Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Αυτοαναιρείται η Άγκυρα για το θέμα της μειονότητας στη Θράκη


Μία έκθεση του επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τhomas Hammarberg για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μειονοτήτων στη Τουρκία και η οποία δημοσιεύτηκε την 01/09/09, έρχεται και καταδεικνύει εμμέσως το ....παράδοξο των πολυετών προσπαθειών της γείτονος σχετικά με την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Στην έκθεση αυτή ο Σουηδός επίτροπος μεταξύ άλλων ζητά να ενημερωθεί και για την έκβαση της ποινικής δίωξης για «αντεθνική δράση» που είχε ασκηθεί το 2007 εναντίον ομάδας δασκάλων που ζητούσαν να καταργηθεί η υποχρεωτική απαγγελία του όρκου «Τι χαρούμενος που είμαι Τούρκος!» ("Νe mutlu Turkum diyene!") από τους μαθητές όλων των δημοτικών σχολείων της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των μειονοτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Στο τελικό, δημοσιευθέν κείμενο της έκθεσης Hammarberg, επισυνάπτονται τα επίσημα «σχόλια και παρατηρήσεις» της Τουρκικής Δημοκρατίας για μία σειρά από θέματα που εγείρει ο επίτροπος, συμπεριλαμβανομένου κι αυτού που έχει προκύψει σχετικά με την υποχρεωτική απαγγελία του όρκου από μειονοτικούς μαθητές.

Στην προσπάθεια της να δικαιολογηθεί η Άγκυρα, μεταξύ άλλων, δίνει και μια διατύπωση ενός αρκετά σαφούς προσδιορισμού, εκ μέρους της επίσημης πολιτείας, του ΠΟΙΟΣ τελικά θεωρείται «Τούρκος» βάσει των όσων αναφέρονται στο άρθρο 66, παρ. 1 του τουρκικού Συντάγματος:«Ο όρος “Τούρκος” παραπέμπει στη δέσμευση της υπηκοότητας (bond of citizenship), χωρίς καμία αναφορά σε εθνική, γλωσσική ή θρησκευτική καταγωγή. Αντανακλά, δε, την εθνική ταυτότητα (της Τουρκίας) και συμπεριλαμβάνει όλους τους (Τούρκους) υπηκόους, ασχέτως καταγωγής.

Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι το Συντάγματα της γείτονος είναι σαφές για το ΠΟΙΟΣ είναι Τούρκος!
«Τούρκος» είναι μονάχα αυτός που διαθέτει την τουρκική υπηκοότητα, ασχέτως εθνικής, γλωσσικής ή θρησκευτικής καταγωγής.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα προστάζει το Σύνταγμα της Τουρκίας, ο όρος «Τούρκος» είναι εξ ορισμού αδύνατον να χρησιμοποιηθεί για οποιονδήποτε γηγενή πληθυσμό.... εκτός της τουρκικής επικράτειας !!!

Η πρόσφατη αναφορά του κ. Ερντογάν στην Ουάσιγκτον σχετικά με την ύπαρξη ....«130.000 Τούρκων» στη Θράκη παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν φαίνεται να λαμβάνει υπ' όψιν τα όσα ορίζει το… Σύνταγμα της χώρας του, αναφορικά με το ΠΟΙΟΣ είναι ή δεν είναι «Τούρκος»!

Εδώ λοιπόν διαπιστώνεται η ...αυτοαναίρεση των Τούρκων και η αβουλία του υπουργού Εξωτερικών κ. Παπανδρέου να δώσει στην λεκτική και διπλωματική πρόκληση του κ. Ερντογάν , την απάντηση που αρμόζει , επικαλούμενος μάλιστα όχι δικούς μας ισχυρισμούς αλλά το…… Σύνταγμα της Τουρκίας.

Αντ` αυτού συνεχίζεται η ...μυστική διπλωματία, καθώς για το φλέγον θέμα που αφορά την πρόσφατη επιστολή Ερντογάν με την οποία ζητά ... «διάφορα» (μεταξύ άλλων και το θέμα της μειονότητας στη Θράκη), ο κ. Παπανδρέου δεν έχει… «κρίνει σκόπιμο» μέχρι στιγμής να ενημερωθεί η Ελληνική Βουλή και οι πολιτικοί αρχηγοί των υπολοίπων κομμάτων.

«Χαλαρός και άνετος» ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να αισθάνεται ....ευτυχής ,που σε μια πολύ κρίσιμη φάση των εθνικών μας θεμάτων η ατζέντα έχει γυρίσει αποκλειστικά στην οικονομία και κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα υπόλοιπα ....διαδραματιζόμενα !


ΥΓ. Είναι απορίας άξιο πως ο ανωτέρω σαφής προσδιορισμός του ΠΟΙΟΣ είναι Τούρκος και ποιος δεν είναι, όπως αναφέρεται στο Σύνταγμα της Τουρκίας, δεν έχει αναφερθεί ουδέποτε από τους διπλωμάτες μας , αφού καταρρίπτει εν τη γενέσει τους τις δικαιολογίες για την εισβολή και κατοχή στην Κύπρο .

8 σχόλια:

  1. Ασ ελπισουμε οτι η ελληνικη διπλωματια θα σταθει στο υψος της και δεν θα μας βρει καποια νιλα απο αυτες που εχουμε παθει στο παρελθον.Λιγη κοινη λογικη χρειαζεται και τολμη.

    G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H διπλωματία εξαρτάται από τον φυσικό προισταμενό της, που σ` αυτή την δεδομένη χρονική στιγμή είναι ο κ. Παπανδρέου.
    Όποτε ....μην περιμένουμε και πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς οι πολιτικοί μας έδωσαν την πατρίδα μας, για μια ακόμη φορά, σε ξένα όρνια. Ο έλεγχος του χρέους της χώρας συνδέεται στενά με τα εθνικά ζητήματα. Ο χαλαρός ΓΑΠ, όπως ορθά επισημαίνετε στην τελευταία παράγραφο, δεν πρέπει να προχωρήσει σε παραχωρήσεις ή υπαναχωρήσεις εν μέσω μυστικών συμφωνιών στα εθνικά ζητήματα (οικονομικά ανέξοδες μεν , «προδοτικές» δε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι, η Μαζική Μετανάστευση / Λαθρομετανάστευση απειλή για την Εθνική Ασφάλεια των Κρατών; Η απάντηση συνάγεται αβίαστα από την μελέτη πλείστων όσων ιστορικών παραδειγμάτων (από της εκ των έσω αλώσεως του Δυτικού Ρωμαϊκού Κράτους από τους γερμανογενείς λαούς - αλλά και του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους, μία χιλιετία αργότερα, από τους τουρκογενείς λαούς- μέχρι της νεωτέρας Βαλκανικής Ιστορίας), αλλά και από την προσεκτική εξέταση των τρεχουσών εξελίξεων της διεθνούς πολιτικής καθώς και της προϊούσης γεωπολιτικής αναδιατάξεως ολοκλήρων περιοχών επί των ημερών μας.


    Σήμερα, κατά την εκτίμηση εγκύρων αναλυτών, η Μαζική Μετανάστευση / Λαθρομετανάστευση απειλεί τα Κράτη με τους εξής τρόπους:

    α) εισαγωγή πάσηςφύσεως εθνοπολιτισμικών (ethnocultural) - εθνοφυλετικών/θρησκευτικών - διενέξεων και αντιμαχιών, δυναμένων να κλιμακωθούν σε ευθείες και άμεσες απειλές κατά της Εθνικής Ασφαλείας (π.χ. τέλεση τρομοκρατικών ενεργειών),

    β) σταδιακή υπονόμευση της εθνικής και κοινωνικής συνοχής καθ' όσον η Μαζική Μετανάστευση απειλεί τα κεκτημένα επίπεδα ευημερίας και κοινωνικής προνοίας ενός Έθνους (ενώ,απ'εναντίας, όταν η είσοδος μεταναστών γίνεται υπό έλεγχον και βάσει σαφώς ορισθέντων και αυστηρώς τηρουμένων ποιοτικών κριτηρίων μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της Εθνικής Οικονομίας). Περαιτέρω, η Μ.Μ. διαβρώνει την εθνική και κοινωνική συνοχή διά του σχηματισμού παραλλήλων κοινωνιών (γκεττοποίηση) με συνέπειες την διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, την ανατροπή κρισίμων για την Εθνική Ασφάλεια δημογραφικών - ανθρωπογεωγραφικών ισορροπιών και την εμφάνιση, μακροπροθέσμως, εσωτερικών εθνοτικών/πολιτισμικών διενέξεων,

    γ) ανεξέλεγκτη δράση στοιχείων του Διεθνούς Οργανωμένου Εγκλήματος, της Διεθνούς Ναρκω-Τρομοκρατίας(narcoterrorism), της Διεθνούς Διακινήσεως γυναικών και ανηλίκωνκ.λ.π..,[6]

    δ) απειλή κατά της δημοσίας υγείας με την εισαγωγή εντός μιας χώρας νέων ή αγνώστων μέχρι τούδε νοσημάτων ή ιών, ή την επανεμφάνιση ασθενειών που εθεωρούντο από μακρότατου χρόνου ως εκλιπούσες.

    Επειδή, όμως, ατυχώς, μία σοβαρή συζήτηση περί Μαζικής Μεταναστεύσεως έχει καταστεί σήμερα εν Ελλάδι οιονεί αδύνατη, λόγω της κρατούσης ιδεοληπτικής εθελοτυφλώσεως και μονομέρειας και της ασκούμενης ιδεολογικής τρομοκρατίας, οφείλουμε εδώ να διευκρινίσουμε τα στοιχειώδη, να προσπαθήσουμε να διαλύσουμε ευρέως διαδεδομένες πλάνες και ιδεολογήματα και να υπενθυμίζουμε ορισμένες αλήθειες:

    Ο Νέστωρ της Γερμανικής Σοσιαλδημοκρατίας Helmut Schmidt, διατελέσας Καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, εξέπληξε προ ετών την Κοινή Γνώμη ομολογώντας δημοσίως ότι ήταν μοιραίο λάθος, από της δεκαετίας του '60 και εντεύθεν, η εισαγωγή στην Γερμανία (και στην Ευρώπη εν γένει) εργατών από ξένες πολιτισμικές ζώνες, και δή από την Τουρκία. Τα προβλήματα που θα επέφερε αυτή η πολιτική υποτιμήθηκαν, και στην Γερμανία και στην Ευρώπη, επεσήμανε ο τέως Καγκελάριος και εξήγησε ότι «πολυ-πολιτισμικές κοινωνίες μπορούν να υπάρξουν ειρηνικώς μόνο υπό συνθήκες αυταρχικών καθεστώτων».

    Ως παράδειγμα ανέφερε την περίπτωση της Σιγκαπούρης.[7]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή είμαι από την ΞΆΝΘΗ θέλω να αναφέρω τα εξείς!

    Όλοι οι μουσουλμάνοι της περιοχής απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους πολίτες της περιοχής !!

    και όποιος το αμφισβητεί ας έρθει να το επιβεβαιώσει!
    η προσπάθεια που γίνεται από το Τουρκικό προξενείο να γκετοποιηθούν ώστε να μην αφομοιωθούν και να παραμένουν αγράμματοι στις υποταγές τους όσο περναέι ο καιρός πέφτει στο κένό!!
    Διότι η μουσουλμανική νεολαία όταν βλέπει ότι η υπόλοιπη νεολαία της περιοχής απολαμβάνει την ελευθερία του και να ζει όπως θέλει αναγκαστικά ζηλεύει με την καλή έννοιά και ακολουθεί ΄!

    Αυτό ειναι πλέον το βασικό πρόβλημα του Προξενείου ,αφού οσο περναέι ο καιρός και ξυπνά η νεολαία τόσο λιγότερο κατευθυνόμενη γίνεται!!

    Φετος υπάρχει στα σχολεία μια κατακόρυφη αύξηση της μαντίλας που φοράνε οι κοπέλες!
    αυτό είναι μια υστάτη προσπάθεια καποιων να αντισταθούνε στο ρεύμα !!

    και κάτι τελευταίο για τον κύριο Ερντογάν που το ξέρεις!!
    ΘΑ ΣΟΥ ΤΟ ΥΠΕΝΘΗΜΉΖΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ!
    Οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας όταν επισκέπτονται την Τουρκία ΄γινονται αντικείμενο θαυμασμού από τους Τούρκους συμπολίτες σας και καμαρώνουν σαν "γυφτικα σκερπάνιᨨ

    Θεωρούνται και είναι από του πλούσιους επισκέπτες αφού το βιοτικό τους επίπεδο είναι πολύ ανώτερο απο αυτό των Τούρκων συμπολιτών σου κύριε Ερντογάν!!

    δηλαδή κύριε Ερντογαν οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μου ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΑΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ!!!!

    ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια πολλά φίλοι. Άν δεν το μάθατε από τις επώνυμες έγκυρες(!) στήλες, εμείς είμαστε μέχρι τώρα θιασώτες του "Μαύρου Μετώπου". Πλέον αναβαθμιστήκαμε. Είμαστε μέλη του "Φαιουκόκκινου μετώπου". Τέτοια πολυχρωμία.
    Επισήμανση: βέβαια δεν λάβαμε ποτέ μέρος σε καμμία κρυφή σύσκεψη με συμμετοχή "δεξιών",επωνύμων αριστεριστών,νεοφιλελευθέρων, σημιτικών φιλελευθέρων κ.α., με στόχο π.χ. να εγκριθεί το σχέδιο Ανάν.
    Άν υπάρχει λοιπόν "Φαιοκόκκινο Μέτωπο" δεν θα είμαστε εμείς, αυτοί θα είναι...


    παλιός φίλος του politis.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κατάλαβατε τώρα σε ποιον "κολλάει" ο όρος, επίδοξοι αριστεροδέξιοι "Καισαρίωνες"(όρα Καβάφη, στο γνωστό) και Θου-Βου;
    Για αυτό ο ένας σας είτε πολιτικώς, είτε "νομικώς" καλύπτει το άλλον. Εμείς έχουμε καταλάβει από καιρό.


    παλιός φίλος του politis.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή