Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Πάλι οι Αμερικανοί στην Θράκη


Λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου κ. Μπαράκ Ομπάμα μετον Τούρκο πρωθυπουργό κ. Ταγίπ Ερντογάν και τη δήλωση του δεύτερου για «130.000Τούρκους που υποφέρουν στην ελληνική Θράκη», οι Αμερικανοί έκαναν την εμφάνισή τους στη Δυτική Θράκη.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» την περασμένη εβδομάδα, κλιμάκιο του αμερικανικού προξενείου της Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον πρόξενο κ. Ρόμπερτ Κινγκ, περιόδευσε στα μειονοτικά χωριά της Θράκης.

Ο πρώτος σταθμός της διπλωματικής αποστολής ήταν το μειονοτικό χωριό Τοξότες,το τζαμί του οποίου είχαν αποπειραθεί προεκλογικά ...άγνωστοι (προβοκάτορες) να το κάψουν. Στη συνέχεια, ο Αμερικανός πρόξενος συναντήθηκε με τον μουφτή Ξάνθης κ. Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου, καθώς ένα από τα «προβλήματα» που έθεσε ο κ. Ερντογάν στον Αμερικανό πρόεδρο ήταν και αυτό του διορισμού του θρησκευτικού ηγέτη της μουσουλμανικής μειονότητας.

Ο κ. Κινγκ όμως δεν έχασε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τους εγκάθετους του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Ο Αμερικανός διπλωμάτης, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, είχε πολύωρη συζήτηση με τον νομικό εκπρόσωπο της παράνομης -σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου- «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» κ. Ορχάν Χατζή Ιμπράμ, ο οποίος, όπως έχει δηλώσει στο «ΘΕΜΑ», είναι «Τούρκος» και θα αγωνιστεί «για την αναγνώριση της μειονότητας με τον όρο ‘‘τουρκική’’».

Οι Αμερικανοί, συνεχίζει το δημοσίευμα της εφημερίδας ,οι οποίοι εκδηλώνουν έμπρακτο ενδιαφέρον για τα θέματα που αφορούν στη Θράκη, συζήτησαν και με το προεδρείο του «Συλλόγου επιστημόνων Δυτικής Θράκης», και ιδιαίτερα με την κυρία Περβίν Χαϊρουλά, η οποία με τη βοήθεια της Άγκυρας εργάζεται για την ίδρυση τουρκικού πανεπιστημίου στην Κομοτηνή,

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι ο Αμερικανός διπλωμάτης έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τις προθέσεις των ηγετών της μειονότητας να ηγηθούν αυτόνομων κινήσεων σε περίπτωση αλλαγής του εκλογικού νόμου με κατάργηση του 3%.
Για τον λόγο αυτό, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, όταν έφτασε στην Κομοτηνή ο Αμερικανός πρόξενος επισκέφθηκε το γραφείο του παραιτηθέντος ( μετά τις εσωκομματικές εκλογές) βουλευτή της Ν.Δ. κ.Αχμέτ Ιλχάν.

Σημειώνεται ότι η πρακτική του επίσημου αμερικανικού κράτους να αναγνωρίζει δήθεν «εθνικές μειονότητες» που κατοικούν στην Ελλάδα είναι μακροχρόνια. Συγκεκριμένα:

-Εκθέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στον κόσμο το 2007 και το 2008 (παρομοίως και σχεδόν όλες τις προηγούμενες χρονιές): «(Στην Ελλάδα τίθενται) περιορισμοί στην ικανότητα αυτοπροσδιορισμού των εθνικών μειονοτήτων και (υπάρχουν) δυσμενείς διακρίσεις και κοινωνικός αποκλεισμός σε βάρος εθνικών μειονοτήτων...».

-Δήλωση του πρώην Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών Ντάνιελ Φριντ σε συνέντευξη Τύπου στις 7 Απριλίου 2008: «Η μακεδονική γλώσσα υπάρχει. Ο μακεδονικός λαός υφίσταται. Το θέμα της (μακεδονικής) εθνότητας, ξέρετε, είναι απλώς γεγονός σε σχέση με όσα μπορώ να διακρίνω».

-Από δήλωση του κ. Τόμας Κάντριμαν στον ελληνικό Τύπο, Νο 2 της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, το 2006: «(...) η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης (...), η αλβανική μειονότητα στην Ελλάδα».

- Επίσημη κατάθεση της επικεφαλής της αποστολής των ΗΠΑ στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, κυρίας Φελίς Γκάερ, 29 Σεπτεμβρίου 2005: «Η κακή μεταχείριση εκ μέρους της Ελλάδας των εθνικών τουρκικών, αλβανικών και μακεδονικών μειονοτήτων της παραμένει λόγος ανησυχίας των ΗΠΑ...».

Εύλογο είναι το ερώτημα υπό πoια ιδιότητα το αμερικανικό προξενείο της Θεσσαλονίκης ενεργεί εν είδει χωροφύλακα-τοποπαρατηρητή στην Βόρειο Ελλάδα;
Απ` ότι γνωρίζω στην Θράκη δεν υπάρχουν θύλακες Αμερικανών πολιτών που να δικαιολογούσαν την συχνή παρουσία του Προξένου στην περιοχή.
Τι γυρεύει λοιπόν τόσο συχνά η αλεπού στο παζάρι;

16 σχόλια:

  1. Πολίτη πες στον φίλο σου τον σφουγγαράκη ότι πάμε για διάσπαση και 20 χρόνια ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυσανάλογο ενδιαφέρον για την μειονότητα των εκατομ. Κούρδων της Τουρκίας,στην προσφατη εξέλιξη...και μας λετε να μη βρίζουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την Δραγώνα την κάλεσαν ή θα πάει να την δει ο κ. Κινγκ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΟΧΙ, (οι "χαζοί" τελειωσαν , οι φανατικοι γραφουν πλεον
    τις αυτοβιογραφίες τους και τις εμπειριες τους απο τα "Βιετναμ" της πολιτικής τους καριέρας .
    Αλλά διαχωρισμός Ντόρας και Κούλη αυτό έχει είδη πραγματοποιηθεί και ο "μικρός" πεταει πλεον με τα δικα του φτερα...)
    20 μήνες,εγω λεω και 30 το πολύ (στην μονάδα μετρησης του χρόνου
    εγινε λάθος ......)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να κλεισουν αμεσα τα προξενεια Τουρκιας και ΗΠΑ στη Κομοτηνη και Θεσσαλονικη αντιστοιχα.Η παρουσια τους ειναι επιζημια για τα Ελληνικα συμφεροντα και αρα ΔΕΝ θα πρεπει να υπαρχουν.Οι ΗΠΑ καλα θα κανουν να κοιταξουν τα χαλια τους με τα Γκουαταναμο,τη θανατικη ποινη,τη ρατσιστικη αντιμετωπιση των μειονοτητων και αλλα αντι να αυτοδιοριζονται παγκοσμιοι εισαγγελεις.Η κυβερνηση θα πρεπει επιτελους να βαλει στην θεση τους τους δημοσιους υπαλληλους των ΗΠΑ και της Τουρκιας στην Ελλαδα και να τους επιβαλλει να σεβαστουν το διπλωματικο και προξενικο Δικαιο που απαγορευει ρητως και κατηγορηματικως την αναμειξη ξενων διπλωματων στα εσωτερικα της φιλοξενουσας χωρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε των 8:29
    Διάσπαση δεν θα είναι, αποστασία θα είναι (το αίμα νερό δεν γίνεται) και το τέλος του Μητσοτακισμού στην Ελλάδα. Αποχώρηση με τον Κούλη και με μετρημένα κουκιά (20-25 παλαιοκομματικούς "βολευτές"), θα σημάνει το πολιτικό τέλος της Ντόρας. Παρά την ανικανότητά του ο Καραμανλής πρόσφερε κάτι ανεκτίμητο στην πατρίδα μας με την παραίτησή του: Το τέλος του Μητσοτακισμού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαγκες παρτε το χαμπαρι...η γενεια μας ειναι βεβαιο πια οτι θα ζησει κοσμοιστορικες αλλαγες.Καντε την καρδια σας πετρα γιατι θα δουμε σιγουρα την Θρακη μας αυτονομη, σιγουρα την Ελλαδα μας χρεωκοποιμενη και σιγουρα τη Κυπρο μας αλλη μια φορα προδομενη....Η Ελλαδα εκ των πραγματων δεν μπορει πια να βγαλει ηγετες αφου ολοι οι δυοδοι προς την κοινωνικη ανοδο ειναι διασφαλισμενοι.ΜΟΝΟ ενας πατριωτης ελληνας που ζει στο εξωτερικο και ερθει φυτεφτος απο τον λαο μπορει να μας βγαλει απο τον Αδη...και βεβαια να ειναι ανιδιοτελης σαν τον Μεγιστο Καποδιστρια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διαβάζοντας γιά προξενεία καί "μεονότητες", αρχικά μού 'ρθε έντονη επιθυμία νά βρίσω, η οποία όμως μού 'φυγε μόλις θυμήθηκα τί χρωστάμε.
    Γιατί όταν χρωστάς καί δέν μπορείς νά πληρώσεις, μιά μέρα σού παίρνουν πίσω τό (ήδη) υποθηκευμένο σου ακίνητο.
    Καί μιάς καί αναφέρθηκε (σέ σχόλιο) κι ο Καποδίστριας καί η τότε εποχή, θυμήθηκα καί τό πρώτο δάνειο (800.000 λιρών), γιά τήν ανασυγκρότηση τού νεοσύστατου τότε προτεκτοράτου μας.
    Γιά νά ακολουθήσει τό δεύτερο (1.500.000 λιρών) τό τρίτο (3.600.000 λιρών) καί άλλα ών ούκ έστι αριθμός, ώς τίς μέρες μας.
    Μόνο πού τά τότε δάνεια, φαγώθηκαν εξυπηρετώντας τή φαγωμάρα μας, τά τωρινά ικανοποιώντας τήν ακόρεστη απληστία μας.
    Οσο πιό πολλά χρωστάμε, τόσο πιό πολλά θά καταπίνουμε αμάσητα.
    Ετσι δέν γίναμε ποτέ ανεξάρτητο καί κυρίαρχο κράτος.
    Οπότε γιά τά καμώματα τών "φίλων" μας δέν έχουμε δικαίωμα όχι νά βρίζουμε, αλλά ούτε κάν νά σχολιάζουμε, αφού γιά τήν κατάντια μας φταίει μόνο τό άδειο μας κεφάλι.
    Φοβάμαι ότι τώρα είναι αργά γιά δάκρυα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο καραμανλης ανωνυμε και να προσεχεις τους χαρακτηρισμους σου δεν ηταν καθολου ανικανος ηξερε πολυ καλα τι εκανε ......
    για αυτο βγηκε ο σαμαρας και τελειωσε η ντορα και ο μητσοτακης ....θυμισου ποιος εβαλε τον σαμαρα μεσα στο κομμα και τον ειχε στον αφρο
    και ολο το καραμανλικο μπλοκ στηριξε σαμαρα ....για αυτο και να προσεχεις οταν απευθυνεσαι σε εναν καραμανλη ....αυτος δεν μπορεσε να τους τελειωσει γιατι ηταν δεσμιος των οικογενειων που τον εκαναν σε μια νυχτα προεδρο .....το εκανε ομως ο κοσμος της νεας δημοκρατιας ...ο καραμανλης θα ειναι παντα η δυναμη και η φωτια που καει στον πυρσο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ένα σχόλιο για το χθεσινό θέμα.
    Ποινική δίωξη εναντίον του ηρωικού εισαγγελέα Ζαγοριανού. Έξω οι ένοχοι ,μέσα ο διώκτης τους. Τόσο γρήγορσ το νέο παραδικαστικό;
    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ρε παιδιά όσο ήταν ο Καραμανλής οι αμερικανοι ήταν μακρυά τώρα με τον αμερικανοτραφής φουκαρά Γιωργάκη οι αμερικανοι βρισκοντε πάλι κονταμας:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 3.55
    Μάλιστα κύριε Μολυβιατη..
    Δεν θα ξανατολμήσω να αμφισβητήσω τον Καραμανλή.
    Συγνώμη που το έκανα.
    Παρασύρθηκα..
    Ελεος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΟΛΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΑΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σήμερα ο Ζώης έβγαλε ένα δελτίο τύπου όπου φαίνεται πως έχει πάρει το "point" του άρθρου σου για τις νομοθετικές πράξεις που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο (επι Παυλόπουλου) και απαντάει στις δηλώσεις Ραγκούση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θα το γράφουμε και όσο θα περνά ο καιρός θα γίνεται και πιο κατανοητό. Ο Καραμανλής είναι πιο καλός έλληνας πολιτικός που η ιστορία θα δίξει πόσο καλό έκανε στην χώρα!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι μπάρες έπεσαν, πάρτε το χαμπάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή