Κυριακή 10 Αυγούστου 2008

Ο αποκλεισμός της Γάζας μας …μάρανε!


Πριν λίγες ημέρες ξεκίνησαν από την Ελλάδα δύο σκάφη , το «Free Gaza» και το «Liberty». Αφού περάσουν και από την Κύπρο, στις 12 Αυγούστου θα αποπλεύσουν και θα επιχειρήσουν να σπάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό που έχει επιβάλει το Ισραήλ, στις Παλαιστινιακές ακτές.

Με σύνθημα «Σπάζοντας τη Πολιορκία» θα προσπαθήσουν να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας.

Την εκστρατεία διοργανώνει η οργάνωση «Free Gaza» , υπό την αιγίδα γνωστών προσωπικοτήτων όπως ο Ντέσμοντ Τούτου και ο Νόαμ Τσόμσκι, αλλά και βουλευτών από την Ελλάδα (Σακοράφα, Δρίτσας, Μπεγλίτης) και τη Βρετανία.

Στα πλοία θα επιβαίνουν επιβάτες από 17 διαφορετικές χώρες, ο μικρότερος 22 ετών και η μεγαλύτερη 84 ετών, η επιζήσασα του Ολοκαυτώματος Χέντι Επστάιν..

Μεταξύ των υπολοίπων επιβατών, στους οποίους εξηγήθηκαν οι κίνδυνοι της επιχείρησης, και η αδελφή της Σέρι Μπλέρ , συζύγου του πρώην πρωθυπουργού της Αγγλίας.

Οι διοργανωτές ανέφεραν σε ειδική διάσκεψη τύπου στην Αθήνα, ότι πέραν του συμβολισμού και της προσέλκυσης του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης για τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ, θα μεταφέρουν μαζί τους και ιατρική βοήθεια και τρόφιμα που συγκέντρωσαν, ενώ εκεί θα τους αναμένουν και εκπρόσωποι της Ερυθράς Ημισελήνου της Γάζας.

Βέβαια αναμένεται ότι τα πλοία θα εμποδιστούν να πλησιάσουν τις ακτές, από το πολεμικό ναυτικό του Ισραήλ που επιτηρεί την θαλάσσια περιοχή της Λωρίδας της Γάζας επιβάλλοντας τον αποκλεισμό.

Η όλη διοργάνωση δεν θα μου προκαλούσε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον αν αυτή δεν υποστηριζόταν και από τους τρεις Έλληνες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ .

Αναρωτιέμαι εάν το αντίστοιχο ενδιαφέρον που δείχνουν για την Χαμάς και την λωρίδα της Γάζας , έχουν δείξει και για δικά μας εθνικά θέματα.

Αναρωτιέμαι εάν ποτέ συμμετείχαν σε προσπάθειες της προσέλκυσης του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης του δράματος της διχοτόμησης ,δια των όπλων ,της Κύπρου.

Αναρωτιέμαι εάν ποτέ -διανοήθηκαν έστω- να διοργανώσουν μια διεθνή εκστρατεία για τους αγνοούμενους Έλληνες και Κυπρίους , «μπουκάροντας» με το «έτσι θέλω» στα «άδυτα» της Τουρκίας ,(όπως προσπαθούν να κάνουν τώρα με την Γάζα) με σκοπό τον επαναπατρισμό των ζώντων αγνοούμενων της κυπριακής τραγωδίας.

Μην διανοηθεί κανείς από τους …βολεύτες να δικαιολογηθεί που, πως, ποιοι κλπ, γιατί εάν θέλανε πραγματικά να δώσουν λύση σ` αυτό το πρόβλημα , κάποιοι θα ήμασταν πρόθυμοι να τους τα υποδεικνύαμε. Που , Ποιοι ,Πως !

Αναρωτιέμαι αν είναι ικανοί και είχαν την θέληση έστω και για ποιο …λάιτ διαμαρτυρίες, όπως π.χ να είχαν επιβιβαστεί σε κάποιο πλοίο με Κυπριακή σημαία και να προσέγγιζαν Τουρκικό λιμάνι.

Αφού δεν θα τους επέτρεπαν τον ελλιμενισμό να διαμαρτυρηθούν επίσημα ως Ευρωπαίοι βουλευτές και να έστρεφαν το ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής κοινής γνώμης στην βίαιη καταστρατήγηση των συμφωνιών ΕΕ-Τουρκίας.

Αλλά τι αναρωτιέμαι ; …Free Gaza τώρα, Free Guatemala πιο παλαιά, Free…(όλο και κάτι θα βρούνε) ..αύριο!

8 σχόλια:

  1. Να αγιάσει το στόμα σου!!! (...ε! μάλλον το χέρι σου...)
    Η Ελλάδα και οι Έλληνες, είναι σαν να μην υπάρχουν γι΄αυτούς. Τα δράματα τα δικά μας ούτε καν τους αγγίζουν. Άντε μετά να πιστέψεις ότι δεν υπάρχουν σκοπιμότητες...

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλαράκο το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι πέρασαν απο την Κύπρο για να μεταβούν στην Γάζα και έκαναν και δηλώσεις για την Γάζα. Δεν λέω όλοι οι λαοί να είναι ελεύθεροι αλλά .. κάπου το χουν χάσει το παιχνίδι

    ΑΠΟΕΛ 1926

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eάν φωνάζεις για τους Ελληνοκύπριους πρόσφυγες είσαι εθνικιστής.
    Μόνο οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες αξίζουν.Εννοείται οι Παλαιστίνιοι περνάνε πολύ χειρότερα.Αλλά είναι σε τσαντίρια επίτηδες για να προκαλούν την παγκόσμια συμπάθεια.Ο αραβικός κόσμος με τα πετρέλαια του και πόρους 500 φορές μεγαλύτερους από τους πόρους Ελλάδος - Κύπρου θα μπορούσε άνετα να τους αποκαταστήσει.
    Δεν θέλει για να χρησιμοποιεί τη μιζέρια τους για καύσιμο υλικό.
    Φαντάζεσθε τι θα έλεγαν οι προοδευτικοί αντιεθνικιστές αν είχαμε ακόμη τους Ελληνοκύπριους πρόσφυγες σε τσαντίρια και στέλναμε παπάδες να τους φανατίζουν για επιθέσεις αυτοκτονίας κατά των Τούρκων;
    Λέμε τώρα και κανενα ανέκδοτο να περάσει η ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακριβώς!!!! Ποτε ΚΑΝΕΝΑΣ και τίποτα για την Κύπρο, και τώρα πλέουν με ιστιοπλοικά για την Γάζα, εμφανίζονται με ζινάκι και μία έγχρωμη μετανάστρια στο Προεδρικό Μέγαρο, μπαινει η αποστολή μας στην Κίνα και μας χαιρετά ο Κοκός ενώ μεσα στα φιλιά η Ντορίτσα με την Κόκενα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και η διαμαρτυρία αυτή καθεαυτή είναι λάϊτ. Μάλλον για επίδειξη φιλάνθρωπης διάθεσης από τους ίδιους τους ιμπεριαληστές πρόκειται. Οι βολευτές μας είναι γνωστοί "αμερικάνοι", υπέρμαχοι της παράδοσης της Κύπρου με το σχέδιο Αυνάν, της δημιουργίας μειονοτήτων κάθε λογής και λειτουργούν μέσα στο πλαίσιο προπαγάνδας του αυτοκρατορικού συστήματος. Χοντρικά, Σόρος κατά Μπους, δηλαδή. Κατά συνέπεια σωστό είναι να μη χρεώνονται στην αριστερά οι σύγχρονοι γενίτσαροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ αναρωτιέμαι αν κάνει κάποιος τέτοιες κινήσεις εκτός κομματικού προγράμματος(διαφήμιση,ψήφοι) και μιλάω για όλα τα κόμματα. Φυσικά μιλάω και για τον καταλληλότερο που κάπου έχει εξαφανιστεί από τέτοιες εκδηλώσεις(προεκλογικά βέβαια εμφανίζονται όλοι σαν την μύγα μέσα στο γάλα).Είναι βαριά η καλογερική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μάλλον είστε παραπληροφορημένοι.
    Πιθανόν για τους δικούς τους λόγους κάποιοι βουλευτές να έκαναν δήλωση υποστήριξης αυτού του εγχειρήματος. Αυτό όμως δεν λέει τίποτα,

    Αν κοιτάξτε ποια άτομα απ’ την Ελλάδα συμμετέχουν (μπορεί κάποιος να βλέπει καθημερινό ρεπορτάζ απ’ αυτή την αποστολή στην ιστοσελίδα www.eksegersi.gr ) θα διαπίστωνε ότι προέρχονται κυρίως απ’ την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και τον αναρχικό χώρο.

    Οσο για το ότι αυτά τα άτομα δεν έχουν πρωτοστατήσει σε εκδηλώσεις ενάντια στην τουρκική κατοχή μέρος της Κύπρου πάλι εκτός τόπου και χρόνου είστε. Πρόχειρα μου έρχονται στο μυαλό συγγραφικό έργο, συμμετοχή σε ψηφίσματα κλπ ενάντια στην Τουρκική κατοχή της Κύπρου από τους έλληνες ακτιβιστές του Free Gaza Movement

    Παραθέτω και τα ονόματά τους μήπως βοηθηθεί η μνήμα σας.

    Χρήστος Γιοβανόπουλος, υποψήφιος διδάκτωρ
    Πέτρος Γιώτης, δημοσιογράφος

    Κώστας Καλαρέμας, εκδότης

    Γιάννης Καρυπίδης, σκηνοθέτης

    Νίκος Μπόλος, χημικός

    Νίκος Νούλας, πολιτικός μηχανικός

    Βαγγέλης Πισσίας, Καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας

    Τάκης Πολίτης, πανεπιστημιακός, Ειδικός Γραμματέας ΠΟΣΔΕΠ

    Οσο για το πόσο … λάιτ διαμαρτυρία είναι αυτό το ταξίδι δέστε τις σχετικές δηλώσεις του Αντώναρου και βγάλτε συμπεράσματα.

    Δεν είναι κακό να είναι άσχετος κάποιος για ένα θέμα…. Αν παραπληροφορεί όλως είναι πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή