Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008

O σκοτεινός ρόλος του … Άλεξ Ρόντος !


Κατάπληξη μου προξένησε το γεγονός ότι ορισμένοι δημοσιογράφοι ανακάλυψαν τον μυστηριώδη Άλεξ Ρόντος , τον εξ απορρήτων του κ. Γ. Παπανδρέου, αλλά και τις σχέσεις του με τις ΗΠΑ , μετά τα γεγονότα της Γεωργίας.

Σχετικά με τις στενές σχέσεις του με την Ουάσιγκτον είχα αναφερθεί από τον Απρίλιο (Μας χρωστάει ο Γιώργος), αλλά καλό είναι να αναφέρω μια σχετικά αναλυτικότερη περιγραφή της δράσης του στην Ελλάδα με σκοπό την αποκάλυψη των σκοτεινών δραστηριοτήτων του.

Καταρχάς μιλάμε ( με ότι αυτό σημαίνει ) για τον Σύμβουλο επί Εξωτερικής Πολιτικής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ανδρέα Γ. Παπανδρέου (εδώ).

Γεννήθηκε στην Τανζανία το 1954 και μεγάλωσε στην Αφρική . Σπούδασε Ιστορία στην Οξφόρδη.

Μετά τριάντα χρόνια που θα ανοίξουν κάποια αρχεία ,θα φανεί από …πότε δραστηριοποιήθηκε στα … «δύσκολα» και σε ....ποιους ρόλους.

Για να μην περιμένετε τόσο διάστημα καλό θα ήταν να σας αναφέρω περιληπτικά την …. «δράση του».

Στα … «δύσκολα» τον έβαλε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ιάκωβος (CIAκωβος κατά τον Α. Παπανδρέου) χρίζοντας τον επικεφαλής της ανθρωπιστικής οργάνωσης Orthodox Christian Core, που ανέπτυσσε δραστηριότητα στη Μαύρη Ήπειρο.

Το 1992 ο Ιάκωβος (όλως τυχαίως) αποφάσισε να στείλει στη …..Σερβία μια αποστολή της Οργάνωσης με επικεφαλής τον Άλεξ Ρόντος.

Στην Αθήνα τον πρωτοείδαμε το 1998 μαζί με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού κ. Άντριου Άθενς .

Με το που ανέλαβε υπουργός Εξωτερικών ο κ. Γ. Παπανδρέου τοποθέτησε τον- άγνωστο σε όλους -Άλεξ Ρόντος ....αμέσως στην κεφαλή της Υπηρεσίας Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ).

Διαχειριζόταν όλα τα χρήματα που διέθετε το ΥΠΕΞ σε ΜΚΟ αλλά και μυστικά κονδύλια για την «άσκηση πολιτικής» στα Βαλκάνια με ……έμφαση την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Άλεξ Ρόντος με τις πλάτες του κ. Γ. Παπανδρέου (και όχι μόνο όπως καταλαβαίνεται) ανέλαβε και τον χειρισμό κρίσιμων Εθνικών μας θεμάτων.

Όταν άρχισε η εθνοκάθαρση κατά των Σέρβων, με στόχο την ανατροπή του Μιλόσεβιτς, ήταν εκεί ο Άλεξ....

Ο ίδιος διαψεύδει ( τι άλλο) ότι υπήρξε ελληνική χρηματοδότηση των οργανώσεων της αντιπολίτευσης και επιμένει πως ούτε ένα δολάριο αμερικανικής βοήθειας δεν πέρασε μέσα από ……ελληνικά κανάλια.

Γεγονός είναι πως η ηγεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ συμβουλευόταν τον κ. Ρόντος για τα εσωτερικά της Σερβίας και τον καλούσε στην Ουάσιγκτον για συναντήσεις με τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Πίκερινγκ, με στελέχη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου και μέλη του Κογκρέσου.

Από την άλλη πλευρά οι άνθρωποι του Μιλόσεβιτς μίλαγαν για τον σύμβουλο του υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου με κάθε άλλο παρά κολακευτικά λόγια...

Άνθρωπο, ….των Αμερικανών τον χαρακτήριζαν και δεν είχαν καθόλου άδικο.

Σε συνάντηση που είχαν λίγα χρόνια αργότερα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο τότε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Κόλιν Πάουελ με τον κ. Γ. Παπανδρέου, ο υπεύθυνος για θέματα νοτιοανατολικής Ευρώπης κ. Φρίντμαν είπε για τον παριστάμενο κ. Ρόντο: «Υπουργέ, είναι ο άνθρωπός μας στα Βαλκάνια, και αυτός που έριξε τον Μιλόσεβιτς»…….

Με τα ….διαπιστευτήρια του κ. Γ. Παπανδρέου βρέθηκε στο πλευρό του κ. Κοστούνιτσα, όταν ο τελευταίος ανέλαβε την προεδρία της Γιουγκοσλαβίας, το 2000, ενώ ιδιαίτερα στενές σχέσεις είχε και με τον …..δολοφονηθέντα, το 2003, πρωθυπουργό της Σερβίας Ζόραν Τζίντζιτς.

Μετά την ήττα του ΠΑΣΟΚ το 2004, ο Άλεξ Ρόντος-κάθε άλλο παρά τυχαία -βρέθηκε στη Γεωργία ως σύμβουλος της κυβέρνησης του προέδρου της Μιχαήλ Σαακασβίλι.

Φυσικά όπως καταλαβαίνετε έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στη... δοκιμή που έγινε για να μετρηθούν οι αντοχές της «αρκούδας» αλλά και προσωπικά του Βλαντιμήρ Πούτιν...

Η παρουσία του Άλεξ Ρόντος πάντα στην πρώτη γραμμή των γεγονότων φανερώνει και την υψηλόβαθμη θέση του σε …..υπηρεσίες των ΗΠΑ που κινούν υπογείως τα νήματα .

Άλεξ Ρόντος ! Ο εξ απορρήτων του Αρχηγού της Αξιωματικής μας Αντιπολίτευσης , αλλά και μέλος του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου υπεύθυνος επί ….εξωτερικών θεμάτων !!!!

Πιστεύετε ακόμα στις …συμπτώσεις ;


ΥΓ. Υπενθυμίζω ότι ο κ. Γ.Παπανδρέου τον είχε χρίσει ….πρέσβη εκ προσωπικοτήτων και με αυτόν τον τίτλο, του πρώην πρέσβη μας (Former Ambassador of Greece), κινείται τώρα στα Βαλκάνια-ΗΠΑ- Καύκασο.


Πηγή:«tovima»,«kathimerini»,«eleytherotipia»

20 σχόλια:

  1. Ήταν παρών στα «Συνέδρια της Σύμης» που διοργανώνει κάθε καλοκαίρι ο Γιώργος Παπανδρέου, τόσο πέρυσι στην Πάρο, όσο και φέτος στη Χαλκιδική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. diladi stin ellada paizei episima ton rolo tou simvoulou kai anepisima tou sindesmou me to amerikaniko katestimeno

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πιο ωραίο το αναφέρει ο Παπαδιόχου στην καθημερινή.Σύμφωνα με αυτόν ο Ρόντος επιχείρησε και το άλμα από τη διεθνή στην εγχώρια πολιτική σκηνή. Το όνομά του ως υποψηφίου προτάθηκε στις βουλευτικές εκλογές στην εκλογική περιφέρεια της Λακωνίας. Ομως, ο κ. Ρόντος «κόπηκε» από την Επιτροπή Ψηφοδελτίων της Χαριλάου Τρικούπη με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς όπως θυμάται μέλος της, «όλοι είπαμε πως θα μας πάρουν με τις πέτρες, εάν πάει να κάνει προεκλογική εκστρατεία στη Μάνη, στα ....αγγλικά.. ».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετά τη συνάντηση Σημίτη - Κλίντον, έφτασε στα χέρια του Ανδρέα, ένα non paper για το τι συζητήθηκε και το οποίο χαρακτηρίστηκε μεν πλαστό αλλά υλοποιήθηκε μέχρι κεραίας...
    Σε κείνο το non paper λοιπόν "ο
    Γιώργος Παπανδρέου ορίζεται ειδικός αξιωματούχος σύνδεσμος της ελληνικής κυβέρνησης με το Λευκό Οίκο..."
    Μήπως αυτό φωτίζει την μετέπειτα πρεμούρα του Γιωργάκη με την ανάδειξη του Ρόντος;
    Μήπως κατά κάποιο τρόπο είναι συνάδελφοι και απλά ο καθένας διαπρέπει "εφ’ ω ετάχθη"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ monahikoslikos
    Έτσι όπως τα λες είναι φίλε!Μην ξεχνάμε και τη δημόσια έκρηξη του κ. Θ. Πάγκαλου, , όταν έκανε λόγο για στελέχη που κινούνται στο κτίριο της Βασιλίσσης Σοφίας και μιλάνε μόνο αγγλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παιδιά με πείσατε! Ο Ρόντος είναι ξεκάθαρα νεφελίμ και μάλιστα βαρβάτο.
    Δεν θα περάσει η Μαχτανέ εδώ. Ας το πάρουν κάποιοι χαμπάρι επιτέλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το non paper επιβεβαιώνει δις ο Παπαϊωάννου (δημιουργός Ποντίκι, Αντί) στο πρόσφατο βιβλίο του "η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει"

    jkr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραίο κόλπο, ο Καραμανλής είναι με τους Ρώσσους και ο Παπανδρέου με τους Αμερικάνους. Ο Καραμανλής το 1993 είχε λάβει μέρος σε συγκέντρωση υπέρ του Κάρατζιτς, το 2008 που τον συνέλαβαν δεν είπε κουβέντα. Μήπως θυμάστε στην εξεταστική επιτροπή για τους TOR- M1, που η ΝΔ αποκαλούσε τους Ρώσσους μαφιόζους και απατεώνες; Πότε είχαν δίκιο, τότε ή τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Ανώνυμο 9.57
    Φίλε μου αν ήσουν παλαιός αναγνώστης των άρθρων μου , θα ήξερες (αφού το έχω γράψει)ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπιζε η Ρωσία(για την Ελλάδα) ήταν η δυσφήμιση που υπέστη στο παρελθόν, καθόσον στις προηγούμενες αγορές(ΤΟR-M1) είχε αναμιχθεί η ρωσική μαφία ως μεσάζων.
    Έτσι τα τελευταία χρόνια δεν θέλουν να έχουν μεσολαβητές και θέλουν να συνομιλούν κατευθείαν με την κυβέρνηση, για το λόγο αυτό ίδρυσαν μια εταιρεία την Rosobovoronexport εκτός πρεσβείας στον Άλιμο.
    Πλέον οι συναλλαγές με την Ρωσία είναι διακρατικές χωρίς μεσάζοντες,γι` αυτό και επιτεύχθηκε τιμή για τα 450 Ρωσικά ΤΟΜΑ ΒΜP-3, στο 1/3 των αντίστοιχων του ΝΑΤΟ.
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παπαϊωάννου κωστάκης έφτιαξε το καλό ποντίκι με άλλους 4 πασίγνωστους. Του Αντί που δυστυχώς έκλεισε ως περιοδικό λέγεται Παπουτσάκης. Αλήθεια, ποιός τους πληρώνει και γράφουν το διαδικτυακό, χωρις διαφήμιση, χωρις τίποτα ?
    Αν είναι μεράκι, υποκλίνομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πλέον οι συναλλαγές με την Ρωσία είναι διακρατικές χωρίς μεσάζοντες,γι` αυτό και επιτεύχθηκε τιμή για τα 450 Ρωσικά ΤΟΜΑ ΒΜP-3, στο 1/3 των αντίστοιχων του ΝΑΤΟ.
    Φιλικά
    politis-gr


    tha itheles na gineis pio safhs?
    sto kalo forum tou defencenet.gr, einai oloi pikramenoi yiati to pirame panakriva xwris ola ekeina ta xarakthristika pou tha to ekanan aksiomaxo.
    Tha xarw na dw kapoia enhmerwsh sxetika
    eyxaristw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Ανώνυμο12.36
    Φίλε κοίτα σχετικό άρθρο του Νίκου Καρατουλιώτη
    Υποστρατηγου ε.α. Μέλος Εθνικού Συμβουλιόυ Επιτροπής Ειρήνης (ΕΕΔΥΕ), Μέλος Κίνησης Εθνικής Άμυνας
    ( εδώ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Παπαϊωάννου ήταν πέρα από δ/ντης στο Ποντίκι 1979-2005 και αρχισυντάκτης στο Αντί στα πρώτα χρόνια και αν και γράφει από την αριστερή ιστορική σκοπιά των γεγονότων ουσιαστικά υποστηρίζει ότι πλέον μεταδικτατορικά η φιλοαμερικανική παράταξη είναι άλλη.

    Η μεταστροφή και μάλλον ορθότερα η επανενεργοποίηση της εξωτερικής μας πολιτικής είναι τόσο ορατή που πλέον δύσκολα πείθουν όσοι εμφαίνονται να μην την αντιλαμβάνονται..

    jkr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ politis: Αν και το σχόλιό σου για τον Ρόντο είναι σωστό, η ορθή κατ' αρχήν τοποθέτησή σου υπέρ της ελληνορωσικής προσέγγισης (αγωγοί κλπ.) σε οδηγεί σε λανθασμένα συμπεράσματα υπέρ της επιλογής του ΒΜΡ-3. Το συγκεκριμένο τεθωρακισμένο δεν το αγοράζουμε στο 1/3 της τιμής των νατοϊκών, αλλά σε τιμή μεγαλύτερη από τα νατοϊκά. Αν διαιρέσεις τα 1,2 δις Ευρώ με τα 415 ΒΜΡ-3 που παίρνουμε βγαίνει τιμή μονάδας 3 εκ. Ευρώ, ενώ π.χ. η Φινλανδία αγόρασε το κορυφαίο δυτικό τεθωρακισμένο CV-90 (πολλές κλάσεις ανώτερο του ΒΜΡ-3) σε τιμή μονάδος 2,67 εκ. Ευρώ. (βάλε στο wikipedia τη λέξη CV 90 και θα το δεις). Τα όσα λέει ο απόστρατος στο λινκ που έδωσες είναι ψευδή:
    1. Δεν έγιναν δοκιμές τεθωρακισμένων στην Ελλάδα, ούτε πρώτευσε το ΒΜΡ-3 σε αυτές.
    2. Δεν είναι το κορυφαίο στον κόσμο, αλλά το χειρότερο, γιατί έχει πολύ λεπτή θωράκιση και δεν αντέχει σε πλήγματα. Έχει αγοραστεί μόνο από τριτοκοσμικές χώρες και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που το αγόρασαν ψάχνουν να το ξεφορτωθούν. Ο ρωσικός στρατός δεν έχει αγοράσει πάνω από 100, γιατί στην Τσετσενία έγιναν όλα φέρετρα για τους μεταφερόμενους στρατιώτες, λόγω λεπτής θωράκισης. Στις πρόσφατες σκηνές από τη Ν. Οσετία δεν υπήρχε ούτε ένα ΒΜΡ-3.
    3. Οι Ρώσοι μας έλεγαν για συμπαραγωγή και είχαν κάνει μνημόνια συνεργασίας με ΜΕΤΚΑ, ΕΛΒΟ κλπ., αλλά τώρα που πήραν το συμβόλαιο είπαν ότι αν θέλουμε συμπαραγωγή θα κοστίσει πολύ παραπάνω. Η κατάληξη είναι ότι ελληνικής κατασκευής θα είναι μόνο οι ασύρματοι και οι εκτοξευτές καπνογόνων. Όλα τα άλλα θα είναι ρωσικά, ακόμα και τα πολυβόλα, όπου θα μπει ρωσικό που θέλει αλλα πυρομαχικά από το ελληνικής κατασκευής MG-3, δημιουργώντας προβλήματα εφοδιασμού.
    4. Το ΒΜΡ-3 δε μπορεί να αντιμετωπίσει άρματα μάχης, γιατί το μεν πυροβόλο του είναι χαμηλής πίεσης / ταχύτητας και βάλλει μόνο οβίδες κατά προσωπικού (όχι αντιαρματικές), ο δε πύραυλος ΑΤ-4 που εκτοξεύει δε μπορεί να τρυπήσει τη θωράκιση σύγχρονων αρμάτων όπως το Λέοπαρντ 2. Οποιαδήποτε σκέψη αντιμετώπισης αρμάτων με ΒΜΡ-3 είναι αυτοκτονία για τα ΒΜΡ-3.

    Συνολικά το πρόγραμμα ΒΜΡ-3 είναι ένα τεράστιο λάθος, και η μόνη δικαιολόγησή του είναι η πολιτική απόφαση συνεργασίας με τη Ρωσία. Η οποία είναι ορθή μεν επί της αρχής, αλλά εδώ μας οδήγησε σε μεγάλο λάθος επί της ουσίας.

    Ένας γνώστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Ανώνυμο 11.38
    Φίλε μου δηλώνεις "γνώστης" και το σέβομαι.
    Όμως το να αποκαλείς ανώνυμα έναν υποστράτηγο και μέλος της Κίνησης Εθνικής άμυνας, ως ψεύτη να μου επιτρέψεις να σου πω ότι αποτελεί "χοντροκομένη" ...(βάλε όποια μη προσβλητική λέξη θέλεις εσύ). :))
    Δεν θα ήθελα να χρησιμοποιήσω την λέξη ..προβοκάτσια, γιατί δεν το νομίζω!
    Το ανώνυμος vs επώνυμος, το "γνώστης" vs υποστράτηγος στον απλό παρατηρητή αφήνει μια ...γεύση περίεργη.Δεν θα ήθελα βέβαια εγώ να την υιοθετήσω.
    Αντιτίθεστε στο θέμα τιμής.Με συγχωρείς αλλά η προσέγγιση σου και η διαίρεση του τελικού κόστους με τον αριθμό των ΤΟΜΑ είναι λανθασμένη.
    Η κοστολόγηση για κάποιον που είναι "γνώστης" περιλαμβάνει 1) Τιμή ανά μονάδα 2) Τιμή ανά μονάδα + κόστος συντηρήσεως + κόστος υποστηρίξεως 3) Τιμή ανά μονάδα + όλα τα παραπάνω + εγχώριο κόστος παραγωγής.
    Δεν θα ήθελα να επεκταθώ περισσότερο απλώς το αναφέρω για να μην παρασύρεσαι από πολύ απλές κοστολογικές ...."οριοθετήσεις".
    Αν μιλήσουμε μόνο για την τιμή μονάδος θα σε παραπέμψω στο Στρατηγική 09-06 144 τεύχος, "Οι Ρώσοι μας προσφέρουν την ποιο σύγχρονη έκδοση του ΒΜΡ-3 με πρόσθετη θωράκιση και νυχτερινά σκοπευτικά της SAGEM. Τιμή αγοράς 1,2 εκατομμύρια $. Μας προσφέρουν επίσης την μεταφορά της γραμμής παραγωγής στην Ελλάδα για 400 οχήματα."
    Στο αντίστοιχο δυτικό CV-90 τιμή μονάδος είναι 2,67 εκ. Ευρώ.(όπως παραδέχεσαι και εσύ).
    Αντιτίθεστε στο θέμα θωράκισης.Μα το ΤΟΜΑ που αγοράζουμε είναι το BM-3M HEL.Τι σημαίνει αυτό; Η έκδοση "Μ" περιλαμβάνει πρόσθετη ενισχυμένη θωράκιση. Η επιλογή κρίνεται ανάμεσα στην θωράκιση ERA που προσφέρουν οι Ρώσοι και σε μια παθητικού τύπου που προσφέρουν οι ισραηλίτες.
    Αναφέρεις ότι δεν έγιναν δοκιμές. Κάνεις λάθος φίλε. Δοκιμές έγιναν(μιλώ από προσωπική πείρα) εδώ και στην Ρωσία όπου είχε μεταβεί η αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης του ΓΕΣ.
    Μπορώ επίσης να σου πω ότι από τις δοκιμές έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την κινητικότητα του οχήματος.Εκείνο όμως που εντυπωσίασε την επιτροπή είναι η ευστοχία των δυο πυροβόλων ,μέσω ενός ειδικού συστήματος σταθεροποίησης που φέρουν τα συγκεκριμένα οχήματα.
    Θα μπορούσα να σου αναφέρω πλείστες άλλες πληροφορίες αλλά δυστυχώς το πνεύμα του blog μου (πολιτικοκοινωνικό)δεν μου επιτρέπει να αναλωθώ σε εκτενέστερους σχολιασμούς περί στρατιωτικών θεμάτων.
    Η άποψη σου είναι απόλυτα σεβαστή και το σχόλιο μου δεν εμπεριέχει καμία μορφή μομφής, αλλά προσπαθώ να συμβάλω στην καλύτερη ενημέρωση.
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ politis:
    Η ανωνυμία μερικές φορές είναι προϋπόθεση για να μιλήσουν ορισμένοι άνθρωποι που αλλιώς δε θα μπορούσαν να μιλήσουν... σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο δεν είναι η δική μου προσωπική αξιοπιστία σε σχέση με αυτήν του κ. Καρατουλιώτη, αλλά τίνος τα λεγόμενα επιβεβαιώνονται από τα διαθέσιμα στοιχεία:
    1. Ως προς τις δοκιμές: δε διαφωνώ ότι το ΒΜΡ-3 δοκιμάστηκε στην Ελλάδα όπως λες (άλλωστε τα έχει και η Κύπρος). Αλλά ο κ. Καρατουλιώτης γράφει ότι το ΒΜΡ-3 "προ τριετίας ήρθε πρώτο στις δοκιμές που έγιναν εδώ", που σημαίνει ότι δοκιμάστηκαν κι άλλα, ανταγωνιστικά τεθωρακισμένα. Όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, ούτε δημοσιεύτηκε ποτέ ότι ήρθαν στην Ελλάδα για να δοκιμαστούν π.χ. M2 Bradley, CV-90, Warrior.
    2. Ως προς την τιμή, έχεις δίκιο στη διάκριση που κάνεις, αλλά και τα 2,67 εκ. Ευρώ για τα Cv 90 των Φινλανδών προκύπτουν από διαίρεση της συνολικής τιμής της συμφωνίας δια τον αριθμό, άρα και αυτά αφορούν συνολικό πακέτο (με υποστήριξη κλπ.) - ξαναδές το wikipedia, για τη συνολική τιμή μιλάει. Συνεπώς το 2,67 εκ. Ευρώ για τα Cv 90 των Φινλανδών είναι άμεσα συγκρίσιμο με τα 3 εκ. Ευρώ για τα δικά μας ΒΜΡ-3, και η σύγκριση είναι συντριπτική. Αυτό που γράφεις περί 1,2 εκ. $ είναι τιμή του 2006, και είναι η τιμή που έδιναν οι Ρώσοι όταν το θέμα "παιζόταν" ακόμα (όπως μιλούσαν και για "μεταφορά της γραμμής παραγωγής στην Ελλάδα για 400 κομμάτια"-εσύ το γράφεις). Τώρα πια δεν ισχύει ούτε το ένα ούτε το άλλο, διότι με την "πολιτική απόφαση ανάθεσης" δεν προσδιορίστηκε η διαμόρφωση, παρά μόνο το χρηματικό αντάλλαγμα. Και άρα οι Ρώσοι έχουν κάθε λόγο να μας "ρίξουν" σε αυτό που αγοράζουμε με το φιξαρισμένο ποσό. Είδες εσύ σκοπευτικά της SAGEM; Ρώσικα θα είναι (Vesna-K). Είδες γραμμή παραγωγής στην Ελλάδα; Μόνο τα καπνογόνα θα φτιάξουμε, ακόμα και τα πολυβόλα ρώσικα θα είναι, ενώ θα μπορούσαν μια χαρά να είναι ελληνικής κατασκευής MG3 που χρησιμοποιεί όλος ο στρατός.
    3. Ως προς την πρόσθετη θωράκιση στην οποία αναφέρεσαι, η μεν ρωσική απορρίφθηκε από τα ΗΑΕ μετά από πολλές δοκιμές, η δε ισραηλινή προφανώς χρεώνεται έξτρα, και επιπλέον θέτει ζητήματα βάρους (θέτοντας σε αμφισβήτηση και τις πολυδιαφημιζόμενες αμφίβιες ικανότητες του οχήματος), που με τη σειρά τους δημιουργούν θέματα φθοράς αναρτήσεων και ανάγκης ισχυρότερου κινητήρα (όπου όμως οι Ρώσοι δε μας δίνουν το νεώτερο μοντέλο των 660 ίππων, αλλά το παλιότερο των 550, πουσαρισμένο μάλιστα για να φτάσει σε αυτή την ιπποδύναμη). Για όλα αυτά μπορείς να διαβάσεις στο τελευταίο τεύχος της "Ελληνικής Άμυνας και Ασφάλειας", σελ. 38. Θα σου πρότεινα επίσης να διαβάσεις το αναλυτικό δημοσίευμα του ίδιου περιοδικού, τεύχος Απριλίου.
    4. Αντιλαμβάνομαι ότι επηρεάζεσαι στις απόψεις σου από δημοσιεύματα του περιοδικού Στρατηγική και της αντίστοιχης ιστοσελίδας defencenet.gr (ένα κομμάτι το παραθέτεις αυτούσιο - αυτό περί ευστοχίας των πυροβόλων που εντυπωσίασε την επιτροπή). Όμως αυτό το περιοδικό, κάποτε αξιόπιστο, πουλήθηκε το 2005 σε εκδοτική επιχείρηση με επικεφαλής το σύμβουλο του ΥΕΘΑ Γκουριώτη, και συνεπώς είναι πλέον κυβερνητικό φερέφωνο. Θα σου πρότεινα για σφαιρικότερη ενημέρωση την "Ελληνική Άμυνα & Ασφάλεια" που ανήκει στην αρχική, αξιόπιστη συντακτική ομάδα της "Στρατηγικής". καθώς και την αντίστοιχη ιστοσελίδα, π.χ. http://www.hellenicdefense.gr/eidiseis/e080512a.html

    Επίσης φιλικά.
    Και για να αποφύγω την υπογραφή "γνώστης" που ενόχλησε, να υπογράψω ως
    "κάποιος που σε περίπτωση πολέμου θα υποστεί από πρώτο χέρι τα μειονεκτήματα του ΒΜΡ-3".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ 2.50
    Φίλε σεβαστή η άποψη σου, το ξανατονίζω, αλλά άκου και την φιλική συμβουλή μου.
    Τα στρατιωτικού περιεχομένου περιοδικά και τα αντίστοιχα διαδικτυακά μέσα ΟΛΑ εξυπηρετούν συμφέροντα διαφόρων ...τύπων!
    Πλέον η ειδικότητα του επί στρατιωτικών θεμάτων δημοσιογράφου είναι η πλέον επικερδής.
    Παίζονται πολλά παιχνίδια.Πιο πολύ πίστευε έναν Στρατιωτικό γνώστη του θέματος "εκ του σύνεγγυς" παρά τα περιοδικά!
    Περίμενε να τα δεις από κοντά για να διαμορφώσεις και την δική σου άποψη.
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συγγνώμη που επεμβαίνω αλλά στην Ελλάδα δοκιμαστικέ και το CV 9030 και το αναβαθμισμένο Marder 1. Αυτό έγινε το φθινόπωρο 2004. Πάντως αναμένεται με ενδιαφέρον το αν θα υπογραφεί η σύμβαση μετά από ότι έγινε στην Γεωργία. Θα δεχτούμε μεγάλες πιέσεις από τις ΗΠΑ να ακυρώσουμε ή να αναβάλουμε την υπογραφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το πρόβλημά μας πάντως δεν είναι τα όπλα και τι λένε οι έμποροι για τις προδιαγραφές και το προμόσιον, αλλά οι άνθρωποι της ελλάδας που έχουν φθαρεί από την υπονόμευση με πράκτορες ασύδοτους πολλά χρόνια.

    ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΤΟΝ «ΠΑΣΧΟΝΤΑ» ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗ

    Του Βασίλη Ν. Τριανταφυλλίδη
    (Χάρρυ Κλυνν)
    Χαιρετούμε με τον προσήκοντα σεβασμό το «μεγάλο διπλωματούχο ιστορικό», τον «υμνητή» της φιλελεύθερης πολιτικής παρακαταθήκης ΤΟΥ MILTON FRIEDMAN, τον «υπερήφανο μαθητή» του «σεσημασμένου» νεοταξίτη αμπελοφολόσοφου Νίκου Δήμου, τον «αβανταδόρο» της «επιστημονικής ληστοσυμμορίας» Ρεπούση-Λεωντσίνη, τον «ιδεολογικό παρατρεχάμενο» της «παρέας» Ανδριανόπουλου, Ευαγγελόπουλου, Μπήτρου, Παπανδρόπουλου, Χρηστίδη, τον αθεράπευτο θιασώτη του «αμερικάνικου ονείρου» και του «άσχημου, αλλά βολικού μπλου τζιν»!!!

    Χαιρετούμε των «πρωτοπόρο των αγραμμάτων», το νέο δείγμα του «ελεγχόμενου μικροαστικού λαϊκισμού» που ανακάλυψε «το διχασμό της δυτικής φιλοσοφίας, της αντίληψης δηλαδή που έχουμε για τον κόσμο που έχει μακρά ιστορία. Από τη μία υπάρχουν οι «ηπειρωτικοί φιλόσοφοι» (continentals) και από την άλλη οι Αγγλοσάξωνες…»
    Πρωτοποριακώς ανατριχιαστική η φιλοσοφική σκέψη που θα μείνει ακέραια στην αιωνιότητα για να δείχνει στον τυφλό κόσμο ότι πέραν των μεγάλων της ανθρώπινης σκέψης (Πλάτωνας, Αριστοτέλης, Στωικοί, Επικούρειοι, Ντεκάρτ, Σπινόζα, Λάιμπνιτς, Λοκ, Κοντιγιάκ, Ντιντερό, Χιουμ, Καντ, Χέγκελ, Μαρξ, Νίτσε, Κοντ, Μπέρξον, Μπασελάρ, Χάιντεγκερ, Σαρτρ… υπάρχει και ο εκ Κοζάνης «Πάσχων» μανδραβέλης φιλόσοφος, ιστορικός, αρθρογράφος ειδικός σε θέματα πολιτικά, επιστημονικά, οικονομικά, περιβαλλοντικά, στρατιωτικά, βιοτεχνολογικά, απορρυπαντικά, ποδοσφαιρικά, ενδοκρινολογικά, ηλεκτρολογικά, υδραυλικά, ζαχαροπλαστικά, εδώδιμα αποικιακά, είδη κιγκαλερίας και είδη υγιεινής! (Μακάρι να ήξερε να τραβάει και το καζανάκι!)
    Χαιρετούμε τον «Πάσχοντα» Mανδραβέλη γεννηθέντα το 1963 στην Kοζάνη. Σπουδάσαντα οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Aθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο της Nέας Yόρκης "New School for Social Research".
    (Εσείς που νομίζατε ότι θα σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο της Λάρισσας;)
    Από 1982 εργαζόμενο(;) σε αθηναϊκές εφημερίδες και περιοδικά. Σήμερα αρθρογραφούντα στην εφημερίδα «Καθημερινή».
    Μέλος της «΄Eνωσης Συντακτών Hμερησίων Eφημερίδων Aθηνών» (EΣHEA), του Oικονομικού Eπιμελητηρίου Eλλάδος, της Eλληνικής Eταιρείας Oικονομολόγων, του Electronic Frontier Foundation (EFF), και της «American Association for the Advancement of Science».
    (Εσείς νομίζατε ότι δε θα ήταν μέλος της AMERICAN ASSOCIATION;)

    Χαιρετούμε τον εμπνευστή της «συλλογικής ιδιοκτησίας της γνώσης», (!) τον βαθυστόχαστοι αναλυτή του «δομικού στοιχείου κάθε ζώντος συστήματος», τον χαριτοσυνεντευξιαζόμενο μετά της «Λολίτας» γίγαντα της σκέψης, τον υπέρμαχο της Φιλευλεύθερης Συμμαχίας που δεν έχει καμία σχέση με το Ουράνιο Τόξο, τα Σκόπια και τον Τζορτζ Σόρος…

    Χαιρετούμε τον «Πάσχοντα» Μανδραβέλη, υπέρλαμπρο άστρο της Θεωρίας του «ιστορικού ενταφιασμού» και τους ομοϊδεάτες του Παναγιωτόπουλο, Λιάκο, Λούκο, Νικολακόπουλο, Πεσματζόγλου, Ρεπούση, Κουλούρη καθώς και τα κραυγάζοντα δημοσιογραφικά απομεινάρια του Ιού της Ελευθεροτυπίας και των άλλων «εκσυγχρονιστικών αμερικανοϊσραηλινών φυλλάδων» τύπου Καθημερινής.

    Χαιρετούμε τον ιστορικά ημίαιμο «Καθημερινό» ινστρούχτορα της Νεοταξικής κουλτούρας μια και αναρωτιέται «πως και τι» περί του«ολοκαυτώματος» (όχι, βεβαίως, του Εβραϊκού) αλλά του Ποντιακού, και των «γενοκτονιών» επί το γενικότερο και απαντούμε στο ερώτημα αν και γνωρίζουμε ότι ο «Πάσχων» Μανδραβέλης θα συνεχίζει να μεταφέρει, προσβάλλοντας βάναυσα ιστορία και δημοσιογραφία , μόνο όσα του υπαγορεύονται…

    ΤΙ ΕΝΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ «ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ»
    Η γενοκτονία ως όρος διαμορφώθηκε κυρίως στη δίκη της Νυρεμβέργης το 1945, όπου δικάστηκε η ηγεσία των ναζιστών εγκληματιών του πολέμου. Συγκεκριμένα ο όρος σημαίνει τη μεθοδική εξολόθρευση, ολική ή μερική, μιας εθνικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας. Πρόκειται για ένα πρωτογενές έγκλημα, το οποίο δεν έχει συνάρτηση με πολεμικές συγκρούσεις. Ο γενοκτόνος δεν εξοντώνει μια ομάδα για κάτι που έκανε, αλλά για κάτι που είναι. Στην περίπτωση των Ελλήνων του Πόντου, επειδή ήταν Έλληνες και Χριστιανοί.
    Αποτελεί το βαρύτερο έγκλημα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, για το οποίο μάλιστα δεν υπάρχει παραγραφή.Η διεθνής κοινότητα αναγνώρισε άμεσα ή έμμεσα τις άλλες δύο γενοκτονίες του αιώνα μας, των Εβραίων και Αρμενίων. Η γενοκτονία των Ποντίων έχει τις ίδιες ηθικές αναλογίες με αυτές των Εβραίων και των Αρμενίων, δυστυχώς όμως αποτελεί τη λιγότερο μνημονευόμενη και περισσότερο λησμονημένη από τους εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς.

    ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΙΑΠΡΑΧΤΗΚΕ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ;
    Ο Ποντιακός Ελληνισμός, από την πτώση της αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας (1461) γνώρισε συνεχείς διωγμούς, σφαγές, ξεριζωμούς και προσπάθειες για το βίαιο εξισλαμισμό και εκτουρκισμό του, με αποκορύφωμα τη συστηματική και μεθοδευμένη εξόντωση–γενοκτονία του αιώνα μας.
    Επτά χρόνια μετά την άλωση της Πόλης, οι Οθωμανοί κατέλαβαν την Τραπεζούντα. Η οθωμανική κατάκτηση του μικρασιατικού Πόντου μπορεί να διαριθεί σε τρεις περιόδους.
    Η πρώτη αρχίζει με την άλωση της Τραπεζούντας το 1461 και λήγει στα μέσα του 17ου αιώνα. Την περίοδο αυτή οι Τούρκοι κρατούν μάλλον ουδέτερη στάση κατά των Ελλήνων του Πόντου.
    Η δεύτερη αρχίζει στα μέσα του 17ου αιώνα και λήγει με το τέλος του πρώτου ρωσοτουρκικού πολέμου. Χαρακτηρίζεται με τη θρησκευτική βία κατά των χριστιανικών πληθυσμών. Κατά την περίοδο αυτή πραγματοποιούνται οι ομαδικοί εξισλαμισμοί των ελληνικών πληθυσμών.
    Η τελευταία περίοδος, που τελειώνει το 1922 υποδιαιρείται σε δύο υποπεριόδους. Η πρώτη αρχίζει με τη συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή, το 1774. Χαρακτηρίζεται από τη συστηματική προσπάθεια των τοπικών αρχών να μην εφαρμόζουν προς όφελος των χριστιανώντους φιλελεύθερους νόμους. H δεύτερη υποπερίοδος αρχίζει το 1908 και χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη του τουρκικού εθνικισμού.

    Η ΝΕΟΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ
    Από τους βαλκανικούς πολέμους και από τους επίσημους συμβούλους, των Γερμανών, οι Νεότουρκοι διδάχθηκαν ότι μονάχα με την εξαφάνιση των Ελλήνων και Αρμενίων θα έκαναν πατρίδα τους τη Μικρά Ασία. Οι διάφορες μορφές βίας δεν αρκούσαν για να φέρουν τον εκτουρκισμό.
    Η απόφαση για την εξόντωσή τους πάρθηκε από τους Νεότουρκους το 1911, εφαρμόστηκε κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου και ολοκληρώθηκε από το Μούσταφα Κεμάλ (1919 – 1923).
    Το Νεοτουρκικό Κομιτάτο «Ένωση και Πρόοδος» ιδρύθηκε το 1889. Στο συνέδριο τους, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1911 πάρθηκε η απόφαση, ότι η Μικρά Ασία πρέπει να γίνει μωαμεθανική χώρα. Η απόφαση αυτή καταδίκασε σε θάνατο διάφορες εθνότητες.
    Οι Τούρκοι στον Πόντο άρχισαν με την επιστράτευση όλων από 15 έως 45 ετών και την αποστολή τους σε Τάγματα Εργασίας. Παράλληλα αμφισβήτησαν το δικαίωμα των Ελλήνων να ασκούν ελεύθερα τα επαγγέλματά τους και επί πλέον απαγόρευσαν τους μουσουλμάνους να εργάζονται επαγγελματικά με τους Έλληνες με την ποινή της τιμωρίας από τις στρατιωτικές Αρχές. Κατ΄ αρχάς οι άτακτες ορδές των Τούρκων επιτίθονταν στα απομονωμένα ελληνικά χωριά κλέβοντας, φονεύοντας, αρπάζοντας νέα κορίτσια, κακοποιώντας και καίγοντάς τα.
    Οργανωμένες επιθέσεις Οι Τούρκοι χωρίς προσχήματα πια περνούν στην επίθεση. Από κάθε γωνιά του Πόντου και της Μικράς Ασίας έρχονται καταγγελίες. Οι σποραδικές δολοφονίες αρχίζουν να αυξάνονται. Χωρικοί, που πήγαιναν να δουλέψουν στα χωράφια τους, βρίσκονταν καθημερινά δολοφονημένοι.
    Οι διωγμοί εκδηλώθηκαν αρχικά με τη μορφή σποραδικών κρουσμάτων βίας, καταστροφών, απελάσεων και εκτοπισμών. Φαίνονταν σαν να προέρχονταν από ανεύθυνα κυρίως στοιχεία. Πολύ γρήγορα όμως έγιναν συστηματικοί, πιο οργανωμένοι και εκτεταμένοι και στρέφονταν τόσο κατά των Ελλήνων όσο και κατά των Αρμενίων. Εμπνευστής και εγκέφαλος αυτής της επιχείρησης της γενοκτονίας ήταν ο Μεχμέτ Ταλαάτ, υπουργός των Εσωτερικών της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Με δικές του εντολές, που καλούσαν τις αρχές να μη δείχνουν κανένα έλεος και για τoυς χριστιανούς, εξαπολύθηκαν οι διωγμοί κατά των «ανεπιθύμητων» εθνοτήτων σε μια τεράστια έκταση.
    Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναγκάστηκε, σε ένδειξη πένθους, να κλείσει στις 15 Μαϊου 1914 όλες τις εκκλησίες και τα σχολεία και να καταγγείλει στις Μεγάλες Δυνάμεις τους νέους διωγμούς. Δεν κατάφερε όμως τίποτε γιατί κηρύχθηκε στο μεταξύ ο Α΄ Παγόσμιος πόλεμος, στον οποίο η Τουρκία έλαβε μέρος ως σύμμαχος της Γερμανίας, έχοντας πια την ευχέρεια να εφαρμόσει πλήρως το παλιότερο σχέδιο της εξόντωσης των χριστιανών.

    ΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ
    Η εφαρμογή αυτής της πολιτικής ανάγκασε χιλιάδες Έλληνες των παραλίων της Μικρασίας να εγκαταλείψουν τις προαιώνιες εστίες τους και να μετοικήσουν με πολυήμερες εξοντωτικές πορείες.
    Σύμφωνα με μια έκθεση της Ελληνικής Πρεσβείας, με ημερομηνία τον Ιούνιο του 1915 είναι γραμμένα τα εξής: «Οι εκτοπιζόμενοι από τα χωριά τους δεν είχαν δικαίωμα να πάρουν μαζί τους ούτε τα απολύτως αναγκαία. Γυμνοί και ξυπόλητοι, χωρίς τροφή και νερό, δερόμενοι και υβριζόμενοι, όσοι δεν εφονεύοντο οδηγούντο στα όρη από τους δημίους τους. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς πέθαιναν κατά την πορεία από τα βασανιστήρια. Το τέρμα του ταξιδιού δεν σήμαινε και τέρμα των δεινών τους, γιατί οι βάρβαροι κάτοικοι των χωριών, τους παρελάμβαναν για να τους καταφέρουν το τελειωτικό πλήγμα ...»
    Σκοπός των Τούρκων ήταν, με τους εκτοπισμούς, τις πυρπολίσεις των χωριών, τις λεηλασίες, να επιτύχουν την αλλοίωση του εθνολογικού χαρακτήρα των ελληνικών περιοχών και να καταφέρουν ευκολότερα των εκτουρκισμό εκείνων που θα απέμεναν.
    Το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η ήττα της Τουρκίας από τις δυνάμεις της Αντάντ και το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου έφερε μια προσωρινή ανάπαυλα στο απάνθρωπο σχέδιο των Νεότουρκων. Η νέα τουρκική κυβέρνηση υποχρεώνεται από τις νικήτριες δυνάμεις να δώσει άδειες επιστροφής στους λίγους εξόριστους που είχαν απομείνει.
    Το τελικό πλήγμα. Το 1919 αρχίζει νέος διωγμός κατά των Ελλήνων από το κεμαλικό καθεστώς, πολύ πιο άγριος κι απάνθρωπος από τους προηγούμενους. Εκείνος ο διωγμός υπήρξε η χαριστική βολή για τον ποντιακό ελληνισμό.
    Στις 19 Μαϊου, με την αποβίβαση του Μουσταφά Κεμάλ στη Σαμψούντα, αρχίζει η δεύτερη και σκληρότερη φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας. Με τη βοήθεια μελών του Νεοτουρκικού Κομιτάτου συγκροτεί μυστική οργάνωση, τη Mutafai Milliye, κηρύσσει το μίσος εναντίον των Ελλήνων και σχεδιάζει την ολοκλήρωση της εξόντωσης του ποντιακού ελληνισμού. Αυτό που δεν πέτυχε το σουλτανικό καθεστώς στους πέντε αιώνες της τυραννικής διοίκησής του, το πέτυχε μέσα σε λίγα χρόνια ο Κεμάλ, εξόντωσε τον ελληνισμό του Πόντου και της Ιωνίας.
    Η τρομοκρατία, τα εργατικά τάγματα, οι εξορίες, οι κρεμάλες, οι πυρπολήσεις των χωριών, οι βιασμοί, οι δολοφονίες ανάγκασαν τους Έλληνες του Πόντου να ανέβουν στα βουνά οργανώνοντας αντάρτικο για την προστασία του αμάχου πληθυσμού. Τα θύματα της γενοκτονίας θα ήταν πολύ περισσότερα, αν δεν υπήρχε το επικό και ακατάβλητο ποντιακό αντάρτικο.

    Η ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ
    Με την επικράτηση του Κεμάλ, οι διωγμοί συνεχίζονται με μεγαλύτερη ένταση. Στήνονται στις πόλεις του Πόντου τα διαβόητα έκτακτα δικαστήρια ανεξαρτησίας, που καταδικάζουν και εκτελούν την ηγεσία του ποντιακού ελληνισμού. Το τέλος του Πόντου πλησιάζει. Οι φωνές λιγοστεύουν.
    Ελληνικός λαός - Προσφυγικός λαός … Τον επίλογο της τραγικής ποντιακής γενοκτονίας αποτελεί ο βίαιος ξεριζωμός των επιζώντων μετά τη νίκη της Τουρκίας. Με τη συνθήκη της ανταλλαγής των πληθυσμών έρχονται στην Ελλάδα και τα τελευταία ζωντανά υπολείμματα. Οι ξεριζωθέντες εγκαταλείπουν την πατρώα γη και όλα τα υπάρχοντά τους. Παίρνουν μαζί τους ιερά κειμήλια και λίγο χώμα από τη γη του Πόντου. Αφήνουν πίσω τη Μαύρη Θάλασσα και μπαίνουν στην Άσπρη Θάλασσα. Φτάνουν στην Ελλάδα.
    Η προσφορά των Ελλήνων του Πόντου στο ελληνικό κράτος. Πάμφτωχοι, έχοντας αφήσει πίσω τους περιουσίες και πλούτη, έφτασαν ταλαιπωρημένοι από τις διώξεις, με το φόβο ακόμη ζωντανό μέσα τους, κι εγκαταστάθηκαν δίχως να χάσουν το θάρρος τους, εδώ κι εκεί στη νέα ελληνική πατρίδα. Σκόρπισαν σε χωριά και πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης, στους συνοικισμούς της πρωτεύουσας και σε άλλες περιοχές, με μοναδικό εφόδιο την αυτοπεποίθηση, την αισιοδοξία, την αγάπη στη γη και τα γράμματα ή τις τέχνες.
    Αλλά και με την τραγική θέση της η Ιωνία ήλθε να διαδραματίσει τον εθνικό της ρόλο. Μοναδική αλλά και μεγάλη παρηγοριά ότι οι ξεριζωμένοι πρόσφυγες, οι αιώνιοι Ακρίτες, θωράκισαν τη Μακεδονία και τη Θράκη. Περισσότεροι από 700.000 πρόσφυγες από τη Μικρασία και τον Πόντο εγκαταστάθηκαν στη βόρεια Ελλάδα. Οι Ίωνες, με μια πλούσια πολιτισμική και εθνική παράδοση, συνέβαλαν στην επιβεβαίωση της εθνικής ταυτότητας.

    Η Γαλλία και η «ποινικοποίηση της άρνησης».
    Εγκρίθηκε από την Γαλλική εθνοσυνέλευση η πρόταση νόμου για την ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους. Πέντε χρόνια μετά από την αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας η πρόταση νόμου έρχεται να πλαισιώσει την θεσμική κατοχύρωση του θλιβερού ιστορικού γεγονότος. Η γενοκτονία των Αρμενίων από τους Νεότουρκους είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός για το γαλλικό κράτος…
    Αλλά εδώ αξιοθρήνητε mister Mandravelis είναι, βλέπεις, Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε… Είθε να βρεθεί κάποιος να σε λυπηθεί!
    Vasilis N. Triantafyllidis
    (Harry Klynn)
    Komninon 21, Kalamaria 55 131
    ---------------------------
    klynn@otenet.gr
    ----------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή