Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Λαός χωρίς μνήμη είναι λαός χωρίς αύριο ! (5)


Θα κλείσω σήμερα την ιστορική αναδρομή στην 20ετια της MISENS υπενθυμίζοντας ότι το καθεστώς ( γιατί περί στυγνού καθεστώτος επρόκειτο) του συστήματος SIEMENS δεν αφορούσε ΜΟΝΟ τα ψηφιακά του ΟΤΕ, αλλά τα πλοκάμια του είχαν απλωθεί σε ότι κινείται, πετάει ή πλέει.

Είχαμε το αμαρτωλό σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I, με πρωταγωνιστή τον κ. Τρεπεκλή, προσωπικό φίλο και «τέως συνεργάτη» του κ. Γ.Παπανδρέου (υπόθεση που ερευνάται σήμερα από τον ανακριτή αφού εκατομμύρια μίζες δόθηκαν από τα μαύρα ταμεία της SIEMENS).

Στην ίδια διαδικασία έρευνας είναι και η προγραμματική συμφωνία του 1997 μεταξύ SIEMENS και ΟΣΕ, για την παράδοση ντιζελομηχανών και άλλου τροχαίου υλικού. Πρόκειται για απευθείας ανάθεση, ύψους 235 εκατομμυρίων ευρώ ( 80 δισεκατομμυρίων δραχμών).

Για την περίπτωση αυτή πρώην στέλεχος της SIEMENS στην Γερμανία έχει καταθέσει ότι «τις μίζες προς τον ΟΣΕ έπρεπε κανονικά να πληρώσει το εργοστάσιο της εταιρίας μας στο Ερλαγκεν, αλλά ο κ. Χριστοφοράκος τηλεφώνησε σε εμάς στα κεντρικά και μας είπε «δώστε τα εσείς τώρα (η μητρική SIEMENS δηλαδή) και πάρτε τα μετά, από τους ανθρώπους σας στο Ερλαγκεν». Μέρος από τις μίζες αυτές όπως αποδεικνύεται από την κίνηση των αμαρτωλών λογαριασμών , πληρώθηκε το 2001.

Υπενθυμίζω ότι οι προμήθειες τροχαίου υλικού από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 καθιερώθηκε να γίνονται με ευθύνη των κυβερνήσεων και των διοικήσεων των οργανισμών υπό τον έλεγχο διακομματικής επιτροπής της Βουλής.
Αξιοσημείωτο είναι ότι με εντολή του κ. Κώστα Καραμανλή από το 1997 που ανέλαβε την ηγεσία της Ν.Δ. οι εκπρόσωποι της Ν.Δ. αποχώρησαν από όλες τις διακομματικές επιτροπές προμηθειών και δεν συμμετείχαν σε καμιά από αυτές μέχρι το 2004.

Πέραν όλων αυτών είχαμε και την περιβόητη υπόθεση για τα ηλεκτρονικά τμήματα του πυραυλικού συστήματος Patriot που υπέγραψε το ΚΥΣΕΑ το 1999 και τα οποία μας στοίχισαν, ούτε λίγο ούτε πολύ, 100 εκατ. ευρώ (34 δισεκατομμύρια δραχμές) .
Για την υπόθεση αυτή πρόσφατα ο εισαγγελέας άσκησε κακουργηματική δίωξη ,με την οποία και ανοίγει ο δρόμος για την προσωποποίηση πολιτικών προσώπων-αποδεκτών μαύρων κεφαλαίων- και πρώην κυβερνητικών αξιωματούχων της περιόδου 1999-2002.

Κατ’ αρχήν δεν υπήρξε απευθείας σύμβαση του ελληνικού κράτους με τη SIEMENS για τα αντιπυραυλικά συστήματα. Η παραγγελία των Patriot είχε γίνει στην RAYTHEON, η οποία για την κατασκευή τους έψαχνε εταιρεία που θα την προμήθευε με ηλεκτρονικές πλακέτες. Έτσι βρήκε τη SIEMENS.

Μάλιστα σε αυτή την υπόθεση έχει εμπλοκή και ένας αρκετά...περίεργος θάνατος. Είναι ο πρώτος κατά σειρά θάνατος που εμπλέκεται με την υπόθεση, γιατί ακολούθησε τον περασμένο Φεβρουάριο και η ...αυτοκτονία... του 56χρονου Έλληνα κοσμηματοπώλη , σε λογαριασμό του οποίου είχαν πιστωθεί μάρκα την περίοδο 1995-1998 από τον "μαύρο" λογαριασμό της εταιρείας στην τράπεζα UBS της Ζυρίχης.

Ο πρώτος θάνατος αφορά τον Ελληνοαμερικανό θείο ενός από τους επιχειρηματίες, που βρέθηκαν στο λογαριασμό του ένα εκατομμύριο μάρκα, τα οποία δόθηκαν στο «μαύρο ταμείο» του ΠΑΣΟΚ το 1999.
Ο Ελληνοαμερικανός πέθανε στην Νέα Υόρκη υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.Ήταν προμηθευτής ηλεκτρονικού εξοπλισμού αμυντικών συστημάτων και «χτυπούσε» τη δουλειά των Patriot, με ανταγωνίστρια ....τη SIEMENS.
To μυστήριο έγινε μεγαλύτερο, καθώς κατά τις έρευνες για να διαπιστωθεί η ταυτότητά του, αποδείχτηκε ότι .....ήταν ακαταχώρητος στα μητρώα των αμερικανικών αρχών. Σαν ...να μην υπήρξε ποτέ !

Όμως ο στυγνός καθεστωτικός εναγκαλισμός της SIEMENS με το ΠαΣοΚ και τα κυβερνητικά του στελέχη υπήρξε και ήταν( με ακλόνητα και αδιάσειστα στοιχεία , αλλά και με την ομολογία Τσουκάτου) ολοφάνερος όλη αυτή την 20ετια της ...MISENS. Δισεκατομμύρια δραχμές από τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού λεηλατήθηκαν.
Ας τα θυμόμαστε όλα αυτά, γιατί λαός χωρίς μνήμη , είναι λαός χωρίς αύριο !

27 σχόλια:

  1. Η Debevoise & Plimpton LLP ερεύνησε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο τις διαδρομές των μαύρων χρημάτων από τα ταμεία της Siemens.
    Η Siemens AG παρέδωσε την παραπάνω έκθεση στις 6 Ιουνίου 2008 στον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, στην οποία δεκατέσσερις μάρτυρες, Έλληνες και Γερμανοί, περιγράφουν τις προμήθειες που κατέβαλε η Siemens Ελλάδος και μιλούν για παροχή σε ετήσια βάση ποσού 2% επί του τζίρου για μίζες.
    Ειδικά για την Ελλάδα οι ερευνητές καταγράφουν τα συμπεράσματά τους σε κεφάλαιο τριάντα σελίδων με τίτλο «Σύνοψη επιλεγμένων εξετάσεων μαρτύρων αναφορικά με την καταβολή προμηθειών στη Siemens Ελλάδος».

    Στην έκθεση αποκαλύπτεται ότι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος και ο Πρόδρομος Μαυρίδης αντάλλαξαν 2 εκατ. ευρώ μέσα σε μια τσάντα πιλότου στη Ζυρίχη ενώ περισσότερα από 20 εκατ ευρώ, δηλαδή το 40% του τζίρου της εταιρίας πέρασαν σε έναν χρόνο στα χέρια κρατικών αξιωματούχων.

    Ο Michael Beyer, οποίος το 1998 ενέλαβε εμπορικός διευθυντής Πωλήσεων Τηλεπικοινωνιακών Φορέων του ICN για τη Νότια Ευρώπη στη Siemens AG, αναφέρει σε κατάθεσή του ότι σε ένα έτος που είχε τζίρο 54,585 εκατ. ευρώ η Siemens AG είχε καταβάλει στο παράρτημά της στην Ελλάδα ποσό 20,271 εκατ. ευρώ για προμήθειες.

    Όταν εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός στον Ράινερ Νιντλ εκείνος δεν φάνηκε να εκπλήσσεται και του είπε ότι τα ποσά είναι ακριβή και σχετίζονται με τον ΟΤΕ. «Είναι τόσο μεγάλα γιατί είχαν δοθεί προκαταβολές για τα επόμενα έτη» πρόσθεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Χριστοφοράκος την δουλειά της επιχείρησής του έκανε. Κανονικά δεν πρέπει να δικαστεί. Αλλά πρέπει να λαλήσει. Με ονόματα και διευθύνσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για την υπόθεση των ΠΑΤΡΙΟΤ και του C4I εμπλέκονται τρεις πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και δύο στενοί συνεργάτες , του Παπανδρέου και του Σημίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Politis
    "Θα κλείσω σήμερα την ιστορική αναδρομή στην 20ετια της MISENS..."

    Δηλαδή Πολίτης για σένα η ιστορική αναδρομή σταματάει το 2004...

    @Politis
    "Αξιοσημείωτο είναι ότι με εντολή του κ. Κώστα Καραμανλή από το 1997 που ανέλαβε την ηγεσία της Ν.Δ. οι εκπρόσωποι της Ν.Δ. αποχώρησαν από όλες τις διακομματικές επιτροπές προμηθειών και δεν συμμετείχαν σε καμιά από αυτές μέχρι το 2004."

    Γι' αυτό ψηφίστηκαν ως εκπρόσωποι του ελληνικού λαού στο κοινοβούλιο; Για να αποχωρούν, αντί να μείνουν στη θέση τους να δώσουν μάχη;

    @politis
    "γιατί λαός χωρίς μνήμη , είναι λαός χωρίς αύριο !"

    Συμφωνούμε απόλυτα.

    g.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν υπάρχει κάποια σύμβαση της SIEMENS που υπογράφηκε από το 2004 και πέραν φίλε μου.
    Για ποια σύμβαση λοιπόν να αναφερθώ;

    Όσο για τις διακομματικές επιτροπές,η αποχώρηση από αυτές και η καταγγελία των αποφάσεων τους (ακόμα και στην δικαιοσύνη όπως έχω αναφερθεί) , εγώ θεωρώ ότι είναι πράξη δημοκρατική που σκοπό έχει την αποκάλυψη και όχι φυσικά την συγκάλυψη που υπήρχε εντός των διακομματικών επιτροπών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να είναι άραγε αλήθεια όλα αυτά?
    Δηλαδή μέχρι το 2004 είχαμε διαφθορά και "άγιος ο Θεός" και μετά μέχρι σήμερα, "Νεοδημοκρατική μηδενική ανοχή" και όλα λευκά τα πράγματα, σαν περιστέρια σε γαλάζιο φόντο?
    Και ο "συχωρεμένος" ο Βαρθολομαίος που "νοικοκύρεψε τα οικονομικά της Ν.Δ" και χάθηκε άδικα....μπροστά στο διάδρομο που οδηγούσε στο διαμέρισμα της εκλεκτής... του από τον αγροίκο σύζυγο της, πως κουμπώνει με την Siemens κύριε σχολιαστή του Politis gr?????
    Όλα στο φως και όλα περίεργα φαίνονται!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Sτην υπόθεση των PATRIOT το κατηγορητήριο στηρίζεται σε μια σύντομη αναφορά στην κατάθεση του Σίκατσεκ ότι το 1999 έστειλε 10.000.000 ευρώ όπως πολύ σωστά αναφέρεις.
    Μάλιστα κατά την έρευνα που ακολούθησε ανακαλύφθηκε και μια κατάθεση 3.300.00 γερμανικών μάρκων από τη Siemens στον λογαριασμό ενός 45χρονου Έλληνα επιχειρηματία στην Credit Suisse της Ζυρίχης.
    Ο επιχειρηματίας που ασχολούνταν με εμπόριο μαρμάρων στις ΗΠΑ, κατέθεσε ότι αποφάσισε το 1997 να ανοίξει εταιρία που θα κατασκεύαζε συστήματα υψηλής τεχνολογίας και ειδικό λογισμικό για τα συστήματα Patriot των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων,.
    Ωστόσο υποστήριξε ότι τα λεφτά από τη Siemens μπήκαν στο λογαριασμό του για το...... εμπόριο μαρμάρων και όχι για τους Patriot!
    Δεν έχουν τον θεό τους !!!! Προσπαθούν να μας τρελάνουν όλους!!!!
    Αυτό είναι ο σύστημα (όχι Siemens που αναφέρεις) αλλά ΠΑΣΟΚ, όπως το γνωρίσαμε μια εικοσιπενταετία.
    Μάρμαρο έμεινα λοιπόν από την δικαιολογία του συγκεκριμένου ανθρώπου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν συνέβηκαν "τέτοια" φοβερά και "αποτρόπαια" (όπως πολλοί εδώ ισχυρίζεστε),τότε γιατί 5 1/2
    χρόνια τώρα δεν τους "ξεμπροστιάζατε", αναδεικνύοντας έστω και με αποχρώσεις ενδείξεις τις "βρωμιές" τους?
    Τι περιμένατε δηλαδή?
    Είναι σωστό να μας αφήνετε στα σκοτάδια και να ψηφίζουμε "λαμόγια" διαιωνίζοντας "σαθρούς" και "διεφθαρμένους" πολιτικούς?
    5 1/2 χρόνια τώρα και εδώ απραξία και αφασία?
    Το μόνο που ακούει ο Ελληνικός Λαός είναι, κουμπάροι, δομημένα ομόλογα, "off shore Βουλγαράκη", Βατοπέδι, άγονες γραμμές Παυλίδη κοκ.
    Γιατί δεν κάνατε Εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή για όλα τα σκάνδαλα με πρώτο εκείνο της Siemens και να καταδειχτούν όλοι οι ένοχοι οθενδήποτε προερχόμενοι?????
    Γιατί κλείσατε πρόωρα της εργασίες της ολομέλειας της Βουλής, με συνέπεια την παραγραφή όλων των σκανδάλων όπου εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, μέχρι και το 2009???
    Κρείττον σιγάν λοιπόν και …..περίσκεψη…αγαπητοί κύριοι της Ν.Δούλας…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι τόσο πορωμένοι οι Πασόκοι που έτσι και επανέλθουν στην εξουσία δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο. Ούτε ανθρώπους ούτε χρήμα.
    Ευκαιρία περιμένουν αλλά....
    Ακούγονται πολλά στη Πάρο για τον Γραμματέα.
    Εσύ δεν γνωρίζεις να μας ενημερώσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για την αυτοκτονία (λέμε τώρα) του κοσμηματοπώλη υπάρχει παρασκήνιο.

    Πριν "αυτοκτονήσει" του είχαν κλέψει το μαγαζί. Τα κοσμήματα όμως που έκλεψαν προορίζονταν κατά κύριο λόγο για έκθεση και δεν μπορούσαν να διατεθούν στην παράνομη αγορά καθώς θεωρούνται από τους κοσμηματοπώλες "σταμπαρισμένα" κι έτσι κανείς δεν θα αναλάμβανε το ρίσκο να τα διακινήσει.

    Η Αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο της κατευθυνόμενης εγκληματικής ενέργειας, δηλαδή της προσέγγισης της εγκληματικής ομάδας από τρίτο πρόσωπο που ήθελε να πλήξει καίρια τον κοσμηματοπώλη.

    Κι όπως γίνεται αντιληπτό, η έρευνα στρέφεται πλέον σε εμπλεκόμενους στην υπόθεση της Siemens με τους οποίους ο κοσμηματοπώλης είχε επαφές και ....συναλλαγές .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σαφείς απαντήσεις περιμένω σε μιά σειρά ερωτημάτων που έβαλα σε δύο αναρτήσεις σχολίων μου και όχι "φοβικές" υποθέσεις - προβλέψεις σας,
    κύριε "Ανώνυμε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. a. to na metexeis se mia epitropi pou theoreis oti paranomei kai xereis oti telika tha perasei i apofasi tis(mias kai einai pleiopsifia), einai ayto pou lene stin vouli "varame mia toufekia gia tin timi ton oplon"
    ara simetexeis en gnosi sou se mia paranomia(isos giati ta exeis parei kai esi kai aplos paizeis to theatraki gia xekarfoma)..
    to na min simetexei kaneis se kati einai mia apofasi kathola dimokratiki den nomizo oti amfisvitei kaneis ayto to dikaioma(tis apoxis) apo kati pou theorei lathos i pithanos poinikos kolasimo..

    b. sinexizei na me ekplisei arnitika o tropos skepseis kapoion..i erotiki zoi tou vartholomaiou exei sxesi me to thema tis siemens ? soupa apo prasino pagoto dodonis..

    c. to thema me tin siemens exei kai alles proektaseis..an paratirisei ligo kaneis ta atoma pou emplekontai me ton ena i ton allo tropo, an afairesoume tous tamies ton kommaton exoume polla atoma pou tous xreonoun sxeseis me mistikes ipiresies xoron, opos rosias,germanias(palias anatolikis kai neas)kai amerikis..kai sigxronos polemo simferonton stin agora tis eyropis metaxi amerikanon kai germanon..me liga logia kapou iparxoun stegana kai an den iparxoun,iparxoun tropoi na dimiourgithoun(px kosmimatopolis..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. O Σίκατσεκ είχε αναφερθεί στις μίζες που διακινήθηκαν για την ανάθεση του πυραυλικού συστήματος των Patriot κατά τα έτη 1999-2002.
    Είχε πει ότι δόθηκαν με ...περίεργο τρόπο 10 εκατ. ευρώ σε στελέχη της εταιρείας στην Ελλάδα και τη Γερμανία ( τα οποία και κατονόμασε), αλλά κάποια απ`αυτά δεν μεταβίβασαν τη μίζα στους ....τελικούς παραλήπτες.

    Κι εκεί ....μπερδεύτηκαν πολύ τα πράγματα και ενδεχομένως κάπου εκεί να βρίσκεται και η άκρη του νήματος.
    Σύμφωνα με την κατάθεση του πάντα, ο Χριστοφοράκος που είχε πει ( το 2003) ότι οι ...τελικοί παραλήπτες ...διαμαρτύρονται!!!!
    Τι είχε συμβεί? Ο Ψαρός σύμφωνα με τον Χριστοφοράκο δεν τα είχε δώσει στα κυβερνητικά στελέχη που ήταν οι τελικοί παραλήπτες ( εξ ου και οι ...διαμαρτυρίες τους)και τα είχε κρατήσει για τον εαυτό του.
    Άντε να βγάλεις άκρη στις ...αλλαξομιζιές τους και τις διαμαρτυρίες των κυβερνητικών (τότε) στελεχών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @politis-gr:
    Λες ότι καμία σύμβαση της Siemens δεν υπογράφηκε μετά το 2004. Οι συμβάσεις του "αμαρτωλού σύστηματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4i" με συμμέτοχο στην κοινοπραξία την Siemens πότε νομίζεις ότι υπογράφηκαν;

    αρχική παραλαβή του έγινε τον Ιούλιο του 2004 από τους Μαρκογιαννάκη-Βουλγαράκη. Η αξ. αντιπολίτευση ήδη από το 2006 μιλάει για λάθος χειρισμό με πιθανές ευθήνες του κου Μαρκογιαννάκη λόγω της παραλαβή ενός ελλιπούς ως προς τις από το 2003 συμφωνημένες προδιαγραφές του συστήματος.
    τελική συμφωνία παράδοσης υπογράφεται τον Μάρτιο του 2007 επί υπουγργείας Πολύδωρα.
    -Το σύστημα εν τέλει γίνεται επίσημα αποδεκτό από την Ελληνική Κυβέρνηση τον Δεκέμβριο του 2008 επι Χηνοφώτη-Παυλόπουλου.

    Πως λοιπόν δεν υπογράφηκε καμία σύμβαση με την Siemens μετά του 2004;;; (θεωρώ το C4i κομμάτι του σκανδάλου siemens όπως και εσύ στα άρθρα σου)


    Τα λογιστικά στοιχεία των κρυφών λογαριασμών της μητρικής Siemens συνηγορούν με τα παραπάνω. Αλλά πολύ φοβάμαι πως δεν είναι τα στοιχεία της μοναδικής εταιρίας που μας διαφωτίζουν για τις πρακτικές και στην μετά-2004 Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παιδιά το ζήτημα είναι ότι και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν τρώμε κουτόχορτο.
    Πολλά απ` αυτά (π.χ Πατριοτ) ακούστηκαν και πριν τις εθνικές εκλογές.
    Και αποδείξαμε ότι παράσιτα τέτοιου είδους δεν θέλουμε στον χώρο μας.
    Σχεδόν όλοι οι εμπλεκόμενοι( μη βαράτε, σχεδόν όλοι γράφω) δεν κατάφεραν να βγουν ξανά βουλευτές.
    Αυτό αποδεικνύει ότι και εμείς έχουμε ένστικτο , υπευθυνότητα και νου !!!
    Όσο γι` αυτά που αποκαλύπτονται τώρα από την δικαιοσύνη, να είστε σίγουροι ότι αυτοί που πρέπει να πάρουν το μάθημά τους και να πάνε απ` εκεί που ..ήρθαν(όσο ψηλά και εάν βρίσκονται και όποιο αξίωμα και εάν κατέχουν μέσα στο κόμμα, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του προέδρου), θα το πάρουν.
    Το ΠΑΣΟΚ (όπως και κάθε πολιτικό κόμμα) δεν ανήκει σ` αυτούς που το ντροπιάζουν , αλλά στα εκατομμύρια μέλη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ El Greco
    Σε θεωρώ έξυπνο άνθρωπο και εκπλήσσομαι τόσο με αυτά που γράφεις , όσο και τις παραπομπές που χρησιμοποιείς.

    Το συγκρότημα ΔΟΛ ,δεν ξέρω εάν γνωρίζεις, αλλά έχει χάσει προ πολλού την όποια αξιοπιστία του.
    Πρόσφατα μόνο και γρήγορα-γρήγορα να σου θυμίσω την υπόθεση της επίσκεψης Ερντογάν, την υπόθεση με την υποτιθέμενη ακταιωρό στην Ρώ, την υπόθεση με το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Ισπανία που την ίδια μέρα τον εμφάνιζε να '"παίζει" στο σπίτι του στην Ραφήνα κλπ).

    Τέλος πάντων δεν είναι εκεί το θέμα μας.
    Ξέρω ότι "παρακολουθείς" καθημερινά τα γραφόμενά μου, άρα εκπλήσσομαι που σου έχει "διαφύγει" ότι για το ΤΙ έχει συμβεί με την παραλαβή του C4I, έχω γράψει στις 4 Απριλίου ΦΕΤΟΣ το 2009 ( οι παραπομπές σου του 2007, 2008 διαψεύδονται όπως καταλαβαίνεις. Καλό θα ήταν , -εντελώς φιλικά- να βρεις μια πιο αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης), στο άρθρο μου Στον «αέρα» η παραλαβή του C4I.

    Εκεί (όπου μπορείς να δεις την διάψευση αυτών των παραπομπών) αναφέρω μεταξύ άλλων ότι ενεργοποιούνται ρήτρες και οικονομικές κυρώσεις.

    Τώρα από την μία να ισχυρίζονται κάποιοι(ίσως και εσύ) ότι υπάρχουν μίζες στην υπόθεση του C4I (μετά το 2004), και τελικά να μην παραλαμβάνεται επί σειρά ετών , να ζητούν προκειμένου να παραληφθεί να είναι σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές που είχαν προβλεφθεί κατά την ΥΠΟΓΡΑΦΗ των συμβάσεων και να ενεργοποιούνται οικονομικές ποινές και ρήτρες, αυτό με συγχωρείς αγαπητέ φίλε αλλά άπτεται στην σφαίρα... του παραλόγου.

    Και όπως γνωρίζεις δεν είχα και δεν έχω καμία διάθεση να συμμετάσχω σε αυτό το ...γαϊτανάκι του παραλόγου.

    Καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσεις τις έννοιες και τις λέξεις ΥΠΟΓΡΑΦΗ μιας σύμβασης και ΠΑΡΑΛΑΒΗ ενός έργου.
    Νομίζω ότι τις έχει μπερδέψει λίγο, όταν με ρωτάς ( στην πρώτη πρόταση στο σχόλιο σου)πότε νομίζω ότι υπογράφηκε η ...σύμβαση... του C4I. Επί ΠΑΣΟΚ φυσικά στις 19/5/2003!!!!!!(Τρεπεκλής, ΚΥΣΕΑ, επίσκεψη Τρεπεκλή στο ΥΠΕΞ του κ. Παπανδρέου κλπ) .

    Από εκεί και πέρα υπεγράφησαν ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ προκειμένου να το παραλάβει η χώρα μας, αφού η αρχική σύμβαση ..."έμπαζε" από παντού και το σύστημα ως γνωστόν δεν "δούλευε" σύμφωνα με τις προδιαγραφές της αρχικής σύμβασης.
    Μη ξεχνάμε βέβαια ότι (όπως πάντα τα τελευταία 6 χρόνια της διακυβέρνησης του ΠαΣοΚ) για το έργο η SAIC είχε προπληρωθεί το 60% σχεδόν.

    Και για να μη πάει το μυαλό του καθενός στο πονηρό σχετικά με τις τροποποιήσεις της αρχικής σύμβασης να θυμίσω ΜΟΝΟ, ότι σύμφωνα την έκθεση του αρμόδιου εμπειρογνώμονα, τα "κλειδιά" των τερματικών "τέτρα" είχαν εγκατασταθεί παράνομα και το γεγονός ότι υπήρχαν στην κατοχή του προμηθευτή ήταν ανεπίτρεπτο.

    Ζητούσε δε νόμιμη επανεγκατάσταση. Η έκθεση επισήμαινε πως υπήρχε δυνατότητα υποκλοπής απόρρητων εθνικών συνομιλιών από τη SAIC και υπογράμμιζε πως δεν είναι αποδεκτό ο έλεγχος επιχειρησιακής διαχείρισης συστήματος ασφάλειας να είναι ευθύνη εξωτερικού παράγοντα, εκτός του χρήστη.

    Αυτά μεταξύ άλλων τροποποίησε η ΝΔ, που κάποιοι φωστήρες ...έκαναν ότι δεν τα καταλαβαίνουν.Άσε αγαπητέ δεν πρέπει να πω άλλα!

    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Έλα ντε, τόσο δύσκολο είναι να καταλάβει κάποιος ότι, άλλο υπογραφή σύμβασης, κι άλλο παραλαβή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και να ήταν τα δις στην Σήμενς καλά θα ήταν. Δυστυχώς ήταν και η ΜΑΝ, Steyer, TORMI, Φ16 και άλλες φίλιες δυνάμεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αλήθεια με τον συνεργάτη του Παπανδρέου, τον Τρεπεκλή τι γίνεται ρε παιδιά?
    Που είναι αυτό το χρυσό παιδί των 6.5 εκατομμυρίων ευρώ ως προμήθεια?
    Αρε μάνα δεν με έκανες ...εθνικό προμηθευτή και δεν με πήγαινες και εμένα από μικρό να παίζω στο Καστρί με τον Γιωργάκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @politis-gr

    Η περάτωση ενός (τεχνικού) έργου απαιτεί συνεργασία μεταξύ των συμβαλομένων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Από την επιλογή του προμηθευτή μέχρι την παράδοσή του (μερική ή ολική) και την όποια after sales service παρέχει ο προμηθευτής.
    Τα κρίσιμα σημεία είναι: η επιλογή του προμηθευτή και η τυπική παράδοση. Τότε πέφτουν και οι μίζες. Όχι τώρα ούτε από το 1976, αλλά από την αρχή ύπαρξης του ελληνικού κράτους.
    Το να παίζεις με τις λέξεις υπογραφή και παράδοση προσπαθώντας να πεις ότι η κυβέρνηση δεν έχει υπογράψει συμφωνία προμήθειας με τη Siemens παρόλο που έχεις λάθος, δεν έχει και νόημα.
    Γιατί η ουσία είναι ο χρηματισμός στελεχών&πολιτικών και σύμφωνα με τους λογαριασμούς της Siemens αυτά συνέβαιναν και πολύ μετά το 2004 και με αρκετά μεγάλα ποσά.

    Τώρα επειδή έχεις πρόβλημα με τις παραπομπές μου έριξα μια ματιά στην Καθημερινή, και κοίτα τί βρήκα:
    "Σύμβαση ΟΣΕ - Siemens τον Απρίλιο του 2005
    Δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια ότι η διοίκηση του ΟΣΕ δεν έχει υπογράψει σύμβαση με τη Siemens μετά το 2004..."

    Ελπίζω αυτή τη φορά να μη με κατηγορήσεις γιατί δε χρησιμοποίησα για πηγή το Παρόν ή την Αυριανή.

    Δεν είναι δα και σπουδαίο πράγμα να σφάλεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ El Greco
    Αγαπητέ φίλε !
    Λυπάμαι ειλικρινά που εν γνώση σου έχεις μπλεχτεί στο θέατρο του παραλόγου.
    Διάβασε λέξη- λέξη το προηγούμενο σχόλιο μου για να διαπιστώσεις που έχεις μπλεχτεί.

    Σου εξήγησα ότι σε αυτό το θέατρο του παραλόγου εγώ ....δεν ακολουθώ. Είναι δικαίωμα σου όμως να παίζεις εσύ σ` αυτό. Ο καθείς κρίνεται!

    Όσο για την υπόθεση του ΟΣΕ, απέτυχες και πάλι:))
    Είναι γνωστό σε όλους όσους ασχολούνται ότι επρόκειτο στην ουσία για Ολυμπιακό έργο,και είχε θεωρηθεί με απόφαση του 2003 αναγκαία η επέκτασή του. Δηλαδή για να σου το πω λίγο πιο απλά , ήταν προγραμματισμένο, κερδισμένο σε ...διαγωνισμό επί ΠΑΣΟΚ, που όμως δεν πρόλαβαν να το υπογράψουν .

    Είναι από αυτά τα Ολυμπιακά έργα που ανέθεσε ή κανόνισε μέσω ...διαγωνισμών το ΠΑΣΟΚ, εισπράττοντας την μίζα του και ήρθε μετά η ΝΔ να επαναδιαπραγματευτεί τους απεχθείς όρους .
    Ότι συνέβη και με τις τροποποιήσεις στο C4I , συνέβη και εδώ.

    Γράφει άλλωστε το δημοσίευμα ( αλλά μέσα στο θέατρο του παραλόγου δεν το πρόσεξες) ότι:"Το ύψος της σύμβασης HTAN 160 εκατ. ευρώ και από αυτά 40 αντιστοιχούσαν στο μερίδιο της Siemens.Το έργο για τη Siemens αφορούσε τη σηματοδότηση και το τίμημα μειώθηκε στα 33 εκατ. ευρώ (μετά την επαναδιαπραγμάτευση από την ΝΔ. Δηλαδή και γλύτωσε 7 εκατ. ευρώ και θα την κατηγορήσουμε. Αυτό είναι το θέατρο του παραλόγου που σου αναφέρω)

    Τώρα σχετικά με αυτό που γράφεις "Γιατί η ουσία είναι ο χρηματισμός στελεχών&πολιτικών και σύμφωνα με τους λογαριασμούς της Siemens αυτά συνέβαιναν και μετά το 2004 και με αρκετά μεγάλα ποσά", δεν διαφωνώ!

    Αλλά δυστυχώς απέτυχες και εδώ. Προσπάθησε λίγο παραπάνω:)))
    Υπάρχει το έγγραφο του κ. Μαυρίδη Ομολογία-σοκ , όπου παραδέχεται ότι ακόμα και το 2005 χρησιμοποιούσε αυτούς τους λογαριασμούς για να πληρώσει «ληξιπρόθεσμες οφειλές». Οφειλές δηλαδή του παρελθόντος...

    Αυτό άλλωστε αναφέρεται και στην κατάθεση του του κ.Ράιχαρντ Σίκατσεκ όσο και του κ.Κουτσενρόιτερ προς τους οποίους είχε τελικό προορισμό το πόρισμα των εσωτερικών ελεγκτών της μητρικής SIEMENS κ. Burgard, Hafner και Huppert.

    Δεν είναι δα και σπουδαίο πράγμα ....να μην γνωρίζεις. Συμβαίνει και σε .. άλλους! :)

    ΥΓ. Θεωρώ ότι για τον απαξιωτικό χαρακτηρισμό σου στο "Παρόν" , σφάλεις!!! Η αξιοπιστία, δυστυχώς, δεν συμβαδίζει με τα φύλλα που πουλά το κάθε έντυπο.
    Εάν δε, την συγκρίνω με τo συγκρότημα του ΔΟΛ, τότε είναι μακράν η πλέον αξιόπιστη.
    Γνώμη μου!... ή μήπως δεν έχω αυτό το δικαίωμα;

    Καλό Βράδυ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Για ποιο λόγο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπέγραψε την σύμβαση του C4I των 280.000.000 ευρώ?
    Γιατί αποφάσισε να αγοράσει ένα σύστημα, αντίστοιχο του οποίου ουδέποτε κατασκευάστηκε στον κόσμο όταν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ πρότειναν συστήματα με 60-80 εκατομμύρια ευρώ?
    Ποιες είναι οι πραγματικές σχέσεις του κ. Τρεπεκλή με το περιβάλλον του σημερινού αρχηγού του ΠΑΣΟΚ?
    Αληθεύουν οι πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, ο ίδιος ο κ. Τρεπεκλής δεν διέθετε τότε τη δύναμη να εκπροσωπήσει την SAIC και ότι πίσω από αυτόν ήταν άλλος??
    Σε ποιους μοιράστηκαν τα 6,5 εκατομμύρια της προμήθειας του κ. Τρεπεκλή ?
    Μόνο στον δικηγόρο κ. Δήμα ή και σε κάποιους άλλους?
    Γνωρίζει τίποτα περί τούτου κάποιο ..ίδρυμα?
    Ποια η εμπλοκή του πρώην Αμερικανού πρεσβευτή στην υπόθεση?
    Ποια η σχέση του ίδιου προσώπου με τον οικογενειακό δεσμό του κ. Παπανδρέου?
    Μερικά από τα ερωτήματα που ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ θα αποκαλυφθούν και θέλοντας ή μη τα ξεπουλημένα ΜΜΕ θα αναγκαστούν να τα ..παίξουν.
    Υπομονή λίγο ακόμα!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πρός τόν φίλο Δωδωναίο πού έστω καί μέ "αποχρώσες ενδείξεις", θά διέκοπτε τήν ...πολιτική διαιώνιση τών λαμόγιων:
    Αγαπητέ μου, τό τί ψηφίζεις καί μέ ποιά κριτήρια είναι δικό σου θέμα, όμως, χωρίς παρεξήγηση, τό ύφος γραφής σου είναι μιά αποχρώσα ένδειξη ότι η ψήφος σου δέν θά άλλαζε ούτε μέ ακλόνητα πειστήρια, ούτε μέ αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις.

    Αντίθετα ο φίλος 3 Σεπτέμβρη, μέ τή θαρραλέα τοποθέτηση του ξεπερνώντας διλήμματα τού είδους ή είμαστε καί μείς αθώοι, ή είσαστε καί σείς ένοχοι, υποδεικνύει σέ όλους μας έναν έντιμο τρόπο πολιτικής συμπεριφοράς.

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Λοιπόν έχω μια απορία. Ο κ. Τρεπεκλής είχε μια πολύ μικρή εταιρεία συμβούλων.
    Στην ουσία μεγαλοστέλεχος ήταν ο ίδιος και οι υπόλοιποι(3 άτομα) υπάλληλοι γραμματειακής κλπ. υποστήριξης.

    Σύμφωνα με την κατάθεσή του ήρθε η SAIC μαζί με τον Ελληνοαμερικάνο δικηγόρο κ. Δήμα και τον βρήκαν και του πρότειναν να τους εκπροσωπήσει.

    Από τις μεγαλύτερες ανά τον κόσμο εταιρείες ( είχε αναλάβει και το σύστημα ασφαλείας των προηγούμενων από την Ολυμπιάδα της Αθήνας, Χειμερωνής Ολυμπιάδας) που δούλευε υπό την αιγίδα της Lockheed Martin, επέλεξε ένα πολύ μικρό γραφείο ενός οικονομολόγου, για έργο αξίας ....405 εκατομμύρια ευρώ !
    Γιατί??????

    Σύμφωνα πάντα με την κατάθεση του κ. Τρεπεκλή η δουλειά του ήταν ...Υποστήριξη(????)παροχή συμβουλών(????).
    Τι είδους και με ποια ...προσόντα ένας μικρός οικονομολόγος συμβουλεύει μια εταιρεία "μαύρη σαν κατράμι", με όλα τα στελέχη της από την CIA και το Αμερικανικό Πεντάγωνο (Εδώ γελά και ο κάθε πικραμένος).....

    Επίσης και σύμφωνα με την κατάθεση του κ. Μαρκογιαννάκη ο κ. Τρεπεκλής παρίστατο σε όλες τις συναντήσεις που είχε ο υπουργός με την SAIC, και ...έκλεινε τα ραντεβού με την εταιρεία... Γραμματέας δηλαδή!!!!!!

    Όλα αυτά δικαιολογούν 6,5 εκατομμύρια ευρω...προμήθεια στον κ. Τρεπεκλή???????

    Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε!!!!

    Υπάρχει κανείς λογικός άνθρωπος που να πιστεύει ότι ο κ. Τρεπεκλής ...δεν επιλέχθηκε από άλλους λόγω του στενής σχέσης με τον κ. Παπανδρέου?

    Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι σε τέτοιες υποθέσεις δεν επιλέγεται ένας .....έμπιστος άνθρωπος και ...ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 5.52
    EYGE POLITIS..
    PARTHENA H N.D, SXETIKA ME THN SIMENS.
    KAI TI STOIXEIA? ATRNTAXTA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Έχει να πέσει μαύρο στη ΝΔ μαυρο κατράμι. Καλή η προσπάθεια του κοματικού επιτελείου να εστιάσουν στη Σίμενς αλλα ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο γιατί και μνήμη έχει και αύριο έχει με την κυβέρνηση Του Γ. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ.
    .................................
    Sorry !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ο El Greco φαίνεται να ξέρει πολύ καλά "πότεπέφτουν οι μίζες". Ήμουν σίγουρος...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή