Σάββατο 15 Αυγούστου 2009

Λαός χωρίς μνήμη είναι λαός χωρίς αύριο ! (1)


Επειδή τον τελευταίο καιρό και με αφορμή την αποκάλυψη του σκανδάλου της SIEMENS, επιχειρείται μια οργανωμένη προσπάθεια παραπληροφόρησης , συσκοτισμού των πραγματικών γεγονότων και αποσιώπησης των ιστορικών δεδομένων αυτής της υπόθεσης, τόσο από την πλευρά των ΜΜΕ , όσο και από την πλευρά κάποιων πολιτικών κομμάτων, προεξέχοντος του ΠαΣοΚ, και επειδή η λήθη μόνο δεινά μπορεί να επιφέρει στον τόπο μας, ας θυμηθούμε την εξέλιξη της ιστορίας μέσα στην τελευταία 20ετια.

Ο σφικτός εναγκαλισμός μεταξύ SIEMENS και ΟΤΕ , με άρμα τις αδιαφανείς διαδικασίες και τις μίζες που λεηλάτησαν τον ιδρώτα του ελληνικού λαού ξεκινούν στην ουσία από το 1988.
Εκείνη την εποχή γίνονται οι πρώτες αναθέσεις στην γερμανική εταιρεία (μαζί με την INTRACOM).

Στο τιμόνι του κρατικού, τότε, ΟΤΕ είναι το πρωτοπαλίκαρο του ΠαΣοΚ και κουμπουροφόρος Θεοφάνης Τόμπρας ( δεν δίσταζε ακόμα και σε ΔΣ του ΟΤΕ να θέτει σε κοινή θέα το περίστροφο του. Γνωστός και για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών μέσω του ΟΤΕ και την παραπομπή του από τη Βουλή στο Ειδικό Δικαστήριο μαζί με τους Ανδρέα Παπανδρέου και Κ. Τσίμα).

Το όνομα του πρωτοεμφανίζεται στα αρχεία της ΣΤΑΖΙ το 1985, όπως ανέφερα χθες, μέσω του σημειώματος του γνωστού επιχειρηματία, για την υπόθεση με τους χυμούς για την Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας, της εταιρείας ( συμφερόντων του) ΛΙΜΠΕΡΤΑ.

Το 1989 αναθέτει ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στις εταιρείες SIEMENS - INTRACOM 470.000 ψηφιακές παροχές αξίας 32,5 δισεκατομμυρίων δραχμών. Από εδώ ουσιαστικά ξεκινά ένας αργόσυρτος και σφιχτός εναγκαλισμός της SIEMENS και της INTRACOM με τον ΟΤΕ.

Όμως ο εισαγγελέας ματαίωσε τη σύμβαση που είχε υπογράψει ο ΟΤΕ και ο Τόμπρας κάτω από τις πιέσεις της κυβέρνησης Τζαννετάκη ( Ν.Δ-Αριστερά), που είχε αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, παραιτείται.

Η πολιτική αστάθεια και οι αλλεπάλληλες κυβερνήσεις δεν δημιουργούσαν προϋποθέσεις για τη σοβαρή αντιμετώπιση όχι μόνο αυτής της σύμβασης άλλα οποιουδήποτε ζητήματος.
Τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς το πολιτικό σκηνικό οδηγήθηκε προσωρινά σε αδιέξοδο. Κατόπιν συμφωνίας των τριών κομμάτων, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Αριστεράς σχηματίστηκε Οικουμενική κυβέρνηση υπό τον διαπρεπή Ακαδημαϊκό και οικονομολόγο Ξενοφώντα Ζολώτα .

Στις 20 Δεκεμβρίου 1989 και στις 31 Ιανουαρίου 1990 υπογράφονται δύο συμβάσεις του τότε κρατικού ΟΤΕ, με τις δύο εταιρείες (IΝΤRΑCOM και SIEMENS) συνολικού ύψους 31,5 δισεκατομμυρίων δραχμών.
Το έντονο παρασκήνιο για τις ψηφιακές συνδέσεις του ΟΤΕ και οι διάφορες πιέσεις, οδηγούν στην ουσία στην πτώση της τελευταίας οικουμενικής κυβέρνησης.

Αυτές οι ψηφιακές συνδέσεις βρέθηκαν τον Ιανουάριο του 1992 επί κυβερνήσεως ΝΔ στο στόχαστρο του τότε 7ου τακτικού ανακριτή, κ.Νεκτάριου Βαζαίου, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη εναντίον τεσσάρων στελεχών της διοίκησης του ΟΤΕ (Τάσος Μαντέλης, πρόεδρος του ΟΤΕ για την τριετία 1985 -88, Τόμπρας, Τάσος Μήνης, Κιουλάφας) και εναντίον του κ. Σ.Κόκκαλη και του κ.Μπέρντχαρντ Ντόμπεκ,εκπροσώπου της SIEMENS.

Όλοι απαλλάχθηκαν με το βούλευμα 597 του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών στις 10 Οκτωβρίου 1993...Την ίδια ακριβώς ημέρα της εκλογικής νίκης του ΠαΣοK !!!

Η υπόθεση όμως έχει και συνέχεια. Οι ψηφιακές συνδέσεις ( άλλης σύμβασης που θα αναφερθώ σε επόμενο άρθρο) απασχόλησαν και αργότερα την δικαιοσύνη.
Στις 27 Ιουνίου 1995 (επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου) ύστερα από μήνυση που κατέθεσε τότε ο πρώην υπουργός Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο τότε εισαγγελέας Εφετών κ.Γιώργος Ζορμπάς έκρινε παράνομη την προμήθεια των ψηφιακών.
Μέσα σε ...δύο ημέρες (?) ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κ.Χριστόφορος Τζανακάκης αφαίρεσε από τον κ.Ζορμπά την υπόθεση και ανέθεσε στον εισαγγελέα Εφετών κ. Λ. Καράμπελα να κάνει..... νέα έρευνα (?).

Εκείνος παρέπεμψε την υπόθεση στο Ελεγκτικό Συνέδριο το οποίο έκρινε τον διαγωνισμό άκυρο. Με βάση και το πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου ο κ. Καράμπελας άσκησε τότε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τρία κακουργήματα και τρία πλημμελήματα. Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν ο κ. Κόκκαλης της INTRACOM και ο κ.Ηλίας Γεωργίου της SIEMENS(σημερινός κατηγορούμενος και προφυλακισμένος για το σκάνδαλο των μαύρων ταμείων της SIEMENS).

Στις 10 Δεκεμβρίου 1997 (επί κυβερνήσεως Σημίτη και την ίδια περίοδο που υπογράφονταν οι ....προγραμματικές συμφωνίες του ΟΤΕ) ο κ. Καράμπελας προτείνει να ....απαλλαγούν (?) όλοι οι κατηγορούμενοι, κρίνοντας ότι .....όχι μόνον δεν ζημιώθηκε, αλλ’ αντίθετα, ....ωφελήθηκε...(?) το Δημόσιο από τη σύμβαση του ΟΤΕ με τις εταιρείες SIEMENS και INTRACOM...

ΥΓ. Η συνέχεια της ιστορικής αναδρομής στην 20ετια του σφικτού εναγκαλισμού SIEMENS, INTRACOM, OTE και πολιτικών στο αυριανό άρθρο.Γιατί λαός χωρίς μνήμη είναι λαός χωρίς αύριο!

18 σχόλια:

  1. Για να ενισχύσω τη θεματολογία
    http://1.bp.blogspot.com/_o-Pru2T_WOk/SoTq61B_7TI/AAAAAAAAE6I/UJZh8q55LVw/s1600-h/%CE%96%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82.jpg
    http://2.bp.blogspot.com/__6RaPJY5gdw/SoWWXzMbALI/AAAAAAAAEOA/8OfUM9e4z5w/s1600-h/axilleas_karamanlis.jpg
    Ένα είναι σίγουρο αγαπητοί και να το βάλετε καλά στο μυαλό σας μπας και δούμε καμιά άσπρη μέρα ότι ο Ελληνικός λαός δεν ξεχνά όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να τον κάνουν να ξεχάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι όμως ο λαός ξεχνάει για μια θεσούλα στο δημόσιο. Κι έβγαλαν το "βρώμικο 89" τώρα θα βγάλουν τη "συγκάληψη siemens". Αν ρωτήσετε κάποιον ΠΑΣΟΚΟ τι έγινε το 89?
    "Εφαγε λεφτά ο Μητσοτάκης θα σας απαντήσουν"
    Όταν πάψουν να υπάρχουν θεσούλες στο δημόσιο και όταν ο συνδικαλισμός θα υπηρετεί τους εργαζόμενους, τότε ο Ελληνικός λαός θα αποκτήσει μνήμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άντε μπράβο γιατί μας ζάλισαν τα παπαγαλάκια!Η ιστορία διδάσκει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παντως αγαπητε Πολιτη αλλα σκανδαλα δεν υπηρξαν.Για παραδειγμα για την αγορα των πυραυλων Ματζικ εγινε δικαστηριο και αθωοθηκαν ολοι.Ενταξει δεν μαθαμε την μικρη λεπτομερεια πως μπηκε (απο ποιον και απο ποιανου εντολη)το ονομα του Γ.Λουβαρη στο τελεξ που εφυγε απο το υπουργειο της Εθνικης Αμυνας για την παραγγελια ουτως ωστε να δικαιουται την εισπραξη του αναλογουντως νομιμου ποσοστου απο το κοστος της αγορας.Θυμαμαι μαλιστα οτι ο Λουβαρης ηταν και βαρεια αρρωστος απο ανιατη ασθενεια κατα την διαρκεια της δικης.Τωρα πως βρηκε την δυναμη να ασχοληθει με τα διοικητικα του Ολυμπιακου αργοτερα ειναι αλλη μια αποδειξη για τα θαυματα που γινονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζεις ότι με μερικές χιλιοειπωμένες ιστορίες από το παρελθόν να ξεχάσουμε την πείνα μας και αυτούς που μας έφεραν σ' αυτή τη κατάσταση; Αργά ή γρήγορα θα το καταλάβεις. Στη κάλπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 2:08

    Κι σύ λεφτά στο χρηματιστήριο έχασες? Α, ρε άτιμος σοσιαλισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ με το άρθρο. Γιατί άραγε κανείς δεν τιμωρήθηκε; Γιατί η ΝΔ, όταν έγινε κυβέρνηση, δεν οδήγησε στο δικαστήριο τους κυρίους αυτούς; Γιατί κανείς από τις κυβερνήσεις Σημίτη δε διώχθηκε; Γιατί τα σκάνδαλα συνεχίζονται και με αυτή την κυβέρνηση αμείωτα, όπως δέχεται η εισαγγελέας του Μονάχου και ο βουλευτής κ. Μανώλης (Παυλίδης); Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει; και μη μου πει για παραγραφές, γιατί και οι δύο πίνουν από το ίδιο ποτήρι. Δεν ήρθε η ώρα να το σπάσουμε με τις όποιες συνέπειες ένθεν κακείθεν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Γιάννη Νεμέα
    Δεν δέχεται καμία εισαγγελέας του Μονάχου φίλε αυτό που εσύ γράφεις. Αυτό είναι ένα νομικό τερτίπι που καμιά σχέση δεν έχει με την αλήθεια.
    Σ` αυτή την περίπτωση εξετάζεται η μαρτυρία του κατηγορουμένου και δεν παίρνονται καταθέσεις από μάρτυρες, ώστε να εξακριβωθεί η αλήθεια των λεγομένων του κατηγορουμένου.
    Καταλαβαίνεις τι γίνεται? Ότι πει ο κατηγορούμενος εξετάζεται!

    Μην ξεχνάς ότι η εισαγγελία του Μονάχου με το δήθεν πρόσωπο της κάθαρσης , στην ουσία έχει βοηθήσει τους κατηγορούμενους και όχι τους έχει τιμωρήσει.
    Μιλάμε για δωροδοκίες από την SIEMENS σε πολλά κράτη του κόσμου και το αποτέλεσμα είναι να έχουν μπει φυλακή ΜΟΝΟ 2-3 άνθρωποι, και αυτοί στην ουσία για λίγους μήνες.
    Καλό θα ήταν να μην καταπίνουμε το χόρτο αμάσητο που μας σερβίρουν τα ΜΜΕ ή τα διάφορα συμφέροντα.
    Το άρθρο σου εξηγεί πως ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ λοιπόν αυτοί οι τύποι σαν τον κοντοχωριανό σου (που λέει ο λόγος) Τόμπρα και με ποιον τρόπο.
    Σου εξηγεί επίσης (εκτός και εάν για διαφόρους λόγους δεν θέλεις να το δεις)σε ποια χρονική στιγμή , με ποια κυβέρνηση και με ποιων τις καταγγελίες κινήθηκε η ποινική δίωξη κατά των αναφερομένων στο άρθρο.
    Σου εξηγεί επίσης σε ποια χρονική στιγμή , με ποιες κυβερνήσεις και με ποια ....μεθοδολογία αυτοί ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ!!!!!
    Αυτά είναι ιστορικά δεδομένα που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν ή να "διαπραγματευτούν" μέσω του διαλόγου. Είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η σύμβαση του 1990 για τις ψηφιακές συνδέσεις είχε φέρει σε δύσκολη θέση και το ΚΚΕ, καθώς μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών βρισκόταν ο Χαρίλαος Φλωράκης, "ιερή" μορφή για την ιστορία του κόμματος.
    Όπως λέγεται σε αυτόν ανήκει το περίφημο ..." Να βοηθήσουμε και τον γιο του Πέτρου", στην άτυπη συνεδρίαση των τριών αρχηγών - Φλωράκης, Μητσοτάκης, Αν. Παπανδρέου- που αποφάσισε για τη σύμβαση( Ο Πέτρος Κόκκαλης υπουργός του βουνού των ανταρτών που κατέφηγε στην Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας, ήταν ο πατέρας του Σωκράτη Κόκκαλη. Από εκεί και οι ...στενές επαφές με την ΣΤΑΖΙ, όπως έχουν αποκαλυφθεί).

    Μάλιστα το 1996, όταν αμφισβητήθηκε για πρώτη φορά η πρόσδεση του ΟΤΕ στο άρμα της Siemens, το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η Οικουμενική ήταν αναγκασμένη να επεκτείνει την υφιστάμενη σύμβαση ......"προκειμένου να αντιμετωπιστούν επείγοντα αναπτυξιακά προβλήματα του τότε δημόσιου ΟΤΕ".

    Μαρκούτσι που θέλουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συγνώμη για να καταλάβω. Αυτός ο Ζορμπάς που αναφέρεις είναι ο γνωστός Ζορμπάς που έχει τα μυστικά ραντεβού με τον κ. Γ. Παπανδρέου ?

    Αυτός ο Ζορμπάς που εκείνο το έγγραφο της Γερμανικής Πρεσβείας, που υπεράσπιζε το γερμανικό λόμπι εξοπλιστικών συστημάτων και απευθυνόταν στον Γενικό Γερμανό Γραμματέα εξοπλισμών κ. Καεμπφ ,έλεγε ότι θα πρέπει οι οποιεσδήποτε ενέργειες να γίνουν... όσο είναι ο κ. Ζορμπάς στο Εθνικής Αμύνης και προΐσταται των αγορών των εξοπλιστικών συστημάτων?

    Τάκης-Λάρισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ 2:08 & 5:48

    Εσύ που επιμένεις με το ίδιο σχόλιο.....που ξέρεις τι θα βγάλει η κάλπη
    Πάντως οι πεινασμένοι αποκλείεται να στο είπαν γιατί και εγώ πεινασμένος είμαι και όσοι γνωρίζω και αυτοί πεινάνε.
    Άρα αυτές τις μ@λ@κίες του ¨θα σας δείξουμε εμείς¨ ξέχασε τες.....γιατί τόσα χρόνια οι πεινασμένοι τους το δείχναμε....αλλά περίεργο ακόμα πεινάμε.
    Αν περιμένουν να βγουν από αυτούς που επιλεκτικά ταΐσανε....την κάτσανε την βάρκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Τάκης 6.05
    Αυτός φίλε!!!!!!

    @ Gnik

    Φτωχό και άμυαλο Trolling φίλε.
    Συγχρόνως και με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και γι` αυτό διεγράφη.
    Δεν είναι ο ίδιος με τον προηγούμενο (απ` ότι βλέπω μέσα από τις ΙP τουλάχιστον).

    Μην ασχολείσαι. Είναι η επίσημη γραμμή ....αντιμετώπισης του σκανδάλου της SIEMENS που έχει δώσει εντολή ο ....μετέχων στα λαδωμένα ΔΣ του ΟΤΕ κ. Παπακωνσταντίνου( το συμμετέχων επαναλαμβάνω είναι υπό δικαστική διερεύνηση. Ας περιμένουμε να δούμε ....τι θα δούμε).
    Κάνε μια αγκαλιά τον JD!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Φίλε Ηρακλή,
    ακόμα δεν μπορώ να το καταλάβω. Ο κ. Χριστοφοράκος κατηγορείται ότι δωροδόκησε κυβερνητικά και μη στελέχη από το 2003-2007. Κάποιοι τα πήραν και από τη μια μεριά και από την άλλη. Όλοι αυτοί με συνοπτικές διαδικασίες εξωπέταγμα.
    Τα βουλεύματα και οι νέες έρευνες για κουκούλωμα των λαδιάρηδων όπου υπάρχουν δε μου λένε τίποτα. Είναι κάτι το οποίο μου φέρνει αηδία.
    Περίμενα από την κυβέρνηση Καραμανλή αλλαγή του νομικού πλαισίου και οι κύριοι αυτοί στο σκαμνί. Δυστυχώς δεν το είδα. Βλέπω να διαιωνίζεται η κατάσταση: κάποιοι να φωνάζουν και τα αρπαχτικά να συνεχίζουν ατιμώρητα το έργο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολίτη θεωρώ ότι ο εναγκαλισμός, όπως λες, της SIEMENS με τον ΟΤΕ άρχισε λίγο πιο πριν, δηλαδή από το 1981 και την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.
    Για την ιστορία και μόνο αντιγράφω απο παλαιότερο άρθρο του http://www.antinews.gr, για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να την ξεχνάνε οι παλαιότεροι, σχετικά με την σχέση ΠΑΣΟΚ, Κόκκαλη , ΟΤΕ, SIEMENS:
    "Το 1977 η κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή δημιούργησε την ΕΛΒΗΛ η οποία με τη συμμετοχή του ΟΤΕ και της ΕΤΒΑ ανέλαβε να κατασκευάσει ψηφιακές παροχές για τον ΟΤΕ, τα τηλέφωνα του οποίου ήταν τότε ακόμα …κατοχικά.

    Το 1981, επί κυβέρνησης Γεωργίου Ράλλη, η ΕΛΒΗΛ προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό για την επιλογή του ξένου οίκου που θα ανελάμβανε να της δώσει το απαιτούμενο Know How για την κατασκευή των ψηφιακών.

    Προκρίθηκαν τέσσερις εταιρείες: SIEMENS, ERRICSSON, ALCATEL και GTE . Η κυβέρνηση Ράλλη δεν πρόλαβε να κατακυρώσει το αποτέλεσμα, επειδή μεσολάβησαν οι εκλογές του Οκτωβρίου 1981.

    Η υπονόμευση της ΕΛΒΗΛ άρχισε αμέσως μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, με διάφορα κόλπα, το κυριότερο από τα οποία ήταν το περίφημο «ελληνικό τηλέφωνο» της Βάσως Παπανδρέου.

    Η κ. Παπανδρέου ήταν τότε επικεφαλής του ΕΟΜΜΕΧ (δεξί της χέρι ήταν ο «ταμίας» του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Λάμπρου) και επειδή ως γνωστόν οι σοσιαλιστές είναι και διεθνιστές προώθησε την κατασκευή του «ελληνικού τηλέφωνο» από ΙΝΤΡΑΚΟΜ με υλικά Ανατολικής Γερμανίας.

    Έτσι με πρωτοβουλία της συγκροτήθηκε μια κοινοπραξία , από τον ΕΟΜΜΕΧ και την ΙΝΤΡΑΚΟΜ στην οποία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανέθεσε την κατασκευή 700.000 «ελληνικών τηλεφώνων».
    Με τον τρόπο αυτό η κ. Παπανδρέου, ο κ. Λάμπρου και το ΠΑΣΟΚ νομιμοποίησαν την ΙΝΤΡΑΚΟΜ σαν «ελληνική» κατασκευαστική εταιρεία.

    Για να μην πολυλογούμε φτάνουμε στο ΚΥΣΕΑ της 16ης Σεπτεμβρίου 1986, όπου υπό την προεδρία του Α. Παπανδρέου και εισήγηση της Β. Παπανδρέου ανατέθηκε η προμήθεια των ψηφιακών παροχών του ΟΤΕ αρχικά στις εταιρείες SIEMENS και ERICSSON.

    Ταυτόχρονα έβαλαν την ΙΝΤΡΑΚΟΜ στη συμφωνία από το παράθυρο Τον Ιούνιο του 1989, σε συνεχεία της προηγούμενης απόφασης του ΚΥΣΕΑ, ο Θεοφάνης Τόμπρας αναθέτει, χωρίς μειοδοτικό διαγωνισμό στην ΖΗΜΕΝΣ και την ΙΝΤΡΑΚΟΜ τις πρώτες 470.000 ψηφιακές παροχές» (συμβάσεις 7220 και 7230).

    Από εκείνο το σημείο και μετά ο ΟΤΕ υποδουλώνεται στις δυο εταιρείες."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στις βρωμοδουλειες οι του Πασοκ ειναι μαεστροι,βλ. ποσες φορες την εχουν "φερει" στην ΝΔ πχ με τις αλλαγες των εκλογικων νομων.
    Ο Τομπρας,επι της βασιλειας του, ηταν ανεγγιχτος.Τους παρακολουθουσε ολους,ουτε ο τριςμεγιστος τολμουσε να του παει κοντρα.
    Σε ολα τα κομματα υπαρχουν απατεωνες αλλα στο Πασοκ εχουμε την μεγαλυτερη συγκεντρωση ανα κυβικο εκατοστο.
    Ετσι για για την ιστορια θα αναφερω μερικα απο τα "αγνωστα".Την ΠΕΣΚΑΦΕ της Βασουλας,τα καπνα του Χαρδαλια και παει λεγοντας.
    Επι Πασοκ η Ελλαδα εζησε μερες και καταστασεις που μονο σε καθεστωτα τυπου Σομοζα θα βρεις.Οποιος γινονταν επικινδυνος περιβριζονταν,ξεβρακωνονταν (θυμαστε τους "συνδικαλιστες" που ξεβρακωναν τους αντιπαλους τους?),Δολοφονουνταν! Οποιος εισαγγελεας τολμουσε να κανει ερευνα για καποιο απο τα σκανδαλα εμφανιζονταν σαν απο μηχανης θεος οι "επαναστατες" και τον δολοφονουσαν εν ψυχρω!Το Πασοκ εσπειρε το μισος στην ελληνικη κοινωνια,θυμαστε τα "γαλαζια" και τα "πρασινα" καφενεια?Ουτε Ρουαντα να ημασταν με τους Χουτου και τους Τουτσι.Κατεσπαταλησε ολα τα χρηματα που ειχαν δοθει απο την Εοκ για την ενισχυση της οικονομιας και των υποδομων της χωρας σε ρουσφετια,δωρα στους εαυτους τους,"προικες",προμηθειες κ.α.
    Διογκωσε τον δημοσιο τομεα σε σοβιετικα επιπεδα,εκανε τον λαο τεμπελη και κρατικοδιαιτο για να τον κρατα στο χερι,ερμαιο των κλαδικων ωστε να παραμενει στην εξουσια.Εμετος!!!οχι οτι η ΝΔ και οι αλλοι ειναι λευκες περιστερες αλλα το ΠΑΣΟΚ δεν "παιζετε".Μαφια,Κοζα νοστρα,Πρασινοι Χμερ.
    Ετσι για να μην ξεχνιομαστε.

    G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Γιάννη από Νεμέα
    Φίλε σκέψου λίγο ( με την καλή έννοια φυσικά).
    Λες ότι ο κ. Χριστοφοράκος κατηγορείται ότι δωροδόκησε κυβερνητικά στελέχη του 2003-2007.
    Σου έγραψα ότι αυτό είναι ένα νομικό τερτίπι. Μάλλον δεν το κατάλαβες.

    Σκέψου λοιπόν για ποιο λόγο να "δωροδοκήσει" ο Χριστοφοράκος την ΝΔ? Δεν υπάρχει κάποια σύμβαση!
    Δεν υπάρχει κανένα έργο που θα τρέξει!

    Εκτός αυτού ,η ΝΔ δεν είναι που την κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι ιδιωτικοποίησε τον ΟΤΕ? ( άλλο παραμύθι και αυτό, αφού αυτοί πρώτοι είχαν ξεκινήσει, αλλά στην πορεία βλέποντας ότι με την ιδιωτικοποίηση σταματά και η μεγάλη και διαχρονική ρεμούλα στο ΟΤΕ, ....το ξανασκέφθηκαν και το μετάνιωσαν).
    Με "ιδιωτικοποίημενο" τον ΟΤΕ , γιατί να δωροδοκήσει ο κ. Χριστοφοράκος την ΝΔ?
    Δεν υπάρχει πλέον ενδιαφέρον!

    Εκτός εάν η δωροδοκία που αναφέρεται ο κ. Χριστοφοράκος αφορά το C4I.
    Μα η ΝΔ δεν είναι που δεν το παραλαμβάνει? Αυτή δεν είναι που έβαλε υψηλές ρήτρες για την παραλαβή του?

    Αφού λοιπόν όπως λέει ο κ. Χριστοφοράκος (μέσω των ΜΜΕ πάντα και όχι μέσω της δικαιοσύνης-Πρόσεξέ το- που μπορεί να καλέσει τους μάρτυρες για να το εξακριβώσει- εδώ κολλά η αναφορά του κ. Χριστοφοράκου σε πεθαμένο άνθρωπο-ή να εξετάσει τα διάφορα στοιχεία που μπορεί να προσκομίσει), γιατί η ΝΔ δεν παρέλαβε το C4I?

    Δεν κολλάει το πράγμα. Δεν το βλέπεις?

    Σε προηγούμενο σχόλιο σου είχες αναφερθεί στον κ. Παυλίδη. Μπορείς να μου πεις βάση ποιων στοιχείων τον κατηγορείς. Αφού όπως ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ δεν υπήρχαν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του.

    Μήπως γενικά και αόριστα θέλουμε να πέφτουμε θύματα πολιτικής και αποχαυνωτικής προπαγάνδας?
    Ξεχνάμε τους ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ψευδομάρτυρες που χρησιμοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Βουλή σε Εξεταστική Επιτροπή?
    Που ζούμε? Στο 1940 και δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα την στυγνή προπαγάνδα του Γκέμπελς?
    Το παράδειγμα των Γερμανών που την δεχόντουσαν αδιαμαρτύρητα και οδηγήθηκαν σε έναν φρικαλέο πόλεμο με εκατ. θύματα για την Γερμανία, δεν μας έγινε μάθημα?

    Καλό θα ήταν εάν θέλουμε να λεγόμαστε συνειδητοποιημένοι πολίτες και επιθυμούμε το καλό του τόπου μας ( το δικό μας και των παιδιών μας), να μιλάμε βάσει πραγματικών γεγονότων και όχι πλασμένων από προπαγάνδα ή θέληση των ΜΜΕ.

    Το τελευταίο και μόνο( ΜΜΕ) θα έπρεπε να σε κάνει να ..."ψιλιαστείς" ότι κάτι δεν πάει καλά.
    Την αξιοπιστία τους( χα!) την ξέρουμε, όπως και τα συμφέροντα που κρύβονται από πίσω τους.
    Για να είναι λοιπόν ΟΛΑ εναντίον του κ. Καραμανλή ...κάτι τρέχει. Κάπου έχουν θιχτεί τα συμφέροντά τους.
    Με συγχωρείς για το σχόλιο , αλλά στην ζωή μου έχω μάθει να χρησιμοποιώ την λογική προκειμένου να βγάλω συμπεράσματα!

    Καλό Βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. a. i intracom arxika den itan tou etairia pou idrise o kokkalis..petaxe exo mesa apo ayxiseis kefalaiou(agnostou proeleyseos) kai alla kolpa ton sinaitero tou..

    b. opoios xerei ton logo tis exthras ton mexri tote koliton vardi kai kokkali(kai oxi ton oikogenion pou diatiroun exairetikes sxeseis akoma) kai to pos exase i alcatel to simvolaio apo tin intracom/siemens, xerei kai ti paixtike anamesa stous dio epixirimaties gia ton elegxo tou ote kai me poia stratopaida sinaspistike o kathenas meta..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @G APO CT
    Συμφωνώ οτι το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να διχάσει τους Έλληνες σε φίλους και εχθρούς, σε κυβερνητικούς και αντικυβερνητικούς, σε πράσινους και γαλάζιους, σε εθνικόφρονες και μιάσματα (το τελευταίο κάτι απο πολύ παλιά μου θυμίζει)
    Αντίθετα η Νέα Διακυβέρνηση του καταλληλότερου μεταρρυμιστή κατάφερε να ενώσει τους Έλληνες.
    Με ποιόν τρόπο?
    Στρέφοντας τους όλους μαζί ενωμένους εναντίον της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή