Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

Το σχέδιο για …«νατοποίηση» του προβλήματος !


Πολλοί -μη γνωρίζοντας- αναρωτιούνται με την έναρξη σειράς επιστολών προς διαφόρους οργανισμούς από την πλευρά των Σκοπίων αναφερόμενοι σε «Μακεδονική μειονότητα».

Τα εγχώρια ΜΜΕ γνωρίζοντας πολύ καλά τον νόμο περί «ψυχολογίας του όχλου», αλλά και στερούμενα ….. «θέλησης» (όπως αυτό το εκλαμβάνετε) προσπαθούν να το παρουσιάσουν ως ….γραφικές αντιδράσεις της γείτονος χώρας.

Ποιος όμως υγιώς σκεπτόμενος πολίτης είναι δυνατόν να αποδεχθεί ότι ένα κράτος το οποίο καθοδηγείται από την αμερικανική διπλωματία καταφεύγει σε …..γραφικότητες ;

Όσο …. «ύποπτες» είναι οι αντιδράσεις και η παρουσίαση του θέματος από την πλευρά των ΜΜΕ, άλλο τόσο … «ανεξήγητη» είναι και η αντίδραση διαφόρων πολιτικών κύκλων που επέμεναν να αγνοήσουμε την επιστολή του κ. Γκρούεφσκι

Λοιπόν για να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα θα αναφέρω το εναλλακτικό σχέδιο της ομάδας του κ. Daniel Fried το οποίο έθεσαν άμεσα σε εφαρμογή , καθότι πιέζονται αφόρητα από τον χρόνο.

Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι σε λίγους μήνες θα επέλθει αλλαγή στην ηγεσία των ΗΠΑ, προσπαθούν να την φέρουν μπροστά σε τετελεσμένα και δρομολογημένα γεγονότα, ώστε να καταστήσουν στην ουσία αδύνατη την οποιαδήποτε αντίδραση της.

Αυτή είναι η πρόσφατα αναπτυσσόμενη στρατηγική της ομάδας Fried για … «νατοποίηση» του προβλήματος .

Το σχέδιο , ειρωνικά, στηρίζεται στην αποδοχή –στο μέγιστο βαθμό– της ελληνικής δήλωσης ότι η διαμάχη για το όνομα είναι πλέον πολυμερές ζήτημα.

Οδηγώντας …τις διαπραγματεύσεις υπό του κ. Νίμιτς στην ουσία σε αδιέξοδο ( το διαπιστώνουμε διαρκώς από την πλευρά των Σκοπίων ),θα προσπαθήσουν να κινηθούν προς σύγκλιση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου (NAC) σε έκτακτη συνεδρίαση για να δεχτούν την ελληνική ερμηνεία της ανακοίνωσης του Βουκουρεστίου (Το NAC συνήθως συνεδριάζει στην αφάνεια, σε επίπεδο πρέσβεων).

Αλλά δεν θα σταματήσουν εκεί. Το NAC θα ζητήσει από τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ να παρέχει μία «πλήρη και ολοκληρωμένη αναφορά για όλες τις διαστάσεις της διαμάχης για το όνομα» εντός ενός σχετικά μικρού διαστήματος π.χ 30 ημερών.

Το ψήφισμα του NAC θα αναφέρεται στην προϋπόθεση -στο ιδρυτικό κείμενο του ΝΑΤΟ - για «ειρηνικές και φιλικές διεθνείς σχέσεις» και τις σχετικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τη χάρτα των Ηνωμένων Εθνών (ιδιαιτέρως για τα ανθρώπινα δικαιώματα).

Ως αποτέλεσμα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ θα απευθυνθεί σε διάφορους οργανισμούς και ιδιώτες, συμπεριλαμβανομένων του διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών, του Ύπατου Αρμοστή για τις Εθνικές Μειονότητες του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, του Ύπατου Αρμοστή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Ηνωμένων Εθνών και ιδιωτικών οργανισμών όπως το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αλλά και το συνεργαζόμενο μαζί τους … Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι !

Στην ουσία δηλαδή το ΝΑΤΟ θα έχει πάρει το δρόμο προς την εξέταση των δικαιωμάτων της …… «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα.

Αυτό είναι το ήδη δρομολογηθέν σχέδιο τους ώστε η νέα ηγεσία των ΗΠΑ να βρεθεί μπροστά σε … «τετελεσμένα και δρομολογημένα γεγονότα».

Θέλει προσοχή γιατί η …στριμωγμένη και πληγωμένη γάτα είναι επικίνδυνη .

Το καλό είναι ότι η πολιτική ηγεσία και η ελληνική διπλωματία – στο παρασκήνιο πάντα- λαμβάνει τα μέτρα της.

Σε αντίθεση με άλλες εποχές και σε πείσμα …..

…..προσφάτως αποπροσανατολιστικών …….«διαφορετικών» απόψεων.

5 σχόλια:

  1. Ρε πολίτη δεν βαρέθηκες να τους θυμίζεις τι πρέπει να κάνουν?

    Υπάρχει κανένας σε αυτόν τον τόπο που να χει συναίσθηση ευθύνης?

    Το ΥΠΕΞ κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και η κ.Μπακογιάννη δεν παύει να προκαλεί με την αδράνειά της.Τι κάνει?Προσπαθεί να μας πείσει πως οι Αμερικάνοι είναι φίλοι μας? Ακόμα?

    Μόνο ο Καραμανλής ότι κάνει και αυτός δεν θα την βγάλει καθαρή με τους κυφήνες που έχει μπλέξει.

    Μειονότητα δεν υπήρξε ποτέ αλλά θα δεις ότι το θέμα δεν έχει αρχίσει να εξελίσεται ακόμα.

    Αξίζουν συγχαρητήρια στην επιμονή σου και την σοφροσύνη σου για τα εθνικά μας θέματα.Αποτελείς την πλέον καθαρή φωνή του χώρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θεωρώ ότι η Μπακογιάννη δεν είναι υπουργός εξωτερικών, είναι μια γλάστρα για τις δεξιώσεις. Άλλωστε οι Μητσοτάκηδες το έχουν οικογενειακή τους παράδωση να εξυπηρετούν ως υπάλληλοι τα αγγλοαμερικανικά συμφέροντα. Σ' αυτό μόνο οι Παπανδρέου τους έχουν ξεπεράσει, από τον παππού μέχρι και τον εγγονό.
    Τα σοβαρά θέματα της εξωτερικής πολιτικής τα χειρίζεται προσωπικά ο πρωθυπουργός, τουλάχιστον αυτό ελπίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε Πολιτη (άσχετο) εσύ πότε θα πας διακοπές?

    αν και δε μας συμφερει, θα χάσουμε τα άρθρα σου έστω και για λίγες μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Ανώνυμο7.48
    Διακοπές; ....Xμ!!!
    Μήπως είμαι χειμερινός τύπος;Μπα!
    Μήπως είμαι μονίμως σε"διακοπές"; Xμ!
    Μήπως οι υποχρεώσεις μου δεν μου το επιτρέπουν ;Ίσως!
    Μήπως και το blogging είναι για εμένα διακοπές; Ναί!
    Μήπως τις διακοπές( με την έννοια που τις χρησιμοποιεί ο περισσότερος κόσμος) δεν τις έχω ανάγκη; Σίγουρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω ότι έχουμε άσους καλά κρυμμένους στο μανίκι μας... και για τους "Πατριούς..." των Σκοπιανών αλλά και για τους εξ ανατολών... "φίλων" μας (που έχουν λυσσάξει τις τελευταίες ημέρες με τις παραβιάσεις)

    Μ.
    Υ.Γ. Άχ!!! Θέλω να δω τα μούτρα μερικών-μερικών που "γαυγίζουν" από το πρωί μέχρι το βράδυ, όταν θα αιφνιδιαστούνε από την τροπή που θα πάρουν τα πράγματα λίαν συντόμως, στα εθνικά μας θέματα (και όχι μόνο...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή