Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Και αρεστός και...χωρίς πτυχίο!


Πριν αρκετές ημέρες το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ και συνδιεκδικητής του αξιώματος του γραμματέα του ΠαΣοΚ στην τελευταία εκλογή κ.Γ. Παναγιωτακόπουλος είχε διαμαρτυρηθεί έντονα και ζητούσε να μπει τέλος στους «πειραματισμούς» με τους ...."άριστους-αρεστούς" και την διαδικασία επιλογής μέσω των γνωστών βιογραφικών.
«Αυτός ο διασυρμός το μόνο που προσφέρει είναι το να δίνει ιδέες στους σεναριογράφους των καναλιών» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτακόπουλος.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση , μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πεταλωτή, είχε υπεραμυνθεί της διαδικασίας επιλογής που ακολουθεί στη στελέχωση των θέσεων ευθύνης για το Δημόσιο, και είναι ενδεικτικό πως υποστήριξε ,για ακόμη μια φορά, ότι «τα κριτήρια που εμείς βάλαμε είναι κριτήρια ουσιαστικών προσόντων. Απευθυνόμαστε στους άριστους με τους οποίους θέλουμε να στελεχώσουμε την κρατική μηχανή».

Όπως αποδεικνύεται καθημερινά, ο κ. Παναγιωτακόπουλος είχε απόλυτο δίκιο καθώς ήταν σε θέση να γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις που σίγουρα θα δώσουν τροφή τους σεναριογράφους των επιθεωρήσεων και των σατυρικών τηλεοπτικών εκπομπών.

Μια τέτοια περίπτωση -μεταξύ πολλών άλλων- είναι και η τοποθέτηση ως γενικού γραμματέα Τουριστικής Ανάπτυξης του κ.Γ. Πουσσαίου.
Το σύνθημα του πρωθυπουργού...«Θέλουμε τους άριστους όχι τους αρεστούς», μπήκε στο ...συρτάρι μαζί με τα βιογραφικά των άριστων, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι οι κομματικοί δεσμοί παραμένουν απόλυτα ισχυροί.

Πρόκειται περί καθαρού εμπαιγμού των ανθρώπων που μπήκαν στη διαδικασία να στείλουν τα βιογραφικά τους για την γενική γραμματεία της βαριάς βιομηχανίας μας , του Τουρισμού.
Και αυτό όχι γιατί επιλέχθηκε ένας κομματικός φίλος ,ο κ. Πουσσαίος, αλλά γιατί επιλέχθηκε....χωρίς να διαθέτει οποιοδήποτε πτυχίο. Στο βιογραφικό του γράφει -παίζοντας εντέχνως ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ με τις λέξεις- ότι «παρακολούθησε σπουδές στο Πανεπιστήμιο Lille ΙΙΙ της Γαλλίας και εργάστηκε από το 1973 έως το 1987 ως....».

Στην ερώτηση λοιπόν που του έγινε από δημοσιογράφο εάν διαθέτει πτυχίο, απαντά ως εξής:«Πτυχίο με τη στενή έννοια του όρου, έτσι όπως το εννοείτε,.... δεν έχω!!! Τις περγαμηνές μου όμως μπορεί να τις αναζητήσει κανείς στα 19 χρόνια που διατέλεσα δήμαρχος Ιου (sic!). Με την εμπειρία μου στον τομέα της Αυτοδιοίκησης (sic!) και το έμπρακτο ενδιαφέρον μου για τους πολίτες ,καλύπτω (sic!) τις αξίες που έχει θέσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός ως κριτήριο για να υπηρετήσω τον τομέα που μου ανατέθηκε».

Ο κ. Πουσσαίος θεωρεί ( μαζί και η κυβέρνηση) ότι το να είναι δήμαρχος (sic!) ενός ..."χωριού" 1.838 ατόμων, σύμφωνα με την απογραφή του 2001, αυτό αυτομάτως υπερκαλύπτει τα διδακτορικά των υπολοίπων συνυποψήφιων του για την σημαντικότατη για την χώρα μας θέση του γενικού γραμματέα Τουρισμού.

Το παρασκήνιο λέει ότι η φιλία του με τον κ. Νίκο Παπανδρέου, ο οποίος επιλέγει ως θερινό προορισμό την Ιο, τον οδήγησε στη θέση του γενικού γραμματέα έστω και χωρίς ένα στοιχειώδες και απλό πτυχίο, ενώ κατά άλλους, είναι ιδιαίτερα στενή η φιλία του με τον κ.Γιάννη Ραγκούση όταν ο νυν υπουργός ήταν δήμαρχος Πάρου.
Ω, διαφάνεια ! πόσα εγκλήματα γίνονται στο όνομά σου.

25 σχόλια:

  1. ΑΠΟ Κ.Π
    Πολίτη, η "εν χορδαίς και τυμπάνοις αλλά και ψαλμοίς" με την σύμπραξη του Αρχιεπισκόπου προβολή του ριάλιτι "υπουργικού συμβουλίου" μπορεί να αποδώσει έξοχα την τελευταία φράση της ανάρτησής σου.
    Όταν αντιληφθούνε ότι αρχίζει η γελοιοποίηση, δυστυχώς θα είναι αργά και για αυτούς και για τους παπάδες (συγγνώμη δηλαδή) αλλά και για την χώρα, καθώς θα έχουν τελεστεί τα εγκλήματα στο όνομα της διαφάνειας και η αφάνεια θα είναι η τιμωρία των τελούντων το έγκλημα και ο αφανισμός η μοίρα της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ,ΑΡΙΣΤΟΙ,ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ..
    ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ Κ ΡΑΓΚΟΥΣΗ Η ΑΝΙΨΙΑ ΣΟΥ Η ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΗΓΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ??ΤΗΝ ΠΗΡΑΝΕ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΗΣ...ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. είναι ντροπή ακόμα και να το συζητάνε . ενέπαιξαν τόσο κόσμο και έχουν το θράσος να μιλάνε για αξιοκρατία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΣΑΣ ΤΡΩΝΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ , ΕΜΠΡΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΤ'ΑΡΧΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑΠΑΤΑΣΤΕ;ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΩΡΑ;ΕΠΕΙΔΗ ΑΛΛΑΞΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΩΝ ΕΧΟΝΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΛΛΗΤΩΝ.ΓΙ'ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΧΑΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΑ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολίτη συγνώμη για το άσχετο με την ανάρτηση αλλά πρέπει να δεις και αναδείξεις το νομοσχέδιο για την «πολιτική συμμετοχή ομογενών και αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα και μακροχρόνια στην Ελλάδα» που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών.
    http://www.enkripto.com/2009/12/blog-post_23.html
    Ούτε ο Σώρος να το έγραφε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Mια ερώτηση.
    Αυτά τα θέματα δεν θα έπρεπε να τα αναδεικνύει ο κ. Σαμαράς αντί των Blogs; Προς τι αυτή η ''χαλαρότητα''; Mήπως το παιχνίδι είναι σικέ;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα συμφωνήσω και θα αναρωτηθώ κι εγώ μαζί με τον ανώνυμο 11:00. Φαντάζεστε να συνέβαιναν αυτά επί ΝΔ;
    Κι επίσης, το κλείσιμο μέσα σε μια μέρα του blogathinaios μετά από παρέμβαση λαθρομετανάστη "δημοσιογράφου" της Αυγούλας, αφήνει αδιάφορα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης; (πολίτη, νομίζω ότι θα πρέπει να το αναδείξεις κι εσύ ως θέμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τις ερωτησεις τις επιτρεπεις?
    Γιατι διεγραψες τους μισθους των ημετερων,εκτος αν ανηκεις κ συ μεσα στα λαμογια της ΕΡΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εμπίπτουν στις διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων. Επειδή λοιπόν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα παράβαση, όποιος θέλει να τις δημοσιεύει καλό θα ήταν να το κάνει σε δικό του χώρο και όχι στο δικό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. oκ το σεβομαι
    αν κ εχει βουιξει το διαδικτυο με το θεμα ,θα περιμενω τις επομενες μερες να το σχολιασεις
    εκτος και τα καλοαναθρεμενα του Ρουσοπουλου δεν προκαλουν την κοινωνια ..
    (το οτι οι Λυριτζηδες παιρνουν οσα ο lary king,το επιτρεπεις,υποθετω)
    κ σιγουρα δεν εχω την ψευδαισθηση οτι ο Γερουλανος θα αλλαξει κατι ,ενα παρεακι ειναι ολοι τους
    παντα ψηφοφορος του εαυτου μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 4.53
    για να καταλάβω
    αυτά τα λευτά είναι του ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ή του ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είμαι πρόεδρος του χωριού μου. Κάνω για Γενικός Γραμματέας?
    Να στείλω βιογραφικό? Ψηφίζω ΠΑΣΟΚ,απόφοιτος εξαταξίου Γυμνασίου και βιοκαλλιεργητής. Έχω καμιά ελπίδα?
    Ο κ. Νίκος Παπανδρέου είχε κάνει μια φορά μπάνιο στην παραλία του χωριού μας. Να το επικαλεστώ στο βιογραφικό?
    Πάσα βοήθεια δεκτή!
    Χαράλαμπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν θες να κάνεις καλό στον τόπο μην ασχολείσαι με ασήμαντα πράγματα που το μόνο που προσφέρουν είναι ικανοποίηση σε κάποιους ταλαίπωρους δεξιούς. Εντάξει και αυτό είναι μια προσφορά! Αφού και συγκρότηση έχεις και πληροφορίες, ασχολήσου με πραγματικά προβλήματα για να ακουστεί και η γνώμη των πολιτών! Στο κάτω κάτω το να είσαι δεξιός δε σημαίνει πως πρέπει να βουλιάξει η χώρα επειδή κυβερνάει άλλος! Χθες έσπασε το απόστημα του καναλιού του υπουργείου Γεωργίας. Σήμερα ήρθε στο φως το μεγάλο φαγοπότι της τελευταίας εξαετίας στην ΕΡΤ. Αύριο οι εξεταστικές στις οποίες θα συμφωνήσει ο Σαμαράς. Κατάγγειλε και σύ τους λίγους κλέφτες που πήραν τα πολλά. Ο κλέφτης δεν έχει χρώμα ούτε ιδεολογία! Σεβάσου το χώρο που εκφράζεσαι και πρόσφερε στη χώρα και τη δημοκρατία! Γιατί τα λαμόγια ούτε οι καινούργιοι τολμούν να τα πειράξουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για ποντίους: Εγαντούρεψαν 23.000 νοματαίους
    Για μη ποντίους: Κορόϊδεψαν 23.000 νοματαίους

    Για ποντίους, και μη: Στο ΠΑΣΟΚ αναφέρομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. να συνχαρω τον 6.37
    απο τις λιγες μη κομματικες φωνες
    οσο τα περι βιογραφικων
    ο καθενας ξερει κ απο 10 περιπτωσεις να απαριθμισει κ οχι για τους τελευταιους μηνες
    η ερωτηση ειναι αν θα αλλαξει κατι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "Παράνομη χαρακτήρισε ο υπουργος Πολιτισμού Πάλύλος Γερουλάνος - μέσω του ΣΚΑΙ - την αναρτηση στο διαδικτυο
    ο της μισθολογικής κατάσταση εργαζομένων στην ΕΡΤ, επικαλούμενος το νόμο περι προσωπικών δεδομένων...

    Είπε, ότι πρότεινε την ανανέωση συμβασεων για έξι μήνες προκειμένου να κριθούν οι εργαζόμενοι και κατηγόρησε την ΠΡΟΣΠΕΡΤ ότι έβαλε προσκόμματα στην υλοποίηση της προτασης.

    Πρόσθεσε ότι το υπηρεσιακό διοικητικό συμβούλιο έκανε περικοπές μισθών σε όσους λαμβάνουν πάνω απο 3 χιλιάδες ευρώ το μήνα, εξοικονομώντας 8 εκατομμυρια ευρώ για τον ελληνα φορολογούμενο.

    Επισήμανε, πως βούληση της κυβέρνησης είναι η ομαλή μετάβαση της ΕΡΤ απο το ένα καθεστώς στο άλλο, παρά το γεγονός ότι κάποιοι - όπως είπε χαρακτηριστικά - ήθελαν να δούν αίμα."

    εδω γελανε
    800 ευρω τελη κυκλοφοριας για τα σαραβαλα
    κ αιμα οι μισθοι των βολεμενων της ΕΡΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΚΑΛΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΣΑΣ
    ΦΟΡΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗΝ
    ΝΑ ΠΩ ΣΤ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΣΑΣ

    ΦΟΡΟΙ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΕΝ ΤΗ ΑΘΗΝΑ ΠΟΛΗ
    ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΓΑΛΛΟΝΤΑΙ
    ΚΑΙ ΒΟΥΛΗ ΜΑΣ ΟΛΗ

    ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΙΚΤΕΤΑΙ
    ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΙΑΒΟΛΩΝ
    Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΠΑΓΗ
    ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΜΑΣ ΟΛΩΝ

    ΠΛΗΘΟΣ ΓΡΑΦΙΑΔΩΝ ΓΡΑΦΟΥΣΙ
    ΝΟΜΟΥΣ,ΦΙΡΜΑΝΙΑ ΦΟΡΟΥΣ
    ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ
    ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ

    ΑΠΟ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ
    ΜΑΓΟΙ ΚΑΙ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕΣ
    ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ
    ΑΠ ΑΛΛΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ

    ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΓΕΝΟΥΝ
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΚΟΡΑΝΙ
    ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΟΡΤΗ
    ΘΑΝΑΙ ΤΟ ΡΑΜΑΖΑΝΙ

    Σ ΑΥΤΟ ΤΟ SITE ΠΟΥΡΘΑΜΕ
    Ο SERVER ΝΑ ΜΗΝ ΣΒΗΣΕΙ
    ΚΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ.

    ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Που να ξέρατε ότι είναι μελισσοκόμος όσο εγώ πρόεδρος των ΗΠΑ!

    Γενικά δλδ έλεος με τις παπαριές! Δεν πιστεύω κανένα απο δω και πέρα πάει και τελείωσε.

    Ο κύριος Π. ήταν επαγγελματίας δήμαρχος, αλλά το γράφεις αυτό στο βιογραφικό?

    B.Obama

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Παπαντρεαου, Γερουλανος, Δρουτσας, Σαμαρας,Λαμπρακης, κλπ.Αμερικανικα Γιουσουφακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο Υφ/γος Οικονομικων τι πτυχιο εχει;
    Εχει να μας πει κατι για τα ΜΟΠ;
    Ισως ο Δ/ντης του Γραφειου του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΤΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΕΧΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Προς το παρόν, δηλαδή, καθότι υπάρχουν και φωτεινά παραδείγματα προς μίμηση!
    Ξεχνάτε τον Υπουργό, "δεξί χέρι του Πρωθυπουργού" κ Θοδωρή Ρουσόπουλο που
    ΔΕΝ είχε πτυχίο με την "φαρδιά έννοια" καθότι με τη στενή έννοια είχε την καλή...

    τύχη να τον επιλέξει το "τυφλό σύστημα του κομπιούτερ" του Ελληνικού Ανοικτού
    Πανεπιστημίου, να φοιτά τα προβλεπόμενα ΤΕΣΣΕΡΑ χρόνια διαβάζοντας και
    μελετώντας ενώ είχε Υπουργικές υποχρεώσεις, και ΑΠΕΚΤΗΣΕ το Πανεπιστημιακό
    πτυχίο όντας ΥπέρΥΠΟΥΡΓΟΣ της ΝΔ";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. .το πασοκ ειναι εδωωωωω
    ιδιο οπως ηταν παντα .....γιωργακη ....θα το πληρωσεις το ψεμα ...που ειπες στον ελληνικο λαο .....και εσυ και το κομμα σου ....ο κοσμος ξυπνησε ...δεν κοιμαται οπως πριν 20 χρονια τον κοιμιζε ο αειμνηστος πατερας σου ...πανε αυτα περασανε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή