Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Νέα ήθη με ...clopy right νομοσχέδια.


Έγραφα χθες για γκάφα ολκής του κ. Ραγκούση και του κ. Παπανδρέου. Τελικά όπως αποδεικνύεται δεν επρόκειτο περί γκάφας, αλλά περί ….ηθελημένου και οργανωμένου σχεδίου.

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Στο προχθεσινό ανοιχτό υπουργικό συμβούλιο - μια πατέντα 15ημερης παρουσίασης του κυβερνητικού έργου , με απ` ευθείας μετάδοση από την κρατική τηλεόραση, κάτι που ανακαλεί στην μνήμη των παλαιοτέρων, εποχές....επταετίας- παρουσιάστηκαν στην «κοινή γνώμη» δύο νομοθετικές πρωτοβουλίες της νέας κυβέρνησης του τόπου.

Την πρώτη την παρουσίασε ο κ. Ραγκούσης ως νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΠαΣοΚ και αφορούσε μέτρα για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που (ΟΜΩΣ) ήδη έχουν θεσμοθετηθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ και ......εφαρμόζονται από τον περασμένο Μάιο .

Την δεύτερη
νομοθετική πρωτοβουλία την παρουσίασε η υπουργός Περιβάλλοντος κα. Μπιρμπίλη και αφορούσε τις ΑΠΕ. Μάλιστα στην απευθείας .... «ενημέρωση» του Ελληνικού λαού, της ζητήθηκε από τον κ. Παπανδρέου να εξηγήσει με ...απλά λόγια τον όρο ΑΠΕ που χρησιμοποίησε για να καταλαβαίνει ...ο κόσμος , όπως χαρακτηριστικά είπε ο Πρωθυπουργός.
Βλέπετε αυτή η ώρα (10.00 το πρωί) απευθύνεται σε τηλεθεατές που ...αγνοούν τους όρους (Το θέτω με ...όση ευγένεια δύναμαι).

Μια ημέρα λοιπόν μετά (χθες), με γραπτή ανακοίνωση τους οι βουλευτές της Ν.Δ. Κ. Χατζηδάκης και Κ. Μουσουρούλης καταγγέλλουν την υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για ....clopy right και έλλειψη πολιτικού πολιτισμού.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των δύο βουλευτών το νομοσχέδιο αυτό είναι αποτέλεσμα προετοιμασίας επιτροπής υπό τον τότε Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου .Ανάπτυξης κ. Μουσουρούλη ,που συγκροτήθηκε το 2008.
Μάλιστα οι δύο βουλευτές ονοματίζουν τους φορείς και τους εμπειρογνώμονες που συμμετείχαν στην επιτροπή.

«Χθες η αρμόδια υπουργός παρουσίασε το νομοσχέδιο που ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ χωρίς να αναφερθεί καν στο ότι το παρέλαβε ΑΠΟ ΕΜΑΣ », δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε: «Αντίθετα, το παρουσίασε αυτούσιο ως ....έργο του ΠαΣοΚ».
«Κι εάν το ΠΑΣΟΚ δεν διαθέτει πολιτικό πολιτισμό ξεκαθαρίζοντας πώς έχουν τα πράγματα, όφειλε να το πράξει προς τους ανθρώπους που εργάστηκαν επί ενάμισι χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε επίσης ότι η μόνη αλλαγή που έγινε από την κυβέρνηση του ΠαΣοΚ στο νομοσχέδιο είναι το πρώτο άρθρο και αυτό μόνο για καθαρά «επικοινωνιακούς λόγους» , όπου αλλάζει ο εθνικός στόχος και από 18% που καθορίζει η ΕΕ ως διείσδυση ΑΠΕ στην τελική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας της Ελλάδας το 2020, το ΠαΣοΚ το αυξάνει σε 20% διείσδυση.
«Εξόχως επικοινωνιακό, αφού για κάθε κράτος μέλος υπάρχει προκαθορισμένος στόχος για το 2020 και το ΠΑΣΟΚ πρωτοτυπεί στην Ε.Ε. ….ανεβάζοντας τον ελληνικό» είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, επίσης για επικοινωνιακούς λόγους η αρμόδια υπουργός ανήγγειλε τη μετονομασία της αρμόδιας Διεύθυνσης ΥΠΕΚΑ σε «Αυτοτελή Υπηρεσία τύπου one-stop-shop», που θα υπάγεται ….απ’ ευθείας στην ίδια.
Δηλαδή, παρακάμπτεται ο Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΚΑ. Ωστόσο ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι η πληθώρα των αδειοδοτήσεων γίνεται στις Περιφέρειες (τι θα κάνει λοιπόν το one-stop-shop του ΥΠΕΚΑ;).

«Ακόμη κι αν το ΠΑΣΟΚ δεν έχει να πει μια λέξη για τη σκληρή δουλειά μας, δεν πειράζει. Μας φτάνει ότι την αποδέχεται δημοσιεύοντας το νομοσχέδιο αυτούσιο» καταλήγει ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα το κείμενο του νομοσχεδίου όπως είχε διαμορφωθεί πριν από τις εθνικές εκλογές, ....«για να γίνουν οι συγκρίσεις»!

Απαντώντας στον κ. Χατζηδάκη, το υπουργείο σημειώνει κάτι μεταξύ «ναι μεν , αλλά...» και «άλλα λόγια να ...αγαπιόμαστε» τονίζοντας ότι «ρητά είχε αναφερθεί στην ... προηγούμενη πολιτική ηγεσία».

Επειδή όμως «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» παραθέτω ενδεικτικά μικρό απόσπασμα από την ομιλία της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κας Τίνας Μπιρμπίλη στο συνέδριο του Economist, με θέμα “Οι επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στην Ελλάδα, την προηγούμενη μόλις ημέρα του υπουργικού συμβουλίου :«Σε αυτό το πλαίσιο το νεοσύστατο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής» είπε η κα. Μπιρμπίλη, «συντάσσει νέο σχέδιο νόμου για τις ΑΠΕ ......» !

Να υπενθυμίσω τι έλεγε ένας μεγάλος άνδρας, ο Τζων Κέννεντυ, σχετικά με αυτό που προσπαθεί ποικιλοτρόπως να κατασκευάσει το ΠαΣοΚ:«Ο μεγάλος εχθρός της αλήθειας συχνά δεν είναι το ψέμα -εσκεμμένο, πλαστό, ανέντιμο- αλλά ο μύθος -επίμονος, πειστικός .... ναρκωτικός».

12 σχόλια:

  1. Επικοινωνία, τα πάντα επικοινωνία......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει φανεί ξεκάθαρα ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν ανέτοιμο να κυβερνήσει.
    Τώρα όλα αυτά είναι μια κωμωδία. Προσπαθούν με τον ίδιο τρόπο που ανέβηκαν στην εξουσία(επικοινωνία), με τον ίδιο τρόπο να κυβερνήσουν.
    Νομίζω ότι θα τους γυρίσει μπούμερανγκ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως στην Ελλάδα άμα ελέγχεις τα νταβατζοκάναλα, μπορείς να κυβερνήσεις ανενόχλητος......
    Επρεπε να βλέπατε χθες εκθειασμό του Τσίμα στον ΓΑΠ, για τις ... ανύπαρκτες πρωτοβουλίες του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H επικοινωνία δεν είναι απλώς μια "τεχνική διαβίβασης πολιτικής".
    Είναι η ίδια η πολιτική ή έστω κάποιο συστατικό της στοιχείο.
    Αλλά νομίζω ότι έτσι ήταν ανέκαθεν. Απλά εκείνο που άλλαξε και αλλάζει ραγδαία, είναι τα μέσα επικοινωνίας.
    Δεν κάνει λοιπόν τίποτα το "κακό" το ΠΑΣΟΚ. Απλά ασκεί επικοινωνιακή πολιτική.
    Με το ίδιο όπλο μπορεί να ασκεί πολιτική αντιπολίτευση και η ΝΔ. Μπορεί να καταρρίπτει την πολιτική επικοινωνία του ΠΑΣΟΚ, όπως π.χ επιχειρεί το παρόν Blog.
    Απλά "ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη" και το αντιπολιτευόμενο επικοινωνιακό παιχνίδι πρέπει να ανοίξει.
    Γιατί το ΠΑΣΟΚ έχει χαράξει διακριτά τον δρόμο του(από αντιπολίτευση ακόμα) και αυτός είναι μέσω της επικοινωνίας. Μην περιμένουμε κάτι διαφορετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ανώνυμε 12:54, πραγματικά είναι τόσο αφελές αυτό το "με το ίδιο όπλο μπορεί να ασκεί αντιπολίτευση και η ΝΔ", που ειλικρινά απορρώ. Δηλαδή θα κάνει απευθείας σύνδεση η ΕΡΤ, για να προβάλει την αλήθεια; Εδώ σου λέει ότι έκανε απευθείας σύνδεση στο Υπουργικό Συμβούλιο, για να πει η Τίνα με...απλά λόγια, αυτό που ήθελαν να περάσουν στον κόσμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε μήπως τελικά και η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές ήταν της ΝΔ και την έκλεψε το ΠΑΣΟΚ; Μήπως τελικά νίκησε η ΝΔ αλλά το ΠΑΣΟΚ με την τέχνη της επικοινωνίας μας κορόιδεψε ότι νίκησε; Μήπως έχουμε κυβέρνηση της ΝΔ αλλά τα ΜΜΕ μας παρουσιάζουν ψέμματα ότι πρωθυπουργός είναι ο Παπανδρέου και όχι ο Καραμανλής;
    Είστε τόσο άρρωστοι που δεν μπορείτε να αποδεχτείτε την πραγματικότητα αλλά επιθυμήτε να ζήτε σε μία άλλη πραγματικότητα και να βιώνετε την αλήθεια των ονείρων σας και των επιθυμιών σας σε έναν άλλο κόσμο ιδεατής πραγματικότητας.
    Έστι είναι αφού έτσι θέλετε. Εγώ δεν θέλω να σας στερήσω το όνειρο ούτε να πατραβώ εντολές γιατρών που στην περίπτωσή σας λένε να σας λένε πάντα ΝΑΙ.
    Ναι λοιπόν ηρεμήστε πάρτε τα χάπια σας. Αν ακούστε τίποτα για τις 4 Οκτωβρίου μην πιστέψτε τίποτα. Ψέματα λένε. Δεν έγιναν εκλογές. Δεν έχασε η ΝΔ. Η ΝΔ εξακολουθεί να είναι κυβέρνηση και ο Καραμανλής Πρωθυπουργός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς 5.20
    'Έχεις μια περίεργη αντίληψη περί δημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ είναι κυβέρνηση και σύμφωνα με την δημοκρατία οφείλουν όλοι να το κρίνουν. Που είναι το κακό;
    Ο Μάνος Χατζηδάκης λέγοντας περί "φασισμού της σαχλαμάρας" εννοούσε τέτοιου είδους συμπεριφορές σαν την δικιά σου.
    Δηλαδή να μην μπαίνουν στην ουσία αλλά να σαχλαμαρίζουν.
    Γιατί μόνο ως σαχλαμάρα μπορεί κάποιος να εκλάβει το σχόλιό σου.
    Αυτό αποδεικνύει περίτρανα την "αφυδάτωση" κριτικών σκέψεων σου, αδυναμία επιχειρημάτων και αδυναμία διαλόγου.
    Σίγουρα μετά το "ευφυολόγημα" σου θα είσαι και περήφανος γι` αυτά που πληκτρολόγησες!!!!!!
    Καλά πάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Περιμένατε τίποτα διαφορετικό από το ΠΑΣΟΚ. Ας είμαστε σοβαροί.
    Οι άνθρωποι τα έχουν δώσει όλα. Τα νταβατζοκάναλα και οι "ανεξάρτητες" εφημερίδες των μικρών και μεγάλων νταβατζήδων μούγκα.
    Ύμνους για τα δύο νομοσχέδια που ....έφερε το ΠΑΣΟΚ.
    Κανείς δεν μιλάει γιατί μασάει.Τόσο μυαλό έχουμε οι Έλληνες.
    Κανείς δεν κοιτάει ποιον υποστηρίζουν οι νταβατζήδες με μανία.
    Αυτοί είμαστε και ότι κάνει το ΠΑΣΟΚ μας αξίζει, με αυτό το μυαλό που κουβαλάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Ελληνικός λαός, που θέλει να παριστάνει τον "έξυπνο", τον "πονηρό" και τον "μάγκα", εμφανίζεται κατώτερος των περιστάσεων, αφού, χρόνια τώρα, δέχεται, χωρίς αντίρρηση,να .... "υπνωτίζεται", από τα λόγια του Πασοκ και των εκάστοτε αρχηγών και στελεχών του, όπως "υπνωτίζεται" και η κόμπρα, από τους ήχους της φλογέρας του φακίρη....
    Το έργο είναι γνωστό. Το έχουμε δει τόσες πολλές φορές και επί τόσα πολλά χρόνια, που, ειλικρινά, έχει καταντήσει ιδιαίτερα μονότονο και, ως κε τούτου, βαρετό....
    ΄Ενα νομικό αξίωμα λέει, πως: "Ο εξ ιδίου αδικήματος ζημιούμενος ου δοκεί ζημιούσθαι"... Αν, λοιπόν, ο Ελληνικός λαός έβγαλε τα μάτια του, με τα ίδια του τα χέρια, επιλέγοντας, στις τελευταίες εκλογές, το Πασοκ και τον ανεπαρκή Γιωργάκη, δεν μπορεί, τώρα, να κάνει οτιδήποτε άλλο, εκτός από το να παρακολουθεί την επερχόμενη ... καταστροφή του.
    Ας πρόσεχε, όταν έπρεπε...
    Τώρα ήλθε η ώρα του "ταμείου". Θα αναγκασθεί να πληρώσει την λάθος επιλογή του, διότι η αλήθεια είναι, πως όλοι οι νουνεχείς ΄Ελληνες γνώριζαν, άριστα, και τον (ανύπαρκτο) πολιτικό πολιτισμό του Πασοκ, αλλά και την (απαράδεκτη και απορριπτέα) νοοτροπία του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ε, και, τι έγινε που γνώριζαν;;; Αφού τα νταβατζοκάναλα τους είχαν πείσει ότι ο Καρμαναλής φέρνει φοροεπιδρομή, και ο ΓΑΠ μεγάλες αυξήσεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συγνώμη! Αυτοί δεν έλεγαν ότι δεν βρήκαν τίποτα όταν παρέλαβαν τα υπουργεία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τον ΓΚΑΠ τον πήρε στην πλάκα ακόμα και ο Ανδρουλάκης... Οι Πασόκοι θα πουν ότι έχει παράπονα επειδή δεν πήρε θέση... όμως όλοι ξέρουν πως το πρόβλημα είναι η έλλειψη σχεδίου .. ας γίνει κυβέρνηση συνασπισμού θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή