Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

Λαός χωρίς μνήμη είναι λαός χωρίς αύριο ! (2)


Είδαμε χθες το ξεκίνημα του σφικτού εναγκαλισμού SIEMENS, INTRACOM, OTE και πολιτικών προσώπων.Στα χρόνια που ακολούθησαν την πτώση της οικουμενικής ,η SIEMENS και η INTRAKOM δεν έπαψαν ποτέ να αναλαμβάνουν έργα , επικρατώντας όμως... σε διαγωνισμούς...
Η πτώση δηλαδή της Οικουμενικής δεν έφερε και την «έξωση» του συστήματος SIEMENS από το κτίριο του ΟΤΕ.

Εκείνη την χρονική στιγμή τίθεται σε εφαρμογή ένα φιλόδοξο σχέδιο για τον πλήρη και ταχύτατο εκσυγχρονισμό των τηλεπικοινωνιών που θ' αποτελούσε βάση για την οικονομική και τεχνολογική ανάπτυξη της χώρας, αλλά και για καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών.

Την ίδια χρονική περίοδο χρονολογείται και το «άνοιγμα» των πρώτων (όχι ονομαστικών) λογαριασμών στο Σάλτσμπουργκ, ιδιαίτερα του ΣΑΜΟΣ, μέσω των οποίων ο κ. Ηλίας Γεωργίου κάλυπτε διάφορες .....«χρήσιμες δαπάνες».
Ο λογαριασμός αυτός –ο πρώτος από τους ελληνικούς λογαριασμούς στην τράπεζα «Ρεϊφέιζενμπανκ» του Σάλτσμπουγκ– ανοίχθηκε τον Ιούλιο του 1990, λίγους μήνες μετά την κυβερνητική αλλαγή, αλλά όχι αλλαγή και της διοίκησης στον ΟΤΕ.

Στις 5 Δεκεμβρίου του 1990 η SIEMENS κατόρθωσε, παρότι δεν είχε παρά ελάχιστη σχετική προϋπηρεσία, να κερδίσει το έργο της βύθισης του υποβρυχίου καλωδίου Αιγαίου, το οποίο συνέδεε με οπτικές ίνες τα νησιά.
Μέσα από τον ΟΤΕ...παίχτηκαν μυστήρια ταχυδακτυλουργικά παιχνίδια. Η σήψη στον οργανισμό έχει προχωρήσει (από την εποχή Τόμπρα) πολύ βαθιά και σε πολλές βαθμίδες διοικητικών στελεχών.

O αρμόδιος υφυπουργός της ΝΔ για τις τηλεπικοινωνίες κ. Απόστολος Κράτσας διαφωνεί έντονα, και στις «συγκρούσεις» που ακολούθησαν, έδιωξε κυριολεκτικά μέσα σε μια νύχτα τον τότε Γενικό Διευθυντή του ΟΤΕ κ. Κυριάκο Κιουλάφα, τον οποίο ο κ. Κεφαλογιάννης έχει χαρακτηρίσει .....«τυφλοπόντικα της διαπλοκής».

Χαρακτηριστικό για τα όσα διαδραματίζονται εκείνη την εποχή είναι όσα αναφέρονται σε σημείωμα του μέχρι το 1998 οικονομικού διευθυντή της SIEMENS HELLAS κ. Χρήστου Καραβέλα (ο γνωστός φυγόδικος σήμερα) προς τον τότε γενικό διευθυντή της εταιρείας κ. Ηλία Γεωργίου ( προφυλακισμένος σήμερα από τον κ. Ζαγοριανό για τα μαύρα ταμεία της SIEMENS).

«Ηλία μου» λέει ο κ. Καραβέλας «η Ν.Δ. και ο Κράτσας συνεχίζουν την ίδια επιπολαιότητα ( βλέπετε πως κατανοούσαν την διαφάνεια οι σημερινοί κατηγορούμενοι της SIEMENS HELLAS. Ως ... επιπολαιότητα...) και αυτοί μεν καλά να πάθουν αν δεν ξαναβγούν, εμείς όμως τι φταίμε; ( εννοώντας ότι χάνουν τις συμφωνίες και τα μπόνους- μίζες ).

ΥΓ. Η συνέχεια της 20ετιας της... MISENS, στο αυριανό άρθρο ! Γιατί λαός χωρίς μνήμη , είναι λαός χωρίς αύριο!

16 σχόλια:

  1. Να θυμίσω ότι η πηγή σας, ο Κεφαλογιάννης που κατηγορεί τους άλλους για διαπλοκή:
    - Συνδέεται με οικογένεια με ανταγωνιστικά συμφέροντα με τη Ζήμενς και την Ιντρακόμ εκείνη την εποχή (οικ. Βαρδινογιάννη), συμφωνά και με το φίλο ιστολόγιο antinews. Λογικό είναι λοιπόν να παίρνει μερικά πράγματα προσωπικά όταν αναφέρεται σε ανταγωνιστές του μιζαδόρους.
    - Είναι ο μόνος πολιτικός που γνωρίζω και έχει καταδικασθεί από την ελληνική δικαιοσύνη για διαπλοκή (παρά την τάση της να λειτουργεί ως πλυντήριο των 300 της Βουλής) και μάλιστα για την διαπλοκή του με ναρκέμπορο!!!

    Ωραίες και καλές λοπόν οι λίγες αλήθειες που γράφονται για τις μίζες του παρελθόντος , αλλά το μόνο σκάνδαλο MISENS δεν είναι αυτό της SIEMENS...
    Αλλιώς που βρίσκει χρήματα η ΝΔ να ισοφαρίσει τις προεκλογικές εκστρατείες του ΠΑΣΟΚ; Εκτός και αν οι μεν κλέβουν και οι δε τα βρίσκουν θεόσταλτα (κατά παράδοση από επιχειρήσεις πέραν του ατλαντικού)...


    αυτά για όσους δεν νοιάζονται για
    το παρόν και το αβέβαιο μέλλον
    των αγίων οικογενειών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ από ολόκληρο κείμενο εσύ στάθηκες σε ενα ονομα που δεν είναι η ουσία της περιγραφής των γεγονότων για να εξαπολύσεις προσωπικές έριδες.
    Από το κείμενο αυτό σου έμεινε? Δεν μετείχε ο κ. Κεφαλλογιάνης στην υπόθεση. Απλώς αναφέρεται ένας χαρακτηρισμός σε ένα πρόσωπο.
    Με τέτοιες αναγνώσεις ιστορικών αναφορών( δηλαδή δεν διάβασες τίποτα απλά ήθελες να πεις τα δικά σου) , φοβάμαι ότι δεν πάμε μπροστά ως κοινωνία , αλλά ..πίσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ 10:00
    Ακριβώς συντεταγμένος στη κυβερνητική πολιτική που εδώ και έξι χρόνια δουλεύει με όπισθεν. Μέχρι εδώ καλά. Αλλά οι αθεόφοβοι δεν μένουν εδώ. Πατάνε και γκάζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκείνη την εποχή ( και αργότερα φυσικά) το στελεχικό δυναμικό του ΟΤΕ ήταν ,εάν θυμάμαι καλά, :ΠΑΣΚΕ 83%, και τα λιμά στα υπόλοιπα κόμματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από το σημείωμα μεταξύ Καραβέλα προς Γεωργίου φαίνεται ξεκάθαρα ποιο κόμμα υπήρξε αντιμαχόμενο στην διαπλοκή της Siemens.
    Μπράβο πολίτη, γιατί τα πολιτικά και δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, εδώ και λίγους μήνες προσπαθούν να κάνουν το μαύρο-άσπρο.
    Υπάρχει και το σημείωμα Γεωργίου που αναφέρεται στον Κιουλάφα και ομιλεί περί ..χωριού!
    Παιανία μεριά ή ...Σάλτσμπουργκ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τα πάμπερς θα μας πεις τίποτα;
    Έτσι για να μάθουμε ποιό κόμμα είναι σοβαρό και ποιό όχι για να το ξέρουμε όταν θα πάμε στις κάλπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έτσι ακριβώς είναι τα γεγονότα της εκείνης της εποχής.
    Καλό είναι αυτό που κάνεις για να μαθαίνουν οι νεότεροι ποιο ήταν το σύστημα SIEMENS στην χώρα μας, και πόσο βαθιά είχε εισχωρήσει.
    Να θυμίσω ότι αυτό το σύστημα SIEMENS και INTRACOM πολέμησε λυσσαλέα τον Κράτσα, σε σημείο που δεν ξαναβγήκε από τότε ξανά βουλευτής(παρότι πριν ήταν επί μεγάλη σειρά ετών βουλευτής).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @10:00 δεν αναφέρθηκα μόνο στον Κεφαλογιάννη αν δεν πρόσεξες, αλλά στάθηκα σε αυτόν γιατί είναι χαρακτηριστικό της προσπάθειας να μετατραπεί η ιστορία σε παραμύθι, ..........διατυπώνουν απόψεις με κύρος περί διαπλεκομένων. Και οι απόψεις τους αναπαράγονται για να ζωγραφιστεί η επιθυμητή εικόνα της διαπλοκής με αποκλειστικά πασοκο-μητσοτακικά χρώματα.
    Λες ότι η ιστορία πάει πίσω... επειδή παρατήρησα μία άβολη αλήθεια; Νόμιζα πως στην ιστορική μνήμη ανήκουν τα πάντα και τα εύπεπτα και τα δύσπεπτα, για να έχει αύριο ο λαός, που γράφετε.
    Με τις πολλές εύπεπτες ιστορίες έφτασαν οι πιστοί να νομίζουν πως όποιος ήταν κατά της Ζήμενς ήταν κατά τεκμήριο αντιμαχώμενος στην διαφθορά!


    Άλλο MISENS
    άλλο SIEMENS
    ...................................
    Sorry καθότι είναι ποινικά κολάσιμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. politis-gr, τις .... τις έγραψα γιατί ο Κεφαλογιάννης έχει καταδικασθεί για την υπόθαλψη ενός εμπόρου ναρκωτικών και προτροπή σε ψευδορκία (έχεις δίκιο όμως, το έτερο στέλεχος της ΝΟΔΕ έχει καταδικασθεί σε συνεργεία όχι ο πρώην βουλευτής όπως νόμιζα, παρασύρθηκα).

    ευχαριστώ πάντως που δεν διέγραψες ολόκληρο το σχόλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολίτη ψάξε ποια στελέχη της τότε Διοίκησης του ΟΤΕ,( με αυτή που έγινε έξω φρενών ο Κράτσας) καταλαμβάνουν σήμερα σημαντικά πόστα στο ΠΑΣΟΚ.
    Θα εκπλαγείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πρόσεξτε! Ο Καραβέλας λέει " Η ΝΔ και ο Κράτσας ..." .
    Δεν αναφέρει καθόλου το όνομα ...Μητσοτάκης!!!!!!!
    Μήπως είναι προληπτικός ή μήπως.......(χαχα!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. H Siemens διαθέτει το πιό σύγχρονο πλοίο πόντισης καλωδίων , σχεδόν είναι μονοπώλιο στην Μεσόγειο , και το υποβρύχιο καλώδιο οπτικών ινών κατασκευάστηκε από Ελληνική εταιρεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Ανώνυμο 8.32
    Τώρα μπορεί να είναι όπως τα λες. Το 1990 (που κέρδισε το έργο η SIEMENS) όμως όχι!!! Υπήρχε ο Ηρακλής της Φούλκωρ με πολύ μεγάλη προϋπηρεσία στις ποντίσεις καλωδίων!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ανώνυμος 5.24
    Δεν υπήρχε ποτέ Ηρακλής...
    Υπήρχαν στο παρελθόν 2 άλλα της ίδιας εταιρείας που πήγαιναν γιαλό-γιαλό.Εδώ και 20 χρόνια πουλήθηκαν για παλιοσίδερα.
    Αλλά αυτό δεν ήταν πρόβλημα , το πρόβλημα το πρακτικό ήταν ότι τα μήκη του υποβρυχίου καλωδίου ήταν μεγάλα και ενιαία και μόνο το καλωδιακό της ζημενς μπορούσε να αναλάβει την πόντιση.
    Μην γράφετε ότι σας κατέβει στο κεφάλι γιατί εκτός από αερολόγους , ευτυχώς δηλαδή , υπάρχουν και μερικοί που προσφέρουν ένα παραγωγικό έργο σε αυτή τη ρημάδα τη χώρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ 5.03
    "Πρόσφεραν στην χώρα". Προφανώς εννοείς όπως η SIEMENS HELLAS , και οι σημερινοί υπόδικοι!!!!!!!
    Πρέπει να είσαι ο μοναδικός Έλληνας που το πιστεύει αυτό.
    Εκτός αυτού μπορείς να μου πεις την προϋπηρεσία που είχε η SIEMENS ,εκείνη την εποχή που ανέλαβε το έργο της πόντισης? Μήπως ήταν ΜΗΔΑΜΙΜΗ?
    Ποια η προϋπηρεσία των άλλων εξειδικευμένων εταιρειών της εποχής?
    ΥΓ. Σχετικά με τα πλοία της FULCOR μάλλον κάνεις λάθος. Είχαν ποντίσει εκατοντάδες χιλιάδες μίλια καλωδίων!!
    Το δε 1990 λειτουργούσαν κανονικά και πόντιζαν επίσης κανονικά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Ανώνυμος 7.53
    Άκου φίλε , για να γίνει αυτό το έργο κάποιοι δούλεψαν κατά την κατασκευή και πόντιση.
    Ηλεκτρολόγοι , μηχανικοί , βιομηχανικοί εργάτες και δύτες.
    Εγώ είμαι άνθρωπος της παραγωγής!
    Τα περί FULGOR πέστα σε κανέναν άλλο , μην μου λες εμένα πόσα χιλιόμετρα υποβρύχια καλώδια έχει ρίξει...
    Στο επαναλαμβλάνω για να το καταλάβεις.
    Το καλωδιακό της FULGOR δεν είχε την δυνατότητα να ποντίσει το καλώδιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή