Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

2.725 ευρώ ο μέσος μισθός δημοσίου υπαλλήλου.


Το ποσόν των 18,8 δισ. ευρώ δαπανά το κράτος κάθε χρόνο μόνο για τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων!
Αυτό αποκάλυψε στη Βουλή, στην προ ημερών ομιλία του επί του Προϋπολογισμού, ο βουλευτής κ. Ν. Αλευράς, ο οποίος παρέθεσε απλώς τα στοιχεία που αναφέρονται στην εισηγητική έκθεση και βέβαια δεν είναι δυνατόν να αμφισβητηθούν.

Όπως αναφέρει λοιπόν η εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού του 2010, οι δημόσιοι υπάλληλοι στη χώρα μας ανέρχονται σε 511.913.
Βέβαια, ούτε και εδώ, όπως αναφέρει ο κ. Αλευράς, μπορούν να συμφωνήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, αφού το υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει πριν λίγες ημέρες ότι είναι 550.000.

Εμείς όμως, διευκρίνισε ο βουλευτής, θα μείνουμε σ` αυτό που λέει η εισηγητική έκθεση. Οπότε έχουμε 18,8 δισ. ευρώ που είναι οι μισθοί, δια 511.913, που είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Το πηλίκον που βγαίνει , δηλαδή ....2.725 ευρώ, αντιπροσωπεύει τον μέσο μισθό που παίρνουν κάθε μήνα οι έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι!

Στον αριθμό των 18,8 δισ. ευρώ περιλαμβάνονται: - Επιδόματα ταχύτερης και αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων, που ανέρχεται σε 46 εκατ. ευρώ τον χρόνο.
- Επίδομα φυσιολογικού τοκετού 1,6 εκατ. ευρώ τον χρόνο
- Αποζημιώσεις και λοιπές παροχές 45 εκατ. τον χρόνο.
Να σημειωθεί ότι στο νούμερο αυτό δεν περιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το νούμερο αυτό δείχνει ότι ο μέσος δημόσιος υπάλληλος στη χώρα μας είναι καλοπληρωμένος και φυσικά σε πολύ καλύτερη μοίρα από τον δυστυχή ιδιωτικό υπάλληλο , που είναι επί ξύλου κρεμάμενος, ζει με την αγωνία αν θα καταφέρει να έχει δουλειά μέχρι να βγει στη σύνταξη και αν τελικά θα πάρει σύνταξη όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου και βέβαια αμείβεται με λιγότερο από τα μισά από αυτά που παίρνει ο δημόσιος υπάλληλος.

Σίγουρα τα στοιχεία του Προϋπολογισμού που ανέδειξε ο κ. Αλευράς είναι πολύ σημαντικά και οδηγούν σε γόνιμες σκέψεις. Αποκαλύπτουν όμως και πράγματα που καλό είναι να γνωρίζουμε.

Γιατί εάν ο μέσος μηνιαίος μισθός του δημοσίου υπαλλήλου είναι 2.725 ευρώ, όπως αποκαλύπτεται, τότε δεν έχουμε απλώς εργαζομένους δύο ταχυτήτων, αλλά κυριολεκτικά πατρικίους και πληβείους!
«Το Παρόν»

71 σχόλια:

  1. Για ενα πραγμα θα συμφωνησω με τον γκαντεμη βλεποντας τον στο Μεγκα ,με την ατολμια του Γιωργου να μειωσει τους μισθους δημοσιων υπαλληλων οι οποιοι αν κ οι περισσοτεροι ειναι κομματικα βολεμενοι εχοντας την ασφαλεια της μονιμοτητας με την παροχη επιδοματων εχουν εξασφαλισει αμοιβες υψηλοτερες απο τον ιδιωτικο τομεα.(μολις ειδα οτι αποφασισε η κυβερνηση 230.000 ευρω σε καθε λιμενεργατη για εθελουσια εξοδο -να ναι καλα η συντεχνια τους κ οι εκβιασμοι τους-Ανωμεριτη θεε πως τα λυνεις τα θεματα)
    Βεβαια σε αυτη την περιπτωση οι περισσοτεροι εδω μεσα θα γραφατε τα χειροτερα μιας κ το μοντελο Ιρλανδιας θα πεφτε βαρυ στη τσεπη σας
    Οποτε τι φωναζετε για τα ατολμα σχεδια της κυβερνησης ,στα τολμηρα τα οποια θα σας πονουσαν περισσοτερο κατι παλι θα χατε να του χωσετε...
    Σημειωση,ειμαι ιδιωτικος υπαλληλος σε ελληνικη πολυεθνικη διευθυντικη θεση στην οποια φετος αποφασιστηκε παγωμα μισθων...
    καλο θα ταν να μας λετε κ το αντικειμενο της εργασιας σας #ετσι για την ιστορια# γιατι εχω την εντυπωση οτι η φιλοσοφια σας εδω μεσα ειναι οτι για ολα φταινε οι αλλοι εκτος απο μας τους ιδιους..
    ψηφοφορος μονο του εαυτου μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα δεχτούν οι δημόσιοι υπαλληλοι κάποια μείωση των κεκτημένων τους; Και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πάρει το πολιτικό κόστος μιας τέτοιας μεγάλης ρήξης, η οποία ωστόσο φαντάζει αναγκαία πριν η Ελληνική οικονομία πέσει κυριολεκτικά στον γκεμό της ανυποληψίας; Εδώ απαντά η ξαφνική πρόταση του Μίμη Ανδρουλάκη για κυβέρνηση εθνικής ανάγκης ! Οι σκέψεις δικές σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο δημόσιος υπάλληλος έχει καταστεί συνώνυμο της διαφθοράς και του καλοπληρωμένου τεμπέλη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξέρεις εσύ πολλούς δημοσίους υπαλλήλους, βρε Πολίτη, που να παίρνουν 2.725 το μήνα;
    Ο αριθμός αυτός εκφράζει το πόσο ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ο μέσος δημόσιος υπάλληλος στο δημόσιο και όχι το πόσο ΠΑΙΡΝΕΙ ο μέσος υπάλληλος στο χέρι. Στο νούμερο αυτό περιλαμβάνονται (ενδεικτικά): Εργοδοτικές εισφορές, επιδόματα ειδικών κατηγοριών υπαλλήλων (εκτός κι αν δεν θέλεις να αμοίβονται σωστά οι πιλότοι που φυλάσσουν το Αγαίο), ειδικά μισθολόγια για τα golden boys του δημοσίου (σύμβουλοι, ημέτεροι κλπ.), αμοιβές υπερεργασίας, μισθοί υπαλλήλων στο εξωτερικό, μισθοί πραγματικά υψηλόμισθων κατηγοριών (δικαστικοί κλπ.) κι ένα σωρό άλλα.

    Και... ναι... θάθελα να σου υπενθυμίσω τι έχεις γράψει ΕΣΥ ο ίδιος:

    Στην ανάρτησή σου "Οι πράσινοι φόβοι και οι κουμπαριές"
    http://politis-gr.blogspot.com/2009/11/blog-post_25.html
    "...νεοεκλεγείς βουλευτής του ΠαΣοΚ προσέλαβε στο γραφείο του ως συνεργάτες τη γυναίκα του, τον γιο του και την κόρη του... Ο κύριος αναπληρωτής έχει τοποθετήσει την γυναίκα του στη θέση συμβούλου του με 8.000 ευρώπουλα τον μήνα!... Την απέσπασε λοιπόν στο διπλωματικό του γραφείο σε θέσει ειδικού συμβούλου αμειβόμενη με 7.000 ευρώπουλα τον μήνα!"

    Στην ανάρτησή σου "Στοχοποιούνται όσοι τη γλύτωσαν το 2002"
    http://politis-gr.blogspot.com/2009/11/200.html
    "Ενάμιση μήνα μετά, το ΠαΣοΚ πετά στον Καιάδα τις μεγάλες υποσχέσεις του, αποκαλύπτοντας το παλαιό πρόσωπό του. Αποφασίζει "πάγωμα" στις αυξήσεις μισθών άνω των 2,000 ευρώ (δηλ. 1600 καθαρά). Μ' άλλα λόγια η κυβέρνηση ανακήρυξε πλούσιους ή "έχοντες και κατέχοντες¨, κατά την προσφιλή, λαϊκίστικη έκφρασή της, τους συνταξιούχους και μισθωτούς που παίρνουν επάνω από 1.600 ευρώ καθαρά το μήνα, προκειμένου να ροκανίσει το εισόδημά τους με κοινωνική ανοχή και να κάνει τους μικρούς φτωχότερους, στα όρια εξαθλίωσης που βρίσκονται πολλοί άλλοι."

    Και, τέλος, από τα 18,8 δισ. αφαίρεσε το 1,5 δισ. ευρώ που μας στοιχίζει το πολιτικό γραφείο του κ. Πάγκαλου
    http://politis-gr.blogspot.com/2009/11/15.html

    Και να σε ρωτήσω: Πότε είχες δίκιο; Σήμερα ή τότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τί λέτε βρε παιδιά? είμαι δημόσια υπάλληλος και ο καθαρός μισθός μου είναι 900 ευρώ με 7ετή πορεία.... μην λέμε ότι θέλουμε... Σας παρακαλώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε παλικάρι άλλο τα 8,000 ευρω της κουμπάρας και άλλο τα 2,500 μεικτα του δημοσίου υπαλλήλου.Δεν έχεις πιάσει το point... απ' ότι βλέπω , αλλά και η χρήση των link δεν μου λέει κάτι.Ποιο είναι το σημείο που εγκαλείς τον πολίτη;Τον εγκαλείς για τις αποκαλύψεις του για τον Πάγκαλο, για το διπλωμάτη και τις κουμπαριές στο ΥΠΕΞ ? Χαιρετίσματα στον Αντιπρόεδρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μην μπερδεύετε φίλοι τα "παντελονάτα" φράγκα που λαμβάνετε μηνιαίως, με αυτά που στοιχίζει ο δημόσιος υπάλληλος στο ελληνικό κράτος.
    Ήμαρτον...Άκου 900 ευρώ...Τα επιδόματα, τα ασφαλιστικά, τα δώρα, τα έκτακτα , τα συντεχνιακά ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα τι λέτε ρε παιδιά? Θα μας τρελάνετε όλους?
    Ως δημόσιος υπάλληλος παίρνω ετησίως 14.000 ευρώ.
    Με μεταπτυχιακό που το κράτος το επιδοτεί με 35!!! ευρώ το μήνα...
    Έλεος μην λέμε ότι βλακείες μας έρχεται στο κεφάλι.
    Καλοπληρωμένοι είναι μόνο αυτοί που δουλεύουν σε Εφορίες και συγκεκριμένα υπουργεία.
    Όπως και στον ιδιωτικό τομέα δεν παίρνουν όλοι 700 ευρώ... Υπάρχουν και άλλοι (αρκετοί) που παίρνουν και 2000 ευρώ καθαρά και ακόμα παραπάνω. Και μην πείτε ότι είναι διευθυντές, έχω δουλέψει και στον ιδιωτικό τομέα και ξέρω.
    Επομένως δεν καταλαβαίνω το νόημα του σημερινού άρθρου.
    Μας αναφέρεις κάτι που είναι πασίγνωστο σε όλους, ότι υπάρχουν πατρίκιοι και πληβείοι. Μόνο που δεν είναι πατρίκιος ο μέσος δημόσιος υπάλληλος, αλλά ορισμένοι από αυτούς, όπως και στον ιδιωτικό τομέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. To νούμερο δεν ισχύει, οι Δ.Υ. δεν παίρνουν τέτοια ποσά, τουλάχιστον όχι νόμιμα...
    Ειδικά στον στενό δημόσιο τομέα, αν εξαιρέσεις τους Μηχανικούς και τους Εφοριακούς οι αμοιβές είναι σχετικά χαμηλές. Εκεί που γίνονται τα τρελλά πάρτυ είναι στους οργανισμούς και ΔΕΚΟ, όπου και οι προσλήψεις γίνονται ρουσφετολογικά και οι αμοιβές τεράστιες.
    Υπάρχει τεράστια διαφορα αμοιβών μεταξύ στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, υπέρ του 2ου.
    Και κάτι άλλο, στο στενό δημόσιο τομέα, ενώ οι αμοιβές είναι χαμηλές δεν επιτρέπουν στους υπαλλήλους να κάνουν κάποια δεύτερη δουλειά -ξέρω αρκετές περιπτώσεις απόρριψης στα Υπηρεσιακά Συμβούλια σχετικών αιτημάτων-, ώστε να τους έχουν εξαρτημένους και εκβιαζόμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μα καλά... Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ τον αρθρογράφω... επιτρέψτε μου ένα σχόλιο. Μιλάει για μέσο όρο. Δεν λέει πως κάθε δημόσιος υπάλληλος πέρνει τόσα. Οι κάτοχοι μεταπτυχιακού που διαμαρτύρονται, θα έπρεπε τουλάχιστον να γνωρίζουν πως προκύπτει ο μέσος όρος... αν σε μια ομάδα 10 ανθρώπων οι 9 αμοίβονται με 1000 Ε, και ο ένας με 15000 Ε, που εκτινάσεται ο μέσος όρος? Επίσης αν κάποιοι θεωρούν τα 1000 ή 1400 λίγα... ας έρθουν στον ιδιοτικό τομέα να δουν τι πιθανότητες έχουν για να φτάσουν τα ποσά αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. .... ΕΊΝΑΙ ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ... ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ ΤΕΧΝΑΣΜΑ ΝΑ ΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ.
    ... ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 1500€
    ... ΑΠΛΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ...ΤΗΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ !!!! ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ. ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ... ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΩΝ.
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΩΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΤΑ ... ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥ ΣΕ ... OF SHORE ΕΤΑΙΡΕΙΑ;;; ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ Πολιτη νομίζω οτι έκανες μεγάλο λάθος με το σημερινό σου θέμα.Εγώ υπηρετώ στο δημόσιο 35 χρόνια είμαι πτυχιούχοε και πολύ ψηλά στην ιεραρχία,όμως τό καθαρό εισόδημα απο την εργασία μου δεν έχει ξεπεράσει τα 30.000 ευρω με 4 παιδιά -τα 2 ανήλικα-και φέτος πλήρωσα και επι πλέον εφορία.Στο γραφείο μου υπάγονται 43 υπάλληλοι και κανείς δεν ξεπερνάει τα 15000 τον χρόνο με όλα τα επιδόματα.Πριν λοιπόν δημιουργήσεις τις εντυπώσεις θα έπρεπε να εξετάσεις το θέμα πιό καλά.΄Αλλωστε στον προυπολογισμό υπάρχουν πολύ πιό σοβαρά θέματα για σχολιασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 2725ευρώ???και ο πατέρας μου που είναι δάσκαλος,τα τελευταία 4χρόνια διευθυντής,γιατί μετά βίας έφτασε,μετά από 27 χρόνια προϋπηρεσίας τα περίπου 1500ευρώ(μαζί με το επίδομα του διευθυντή και κάτι ψιλά γιατί είμαστε και τρία παιδάκια)???7:54π.μ. σε καταλαβαίνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παρακαλώ τους δημοσίους υπαλλήλους να μιλάνε μαζί με τα επιδόματα πόσο παίρνουν. Επίσης να βάζουν μέσα και την ευκολία με την οποία αγόρασαν το σπίτι τους καθώς οι τράπεζες δίνουν ευκολότερα στεγαστικό και με καλύτερους όρους σε δημόσιο υπάλληλο με 1200 ευρώ το μήνα παρά σε ιδιωτικό με 2000 ευρώ το μήνα.

    Το να είσαι δημόσιος υπάλληλος έχει απαράδεκτα πλεονεκτήματα. Ειδικά όταν το κράτος δεν δουλεύει σωστά και όταν τα σπασμένα τα πληρώνουν μια ζωή οι ιδιωτικοί. Και όχι ρε φίλοι δημόσιοι υπάλληλοι, δεν με νοιάζει αν θέλουν να στρέψουν την μία "εργατική τάξη" ενάντια στην άλλη. Είστε τεμπέληδες και βολεψάκηδες στην μεγαλύτερη πλειοψηφία σας. Δεν χρειάζεται να μου το πει κάποιος για να σας έχω άχτι.

    Όταν κάποιος στον ιδιωτικό τομέα παίρνει παραπάνω από μένα ΞΕΡΩ ότι τα παίρνει γιατί τα αξίζει. Ξέρω ότι τα παίρνει γιατί δουλεύει. Αντίθετα στον δημόσιο τα παίρνει γιατί... διορίστηκε και βολεύτηκε.

    Κατάργηση μονιμότητας τώρα σε ΟΛΟΥΣ και μετά να σας δω να μιλάτε για... "εργατική τάξη". Γιατί τώρα είστε απλά "βολεμένη τάξη" και δεν με νοιάζει αν δεν σας αρέσει να σας το λένε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημερα σε όλους.Εγω είμαι στρατιωτικος και μονο σαν δημοσιο υπαλληλο δεν με βλεπουν.
    Που ειναι τα extra χρηματα των αργιων,οταν δουλευουμε;
    Που ειναι τα επιδοματα που παιρνει το υπολοιπο προσωπικο του Δημοσιου Τομεα.
    Μονο οταν προκειται για φορους μας βλεπουν σαν δημοσιους.Οταν ειναι να δωσουν χρηματα ανηκουμε σε διαφορετικη κατηγορια.Και ολα αυτα επειδη δεν υπαρχει καποιος να διαμαρτυρηθει για εμας.Να απεργησει,να κλεισει δρομους.
    Και τωρα μας λενε οτι πληρωνομαστε και αδρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. το παραμυθι περι τεχνασματος καθε κυβερνησης
    να στρεφει την μια εργατικη ταξη εναντια στην αλλη αφηστε το καλυτερα
    μιας κ ποτε δεν θα ζησετε ανασφαλεια στη δουλεια σας,(συνταξη στο χαλαρο ),αξιολογηση της εργασιας σας (να ναι καλα ο συνδικαλισμος σας),κ σιγουρα το διαρκη αγωνα να αποδεικνυεις καθε μερα
    οτι αξιζεις να βρισκεσαι στη θεση που εισαι.
    Το βασικοτερο οτι δεν εχετε καταλλαβει οτι ειστε εκει επειδη πληρωνεστε απο ολους τους φορολογομενους για την εξυπηρετηση τους .
    Σιγουρα δεν ανηκετε ολοι σε αυτη την κατηγορια αλλα πεστε μου κ σεις ποτε καταγγειλατε επιορκο συναδελφο σας ειτε γιατι τα παιρνει ειτε γιατι τα ξυνειι..οποτε μια κλειστη συντεχνια ολοι σας
    κ κατι τελευταιο εσεις οι δημσιοι υπαλληλοι ειστε ικανοποιημενοι για την δημοσια παιδεια ,υγεια, εξυπηρετη σας σε δημοσιες υπηρεσιες οταν τις χρειαζεστε...
    ψηφοφορος μονο του εαυτου μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προς όλους τους δημόσιους υπαλλήλους: γιατί ρε παιδιά αφού όπως λέτε δεν άμοιβεστε καλά από το δημόσιο δεν παραιτήσθε;;; Γιατί αφού είναι τόσο άσχημα και δεν αναγνωρίζεται η εργασίας σας εξακολουθείτε να εργάζεσθε για το δημόσιο;;; Νομίζω πως θα μπορούσατε να ψάξετε για δουλειά, εφάμιλη των προσόντων σας, στον ιδιωτικό τομέα, ή μήπως όχι;;;
    Και γιατί δεν μας λέτε πόσο τελικά φθάνει ο μισθός σας μαζί με επιδόματα κλπ....
    Και δεν πρόκειται για προσπάθεια αντιπαλότητας των εργαζομένων, απλά όλοι εμείς που από επιλογή ή λόγω συνθηκών δεν είμαστε στο δημόσιο, έχουμε βαρεθεί να μας λέτε πόσο αδικημένοι είσαστε...Και σε τελική ανάλυση δουλέψετε δεν δουλέψετε, είσαστε παραγωγικοί δεν είσαστε παραγωγικοί τον μισθό σας μαζί με όλα τα επιπλέον μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει τον παίρνετε... Όσο για τον αν δουλεύετε 8 ώρες όπως προβλεπεται από την κείμενη νομοθεσία ας μην το συζητήσουμε...

    Και βέβαια δεν μιλάτε για τις επιτροπές που πολλοί από εσας συμμετέχετε σε όλα τα υπουργεία...

    Και ας μην μιλήσουμε για το πόσο εύκολα βγαίνουν οι αναρρωτικές σας άδειες, οι άδειες δύσκολης εγκυμοσύνης κλπ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΑΠΟ Κ.Π
    Σίγουρα δεν ανήκουν όλοι οι Δημόσιοι υπάλληλοι, στην κατηγορία των υψηλά αμοιβομένων.
    Ανήκουν όμως όλοι στην κατηγορία των μονίμως απασχολουμένων.
    Αυτό από μόνο του τους διαφοροποιοεί σε σημαντικό βαθμό από του υπόλοιπους μισθωτούς καθώς δεν έχουν το άγχος της απώλειας της εργασίας.
    Η έλλειψη αυτού του άγχους από μόνη της είναι ένα σημαντικότατο BONUS.
    Επί πλέον ποιός ιδιωτικός υπάλληλος σε επιχείρηση παροχής υπηρεσιών - όπως είναι το Δημόσιο- μπορεί να φέρεται όπως φέρονται πολλοί Δημόσιοι υπάλληλοι, ατιμωρητί;
    Αυτό δεν είναι επί πλέον BONUS;
    Εν πάσει περιπτώσει συμφωνώ ότι το "τέχνασμα" να στρέφει η εξουσία την μια κοινωνική τάξη εναντίον μιας άλλης είναι παλαιό, αλλά δεν ξέρω πόσο επιτυχημένο είναι.

    Στους θαυμαστές του Πρωθυπουργού εύχομαι περαστικά, όπως σε κάθε θαυμαστή κάθε Πρωθυπουργού ή γενικώς πολιτικού ηγέτη.
    Ας θαυμάζουμε καλύτερα αυτούς που προσπαθούν να τα βγάζουν πέρα μέσα στις αντίξοες συνθήκες. Το αξίζουν!
    Κ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Για όλα η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Ασφαλώς το να βγάζουμε Μ.Ο. σε μισθούς που κυμαίνονται από Υπηρεσία σε Υπηρεσία είναι εντελώς αυθαίρετο. Πρόσφατα ακούσαμε για τους παχυλούς μισθούς των λιμενεργατών. Πιο παλιά θυμάμαι κάτι μισθούς οδηγών της αλήστου μνήμης ΕΑΣ των Κολλάδων, που μαζί με επίδομα...γάλακτος(!) έφταναν τις 800 χιλιάδες δραχμές τότε. Αλλά δεν μπορεί να βγει Μ.Ο. όταν υπάρουν και οι μισθοί των 800 ευρώ ή οι μισθοί των στρατιωτικών που είναι πενιχροί σε σχέση με την θέση τους. Όλα κι όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Υπαλληλος δεν είμαι, ουτε δημοσιος ουτε ιδιωτικος αλλα ενας εμπορος που:
    1)Δουλεύω 7 ημερες τη βδομάδα και κυνηγάω το, εξασφαλισμένο απόλυτα για Δ.Υ., μεροκάματο.
    2) Πρεπει να αγοράσω την ασφάλεια που το κρατος υποχρεωτικά μου πουλάει( ΤΕΒΕ ) ,
    3) Να πρεπει σώνει και καλά να παρουσιάζω κερδοφορία στη δουλειά μου γιά να εισπράτει το κράτος τα ανάλογα,
    4)Να χρειάζεται σε κάθε μου κίνηση να εχω ασφαλιστικες, φορολογικές, τραπεζικές και λοιπές ενημερώτητες
    5)Να ευχομαι να μην αρρωστήσω γιατί μεροκάματο δεν βγαίνει
    6) Να προσπαθώ να εισπράξω τα υπόλοιπα απο τους πελάτες μου τα οποία για να τα διεκδικήσω πρέπει να καταβάλλω τα 2πλάσια σε δικηγόρους και τηλέφωνα
    7)Να πρέπει να ικανοποιήσω την όρεξη του κάθε διεφθαρμένου και στο απυρόβλητο Δ.Υ. για παραβάσεις στη δουλειά μου που τιμολογούνται ανάλογα με το πόσα θα βάλει στο παντελόνι του
    8) Να πρέπει κάθε 3 χρόνια να ξαναπληρώνω εφορία αφού κάθε χρόνο πληρώνω αυτά που μου πρέπει να πληρώσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλά όλα αυτά..
    Μπορεί κάποιος να εξηγήσει , γιατί το 2004 η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε τον Νόμο για την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ..ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ 8 ΩΡΟΥ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ;
    ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΕΠΑΙΡΝΕ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΑΠΟ Κ.Π
    @12:23μμ
    Ανθρώπους σα κι εσένα δυστυχώς τους προσπερνάμε, λέγοντας: Α"στον αυτόν έχει δική του δουλειά".
    Δεν κάθισαν όμως να απαριθμήσουν, τις 8 κατάρες που αναφέρεις.
    Έχεις δίκιο φίλε. Εσύ και οι όμοιοί σου δυστυχώς δεν την γλυτώνουν.
    Και θέλουμε επενδύσεις; Πωωως;
    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προς στρατιωτικό: Πότε θα πάρεις σύνταξη; Στα 65 και μετά από 35 χρόνια εργασίας; Πόση θα είναι σε σχέση με ενός ιδιωτικού υπαλλήλου/αυτοαπασχολούμενου με τα ίδια έτη εργασίες με εσένα; Πόσα σπαταλάς για μετακινήσεις, φαγητό, ενοίκια κλπ; Και σου μιλάει ένας άνθρωπος που έχει μεγάλη εκτίμηση για τις υπηρεσίες του στρατού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ποσες μερες αδεια δικαιουταιο ΔΥ για να μαθει για την προοδο του παιδιου του στο σχολειο.Εχει την ιδια πιστολιπτικη ικανοτηταστους χρηματοπιστικους οργανισμους;
    Αν θελετε μπορω να αναφερω δεκαδες τετοια παραδειγματα ετσι δεν θα κανουμε τιποτε η μονη λυση ειναι η πτωχευση, αλλα μην εχετε αυταπατες οι ΔΥ θα την βγαλουν καθαρη παλι.οπως και στην κατοχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αν καταργούνταν η μονιμότητα στο Δημόσιο, το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, θα είχε λυθεί σε 1 μήνα! (Είμαι οικονομικός αναλυτής και αυτό που λέω είναι έγκυρο και μελετημένο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Έχω 16 χρόνια υπηρεσίας, γάμο και 4 παιδιά. Παίρνω 1300 ευρώ μηνιαίως με όλα τα επιδόματα μέσα, 800 ευρώ δώρο Χριστουγέννων και 400 ευρώ επίδομα Πάσχα και καλοκαιριού. Τα σχόλια δικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μάλιστα!
    Το ίδιο θέμα αναρτήθηκε και στο taxalia blogspot com με τη διαφορά πως εκεί μπήκε και το σχόλιο
    taxalia: Οι παραπάνω αμοιβές αφορούν το κόστος μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων (δηλαδή και τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης "μικτά") και όχι τα λεφτά, που φτάνουν στην τσέπη τους.

    Ανεβάζοντας τέτοια θέματα την παρούσα χρονική περίοδο δεν προσφέρετε έργο στον τόπο. Άλλο ενημέρωση κι άλλο μπαρπούτσαλα!

    ΥΓ.Έχω 22+ χρόνια, 2 παιδιά και παίρνω 1620 Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 912 E παίρνω έχω τρία παιδια και 14 χρόνια υπηρεσία. Ξανακάνε την διαίρεση λοιπόν! Εργάζομαι στο ΥπΠο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Να κοπούν άμεσα όλα τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων.Είναι δυνατόν,υπάλληλος γραφείου στο ΙΚΑ να παίρνει οδοιπορικά???Να παίρνει επίδομα ΟΠΣ που ούτε καν ξέρουν τι σημαίνει αυτή η λέξη?Επίδομα κινήτρου απόδοσης στην εργασία,οι τεμπέληδες?Υπερωρίες που δεν κάνουν ποτέ αφού δουλεύουν 7μισάωρο?
    και να βλέπεις μετά αυτό τον υπάλληλο,απόφοιτο Λυκείου να παίρνει μηνιαίως 1500 ευρώ μαζί με τα επιδόματαμ,όταν στον ιδιωτικό τομέα για να πάρεις τόσα χρήματα,πρέπει να δουλεύεις από το πρωί ως το βράδυ,και να έχεις ένα σωρό πτυχία?ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ,ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ...ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Παρακολουθώ τη συζήτηση και σας λέω: Σκεφτείτε ένα δικαστή, έναν αστυνομικό, έναν πυροσβέστη, υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας και πηγαίνετε να σας δικάσει ή καθίστε να σας συλλάβει. Λέμε ασυναρτησίες. Ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι είναι και οι Γερμανοί, οι Αυστριακοί, οι Δανοί, οι Νορβηγοί κλπ. Πήγαινε να εξυπηρετηθείς στο Δημόσιο τους.Σκέψου να πεις σε έναν εφοριακό να τα πιάσει (Πριν το κάνεις θυμήσου ότι εκεί τιμωρούν και τον κακό δημόσιο υπάλληλο και το άμοιρο θύμα). Πήγαινε σε μια ιδιωτική εταιρεία να δεις έχουν κανέναν ανασφάλιστο; Έχει καμία από αυτές τις χώρες πλατεία Κλαυθμώνος. Έχουν "μονιμότητα" με την έννοια που της δίνουμε εμείς; Αθάνατοι Ελληνάρες. Είστε η πληγή αυτού του πανέμορφου τόπου. Το μίσος σας ακούγεται. Δυστυχώς και η βλακεία σας. Αν δεν αγαπούσα τόσο την χώρα μας (τα βουνά και τις θάλασσες εννοώ όχι εσάς), θα έφευγα να μην σας βλέπω. Τουλάχιστον δεν θα φοβόμουνα να με φάει κανένας σας στο δρόμο για να κερδίσει 5 δεύτερα. Μας αξίζουν οι πολιτικοί μας και η πολιτεία μας. Δεν είμαι ανώνυμος. Είμαι ένας από σας, φέρομαι και σκέφτομαι όπως εσείς, σε όλη μου τη ζωή. Να μας χαιρόμαστε, άντε και στα συσσίτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Παρακαλω καποιον που γνωριζει να μας γραψει ους μισθους των α)καθαριστριων
    β)μη πτυχιουχων
    γ)πτυχιουχων υπαλληλων της ΔΕΗ
    Ευχαριστω, ιδ .υπαλληλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Είμαι 23 χρόνια στην Πολεμική Αεροπορία και ο μισθός μου μετα βίας φτανει τα 1.650€ μαζί με τα επιδόματα παντρεμένος με 2 παιδιά και βασικό μισθό 1070€.. Που να κάνω μετάταξη να πάρω έστω και 2,000;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ο Κος Αλευράς να μας πει πόσο στοιχίζει στο Ελληνικό Δημόσιο τα 300 λαμόγια και οι υπάλληλοι της βουλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. hfhf είπε...
    "ΕΊΝΑΙ ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΙ... ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ ΤΕΧΝΑΣΜΑ ΝΑ ΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ..."
    Χα, χα, χα! Μα καλά, συγκαταλέγετε και την αραχτή τάξη στις εργατικές τάξεις;
    Είπαμε να λέμε ανέκδοτα αλλά όχι και τόσο τραβηγμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ένας λεφτάς δημόσιος υπάλληλος16 Δεκεμβρίου 2009 στις 7:01 μ.μ.

    πολίτη δεν γνώριζα ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν τόσες μεγάλες αποδοχές ,άρα και εγώ μετά από 25 χρόνια στο δημόσιο που παίρνω μικτα 1800 ευρώ να περιμένω και τα υπόλοιπα έως τον μέσο όρο .
    Δεν ντρέπονται καθόλου αυτοί που βγάζουν τέτοια παραπλανητικά στοιχεία στην δημοσιότητα ,μάλλον κάποιο ύπουλο σκοπό έχουν ,να κατηγορήσουν τους δημοσίους ότι παίρνουν πολλά χρήματα ,άρα να το βουλώσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. εγω ρε ξυπνιε ειμαι δημοσιος υπαλληλος 25 χρονια και παίρνω ακαθαριστα 1700 το μήνα, που τα ειδες ρε τα 2700 πας καλα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Εγώ πάλι, δεν έγλυψα τον κώλο κανενός για να μπω στο δημόσιο, είμαι ιδ. υπάλληλος με 2 παιδιά, παίρνω 900 το μήνα, δουλεύω σα πούστης, χωρίς βέβαια όλα αυτά τα προνόμια και τα επιδόματα που έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Μάλλον ανήκω στους Έλληνες της Β' κατηγορίας - έχω βγει από κώλο, που λένε και στο χωριό μου. Όταν γουστάρουν με διώχνουν απ' τη δουλειά και ψάχνω να βρω -αν βρω- άλλη. Πάντως, οι κωλογλύφτες, τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι, θα έπρεπε να ντρέπονται που μιλάνε, γιατί υπάρχουν στη χώρα μας χιλιάδες άνθρωποι, που δουλεύουν ανασφάλιστοι, με αβέβαιο εργασιακό μέλλον και πως τα βγάζουν πέρα, μόνο ο Θεός το ξέρει.. Για μένα, η τραγική οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, οφείλεται στους Δ.Υ. Αυτοί τρώνε τα λεφτά του κράτους, αυτοί παράγουν τη διαφθορά, αυτοί συνάπτουν σχέσεις γλυψίματος με τους πολιτικούς. Άρα, αν δεν καταργηθεί η μονιμότητα στο δημόσιο, άσπρη μέρα στην Ελλάδα, δεν βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΠΡΟΣ 7:01 ΚΑΙ 7:35 ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟΥΣ Δ.Υ., Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΝ ΔΙΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ Δ.Υ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ!!!!!!

    ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΗΓΟΡΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ Ο 11:17!!!

    ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΡΕ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ Δ.Υ. ΚΑΝΕΝΑΝ Ι.Υ. ΤΙ

    ΕΦΑΠΑΞ ΠΑΙΡΝΕΙ!!!!!!!!

    ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ!!!!!!!!
    ΑΝΤΕ ΕΞΩ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΡΕ ΝΤΕΡΒΙΣΟΠΑΙΔΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΓΛΥΚΑ.

    ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΙΚΟΔΟΜΟ, ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΓΡΟΤΗ ΠΟΣΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΚΟΠΟ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Βρε ηλίθιε αλευρά δες πήγες σχολείο ? Δεν σου έμαθαν βρε πανηλίθιε ότι η μέση τιμή είναι ένα μέτρο θέσης που σου δίνει λάθος συμπεράσματα όταν οι τιμές έχουν μεγάλο εύρος και τότε χρησιμοποιούμε και τη διάμεσο ?
    Ηλίθιε , πήρες το άθροισμα και έκανες διαίρεση ...
    Τόσο μυαλό έχεις ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ωραία λοιπόν!Για το χάλι της οικονομίας φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι "καλά αμειβόμενοι" μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα.Ας κόψουμε έτσι τους τρομερούς μισθούς των 1.200-1.500 ευρώ (που είναι το 60% των αντίστοιχων ευρωπαικών) για να σωθεί η χώρα.Όχι,ένας επιστήμονας του δημοσίου δεν αξίζει να παίρνει αυτά τα χρήματα είτε είναι δικαστικός,είτε εκπαιδευτικός,είτε αστυνομικός,είτε εφοριακός,είτε νοσοκομειακός γιατρός...Τους ζητάμε να είναι αδέκαστοι,έντιμοι,να αντιστέκονται σε κάθε είδους πίεση από τον πολιτικό ή το δημόσιο πρόσωπο που θέλει ρουσφέτι κι από τον πολίτη που πιέζει για το συμφέρον του- κι ας ξέρει ότι έχει άδικο.
    Εξαιρώντας τα φαινόμενα εκβιασμού,ποιός είναι εκείνος που θα ισχυριστεί ότι σε έναν έλεγχο της εφορίας δεν έβαλε λυτούς και δεμένους να μην πληρώσει 30.000 ευρώ που θα έπρεπε αλλά να "καθαρίσει" με 5.000 (και να λοιδορεί και τον υπάλληλο!); Ποιός δεν έφτασε μέχρι το βουλευτή για να του σβήσει κλήση ή πρόστιμο;Πόσοι δεν ξεσήκωσαν το σύμπαν για να χτίσουν στο δάσος και μετά έβριζαν εν χορώ στην τηλεόραση τους ακαμάτηδες υπαλλήλους που τους άφησαν να καούν; Και για να τελειώνει πια αυτό το παραμύθι:νόμοι υπάρχουν και μπορούν να γίνουν και καλύτεροι έτσι ώστε το δημόσιο (και ευρύτερα) να στελεχώνεται με ανθρώπους προσοντούχους οι οποίοι θα εισάγονται αξιοκρατικά,θα αξιολογούνται συνεχώς και θα εξελίσσονται αμερόληπτα.Χωρίς έναν δυνατό και ανεπηρέαστο από πολιτικές παρεμβάσεις δημόσιο τομέα δεν μπορεί να υπάρξει σωστή και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. apo stamatios
    Βασιλη.Εγω δεν θα βγω στα 65 αλλα σιγουρα θα συμπληρωσω 35 χρονια δουλειας.Οι περισσοτεροι απο τους στρατιωτικους.Δεν ισχυουν σε εμας τα ιδια με τους υπολοιπους.
    Η μειωμενη συνταξη δεν συμφερει κανεναν πλεον.Οπως ειπα σε αυτα που συμφερει το κρατος ειμαστε δημοσιοι και μας τα παιρνουν κανονικατα απο τον μισθο,τα κοιταμε και λεμε και ευχαριστω (για τους λογους που προανεφερα),αλλα όταν προκειται για οτιδηποτε αλλον μας ξεχνανε.
    Οπως ακριβως στον ιδιωτικο τομεα δεν πληρωνονται υπερωριες,αργιες κ.τ.λ (στο μεγαλυτερο ποσοστο τουλαχιστον) ετσι και σε εμας,να σαι σιγουρος.Επειδη δεν γνωριζω τι γινεται με τα αλλα σωματα ολα αυτα που ειπα ισχυουν σιγουρα στο πολεμικο ναυτικο που ειμαι εγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αν ο μέσος όρος είναι υψηλός φανταστείτε τι παίρνουν οι λίγοι εκλεκτοί πραιτωριανοί του συστήματος (υπάλληλοι βουλής, εφορία, στατιστική υπηρεσία,διπλωματικό σώμα, δικαστικοί)αφού οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κάτω από τον μέσο όρο.
    Ποιός όμως τους τα έδωσε; Μα οι 300 Αλευράδες.
    Που τους ξαναψήφισαν οι ηλίθιοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Παρακολούθησα τις θέσεις όλων των προηγουμένων. Εργάστηκα στον ιδιωτικό τομέα για περίπου 10 χρόνια, ενώ έχω που εργάζομαι στο δημόσιο 3 χρόνια.Οι αμοιβές που είχα ήταν περίπου ίδιες μόνο που στον ιδιώτη δούλευα 9 ωρο εξαήμερο. Στο δημόσιο δεν υφίσταται το 7,5 ώρες, οι ώρες παραμονής είναι 6 ώρες.
    Δεν πιστεύω ότι η οικονομία πλήττεται από την ενδεχόμενη χαμηλή παραγωγικότητα του δημοσίου αλλά από την τεράστια διαφθορά στην πολιτική ζωή, τη φοροδιαφυγή του μεγάλου κεφαλαίου (μεγαλοβιομήχανοι, εφοπλιστές, ΜΜΕ,μεγαλοδικηγόροι,μεγαλογιατροί, μεγαλογαιοκτήμονες, μεγαλοεπιχειρηματίες γενικότερα, μαύρο χρήμα, παραυγεία, παραπαιδεία, παραοικονομία) εκεί πρέπει να εστιαστεί ο φοροελεγκτικός μηχανισμός του κράτους και χρειάζεται να είναι σκληρός και αμείλικτος.
    Οι Δ.Υ. χαίρουν ενός ανθρώπινου εργασιακού καθεστώτος με όλα τα προνόμια τα οποία κατά τη γνώμη μου επιβάλλεται να διατηρηθούν απλώς να αμβλυνθούν οι μεταξύ των ανισότητες άλλωστε φορολογούνται μέχρι το τελευταίο ευρώ.
    Οι Ι.Υ. δυστυχώς πέφτουν θύματα εκμετάλευσης του κεφαλαίου, παράγουν χωρίς να πληρώνονται ανάλογα. Είναι ανάγκη να διπλασιαστούν οι μισθοί τους αν θέλουμε να μιλάμε για υγιή καπιταλισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καλημέρα Φίλε
    Τι να πω τώρα για τους Δ.Υ. (μπορείς να κατηγορήσεις τα Αφεντικά σου???)
    Τόσα χρόνια ξέρεις ότι ακούω την λέξη και τρέχω να βρω χάπια.
    Δεν θα επεκταθώ λοιπόν πέρα από το -¨ΝΤΡΟΠΗ σας ¨συμπολίτες¨¨
    @16 Δεκεμβρίου 2009 12:23 μ.μ. Οι ¨κατάρες δεν είναι 8 αλλά 108.
    -Καλή μετεμψύχωση Ελλάδα γιατί ανάσταση δεν υπάρχει......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Οι ΔΥ ειναι οι βολεμενοι του συστηματος και ομως ειναι αυτοι που κανουν απεργιες για να παρουν και αλλα! Οποιος ΔΥ νομιζει οτι θα παρει περισσοτερα στον ιδιωτη γιατι δε σηλωνεται να φυγει να αδειασει η θεσουλα του; Γιατι ξερει οτι ουτε σιγουρη ειναι η δουλεια και ο μισθος πολυ πιο κατω, παρα πολυ πιο κατω. Ποσοι αραγε ΔΥ ειναι διατεθημενοι να πανω στον ιδιωτη; Ποσοι; 1-2-3-40 ΔΥ σε ολη την ελλαδα; Παμε να το παρουμε αναποδα; Ποσοι στον ιδιωτη ειναι διατεθμιμενοι να πανε να γινουν ΔΥ; απο 3 εως και 7 μυρρια σας βαζω εγω....τα συμπερασματα δικα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Πρός "επαναστατημένους" Δ.Υ.
    Κάνοντας τή διαίρεση, βγαίνει 2.620 ΜΙΚΤΕΣ μηνιαίες αποδοχές/ΔΥ, γιά 14 μήνες, κατά ΜΕΣΟ ΟΡΟ.
    Ο προϋπολογισμός τού κράτους προβλέπει 18,8 δίς, νά τά "μοιραστείτε" (άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο), εσείς οί 512.000 (ζωή νά 'χετε) υπάλληλοί του.
    Αυτά τά στοιχεία δλδ αμφισβητούνται?

    Από τό 2.620 ΜΙΚΤΑ (μ.ο.) λοιπόν, αφαιρούμε τίς κρατήσεις γιά τή σύνταξή σας, τήν υγεία σας, τό εφ' άπαξ σας, τό επικουρικό σας, τίς κατασκηνώσεις τών παιδιών σας, καμμιά εξαγορά προϋπηρεσίας σας, καμμιά δόση στεγαστικού σας (μέ επιδοτούμενο επιτόκιο) καί τέλος τόν φόρο εισοδήματός σας, γιά νά βγαίνετε μετά καί νά φωνάζετε άλλος γιά τά 900, άλλος γιά τά 1400 καί άλλος γιά τά 1650 πού παίρνει στό χέρι.

    Τό ότι αρνείστε πεισματικά νά εννοήσετε ότι εδώ μιλάμε γιά τήν ΜΕΣΗ "κατά κεφαλή" επιβάρυνση τού κράτους από τίς εξοχότητές σας, μάλλον δέν (?) έχει νά κάνει μέ τήν άλλη άρνησή σας, νά αντιληφθείτε ότι ώς "εργαζόμενοι" είστε σέ σχετικά πλεονεκτική θέση μέ εμάς τούς κάφρους τού ιδιωτικού τομέα, μισθωτούς(!!) καί αυτοαπασχολούμενους καί νά σκέφτεστε λογικότερα πρίν γκρινιάξετε, ειδικά τώρα, πού βλέπετε(?) τί παίζει.
    Εργάζεστε σχετικά χαλαρότερα, μέ ωράρια σχετικά μικρότερα, σέ συνθήκες σχετικά καλύτερες, νιώθετε σχετική σιγουριά γιά τό αύριο (αλλά καί γιά όλη σας τή ζωή), "ασθενείτε" σχετικά πιό συχνά, απεργείτε μεθοδικά (γιά νά κάνετε τά 3ήμερα 9ήμερα), αμοίβεστε σχετικά καλύτερα καί προκαταβολικά (δλδ πληρώνεστε γιά νά "εργαστείτε" καί άν ..., όταν άλλοι δουλεύουν γιά νά πληρωθούν καί άν ...) κάποιοι από εσάς παίρνουν επίδομα έγκαιρης άφιξης καί όλοι σας, μιάς καί είστε όλοι τόσο παραγωγικοί παίρνετε επίδομα παραγωγικότητας.
    Επιπλέον οί πιό "τυχεροί" από σάς εξαργυρώνουν τήν "τύχη" τους, δίνοντας νόημα στή ρήση "τά τυχερά τού επαγγέλματος".
    Ετσι λοιπόν καί έχοντας αναγάγει τήν ατιμωρησία σέ "κεχτημένο", τήν αδιαφορία, τήν ανευθυνότητα καί τήν αγένεια, σέ υπηρεσιακά προσόντα, τήν απαίτηση νά πληρώνεστε γιά τόν κόπο σας, χωρίς πολλά λόγια, από εμάς τούς κάφρους (πού τά 'κονομάμε), σέ ιδεολογία, καταφέρατε από πυλώνας ανάπτυξης νά γίνετε ο στρατός κατοχής τής χώρας.
    Τό ότι υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις μεταξύ σας, δέν 'πά νά πεί ότι καταργείται ο άτιμος ο κανόνας.
    Α καί άν συνεχίσετε νά βρίζετε τήν τύχη σας πού γίνατε ΔΥ, κατά λάθος καί υποφέρετε, ο ιδιωτικός τομέας σάς περιμένει.
    Ιδού η Ρόδος λοιπόν, τό πήδημα δέν ξέρω άν αντέχετε.

    Φιλικά έ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Αλήθειες
    1) Ελάχιστοι δ.υ. παίρνουν το μέσο όρο που εμφανίζει το άρθρο.
    2) Οι υπάλληλοι σε Περιφέρειες, Νομαρχίες, Δήμους, ειδικοί φρουροί και κάποια δευτερεύοντα υπουργεία της χώρας είναι οι πλέον κακοπληρωμένοι δ.υ., ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΕΝΑ
    3) Το επίδομα μεταπτυχιακού στο δημ.τομέα είναι 35 ευρώ μικτά.
    4) Το επίδομα γάμου είναι 35 ευρώ μικτά και πρώτου παιδιού 18 ευρώ μικτά. Το επίδομα δεύτερου παιδιού είναι άλλα 18 ευρώ μικτά (όλα αυτά σταθερά από το 1997!), ενώ στον ιδιωτικό τομέα πάει με ποσοστό επί του μισθού
    5) Στον ιδιωτικό τομέα εάν αξίζεις θα πας ψηλά γρηγορότερα και με καλύτερες αποδοχές. Στο δ.τ. όσο καλός και να είσαι θα ανέβεις όταν έρθει η ώρα σου και με ελαχιστότατη επιπλέον αμοιβή. Το επίδομα διευθυντή είναι 130 ευρώ μικτά.
    6) Οι δ.υ. έχουν μία κακώς εννοούμενη αλληλεγγύη. Σε συνδυασμό με ένα σύστημα αυστηρά προσανατολισμένο στη ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ (που ούτε αυτό επιτυγχάνει) και ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ οδηγεί στη διαφθορά. Λύσεις πολλές, καμμία από αυτές η άρση της μονιμότητας.
    7) Μετά τον ΑΣΕΠ, οι θύλακες για ρουσφετολογικές προσλήψεις στο Δημόσιο ΜΟΝΙΜΩΝ υπαλλήλων έχουν μειωθεί σημαντικά.
    8) Ο Δημόσιος Υπάλληλος είναι ΜΟΝΙΜΟΣ αλλά όχι ΙΣΟΒΙΟΣ !!! Πρίν πείτε δημοσίως τις μπουρδολογίες της τηλεόρασης και κάθε άσχετου "ειδικού", ρωτήστε να μάθετε. Ο δ.υ. μπορεί να απολυθεί εάν καταδικαστεί για απιστία, δόλο και βαρειά αμέλεια στη δουλειά του και επίσης εάν ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ. Στην πράξη αυτό το τελευταίο δεν εφαρμόζεται γιατί πριν την κατάργηση όλοι παίρνουν μετάταξη για άλλες υπηρεσίες.
    9) Στην Ελλάδα ο δ.τ. παραδοσιακά χρησιμοποιήθηκε κια για κοινωνικούς λόγους και για μείωση της ανεργίας. Επιπλέον χρησιμοποιήθηκε για ρουσφέτια, τουλάχιστον μέχρι το νόμο Πεπονή (ΑΣΕΠ)
    10) Μία από τις λύσεις: η πλειοψηφία στα πειθαρχικά συμβούλια των δ.υ. σε δικαστές
    11) Οποιος ζητάει άρση της μονιμότητας των δ.υ. (η γνωστή καραμέλα των τελευταίων 10-15ετών περίπου) δεν ξέρει ούτε την Ελλάδα, ούτε την ιστορία της, ούτε τις συνθήκες του δημοσίου και μάλλον θέλει να χάσει τα αυγά και τα πασχάλια!! Η μονιμότητα έγινε για το καλό του πολίτη και όχι του δημοσίου υπαλλήλου !!!! Και όμως. Φανταστείτε στις σημερινές συνθήκες, ο δ.υ. να έχει να φοβάται και για την δουλειά του ! Η διαφθορά θα χτυπήσει ταβάνι. Τώρα ο δ.υ. μπορεί να αντισταθεί (όσοι το κάνουν) σε άνωθεν εντολή χωρία να φοβάται την ανεργία. Τι θα γίνει όμως όταν δεν θα ξέρει αν θα πάει στη δουλειά αύριο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Εγώ είμαι δημόσιος υπάλληλος κατηγορίας ΥΕ με 8 χρόνια και λαμβάνω με επιδόματα 887,42 € το μήνα.
    Σε ποια κατηγορία ανήκω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Μέ τά προσόντα πού ο ίδιος λές καί άν είσαι ικανοποιημένος, στούς λογικούς.
    Αν όχι, στό ΠΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Διαίρει και βασίλευε...
    Αν απολυθούν οι ΔΥ θα ... αυξηθεί ο μισθός μας; Θα μειωθεί η ανεργία; Θα εξαληφθεί η ακρίβεια; Δεν θα έχουμε πλέον διαφθορά και ρουσφέτια;
    Ποιός λαδώνει τους ΔΥ; Οι ίδιοι;
    Μετά τα ρετιρέ οι ... αγανακτισμένοι πολίτες ακολουθούν το πετροβολιτό και στους ΔΥ;
    Γιατί όλοι θέλουν να γίνουν ΔΥ αφού τους βρίζουν; Για την καθούρα (κάποιοι;), για το λάδωμα (κάποιοι;) ή λόγω της ανεργίας (οι ΔΥ την δημιούργησαν;); Εγώ πάντως θα ήθελα να είμαι ΔΥ.
    Οι ΔΥ γεννήθηκαν ΔΥ; Δεν πέρασαν από τον ιδιωτικό τομέα;
    Τέλος πάντων. Αυτά μου θυμίζουν το ανέκδοτο του Χριστόδουλου.
    Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΠΡΟΣ 7:16,
    ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΚΟΠΡΟΥΣ!!!!!!ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ(ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ)!!!!!!!
    ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ, ΑΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΥΝΕΤΟΙ!!!!!
    ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ (ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ ΠΟΥ ΔΙΟΓΚΩΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ)ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΒΑΣΗ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ!!!!!!!!
    ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΤΩΝ 7:16!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Μπήκα στο Δημόσιο αξιοκρατικά (ΑΣΕΠ), έχω καλό μισθό γιατί έχω αυξημένα προσόντα (διδακτορικό από κορυφαίο πανεπιστήμιο) τα οποία μου πήραν χρόνια να αποκτήσω με πολύ κόπο και θυσίες και έχω εργασιακή εμπειρία στο εξωτερικό (σε ανάλογη θέση). Δεν ντρέπομαι για το μισθό μου, και λίγος είναι συγκριτικά με την Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Αν επαιρνα 2700 το μηνα θα ημουν τρισευτιχισμενος.15 χρονια υπηρεσιας 1200Ε.οποτε μη λεει οτι θελει ο καθενας.Αθτα διαβαζει ο κοσμοσ ποθ δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. O καθενας λεει την αποψη του εδω περα.Ολοι θα θελαμε να ειμασταν στο Δημοσιο και να ειχαμε το κεφαλι μας ησυχο.Πολλα λεφτα δεν περνουν και σιγουρα οχι αυτα που αναφερονται παραπανω (2700).
    Λιγοτερη δουλεια κανουν σε σχεση με τον ιδιωτικο τομεα και αρκετοι απο αυτους δεν πηραν αξιοκρατικα αυτην την θεση.Δεν βραζουν ολοι στο ιδιο καζανι ομως...
    Οσοι το κανουν ισως να ενοχλουνται και για αλλους λογους.Οποτε την επομενη φορα που θα πανε να ψηφισουν ας το σκεφτουν καλυτερα,γιατι οι κυβερνησεις που βγαζουν οι ελληνες πολιτες δημιουργουν τετοιου ειδους προβληματα.
    -Οι καταστηματαρχες που κλαιγονται αυτα θα επρεπε να τα σκεφτονται και οταν φτανουν τις τιμες στα υψη.Καποτε αδιαφορουσαν για τον λαο (δεν ειναι μακρυα αυτη η εποχη).Οταν σκουρηναν τα πραγματα αρχισαν να κλαιγονται.
    -Οι ηλεκτρολογοι,οι υδραυλικοι και οι πασης φυσεως ελευθευροι επαγγελματιες να μαθουν να κοβουν αποδειξεις και να ριξουν τις τιμες και αυτοι.Πηγαινουν επισκεψη και το 30ευρω το εχουν ψωμοτυρι.
    Στην Ελλαδα εχουμε μαθει να κατηγορουμε τον αλλο,για τον εαυτο μας τιποτα.
    Οταν ερθουν οι εκλογες ας παμε να παρακαλεσουμε τον Α υποψηφιο βουλευτη ή τον Β υπουργο για να βολεψει σε μια θεση στο δημοσιο τον γιο μας ή την κορη μας και οταν δεν σας εκπληρωσει αυτο το ΡΟΥΣΦΕΤΙ βγαινουμε και κατηγορουμε τους δημοσιους υπαλληλους.
    Με λιγα λογια ,στο χερι μας ειναι ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Φιλαράκο 8.02
    Μάλλον δεν έχεις ιδέα και αφήνεις να φανεί η εμπάθειά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Οι περισσότεροι ιδιωτικοί υπάλληλοι είναι θύματα εκμετάλευσης και γλείφουν και ρουφιανεύουν για να κρατήσουν την κακομοίρικη θεσούλα τους σκύβοντας συνεχώς το κεφάλι. Οι ΔΥ σίγουρα είναι χαμηλής παραγωγικότητας αλλά και αποτελεσματικότητας, όμως το πρόβλημα βρίσκεται στο μεγάλο κεφάλαιο που καταδυναστεύει και προσπενά το κράτος με προκλητικό τρόπο. Αυτή είναι η ουσία και ας αφήσουν οι ΙΥ ήσυχους του ΔΥ, τα κόμπλεξ τους ας τα εκτονώσουν στα αφεντικά τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ΑΓΑΠΗΤΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ,
    ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΠΙΤΕΥΧΘΗ...
    ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΤΡΩΓΩΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΑΝΙΑ ΠΑΝΩ ΜΑΣ...
    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΟΠΟΙΑ ΖΗΜΙΑ ΕΝΤΟΠΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΧΡΕΩΣΕΙ 3 ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.
    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ...
    300 ΚΑΦΡΟΙ ΚΑΙ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Η αλήθεια είναι μία:
    "Το Δημόσιο, με τους μισθούς που δίνει, προσποιείται ότι πληρώνει τους δημοσίους υπαλλήλους. Και οι υπάλληλοι με τη σειρά τους προσποιούνται ότι εργάζονται."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. κομπλεξαρη 11.44 που θα μας πεις κ ρουφιανους,ξερεις κανενα επιχειρηματα να σκορπαει τα λεφτα του για να τον γλυφουν,αντιπαραγωγικο κοπροσκυλο,
    αναρωτιεμαι αν εχεις ξυπνησεις ποτες σου στισ 6
    αι σιχτιρ απο δω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ 30 Η 40 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΕΑΝ ΠΙΑΣΕΙ ΠΕΤΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΞΕΖΟΥΜΙΣΕΙ ΝΑ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΔ.ΤΟΜΕΑ ΜΕ 1000 Η 1200 ΣΤΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ Δ.Υ. ΣΤΑ 50 Η 55 ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ 1200 ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΕΥΡΩ ΕΝΩ ΚΑΘΕΤΑΙ.
    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!

    ΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Πέρασα και από ιδιωτικό για μια δεκαετία με πρωινά ξυπνήματα 4 ,5 και 6 η ώρα το πρωί και από δημόσιο τομέα. Στον ιδιωτικό τομέα ισχύει το ''διαίρει και βασίλευε'' δηλ. οι κακομοίρηδες εργαζόμενοι γλύφουν τα αφεντικά τους και ρουφιανεύουν τους συναδέλφους τους για να διατηρήσουν τη μίζερη θεσούλα τους και το πενιχρό και σίγουρα άδικο για την παραγωγικότητα τους μεροκάματο. Μηδέν αξιοπρέπεια, εργαζόμενοι-θύματα του μεγάλου κεφαλαίου που καρπώνεται τον ιδρώτα τους με αντάλλαγμα μισθό πείνας. Αντί να υπάρχει ένωση λοιπόν αντίθετα το κλίμα στους βιομηχανικούς εργάτες είναι πολωτικό προς όφελος πάντα του μεγάλου αφεντικού.
    Το δημόσιο σίγουρα είναι χαμηλής παραγωγικότητας και αποτελεσματικότητας, όμως ο ΔΥ ούτε εκμεταλεύεται το συναδελφό του ούτε καταδυναστεύει το κράτος με τη φοροδιαφυγή , πράγματα που κάνει ο επιχειρηματίας-αφεντικό. Μακάρι ο ΙΥ να αμοίβεται καλύτερα από το ΔΥ με χρήματα που θα του δίνει όμως το αφεντικό του.
    Οργανωμένοι φοροελεγκτικοί μηχανισμοί εδώ και τώρα που θα πιάσουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοεπιτηδευματίες, μεγαλοκαρχαρίες εδώ και τώρα. Αφήστε τους ΔΥ ήσυχους δεν είναι αυτοί η αιτία του προβλήματος, αλλά η φοροδιαφυγή καταλάβετέ το...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. καταρχήν χωρίο που φαινεται κολαούζο δέν θέλει
    ολοι οι δ.υ. ειναι υπέρβαροι!
    ειδικά οι γυναίκες
    εχουν κατι πισινούς τεράστιους!
    απο την πολλή δουλειά?
    οχι φυσικά!

    απο το καθισιό!

    πρωτα πρεπει να μειωθουν οι σπαταλες στο δημόσιο
    και κατόπιν θα μαγκωθούν και οι φοροφυγάδες!

    φυσικο ειναι οι δ.υ. να μην εκμεταλεύονται ο ένας τον άλλο αφού συναγωνίζονται στην τεμπελιά!!

    μη μου πεισ φίλε ότι ένας ευσεινήδητος δ.υ. συνεχίζει να εργάζεται όταν βλέπει τους αρχιτεμπέλαρους συναδελφους του να καθονται
    θα συνεχίζει να εργάζεται και για λογαριασμό τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. ΑΜΑ ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΟΣΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΏΡΕΣ ΠΟΥ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ!!!!!


    ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΠΡΟΔΙΔΕΣΤΕ!!!!

    ΕΤΣΙ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΕΣΕΙΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Εμείς εδώ στο δημόσιο παιρνάμε μια χαρά!! Για να ζηλεύουν όσοι δεν είναι υπάλληλοι του δημοσίου, αλλά θα το ήθελαν πάρα πολύ!! Πληρωνόμαστε τουλάχιστον με 2725(καθαρά), πάμε ότι ώρα θέλουμε και φεύγουμε ότι ώρα θέλουμε χωρίς να λέει κανείς τίποτα, είμαστε οι πιο πλούσιοι έλληνες, κλέβουμε το ελληνικό δημόσιο, δεν αποδίδουμε τους φόρους που μας αναλογούν και χίλια άλλα πράγματα!!Έλεος πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Οι ΔΥ χαίρουν πολλών και ουσιαστικών προνομίων. Οι ΙΥ είναι θύματα εκμετάλευσης του εργοδότη τους.Πρέπει λοιπόν και οι ΔΥ να καταντήσουν έτσι;να μετατραπούν σε βορά του σαρκοφάγου αφεντικού; να εργαζόμαστε 12 ωρο για 1000€ και εξαήμερο κιόλας; να μην μπορούμε να συνδικαλιστούμε διότι θα περιμένει ορθάνοιχτη η πόρτα του λογιστηρίου για την παραλαβή του φακέλου της αποζημίωσης; να εργαζόμαστε σε καθεστώς άγχους, ανασφάλειας για το τι μας ξημερώνει; να μην διεκδικούμε; να μην καταγγέλουμε τη φοροδιαφυγή του μεγάλου κεφαλαίου; να μην ζητάμε το δίκαιο, αυτό που μας ανήκει, τα δεδουλευμένα που τις περισσότερες φορές ο εργοδότης τα ξεχνάει ή μάλλον προσποιείται ότι τα ξεχνάει;
    H απάντηση είναι όχι. Τhis is Sparta!
    Όσο ο εργαζόμενος δεν αγωνίζεται τόσο θα ληστεύεται από τον εργοδότη, άλλο τόσο θα λεηλατείται το είσόδημά του και ο μόχθος του δε θα αμοίβεται επαρκώς. Θα εργάζεται εξαντλητικά αντί πινακίου φακής, εκέι θα φτάσουμε...
    όσο το κράτος δεν οργανώνει ισχυρό φοροελεγκτικό μηχανισμό, οι μεγάλοι και οι επιτήδειοι θα αποθρασύνονται ακόμα περισσότερο, εις βάρος ποιών; μα φυσικά των μισθωτών (δημοσίων και ιδιωτικών). 20 δις είναι η φοροδιαφυγή του κεφαλαίου, αν πιαστεί λύνονται τα πάντα σε 2 μόλις χρόνια.
    Βεβαίως και οι ΔΥ οφείλουν να είναι περισσότερο ευσυνείδητοι και παραγωγικοί και οι μισθοί των ΙΥ να είναι 2 και3 φορές μεγαλύτεροι.
    Ο ι κλέφτες όμως που φοροδιαφεύγουν να δώσουν πίσω τα κλεμμένα.
    Όλα αυτά όμως είναι θέμα και ευθύνη του κράτους και μόνο του κράτους και της εκάστοτε κυβερνήσεως διότι σε τελική ανάλυση ο βιομηχανικός εργάτης, αυτή η τελευταία τρύπα της φλογέρας θα υπομένει περισσότερο από τον καθένα την αδικία , την ανισότητα, τη βαριά φορολογία, τον εξευτελισμό στην εργασία του, τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.
    Η λύση επαναλαμβάνω δεν είναι η εργασιακή υποβάθμιση του ΔΥ αλλά η ουσιαστική αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων του τελευταίου κρίκου της αλυσίδας, του πιο αδύναμου δηλ του βιομηχανικού εργάτη, αυτού που παίρνει 680€ με ταυτόχρονη τιμωρία των μεγάλων αφεντικών δια της φορολογίας τους και της ισότιμης και ισόνομης μεταχείρισής τους από την Πολιτεία και από την Εφορία.
    Περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία να ανακοινωθούν οι τρόποι που θα επιτευχθεί αυτό. Υπάρχουν; Iδού η απορία! Παράταση λίγους μήνες ακόμα και θα δούμε αν η σημερινή κυβέρνηση θα λειτουργήσει αποτελεσματικά και μεθοδικά απέναντί στη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή ή θα ακολουθήσει το δρόμο των προηγούμενων. Το δρόμο της αδιαφορίας, της αναποτελεσματικότητας, της στασιμότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Τα « γενναιόδωρα» προγράμματα εθελουσίας εξόδου που αποτελούν συνήθη πρακτική των τελευταίων ετών βρίσκονται και πάλι στην επικαιρότητα με αφορμή την εθελούσια στον ΟΛΠ η οποία θα οδηγήσει νέους ανθρώπους 40 και 50 ετών στη με προκλητικά πακέτα αποζημίωσης στην τσέπη.

    Το κόστος θα επιβαρύνει τον οργανισμό , ο οποίος είναι άγνωστο αν θα καλύψει το έλλειμμα που θα δημιουργηθεί στο ΙΚΑ από την πρόωρη συνταξιοδότηση.

    Ο ΟΛΠ δεν είναι ο μόνος οργανισμός που επιδιώκει να « καλλιεργήσει » ένα ανταγωνιστικό προφίλ εις βάρος των ασφαλιστικών ταμείων. Μόνο το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου 2.800 εργαζομένων από την Oλυμπιακή σε ηλικία 48 ετών κατά μέσο όρο ( δηλαδή δεκαεπτά χρόνια νωρίτερα από το όριο συνταξιοδότησης των νέων ασφαλισμένων) αναμένεται ότι θα δημιουργήσει στο ΙΚΑ « μαύρη τρύπα» 900 εκατομμυρίων ευρώ .

    Όπως ορίζει ο νόμος , το κόστος θα υπολογιστεί και θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό , κάτι αμφίβολο όμως κάτω από τις σημερινές δραματικές οικονομικά συνθήκες .

    Κρυφά ( στις τράπεζες) και φανερά ( στον ΟΤΕ , τη ΔΕΗ , τον ΟΛΠ) προγράμματα εθελουσίας εξόδου που βρίσκονται σε εξέλιξη τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν οδηγήσει στην πύλη της εξόδου πρόωρα 15.000 εργαζόμενους .
    Οι τράπεζες για να μειώσουν λειτουργικές δαπάνες και να γίνουν πιο ανταγωνιστικές ‘τρέχουν’ ..ανάλογα προγράμματα είτε φανερά είτε κρυφά σε συμφωνία με τον υπάλληλο .

    Στα …κρυφά στις τράπεζες!

    Υπολογίζεται πως τα τελευταία δύο χρόνια έχουν δοθεί «ανεπίσημα» οικονομικά κίνητρα σε 3.500 τραπεζοϋπαλλήλους για να βγουν πρόωρα στη σύνταξη, χωρίς να έχουν αποζημιωθεί τα ταμεία από αυτές τις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι . Η Εθνική Τράπεζα πάντως , μετά από 4 χρόνια που επιβαρύνει το ταμείο των υπαλλήλων και το ΙΚΑ με το κόστος της εθελουσίας εξόδου δεν έχει καταβάλει έως τώρα ούτε ένα ευρώ στο ΙΚΑ . Στο εξής όμως υποχρεούται να πληρώνει 23 εκ. ευρώ ετησίως...

    Μετά την εθελούσια έξοδο της Ολυμπιακής και του ΟΛΠ , θα ακολουθήσει ο ΟΣΕ, όπου σχεδιάζεται η αποχώρηση 2.500 εργαζομένων. Μάλιστα, η μέση ηλικία συνταξιοδότησης των σιδηροδρομικών αναμένεται να διαμορφωθεί στα 50 χρόνια.

    Τα προγράμματα έχουν κοστίσει στα ειδικά ταμεία και κατ’ επέκταση στο ΙΚΑ (λόγω της ενοποίησης) το ποσό των 4 δισ. ευρώ, ποσό που είχε βάλει στόχο να μαζέψει η προηγούμενη κυβέρνηση εφαρμόζοντας επώδυνα μέτρα ( περικοπή πρόωρων συνταξιοδοτήσεων στις μητέρες ανηλίκων , περικοπές επικουρικών .

    Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του ΙΚΑ για το 2009 ήδη υπολογίζεται ότι το έλλειμμα θα φτάσει τα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Μόνο τα ελλείμματα του ΤΑΠ ΟΤΕ - που εντάχθηκε στο ΙΚΑ - ξεπερνούν τα 700 εκ ευρώ ετησίως , του ταμείου της ΔΕΗ αγγίζουν τα 100 εκατ. ενώ το πάλαι ποτέ εύρωστο ταμείο κύριας σύνταξης της Εθνικής Τράπεζας μετράει έλλειμμα 40 εκ ευρώ .

    Συνολικά η ένταξη των ελλειμματικών ειδικών ταμείων θα επιβαρύνει το ΙΚΑ με 1,1 δισ. ευρώ ετησίως. Κύκλοι του ΙΚΑ επισημαίνουν πως αν δεν εισέρχονται εγκαίρως στα ταμεία οι θεσμοθετημένοι πόροι , τα ελλείμματα θα λειτουργήσουν σωρευτικά και μοιραία κάποια στιγμή το ίδρυμα θα οδηγηθεί στο χείλος του γκρεμού .

    «Δεν είναι δυνατόν η εργατική αριστοκρατία να αποκομίζει το πακέτο των 230.000 -250.000 ευρώ , φορτώνοντας το κόστος στο ίδρυμα που προσπαθεί να περικόψει τη σπατάλη από κάθε ασφαλισμένο και χαμηλοσυνταξιούχο – τονίζουν τα στελέχη του ιδρύματος- Αν θέλουν οι κυβερνήσεις να συνεχίσουν αυτή την πρακτική ας αυξήσουν σε 1,5% του ΑΕΠ ( από 1% που είναι σήμερα ) την ετήσια επιχορήγησή τους προς το ίδρυμα»…

    το αρθρο ειναι κλεμενο απο ημερησια εφημεριδα
    τι να σχολιασω ,δεν φτανει που ολοι αυτοι μπηκαν γλυφοντας τον εκαστοτε βουλευτακο ,με περισσιο θρασος απο τα 50 τους εχουν την απαιτηση να αραζουνε φορτωνοντας στην καμπουρα μας την ανικανοτητα των κυβερνησεων να τα βαλει με τις συντεχνιες..
    ψηφοφορος του εαυτου μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Πράγματι στο προηγούμενο σχόλιο φαίνεται καθαρά μια αδικία εις βάρος των μισθωτών , οι οποίοι σηκώνουν τα βάρη για άλλη μια φορά μιας λαναθασμένης κυβερνητικής πολιτικής με αλόγιστες δαπάνες. Όλα αυτά καταδεικνύονται πεντακάθαρα στο πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου που πριμοδοτεί ακόμα περισσότερο τους προνομιούχους συμβάλλοντας έτσι στην όξυνση της ανισότητας των αποδοχών.
    Ο προβληματισμός μου όμως είναι άλλος. Δεν πιστεύω ότι αυτή η κίνηση και η πολιτική είναι χειρότερη από την ενδεχόμενη αδράνεια και κωλλυσιεργεία του φοροεισπρακτικού συστήματος να ελέγχξει την φοροδιαφυγή. Έχουμε πρόσφατο χτυπητό παράδειγμα όπου μεγαλογιατροί του Κολωνακίου δήλωναν εισόδημα κάτω από 10000€ ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις όπου τα δηλωθέντα εισοδήματα 'ηταν κάτω κι από 1000€. Υπάρχει μεγαλύτερη κοροιδία από αυτό;
    Στην πρώτη περίπτωση με την εθελουσία εξοδο κάνουμε λόγο για λάθος πολιτικές που καλύπτουν εργατικές μειονότητες πλουσιοπάροχα, στην περίπτωση που προανέφερα μιλάμε για καθαρή κλεψιά εις βάρος του κράτους. Εννούμε έναν αόρατο εχθρό που πρέπει να αντιμετωπιστεί.
    Φυσικά με τονέλεγχο όλων των κλειστών επαγγελμάτων γιατρών, δικηγόρων, συμβολαιογράφων κτλ θα εξοικονομηθούν μερικά χρήσιμα για τον κρατικό προυπολογισμό δις και για την κάλυψη του ελλείμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Κοπέλια αδικημένα του ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΤΙ ΚΑΘΕΣΤΕ?

    ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΔΕΜΕΝΑ!

    Αν δεν σας αρέσει το δημόσιο, σηκωθείτε φύγετε, ο ιδιωτικός τομέας σας περιμένει. Και εκεί να δω αν θα αντέξετε πάνω απο 1 ωρα. Εκει θα μάθετε τι σημαίνει ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ και ΠΑΡΑΓΩΓΗ, έννοιες άγνωστες για σας.

    θα περίμενε κανείς να κάνετε τουλάχιστον τουμπεκι ψιλοκομμένο. Αλλα αντ αυτού, ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.

    ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΡΕ? ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ?

    1.500 και 2.000 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΟΝΟΜΑΤΕ, ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ, ΟΤΑΝ Ο ΜΕΣΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ (700αράκια)

    ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΑΣΟΚ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΑΓΛΕΟΥΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!

    Μ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΤΕΜΠΕΛΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΨΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ.

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ. ΔΕΝ ΤΟ ΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΟΜΜΑ, ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ.

    ΔΕΝ ΤΟ ΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ (ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ).

    ΘΥΜΑΣΤΕ ΑΡΑΓΕ ΤΟΝ ΤΥΦΛΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΠΙ ΣΗΜΙΤΗ, ΠΟΥ ΟΥΡΛΙΑΖΕ ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΝΕΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ, ΟΤΑΝ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΣΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ?

    ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΗ Η ΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΟΠΟΥ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ!

    ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ, Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ, ΕΛΑΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Για να αντιληφθείτε το επίπεδο της κοροϊδίας, σκεφτείτε ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μας καταδίκασε βάσει του ότι η πρόωρη σύνταξη των γυναικών στο δημόσιο αποτελεί αμοιβή από εργασία στα πλαίσια ενός συστήματος επαγγελματικής ασφάλισης (εμπίπτει στο Α. 141 της Συνθήκης ΕΕ) και όχι κλασσική σύνταξη την οποία παρέχει ένα "εκ του νόμου σύστημα κοινωνικής ασφάλισης" (Εμπίπτει στην Οδηγία 79/7), για παράδειγμα το ΙΚΑ.

    Μα ήταν δυνατόν να μη το γνώριζαν αυτό οι αρμόδιοι; Γνώριζαν, αλλά σκόπιμα απέκρυπταν την παραγματικότητα προσπαθώντας να κερδίσουν χρόνο στα δικαστήρια (ΠΑΣΟΚ ΟΛΕΟ).

    Οι πάντες γνώριζαν ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα δεν έχουν δικό τους ταμείο κύριας ασφάλισης, όπως οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, αλλά ασφαλίζονται απευθείας από το κράτος-εργοδότη που πληρώνει μετά και τις συντάξεις. Στην Ελλάδα το ίδιο το κράτος με τη συναίνεση των συνδικάτων και το διαχρονικό σχεδιασμό των πολιτικών έχει επιλέξει να μην ασφαλίζει τους υπαλλήλους του με τη συμβατική έννοια, δηλαδή σε αυτόνομους και λογιστικά ανεξάρτητους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης. Οι δημόσιοι υπάλληλοι καταβάλλουν εισφορές για κύρια σύνταξη, οι οποίες προστίθενται στα γενικά φορολογικά έσοδα και οι συντάξεις καταβάλλονται όπως οι μισθοί. Το κράτος εργοδότης δεν καταβάλει ως εκ τούτου εργοδοτική εισφορά, αλλά καλύπτει το ποσό που χρειάζεται για να καλυφτούν οι συγκεκριμένες πληρωμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Προσθέστε τώρα και τα προνόμια της ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ, προσθέστε και την μηδαμινή παραγωγή εργασίας, προσθέστε την πασίγνωστη πλέον απουσία πολλών «απασχολουμένων» από τις θέσεις τους (κοπάνα), προσθέστε την έλλειψη άγχους εργασίας, προσθέστε το 8ωρο 5θήμερης εργασίας (στον ιδιωτικό τομέα ιδιαίτερα σπάνιο φαινόμενο) και θα δείτε ότι εδώ πλέον έχουμε να κάνουμε με το απόλυτο της κοινωνικής αδικίας! Θεωρείται πλέον κανόνας το ότι οι έννοιες «αργόσχολος, ρεμπελίκι, κοπρόσκυλο, παρασιτισμός» ταυτίζονται με τον δημόσιο τομέα!

    Κανείς και καμιά κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν τόλμησε να τα βάλει με αυτόν τον παραλογισμό, η μεγάλη πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας (κοινή... γνώμη) θεωρεί "ΔΙΚΑΙΟ" το να υπάρχει αυτή τεράστια κοινωνική αδικία θεωρώντας «ΔΙΚΑΙΑ» τα προνόμια που κατέχει ο κάθε απασχολούμενος στον ογκώδη αντιπαραγωγικό Δημόσιο Τομέα!
    Το οποίον "δίκαιο" όμως,
    τσακώνεται στα παρακάτω:

    Α>δέν μπορεί στο ΠΕΠΑ.Γ.Ν.Ηρακλείου να παίρνει η μόνιμη υπάλληλος Δ.Ε. 1420 Ευρώ το μήνα και εφάπαξ 1 σπίτι δώρο και να κάθεται, και να φορτώνει (επειδή χαίρει μονιμότητας) την "δύσκολη" δουλειά στην εποχική υπάλληλο Δ.Ε. της ίδιας θέσης (της σύμβασης Ιδ.Τομέα των 563 Ευρώ το μήνα).

    Β>Δέν μπορεί ο Διοικ. υπάλληλος του ΙΚΑ να "δουλεύει" (ή να μάς δουλεύει πίνοντας φραπέδες και παίζοντας πασιέντζες) 2 μέρες την εβδομάδα (λόγω συνεχούς ... αδείας απο την σημαία - την κάρτα χτυπούν οι συναδέλφοι) και να παίρνει 1500 Ευρώ το μήνα + Εφάπαξ + ασφάλεια Δημοσίου, και ο υπάλληλος της απέναντι Ιδιωτικής εταιρίας να δουλεύει με άγχος (εργασιακό στρές το λένε) και γρήγορους ρυθμούς (αποδοτικότητα, παραγωγικότητα) 10 ώρες την ημέρα + τα Σάββατα και να παίρνει 652 Ευρώ το μήνα.

    Γ>Δέν μπορεί ο υπάλληλος του "Multirama" ή του "Πλάισιο" να τρέχει πάνω κάτω όλη μέρα, να δουλεύει και τα απογεύματα και τα Σάββατα και να παίρνει 675 Ευρώ το μήνα, και στο απέναντι κατάστημα του ΟΤΕ να κάθονται οι υπαλλήλοι και να διαβάζουν εφημερίδα στο γραφείο, και να παίρνουν 1500 Ευρώ το μήνα!!!

    Είναι απίστευτο το γεγονός ότι στην χώρα μας έχουμε πολυετείς πολιτικές λιτότητας και άκρατης φορολογίας στους ΕΕ και στους απασχολούμενους στον Ι.Τ. για να πληρώνουμε τους Δ.Υ., είναι απίστευτο το ότι κανείς δεν διαμαρτύρεται, ότι υπάρχει μια γενική αντίληψη της κοινής γνώμης ότι «δικαιοσύνη και αξιοκρατία έχουμε όταν βάζουμε τους περισσότερο... "μορφωμένους πτυχιοφόρους παπαγάλους" στο Δημόσιο», και άσε όλους τους άλλους να φυτοζωούν και να δουλεύουν σαν τα σκυλιά για να ακουμπάνε τον ιδρώτα τους στο κράτος (Ellada beach)!

    Εν Ελλάδι τα άκρως συντηρητικά κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μάχονται (πλεύσατε πάσει δυνάμει) συνεχώς για τις αυξήσεις των αποδοχών / επιδομάτων / εφάπαξ / προνομίων των απασχολούμενων στον δημόσιο τομέα, διευρύνοντας έτσι το χάσμα.

    Αποτελεί απίστευτα παράλογο στην Ελλάδα το γεγονός να πληρώνονται (και μάλιστα καλύτερα) οι Δ.Υ.! Μία εργασία - αραλίκι καθαρά γραφειοκρατικού χαρακτήρα (η οποία δεν παράγει αλλά απορροφά πλούτο) μηδενικού ρίσκου και μειωμένης προσπάθειας (μηδενικής καλύτερα), έχει προσδοκώμενο εισόδημα μεγαλύτερο!!! απο την παραγωγική, επίπονη και ριψοκίνδυνη εργασία του Ιδιωτικού Τομέα.

    Το αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης κατάστασης είναι ότι πολλές φορές άτομα ανεπτυγμένων ικανοτήτων (δυνητικά συνεπώς παραγωγικά) προσδωκούν εργασία σε δημόσιους τομείς της οικονομίας (καταναλωτές πλούτου) και όχι σε ιδιωτικούς (παραγωγούς πλούτου).

    Το κράτος μας σε κάθε επίπεδο εχει πλήρως εχθρική νοοτροπία σε κάθε παραγωγική επένδυση, έχουμε ενα ΣτΕ που κοιτάει μόνο τα στενά συμφέροντα των τοπικών τυρρανίσκων (ΔΥ) αντι για το συμφέρον της χώρας και του συνόλου των εργαζομένων, τρομερή διαφθορά στο δημόσιο που αποτρέπει παντελώς τους ξένους επενδυτές να έρθουν και να επενδύσουν, και μετά καθόμαστε (και τολμάμε) να μιλάμε για ανεργία και κοινωνικές ανισότητες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Καθήστε κορόιδα ΙΥ και δουλέψτε για να κονομάνε οι επιχειρηματίες εκατομμύρια κι εσείς να παίρνετε το βασικό και να λέτε κι ευχαριστώ!!
    ΣΦΑΞΕ ΜΕ ΠΑΣΑ ΜΟΥ ΝΑ ΑΓΙΑΣΩ...
    Οι ΙΥ που κατηγορούν τους ΔΥ και δε βλέπουν την εκμετάλευση που υφίστανται από τους εργοδότες τους και την κοροιδία που βιώνουν καθημερινά εργασιακά για μένα είναι πραγματικοί ραγιάδες.
    Ξυπνήστε βρε εδώ και τώρα και απαιτήστε καλύτερους μισθούς, καλύτερες συνθήκες, περισσότερα προνόμια. Ζητήστε και το κράτος αρωγό στην προσπάθειά σας και τότε θα σας σεβαστεί η κοινωνία, όσο κατηγορείτε τους ΔΥ που χαίρουν ευνοικότερης μεταχείρισης τόσο θα υποπέφτετε σε λάθη και λύση δε θα βρίσκετε.
    Τα 700€ που σας δίνει ο εργοδότης μήπως είναι ευθύνη του ΔΥ; ο εργοδότης σας περιγελά να είστε σίγουροι όσο δεν βάλλετε εναντίον του και ξέρετε τι λέει όταν βγαίνει να διασκεδάσει; ''εις υγείαν των κορόιδων''

    Σημ:Πέρασα και από ιδιωτικό τομέα επί μακρόν και από δημόσιο και γνωρίζω...Κοινώς είμαι ψαγμένος και σχολιάζω αντικειμενικά εκφράζοντας πιστεύω αλήθειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή