Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Το ανεξάρτητο … πράσινο ΑΠΕ, προπομπός της Ντόρας


Την ώρα που η ΕΣΗΕΑ καλούσε σε απολογία για πρώτη φορά γενικό διευθυντή του ΑΠΕ, ο Ηλίας Μάτσικας «περιφρονεί» τους πάντες και με τις πλάτες της κυβέρνησης και του κ. Χυτήρη, «πιστοποιεί την ταφή» της ανεξαρτησίας του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων;

Λίγες ώρες πριν από τις εκλογές δημοσιεύει «είδηση» 670 και πλέον λέξεων και «σκιαγραφεί» το νέο κόμμα της Ντόρας, επτά ημέρες πριν την ίδρυση του…!!!

Η «είδηση» του ΑΠΕ λειτουργεί ως Δελτίο Τύπου ενός κόμματος που … δεν έχει ιδρυθεί ακόμα….! Δίνει λεπτομέρειες και πληροφορίες για το πως θα γίνει η εκδήλωση για την ίδρυση του κόμματος, αλλά και με ….ποιον τρόπο θα μπορούν να πάνε -όσοι πάνε-στην εκδήλωση να …υπογράψουν τη διακήρυξη του κόμματος…

Υπάρχουν επίσης «έγκυρες πληροφορίες του ΑΠΕ» (sic!) όπου σημειώνεται για το ποιες αρχές θα περιλαμβάνονται στη διακήρυξη του κόμματος και σε ….. «ποιους» θα απευθύνεται….!

Πληροφορίες από το ΑΠΕ τονίζουν πως ο κ. Μάτσικας φέρεται να ζήτησε την δημοσίευση του συγκεκριμένου ρεπορτάζ για ….πολιτικούς και όχι για δημοσιογραφικούς λόγους . Και ο νοών νοείτω!

Στην ουσία ο κ. Μάτσικας φέρεται να λειτούργησε ως «πένα» του κ. Χυτήρη και το ανεξάρτητο ΑΠΕ ως κομματικό φερέφωνο του ΠΑΣΟΚ;
Όμως, συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές , ότι τα 20 και πλέον χρόνια θητείας του Ηλία Μάτσικα στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη , σηματοδοτούν το στίγμα του;

Από την εξέλιξη αυτή προκύπτουν δύο κωμικοτραγωδίες.

Κωμικοτραγωδία πρώτη: O κ. Tηλ. Χυτήρης, χαιρετίζοντας μόλις πριν λίγες ημέρες (την Τετάρτη) την ημερίδα του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων δήλωνε ( παρουσία του κ.Μάτσικα ;) … «Ο δημοσιογράφος έχει μόνο μια περιουσία: Tην υπογραφή του, δηλαδή την αξιοπιστία του»!!! Τα λόγια είναι περιττά…..

Κωμικοτραγωδία δεύτερη: Το ΑΠΕ είναι (ήταν..;) «μαγαζί γωνία», άνευ οικονομικών βαριδίων, το οποίο με τους κατάλληλους χειρισμούς μπορεί να αποδώσει ακόμη καλύτερα και σε αρκετούς τομείς (τόσο σε επίπεδο μάρκετινγκ όσο και σε επίπεδο αξιοποίησης του δημοσιογραφικού περιεχομένου που παράγει)..
Τον Ηλία Μάτσικα στο ΑΠΕ τον προώθησε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ, Σταύρος Ψυχάρης . Δηλαδή «οι κύριοι του ΔΟΛ» που έχουν ρίξει στα τάρταρα ιστορικές εφημερίδες, ( τόσο από πλευράς κυκλοφορίας ,όσο και από πλευράς των οικονομικών τους) , έχουν σήμερα τον κύριο λόγο στην «διαχείριση» του υγιούς ΑΠΕ ;

Είναι πραγματικά κωμικοτραγικά τα όσα διαδραματίζονται! Τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά! Η ΕΣΗΕΑ καλεί σε απολογία για πρώτη φορά γενικό διευθυντή του ΑΠΕ !!!!

ΥΓ. Μήπως το πηγαίνουν το «ΑΠΕ-ΜΠΕ» να μετονομαστεί …. «ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΔΟΛ» τελικά ;

UPDATE : Διαφωνίες επί του άρθρου
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο διαχειριστής του site "politis-gr.com"(o οποίος αναδημοσιεύει πολλά από τα άρθρα μου) με τον κ. Μάτσικα , εκφράστηκαν διάφορες διαφωνίες τις οποίες θεωρώ ότι έχω υποχρέωση να τις δημοσιεύσω προς την πληρέστερη πληροφόρησή σας.
Ο κ. Μάτσικας δήλωσε ότι δεν παρευρέθη στην ημερίδα του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων. Δεν αντιλέγω. Απλά αναρωτήθηκα. Η παρεξήγηση οφείλετε στο γεγονός ότι στην αναδημοσίευση από το site "politis-gr" εμφανίστηκε η "φατσούλα" ή Emoticons , αντί του σωστού "( παρουσία του κ.Μάτσικα ; )" Ένα κενό στην πληκτρολόγηση στον κειμενογράφο δημιούργησε την παρεξήγηση.
Ο κ. Μάτσικας διαμαρτυρήθηκε επίσης και επί του συνόλου του άρθρου. Διέψευσε ότι υπήρξε μεσολάβηση από τον κ. Ψυχάρη για την τοποθέτηση του στο ΑΠΕ , αλλά δηλώνει και την πλήρη αντίθεσή του για τα όσα αναφέρονται σχετικά με την είδηση του ΑΠΕ για την εκδήλωση του κόμματος της κ. Μπακογιάννη .
Επί του πρώτου και από την πλευρά μου δηλώνω ότι η πληροφορία προέρχεται από παλαιότερο δημοσίευμα στο έγκριτο site "reporter.gr", η οποία απ' ότι διαπίστωσα πριν το γράψω , δεν διαψεύστηκε ποτέ. Επί του δευτέρου(υπόθεση κόμματος κας Μπακογιάννη) οφείλω να αναφέρω ότι προέρχονται από το έγκριτο site "Real.gr", το οποίο και αυτό, όπως διαπίστωσα από σχετική έρευνα μου πριν το αναδημοσιεύσω, δεν διαψεύστηκε και εξακολουθεί να μην έχει διαψευστεί μέχρι σήμερα.
Σε κάθε περίπτωση αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υιοθετώ τις απόψεις του κ.Μάτσικα. Απλά παραθέτω μέσω ποιων πηγών γράφηκε το άρθρο μου.
Τον κ. Μάτσικα δεν τον γνωρίζω και φυσικά δηλώνω ρητά ότι δεν είχα την παραμικρή πρόθεση να τον θίξω ούτε ως άνθρωπο , ούτε ως επαγγελματία.
Επίσης από λάθος μου γράφηκε ότι ο κ. Μάτσικας υπάγεται στις αρμοδιότητες του κ. Χυτήρη, ενώ το σωστό είναι ότι υπάγεται σ' αυτές του κ. Πεταλωτή.