεδρος του Ιδρύματος Κόκκαλη ( ε ρε γλέντια...)!

    Να θυμίσω ότι σε παλαιότερο δικό σου άρθρο είχες αποκαλύψει ότι το εν λόγω Ίδρυμα (αυτό ντε που ήταν η επικεφαλής του ΛΑΟΣ πρόεδρος), είχε χρηματοδοτήσει τις σπουδές μέσω υποτροφίας του Υπουργού Εξωτερικών των ....Σκοπίων ( ε ρε γλέντια...!).

    Ή μήπως για κλάματα για την ελαφρότητα που καταπίνουμε ως Έλληνες πολίτες τους λαϊκισμούς και τα ψευτοπατριωτικά δολώματα του κ. Καρατζαφέρη??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @ Γκαντέμη
    Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε. Έγινε οργανωμένα η δουλειά λίγο πριν τις ευρωεκλογές.
    Οι σχετικές καταγγελίες Ελλήνων του εξωτερικού είναι πολλές. Προέρχονται από Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Κύπρο και Λουξεμβούργο.
    Λες η καθυστέρηση που έδειξε ο μηχανισμός της ψηλής στη διαβίβαση του εξ Ουρουγουάης εγγράφου να οφείλεται στην φούρια τους να εξυπηρετήσουν παράνομα το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη?
    George

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πάντως αυτά τα ..."δεν είμαστε φασίστες, αλλά ...." ή "δεν είμαστε ρατσιστές, άλλα.....", δεν μπορώ να τα καταλάβω.
    Όπως δεν μπορώ να καταλάβω από την μια ο κ. Καρατζαφέρης να λέει από το κανάλι του " πρωτεύουσα του Ελληνισμού είναι η Βασιλεύουσα" και από την άλλη στις επίσημες θέσεις τους να λένε" πιστεύουμε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που δεν έχει εδαφικές βλέψεις σε βάρος γειτονικών κρατών".
    Δύο διαφορετικές γλώσσες. Μια για τους μειωμένης αντίληψης τηλεθεατές-ωηφοφόρους του καναλιού του και μια επίσημη προς όλους τους άλλους για να μην τους κράξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ “ΣΥΝΕΠΕΙΑ” ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ: Ακούστε το!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Η στρατηγική του κ. Καρατζαφέρη δεν αλλάζει. Αυτό που αλλάζει είναι η τακτική του.
    Αμέσως μετά την επιτυχία του στις προηγούμενες ευρωεκλογές και υπό την πίεση της ευρωπαϊκής κοινοβουλευτικής ομάδας όπου επρόκειτο να ενταχθεί σκαρφίστηκε αυτό που ονομάζει "Νέα Πολιτική".

    Δεν του βάζω λόγια στο στόμα. Τη νέα αυτή πολιτική την περιγράφει ο ίδιος από την εκπομπή του στις 17/6/04, απαντώντας σε κάποιον οπαδό του από τον Ασπρόπυργο, ο οποίος εξέφρασε την αγανάκτησή του για τη μεταστροφή του ΛΑΟΣ σε ηπιότερους πολιτικούς τόνους: "Μας μιλήσατε για ρήξη και ανατροπή και κάθεστε και χαϊδεύετε αυτούς τους... να μην πω καμιά φράση που δεν πρέπει".

    Η απάντηση του Αρχηγού ήταν αποκαλυπτική:
    "Σε ευχαριστώ πολύ. Θα ήθελα να έχεις εμπιστοσύνη και στη στρατηγική μας και στην τακτική μας.
    Θα ήθελα δε περισσότερο από κάθε τι άλλο, για να μπορέσω να διευκρινίσω ορισμένα πράγματα σε έντιμους, καλούς και πιστούς αγωνιστές σαν και σένα.
    Αυτές τις ημέρες παίζεται μια πολύ ωραία ταινία στους κινηματογράφους, με παραποιημένη αν θέλεις την ιστορία. Σε παραπέμπω να δεις την "Τροία" και να δεις πώς έπεσε η Τροία και θα καταλάβεις αρκετά απ' τα θέματα που απασχολούν τώρα το μυαλό σου.
    Η ρήξη και ανατροπή γίνεται με πολλούς τρόπους κι εμείς επιλέξαμε τον πιο προσφορότερο τρόπο για να μπορέσουμε να πετύχουμε το σκοπό μας.
    Αφησε λοιπόν σε μας που είμαστε στο τιμόνι να επιλέξουμε πώς θα φέρουμε τα καλά αποτελέσματα της ρήξης και ανατροπής, με ποια μέθοδο και με ποια προτεραιότητα.
    Σ' ευχαριστώ για την αγάπη σου και για την καλή δουλειά που κάνετε στον Ασπρόπυργο".

    Ετσι, λοιπόν, αντιλαμβάνεται την πολιτική του δράση ο κ. Καρατζαφέρης. Θεωρεί το κόμμα του δούρειο ίππο, και το εκλογικό σώμα αφελείς Τρώες που θα χάψουν το παραμύθι της "μεταστροφής" και θα αλωθούν....... εκ των έσω!

    Φυσικά για τον εαυτό του έχει κρατήσει το ρόλο του πολυμήχανου Οδυσσέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Δηλαδή πολίτη στο άρθρο σου υιοθετείς τις απόψεις του Πατακού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Δε λέει μας κάποιος γιατί ο παππούλης φωνάζει ακόμα ν'ανοίξουν τον φάκελο της Κύπρου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αγαπητέ Πολίτη, εγώ ξέρω ένα πράγμα ότι οι "στολές" της συγκεκριμένης χούντας, παρέδωσαν μιά Έλλαδα με ΜΗΔΕΝ εξωτερικό χρέος, και τα "κοστούμια" της Δημοκρατίας..... (στο Δημοκρατία εννοείται ότι γελάμε πάρα πολύ..) βλέπουμε πολύ καλά που το έφθασαν??? Να μιλήσουμε για βιομηχανίες? Όλες ήταν ελληνικές και ανθούσαν. Τώρα τί??? ή να μιλήσουμε για τις εκλογές που ετοιμαζόταν να κάνει ο Παπαδόπουλος (πριν τον προλάβει το πραξικόπημα του πανίβλακα Ιωαννίδη)???
    Έκλογές, που θα είχαν δικαίωμα να συμμετέχουν όσοι είχαν ηλικία κάτω των 62 χρόνων και γεννημένοι στην Ελλάδα από Έλληνες γονείς. Ποιοί αποκλείονταν αμέσως? Μα φυσικά οι "εκλεκτοί" τάχα μου αντίπαλοι Κων/νος Καραμανλής και Ανδρέας Παπανδρέου (ό ένας λόγω ηλικίας και ο άλλος λόγω μαμάς..)

    Άστο καλύτερα. Γιατί αυτή η χούντα που ζούμε από το ΄74 και μετά περισσότερο μαύρη δεν θα μπορούσε να είναι.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μ., είναι κουραστικό να ακούς την ίδια κασέτα από ανθρώπους που απλώς πιστεύουν αλλά δεν γνωρίζουν.
    Η Χούντα ευτύχισε μέχρι το '72 να κινείται στο ευνοικότερο οικονομικό διεθνές περιβάλλον από εποχής '50. Tα οικονομικά της όμως στηρίζονταν σε σαθρά θεμέλια από ανθρώπους ανάξιους να κυβερνήσουν και κατέρευσαν λόγω της εκτεταμένης ευνιοκρατίας και διαφθοράς.
    Η κάμψη της ελληνικής βιομηχανίας και η αποβιομηχάνισή της ξεκίνησε ακριβώς τότε.
    Το δημόσιο χρέος της χώρας εκτινάχτηκε σε δυσθεώρητα μέχρι τότε μεγέθη την διετία 73-74.
    Μέχρι και η κατάσταση του στρατεύματος από άποψης εξοπλιστικής έφτασε στο ναδίρ αυτήν την περίοδο.
    Ο λόγος για αυτήν την κατάντια; είναι ότι περίοδος που θαυμάζεις ήταν η περίοδος με την μεγαλύτερη διαφθορά στην Ελλάδα.
    Λοιπόν φρόντισε να μάθεις για τις αρπαχτές (βίλες, νόμοι με ισχύ μίας ημέρας κ.α.) του δικτάτορα και των άλλων κινηματιων του γλυκού νερού και άσε τις "κριτικές" στην δημοκρατία.
    Οι πολιτικοί της μεταπολίτευσης στο σύνολό τους απεδείχθησαν ακόμη και ως διαχειριστές πολύ ικανότεροι και εντιμότεροι από τους εθνοπροδότες στους οποίους χαρίστηκε η ζωή το '75.
    Δε φταις βέβαια εσύ που τα γράφεις όλα αυτά αλλά που σας χαϊδεύουν χρόνια τώρα τα αυτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Πέρα από όσα έκανε ή δεν έκανε η δικτατορία στην Ελλάδα (η απαρίθμηση πιθανώς θα οδηγούσε σε ένα κύκλο ακούσιων αντεγκλήσεωα) υπάρχει ένα βασικό ερώτημα
    Δεχόμαστε να έχουμε κυβερνήτες που κάθονται στο αβέρκο μας με το "έτσι θέλω" προκειμένου να μας "σώσουν" από κινδύνους που ΑΥΤΟΙ θεωρούν ότι υπάρχουν και με τους τρόπους που ΑΥΤΟΙ κρίνουν ορθούς? Και τι γίνεται αν ταυτόχρονα κάποιοι άλλοι αποφασίσουν ότι θέλουν επίσης να μας "σώσουν" με το ζόρι από από άλλους κινδύνους και με άλλους τρόπους? Αυτοί που καίνε και σπάνε και δολοφονούν σήμερα πόσο διαφορετική νοοτροπία έχουν από τον Παπαδόπουλο και τον κάθε δικτάτορα? Και αυτοί θέλουν με το ζόρι να μας "σώσουν".
    Ας το σκεφθούν λιγάκι αυτοί που οικτίρουν, λοιδωρούν και ντρέπονται για τη Δημοκρατία μας. Δεν φταίει η Δημοκρατία ως πολίτευμα για τα προβλήματα. Προβλήματα υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα άλλου είδους και μεγέθους κάθε φορά και είναι προφανές ότι χώρες με Δημοκρατία έχουν εντελώς διαφορετικό επίπεδο ανάπτυξης (σε όλους τους τομείς) από αυταρχικά καθεστώτα.
    Η αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων (όπως και η επιλογή των 300)στη Δημοκρατία είναι ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ. Ζόρικο πολίτευμα βλέπετε, απαιτεί να συμπεριφερόμαστε ως Πολίτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Στη δεύτερη σειρά ΑΝΟΥΣΙΩΝ αντί "ακούσιων"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ναι αγαπητέ μου 12:27 είδα... τις "αρπαχτές" και τις "βίλλες" την υπέροχη βίλλα π.χ. της χήρας του Παπαδόπουλου, όπως και την καταπληκτική βίλλα.... του Παττακού. Α! ξέχασα και τις τρομερές καταθέσεις τους, για να μην πω για την χλιδάτη.... ζωή αυτών και των οικογενειών τους.

    "Οι πολιτικοί της μεταπολίτευσης στο σύνολό τους απεδείχθησαν ακόμη και ως διαχειριστές πολύ ικανότεροι και εντιμότεροι από τους εθνοπροδότες στους οποίους χαρίστηκε η ζωή το '75".
    ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ!!! (αλλά τί να σου πω την κατάντια της πατρίδας μας την βλέπεις και εσύ και εγώ, όλα τα άλλα άστα καλύτερα)

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Μ, 11.03
    Χειρότερη κατάντια απο το να σου κάθεται κάποιος στο σβέρκο με το ζόρι για να σε σώσει από αυτά που ΕΚΕΙΝΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ότι πρέπει να σε σώσει δεν υπάρχει.
    Ολα τα άλλα (τα πολλά και θεόστραβα που προκαλούν τα αυταρχικά καθεστώτα γενικώς και προκάλεσε στην Ελλάδα η δικτατορία) έπονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Δεν πιστεύω ότι θέλει κάποιος να του κάτσει στο σβέρκο με το ζόρι.
    Αλλά δυστυχώς με την συμπεριφορά μας αυτό μας αξίζει.
    Και μας αξίζει γιατί είχαμε την ευκαιρία τα τελευταία 35 χρόνια να χτίσουμε την Ελλάδα από τα θεμέλια, με βάση την Δημοκρατία, αξιοκρατία, τον σεβασμό κτλ.
    Αλλά οι τακτικές των κυβερήησεων της Μεταπολίτευσης ήταν, αν όχι χειρότερες, ισάξιες με αυτές των δικτατοριών. Διορισμοί ημετέρων, λαδώματα (φτάσαμε να λαδώνουμε και τον θυρωρό στα δικαστήρια),μίζες υπουργών, τακτοποιήσεις παραβάσεων στην τροχαία, "ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε", αντισυνταγματικοί νόμοι οι οποίοι υπογράφονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (χωρίς να τους ελέγχει).
    Το πρόβλημα των πολιτών κατά την διάρκεια της επταετίας δεν ήταν το γεγονός ότι δεν υπήρχε ελευθερία, αλλά το γεγονός ότι δεν ήταν οι ίδιοι δικτάτορες.
    Για τον λόγο αυτόν ο κάθε Έλληνας σήμερα που έχει έστω και την παραμικρή εξουσία (ακόμη και πορτιέρης στο κλαμπ) συμπεριφέρεται σαν δικτάτορας.
    Συμπερασματικά η ποιότητα της Δημοκρατίας μας είναι πολύ χαμηλή, τόσο χαμηλή που καταφέραμε να την συγκρίνουμε με την δικτατορία. Και αν το δούμε με αριθμητικά νούμερα σε μερικούς τομείς η Δημοκρατία χάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Μπεκάτσας
    Αν κατάλαβα καλά ισχυρίζεσαι ότι κανένας δεν θέλει μια δικτατορία στο κεφάλι του ,όλοι όμως "γουστάρουν" να ήταν ή να το παίζουν δικτάτορες. Προφανώς οι δυο μας δεν θέλουμε ούτε το ένα ούτε το άλλο και σε διαβεβαιώ ότι σαν εμάς είναι και μερικά εκατομμύρια άλλοι. Για τους υπόλοιπους μικρούς "δικτάτορες" της καθημερινότητας μας πολύ απλά θα πρέπει να "εκπαιδευθούν" και να δημιουργήσουμε τέτοιους θεσμούς που να μην μπορούν να φερθούν "δικτατορικά".
    Σχετικά με αυτό που αναφέρεις ότι "αυτό μας αξίζει" (να μας κάτσει δηλ κάποιος στο σβέρκο) θα σου επισημάνω ότι κανένας λαός δεν έμαθε να ζεί δημοκρατικά (δηλ. με αξιοκρατία,σεβασμό κτλ) όντας κάτω από ένα αυταρχικό καθεστώς. Και ένα από τα πολλά προβλήματα της δικτατορίας ήταν ακριβώς, αυτό ότι δεν μας άφησε να "ασκηθούμε" στη Δημοκρατία.
    Για το θέμα της διαφθοράς να τονίσω ότι είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι αυταρχικά καθεστώτα είναι πολύ περισσότερο διεφθαρμένα από αντίστοιχα δημοκρατικά και αυτό είναι απολύτως φυσικό λόγω της απουσίας ελέγχου.
    Αν περιμένεις από μένα να σου πω ότι η Δημοκρατία μας είναι τέλεια θα απογοητευθείς αλλά κάποτε θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η Δημοκρατία είναι το μόνο γνωστό πολίτευμα που επιτρέπει μέσα από μια συνεχή διαδικασία δοκιμών, επιλογών αξιολογήσεων, απορρίψεων κτλ να προχωράμε μακροπρόθεσμα (γιατί ώρες-ώρες υπάρχουν και τα πισωγυρίσματα) μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αγαπητέ Άρη, εκ των υστέρων βέβαια αντιλήφθηκαν πολλοί ότι η συγκεκριμένη χούντα (και φυσικά δεν είμαι λάτρης ολοκληρωτικών καθεστώτων γι΄αυτό μιλάω για την συγκεκριμένη χούντα) μόνο ωφέλησε τελικά την πατρίδα μας σε όλα τα επίπεδα.
    Όσο τώρα για τις βελούδινες χούντες που ζούμε από το ΄74 βλέπουμε σε τι κατάντια έχουν φέρει τα πράγματα σε όλους τους τομείς (ήσυχα.... ήρεμα... και χωρίς περιθώρια να αντιδράσεις γιατί νομίζεις ότι επιλέγεις κιόλας με το δικαίωμα.... ψήφου)
    Ίσως τώρα με τον Καραμανλή που από ότι φαίνεται μάλλον έχει τα κότσια να δούμε να αλλάζουν τα πράγματα. Είδωμεν!!!

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Άρη επίτρεψε μου να διαφωνήσω.
    Επτά χρόνια δικτατορίας δεν φτάνουν για να εκπαιδευθουν οι πολίτες σε αυταρχικά καθεστώτα.
    Αντιθέτως μετά από 35 χρόνια μεταπολίτευσης (μια γενιά και κάτι δηλαδή) και οι σημερινοί 35αρηδες δεν έχουν διαφορετική νοοτροπία από αυτήν που είχαν οι γονείς τους.
    Κανένας μας δεν θέλει αυταρχικά καθεστώτα, ωστόσο κατά την διάρκεια των τελευταίων 35 ετών μπορούμε να συμπερανούμε ότι υιοθετήθηκαν πρακτικές που ίσχυαν και κατά την επταετία (αυτός είναι δεξιός κανονίστε τον, αυτός είναι πρασινοφρουρός τακτοποιήστε τον), διαφθορά που όμοιά της συναντάται σε υποανάπτυκτα αφρικανικά κράτη.
    Γιατί δεν αντιγράφτηκαν οι πρακτικές της χούντας οι οποίες είχαν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία (ναι υπήρχαν κι αυτές, μην μου πείτε ότι δεν υπήρχαν;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Όλοι μιλάνε για Δημοκρατία και κανένας δεν γνωρίζει ποια είναι η πραγματική ουσία της. Δημοκρατία δεν είναι να εκθρονιστεί ο βασιλιάς και η φασιστική εξουσία του να περάσει σε τρεις-τέσσερις οικογένειες, όπως συνέβη στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Πέρασαν πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια από την "εφεύρεση" της Δημοκρατίας και ακόμα οι άνθρωποι δεν έχουν κατανοήσει τη λειτουργία της. Νομίζουν, για παράδειγμα, ότι η δημοκρατία έχει σχέση με την εναλλαγή των προσώπων που βρίσκονται στην εξουσία και με την ποιότητα των νόμων, τους οποίους θεσπίζουν αυτά τα πρόσωπα.
    Εκεί "δουλεύουν" οι φασίστες τους ανθρώπους. Τους βάζουν να κυνηγάνε τη "σκιά" τους. Διαρκώς νομοθετούν, αναζητώντας τον "τέλειο" νόμο. Ο λαός μπαίνει στο παιχνίδι τους και ψηφίζει μία τον έναν και μία τον άλλο "μονομάχο", νομίζοντας ότι έχει να κάνει με αντιπάλους που "σκοτώνονται" μεταξύ τους, ενώ αυτοί είναι φίλοι και συνέταιροι μεταξύ τους και στην ουσία αυτοί είναι που τον "δουλεύουν". Αυτό είναι το μέγα λάθος και προκύπτει από την άγνοια.
    H συνέχεια εδώ http://aetoiellas.blogspot.com/2009/07/democracy.html αξίζει διαβάστε το είναι καταπληκτικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Μ.
    Μια χαρά βίλα είχε ο κατα-φαντασίαν σου έντιμος σφετεριστής της εξουσίας Παπαδόπουλος, στην Πάρνηθα. Ρώτα τους ακροδεξιούς που την επισκέπτονται συχνά πυκνά.
    Όπως και μην ξεχνάς την βίλα που του είχε 'παραχωρήσει' ο Ωνάσης στο Λαγονήσι (αλήθεια αυτό για σένα Μ. δε λογαριάζεται για διαπλοκή;).
    Όσο για το που οφέλησε η χούντα την πατρίδα μας δεν έχεις παρά να ρίξεις μια ματιά στα συγκριτικά οικονομικά στοιχεία της περιόδου. Τα οποία όμως δεν αποτυπώνουν σε όλο το μεγαλείο την ζημία της χώρας από τους συνταγματάρχες, γιατί τα περισσότερα προβλήματα που δημιούργησαν ήταν μακροπρόθεσμα. Όπως η αποβιομηχάνιση και η αποσάρθρωση του κοινωνικού ιστού της χώρας που ολοκληρώθηκε (ως φυσικό επακόλουθο εν πολλοίς) από τον Παπανδρέου το '80.
    Δε σου μιλάω για θέματα ελευθερίας γιατί φαντάζομαι εκεί θα ενστερνίζεσαι τις απόψεις Παττακού ότι οι πολιτικοί κρατούμενοι περνούσαν ζωή και κότα και κανείς δεν βασανίστηκε την περίοδο της συνταγματικής εκτροπής των συνταγματαρχών.
    Δε φταις όμως που ζεις στο επικίνδυνο παράλληλο σύμπαν σου, φταίνε αυτοί που σου χαϊδεύουν τα αυτιά όπως ο καλοπροαίρετος (μέχρι ενός σημείου) Μπεκάτσας.
    Κάποτε πρέπει να ωριμάσουμε ως έθνος και να μάθουμε να τιμούμε το Σύνταγμα. Το περιθώριο είναι ο μόνος χώρος στον οποίον έχουν θέση οι απολογητές επίορκων στρατιωτικών που κατέλυσαν το Σύνταγμα στην Δυτική Ευρώπη.

    προς διευκόλυνσιν
    Δήμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. @Αλέξης Κ.η "δημοσιογράφος" της Ελευθεροσωροτυπίας κι εσύ συσχετίζεις του Απριλιανούς με τον Μπούρα.
    Όσο για κάποιος που κάνει ότι δενέχει ακούσει για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που σχετίζονται με την Χούντα, μάλλον κάνει τον χαζό. Οι επιστολές του συνταγματολόγου Δ.Τσάτσου προς τον Παπαδόπουλο είναι πασίγνωστες. Όπως και οι τεμενάδες του δήθεν κεντρώου Παύλου Βαρδινογιάννη. Για κάποιους άλλους τί πρέπει δηλαδή, να σου φέρω αποδείξεις; Βάλε μια αναζήτηση στο google και βρες τους. Ειδικά το όνομα...Απόστολος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Κι εν πάσει περιπτώσει, δεν συμφέρει κανέναν, ειδικά κάτι "αγωνιστές" του ΠΑΣΟΚ, να αναφερθούμε στα της Χούντας. Εγώ δεν κατηγορώ κανέναν, οι αντιστάσεις καθενός είναι διαφορετικές. Έτσι έκριναν, έτσι έκαναν. Απλά συχαίνομαι να "ξεχνάμε" έτσι εύκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Αγαπητοί Μ και Μπεκάτσα
    1.Μπορεί μετά το 74 να είχαμε και κακές κυβερνήσεις (και κάποιες πολύ κακές) αλλά καμμία ούτε η χειρότερη από αυτές δεν δικαιούται τον τίτλο της «βελούδινης χούντας» γιατί όλες τους ήταν ΕΚΛΕΓΜΕΝΕΣ και μάλιστα από εμάς. Μετά το 74 κανείς δεν μας κυβέρνησε επειδή έτσι το αποφάσισε αυτός,όπως δηλαδή το αποφάσισαν οι πραξικοπηματίες του 67.
    2 Οταν πάμε και ψηφίζουμε δεν ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ότι επιλέγουμε.
    Ε Π Ι Λ Ε ΓΟ Υ Μ Ε ! Η περιφρόνηση προς το δικαίωμα της ψήφου και η υποτίμηση της αξίας και της δύναμης του συναντάται μόνο στους λάτρεις κόκκινων και μαύρων δικτατοριών. Μπορούμε πίσω από το παραβάν να ψηφίσουμε ό,τι θέλουμε. Αν τυχόν αποδειχθεί ότι δεν είμαστε πλειοψηφία πιθανώς δεν φταίει ο λαός «που δεν ξέρει» και σίγουρα δεν φταίει η ίδια η Δημοκρατία. Πιθανώτατα φταίμε εμείς που ή στραβά αρμενίζουμε ή δεν καταφέραμε να πείσουμε τους άλλους ότι στραβός είναι ο γιαλός.
    3 Δεν γίνεται να δηλώνεις αντίθετος στα αυταρχικά καθεστώτα με εξαίρεση όμως ορισμένα ή έστω ειδικά το συγκεκριμένο. Είναι θέμα αρχής . Ή είσαι με τη Δημοκρατία και μου αναγνωρίζεις το δικαίωμα να έχω κυβέρνηση εκλεγμένη από το λαό ή είσαι με τους απέναντι (μαύρους,κόκκινους,πράσινους κίτρινους... αδιάφορο) και θεωρείς ότι υπάρχουν και καλές δικτατορίες.......αυτές που σε βολεύουν.
    4 Η μιζέρια , η αυτομαστίγωση,η ισοπέδωση και ο μηδενισμός των πάντων («κοίτα που καταντήσαμε», «όλοι είναι διεφθαρμένοι» «είμαστε 100 χρόνια πίσω», «δεν αλλάζουν οι νοοτροπίες» «τι όμορφα που είμασταν παλιά») είναι πολύ της μόδας στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Εκτός όμως του ότι είναι μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα (υπάρχουν πολλοί , εκατομμύρια άνθρωποι που δεν λαδώνουν και δεν λαδώνονται, που δουλεύουν σκληρά,που σπουδάζουν, που δεν είναι λαμόγια, που εξελίσσονται που...που... που... που τέλος πάντων κάνουν όσα χρειάζεται για .. ...να μην πέσουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας) σκεφθείτε λιγάκι ποιοι προωθούν αυτή την εικόνα και γιατί. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα νομίζω συζήτηση που όμως δεν μας παίρνει να την κάνουμε εδώ.
    5 Όσο για τα επιτεύγματα και τις «πετυχημένες πρακτικές» (ποιες άραγε?) της δικτατορίας να σας θυμίσω ότι η δικτατορία του Παπαδόπουλου το 73 έπεσε εν μέσω (και λόγω ) και οικονομικής κρίσης. Να θυμίσω ότι η δικτατορία του Παπαδόπουλου ήταν που απέσυρε την Μεραρχία του Ελληνικού Στρατού απο την Κύπρο και η δικτατορία του Ιωαννίδη που προκάλεσε μερικά χρόνια αργοτερα την Τουρκική εισβολή. Να θυμίσω το «αυτόματο διαζύγιο» που ίσχυσε για μια (1) μέρα για να διευκολυνθεί στην προσωπική του υπόθεση ο δικτάτορας, το σκάνδαλο με τα κρέατα, την εξαιρετική «φροντίδα» προς τους στρατιωτικούς αλλά όχι και τον Στρατό,τις ευθύνες της για τα βασανιστήρια σε αντιφρονούντες, την απόλυτη φίμωση της αντίθετης άποψης, τις αλαζονικές ομιλίες του δικτάτορα και τις φιλοσοφίες του περί «γύψου», να θυμίσω.........
    Θεωρώ πάντως ότι και μόνο το γεγονός ότι κάποιοι αναρμόδιοι αποφάσισαν με το «έτσι θέλω» να σώσουν τον Ελληνικό Λαό από τους κινδύνους που ΑΥΤΟΙ ΝΟΜΙΖΑΝ ότι διέτρεχε και στέρησαν από τους Έλληνες πολίτες τις ελευθερίες τους , για τις οποίες στο κάτω-κάτω κάποιοι άλλοι είχαν πεθάνει όχι πολλά χρόνια πριν, αυτό και μόνο το γεγονός είναι υπεραρκετό για να τους καταδικάσει στη συνείδηση μας.
    Όσο για την έστω προβληματική Δημοκρατία μας που πάντως επιτρέπει διαφωνίες πολύ πιο ακραίες απο την δικιά μας στο χέρι μας είναι λίγο-λίγο να την βελτιώνουμε. Μου φαίνεται πιο πάνω το ξανάγραψα Η Δημοκρατία απαιτεί υπεύθυνους πολίτες.
    Συγγνώμη για την «μακροσκελή» απάντηση αλλά η νύχτα είναι κακος σύμβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Μπεκατσα
    "Επτά χρόνια δικτατορίας δεν φτάνουν για να εκπαιδευθουν οι πολίτες σε αυταρχικά καθεστώτα."
    Πουθενά δεν ισχυρίσθηκα κάτι τέτοιο Απλώς επεσήμανα ότι η δικτατορία στέρησε από τους Έλληνες 7 χρόνια επώδυνης» αν θες - άσκησης με την Δημοκρατία και τους κανόνες της που πολλές φορές ούτε σήμερα δεν είναι από όλους κατανοητοί, πολύ περισσότερο τότε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. θελω το ονομα ενος αντιστασιακου νεοδημοκρατη.
    μονο ενα.
    υπαρχει?
    με την χουντα αλλοι συνεργασθηκαν
    και αλλοι την ανεχθηκαν.
    λιγοι αντισταθηκαν.

    χορτασαμε αντιστασιακους των Παρισιων.

    οσο για τους επωνυμους αριστερους
    αυτοι εξαργυρωσαν την οποια ελαχιστη συμμετοχη τους στην αντισταση με βουλευτιλικια.
    ΚΑΙ ΣΥ ΚΟΡΟΙΔΟ ΛΑΕ ΦΑΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. @ανώνυμε 9:10, προφανώς ή είσαι 15χρονο, ή είσαι πολλά κιλά...μακάκας! Γιατί τότε δεν εξηγείται ότι δεν έχεις ακούσει ποτέ ούτε για τον Σπύρο Μουστακλή, ούτε για τον Ιπποκράτη Σαββούρα, ούτε για τον Παπαδόγκωνα και το Κίνημα του Ναυτικού, ούτε, ούτε, ούτε. Ούτε για το ποιοί συνελήφθησαν πρώτοι, ούτε ποιοί ήταν στις φυλακές μέχρι ένα μήνα πριν έρθει ο Καραμανλής, ενώ ο Αντρέας έσπερνε εξώγαμα ανα τας Ευρώπας...Και υπογράφεις και ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ....νταβατζής έπρεπε να υπογράφεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Μου φαίνεται αστείο που τόσα χρόνια μετά, δεν έχουμε ξεφύγει από τα "προβλήματά μας"... Ακόμη πλακώνεστε για την χούντα! Αντί να την δούμε ώς μια περίοδος της ιστορίας μας από την οποία πρέπει να μάθουμε, την χρησιμοποιούμε ακόμη ως μπαμπούλα και ως προπαγανδιστικό υλικό...
    Εγώ είμαι του '73... Και το Πολυτεχνείο το ξέρω από τα βίντεο και τις φωτογραφίες... Αλλά θα ήθελα να ρωτήσω:
    Τα συνθήματα που φώναζαν οι νέοι τότε, με ποιο κόμμα ταυτίζονται σήμερα (πολύ ή λίγο);;; Για την σημαία, την ελευθερία και το έθνος; Μην μου πείτε για τα εσωτερικά, δεν θα σας πιστέψω! Εγώ πιστεύω αυτά που βλέπω και ακούω....
    Οπότε αφήστε τον Καρατζαφέρη και τους μπαμπούλες, και εστιάστε στον πολιτικό οραματικό λόγο.... Στην ουσία... Στην Ελλάδα επιτέλους θέλουμε μέλλον! Όσοι θέλετε να φαγωθείτε, ασχοληθείτε με το ποδόσφαιρο........

    ΑπάντησηΔιαγραφή