Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Αριβισμός, κλαδικές και σημαίες ευκαιρίας !


Λίγες ημέρες μετά τις ευρωεκλογές ( εδώ) σας αποκάλυπτα ότι στην συνεδρίαση του Πολιτικού συμβουλίου του ΠαΣοΚ ,όπου εξετάστηκαν αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά νομό και δήμο, δεν έλαβαν υπόψιν το SMS των πολιτών και κατέληξαν στην απόφαση να επενδύσουν στην μαγική λέξη... «αριβισμός».

Αν θυμάστε, σας επεσήμανα ότι αυτή την μαγική λέξη δεν θα την βρείτε σε καμία επίσημη ανακοίνωση του ΠαΣοΚ, διότι πολύ απλά αυτά ποτέ δεν λέγονται , αλλά θα το ανακαλύψετε το επόμενο χρονικό διάστημα ...επί του πρακτέου.

Το διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα το ΠαΣοΚ επιβεβαίωσε πλήρως όσα σας αποκάλυψα. Τελευταίο παράδειγμα μόλις πριν 2-3 ημέρες όπου σε ένα ημιεπίσημο κείμενο το οποίο διανέμει το ΠαΣοΚ στους δημοσιογράφους καθημερινά, έγινε λόγος για ...800.000 δήθεν προσλήψεις, από το 2004 μέχρι σήμερα..

Το νούμερο και ο τρόπος που αυτό «μαγειρεύτηκε» μόνο θυμηδία μπόρεσε να προκαλέσει , ακόμα και στα ίδια τα στελέχη του ΠαΣοΚ.
Γιατί όπως αντιλαμβάνεστε ο αριθμός αυτός υπερβαίνει κατά πολύ το σύνολο ΟΛΩΝ όσων με κάποια μορφή απασχόλησης εργάζονται στο ελληνικό Δημόσιο.
Διαπιστώσατε εσείς ...διπλασιασμό των υπαλλήλων που εργάζονται στο ελληνικό Δημόσιο; Το ίδιο το ΠαΣοΚ μάλιστα δεν κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ ότι σε ορισμένους τομείς έχει ψαλιδίσει το δημόσιο και δεν κάνει προσλήψεις;

Οι «φωστήρες» βλέπετε αυτοί, με επικεφαλής τον κ.Ντ. Ρόβλια , κάνουν αυτού του είδους την παραπληροφόρηση, με λογιστικές αλχημείες . Προσθέτουν ακόμη και τρίμηνες συμβάσεις που έχουν ορισμένοι εργαζόμενοι στο ελληνικό Δημόσιο. Δηλαδή, κάποιον ο οποίος έχει τέσσερα τρίμηνα σε ένα χρόνο, τον θεωρούν ότι είναι.... τετραπλή πρόσληψη !

Αυτά, όπως αντιλαμβάνεστε είναι αστειότητες.Όμως δεν είναι καθόλου αστειότητες αυτό που ,κάτω από την πίεση δημοσιογραφικών ερωτήσεων, αποκάλυψε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, ξύπνησε μνήμες από το παρελθόν όταν είπε ότι εάν το κόμμα του αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας ...θα εξετάσει τις συμβάσεις αυτών των ανθρώπων ...κατά περίπτωση, αναλυτικά και διεξοδικά ( σημειωτέον ότι πολλοί συμβασιούχοι είναι από την εποχή του ΠαΣοΚ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες).

Με απλά λόγια ...προβλέπω καινούργια και μοντέρνα καταστήματα ....τοπικών κλαδικών. Είναι ντροπή να αντιμετωπίζονται αυτοί οι εργαζόμενοι εσαεί ως ...«ψηφοθηρικοί όμηροι», όπως επί σειρά ετών τους αντιμετώπιζε το ΠαΣοΚ .
Και είναι εθνικά και κοινωνικά επιζήμιο να επιστρέψουν οι πολιτικές διώξεις εργαζομένων και ο χωρισμός σε γαλάζιους, πράσινους και κόκκινους εργαζόμενους !

Συγχρόνως άφησε να εννοηθεί ότι σκοπεύουν στην κατάργηση της αγροφυλακής , όταν οι σημερινές απαιτήσεις στην ασφάλεια των πολιτών της περιφέρειας , των περιουσιών τους και η προστασία του περιβάλλοντος, απαιτεί περαιτέρω ενίσχυση αυτού του σώματος και όχι φυσικά την κατάργηση του.

Υπενθυμίζω ότι οι αρμοδιότητες του Σώματος της αγροφυλακής σύμφωνα με το Νόμο είναι ποικιλόμορφες και ιδιαιτέρως αναγκαίες τόσο για την ασφάλεια της υπαίθρου, όσο και για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τη συμβολή στη διασφάλιση της αειφόρου ανάπτυξης.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι μεταξύ των αρμοδιοτήτων τους είναι η άσκηση αστυνόμευσης για εφαρμογή διατάξεων που αφορούν:Πρόληψη, καταστολή αξιόποινων πράξεων που αφορούν το αγροτικό περιβάλλον, τα κτήματα, τα αρδευτικά ύδατα και την περιουσία του Δημοσίου και των Ο.Τ.Α. που βρίσκονται στο αγροτικό περιβάλλον, όπως επίσης και η πρόληψη πυρκαγιών, λήψη προληπτικών μέτρων αποτροπής τους, μόλυνση, ρύπανση εδάφους και υδάτων,διάθεση αποβλήτων, υλοτόμηση, βόσκηση και αυθαίρετη δόμηση,προστασία φυσικών αγωγών υδάτων, διατήρηση χλωρίδας και Πανίδας.

Είναι λοιπόν πολιτικά υποκριτικό αλλά και κωμικοτραγικό ένα κόμμα το οποίο έχει ως ...δήθεν σημαία την πράσινη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος, να θεωρεί ότι αυτό το σώμα και με ΑΥΤΕΣ τις αρμοδιότητες δεν ...θα πρέπει να υπάρχει.

Πιθανώς για το ΠαΣοΚ , η προστασία του περιβάλλοντος να αποτελεί ...σημαία ευκαιρίας !

37 σχόλια:

  1. Δηλαδή το Πασοκ μας λέει πως όταν θα έρθει(εάν ποτέ έρθει) στην εξουσία θα διώξει τους γαλάζιους συμβασιούχους, θα τους βάλει στη μαύρη λίστα και θα προσλάβει καινούργιους(πράσινους) κάνοντας ...περικοπές?
    Αυτά τα νέα παιδιά, οι συμβασιούχοι που δεν είναι ΝΔ(και είναι οι περισσότεροι), θα απαξιωθούν και θα αφεθούν στο περιθώριο?

    Αστείες μόνο μπορούν να χαρακτηριστούν οι ανακοινώσεις της παρέας του Παπακωνσταντίνου στο Πασοκ. Λαικίστικες-προπαγανδιστικές εξαγγελίες καθαρά!

    Ξεχάσαν (όπως καλά αναφέρεις) τις κλαδικές? Αυτοί οι κύριοι ή θέλουν να τις αναβιώσουν και να γυρίσουν τη χώρα 20 χρόνια πίσω (ξανά) ή είναι τόσο "άρρωστοι" με την εξουσία που δεν θα διστάσουν και δεν θα υπολογίσουν τίποτα απολύτως για να πετύχουν το στόχο τους.
    Έζησε κανείς σας το "νταβατζιλίκι" από το κάθε τυχάρπαστο Πασόκο που εκβίαζε στεγνά για να γίνεις μέλος και αφισοκολλητής του Αντρέα?

    Και εάν η ΝΔ είχε διορίσει τόσους πολλούς(όσους ισχυρίζεται ο ΠΑΠ) ,πως λοιπόν η ΠΑΣΚΕ εκλέγεται πρώτη στο δημόσιο τομέα με μεγάλη διαφορά?
    Δεν θα έπρεπε η ΔΑΚΕ να την είχε ήδη προσπεράσει εκλογικά και με διαφορά?
    Στην ΕΡΤ για παράδειγμα (για την οποία η ομάδα της Ιπποκράτους έχει σκυλιάσει να "κατασκευάζει" γαλάζιους διορισμούς από το παράθυρο), ακόμα η ΠΑΣΚ κερδίζει με 90% (αποτελέσματα εκλογών για γέλια και για κλάματα)
    Ο κόσμος πρέπει να ξυπνήσει και να τους στείλει ξανά στα έδρανα με τις...λίγες θέσεις.
    Δεν έχουν όριο, δεν έχουν σχέδιο, είναι τόσο παθιασμένοι με την εξουσία , πράγμα που τους κάνει επικίνδυνους για εμάς, τη χώρα μας και πάνω απ όλα για τα παιδιά μας!

    Πολίτη καλό ξημέρωμα!
    (πάλι φωτιές τους άναψες!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τους ανασφάλιστους που έχουν/είχαν στο κόμμα , τους ξεχάσανε;
    Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί , είναι Υποκρισία.
    Κλασσικό Πασοκ, τι να λέμε τώρα.

    ΥΣ Εν μέσω κρίσης φίλε πολίτη δεν βρήκα ούτε ένα εισιτήριο να πάω στο νησί μου.;Άσε το τι γίνεται στην παραλική.!!!
    Βλέπεις η πολιτική του Καραμανλή -κατά την Πασοκική νοοτροπία- τους εξοντώνει τους Έλληνες.Μια η κρίση, μια το Πασοκ,μια ο Καρατζαφέρης, το θέμα ήρθε και έδεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα... αυτό ήταν, είναι και θα είναι το ΠΑΣΟΚ. Δεν λες κάτι καινούργιο.

    Αναφέρεις όμως:"σημειωτέον ότι πολλοί συμβασιούχοι είναι από την εποχή του ΠαΣοΚ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες". Αυτούς δεν τους μονιμοποίησε ο κ. Παυλόπουλος με τον Ν.164; Κι αν όχι ποιούς μονιμοποίησε;
    Το ΠΑΣΟΚ τους δημιούργησε για να τους κρατά όμηρους, κι η Ν.Δ. τους διατηρεί για τον ίδιο λόγο. Ή μήπως κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για ποιούς αγροφύλακες και για ποιά αγροφυλακή μιλάς. Για αυτούς τους κοματικούς εγκάθετους των γραφείων με τους παχυλούς μισθούς ή για αυτούς των 850 Ευρώ που πίνουν καφέδες και τσίπουρα στη πλατεία; Με το δίκαιό τους βέβαια αφού τους έχουν εγκαταλείψει. Έχεις μαύρα μεσάνυχτα για το θέμα. Για βγες παραέξω από τη Ριγήλλης για να δεις τι γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΧΕΙΣ ΒΑΘΕΙΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ,
    ΕΙΣΑΙ ΕΜΠΑΘΗΣ,
    ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΣ ΡΗΓΙΛΛΑΡΙΟΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΒΟΛΗ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
    ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ: Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ , ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΠΑΡΕΛΑΒΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΑ.[ΤΙ ΠΑΙΔΙ ΚΙ ΑΥΤΟ..]
    ''ΑΓΓΑΡΕΙΑ ΚΑΝΩ''= ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ.
    ''ΠΟΙΝΗΝ ΕΚΤΙΩ''=ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
    ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΝΕΜΟΣ''
    ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ''
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ;ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ...ΣΚΑΛΕΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΟ ..ΒΑΜΒΑΚΙ. ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ, ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΛΛΑ.
    ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ, ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ. ΤΟ ΜΕΓΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΔΙΟΤΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ 10.000 ΘΕΣΕΙΣ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΕΣ ..ΧΑΝΟΝΤΑΙ.
    ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ουπς !!!! Κάνεις τεράστιο φίλε F5PILOT . Γιατί κατηγορείς ανθρώπους που δεν ξέρεις?
    Εάν όπως λες και εσύ έβγαινες λίγο παραέξω από την Ιπποκράτους και τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ , θα διαπίστωνες ότι το έργο των Ελλήνων Αγροφυλάκων είναι σημαντικό, και μόνο ρακές και τσίπουρα στα καφενεία δεν πίνουν.
    Γιατί μέσα στην παραζάλη για την εξουσία (που εκτός του κ. Παπανδρέου και πολλών άλλων μέσα από το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι βρίσκει έδαφος και σε φανατικούς οπαδούς τους)υποτιμάτε ανθρώπους και οικογένειες τους οποίους ούτε καν γνωρίζεται , ούτε καν έχετε δει ποτέ την δουλειά τους και κάτω από ποιες συνθήκες(καιρικές κλπ), αυτή επιτελείται.
    Θεωρώ τουλάχιστον άστοχο το σχόλιο σου και λυπάμαι πολύ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ΠΑΣΟΚ στην πενταετία της ΝΔ αύξησε τη δύναμή του στους δημοσίους υπαλλήλους κατά 3%. Αυτό έγινε από μονιμοποίηση συμβασιούχων.
    Απόδειξη είναι οι εκλογές στην ΑΔΕΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΝΔ μπορεί να κάνει μία κίνηση για τη χώρα.
    Στα μόρια που δίνονται μέσω ΑΣΕΠ να προσθέσει για κάθε παιδί που έχει ο υποψήφιος 150 μόρια.
    Έτσι με κάθε πρόσληψη θα ενισχύει και το δημογραφικό. Δηλαδή για μεταπτυχιακό θα παίρνεις 150 μόρια ,για διδακτορικό 300 μόρια, για test δεξιοτήτων 300 μόρια, για δύο παιδιά 300 μόρια, για 1 παιδί 150 μόρια. Να έχουν αξία τα λεφτά που πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΥΡΙΕ 9.14
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΠΟΥ ΑΥΞΗΣΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΑΠΑΞΙΩΣΑΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 230.000 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΜΗΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Η ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ 2004 ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ, ΑΦΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...ΣΚΑΡΙΦΙΣΘΗΚΕ ΜΕΣΩ ΠΑΚΗ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ''ΠΑΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ''.
    ΕΤΣΙ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΝΟΜΟ , ΚΟΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ..ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕ 30.000 ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΗΓΑΝ ..ΑΡΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
    ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ. ΤΟΤΕ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ , ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΤΗΝ ΑΝΕΤΡΕΨΕ Ο ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
    ..........................................
    sorry

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παρακαλώ στους σχολιασμού σας να χρησιμοποιούνται τα κανονικά μικρά γράμματα και όχι τα κεφαλαία.
    Όποιος είναι γνώστης του διαδικτυακού χώρου γνωρίζει και τους άτυπους κανόνες του.
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πες τα άνθρωπε μου! Γεια στο πληκτρολόγιο σου!
    Πως είναι δυνατόν να μιλούν για πράσινη ανάπτυξη , περιβάλλον κλπ όταν δεν θέλουν την αγροφυλακή?
    Για την προστασία του περιβάλλοντος και για την κάθε μόλυνση ή αυθαιρεσία που καταστρέφει το περιβάλλον, είναι δυνατόν να θεωρούν ότι η Αστυνομία των πόλεων θα μπορεί να ανταποκριθεί?
    Πες τα γιατί αυτή η υποκρισία δεν αντέχετε πια!
    Πες τα γιατί αυτοί που πρέπει να τα πουν δεν τα λένε!
    Μηνάς Μανιδάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα τεράστια λάθη του Παυλόπουλου θα τα πληρώνει χρόνια ΝΔ. Μονιμοποίησε ανθρώπους που ουδέποτε πρόκειται να δει την ψήφο τους γιατί είχαν όλοι τους πρωτοδιοριστεί αξιοκρατικά ως συμβασιούχοι επί ΠΑΣΟΚ με τον τρόπο βέβαια που εννοεί την αξιοκρατία το κίνημα. Με λίγα λόγια ευνόησε αυτούς που τρούπωσαν. Αυτό πλήγωσε τους οπαδούς της ΝΔ και ιδιαίτερα αυτούς που έζησαν την εποχή των πρασινοφρουρών, της κλαδικής, του Κουτσόγιωργα και του Τόμπρα. Οποιαδήποτε αναφορά στα δικά μας γαλάζια παιδιά ακούγεται και ακούγονταν ως βρισιά. Φτάσαμε δε στο σημείο αυτούς τους λίγους αγροφύλακες που διόρισε η ΝΔ να τους βρίζουν ως τεμπέληδες και μάλιστα ποιοί; Οι πράσινοι κρατικοδίαιτοι κηφήνες που περιμένουν πως και πως πότε να γίνει πρωθυπουργός ο Γιωργάκης για να λεηλατήσουν ότι τέλος πάντων έχει απομείνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Ανώνυμο 10.42
    Κάποτε θα πρέπει φίλε μου να ξεφύγουμε από την λογική των δικό μου ή των δικών σου παιδιών.
    Όλοι είναι παιδιά μας και δεν θα πρέπει κανείς να τα εκμεταλλεύεται ή να τα κοροϊδεύει.
    Γιατί για κοροϊδία πρόκειται αυτό που συμβαίνει αυτή την στιγμή.
    Τους έχει τοποθετήσει είτε το ΠΑΣΟΚ , είτε η ΝΔ, και τι λέει τώρα το ΠΑΣΟΚ? Όταν έρθω εν τη βασιλεία μου, θα κάνω ξεκαθάρισμα και θα κρατήσω τους δικούς μου.
    Με αυτή την λογική είχαν χωριστεί τα καφενεία σε γαλάζια και πράσινα.
    Μα σήμερα ζούμε στο 2009. Επιτρέπεται αυτή η οπισθοδρόμηση ?
    Όσο για τον Παυλόπουλο νομίζω ότι πολύ σωστά έπραξε και δεν κοίταξε χρώματα και κόμματα.
    Έτσι νομίζω ότι θα πρέπει να θέλουμε να λειτουργούν οι σύγχρονοι πολιτικοί !!
    Κ.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αλαζονεία, απολύσεις και διώξεις. Αυτό είναι το NEO PASOK.
    Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να επιχειρεί γενικευμένο lifting στο προσωπείο του αλλά παραμένει το παλιό, το γερασμένο, το ρουσφετολογικό, το φαύλο κομματικό σύστημα που ο λαός το περιόρισε στον ρόλο της αντιπολίτευσης.
    Γιατί το NEO PASOK δεν δίνει σαφείς απαντήσεις στα ακόλουθα ερωτήματα:
    - Με ποια κριτήρια οριοθετούν τις πραγματικές, πάγιες ανάγκες του Δημοσίου;
    -Γιατί δεν αποκαλύπτουν το πραγματικό τους σχέδιο και κρύβονται πίσω από το προσωπείο της ασάφειας και της αοριστίας;
    - Τι φοβούνται και δεν αποκαλύπτουν τις πραγματικές τους προθέσεις; Μήπως φοβούνται τις ....ΜΝΗΜΕΣ που θα ξυπνήσουν;
    - Όταν προκλητικά ΤΑΥΤΙΖΟΥΝ το κράτος με το κόμμα τι θα τους εμποδίσει να διώξουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους για το ....καλό του κράτους;
    Ο λαός μας έχει μνήμη, έχει κρίση, έχει γνώση και δεν πρόκειται στο ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος να δώσει την ευκαιρία να διαχειριστεί την τύχη της Ελλάδας του Μέλλοντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Των οικιων ημων εμπιπραμενων ημεις άδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλε Ξενοδόχε ο Παυλόπουλος μάλλον ένας κουτοπόνηρος πολιτικός είναι καθώς ο σκοπός του είναι η υφαρπαγή των ψήφων τους. Εάν ήθελε θα εβγαζε ένα ξεκάθαρο νόμο ώστε καμία μα καμία πρόσληψη (μόνιμου ή προσωρινού) να μην γίνεται εκτός ΑΣΕΠ και παράλληλα κατάργηση όλων των θέσεων συμβασιούχων, stage κλπ. Βεβαια αυτό θα δυσαρεστούσε πολλούς υπουργούς και βουλευτές και ειδικά αυτούς που ντρέπονται να πουν ότι είναι δεξιοί μιας ιδεολογίας δηλαδή που είναι κυρίαρχη στη Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Προτίμησε όμως για να μην δυσαρεστήσει τον ανύπαρκτο μεσαίο χώρο, να χάσει τον δεξιό με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του κόμματος της ΝΔ. Ο οπαδός της ΝΔ δεν θέλει να διώξουν τους πράσινους δημόσιους υπαλλήλους για να έρθουν οι γαλάζιοι αλλά πραγματική αξιοκρατία στις προσλήψεις. Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι οι διορισθέντες επί ΠΑΣΟΚ όμηροι συμβασιούχοι να γίνονται μόνιμοι. Όσο για τον φουκαρά τον νεοδημοκράτη που περίμενε έντεκα χρόνια για να γίνει κυβέρνηση υπάρχουν τα stage. Εδώ έκλεισαν το μοναδικό σοβαρό ΜΜΕ είχαν δηλαδή τον Ελεύθερο Τύπο και έμεινα με τον Κουρή και τον Τράγκα τι να λέμε τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ 1.06
    Από που το συμπεραίνεις φίλε μου ότι η ΝΔ έχει χάσει τον δεξιό ψηφοφόρο και έχει συρρικνωθεί?
    Θα ήθελα πολύ να μάθω πως οδηγείσαι σ` αυτό το συμπέρασμα!
    Ευχαριστώ!
    Λεωνίδας
    Υγ. Αν θέλεις και απευθύνομαι προς όλους τους σχολιαστές βάλε το όνομά σου ή ένα nikname προς διευκόλυνση του διαλόγου.
    Το φαινόμενο του "ανώνυμου" το βλέπω πολύ στο διαδίκτυο και με παραξενεύει το ότι δεν αντιλαμβάνονται ότι με αριθμούς και ώρες δεν είναι εύκολη η επικοινωνία και η κατανόηση στον διάλογο.
    Και πάλι ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φίλε ξενοδόχε έχεις δίκιο. Αυτό προσπάθησε να κάνει και ο γέρος Καραμανλής και ο νεότερος.
    Ο γέρος νομιμοποίησε τον κομουνισμό και ο νεότερος μέσω Παυλόπουλου πριμοδότησε όλους τους συμβασιούχους του ΠΑΣΟΚ με 50% της προϋπησίας τους. Τώρα αν ήταν λάθος ή σωστό θα το δείξει ο χρόνος.
    Πάντως το ΠΑΣΟΚ με 80% δημοσίους υπαλλήλους και 476.000 πολιτογραφήσεις αλλοδαπών (εκτός των μεταφερόμενων) δύσκολα σημειώνει αυτοδυναμία.
    Κατά τη γνώμη μου σωστά έπραξαν και οι δύο Καραμανλήδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ένα πράγμα δεν κατάλαβα.
    Θα απολύσει κόσμο το Πασοκ εάν πάρει την εξουσία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Λ.Μ
    ..θα εξετάσει τις συμβάσεις αυτών των ανθρώπων ...κατά περίπτωση, αναλυτικά και διεξοδικά!
    Εσύ τι καταλαβαίνεις ?
    Θα τους "ξεκαθαρίσει" είπε ο Παπακωνσταντίνου σε κάποιο ραδιόφωνο που τον άκουσα προχθές. Γιατί το ΠαΣΟΚ, είπε, έχει ...ξεκαθαρισμένες θέσεις.
    Ότι κατάλαβες, κατάλαβα! Αοριστίες και μπουρδουκλώματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η ανάσυρση των 'κλαδικών' και άλλων φρασεολογιών δεκαετίας '80 (θυμίζοντας τον Καρατζαφέρη στα νιάτα του) με σκοπό την τρομοκράτηση για την ενδεχόμενη επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία δείχνει απουσία επιχειρημάτων και απώλεια επαφής με την πραγματικότητα.
    Αν ευελπιστεί η ΝΔ να μην πάθει ότι πάθανε οι Ρεπουμπλικάνοι στην Αμερική πρέπει να φροντίσει να εξημερώσει εγκαίρως τις ομάδες υπερσυντηρητικών που ζουν στο παρελθόν και να τις κρατήσει μακριά από την ηγεσία. Είναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι της ΝΔ που όμως μετά την φυγή του Ρουσόπουλου φαίνεται να έχει μεγάλη δυσκολία να τις χειριστεί.

    Αλέξης Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κάθε μέρα και καλυτερη η γραφλη σου.Η γροθιά στο στομάχι τους από αυτό το ιστολόγιο είναι πολυ δυνατή.Έτσι θα πρέπει να λέγονται οι Αλήθειες και όχι όπως τους βολεύουν και κατά το δοκούν.
    Οι κλαδικές και οι εκβιασμοί ανήκουν στο παρελθόν και μόνο σ' αυτό.Όποιος προσπαθήσει να διχάσει το λαό θα πάρει αυτό που του αξίζει, την αντιπολίτευση.
    Αντιπολίτευση και πράσινη ανάπτυξη(με όρους Πασοκ-όρους καθαρά δημοσκοπικούς και όχι περιβαλλοντολογικούς) δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας.
    Καλό μεσημέρι και καλό μήνα.

    Γ.Νικόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εχεις δίκιο Αλέξη Κ. είναι πολύ καλύτερα να επικαλούμαστε φρέσκα φυντάνια όπως ας πούμε τον παλιό καλό συνάδελφο του Σκαρπέλη που δεν είδε δεν άκουσε και φιλοδοξεί να παίξει ρολο πρωτοκλασάτου σε ενδεχόμενη κυβέρνηση ΓΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πολίτη είχες ασχοληθεί με τον Ρόντος στο παρελθόν.Πάλι εμφανίστηκε στο πλευρό του GAP.
    Δεν θα τον περιλάβεις καθόλου;
    (συγνώμη για το μη σχετικό σχόλιο μου με το σημερινό σου άρθρο αλλά εγώ είμαι των...εθνικών θεμάτων)

    Καλημέρα και καλό μήνα. (και από εμένα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Το διάβασα κι εγώ στην απογευματινή την προηγούμενη εβδομάδα.Ο Ρόντος εμφανίστηκε πάλι. politi αν μπορείς να μας δώσεις περισσότερη πληροφόρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Και ο Καραμανλής τι έκανε για την πράσινη ανάπτυξη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ Ανώνυμο 4.03
    Φίλε μου αν σου απαριθμήσω αναλυτικά και διεξοδικά τι έκανε ο Καραμανλής για την πράσινη ανάπτυξη και το περιβάλλον , φοβούμαι ότι θα παραθέσω πολύ μεγάλο σεντόνι και θα αρχίσουν να διαμαρτύρονται οι υπόλοιποι σχολιαστές.
    Επιγραμματικά μόνο να αναφέρω μερικά.

    Μέτρα αντιμετώπισης ατμοσφαιρικών ρύπων από τις οδικές μεταφορές. Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνονται:α)ανανέωση και απόσυρση του στόλου των παλιών και συνάμα ρυπογόνων αυτοκινήτων και των βαρέων φορτηγών, και την αντικατάστασή τους με καινούρια πιο φιλικά προς το περιβάλλον.
    β)την εφαρμογή του λεγόμενου "πράσινου" δακτυλίου .
    Το περιβαλλοντικό όφελος από την απόσυρση είναι αρκετά σημαντικό, αφού όπως εκτιμάται οι εκπομπές ρύπων θα παρουσιάσουν τάσεις μείωσης, έως και 50% – 60% το 2015.

    Απόσυρση παλαιών και ενεργοβόρων εν λειτουργία οικιακών κλιματιστικών, με αντίστοιχη επιδότηση αγοράς νέας συσκευής υψηλών ενεργειακών προδιαγραφών.
    Η εξοικονόμηση ενέργειας φτάνει τα 40,6 GWh και η μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα κατά 35.800 τόνους ετησίως .

    Πρόγραμμα για την εξοικονόμηση ενέργειας στον οικιακό κτιριακό τομέα, με στόχο τη μείωση των ενεργειακών αναγκών των παλαιών κτιρίων που κατασκευάστηκαν πριν από το 1980, καθώς και τη μείωση των εκπομπών ρύπων οι οποίοι συμβάλλουν στην επιδείνωση του φαινομένου του θερμοκηπίου.
    Με τις παρεμβάσεις που θα επιλέξει ένα νοικοκυριό μπορεί να φτάσει σε εξοικονόμηση ενέργειας 50% ή 70%.
    Αντίστοιχα, η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μπορεί να φτάσει τα 22 εκατομμύρια τόνους σε ετήσια βάση.

    Αυτά είναι επιγραμματικά ΜΟΝΟ τα πολύ πρόσφατα .
    Επίσης να μου επιτρέψεις να σου πω ότι επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή αυξήθηκε (τριπλάσιαστηκε) η ισχύς της χώρας μας σε ΑΠΕ από 450 ΜW το 2004 σε 1350 ΜW (Μάιος 2009). Τον Ιανουάριο του 2004 η χώρα είχε εγκατεστημένα 302 MW αιολικών πάρκων.
    Η γλώσσα των αριθμών είναι αμείλικτη στο ποιος προωθεί την Πράσινη Ανάπτυξη.

    Ελπίζω να μην κούρασα!
    Καλό μήνα σε όλους σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ας πάψει επιτέλους το γνωστό κομματικό και επικοινωνιακό παραμύθι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για διορισμούς της Νέας Δημοκρατίας!
    Πού είναι οι διορισμοί της Νέας Δημοκρατίας;
    Όπου γίνονται εκλογές στο στενότερο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, όλη την τελευταία πενταετία, ο κάθε καλόπιστος παρατηρητής διαπιστώνει ότι οι ψήφοι της ΠΑΣΚΕ είναι αυτές που πλειοψηφούν, γιατί το ΠΑ.ΣΟ.Κ. χρησιμοποίησε το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα σαν θεραπαινίδα της δικής του κομματικής πελατείας.
    Και η Νέα Δημοκρατία, με προβλήματα, με αδυναμίες, με ανεπάρκειες, επιχείρησε και προχώρησε τη διαδικασία επανασυγκρότησης του κράτους.
    Αυτή είναι η αλήθεια και λυπάμαι που πολλοί από τους συμπατριώτες μου στην Ελλάδα πέφτουν θύματα επικοινωνιακών τεχνικών και προπαγάνδας.
    Αυτό νομίζω ότι δεν μας τιμά ως λαό. Στο εξωτερικό τα πολιτικά δρώμενα στο εσωτερικό της χώρας μας τα βλέπουμε πιο καθαρά, πιο αποστασιοποιημένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δικαιο θα ήταν όταν έρθει το ΠΑΣΟΚ να απομακρύνει όλους τους γαλάζιους που μπήκαν με "αξιοκρατικές?" γαλάζιες συνεντεύξεις καθώς και όσους προηγούμενους πάλι με τις ίδιες μεθοδεύσεις προσέλαβαν να προκηρύξει τίμιο και αντικειμενικό διαγωνισμό και να προσλάβει όσους πραγματικά χριεάζεται η δημόσια διοίκηση. Επίσης να τιμωρήσει παραδειγματικά όλους όσους από τον κρατικό μηχανισμό (υπουργούς, υφυπουργούς γενικούς γραμματείς, τμηματάρχες, προέδρους οργανισμών κλπ) βάλαν την υπογραφή τους και ζημίωσαν αντικειμενικά το Κράτος με αυτές τις προσλήψεις που άλλο λόγο δεν είχαν παρά την εξαγορά των συνειδήσεων στις εκλογές. Άίσχος και όνειδος στην αλητεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Παραδείγματος χάριν στην ΕΡΤ όπου εξαιτίας των... "γαλάζιων που μπήκαν με αξιοκρατικές γαλάζιες συνεντέυξεις" ( που αναφέρει και ο φίλος από πάνω)το ποσοστό στις εκλογές των εργαζομένων είναι σταλινικού τύπου.. 90% ΠΑΣΚΕ...

    Ποιοι κοροϊδεύουν Ποιους σε αυτό τον τόπο και μιλούν για γαλάζιες προσλήψεις?
    Εάν ακολουθούσε το παράδειγμα του ΠΑΣΟΚ στις προσλήψεις η ΝΔ, σήμερα θα ήταν με 160 βουλευτές και όχι με 151!

    Απλή Λογική! Οι αριθμοί τις ΠΑΣΚΕ στο δημόσιο τομέα ΣΗΜΕΡΑ, μιλούν από μόνοι τους. Δεν χρειάζονται λόγια!!!!
    Τα υπόλοιπα είναι για φτηνή προπαγάνδα που απευθύνεται σε ανθρώπους χωρίς λογική και μνήμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Το ΠΑΣΟΚ ταυτίζεται με τις ενοιες ρουσφέτι κλαδικέ πρασινοφρουροί κλαδικές.
    Οταν ηρθε το 81 ανετρεψε ολη την ιεραρχία στον δημόσιο τομέα σε μία νύχτα.πηρε τον καθε τυχαιο τεμπέλη ανίκανο χαραμοφάη αφισοκολητή και τον εκανε οχι απλά δημόσιο υπάλληλο αλλα και ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ.Στο χωριό μου τα παραδείγματα αυτά είναι αμέτρητα και εξοργιστικά.
    Οπου εβαλε χερι η κλαδική του ΠΑΣΟΚ τα διέλυσε ολα.
    ΕΡΤ:Ακόμη και σήμερα το 80% των ειναι πρασινοφρουροί.
    ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ:Τα πρώτα χρόνια των ευρωπαικών επιδοτήσεων για να παρεις επιδότηση θα επρεπε να περάσεις απο το γραφείο του τοπικού βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.
    20 Χρονια ΠΑΣΟΚ οι κλαδικες διμιούργησαν νεα τζάκια παντού.
    ΜΜΕ:Που είναι οι παλιοί παραδοσιακοί εκδότες;Με τον εναν η τον αλον τροπο τους εσβησαν.
    Σημερα το 90% του τύπου ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΠΑΣΟΚ.
    Τα παραδειγματα ειναι αμέτρητα κουραζομαι να τα απαριθμίζω.
    "ΠΟΛΙΤΗ" σε διαβάζω καθε μερα συγχαρητήρια για τα κείμενά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μα εμείς στο ΠΑΣΟΚ με 2 πακέτα Ντελόρ 1981-1989 φτιάξαμε 2 νοσοκομεία και 4 ΚΑΠΗ.Τι άλλο να κάνουμε πιά. Αυτά τα 20 χρόνια φάγαμε μόνο 120 τρισεκατομύρια δραχμές και φτιάξαμε και το 40% της Εγνατίας Οδού. Την Αττική Οδό την ξεπληρώνει τώρα η "επάρατος δεξιά".
    Αμάν πιά με αυτή τη δεξιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Να μας πουνε:
    Πως καταφεραν να εκμηδενισουν τον κεντροδεξιο τύπο;
    Πως γεμισαν την ΕΡΤ με πρασινους δημοσιογράφους;
    Πώς γιγάντωσαν τα ΜΜΕ που στηρίζουν ΠΑΣΟΚ τα εκαναν MEGALA και επικινδυνα για την δημοκρατία μια και είναι φορείς ανεξελεγκτης εξωθεσμικής παραεξουσίας;
    ποιός πληρώνει για αυτήν την αντικυβερνητική μανία των ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μερικοί σχολιογράφοι είναι και ανιστόρητοι! Ρωτά κάποιος πως γίνεται να προσλαμβάνει η δεξιά και στις εκλογές να βγαίνει η ΠΑΣΚΕ πρώτη! Αγαπητέ μου φαίνεται ότι δεν ξέρεις το : "ουδείς αγνωμωνέστερος του ευεργετηθέντος". Απλά ακόμη και τα "ρουσφέτια" βλέποντας προς τα που φυσά ο άνεμος σπεύδουν να κλείσουν θέσεις. Το θέμα δεν είναι αυτοί, αφού ούτως η άλλως το ψωμί τους πασχίζουν να βγάλουν.Το πρόβλημα είναι το όργιο των προσλήψεων με σκοπό την εξαγορά συνειδήσεων και μετατροπή σε ψήφους υπέρ των κυβερνώντων. Αυτή η αλητεία καταδικάζεται και όλοι όσοι μετέρχονται αυτές τις μεθόδους (οι ιθύνοντες που παρανομούν) θέλουν κρέμασμα για παραδειγματισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @ 11.24
    Γράφεις"όλοι όσοι μετέρχονται αυτές τις μεθόδους (οι ιθύνοντες που παρανομούν) θέλουν κρέμασμα για παραδειγματισμό"
    Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ φίλε μου μαζί σου.
    Αλλά υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Σε περίπτωση που το κάνουμε ( μεταφορικά πάντα) δεν θα έχουμε .....Αξιωματική Αντιπολίτευση στην χώρα μας.
    Δεν θα έχει μείνει κανείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Από την άλλη όμως για σκεφτείτε:
    Αν δεν υπήρχε το κίνημα να κάνει όλα αυτά με τους διορισμούς.....φαντάζεστε σε τι εκρηκτικό μίγμα άνεργης κοινωνίας θα είχαμε φτάσει σήμερα.
    Ίσως και να είχαμε περάσει λόγω του αδιέξοδου και σε ακραίες καταστάσεις.
    Ενώ ήλθε το κίνημα βόλεψε τον κοσμάκη και εκτόνωσε την κατάσταση:))
    Το θέμα είναι ότι ζητάει να το ξανακάνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αλλά δεν βγαίνει....γιατί το ύφασμα είναι στενό και δεν φτάνει για κοστούμι....χάθηκαν και οι καλοί ράφτες και έτσι αντί για ¨καινούργια και μοντέρνα καταστήματα ....τοπικών κλαδικών¨ προβλέπω μάλλον stock house.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @9:53 μ.μ.
    Πες τα Χρυσόστομε!!!
    Μέχρι και ο Παπαδάκης στην ΕΤ3 κρυφοπασόκος μου μοιάζει...
    Γιά κοιτάξτε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή