Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

Τα παιχνίδια προπαγάνδας του CNN





To όργιο προπαγάνδας από το CNN συνεχίζεται. Όπως μεταδίδει το RΤ (Russia today) μερικά από τα video που μετέδωσε το Αμερικανικό CNN , σχετικά με τις διαμαρτυρίες στο Βελιγράδι την ημέρα της σύλληψης του Ράντοβαν Κάρατζιτς, δεν ήταν στην πραγματικότητα από τη σερβική πρωτεύουσα.

Οι δραματικές λήψεις από τις φωτιές , τα οδοφράγματα και την αντίδραση της αστυνομίας με τα κανόνια νερού κατά των διαδηλωτών ,είχαν ληφθεί το 2006 κατά τη διάρκεια αναταραχών σε άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα , στην Βουδαπέστη της Ουγγαρίας.

Όμως η εντολή ήταν να παρουσιάσουν στην διεθνή κοινή γνώμη την Σερβία ως μια χώρα που κυριαρχεί η βία, με ποικίλα ταραχοποιά στοιχεία, επιβεβαιώνοντας και επιβραβεύοντας στα μάτια των πολιτών την επιχείρηση … «αρετή» που της επιβλήθηκε.

Το CNN (Cable News Network) εδώ και αρκετά χρόνια έχει χάσει κάθε έννοια εγκυρότητας «περπατώντας» σε σκοτεινά και δύσοσμα επικοινωνιακά «λαγούμια».

Έχει περιέλθει σε μια κατάσταση που δίκαια χαρακτηρίζεται από τους ανά την υφήλιο χιουμορίστες σε …GNN (Geobbels News Network).

Ποιος μπορεί άλλωστε να ξεχάσει παρόμοια περιστατικά αυθεντικής προπαγάνδας όπως το video με την Αφγανή γυναίκα που εκτελέστηκε εν ψυχρώ στο στάδιο της Καμπούλ το 1999, αλλά μεταδόθηκε από το CNN ενάμισι χρόνο αργότερα ως ντοκουμέντο μετά φυσικά την καταστροφή των δίδυμων πύργων ;

Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι αμέσως μετά την επίθεση στους δίδυμους πύργους , το εντολοδόχο προπαγανδιστικό κανάλι CNN και φερέφωνο της παγκόσμιας πολιτικής των Η.Π.Α., έδειξε στιγμιότυπα πανηγυρισμού από το λαό της Παλαιστίνης …δηλαδή από τους Άραβες…υπονοώντας το συσχετισμό Αράβων και Τρομοκρατών της Αλ Κάιντα , αν και αποδεδειγμένα τα στιγμιότυπα πανηγυρισμού αφορούσαν παλαιότερες στιγμές από εκείνες της 11/09/2001 ;

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την διαμαρτυρία της Λιβύης το 2006 για επιλεκτική χρήση και «μαγείρεμα» … υλικού συνέντευξης του Μουαμάρ Καντάφι από το CNN.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι η Συρία κατηγόρησε επίσημα στα Ηνωμένα Έθνη το CNN για ισραηλινή προπαγάνδα, αφού παρουσίαζε ισραηλινούς στρατιώτες να επιχειρούν δήθεν εντός της επικράτειας της Συρίας, κατευθύνοντας την αεροπορική επιδρομή σε φορτίο όπλων που προοριζόταν για την Χεσπολλάχ.

Με τον τρόπο αυτό το CNN προσπαθούσε να περάσει την άποψη πως το Ισραήλ μπορεί να στέλνει στρατεύματα όπου και όποτε το επιθυμεί.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα video ανταποκρίσεων από το Κόσσοβο και στις αναφορές τους για εκατοντάδες ομαδικούς τάφους Κοσσοβάρων αμάχων , που ποτέ δεν υπήρξαν και ακόμα …..τους ψάχνουνε.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις προπαγανδιστικές «κατασκευασμένες» συνεντεύξεις με τους συγγενείς των θυμάτων της ……εγκληματικότητας των Σέρβων ,που στην συνέχεια αποδέχθηκαν ότι πράγματι χρηματίστηκαν προκειμένου να ισχυριστούν αυτά τα οποία ήθελε ο ….σκηνοθέτης.

Ο κύριος λόγος που γίνονται όλα αυτά, είναι γιατί κάποιοι προσπαθούν να παρακάμψουν τη δημοκρατία με έμμεσο τρόπο, προσπαθώντας να διαμορφώσουν απόψεις, γνώμες και να ελέγξουν τη ψυχολογία του συνόλου.

Διαπομπεύουν επιλεγμένους στόχους και …δακτυλοδείχνουν ενόχους με βαρυσήμαντο ύφος και την αυτοπεποίθηση χειρούργου.

Ζούμε μέσα σε μια αποστειρωμένη κοινωνία, που φαινομενικά είναι ελεύθερη αλλά ουσιαστικά κατευθύνεται και ελέγχετε μέσα από ένα αόρατο χαλινάρι στις σκέψεις, στις κρίσεις, τις ιδέες και τις απόψεις.

Ο Βολτέρος έλεγε ότι «όποιος έχει τη δύναμη να σε κάνει να πιστέψεις σε παραλογισμούς, έχει τη δύναμη να σε κάνει να πράξεις αδικίες».

4 σχόλια:

  1. Πανίσχυροι, παγκόσμιας εμβέλειας μηχανισμοί προπαγάνδας και πλύσης εγκεφάλου. Και απέναντί τους; Δυό-τρείς υγιείς φωνές, πένες, ιστολόγια. Θεωρητικά, με βάση τους συσχετισμούς δυνάμεων, είστε χαμένοι.
    Έλα όμως που εγώ είμαι πάντα με το αουτσάιντερ και ποτέ με το φαβορί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με λίγα λόγια, το CNN πραγματοποιεί ένα παιχνίδι με το μυαλό των ανθρώπων.
    Είναι γνωστό πως το 2007 ήταν έτος ορόσημο, καθώς, για πρώτη φορά σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ, ο πληθυσμός των πόλεων υπερέβει σε παγκόσμιο επίπεδο τον πληθυσμό τής υπαίθρου. Ο μισός και πλέον πληθυσμός της γης, λοιπόν, ζει σε πόλεις, και μάλιστα το 2030 υπολογίζεται ότι τα αστικά κέντρα θα φιλοξενούν τα πέντε από τα οκτώ δισεκατομμύρια κατοίκους τού πλανήτη. Η αχαλίνωτη αυτή αστικοποίηση, σε άμεσο συνδυασμό με την εξάπλωση των media σε παγκόσμιο επίπεδο, δίνει τη δυνατότητα η πληροφορία ή αλλιώς η προπαγάνδα να φτάνει σε όλο και μεγαλύτερα κομμάτια του παγκόσμιου πληθυσμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρόγραμμα του CNN εκπέμπει ήδη σε 209 χώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι πασίγνωστη εδώ και πολύ καιρό αυτή η τακτική . Τόσο απροκάλυπτα εφαρμόζει την προπαγάνδα του που είναι πλέον για γέλια και για κλάματα η κατάσταση.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η δόλια απάτη κατά των γενοκτονημένων Σέρβων, την οποία διαδίδουν πουλημένα ΜΜΕ και διάφοροι ψευτοπροοδευτικοί φασίστες:
    Τη "δίκαιη δίκη" του Κάρατζιτς, ίσως την πάει η ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΣΑ αυτοκρατορία σε καταδίκη του σε ισόβια...
    Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε όμως, το γεγονός ότι ο "χασάπης των Σκοπίων", σφαγέας Λιούμπε Μποσκόσκι, απελευθερώθηκε, με περίεργες διαδικασίες, έγινε δεκτός με τιμές ήρωα από το VMRO των Σκοπίων και προαλείφεται και για Πρόεδρος των Σκοπίων. Ο σφαγέας!!! Επίσης δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός, ότι ένας αποδεδειγμένα ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ, ο Κενάν Ακίν, ο άνθρωπος που πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ τον Σολωμό Σολωμού, όχι μόνο δεν προσήχθη σε κανένα "διεθνές" δικαστήριο, αλλά έγινε και "υπουργός" του ψευδοκράτους της ΤΔΒΚ.
    Γράφει η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Νταϊάνα Τζονστόουν.
    "Η σημερινή κατάσταση, γράφει ήταν αποτέλεσμα μακροχρόνιας προετοιμασίας κέντρων στα οποία συνεργάστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες στρατιωτικοί, πολιτικοί, σχεδιαστές και δημοσιογράφοι. Ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 η CIA είχε οργανώσει ένα κέντρο εκπαίδευσης Κοσσοβάρων εθνικιστών και έναν ισχυρό μηχανισμό προπαγάνδας επί Αλβανικού εδάφους. Κατά την διάρκεια του 1999 η δραστηριότητα αυτή μεταφέρθηκε επί του Κοσσόβου στην Αμερικανική βάση Καμπ Μποντστιλ. Κεντρικός στόχος ήταν να προετοιμαστεί η Διεθνής Κοινή γνώμη έτσι ώστε να αποδεχτεί αυτή το Κόσσσοβο ως ανεξάρτητο κράτος.. Μάλιστα όσοι δημοσιογράφοι δεν ήταν συνεργάσιμοι τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ευρώπη, απομακρύνθηκαν, ή έχασαν την δουλειά τους στο μέσο που εργάζονταν. Αντιθέτως παρέμειναν όσοι με ψευδή και συκοφαντικά κείμενα καθιστούσαν τον αρχηγό των Σέρβων Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς δολοφόνο του λαού του και των Κοσσοβάρων. Μεταξύ αυτών και ο Ρότζερ Κοέν ο οποίος έφτασε να βάλει στο στόμα του Σέρβου ηγέτη λόγια που ποτέ δεν είχε εκστομίσει και πράξεις δολοφονικές στις οποίες ποτέ δεν είχε προβεί..Σήμερα χρόνια μετά μάθαμε από τους ίδιους του Κοσσοβάρους πως κατ’ εντολή των Αμερικανών επιτίθονταν στα αστυνομικά τμήματα της Πρίστινα για να την προκαλέσουν την βίαιη αντίδραση των Σέρβων.»
    http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/id=39141592,61095896,47044184
    Ούτε ο Γιουγκοσλαβικός Στρατός ούτε η Σερβική Αστυνομία δεν έχουν τίποτα να κάνουν με τα γεγονότα της Σρεμπρένιτσα ή τον πόλεμο της Βοσνίας. Αυτό παραδέχονται ακόμα και οι γραπτές αναφορές των κρατών του ΝΑΤΟ. Στην κύρια αναφορά της Δανικής κυβέρνησης που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο του 2001, ξεκάθαρα αναφέρεται: «Δεν υπάρχει καμμία ένδειξη ότι δραστηριότητα έλαβε χώρα σε συνεργασία με το Βελιγράδι, ούτε σε βαθμό πολιτικής, ούτε και στρατιωτικής συνεργασίας.»
    Αντιθέτως με ό,τι θέλει ο κατήγορος να πιστέψουμε, οι προσπάθειες του προέδρου Μιλόσεβιτς, κατευθύνθηκαν αποκλειστικά προς την εξεύρεση σταθερότητας και ειρήνης. Αντιθέτως από το να δώσει διαταγές για μαζική σφαγή, οι προθέσεις του Μιλόσεβιτς προς τους Μουσουλμάνους της Σρεμπρένιτσα, αποδεικνύονται από την απόφασή του να παράσχει σανίδα σωτηρίας σε 1.000 Μουσουλμάνους μαχητές της Σρεμπρένιτσα που είχαν εγκλωβιστεί στον ποταμό Ντρίνα. Με πρόταση του Κάρλ Μπίλτ, ο Μιλόσεβιτς είχε παράσχει σε αυτούς τους στρατιώτες καταφύγιο και ασφαλή διάδρομο διαφυγής προς την Ουγγαρία.
    Ένα άλλο πολύ σημαντικό ζήτημα το οποίο παραμένει κρυμμένο από την κοινή γνώμη, είναι το γεγονός ότι οι Γιουγκοσλαβικές αρχές είχαν συλλάβει αρκετά άτομα που εμπλέκονταν στα γεγονότα της Σρεμπρένιτσα. Χαρακτηριστική είναι η υπόθεση του Ντράζεν Ερντέμοβιτς, ενός Κροάτη, που παραδέχθηκε ότι ο ίδιος προσωπικά είχε εκτελέσει πάνω από εκατό άτομα. Συνελήφθη στο Νόβι Σάντ της Σερβίας, το 1996 και καταδικάστηκε με κατηγορίες για δολοφονίες και εγκλήματα πολέμου. Αντιμετωπίζοντας την καταδικαστική απόφαση της Γιουγκοσλαβίας, απαίτησε την έκδοσή του στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ως Κροάτης πολίτης. Το δικαστήριο της Χάγης τον καταδίκασε σε πέντε χρόνια φυλάκισης και του παραχώρησε πρόωρη αποφυλάκιση και νέα ταυτότητα. Η κυβέρνηση Μιλόσεβιτς συνέλαβε πολλά μέλη της μονάδας του Ερντέμοβιτς, αλλά αυτοί άξαφνα αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι από την επόμενη δυτικόφιλη κυβέρνηση μετά τον Οκτώβριο του 2000.
    http://www.imdleo.gr/diaf/files/nwo-10/plasta_milosev.pdf
    No one should accuse the Serbs of committing "genocide" when there are 50,000 Muslim refugees who live in Belgrade alone. None of them are hiding in the attics or basements from the "Nazi Serbs," like the Jews had to do in Germany, but they live a normal life. More than 10,000 Muslim solders fought side by side with their Serbian counterparts against Bosnian Muslim government troupes in the area of Bihac. If one accuses the Serbs of "genocide" practice, then the Croats and the Bosnian Muslims are guilty o f the same. There are more then 600,000 Serbian refugees who are "cleansed" from Muslim and Croat-held territories.
    http://www.balkan-archive.org.yu/kosta/MIRRORS/bosnian.question/truthnot.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή