Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

Ιταλικό «πείραμα» με μορφή νομοθετικού διατάγματος !


Εικόνες πρωτόγνωρες για τους -νεότερους τουλάχιστον- Ιταλούς θα αποκαλυφθούν σε λίγες ημέρες.

Από την προσεχή Δευτέρα στους δρόμους των μεγάλων πόλεων κατεβαίνει ο ιταλικός στρατός, αναλαμβάνοντας αποστολές οι οποίες έως τώρα αποτελούσαν αποκλειστική αρμοδιότητα της αστυνομίας.

Η μοναδική φορά στο παρελθόν που αναπτύχθηκαν στρατιώτες σε ιταλικές πόλεις ήταν το 1992, μετά τις μαφιόζικες δολοφονίες δύο δικαστών. Η κυβέρνηση είχε στείλει τότε στρατό στα μεγάλα κέντρα της Σικελίας.

Το νέο μέτρο βάσει του νέου «νομοθετικού διατάγματος για την ασφάλεια», που επικυρώθηκε πρόσφατα από τα υπουργεία Εσωτερικών και Άμυνας θα αφορά σε πρώτη φάση τη Ρώμη, το Μιλάνο, τη Νάπολη, την Πάδοβα και τη Βερόνα.

Το … «πείραμα» θα απασχολήσει 3.000 στρατιωτικούς οι οποίοι θα κληθούν να ενισχύσουν τη φύλαξη των λεγόμενων «ευαίσθητων ζωνών» και στρατηγικών τοποθεσιών.

Μεταξύ αυτών μνημεία, προξενεία και πρεσβείες, κυβερνητικά κτίρια, καθώς και τα κέντρα προσωρινής κράτησης μεταναστών.

Οι στρατιώτες-αστυνομικοί θα είναι εφοδιασμένοι με το δικαίωμα σύλληψης, αλλά μόνο όταν οι αξιόποινες πράξεις συμβαίνουν όταν οι ίδιοι είναι παρόντες.

Προσπαθώντας να κατευνάσει τις διάφορες ανησυχίες αλλά και τις κατηγορίες για δημαγωγία και στρατιωτικοποίηση , η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι απαντά δια στόματος του εκ των εμπνευστών του διατάγματος, Υπουργού Άμυνας Ινιάτσιο Λα Ρούσο, ότι: «Πρόκειται για ένα πείραμα που θα διαρκέσει έξι μήνες, με τη δυνατότητα παράτασης για ένα μόνο εξάμηνο».

Σε επικίνδυνα μονοπάτια βαδίζετε φίλοι και γείτονες Ιταλοί. Δεν έχει πάρει το ..αυτί σας τίποτα περί της ελληνικής λαϊκής ρήσεως «Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού»;

Προηγήθηκαν κάποιες ….περίεργες ιδέες και μέτρα για να καταλήξουμε στο τωρινό … «πείραμα».Την ανάπτυξη Ενόπλων Δυνάμεων για τον έλεγχο πόλεων τη συναντάμε μόνο σε απολυταρχικά καθεστώτα ή σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης.

Πως φθάσαμε όμως μέχρι εδώ;

Η Ιταλία των 62 κυβερνήσεων (μπορεί και παραπάνω αφού έχασα πλέον τον λογαριασμό) από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου έχει μία μοναδική παγκόσμια ιδιαιτερότητα: Τα «Καθαρά Χέρια» του εισαγγελέα Ντι Πιέτρο.

Μετά από αυτό υπήρξε η κατάρρευση του συνόλου της πολιτικής ζωής λόγω διαφθοράς -με εξαίρεση την ακροδεξιά του Φίνι επειδή ήταν μέχρι τότε στο πολιτικό περιθώριο.

Ο μόνος καινούργιος πολιτικός μηχανισμός που δημιουργήθηκε είναι το Forza Italia του «καβαλιέρη» Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Όποιος έχει διαβάσει το «Μεταδημοκρατία» του Κόλιν Κράουτς θα βρει όχι μόνο κοινά στοιχεία αλλά μια «φωτογραφική» απεικόνιση του τωρινού πολιτικού ιταλικού συστήματος.

Ο Κόλιν Κράουτς αναφέρεται στην μετατροπή της δημόσιας πολιτικής ζωής σε ένα στενά ελεγχόμενο θέαμα.

Οι ομάδες των επαγγελματιών επικοινωνιολόγων, δημοσκόπων και άλλων ειδικών συμβούλων πολιτικής τακτικής και χειραγώγησης παίζουν το κυρίαρχο ρόλο.

Τα πάντα κινούνται και οργανώνονται στη βάση αυστηρών επιχειρηματικών πλαισίων.

Οι ωραίες εικόνες και οι διαφημιστικές εκστρατείες περνούν σε πρώτο πλάνο.

Οι μεγάλες επιχειρήσεις των ΜΜΕ ασκούν εξέχουσα επιρροή στους πολίτες, μέσα από τον έλεγχο της πληροφόρησης .

Στην άλλη όχθη της μεταδημοκρατικής εξίσωσης βρίσκεται…..

………. το αδρανοποιημένο και κυνικό πλήθος.

11 σχόλια:

  1. Τώρα για να σου πω και την αλήθεια, δεν πιστεύω ότι σε έπιασε ξαφνικά τόση αγάπη και ενδιαφέρον για τους ιταλούς.
    Κάτι θέλεις να περάσεις εσύ φίλε μου.
    Τι να είναι , τι να είναι;
    Μήπως φυτρώνει κάποιο ZIZANIO με μορφή σπόρου για μια ...Νέα εποχή, για μια Νέα ελπίδα;
    YΓ.Άσχετο.Εκεί που μας πρότεινες περάσαμε υπέροχα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάνεις λάθος!Εδώ έφτασαν χάρη στην εισβολή εκατομμυρίων λαθρομεταναστών και μόνο.Αν δε λάβεις υπ'όψη και πρόσφατες οδηγίες της Ε.Ε. τότε θα ανακαλύψεις πως η μόνη χώρα που δεν ανησυχεί είναι η δικιά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμεις, δεν εχουμε τετοιες ανησυχιες.
    Μπορει να κλεβουν οι παντες απο το κρατικο Ταμειο. Μπορει να γινεται της κακομοιρας απο την εγκληματικοτητα, που καλπαζει, αλλα εμεις χαλαρα.
    Αντε να πεις στην Ελλαδα, να κατεβει ο στρατος, να βοηθησει την αχρηστη Αστυνομια.
    Δυστυχως, ελεω χουντας, δεν την εχουμε αυτη την εναλλακτικη.
    Ετσι,
    "δειλοι, μοιραιοι και αβουλοι ανταμα,
    προσμενουμε ισως καποιο θαμα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Makedonian
    Φίλε μου ανησυχώ για το θέμα το ίδιο με εσένα, μην έχεις καμία αμφιβολία!
    Αλλά για τα θέματα αυτά αρμόδιες είναι οι Αστυνομικές ή Λιμενικές Αρχές.
    Ο στρατός δεν έχει ΚΑΜΙΑ δουλειά, καθότι ο ρόλος του και οι υποχρεώσεις του είναι ΣΑΦΩΣ άλλες.
    Ο στρατός καλείτε να φυλάει τα σύνορα και όχι τις ...πόλεις!
    Εάν δεν επαρκούσαν οι αρμόδιες Αρχές για την σωστή επιτήρηση των πόλεων ας προχωρούσαν σε προσλήψεις προσωπικού.
    Δεν είναι καθόλου ωραίο (πίστεψέ με αφού τα έχω ζήσει)) να κινείσαι σε μια στρατοκρατική - ή τέλος πάντων που σου αφήνει αυτή την εντύπωση- πόλη.
    Όποιος δεν δέχεται ότι η παρουσία στρατού στις πόλεις ταιριάζει μόνο σε ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΑ καθεστώτα, συγνώμη αλλά δεν πιστεύει στην Δημοκρατία.
    Σε παρακαλώ μην μπερδεύουμε καταστάσεις.
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα σε όλους.Θα συμφωνήσω με τον πολίτη στο τελευταίο σχόλιο του για την παρουσία του στρατού αλλά θα ήθελα να επισημάνω και τον ¨φόβο¨που διακατέχει τους νεοέλληνες για τα ένστολα σώματα γεικότερα ελέω χούντας βέβαια.¨οσον αφορά την ¨άχρηστη¨αστυνομία να υπενθυμίσω στον φίλο που το ανέφερε ότι όταν σταματήσει ο κομματικός επαναλαμβάνω κομματικος παρεμβατισμός στα σώματα ασφαλείας και στις ένοπλες δυνάμεις κοινώς οι σωστοί άνθρωποι στις σωστές θέσεις τότε θα απόκτήσουμε και την αστυνομία και το λιμενικό και την πυροσβεστική και την παιδεία καιτην υγεία που αξίζουμε και απιτούμε.Φιλικά Argento

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παραπέμπω στα "Πολιτικά" του Αριστοτέλη, και στην ανάλυση του για το Δημοκρατικό Πολίτευμα... (και πως σκοτώνει το έθνος και την αγάπη για την πατρίδα) γιατί τελικά μετά από 30 χρόνια χμ!.. Δημοκρατίας μάλλον είχε απόλυτο δίκιο, ειδικά εκει που αναλύει για την ατιμωρησία αυτών που κυβερνούν υποτίθεται δημοκρατικά. Τι να πείς εικόνες από την περίοδο που ζούμε έβλεπε ο άνθρωπος και τα έγραφε όλα αυτά...
    Όσο για τον στρατό στις πόλεις άντε ας πούμε ότι είναι λίγο υπερβολικό, ο στρατός στα ΔΑΣΗ (με την κατάλληλη εκπαίδευση βέβαια) είναι και αυτό υπερβολικό - επικίνδυνο...??? Δεν νομίζω, θα είχαμε γλιτώσει τουλάχιστον τα μισά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ή Ιταλία δέν έχει παράδοση στά πραξικοπήματα καί συνεπώς οί βολεμένοι τού εκεί συστήματος δέ θά έπρεπε νά ανησυχούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εχω την αισθηση οτι δεν εχει γινει αντιληπτο [κατω απο την πιεση παραβατικων ενεργειων ] οτι το αυγο του φιδιου εχει αρχισει να σπαει το τσοφλι.ΦΟΒΟΥΜΑΙ πως κατα το συνεθες ,σε περιπτωση προσπαθειας εφαρμογης στα καθ΄ημας ,θα μας πουν ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.Οσο για το ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΑ ΔΑΣΗ,ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗ ΥΙΟΘΕΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ.Το ΔΑΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.ΜΑΚΡΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ.ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΤΟ 2007 ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΥΦΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά τα έλεγε ο Γέροντας Παϊσιος:

    "Στήν Ιταλία θά παρουσιασθεί ένας πολιτικός τύπου Μουσολίνι, καί στήν Γερμανία ένας νέος Χίτλερ".

    Μουσολίνι= Μπερλουσκόνι
    Χίτλερ = ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα δικά μας τα χάλια με την άδεια οπλοφορίας στους σεκιουριτάδες δεν είναι πολύ μακριά από αυτό το σενάριο πολίτη ... δυστυχώς ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πρός 11.17π.μ

    Δεν με κατάλαβες, έγραψα με κατάλληλη εκπαίδευση και όχι φυσικά να σβήνουν φωτιές. Να φυλάνε τα δάση όπως κάνουν εκατοντάδες εθελοντές, δεν θα πάθουν τίποτα μην τρελλαθούμε τελείως....!!!

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή