Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

Πέρασε το …μήνυμα ο Πούτιν !


Σημαντικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση είναι η αντίδραση της Ρωσίας στην αναίτια επίθεση της Γεωργίας στην Ν. Οσετία.

«Για τα Neoconservatives think tanks, εγώ έχω τα ..tanks ».

Ο Αμερικανοθρεμένος πρόεδρος της Γεωργίας Μ. Saakashvili , η απαίτηση των ΗΠΑ για την ένταξης της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ στην προσεχή σύνοδο του Δεκεμβρίου , ο εξοπλισμός και η εκπαίδευση του στρατού της Γεωργίας από Αμερικανούς, αλλά και η συνεχή τροφοδοσία πολεμικού υλικού αυτές της ημέρες στην Γεωργία (από το Σάββατο σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Maariv),από την αμερικανική βάση στο Aqabah της Ιορδανίας , δεν θα ήταν δυνατόν να περάσουν χωρίς αντίδραση από την τωρινή Ρωσία του Βλαντιμήρ Πούτιν.

Βέβαια όλα άρχισαν την εποχή που το ΝΑΤΟ σταθερά επεκτάθηκε στην Ανατολική Ευρώπη .

Αλλά τότε η Ρωσία ήταν «σε νάρκη», προσπαθώντας περισσότερο να επουλώσει της πληγές στο σώμα της από τα διαδοχικά κτυπήματα…. Γκορμπατσόφ και Γιέλτσιν, παρά να δείχνει τα δόντια της στον οποιοδήποτε πλησίαζε την … «σπηλιά της».

Το ότι σήμερα η «αρκούδα» έχει αφήσει μακριά της αυτή την άσχημη περίοδο , έχει συνέλθει και θα τολμούσα να πω βρίσκεται ,από πλευράς ηγεσίας της ,στην πιο υγιή κατάσταση των νεότερων χρόνων της , κάποιοι δεν το αντελήφθησαν και προσπάθησαν να αγκαλιάσουν πρώην δημοκρατίες της Σοβιετικής Ένωσης, με σκοπό να επαναλάβουν το εγχείρημα της Ανατολικής Ευρώπης.

Η σημερινή Ρωσία λοιπόν στην περίπτωση της Γεωργίας αποδεικνύει ότι έχει την θέληση –χρησιμοποιώντας ακόμη και βία-να προστατέψει τα 25 εκατομμύρια Ρώσων που ζουν πέρα από τα σύνορα της μαμάς πατρίδας.

Η σημασία αυτού του μηνύματος είναι ακριβής ,ξεκάθαρη και απόλυτα προσανατολισμένη.

Χώρες όπως η Λετονία ,η Εσθονία, η Μολδαβία, η Ουκρανία έχουν μεγάλες ρωσικές μειονότητες.

Εάν η παρουσία τους δικαιολογεί Ρωσική παρέμβαση στη Γεωργία, το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί σε αυτές τις χώρες.

Oι μάχες στη Γεωργία είναι το απόλυτο και ξεκάθαρο μήνυμα του Βλαντιμήρ Πούτιν για το τι πρόκειται να συμβεί σε περιπτώσεις που τα …. «πόδια σηκωθούν να χτυπήσουν το κεφάλι» , απειλώντας τη ζωή Ρώσων πολιτών όπου και εάν ευρίσκονται αυτοί.

Οι Ρώσοι της Μολδαβίας έχουν λαξευμένο δικό τους στυλ "Dniester Δημοκρατίας", συγκεντρωμένοι σε μία περιοχή που ελέγχει αποτελεσματικά η Μόσχα.

Αλλού, οι ρωσικές μειονότητες δεν είναι απόλυτα συγκεντρωμένες σε μια περιοχή, αλλά εξακολουθούν να απολαμβάνουν σημαντικής επιρροής λόγω του μεγέθους τους.

Οι 900.000 Ρώσοι στη Λετονία καταλαμβάνουν πολύ πιο πάνω από το ένα τρίτο του πληθυσμού .

Οι 500.000 της Εσθονίας αντιπροσωπεύουν περίπου το 30 %.

Η Ουκρανία είναι ο πιο κρίσιμος κρίκος της αλυσίδας καθώς φιλοδοξεί να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ , ενώ έχει 11 εκατομμύρια Ρώσους, που είναι συγκεντρωμένοι σε περιοχές της ανατολικής χώρας και ιδιαίτερα στην Κριμαία, όπου αντιπροσωπεύουν περίπου το 70 % του πληθυσμού.

Αυτό που συμβαίνει στη Γεωργία έχει ήδη δώσει το μήνυμα ότι για αυτούς τους ρωσικούς θύλακες, κυρίαρχο ρόλο παίζει μόνο η Μόσχα και κανείς από τους … Neocons.

Η αντίδραση της Ρωσίας στο θέμα της Ν. Οσετίας , θα χρησιμεύσει ως "αποτρεπτική" σε οποιαδήποτε άλλη χώρα με μια ρωσική μειονότητα.

Το μήνυμα είναι να μη τις «αγγίξει» κανείς γιατί ο ρωσικός στρατός είναι αποφασισμένος να τις υπερασπιστεί ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι ….

θα χρειαστεί να «διασχίσει» διεθνή σύνορα.

4 σχόλια:

  1. Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα. Μετά την δικαιολογημένη στρατιωτική αντίδραση της Ρωσσίας στην Ossetia μια νέα εποχή - η εποχή της αρχής του τέλους της Αμερικανικής "Προστασίας" στον Πλανήτη - έχει ανατείλει..Σίγουρα οι Αμερικάνοι δεν θα το αφήσουν να περάσει έτσι, το θέμα είναι ότι σε κάθε των αρρωστημενη δράση θα υπάρχει, επιτέλους, υγιής Ρωσσική αντίδραση!
    Επανέρχομαι στο θέμα της απαγωγής των δύο Ελλήνων φαντάρων στην Κύπρο. Οι πληροφορίες μου επιμένουν ότι την προηγούμενη εβδομάδα Έλληνες φαντάροι, συγκεκριμένα Καταδρομείς, απήχθησαν από Γκρίζους Λύκους εν ώρα σκοπιάς.>Το περιστατικό αυτό επειδή είναι πολύ σοβαρό και ...ναι μας εκθέτει...κρατείτε κρυφό ακόμα. Δεν γνωρίζω αν παρασκηνιακά έχει ήδη λήξει και αν έχουν επιστρέψει οι φαντάροι κάπου αλλού - διότι στην μονάδα τους δεν παρουσιάστηκαν.. Αυτό που ξέρω με σιγουριά πλέον είναι ότι 2 φαντάροι καταδρομείς απήχθησαν από Τούρκους, συγκεκριμένα από Γκρίζους Λύκους (όχι από τον κατοχικό στρατό). Μακάρι να είναι καλά και να έχουν όλα αισίως λήξει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε πια γιατί τα σιχάθηκα τα Αμερικανάκια.
    Νομίζουν ότι όλος ο πλανήτης είναι δικός τους....
    Καλά... η φωτογραφία του Βλαδίμηρου σε κάνει και ψάχνεις την πόρτα.

    Χαιρετίσματα από τον J.D. !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @gnik
    Το κακό με τις ΗΠΑ φίλε μου προϋπήρχε,όχι βέβαια σ`αυτό τον βαθμό.
    Απλώς από την στιγμή που οι Neocons έγιναν και επίσημα κάτοικοί του Λευκού Οίκου (γιατί ανεπίσημα πάντα ...γυρόφερναν στα διάφορα γραφεία του Λευκού Οίκου)το κακό παράγινε.Το δόγμα τους είναι το γνωστό από την αρχαιότητα "divide ut regnes" και τα αποτελέσματα του έχουν φανεί ολοκάθαρα τα τελευταία χρόνια.
    Καλό βράδυ φίλε.
    Κάνε μια αγκαλιά και από εμένα στον κούκλο J.D !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή