Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Η αλήθεια δεν κρύβεται, κ. Χρυσοχοΐδη


Όλες αυτές τις ημέρες δεν θέλησα να ασχοληθώ με την τραγική ανθρώπινη ιστορία που αφορούσε την οικογένεια του κ. Διώτη.
Θεωρούσα ότι μέσα από το πρίσμα της ανθρώπινης πλευράς ( άλλωστε θα μπορούσε να συμβεί στην οικογένεια οποιουδήποτε πολίτη αυτής της χώρας), θα έπρεπε μέσω της ανεχτικής σιωπής μας να στηρίξουμε μια οικογένεια στο δράμα που περνά.

Όμως.... ανάλογες ευαισθησίες δεν επέδειξε και ο άμεσα εμπλεκόμενος στην υπόθεση υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης!
Είχε να διαλέξει μεταξύ τεσσάρων επιλογών: α) Να προτιμήσει την έντιμη οδό που επιτάσσει η πολιτική ευθιξία και να παραιτηθεί, β)να ενεργήσει κάτω από το πρίσμα της ανθρώπινης ευβουλίας και να πράξει τα δέοντα, γ) να ακολουθήσει το μονοπάτι της "συν-ενοχικής" σιωπής αντιπαλεύοντας με τις Ερινύες του και... δ) να "βιάσει" την έννοια του πολιτικού ανδρός. Ο κ. Χρυσοχοΐδης επέλεξε ...το τελευταίο!!!

Όμως μαζί με την έννοια του πολιτικού ανδρός, προσπάθησε να βιάσει και τη νοημοσύνη μας. Έβαλε τις υπηρεσίες του υπουργείου του να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, ακόμα και τους δημοσιογράφους.
Επιστράτευσε τον διευθυντή Οικονομικών της ΕΛΑΣ ταξίαρχο κ. Παν. Φλήρη να... ενημερώσει εγγράφως το γραφείο του υπουργού ότι... «μέχρι την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου δεν έχει εκδοθεί απόφαση για τον προσδιορισμό ή την καταβολή αμοιβής ή αποζημίωσης στον πρόεδρο και τα μέλη της ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής» για να στηρίξει τον ισχυρισμό του ότι ο νεαρός Παν. Διώτης ήταν μέλος της επιτροπής ... αμισθί !
Το έγγραφο το διοχέτευσε μέσω των γνωστών δίαυλων τόσο σε εφημερίδες , όσο και σε blogs.

Δηλαδή χρησιμοποίησε τον κρατικό μηχανισμό (ΕΛΑΣ) προς ίδιον όφελος και με λογοπαίγνια (μέχρι την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου «δεν έχει εκδοθεί απόφαση για τον προσδιορισμό ή την καταβολή αμοιβής), επιχείρησε να εξαπατήσει την κοινή γνώμη.

Πέραν τούτου θέλησε ξεδιάντροπα να κατηγορήσει το διαδίκτυο για .... «κανιβαλισμό»(sic!), Στην υπόθεση βεβαίως του κ. Ζαχόπουλου είχε βρεθεί από την πλευρά που σήμερα κατηγορεί ως .... «μιντιακούς κανιβάλους». Το ξεπερνώ, αν και είναι σαφές δείγμα της ποιότητος του ανδρός.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει επίσης, συνεχίζοντας τα ανάρμοστα λογοπαίγνια ,ότι : «Επέλεξα να δώσω μια ευκαιρία σε ένα νέο άνθρωπο με ικανότητες, εντιμότητα και ευαισθησία, περιμένοντας καλή τη πίστη να μου προσκομίσει το πτυχίο του, χωρίς κανένα απολύτως οικονομικό κόστος για το Δημόσιο».

Προσέξτε τις λέξεις που χρησιμοποιεί για τον βιασμό της νοημοσύνης μας ,τόσο στον εξαναγκασμό της κρατικής μηχανής (μέχρι την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου δεν...), όσο και στην ανακοίνωση του ( καλή τη πίστη......, χωρίς κανένα απολύτως οικονομικό κόστος για το Δημόσιο).

Αποκρύπτει την αλήθεια όπως αυτή εμφανίζεται μέσα από το υπ’ αριθ. 3394 ΦΕΚ (φωτο), σύμφωνα με το οποίο ο κ.Χρυσοχοΐδης ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη στις 24 Νοεμβρίου 2009 συγκροτεί την Ειδική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, στα μέλη της οποίας είναι και ο Παν. Διώτης, και στην παρ. 5 του άρθρου 1 σημειώνεται ότι… «Στον πρόεδρο και τα μέλη της ως άνω επιτροπής καταβάλλεται αποζημίωση, το ύψος της οποίας ορίζεται με απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη»!!!

Άρα από που προκύπτει το ...αμισθί… που θελήσατε να διαδώσετε μέσω των καλοπληρωμένων σας «μιντιακών» δίαυλων κ.Χρυσοχοΐδη;
Γνωρίζατε κ. υπουργέ ότι ο νεαρός Παν. Διώτης θα πληρωθεί ως μέλος της επιτροπής και μάλιστα αναδρομικά από τις 24 Νοεμβρίου 2009 όπως αναφέρει το άρθρο 2 της απόφασης που εσείς υπογράψατε και γι` αυτό τον λόγο προβαίνετε σε εξευτελιστικά για την νοημοσύνη των πολιτών ....λογοπαίγνια !

Την πρώτη ημέρα του άτυχου γεγονότος, ισχυριστήκαμε κ. υπουργέ ότι ο Παν. Διώτης δεν είχε καμία σχέση εργασίας με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μα αν δεν είχε υπουργέ μου, τότε πώς αναφέρεται στην απόφαση συγκρότησης της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής ως….. «ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη»;

Η επιλογή της τελευταίας εκ των τεσσάρων που είχατε να διαλέξετε κύριε Χρυσοχοΐδη αποδεικνύει (πέραν του πόσο νοσηρά ...αντιλαμβάνεστε την έννοια του πολιτικού ανδρός) ότι ακόμη και σήμερα δεν έχετε αντιληφθεί τις τεράστιες ευθύνες που προσωπικά έχετε σ` αυτό το δράμα !!!

13 σχόλια:

  1. Πρέπει να παραιτηθεί και να σηκωθεί να φύγει από τη χώρα, μαζί με όλους τους άλλους που δεν ψηφίζουν δεξιά. Διότι ότι καλό έχει γίνει στη χώρα έχει γίνει μόνο επί δεξιάς.Τέλος! χαχαχαχαχαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα

    θα συμφωνησω 1000% μαζι σου στο συγκεκριμενο αρθρο,(για οποιον εχει κοινο νου, βλεπει οτι αυτοπαγιδευτηκε μονος του κανοντας το ρουσφετακι του στο Διωτη-αλλος και αυτος εισαγγελεας με αποδοση δικαισυνης-
    απλως μιας κ ειμαι προσφατα αναγνωστης σου (τον τελευταιο μηνα)θελω να πιστευω οτι την ιδια σταση ειχες κ στο παρελθον για οτι ηταν νομιμο κ ηθικο κ θα εχεις και στο μελλον...
    ευχαριστω ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλες αυτές οι προσπάθειες απόκρυψης της αμείλικτης πραγματικότητας είναι κινήσεις πανικού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΟ Κ.Π
    @8:37
    Κύριε χα χα χα δεν ξέρω πόσο θα χαχανίζατε αν το γεγονός συνέβαινε πέρσι, ας πουμε.
    θα το ρίχνατε στο γέλιο τότε ή στις κατάρες εσείς και οι α- δέξιοι σωματοφύλακες σας στα ΜΜΕ;
    Σας χαιρετώ με τον σεβασμό που σας αξίζει ανάλογα με το χαχανητό σας.
    Κ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρακαλώ γίνεται να επιτραπούν για αυτό το θέμα μόνο τα γαμοσταυρίδια και οι χριστοπαναγίες γιατί δεν μπορώ να συγκρατηθώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπάρχει και κάποιος που τα έχωνε στον ακατανόμαστο κύριο Χ, όταν τα ΜΜΕ του έπλεκαν το εγκώμιο

    http://liberalcreta.pblogs.gr/tags/chrysochoidis-gr.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Χρυσοχοιδης ήξερε ότι δεν είχε πάρει το πτυχίο κι όμως στην απόφασή του όπως βλέπω στην φωτογραφία του ΦΕΚ τον αναφέρει ως δικηγόρο.
    Αν είχε τηρήσει τον νόμο, όπως απαιτείτε από τους πολίτες, ο Παν. Διώτης δεν θα ζούσε την τραγική περιπέτεια που ζει σήμερα.
    Το αδίκημα του Χρυσοχοιδη είναι καραμπινάτο ΠΟΙΝΙΚΟ . Το ξαναλέω...ΠΟΙΝΙΚΟ!!!!
    Πέραν των πολιτικών ευθυνών που είναι αυταπόδεικτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητε Πολιτη.
    Η επιλογη των προσωπων πως εγινε?Κληθηκαν υποψηφιοι να καταθεσουν αιτησεις μετα απο δημοσια αναγγελια για να συμμετασχουν τα παιδια του λαου??Η μηπως κληθηκαν γνωστοι και φιλοι του κυκλωματος που υποτιθεται ξεσκεπασε τους πραχτορες της 17Ν???
    Τα εγκληματα που εκανε ο Χρυσοχοιδης και η παρεα του βασανιζοντας αθωους Ελληνες πολιτες (παραβιαζοντας την προσωπικη ζωη τους με στοχο να τους τρελανουν και να τους συρουν μετα στα δικαστηρια) εγκληματα που δεν εχουν βγη στην επιφανεια με στοχο να καλυφτουν οι πραχτορες Ξηροι και ΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ένα απλό "errere humanum est" εκ μέρους του κ. Χρυσοχοΐδη θα ήταν προτιμότερο.
    Τώρα με αυτά που είπε και έκανε επιβάρυνε και άλλο την θέση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @11:07 Πάλι χαχαχαχαχα ήταν και τότε, αλλά απορώ πόση βλακεία υπάρχει σε αυτή τη χώρα!! Χωρίς παρεξήγηση βέβαια κύριε Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι μας λέει δηλαδή ο κύριος Χρυσοχοΐδης, ότι ο ευτυχώς διασωθείς Παν. Διώτης ήταν αμισθί μέλος της επιτροπής; ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ δηλαδή όπως αποδεικνύεται.
    Και προς τι η παραπλάνηση από τον διευθυντή Οικονομικών της ΕΛΑΣ;
    Αν δεν υπήρχε μεθόδευση, θα έπρεπε έντιμα ο Ταξίαρχος που αναφέρεται στο άρθρο, να είχε γράψει στο έγγραφο που έστειλε στον υπουργό ότι η θέση δεν είναι αμισθί , αλλά για το ύψος της αποζημίωσης αναμένεται η έκδοση της απόφασης των δύο υπουργών. Και φυσικά να γράψει ότι η αποζημίωση θα δοθεί και αναδρομικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν ήθελες να ασχοληθείς, αλλά ασχολήθηκες! Η πατροπαράδοτη δεξιά ευαισθησία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.
    ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΜΙΣΘΙ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ; ΕΚΤΟΣ ΑN ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΔΕΚΑΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ.

    ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΥΠΟΥΡΓΡΕΙΩΝ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ;

    ΑΝ ΗΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΛΛΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή