Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

Τα μυστικά έχουν την τάση να δραπετεύουν.


Για κάποιους τα μυστικά πρέπει να μένουν ασφαλισμένα και μακριά από τα αδιάκριτα μάτια και μυαλά . Πλανώνται πλάνην οικτράν.

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Ron Suskind-ένας από τους εγκυρότερους Αμερικανούς δημοσιογράφους, τιμηθείς με βραβείο Πούλιτζερ-,έφεραν αναστάτωση τόσο στον Λευκό Οίκο , όσο και στο επιτελείο του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων Τζον Μακέιν .

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο Ron Suskind στο νέο βιβλίο του «The Way of the World A Story of Truth and Hope in an Age of Extremism» που κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα στις ΗΠΑ, ο Λευκός Οίκος ήταν αυτός που έδωσε εντολή στην CIA να χαλκεύσει έγγραφο για να ενοχοποιήσει τον Saddam Hussein.

Όπως αναφέρει ο συγγραφέας έχει τις μαγνητοφωνημένες καταθέσεις δύο ανωτάτων στελεχών της CIA, που βεβαιώνουν ότι τους τελευταίους μήνες του 2003 ο Λευκός Οίκος «διέταξε» τη CIA να ετοιμάσει ένα άκρως απόρρητο μνημόνιο απευθυνόμενο δήθεν στον Saddam , το οποίο υποτίθεται ότι είχε συντάξει τον Ιούλιο του 2001 ο Tahir Jalil Habbush, αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του Ιράκ.

Το έγγραφο σημείωνε μεταξύ άλλων, ότι ο Mohammed Atta,- ο άνθρωπος που οργάνωσε την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης –είχε στενές επαφές με το ιρακινό καθεστώς και ότι το πρόγραμμα κατασκευής όπλων μαζικής καταστροφής…..«προχωρούσε χωρίς καθυστερήσεις».

Μάλιστα η Ουάσιγκτον διοχέτευσε με τον τρόπο της αυτό το πλαστό «σημαντικό ντοκουμέντο» στον διεθνή Τύπο και σε ορισμένους συμμάχους.

Τον Δεκέμβριο του 2003 η εφημερίδα «The Sunday Telegraph» είχε ρεπορτάζ σχετικά με το …. «έγγραφο», κάτι που έδωσε ….αφορμή στον Tony Blair, να μιλήσει για ....«τεκμηριωμένη δικαίωση» της απόφασής του να υποστηρίξει τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους στην εισβολή στο Ιράκ.

Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική. Ο Ron Suskind καταλογίζει και στους Βρετανούς ευθύνες αφού σύμφωνα με τις πηγές του (οι μαγνητοφωνημένες καταθέσεις των δύο ανωτάτων στελεχών της CIA) ο Tahir Jalil Habbush, είχε ενημερώσει τη βρετανική υπηρεσία πληροφοριών, πολύ προτού αρχίσει ο πόλεμος, ότι το Ιράκ είχε τερματίσει «από καιρό» το πρόγραμμα κατασκευής μέσων μαζικής καταστροφής.

Οι Βρετανοί με την σειρά τους προώθησαν στην Ουάσιγκτον την πληροφορία, αλλά η Ουάσιγκτον έκρινε ότι .....«δεν εξυπηρετεί» τους σκοπούς της και η πληροφορία….. θάφτηκε.

Να σημειωθεί ότι λίγο νωρίτερα η ίδια πληροφορία για τη διακοπή του ιρακινού προγράμματος είχε φθάσει στους Αμερικανούς και από άλλη υψηλού επιπέδου Ιρακινή πηγή.

Για όλα αυτά ο Λευκός Οίκος απάντησε δια στόματος της γνωστής μας Condoleezza Rice.

Τα επιχειρήματα της ….αποστομωτικά: «Κοιτάξτε, οι Ηνωμένες Πολιτείες..... ο Λευκός Οίκος δηλαδή…. δεν επρόκειτο να ζητήσει από κάποιον να κατασκευάσει έγγραφο…. για θέμα τέτοιας σημασίας».

Τόσο ισχυρό επιχείρημα ! Μας έπεισες Condoleezza.

Δεν ξέρεις ότι τα μυστικά, …..όπως ο Houdini ,έχουν μια τάση να δραπετεύουν ;


Πηγή πληροφοριών: «Financial Times»

12 σχόλια:

  1. Αυτός είναι ο κόσμος που ζούμε. Δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατά τη γνώμη μου, όλα αυτά αποτελούν απλώς έναν πόλεμο προπαγάνδας. Οι ΗΠΑ σας θυμίζω, όταν διεξήχθησαν επιχειρήσεις εναντίον του Ιράκ αλλά και του Αφγανιστάν είχαν εξασφαλίσει ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στο οποίο συμμετείχαν ΚΑΙ η Ρωσία ΚΑΙ η Κίνα. Ουδείς προέβαλλε veto. Νομίζετε ότι Ρωσία και Κίνα "παρασύρθηκαν" από ανοησίες; Στο ΝΑΤΟ υπήρξε ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση τότε, της Ελλάδος συμπεριλαμβανομένης. Μη μου πείτε " ε καλά τα ξέρουμε αυτά πως λειτουργούν" γιατί ο καθένας έχει τις ευθύνες του.Ακόμη και ο ελληνικός λαός που ψήφισε τη νόμιμη κυβέρνησή του για να τον εκφράζει στα διεθνή fora. Δεν μπορούμε να λέμε τώρα "ναι είμαστε στο ΝΑΤΟ γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς αλλά δεν στηρίζουμε τις αποφάσεις του". Είναι αυτό σοβαρή στάση; Η έξοδος είναι πάντα ανοικτή και το ΚΚΕ ως επιλογή επίσης! Η Ρωσία τώρα, δεν έχει στα χέρια της ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ κανενός διεθνούς οργάνου ή οργανισμού, έστω και για τα μάτια του κόσμου. Εισέβαλε αυθαίρετα σε μια γειτονική χώρα. Θα θέλαμε την ΙΔΙΑ συμπεριφορά από την ΤΟΥΡΚΙΑ;Αλλά μια ζωή κάνουμε αυτήν την αντιφατική και φτηνή πολιτική. Όπου μας συμφέρει, έτσι αντιφατικά κι ό,τι νάναι. Ας τη χαίρονται λοιπόν τη Ρωσία και την πολιτική της, όσοι πιθανόν αρέσκονται σε τέτοιου είδους "νταηλίκια" και συμπεριφορές. Αν η ΕΛΛΑΔΑ που έχει τέτοιο πρόβλημα -βλ. ΚΥΠΡΟΣ -στο πετσί της δεν σταθεί υπέρμαχος της διεθνούς νομιμότητας τότε ποιος θα σταθεί; Ας αφήσουμε λοιπόν τα κουτσομπολιά περί διαρροών και άλλων πιπεράτων και ας επικεντρωθούμε στα τεκταινόμενα στη Διεθνή σκηνή. Ειδάλλως θα περιμένουμε μια ζωή το Μαρμαρωμένο Βασιλιά να μας βγάλει από τη μιζέρια που καταδικάσαμε τον εαυτό μας και να επιβάλλει τη δικαιοσύνη που εμείς έχουμε στο μυαλό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να το πάω λίγο πιο πίσω το θέμα πολίτη?
    ....Για την 17Ν μήπως σκοπεύει κανείς να εκδώσει βιβλίο να μας λέει τον Αμερικανικό δάκτυλο στην οργάνωση?
    ....Για το αεροπορικό δυστύχημα κοντά στο Άγιο Όρος όπου όλως τυχαίως ήταν να ταξιδέψει ο Πούτιν θα γράψει κανείς κανένα βιβλίο?
    ....Για τα Ίμια, τον ηλεκτρονικό πόλεμο από τους Τούρκους και πολλά πολλά άλλα θα γράψει κανείς τίποτα?

    (Απ ότι φαίνεται εδώ μέσα ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΈΧΕΙΣ ΤΑ ΚΑΝΤΑΡΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Ανώνυμο 4.56
    "Εισέβαλε αυθαίρετα σε μια γειτονική χώρα";;;;
    Μήπως τα έχεις μπερδέψει λίγο φίλε;
    To θύμα το κάνεις θύτη.
    Αυτή είναι η προπαγάνδα για την οποία έχω γράψει πολλές φορές.Την τελευταία φορά πριν μια εβδομάδα,( Τα «Προσεχώς» στο … «συνοικιακό μας σινεμά»).
    Το έγγραφο, για το οποίο γράφω ,παρουσίασαν μεταξύ άλλων "χαλκευμένων" εγγράφων για να πείσουν την διεθνή κοινή γνώμη για την εισβολή στο Ιράκ.
    Τελικά τα ....πυρηνικά του Ιράκ που είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ότι εισέβαλε η Γεωργία και κατέσφαξε τον κόσμο αυτό το διαγράφουμε?
    Το μένος βέβαια το έχουν πολύ καιρό με τον Πούτιν και τι δεν του έστησαν για να τον πλήξουν, (Κούρσκ υποβρύχιο με τόσα θύματα, σχολείο Β.Οσετία στο Μπεσλάν με θύματα εκατοντάδες παιδιά, όμηροι από Τσετσένους... αντάρτες στο θέατρο της Μόσχας)
    Και ποιοί μιλάνε ΈΛΕΟΣ!!!! Αυτοί που νομίζουν ότι ολόκληρος ο πλανήτης, είναι χολυγουντιανό σκηνικό γούεστερν που παίζουνε τους Καουμπόηδες και όλοι εμείς οι υπόλοιποι τους "κακούς" ιθαγενείς Ινδιάνους....
    Άντε... γελοίοι έχουν γίνει πιά.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλα, εσυ εισαι για τα "σιδερα".
    Ωστε εισεβαλε, ε;
    Ποιος σε ποιον, δεν μας ειπες μονο.
    Οταν λιγη ωρα μετα τη διαβεβαιωση του Σακασβιλι, οτι σταματανε οι εχθροπραξιες, μπουκαρε στην Οσσετια, επειδη γνωριζε οτι και ο Πουτιν, αλλα και ο Μεντβεντεφ, απουσιαζαν απο τη Ρωσια.
    Και ειχε παρει το μηνυμα, οτι θα τον στηριξουν οι Αμερικλανοι.
    Αλλα την πατησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...οσο και στο επιτελείο του υποψηφίου των Δημοκρατικών Dick Cheney.

    Δημοκρατικών η Ρεπουμπλικάνων????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 8.18
    Φυσικά το δεύτερο! χαχα
    Βλέπεις το χέρι μου και το πληκτρολόγιο αρνούνται να συνεργαστούν με την σκέψη μου , όσο αφορά το συγκεκριμένο Αμερικανικό πολιτικό χώρο!
    Να φανταστείς η διόρθωση έγινε με ..copy and paste :)))
    Ευχαριστώ για την επισήμανση (να φανταστείς ότι πριν το ανεβάσω το διάβασα 2-3 φορές, αλλά.....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλα ρε παιδια αυτη η ΚΟΝΤΟ-Λιζα πρεπει να ειναι αγαμητη πολλα χρονια!!!Αναρωτιεμαι μαλιστα αν βρεθηκε ποτε ανθρωπος να την εξυπηρετησει σ'αυτη της την ελλειψη!
    Βρε ουστ απ'εδω ΣΟΥΡΑΒΛΙ του κερατα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αμα τη βλεπεις,...κατερχονται απαντα τα συμπαρομαρτουντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι γνώμη έχεις για την ντόπα politis; Ευθύνονται ή όχι οι ηγεσίες των Υπουργείων Πολιτισμού-Αθλητισμού;
    Περιμένω με ενδιαφέρον τι θα γράψεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Ανωνυμο2.07
    Φίλε την γνώμη μου σχετικά με την ντόπα μπορείς να την δεις ( εδώ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή