Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

Ναγκασάκι, 63 χρόνια μετά ..!


Η ρίψη ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα (ουρανίου235) και το Ναγκασάκι (πλουτωνίου) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Κάθε τέτοια μέρα, με την επέτειο της πυρηνικής καταστροφής της Χιροσίμας και του Ναγκασάκι στις 6 και 9 Αυγούστου του 1945, θα έπρεπε να έχει θεσμοθετηθεί παγκόσμια αργία , με σκοπό την πληροφόρηση των νέων για την απειλή εξάλειψης του ανθρώπινου είδους από την πυρηνική χρήση στα οπλικά συστήματα.

Περίπου 40.000 από τους συνολικά περίπου 200.000 κατοίκους του Ναγκασάκι πέθαναν από την ατομική έκρηξη, ενώ άλλοι 70.000 κάτοικοι της πόλης πέθαναν από τις συνέπειές της για την υγεία τους από το τέλος του 1945 και μετά.

Για να καταλάβετε την σφοδρότητας της έκρηξης το βομβαρδιστικό Β29 που την έριξε ,παρά το γεγονός ότι απείχε ήδη 18 περίπου χιλιόμετρα από το σημείο της έκρηξης σχεδόν διαλύθηκε , και μόλις που πρόλαβε να προσγειωθεί στην Οκινάβα.

Είχε προηγηθεί η ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας τρεις ημέρες πριν στην Χιροσίμα ,όπου επίσης δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν βρει ακαριαίο θάνατο και ακόμη περισσότεροι αργότερα εξ αιτίας των ασθενειών που τους προκάλεσε η ραδιενέργεια.

Βεβαίως, η ευθύνη της απόφασης για τη ρίψη της πυρηνικής βόμβας δεν ανήκει ….ολόκληρη στον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ένα μεγάλο μερίδιο ανήκει στους πυρηνικούς επιστήμονες που τότε συνηγόρησαν υπέρ της χρήσης της και με αυτόν τον τρόπο έδωσαν το πράσινο φως για την καταστροφή των δύο ιαπωνικών πόλεων.

Είναι γεγονός, και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, ότι αν αυτοί οι ….επιστήμονες ηρνούντο να συνηγορήσουν υπέρ της στρατιωτικής χρήσης της πυρηνικής βόμβας, τα εγκλήματα αυτά δεν θα τα είχαν ποτέ αποφασίσει οι πολιτικοί.

Σύμφωνα με το απόρρητο έγραφό που παραδόθηκε στην δημοσιότητα αρκετές δεκαετίες αργότερα -και υπογράφει ο φυσικός Τζ. Ρόμπερτ Οπενχάιμερ για λογαριασμό του Επιστημονικού Συμβουλίου της Πυρηνικής Ενέργειας, μιας ομάδας φυσικών με ….βραβεία Νόμπελ,- οι …..επιστήμονες έθεταν δύο στόχους.

Πρώτον, την αναβάθμιση των ΗΠΑ στις διεθνείς σχέσεις τους με τις άλλες χώρες λόγω του πλεονεκτήματος της κατοχής της πυρηνικής βόμβας και, δεύτερον, το καθήκον τους ως αμερικανών πολιτών να συμβάλλουν στη νίκη των ΗΠΑ και στον τερματισμό του πολέμου.

Βέβαια οι ….επιστήμονες αισθάνονταν (σύμφωνα με το έγγραφο) την ανάγκη να επικοινωνήσουν με τους συναδέλφους τους Βρετανούς, Ρώσους, Γάλλους και να συνεργαστούν στη χρήση της πυρηνικής ενέργειας.

Είναι ίσως η αντίδραση του επιστήμονα που αισθάνεται ενοχή και αναζητεί με τη βοήθεια των συναδέλφων του το …..μοίρασμα αυτής της ενοχής .

‘Ομως γνώριζαν πολύ καλά, από τις πυρηνικές δοκιμές στο παρελθόν, το καταστρεπτικό μέγεθος του ωστικού και θερμικού κύματος μιας πυρηνικής έκρηξης .
Αυτό που δεν γνώριζαν καλά ήταν το αποτέλεσμα της ραδιενεργού δόσης στα θύματα της πυρηνικής βόμβας.

Δηλαδή, ποιες είναι οι θανατηφόρες δόσεις και ποιες είναι οι δόσεις που προκαλούν διάφορα είδη θανατηφόρων και μη καρκίνων.

Ήθελαν να διερευνήσουν το αν και κατά πόσον το αποτέλεσμα της ραδιενέργειας μπορούσε να επηρεάσει τις επόμενες γενιές.

Με λίγα λόγια, συνέβαλαν σε μια πυρηνική δοκιμή σε …..πραγματικές συνθήκες.

Αλλά δυστυχώς όπως βλέπουμε (και σε αυτό ήμαστε ΟΛΟΙ συνένοχοι ,αφού δεν αντιδρούμε) άλλοι δικάζονται κατά καιρούς από τα πλήρως κατασκευασμένα «δήθεν» δικαστήρια για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ενώ οι πραγματικοί εγκληματίες…

…..λαμβάνουν βραβεία Νόμπελ !!!!

6 σχόλια:

  1. Γιατί αυτά τα δικαστήρια ασχολούνται μόνο με τους χαμένους των μαχών και δεν καθίζει στο σκαμνί και τους νικητές; Μα φυσικά γιατί οι νικητές γράφουν την ιστορία.
    Ποιος ασχολήθηκε με τα εγκλήματα των νικητών; Κανένας. Ωραία δικαστήρια, ωραίοι οργανισμοί, ...όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος. Τι δίκαιο…ορέ ! Όποιος κερδίζει σε ένα πόλεμο απαλλάσσεται αυτομάτως και απ`όλα τα τυχόν εγκλήματα πολέμου ή γενοκτονίες που διαπράττει. Μπράβο σας βρε!
    Πως τους έχει ξεφύγει(εκτός και εαν συνέβη και έχω μείνει πίσω) να δώσουν και ένα βραβείο νόμπελ και στους τρεις επιστήμονες που έριξαν τον ιο του AIDS στην ανθρωπότητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν ρίχνεις ατομικές βόμβες σε ιαπωνικές πόλεις, είναι μια ηρωική πράξη , όμως, ακόμη και η πρόθεση μιας χώρας όπως το Ιράν να φτιάξει πυρηνική βόμβα, αποτελεί μια απειλή κατά της ανθρωπότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολλά ειπώθηκαν για την «αναγκαιότητα» αυτού του εγκλήματος. Το πιο γελοίο που ειπώθηκε ,ήταν πως «επέσπευσε» τη λήξη του πολέμου σώζοντας έτσι πολλές ζωές. Αυτό ίσως να γινόταν πιστευτό αν υπήρχε μόνο η Χιροσίμα. Η βόμβα όμως στο Ναγκασάκι απέδειξε πως επρόκειτο για εκ προμελέτης έγκλημα κατά της ανθρωπότητας για το οποίο κανένας δε λογοδότησε σε κανένα δικαστήριο τύπου Νυρεμβέργης ή προσφάτου της Χάγης.
    Εξάλου η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι δεν αποτελούσαν σημαντικούς στρατιωτικούς στόχους. Οι βόμβες είχαν στόχο τον θανάτο όσων το δυνατόν περισσότερων βιομηχανικών εργατών, ώστε να επέλθει αίσθημα πανικού στον πληθυσμό. Μετά τον πόλεμο, ο επικεφαλής του στρατιωτικού επιτελείου του Τρούμαν, ναύαρχος Ουίλιαμ Φάλον, δήλωσε: «Η χρήση αυτού του βάρβαρου όπλου στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι δεν βοήθησε αποφασιστικά τον πόλεμό μας κατά της Ιαπωνίας. Οι Ιάπωνες είχαν ήδη ηττηθεί και ετοιμάζονταν για συνθηκολόγηση. Χρησιμοποιώντας πρώτοι την ατομική βόμβα, υιοθετήσαμε ηθικά πρότυπα προσήκοντα στους βαρβάρους του Μεσαίωνα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ὅπως εἶπε καὶ ὁ παππούς μας Σωκράτης, "πᾶσα ἐπιστήμη χωριζομένη άρετῆς, πανουργία καὶ οὐ σοφία φαίνεται"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Nαι έτσι είναι! Αν αυτοί φταίνε εμείς γιατί έχουμε τύψεις;
    Γιατί είμαστε όλοι συνένοχοι!
    Και οι ΗΠΑ κάποια στιγμή θα καταλάβουν ότι η αδυναμία της δύναμης είναι η κορυφή της!
    Και νομίζω ότι ήρθε αυτή η ώρα...
    Καλό σου ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. H πλειονότητα των ΜΜΕ και οι φιλονατοϊκές κυβερνήσεις των Βαλκανίων αποσιωπούν ότι η ομοιοπαθείς τους στη Γεωργία (βαλτοί από τους δολαριανούς που ΤΡΕΜΟΥΝ τώρα που τελειώνει το πετρέλαιο και έρχονται πολύ δύσκολοι χειμώνες), επιτέθηκαν πρώτοι για να παραδώσουν τον Καύκασο στους σταυροφόρους...
    Πού είσαι ατρόμητε Ρήγα να θυμίσεις στους ανανούριστους ότι ούτε αθάνατοι είναι ούτε πρόκειται να επιβιώσουν μισώντας τους απλούς ανθρώπους που τους ταΐζουν!

    Στην Ελλάδα πρέπει να προσέχουμε και να διαολοστείλουμε τους οπαδούς των φιλονατοϊκών εισβολέων στον Καύκασο (να περιμένουμε και ανακοίνωση από τους ψευτοοικολόγους πιστούς του Γκορ;).

    FREE SOUTH OSSETIA - GEORGIA U.S. COLONY by NATO NEOCOLONIALISM - LIBERTAD PARA OSETIA DEL SUR
    http://www.youtube.com/watch?v=jnsZdd5DVNw

    ΑπάντησηΔιαγραφή