Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

Παιχνίδια….. με γερμανικά όπλα !


Μεγάλο θέμα έχει δημιουργηθεί αυτές τις ημέρες στην Γερμανία καθώς εντοπίστηκαν όπλα γερμανικής προέλευσης στα χέρια Γεωργιανών.

Συγκεκριμένα έκθεση του γερμανικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, ARD, , υποστηρίζει ότι οι γεωργιανές ειδικές δυνάμεις που επιχείρησαν στην Νότια Οσετία ήταν οπλισμένες με το επιθετικό HK G36, ένα όπλο που κατασκευάζεται στην Γερμανία από την εταιρεία «Heckler & Koch».

Ο τηλεοπτικός οργανισμός προσκομίζει φωτογραφίες και video που αποδεικνύουν το γεγονός.

Ποια είναι όμως η πολιτική, το καθεστώς και η σχετική νομοθεσία περί εξαγωγών όπλων στη Γερμανία;

Σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία , όλες οι εξαγωγές όπλων θα πρέπει να εγκριθούν από την κυβέρνηση.

Η «μερίδα του λέοντος » των Γερμανικών εξοπλισμών που εξάγονται, πηγαίνει στους εταίρους στο ΝΑΤΟ και τις ευρωπαϊκές χώρες , πάντοτε με το πράσινο φως του Βερολίνου .

Η Γερμανική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι όταν πρόκειται να γίνει εξαγωγή όπλων προς άλλες χώρες , αυτές θα πρέπει να ανταποκρίνονται σε κάποιες προδιαγραφές , προκειμένου να δώσει την συγκατάθεση της.

Τονίζει ότι σε καμιά περίπτωση δεν συναινεί για εξαγωγές όπλων σε περιοχές συγκρούσεων.

Βέβαια άσχετα με το τι ισχυρίζεται το Βερολίνο, όλοι ξέρουμε ότι στο παρελθόν έχει δεχτεί κριτικές για την έγκριση των εξαγωγών όπλων σε χώρες της Μέσης Ανατολής, στο Ισραήλ και σε άλλα έθνη στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Ενώ όλα αυτά έχουν ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών στην Γερμανία ,έρχεται (τυχαία ;) το Βρετανικό περιοδικό «Jane's Defence Weekly» να δώσει …δήθεν….άλλοθι στο Βερολίνο.

Ισχυρίζεται ότι η εταιρεία «Heckler & Koch» είχε ζητήσει την έγκριση για να προμηθεύσει την Γεωργία με διάφορες εκδόσεις του επιθετικού όπλου G36, πλην όμως το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών απέρριψε την αίτηση με την αιτιολογία …. ότι η Γεωργία είχε εμπλακεί σε πόλεμο.

Δεν το σχολιάζω καθόλου καθώς μπερδεύουν χρονικές στιγμές και αιτιάσεις. Πάντα βέβαια …ηθελημένα !

Από την μια λοιπόν το Βερολίνο προσπαθεί να στείλει μήνυμα στην Μόσχα ότι … «επ`αυτού δεν γνωρίζει τίποτα» και από την άλλη ο γερμανικός κατασκευαστής των όπλων, «ποιεί την νήσσα» αρνούμενος να σχολιάσει τα ντοκουμέντα του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού.

Σε κάθε περίπτωση, το περιστατικό δείχνει ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με τον έλεγχο των εξαγωγών όπλων της Γερμανίας, των κανονισμών και την παρακολούθηση του τελικού προορισμού των όπλων αυτών.

Βέβαια υπάρχουν και οι διαφορετικές φωνές που προσεγγίζουν καλύτερα το θέμα και ισχυρίζονται ότι τα όπλα αυτά δεν δοθήκαν από την Γερμανία , αλλά από άλλη χώρα του ….ΝΑΤΟ (που νόμιμα τα είχε προμηθευτεί από την Γερμανία, δήθεν για τα …αστυνομικά της τμήματα) , μέσα από το κανάλι των αποστολών Γεωργιανών στρατιωτών ως ….ειρηνευτική δύναμη στο Κοσσυφοπέδιο, στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.

Το όφελος σε αυτή την περίπτωση είναι τριπλό .α) Εφοδιάζει τις ειδικές δυνάμεις της Γεωργίας με τα πλέον σύγχρονα όπλα για το κτύπημα της στην Νότια Οσετία β) Προσφέρει ένα συνεχές ...δέλεαρ αύξησης των Γεωργιανών στρατιωτών στους τόπους που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της. Από τους 80 Γεωργιανούς στρατιώτες στο Κόσσοβο πριν λίγα χρόνια , φθάσαμε σήμερα τους 2.000 στο Ιράκ, καθιστώντας την Γεωργία την τρίτη χώρα από πλευράς αριθμού στρατιωτών -μετά τις ΗΠΑ και την Μεγάλη Βρετανία- στο …….εκτελούμενο έργο, και γ) Προκαλεί τριγμούς στις σχέσεις Ρωσίας –Γερμανίας σπέρνοντας … «ζιζάνια».

Ονόματα δεν χρειάζονται αφού όλοι, σαν μεγάλα παιδιά που είστε , …….καταλαβαίνετε!

8 σχόλια:

  1. Να είσαι καλά φίλε που τα βγάζεις φόρα-παρτίδα, γιατί τα δικά μας ΜΜΕ..... τα έχουν ΚΟΨΕΙ αυτά! Φυσικά κατόπιν Ατλαντικών εντολών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον οι "διαφορετικές φωνές" είναι και οι σωστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ερώτηση:

    Μήπως τα συγκεκριμένα G36 πουλήθηκαν όταν η Heckler&Koch ήταν στη ιδιοκτησία της Βρετανικής Royal Ordnance (BAE Systems);;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τότε πουλήθηκαν προς την χώρα του ....ΝΑΤΟ.
    Κατασκευάζονται στην Γερμανία βέβαια και το Βερολίνο δεν είχε καμία αντίρρηση!
    Στα χέρια των Γεωργιανών περιήλθαν σταδιακά τα τελευταία 2 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και στη Βρετανία και στις ΗΠΑ έχουν G36. Λογικά κάποια από αυτά πήγαν στη Γεωργία.

    Σημ: Έχεις κάνει ένα μικρό ορθογραφικό λάθος στο τέλος. Μάλλον ήθελες να πεις "καταλαβαίνετε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Ιθαγενής

    ...και μια μικρή αναφορά στην Ελληνική συνεισφορά: πυραλαύκατους, αεροναυαγοσωστικά, όλμους, εκπαίδευση κλπ, γιατί δεν μας φταίνε πάντα οι άλλοι όταν βρεθούμε στη θάλασσα πατώντας ταυτόχρονα σε δύο βάρκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και που να μπουκάρουν οι Ρώσοι στην Ουκρανία που παίζει με τη φωτιά...Εκεί θα δούμε και Αμερικάνικα όπλα made in NATO!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι Γερμανοί "δώρισαν" στο Ισραήλ τρία πυρηνικά υποβρύχια κατασκευής από την πρώην HDW του Κιέλου κατά εντολή του Μπάρμπα Σαμ. Συμμετείχαν στον βομβαρδισμό της Σερβίας, ενώ κανονικά θα έπρεπε να ντρέπονται να πάνε και διακοπές εκεί, μετά τις απάνθρωπες καταστροφές στον 2ο πόλεμο. Συμμετέχουν στις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν στην εμπόλεμη ζώνη. Εχθές βομβαρδίστηκαν στο Αφγανιστάν 52 παιδιά. Αυτοί είναι οι "πολιτισμένοι σύμμαχοι και φίλοι μας". Την επόμενη φορά όμως, ο νέος στρατηγός Πάτον μπορεί να πείσει και τους άλλους των επιτελείων για την αναγκαιότητα του ευνουχισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή