Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Λαός χωρίς μνήμη , είναι λαός χωρίς αύριο ! (4)


Μετά το 1994 και την ανάθεση του μεγαλύτερο έργου της εποχής ( σύμβαση 7430) ,εν μια- κυριολεκτικά- νυκτί από τον κ. Π. Λάμπρου και το ΠαΣοΚ, στις εταιρείες SIEMENS και INTRACOM, στα χρόνια που ακολούθησαν οι συγκεκριμένες εταιρείες δεν έπαψαν ποτέ να αναλαμβάνουν έργα, είτε επικρατώντας σε διαγωνισμούς, είτε με απευθείας αναθέσεις (270.000 ψηφιακές παροχές τον Μάρτιο του 1996 και ακόμα 338.000 ψηφιακές παροχές τον Ιανουάριο του 1997).

Εν τω μεταξύ η Ελλάδα ως μέλος της Ε.Ε. είχε λάβει προθεσμία να αναθέτει προγραμματικές συμφωνίες έως και τις 31 Δεκεμβρίου 1997. Από την πρώτη ημέρα του 1998 γίνονταν υποχρεωτικοί οι διεθνείς διαγωνισμοί.

Υπουργός Μεταφορών ( ένα υπουργείο που αγόραζε ...βαγόνια, λεωφορεία, αεροπλάνα και ...ψηφιακές παροχές) ήταν ο κ. Καστανίδης. Έχοντας δει ....πώς λειτουργεί το σύστημα υπογραφής συμβάσεων και καταβολής προμηθειών, στις 30 Αυγούστου του 1997 παραιτήθηκε, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό κ. Σημίτη, ότι «ορισμένοι εκλαμβάνουν την παρουσία μου στο υπουργείο Μεταφορών ως εμπόδιο στην ...ελεύθερη άσκηση των παιγνίων τους».

Ο κ. Καστανίδης ήταν ο έκτος υπουργός Μεταφορών που έφευγε υπό .....ανώμαλες συνθήκες, σε ένα χρονικό διάστημα μόλις τεσσάρων ετών.
Τη θέση του ανέλαβε ο κ. Τάσος Μαντέλης, ο οποίος υπέγραψε τον Δεκέμβριο του 1997, λίγο πριν εκπνεύσει η διορία της Ε.Ε., την ανάθεση έργων ύψους 373 δισεκατομμυρίων δραχμών στις εταιρείες INTRACOM του κ. Σ. Κόκκαλη και SIEMENS .

Μέχρι και το 2002, τελευταίο έτος υλοποίησης των προγραμματικών συμφωνιών, με τις ....επεκτάσεις... που έγιναν τα ενδιάμεση έτη, το συνολικό κόστος τους είχε αγγίξει τα ...565 δισεκατομμύρια δραχμές.

Πρόσφατα ο κ. Μαντέλης δήλωσε ότι ο ίδιος δεν φέρει καμιά ευθύνη για την υπογραφή των προγραμματικών συμφωνιών. Υπεύθυνοι, λέει, είναι τα ΔΣ του ΟΤΕ και οι ...υπηρεσιακοί παράγοντες , οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο, τη διαπραγμάτευση της σύμβασης καθώς επίσης και την επιλογή του προμηθευτή.
Ο ίδιος, αναφέρει ο κ. Μαντέλης, απλά υπέγραψε μια σύμβαση την οποία... του είχαν εισηγηθεί.

Μεταξύ των μελών στα ΔΣ του ΟΤΕ εκείνης της περιόδου -όπως για παράδειγμα το 2002- φιγουράρουν ονόματα , όπως, του στελέχους του ΠαΣοΚ και σημερινού υπόδικου κ. Σκαρπέλη, του υπάλληλου του ΟΤΕ και μέλος της Κ.Ε. του ΠαΣοΚ κ. Λ. Αγγέλου, του τότε πρόεδρου της ΓΣΕΕ και μέλος της Κ.Ε. του ΠαΣοΚ κ.Πολυζογόπουλου και του ....σημερινού επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του ΠαΣοΚ , πρώην οικονομικού συμβούλου του κ. Γ. Παπανδρέου και σημερινού εκπροσώπου τύπου του κόμματος ....κ. Παπακωνσταντίνου !!

Οι ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ του ΟΤΕ ( τα ΔΣ δηλαδή) εκείνης της περιόδου (1997-2004) δεν έκαναν χρήση των ευνοϊκών όρων που προβλέπονταν στις συμβάσεις με τη SIEMENS και ΔΕΝ ΑΣΚΟΥΣΑΝ τα συμβατικά δικαιώματα που προβλέπονταν, ΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΣ τον ΟΤΕ και κατ’ επέκταση το Ελληνικό Δημόσιο με εκατομμύρια ευρώ προς όφελος της γερμανικής εταιρίας.

Αυτό αποκαλύπτεται και από το εσωτερικό έγγραφο της SIEMENS,όπου ο πρώην γενικός διευθυντής της SIEMENS HELLAS κ. Πρόδρομος Μαυρίδης αναφέρει προς τους ελεγκτές της μητρικής εταιρείας κκ. Burgard, Hafner και Huppert,(8 Μαρτίου 2006), ότι προς τον σκοπόν τούτον:«Οι πολυάριθμες ....πριμοδοτήσεις (sic !) ήταν απαραίτητες, ιδίως επειδή η ΔΙΟΙΚΗΣΗ του ΟΤΕ (το ΔΣ δηλαδή) τα προηγούμενα χρόνια είχε αντικατασταθεί πλήρως, συνολικά τέσσερις φορές και γι’ αυτό το λόγο έπρεπε να ....διασφαλιστεί ότι ΔΕΝ θα μεταβαλλόταν τίποτα, ως προς τη συμφέρουσα για τη SIEMENS ....ακολουθούμενη πρακτική».

Καλό θα είναι όλα αυτά-των τελευταίων τεσσάρων άρθρων της ιστορικής ανασκ(ολ)όπησης της 20ετιας της...MISENS-να τα θυμόμαστε, ...Γιατί λαός χωρίς μνήμη , είναι λαός χωρίς αύριο!

34 σχόλια:

  1. Και τώρα ο Παπακωνσταντίνου έχει το θράσος και ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, προβαίνει σε βαρύγδουπες δηλώσεις για διαφάνεια κλπ ?
    Κάτι άρρωστο επικρατεί στην κοινωνία μας.
    Δεν φταίνε λοιπόν οι πολιτικοί , τους οποίους κατηγορούμε κατά συρροή τον τελευταίο καιρό, αλλά ...Ε Μ Ε Ι Σ !!!!!!!!!
    Ηθελέστα και παθέστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το άλλο με τον Καστανίδη το θυμάστε? Είχε προτείνει στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη την ίδρυση ανεξάρτητης αρχής με έργο την ...αξιολόγηση των έργων.

    Ο Σημίτης ενθουσιάστηκε (όπως έγραφαν οι εφημερίδες τότε) με την ιδέα και το "Συμβούλιο Ελέγχου Προμηθειών και Εργων του Δημοσίου" (όπως θα ονομαζόταν η Ανεξάρτητη Αρχή).
    Το έβαλε μάλιστα και στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές του 1996.

    Μετά τις θριαμβευτικές –για το ΠΑΣΟΚ– εκλογές το θέμα μπήκε στο ..."ψυγείο".
    Και όχι μόνο ...καταψύχτηκε αλλά ένα ωραίο πρωί του Απριλίου του 1997 ( ή Μαΐου , δεν θυμάμαι καλά) και ενώ ο εισηγητής της ιδέας Καστανίδης βρισκόταν ...εκτός Ελλάδος, έγινε έκτακτη σύγκλιση του υπουργικού Συμβουλίου, όπου αποφασίστηκε ότι οι ...υπάρχουσες δικλείδες διαφάνειας του Δημοσίου είναι αρκετές( εδώ γελάνε χαχαχα!) και η "ανεξάρτητη αρχή" του Καστανίδη έμεινε ....στα χαρτιά και τις προεκλογικές εξαγγελίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ελληνικός λαός δυστυχώς για κάποιους έχει αύριο γιατί έχει μνήμη. Θυμάται λοιπόν τα λαικίστικα και δημαγωγικά συνθήματα του Καραμανλή δεν τα ξεχνάει μέσα στη μιζέρια που τον οδήγησε. Δυστυχώς για κάποιους στη ΝΔ θυμάται και το αποτέλεσμα της μνήμης του θα το διαπιστώσουν πολύ γρήγορα. Στη Κάλπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα εσύ ρε 10:30, πανηγυρίζεις επειδή ένας ακόμη πρασινοφρουρός δεν φόρεσε χειροπέδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Μάρκος
    Όχι βέβαια. Πανηγιρίζω γιατί αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά πόσο άχρηστοι και ανίκανοι είναι αυτοί που υποστηρίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Παπακωνσταντίνου ήταν και οικονομικός σύμβουλος του Παπανδρέου ?
    Ίσως έτσι εξηγούνται πολλά!
    Αναρωτιόμουν πολλές φορές πως μετά την υπόθεση Παπιστα και μετά την αποκάλυψη ότι ήταν στο ΔΣ του ΟΤΕ, δεν τον έχει απομακρύνει αφού είναι φανερό ότι αποτελεί και θα αποτελέσει στο μέλλον τον αδύναμο κρίκο της ομάδας του.
    Όμως όταν έχει διατελέσει οικονομικός του σύμβουλος αυτό είναι κομματάκι ...δύσκολο!!!
    Γνωρίζει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς Μάρκο. Ενώ στο πασοκ είναι οι παρθένοι και
    παρθένες.Είκοσι χρόνια κλέψατε,ρημάξατε,αυτόν τον τόπο και πάλι τους νοσταλγείς.Στο χωριό μου λένε το έξης " το γουρούνι και τον σουρλά να τον κόψεις αυτό θα γκριλίζει".σοσιαΛΗΣΤΕς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλα ρε μάγκες δεν καταλάβατε τι έγεινε.
    Ο Καραμανλής τους ξεβράκωσε ΟΛΟΥΣ.
    Καθυστέρησε για μερικές μέρες την έκδοση του Χριστοφοράκου για να ρεζιλέψει στα μάτια της κοινής γνώνης τα ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ που ανακουφισμένοι πανηγυρίζουν και παρακαλάνε με ταματα στην Παναγία να μην εκδοθεί.
    Αυτό άλλοστε φαίνετε και απο σχόλια των φίλων Πρασινοφρουρών. Κωστάκη ΕΙΣΑΙ ΠΑΙΚΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΕ ΛΙΓΟ ΧΛΩΜΟΣ Ή ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ.
    ΤΙ ΤΟ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ?
    ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΟΒΙΘΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ?
    ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Πρόσφατα ο κ. Μαντέλης δήλωσε ότι ο ίδιος δεν φέρει καμιά ευθύνη για την υπογραφή των προγραμματικών συμφωνιών. Υπεύθυνοι, λέει, είναι τα ΔΣ του ΟΤΕ και οι ...υπηρεσιακοί παράγοντες ..."


    an ayto to elege politikos allou xoroy, tha eixane vgei oi gnostoi dimosiografoi me dades stous dromous gia na ton kremasoun stin omonoia.. alla taizoun kala se ayto ton xoro..

    fainetai alloste kai apo to pathos orismenon na epistrepsoun ta pragmata sta palia kala kolpa..tote pou trogane oloi oi apokato gia na min milane...merikoi mexri kai pou panigirizoun pou i germaniki dikaiosini - kanontas to xreos sto sintagma tis xoras tis - kathisterei tin ekdosi enos katigoroumenou gia na dei an prostatevontai ta dikaiomata tou..
    ola gia tis entiposeis..kai katholou ousia..giati stin ousia pasxoume,alla o ellinas psofaei gia sinthimata kai oxi ousia..eidika otan den exei alothi gia ayto pou kanei..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πρόσφατα ο ανακριτής ρώτησε τον κατηγορούμενος Κ. Γεωργίου της SIEMENS εάν γνωρίζει συγκεκριμένα τον επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη.
    Αυτός ...απέφυγε να δηλώσει εάν γνωρίζεται με τον κ. Κόκκαλη !!!!!!!!!

    Τον ρώτησε ο ανακριτής και για τον κ. Λάμπρου. Ο κ. Γεωργίου είπε ότι η στάση του (του κ.Λάμπρου , του ..."ταμία του ΠΑΣΟΚ" )προκάλεσε ....αυξημένες ανάγκες στον ΟΤΕ ,οι οποίες .....καλύφθηκαν με την προγραμματική συμφωνία, γι’ αυτό έγιναν και...... μεγάλες συμβάσεις στη συνέχεια !!!!!!!!!!

    Σε οποιαδήποτε δυτικά κράτη όλα αυτά που αποκαλύπτονται( Τσουκάτος, Γείτονας, Μαντέλης, Λάμπρου, ..ταμείο ΠΑΣΟΚ) θα είχαν διαλύσει το λαδωμένο κόμμα με την πλήρη απαξιωσή του από τους πολίτες.
    Εδώ....θέλουμε να μας ξανακυβερνήσει και μάλιστα με τους ΙΔΙΟΥΣ ανθρώπους.........

    Είμαστε ακραίοι μαζοχιστές ΝΑΙ ή ΟΧΙ? Ποιοι λοιπόν φταίνε για την κατάντια αυτού του τόπου?
    Όλοι...οι άλλοι , εκτός από εμάς!!!! Την τύφλα μας μέσα.........!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όλη η πολιτική ζωή του δύσμοιρου αυτού τόπου, κρέμεται από τα α…..α, του Χριστοφοράκου, ο οποίος μέσα από ένα κελί στην ξενιτιά, τα ξύνει πότε δεξιά και πότε σοσιαλιστικά.

    Τα κατάπτυστα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλληλοκατηγορούνται για διαφθορά ενώ ταυτόχρονα, προσπαθούν να απαλλαγούν στα μάτια των ψηφοφόρων τους, από την βρώμα που κουβαλάνε.

    Τα υπόλοιπα «κομματάκια» της πολιτικής σκηνής, με τον γνωστό και διαχρονικό τρόπο τους συνεισφέρουν, συναινούν, και είναι συνυπεύθυνα για την συνέχιση του διεφθαρμένου πολιτικού λόγου.

    Βάλθηκαν όλοι μαζί να αποδείξουν περίτρανα ότι η αποχή και το λευκό των τελευταίων εκλογών, δεν ήταν ανόητη και απολίτικη στάση, όπως τα παπαγαλάκια τους διατυμπάνιζαν.

    Ζαγορίτης, Μανώλης, Ρόβλιας, και Καχριμάκης μας αντιπροσωπεύουν επάξια στην Βουλή και στα ΜΜΕ.
    Και από κοντά οι εκπρόσωποι των «αποδέλοιπων» κομμάτων αποδεικνύουν καθημερινά ότι βρίσκονται στον …..κόσμο τους.

    Πολιτικοί ταγοί, ύψους πυγμαίου και θράσους χαμελαίοντα, τολμάνε να μιλούν εξ’ ονόματι του 65% του Ελληνικού λαού, που τους έδωσε βέβαια το δικαίωμα.

    Ανθρωπόμορφα του χειρίστου είδους, με κοστούμια, με πουκαμισάκια και αμπιγιέ συνολάκια, μας επιβεβαιώνουν καθημερινά πόσο ηλίθιοι είμαστε, όσοι βέβαια νοιώθουν έτσι.

    Και η συντριπτική πλειοψηφία εξ’ ημών, έχοντας χάσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας, υπάκουοι υπήκοοι, κυκλοφορούμε από άκρο σε άκρο του κόσμου, το βυτίο με τα σκ..ά τους, αντί να τραβήξουμε το καζανάκι.

    Σαν δε ντρεπόμαστε.
    Αλλά για να ντραπεί κάποιος θα πρέπει να έχει και τσίπα, όπως έλεγε η γιαγιά μου.
    Και η δικιά μας χάθηκε κάπου ανάμεσα στην ανάλυση και στην αντιπαράθεση.

    ΥΓ. Το αναδημοσιεύω και εδώ για να καταδείξω την άποψή μου για τα τεκταινόμενα.
    Γιατί λαός χωρίς μνήμη και αξιοπρέπεια είναι λαός χωρίς χθες, σήμερα και αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Ο νοών ..νοείτω
    Φίλε μια ερώτηση μόνο. Πιστεύεις στην Δημοκρατία και στο Δημοκρατικό πολιτευμά μας ναι ή όχι;
    (Προσοχή δεν μιλώ για πρόσωπα αλλά για θεσμούς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σαφώς και πιστεύω στους θεσμούς.
    Θεσμούς όμως που έχουν ξεχειλωθεί από τους πολίτες και τους πολιτικούς, και που δεν είναι πλέον σεβαστοί.
    Αλλά τι κρύβεται πίσω από την ερώτηση έτσι διατυπωμένη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ O νοών...ωοείτω
    Πως λοιπόν είσαι συλλήβδην απαξιωτικός για κόμματα και πρόσωπα;
    Έχει αυτό καμία σχέση ή εδράζεται σε κάποιο πυλώνα της Δημοκρατίας;
    Ο μηδενισμός και η απόλυτη γενίκευση είναι άλλου πολιτεύματος χαρακτηριστικά. Δεν νομίζω να διαφωνείς.
    Μήπως πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα τους ίδιους μας τους εαυτούς στην προσπάθειά μας να προστατέψουμε αυτόν τον θεσμό που πιστεύουμε;

    Μόνο σου λες αγαπητέ, ότι "οι θεσμοί έχουν ξεχειλωθεί από τους πολίτες και τους πολιτικούς".
    Μήπως τέτοιες γενικεύσεις και αφορισμοί κατά πάντων είναι ακριβώς αυτό το "ξεχείλωμα" στο οποίο πολύ σωστά αναφέρεσαι;

    YΓ. Δεν έχω καμία επιθυμία κακοπροαίρετης αντιπαράθεσης, απλά επισημαίνω την αντίφαση στα γραφόμενά σου και αυτό με καλοπροαίρετη διάθεση.
    Μέσα από ευγενή διάλογο και σεβασμό στην Δημοκρατία νομίζω ότι μπορούμε να επιτύχουμε πολλά ως λαός και ως μεμονωμένοι πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύ επιτυχημένη και συμβολική η φωτογραφία που διάλεξες για το άρθρο.
    Θεωρώ ότι η φωτογραφία είναι απόλυτα συναφής με τον επίσης επιτυχημένο τίτλο των άρθρων.
    Καλή συνέχεια!

    Λιάνα Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ Αέρα πατέρα,
    Η αμφισβήτηση και κριτική των πάντων δεν είναι συλλήβδην απαξιωτισμός.
    Πάντα, και όταν προέρχεται από δείγματα πολιτών και πολιτικών που καθορίζουν τις τύχες της Χώρας.
    Η ανωτέρω κριτική απευθύνεται σε όλα τα κόμματα όχι όμως σε όλους τους πολιτικούς και σε όλους τους πολίτες.
    Εάν υπάρχουν υγιείς δυνάμεις μέσα στα κόμματα και μέσα στην κοινωνία ας βρουν το θάρρος να αναδειχθούν.
    Εάν προσβάλλονται από τα λεγόμενά μου όπως εσύ, και αυτό με ευχαριστεί, ας μιλήσουν μέσα από την αγωνία τους και ας πάψουν οι μεν πολιτικοί να κρύβονται και οι δε πολίτες να παραμένουν εγκλωβισμένοι σε μία ανόητη αντιπαράθεση.

    Ουδόλως παίρνω σαν κακοπροαίρετη την κριτική σου.
    Για αυτό εκτίθεμαι, για να δεχτώ κριτική.
    Σε ευχαριστώ που ασχολήθηκες μαζί μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πριν από την υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων η υπουργός Ανάπτυξης κ. Βάσω Παπανδρέου είχε συναντηθεί με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη (με πρωτοβουλία της κ. Παπανδρέου). Η κ. Μπακογιάννη είπε μετά τη συνάντηση ότι σε πολλά θέματα διαπιστώθηκε ....."ταυτότητα απόψεων με την κ. Παπανδρέου".
    Λίγες ημέρες αργότερα το υπουργείο Ανάπτυξης ( κ. Βάσω Παπανδρέου) εκτίμησε ότι "θα προχωρήσουν πλέον γρήγορα οι συμφωνίες ΔΕΚΟ με εγχώριες βιομηχανίες για τις μεγάλες και μακροχρόνιες προμήθειες (εφημερίδα Ναυτεμπορική 19/9/1997).
    Δυόμισι μήνες αργότερα οι .....προγραμματικές συμφωνίες θα υπογραφούν, η μία πίσω από την άλλη, όχι μόνο στον ΟΤΕ αλλά και στον.... ΟΣΕ στο όνομα της εγχώριας προστιθέμενης αξίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κάτσε ρε φίλε.
    Δηλαδή μας λες ότι η SIEMENS είχε πάρε δώσε μόνο με το ΠΑΣΟΚ.
    Αυτές τις πονηριές να τις λες στην γιαγιά μου και στο κοπάδι που θέλεις να ταίσεις.
    Κατάλαβες?
    Πολύ τράβηξε αυτό το παραμυθάκι.
    Καλύτερα θα είναι να απαιτήσεις να κάνει ο αρχηγός σου καμιά εξεταστική επιτροπή ή η δικαιοσύνη καμιά σημαντική δικαστική έρευνα (και μην μου πεις τίποτα περί ανεξαρτησίας,η δικαοσύνη έχει πολιτικό προιστάμενο!!, να μην πω τιποτα χειρότερο). Τα λιβάνια και οι πονηριές αλλού.
    Αλλιώς πήγαινε να εργαστείς στην "Απογευματινη".Θα τους κάνεις σίγουρα....
    Καλό μεσημέρι

    ΥΓ. Και μη μου πεις τίποτα για επίπεδο γιατί "γράμματα ξέρω" αλλά μου φαίνεται ότι κοροιδευόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "18 Αύγουστος 2009 3:29 μμ"
    to topic einai laos xoris mnimi laos dixos ayrio, oxi den exo ti na kano kai grafo xazomares..


    oso gia to erotima pou etethei parapano, oi politikoi pou toso apaxionoume(dikaios) einai kommati diko mas..ton kathe manoli,karximaki kai loipa mpoumpoukia kapoioi apo emas tous psifisame kai tous kaname isxirous..as mathoume prota na psifizoume/epilegoume gia tous sostous logous kai meta as kanoume kritiki sto sistima..giati oso emeis den timoroume tous kakous politikous kai ta kaka mme, toso tha eimaste ermaia ton (kakon) apofaseon tous gia emas..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ Ανώνυμο 3.50
    Αν έχεις κάποια διαφορετικά στοιχεία ( στοιχεία όχι λόγια),ευχαρίστως όλοι να σε ακούσουμε φίλε.
    Στην αντίθετη περίπτωση μάλλον από κοπάδι είσαι εσύ και όχι οι άλλοι που κατηγορείς με .."επίπεδο" (θαρρώ ότι έχασαν οι λέξεις το νόημά τους).

    Εκείνο δε το ...."κατάλαβες?" πολύ ...απειλητικό δεν είναι?
    Μάλλον το να χάνεις την ψυχραιμία σου και να προβαίνετε σε υβριστικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και ..."απειλές" , σημαίνει έλλειψη επιχειρημάτων, αντιδημοκρατικότητα, και ...φόβο.

    Εάν λοιπόν έχεις κάποια στοιχεία σχετικά με την περίοδο που ασχολείται το σημερινό topic του blog, ευχαρίστως σαν δημοκρατικοί πολίτες που είμαστε να το ακούσουμε.Αυτό άλλωστε έκανε και κάποιος φίλος λίγο πιο πάνω(Χανιά42volt). Παρέθεσε κάποιο στοιχείο (κατά την γνώμη του) και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.

    Μάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αν επαληθευθούν κάποιες πληροφορίες ότι ο Χριστοφοράκος κανόνισε με την SIEMENS να δωθεί ένα μπονους της τάξης των 15 εκατ. ευρώ στο κόμμα της ΝΔ μετά την νίκη το 2004 , θα πέσει πολύ γέλιο...
    Μάλιστα λέγετε ότι το ποσο αντιστοιχούσε σε περίπου 100 χιλιάρικα για κάθε ΝΔκράτη βουλευτή.
    Μάλιστα κάποιοι από τους βουλευτές που το πληροφορήθηκαν είχαν το θράσος ακόμα και σήμερα να ζητήσουν εξηγήσεις από το κόμμα γιατί δεν τους μοιράστηκε το "μπονους"...
    Αυτή είναι η ψευτοδημοκρατία που βιώνουμε με την επαγγελματική κοινοβουλευτική εκπροσώπηση και με πολίτες ψηφοφόρους που επειδή τους βρήκαν ένα τάφο με καλή θέα ή τους διόρισαν δραγάτες "αγωνίζονται για το καλό της πατρίδας" κάνοντας ότι δεν βλέπουν και δεν ακούνε τίποτα που έχει να κάνει με τυχόν παραβατική συμπεριφορά μελών της παράταξής τους βλέποντας και ακούγοντας μόνο ότι αφορα τους άλλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πάλι ο Κ. Καραμανλής και η Ν.Δ. ευθύνονται, εεε???
    Δεν ευθύνονται, ούτε το Πασοκ, που, ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ, έλαβε, από την Siemens, μέσω Τσουκάτου, 1.000.000 ΜΑΥΡΑ μάρκα και τα έβαλε στα ταμεία του, ούτε τα, τότε, Δ.Σ. του ΟΤΕ, που ανέθεσαν, στην Siemens, έργα δισεκατομμυρίων δραχμών, ούτε, βέβαια, τα στελέχη του Πασοκ, που, απάρτιζαν τα, τότε, Δ.Σ. του ΟΤΕ και αποτελούσαν τις Διοικήσεις τους, ούτε οι αρμόδιοι Υπουργοί και υπηρεσιακοί παράγοντες των, τότε, κυβερνήσεων του Πασοκ, που ελάμβαναν τις σχετικές αποφάσεις, έκαναν τις σχετικές εισηγήσεις και υπέγραφαν τις σχετικές συμβάσεις. ΄Οχι, βέβαια... ΄Ολοι αυτοί δεν φταίνε σε τίποτα....
    Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο Κ. Καραμανλής φταίνε, που, μετά την "λαίλαπα" του Πασοκ, η οποία, επί 20, σχεδόν, χρόνια, σάρωνε την χώρα μας, προσπαθούν, να «βγάλουν το φίδι από την τρύπα» και, μάλιστα, σε όλους τους τομείς και να βάλουν τα πράγματα σε μια τάξη...
    Και, όμως, οι κύριοι του Πασοκ έχουν το θράσος και μιλάνε και έχουν το θράσος να θέλουν να κυβερνήσουν πάλι και έχουν το θράσος να κάνουν και υποδείξεις, λες και τα 20, σχεδόν, χρόνια, που κυβέρνησαν, δεν ήταν αρκετά, για να υλοποιήσουν αυτά, που, σήμερα, υποδεικύουν και επαγγέλλονται. Ο λαός, όμως, αντιλαμβάνεται, πως τα όσα επαγγέλλονται δεν είναι παρά λόγια του αέρος, που μοναδικό στόχο έχουν, να τον εξαπατήσουν και να τον παρασύρουν, για άλλη μια φορά!
    Και, βέβαια, έχουν και το θράσος να πανηγυρίζουν, επειδή η έκδοση του Χριστοφοράκου, στην Ελλάδα, καθυστερεί και αυτό τους βολεύει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΣΥΝΕΧΕΙΑ
    Μα τι νομίζουν, επιτέλους??? Ο Ελληνικός λαός δεν είναι ηλίθιος και αντιλαμβάνεται, ότι, αφού το Πασοκ ανέθεσε - με τον τρόπο, που ανέθεσε -, στην Siemens, έργα του ΟΤΕ, δισεκατομμυρίων δραχμών, δεν μπορεί, παρά να έχει πάρει, από την Siemens, τις μίζες του αιώνα - αφού, άλλωστε, το ποσόν του 1.000.000 ΜΑΥΡΩΝ μάρκων, που, μέσω Τσουκάτου, έλαβε, απ’ αυτήν, δεν αμφισβητείται.
    Ο Ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται το παιχνίδι, που παίζουν οι κύριοι του Πασοκ, προσπαθώντας, πάση θυσία, να "ανακατέψουν" την Ν.Δ., στο συγκεκριμένο σκάνδαλο, ώστε να μειώσουν, κάπως, τον, εις βάρος τους, αντίκτυπο.
    ΄Οσοι, όμως, διαθέτουν κοινή λογική αντιλαμβάνονται, πως το σκάνδαλο της Siemens, πράγματι, είναι αποκλειστική υπόθεση του Πασοκ και πως η Ν.Δ. ουδέν έλαβε από την Siemens, όπως, άλλωστε, έχει, επανειλημμένως, διαβεβαιώσει και ο Κ. Καραμανλής. Και αντιλαμβάνονται, ότι, πράγματι, η Νέα Δημοκρατία ΔΕΝ είναι δυνατόν, να έχει πάρει μίζες, από την Siemens, διότι, όταν ανέλαβε την εξουσία, οι αναθέσεις των μεγάλων αυτών έργων του ΟΤΕ, στην Siemens - ακόμα και των έργων, που αφορούσαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 -, είχαν, ήδη, γίνει, από τις κυβερνήσεις του Πασοκ.
    Γιατί, λοιπόν, οι Γερμανοί θα έδιναν μίζες στην Ν.Δ., αφού ουδέν τους προσέφερε και εις ουδέν τους ωφέλησε???
    Εδώ, ισχύει το "δούναι και λαβείν" και, σίγουρα, δεν ισχύει το "λαβείν", χωρίς το "δούναι"...
    Αλλά, τι να περιμένει κανείς, από ένα κόμμα, σαν το Πασοκ, που, ανέκαθεν, είχε αυτή την απαράδεκτη νοοτροπία και που, ανέκαθεν, παρουσίαζε, χωρίς αιδώ και ανάλογα με τα κομματικά του συμφέροντα, το μαύρο ως άσπρο και που δεν δίσταζε, πετώντας άφθονη «λάσπη», να εξοντώσει ακόμα και δικά του στελέχη, αν αυτό, την συγκεκριμένη στιγμή, το εξυπηρετούσε??
    Τι να περιμένει κανείς, από ένα κόμμα, σαν το Πασοκ, που το μόνο, για το οποίο ενδιαφέρεται, είναι η εξουσία, για ένα κόμμα, που, ενώ πήρε τα πάντα, από την Ελλάδα και τους ΄Ελληνες, ουδέν ουσιαστικό τους προσέφερε??
    Τι να περιμένει κανείς, από ένα κόμμα, σαν το Πασοκ, που διαχειρίσθηκε πακτωλούς χρημάτων - τα οποία έλαβε, από την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, μέσω των τριών πακέτων Ντελόρ - και, αντί να μετατρέψει την Ελλάδα σε μια Ευρωπαϊκή χώρα - πρότυπο, όπως όφειλε και όπως είχε την δυνατότητα να πράξει, την παρέδωσε, 20 χρόνια μετά, καταχρεωμένη και χωρίς έργα υποδομής??
    ΄Επρεπε να αναλάβει την εξουσία η Ν.Δ., για να πραγματοποιήσει, μέσα σε 5, μόλις, χρόνια, βασικά και πολλαπλάσια έργα, από εκείνα, που έκανε το Πασοκ στα 20, σχεδόν, χρόνια, που κυβέρνησε αυτόν τον έρημο τόπο....
    ΄Ολη η Ελλάδα, σήμερα, είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο. Κι, όμως, το τεράστιο αυτό κυβερνητικό έργο δεν είναι γνωστό στον πολύ κόσμο, διότι δεν προβάλλεται από τα ΜΜΕ, αφού τα περισσότερα απ’ αυτά, ως φιλικά προσκείμενα προς το Πασοκ και εξυπηρετώντας, έτσι, τα συμφέροντά του, αλλά και τα δικά τους - αφού, προφανώς, θα είναι συνυφασμένα με εκείνα του Πασοκ –, είτε αποσιωπούν, είτε υποβιβάζουν το κυβερνητικό έργο και ενώ, για το Πασοκ, καταπίνουν την κάμηλον, για την Ν.Δ., διυλίζουν τον κώνωπα....
    Αυτή η λαίλαπα, λοιπόν, του Πασοκ, με τα ίδια πρόσωπα και την ίδια νοοτροπία, επιδιώκει, χρησιμοποιώντας κάθε θεμιτό κα αθέμιτο μέσον, να επανέλθει στην εξουσία, ώστε να συνεχίσει το καταστροφικό, για την χώρα μας, έργο της....
    Εμείς, όμως, οι οποίοι, ως πρώτο μέλημά μας έχουμε το συμφέρον της Πατρίδας μας, δεν θα το επιτρέψουμε.
    Θα σταθούμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ, δίπλα στην Ν.Δ. και στον Κ. Καραμανλή και θα βοηθήσουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, στην επανεκλογή τους, διότι αυτό είναι το συμφέρον της Ελλάδος και των Ελλήνων.

    Ειρήνη Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @Ειρήνη Γ.
    Πόσο αέρα του δίνεται ,αν επιτρέπεται αγαπητη του Καραμανλή να βγάλει το φίδι από την τρύπα?
    10 χρόνια , 20 χρόνια?
    30 χρόνια?
    Μην πνίγεσαι...
    Για ποιό κυβερνητικό έργο μιλάς?
    Υπάρχει?
    Με τον φανατισμό θολώνει το κεφάλι με αποτέλεσμα να νομίζεις ότι ζεις σε έναν φανταστικό κόσμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η μάχη συνεχίζεται μέχρις εσχάτων στα πλαίσια του Δημοκρατικού διαλόγου πάντα...
    Τελικός στόχος , ποιός είναι λιγότερο λαμόγιο...
    Είναι προφανές ότι έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν...
    Το τραγελαφικό δε είναι ότι ο διαχειριστής ανεβάζει ποστς με τίτλο "λαός χωρίς μνήμη , είναι λαός χωρίς αύριο!"
    Πας στοίχημα κύριε διαχειριστά ότι ο Βουλγαράκης θα επανεκλεγεί?
    Καλή του ώρα εκεί στην Ψαρού που λιάζεται με τα κοκτέιλς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τα συγχαρητήριά μου Ειρήνη Γ.
    Αγανακτισμένη αλλά διατυπώνεις την πλήρη αλήθεια.
    Φαίνεται ότι η αλήθεια πονάει και αποδεικνύεται και από τον τρόπο αντίδρασης ορισμένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κύριες και κυρίοι, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα.
    Δημοκρατικός διάλογος να γίνει και μέσα από αυτόν κάτι θετικό θα προκύψει.
    Μόνο δημοκρατικός διάλογος χρειάζεται!!!!!
    Όσο για τον φίλο με το ..."εάν επαληθευτούν κάποιες πληροφορίες"(Ανώνυμος 5.42), με συγχωρείς φίλε μου αλλά αυτό είναι το καρκίνωμα της Ελλάδας.
    Καφενειακού είδους συζήτηση , προπαγανδιστικά και "ηλίθια" επιχειρήματα, και έλλειψη σοβαρού διαλόγου.
    Πολλές φορές δε, αυτοί που τα χρησιμοποιούν δεν καταλαβαίνουν ότι με τέτοιου είδους σχολιασμούς, εκθέτουν ΠΑΝΩ ΑΠ` ΟΛΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ και τον ιδεολογικό χώρο που υποστηρίζουν.
    Καλός ο αντίλογος προς οποιονδήποτε αρκεί να τοποθετείται επάνω στα πλαίσια της σοβαρότητας και του εποικοδομητικού διαλόγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Η ΝΔ ΜΕ ΤΗΝ ΖΗΜΕΝΣ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΒΑΒΑΙΩΣ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ? ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΤΟΥ ΟΤΕ ΚΑΙ ΝΥΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Για τον Παπακωνσταντίνου επικρατεί ..σιγή ασυρμάτου!
    Τα γιουσουφάκια των ΜΜΕ επειδή έχουν ... λαδωμένα τα χέρια τους δεν μπορούν να γράψουν τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. O βουλευτής Περικλής Κοροβέσης, σήμερα μιλώντας στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" στο Κανάλι 1( στους 90,4) δήλωσε ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας, (είχε καλύψει το ταξίδι του Ανδρέα Παπανδρέουστη Σουηδία), όταν είχε επισκεφτεί την Eriksson και τα ίδια τα στελέχη της επιχείρησης πρότειναν .....μίζα στον Ανδρέα τον Παπανδρέου!!!!!!
    Μάλιστα είπε ότι αυτό γραφόταν στις επίσημες μπροσούρες της εταιρείας. Δηλαδή στα διάφορα έντυπα που μας είχαν δώσει, λέει, ότι προβλεπόταν μίζα 10 – 15% σε όποιο πρόσωπο τους διευκόλυνε να πουλήσουν τα προϊόντα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @7:32
    ΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΜΙΑ ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑΓΕΙΛΕ Η ΝΔ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΛΑΔΩΝΕΤΑΙ. ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΝΑ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @Ειρήνη Κ.
    Στηρίζεις όλο το σενάριό σου σε μια λάθος προυπόθεση που τη θεωρείς δεδομένη. Έκων ή άκων λες ότι το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να ανακατέψει τη ΝΔ στο σκάνδαλο Σιμενς. Μα ήδη τα στελέχη της ΝΔ και κυρίως της Σίμενσ την έχουν ανακατέψει. Καλή η προσπάθειά σου αλλά ατυχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @ 9.18
    Φίλε μου γράμματα μάλλον δεν γνωρίζεις, αλλά ούτε τα πολιτικά δρώμενα .
    Αγαπητέ μου και ο κ. Έβερτ έχει καταγγείλει στην Βουλή και στην δικαιοσύνη συμβάσεις και ο κ. Ανδριανόπουλος και η ΝΔ επίσημα.

    Τώρα τι έγινε με αυτές τις καταγγελίες και τις μηνύσεις μπορείς να το διαβάσεις στα προηγούμενα άρθρα αυτού του blog.
    Κοίτα τις προηγούμενες ημέρες για να διαπιστώσεις τι "ανοήσιες" λες......

    Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που τα γράφουν, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα μας βγάλετε μωρούς και τρελλούς όλους. Έλεος!!!!!!

    Όπως προσπαθείτε με τον Τσουκάτο.....και τα μπακαλοτέφτερα του ΠΑΣΟΚ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή