Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Πελατειασμό αντί για εκσυχρονισμό !


Δεδομένο πρώτο. Καταθέτοντας ο υπουργός οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου τον προϋπολογισμό του 2010 ανέφερε με αρκετή δόση κομπορρημοσύνης ότι : «Ο προϋπολογισμός αυτός είναι η αφετηρία μιας νέας μεγάλης προσπάθειας που ξεκινά η χώρα μας για την αποκατάσταση του κύρους και της αξιοπιστίας της οικονομικής πολιτικής απέναντι στους πολίτες, στους Ευρωπαίους εταίρους, στις διεθνείς αγορές.
Δέσμευσή μας είναι, το νέο αυτό ξεκίνημα να στηριχθεί σε καθαρούς λογαριασμούς».

Δεδομένο δεύτερο. Μιλώντας για τον προϋπολογισμό του 2010 από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου ανέφερε με περισσή κομπορρημοσύνη (και αυτός) ότι : «Ο προϋπολογισμός αποτελεί το πρώτο βήμα για την ανάταξη της οικονομίας, και των δυνατοτήτων της χώρας. Θέλω να ξέρετε ότι η δική μας διακυβέρνηση έχει ως όρο την ειλικρίνεια. Το μεγαλύτερο έλλειμμά μας είναι έλλειμμα αξιοπιστίας και το μεγαλύτερο χρέος μας είναι να κατακτήσουμε ξανά την εμπιστοσύνη μεταξύ πολιτείας και πολίτη ....Δεν φοβόμαστε να συγκρουστούμε με αντιλήψεις και πρακτικές του παρελθόντος. Καινοτομούμε!»

Δεδομένο τρίτο. Ο πρωθυπουργός κ. Γ .Παπανδρέου, επισκεπτόμενος χθες το Αττικό Νοσοκομείο, τόνισε ότι «στόχος για την επόμενη χρονιά (2010) είναι η πλήρωση κενών θέσεων στα νοσοκομεία, με την εκπλήρωση της δέσμευσης για την πρόσληψη τουλάχιστον 1.000 γιατρών και τη διεξαγωγή διαγωνισμού για την πρόσληψη 3.000 νοσηλευτών».
Αυτά με την συνοδεία τηλεοπτικών καμερών προς εκπλήρωση του εβδομαδιαίου «πολιτικού ριάλιτι σόου».

Δεδομένο τέταρτο. Στον προϋπολογισμό που κατέθεσε και ψήφισε προ ημερών το ΠαΣοΚ ,διαβάζω στο κεφάλαιο σχετικά με τις Δαπάνες ότι (μεταξύ άλλων) προβλέπεται «η αύξηση των δαπανών για την υγεία και ο διορισμός ...νοσηλευτικού προσωπικού»
Στον πίνακα με τα αναλυτικά ποσά των Δαπανών του 2010 για την Ασφάλιση , Περίθαλψη και Κοινωνική προστασία , προβλέπονται (κατηγορία Α-3) νέες προσλήψεις (νοσηλευτικού προσωπικού πάντα και όχι ιατρικού) και προς τον σκοπό αυτό διατίθενται 27 εκατ. ευρώ ( φωτο).

Συμπέρασμα. Αναλύοντας τα προηγούμενα ντοκουμενταρισμένα δεδομένα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες της Κυβέρνησης για προσλήψεις 3.000 νοσηλευτών και 2.000 γιατρών, πέραν των συνταξιοδοτήσεων, ….διαψεύδονται.
Για τους πρώτους προβλέπονται στον κατατεθέντα προϋπολογισμό 27 εκατ. ευρώ, που αρκούν μόνο για ... 1.610 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ για τους 2.000 γιατρούς .... δεν υπάρχει κανένα κονδύλι!!!
Παρ` όλα αυτά ο κ. Παπανδρέου στα πλαίσια της ....αξιοπιστίας και της κατάκτησης της εμπιστοσύνης των πολιτών αναγγέλλει την πρόσληψη ...3.000 νοσηλευτών και ...1.000 γιατρών.

Είτε αγνοεί ότι τέτοιο κονδύλι δεν προβλέπεται από τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η ίδια η κυβέρνησή του, δικαιώνοντας όσους ισχυρίζονται ότι... "το παιδί δεν κάνει", απλά το έχουν βάλει μπροστά και άλλοι είναι αυτοί που χειρίζονται τα πιόνια της πολιτικής σκακιέρας, είτε ψεύδεται ηθελημένα και αποδεικνύεται ο πολιτικός του αριβισμός , είτε δεν του έχει πει κανείς ότι ...οι εκλογές και τα μπαλκόνια τελείωσαν εδώ και 3 μήνες !

22 σχόλια:

  1. Τάξε-Τάξε την έκανε την δουλειά του.
    Το εξοργιστικό είναι ότι μας θεωρούν υπανάπτυκτους πνευματικά που παρόλο ότι είναι κάτι οφθαλμοφανές ,ο κ. Παπανδρέου το προσπερνά και συνεχίζει να μας δουλεύει.
    Κορόιδα σου λέει (όπως αποδείχθηκε) υπάρχουν πολλά.Γιατί λοιπόν να μη συνεχίσω να τάζω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχουμε περάσει στην φάση που το ΠΑΣΟΚ θα λέει ότι θέλει για να μην έχει τεράστιο πολιτικό κόστος γι` αυτά που κάνει και τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα κάνουν τους Κινέζους.
    Όλα συμφωνημένα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σήμερα προκυρήχθηκαν, ωστόσο, κάτι πολύ ενδιαφέρουσες θέσεις εποχικού προσωπικού (!!!!!!!!!!!!!!!!), και άρα εκτός ΑΣΕΠ. Περί τίνος πρόκειται;;;; 200 θέσεις εποχικών (??????) διοικητικών υπαλλήλων στα νοσοκομεία (άρα 200 παιδάκια των κλαδικών), και άλλες 100 θέσεις μηχανικών τεχνολόγων στα νοσοκομεία (!!!!!!!!!1). Που είστε νταβατζοκάναλα, που πανυγηρίζατε ότι ο ΓΑΠ κατήργησε τις εκτός ΑΣΕΠ προσλήψεις;; Που είστε πρασινοφουροί να πείτε κάτι;; Το νέο κόλπο βρέθηκε: Τα παιδιά της κλαδικής θα τα παίρνουμε ως εποχικούς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑΖΕΨΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΛΕΜΕΕ.... ΠΑΣΟΚΙΚΕΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΑΠΟ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΚΛΟΟΥΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ - ΑΥΤΑ, ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το κορυφαίο το είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου στον Παπαδάκη το πρωί, πως τα αυξημένα τέλη είναι νόμος του Σουφλιά και όχι δικό τους...Βέβαια αντί να καταργήσουν όλον τον κακό νόμο του Σουφλιά, ο οποίος προέβλεπε και την απόσυρση, κατήργησαν μόνο το κομμάτι της απόσυρσης αλλά διατήρησαν τα τέλη...επιλεκτική αναφορά στον νόμο Σουφλια...Στο ίδιο μήκος κύματος ο ΓΓ του Υπουργείου οικονομίας κλπ - στην ΝΕΤ- είπε πως ο μέσος όρος αύξησης σε ετήσια βάση δεν υπερβαίνει τα 100 ευρώ ε και δεν είναι τίποτα βρε αδρλφέ...Μα κύριε ΓΓ μου 100 ευρώ από το ένα 100 από το άλλο μείωση εισοδήματος θα έχουμε το 2010...τι να έγινε άραγε η αναθέρμανση της οικονομίας...;;;; Μάλλον μπήκε στην κατάψηξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΟΚΟΣΚΑΝΔΑΛΟ: Η δήθεν "ανεξάρτητη" Επιτροπή για τις κατολισθήσεις στα Τέμπη, απεφάνθει ότι ευθύνονται αποκλειστικά οι βροχωπτώσεις (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), και καθόλου η κατασκευαστική εταιρία, με τη γνωστή πράσινη νταβατζοεφημερίδα και το γνωστό πράσινο νταβατζοκάναλο!!! Ε, ρε διαπλοκή.............. Φυσικά, μπορεί να μας εξηγήσει πως οι βροχές απ' τη διάνοιξη του δρόμου (αρχές του περασμένου αιώνα), δεν είχαν προκαλέσει καμμία κατολίσθηση;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα πράσινα νταβατζοκάναλα απέκρυψαν την παρολίγο σύγκρουση επιβατικού τρένου με φορτηγό, με τα τρένα να σταματούν σε απόσταση λιγότερη των 600 μέτρων (ήτοι ήταν θέμα δευτερολέπτων να συγκρουσθούν). Επί ΝΔ, σε εντελώς ίδιο συμβάν, το θέμα έπαιζε 1 βδομάδα και ανάγκασαν όλη τη διοίκηση του ΟΣΕ σε παραίτηση. ΖΗΤΩ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα μας λείψει η κλασσική πια φράση:" ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ" Κρίμα είχαν ενδιαφέρον τα θρίλλερ των Καμπουράκηδων. Θα πλήξουμε τώρα.
    Κρίμα
    Κ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στην υπόθεση SIMENES η εξεταστική επιτροπή θα εξετάση και το Δ.Σ. του 2003.
    'Οποιος γνωρίζει σχετικά του θέματος ας απαντήση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλα να παθετε κωλοελληνες.
    Ξαναψηφίστε τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής επι Καραμανλή λειτούργησε Μονάδα τεχνικού νεφρού.
    Αγοράστηκε και δουλεύει αξονικός Τομογράφος.
    Έγινε μέσα σε ένα χρόνο περίπού η καινούργια πτέρυγα(μεγαλύτερη του υπάρχοντος) Θεμελίωση Αβραμόπουλος.
    ΟΣΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΣΕ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙ θασοκ.
    Προβολή του έργου ΜΗΔΕΝ.
    ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ ΕΠΙ 4 ΜΗΝΕΣ!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΟΔΗΓΩΝ! ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠ' ΤΟΝ ΑΦΑΝΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!!!!!!!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ωφείλω να ομολογήσω ότι η προσφορά σου στους συντετριμένους ηττημένους είναι μεγάλη! Φυσικά στους φανατισμένους, γιατί όποιος σκέφτεται έβγαλε τα συμπεράσματά του και γύρισε σελίδα! Αν και έχω εμπιστοσύνη στους Έλληνες ότι μετά από τις εντάσεις σκέφτονται ώριμα και δεν πείθονται από παιδαριώδη επιχειρήματα όπως του σημερινού σου σχολίου! Έχω γράψει αρκετές φορές ότι δεν προσφέρεις στον τόπο μηδενίζοντας κάθε προσπάθεια προόδου και αλλαγής, κολακεύοντας τα πιό φτηνά συναισθήματα των συμπατριωτών μας!
    ΥΓ. Και μάθε να μεταφέρεις σωστά τις πληροφορίες σου για τις προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "70 ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠ' ΤΗ ΝΕΑ ΓΡΙΠΠΗ!! ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΤΑΓΩΓΔΩΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ!! ΣΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ, ΜΑΣ ΛΕΙ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΕ ΛΙΓΟ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΘΑΣΟΚ!!!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΓΙΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΘΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΠΤΥΧΙΟ!!! ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ!!! Η ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ!!! ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ολα τα προηγούμενα είναι οι τίτλοι που θα υπήρχαν στα αντικειμενικά ΜΜΕ αν σήμερα πρωθυπουργός ήταν ο Καραμανλής. Για να δείτε γιατί έπεσε η ΝΔ!
    (διακόπηκε βέβαια η ροή, απ' τον γνωστό πρασινοφρουρό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τα πολλά λόγια είναι εντελώς περιττά.
    Τρείς χώρες της Ε.Ε. έχουν σχεδόν ίδιο πληθυσμό, σας παραθέτω τον αριθμό των υπαλλήλων που αμείβονται άμεσα και έμμεσα (στενός και ευρύς Δ.Τ., Νομαρχίες, Περιφέρειες, ΟΤΑ) από το δημόσιο:
    Αυστρία: 110.000
    Πορτογαλία: 330.000
    Ελλάδα: 1.150.000
    ΟΣΟ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΥΓΑ ΞΥΓΚΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
    Η μόνη λύση πραγματική λύση είναι αυτή που ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΨΕΛΛΙΣΕΙ στη μικρή σοβιετία της Μεσογείου.
    ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑ.
    Οι υπόλοιποι αγοράστε ψευτο-οράματα, μαγικές λύσεις και αόριστες ουτοπίες από τους σοσιαλιστές εμπόρους ελπίδων σαν το Γιωργάκη (μόλις πριν από 3 μήνες πήρε 44%, ας μην το ξεχνάμε αυτό)
    ΈΛΑ ΛΑΟΥΤΖΙΚΟ, ... ΜΠΑΝΑΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σήμερα γνωστό πράσινο νταβατζοκάναλο είχε ως είδηση απ' τα τέμπη μόνο ότι ενισχύονται τα δρομολόγια του ΟΣΕ!!!!!!! Που είναι βρε υποκριτές οι οργισμένοι οδηγοί, σαν πέρσι, που είχαν κλείσει τα Τέμπη 2 βδομάδες απ' τους αγρότες και κάθε μέρα μιλούσαν 100 οργισμένοι οδηγοί κατά του Καραμανλή; Που είναι τα κατεστραμμένα προϊόντα; Που είναι οι ευθύνες του ΓΑΠ και του αρμόδιου Υπουργού; Που είστε τώρα νταβατζοκάναλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. τοσο φανατισμο κ βλακεια που κουβαλατε προσπαθηστε να χαλαρωσετε κ να τ απολαυσετε,εχει 4 χρονια ακομα ,υποθετω φανατικοι Πασοκοι θα γραφανε αντιστοιχα σχολια κακοβουλης κριτικης,το χω ξαναγραψει δεν ειστε αμοιρη ευθυνων Δεξιοι κ Πασοκοι κυριως γιατι αυτοι κυβερνανε ,αλλα κ πολιτες αριστερων πεποιθησεων με δεξια τσεπη ,
    τουλαχιστον νιωθω ελευθερος γιατι μπορω να σκεφτω να κρινω και να υπογραφω χωρις τον καταπιεμενο σας κομματικο εγωισμο ενος derby
    Ολυμπικου-Παναθηναικου
    ιδιωτικος υπαλληλος-ψηφοφορος του εαυτου μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φίλε 11¨41,
    τρία πράγματα έχω να σου πώ:
    Πρώτο, εάν ήξερες στοιχειώδη οικονομικά θα συνειδητοποιούσες ότι ο ΓΑΠ δεν θα βγάλει ούτε το 2010.
    Δεύτερο, είναι καλό που αισθάνεσαι ότι έχει τόσο "ελεύθερη" σκέψη, μόνο που η απαξιωτική προσέγγισή σου δεν δίνει λύσεις, απλά κριτικάρει, άρα δεν διαφέρεις σε τίποτε από εκείνι τα παραπλανημένα και μπερδεμένα νεαρά αναρχικά στοιχεία των εξαρχείων.
    Όπως λένε και οι αγγλοσάξονες:
    Any fool can criticize and most fools do.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. φιλε 12.09
    1.δεν με ενδιαφερει αν θα βγαλουν κυβερνηση οι καθε λογης μετριοι
    2.με ενδιαφερει η νοοτροπια των ανθρωπων που κριτικαρουν για να κριτικαρουν,γιατι αν ειχαν αποψη σιγουρα 25 χρονια που ψηφιζω τωρα δεν θα βλεπα τη πελατειακησχεση ψηφοφορου - εξουσιας,και ολο το αναθεμα να το μετακυλουμε στις επομενες γενεες
    3.μπορω να τα χωνω ελευθερα γιατι,ειμαι ιδιωτικος υπαλληλος κ με την αξια μου διεθυντης κ αναλωσιμος βεβαια (κανω καλα αυτο που πληρωνομαι-κ παραγω)
    ,δεν χρωσταω,δεν εχω αυθαιρετο.φαναρος πηγα στα συνορα κ δε γλυφω κανενα πουστη..
    το χω ξαναγραψει ,ας εχουμε το θαρρος να δηλωνουμε τουλαχιστον μεσα στην ανωνυμια μας κ το επαγγελμα μας,ετσι για την ιστορια..
    ψηφοφορος του εαυτου μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή