Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Τα λόγια πετούν, αλλά τα γραπτά μένουν...


Εάν κλείσουμε ματιά και αυτιά στις πολιτικές κορώνες που είθισται να κυριαρχούν στην Βουλή κατά τη συζήτηση για την κύρωση του εκάστοτε Προϋπολογισμού και επικεντρωθούμε ΜΟΝΟ στα αριθμητικά δεδομένα τους, θα ανακαλύψουμε την πραγματικότητα.

Ας δούμε λοιπόν μερικούς αριθμητικούς παράγοντες του Προϋπολογισμού που κατέθεσε στην Βουλή η κυβέρνηση και ας θυμηθούμε τα όσα προεκλογικά υποσχέθηκε..

Προεκλογικά το ΠαΣοκ μας έλεγε ότι χρήματα υπάρχουν. Για να μας πείσει χρησιμοποιούσε διάφορα επιχειρήματα. Μας έλεγε π.χ ότι υπάρχουν 30 δισ. ευρώ από μη εισπραττόμενους φόρους παλαιότερων οικονομικών ετών και ότι πολύ εύκολα θα μπορούσε να εισπράξει..... 1 δισ ευρώ.

Όμως....,
εάν κοιτάξουμε με προσοχή τον κατατεθέντα προϋπολογισμό από την κυβέρνηση του ΠαΣοΚ , θα διαπιστώσουμε (σελίδα 52) ότι από μη εισπραττόμενους φόρους παλαιότερων οικονομικών ετών, η σημερινή Κυβέρνηση για φέτος υπολογίζει ότι θα εισπράξει MONO .....125 εκατ.!!!

Άλλο ένα προεκλογικό πυροτέχνημα (και όχι μόνο ,αφού ΚΑΙ μετεκλογικά το χρησιμοποίησε και το χρησιμοποιεί ακόμα ο κ. Παπανδρέου ) είναι οι περίφημες 900 επιτροπές, όπου η "επάρατη δεξιά" έκανε πάρτι κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος και τις οποίες θα καταργούσε εξοικονομώντας χρήματα ύψους.....1 δισ ευρώ.

Όμως....,
εάν ανατρέξουμε στην σελίδα 60 του Προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ, θα διαπιστώσουμε ότι για υπερωρίες και συμβούλια η προσδοκώμενη μείωση των δαπανών είναι μόλις.... 50 εκατ. ευρώ !!!! Το προεκλογικό 1 δις ευρώ …αγνοείται και αναζητείται μέσω των εκπομπών της κας Νικολούλη!

Προεκλογικά το ΠαΣοΚ είχε υποσχεθεί την αύξηση του κονδυλίου για την παιδεία κατά 1 δισ. ευρώ. Εάν όμως βάλουμε κάτω τα αριθμητικά δεδομένα του κατατεθέντα προϋπολογισμού , τότε ανακαλύπτουμε ότι η διαφορά από τον περσινό προϋπολογισμό είναι μόνο.....160 εκατ. ευρώ και το ποσοστό του επί του ΑΕΠ είναι ...3.58%. Δηλαδή ίδιο με πέρυσι !
Το 5% που είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο κ. Παπανδρέου για το 2010, παρέμεινε ....προεκλογικό πυροτέχνημα και τροφή εξαπάτησης του ελληνικού λαού.

Τα ίδια ακριβώς διαπιστώνουμε και στον τομέα της Υγείας-Πρόνοιας. Οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης για προσλήψεις 3.000 νοσηλευτών και 2.000 γιατρών, πέραν των συνταξιοδοτήσεων, διαψεύδονται.
Για τους πρώτους προβλέπονται στον κατατεθέντα προϋπολογισμό 27 εκατ. ευρώ, που αρκούν μόνο για ... 1.610 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ για τους 2.000 γιατρούς ....δεν υπάρχει κανένα κονδύλι!!!

Για την ανεργία προεκλογικά το ΠαΣοΚ είχε υποσχεθεί ότι θα αυξήσει τα επιδόματα στο 70% του βασικού μισθού. Μας έλεγαν ο κ. Παπανδρέου και η κ. Κατσέλη ότι πρόκειται για μια δαπάνη 3 δισ ευρώ και μας διαβεβαίωναν ότι υπήρχε ήδη το σχέδιο εξεύρεσης του αντίστοιχου ποσού.

Όμως..., στον κατατεθέντα προϋπολογισμό προβλέπεται ένα κονδύλι μόλις....100 εκατ. ευρώ. Δηλαδή θα χρειαστούν ....30 χρόνια, για να ικανοποιηθεί η προεκλογική εξαγγελία του Πα.Σο.Κ. για επιδόματα ανεργίας στο 70% του μισθού. Αυτό είναι δείγμα ότι το ΠαΣοΚ δεν χάνει με τίποτα το ... χιούμορ του! Τα λόγια πετούν, αλλά τα γραπτά μένουν και ( τα άτιμα !) ....αποκαλύπτουν!


YΓ. Τα ανωτέρω είναι ένα πολύ μικρό δείγμα λόγω περιορισμού μεγέθους του άρθρου. Θα επανέλθω!
ΥΓ2. Η φωτο είναι ...άσχετη ! Αλλά...., άσχετα δεν είναι και όσα μας είπαν προεκλογικά;


13 σχόλια:

  1. Αναρωτιέμαι άραγε η μεγαλύτερη απάτη που έγινε ποτέ εις βάρος της άτυχης αυτής χώρας ποια να είναι ?

    1. Μήπως η περιβόητη "ΑΛΛΑΓΗ" του 1981 που μετά την γνωστή φιλοσοφία των ζιβάγκο (εοκ και νατο το ίδιο συνδικάτο, η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες), "δεθήκαμε" πιο γερά στο άρμα του Νατο & ΕΟΚ?
    2. "Τσοβόλα Δώστα όλα" με υπέρμετρο Δανεισμό και υποθήκευση του Μέλλοντος της χώρας στο μικροπολιτικό συμφέρον του κομματικού κράτους των πρασινοφρουρών?
    3. Στην νομισματική ένωση του ευρω με αποικιοκρατικούς όρους που η πεφωτισμένη κυβέρνηση του "καταλληλότερου" τάπερμαν (Πόσο μας λείπεις Μαλβίνα με τον σπουδαίο σου λόγο) έβαλε την χώρα στην περιπέτεια των 340 δρχ= 1ευρω?
    4. Το τεράστιο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου με την μεγαλύτερη ανακατανομή του πλούτου που έγινε στην μεταπολίτευση?
    5. Το σπουδαίο σκάνδαλο του κτηματολογίου που κανείς πια δεν μιλάει, που μάλλον κάποια συμφωνία "ομερτά" έχει γίνει με αντάλλαγμα την "συνταξιοδότηση" του Κ. Λαλιώτη?
    6. Και τέλος στην σύντομη αυτή εγγραφή η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ -κατά την γνώμη μου- τα ατελείωτα, αισχρά, ψέμματα που ο αμερικανοτραφής νούλης είπε, έταξε, στον Λαό για την υφαρπαγή της ψήφου, που μόνο για την ικανοποίηση του Εγώ του και της μάνας του, θέλησε να το παίξει ο νέος μεσσίας που θα λύσει τα οικονομικά προβλήματα, που ΗΞΕΡΕ οτι υπάρχουν! "Τα χρήματα υπάρχουν και το μόνο που χρειάζεται είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας" έλεγε στα ντιμπειτ? Μόνο για το 2010 θα δανειστούμε 54 δις Ευρώ με την μορφή ομολόγων ελληνικών δημοσίου, κύριε Χάρι Πότερ (υπουργός-Μάγος-Οικονομικών), και αυτό το λέτε πολιτική?
    Γιατί Θεέ μου πάντα να υπάρχει ευκολόπιστος κόσμος που πιστεύει τον εύκολο τρόπο χωρίς θυσίες, κόπο, ιδρώτα, ως λύση στα τεράστια προβλήματα της Ελληνικής Οικονομίας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαθηκαν τα λεφτα 1δις που δεν πηγαν στην αποσυρση,που δεν πηγαν στην παιδεια ουτε θα δωσουν και αλλα χρηματα με την αγορα αυτοκινητων... ψευτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν ολοι κ ολοι (τι ειρωνια ξερω τους 8) 3000 Ελληνες δηλωνουν εισοδημα ανω των 100.000 ευρω οταν το 70 % των φορων ειναι απο
    τους μισθωτους ,οταν οι αγροτες δεν πληρωνουν ,οταν οι ελευθεροι επαγγελματιες δηλωνουν Μ.Ορο 10.000,οταν οι γιατροι δηλωνουν 9.000 οταν...οταν...
    σιγουρα λεφτα υπαρχουν το θεμα ως τωρα ειναι οτι καμια κυβερνηση δεν εχει ,ειχε θα εχει ?τα
    αρχ...α να κανει τα αυτονοητα
    ιδιωτικος υπαλληλος
    ψηφοφορος του εαυτου μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακριβώς,Ανώνυμε 8:59,ή μεγαλύτερη απάτη, ήταν ή ΑΛΛΑΓΗ τού 1981,από εκεί καί πέρα μάς πήρε όλους ό διάβολος.Ας προσέχαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαβάστε εδώ περισσότερα στοιχεία από την πολύ δυνατή ομιλία του Κεφαλογιάννη στη βουλή.
    http://dexiextrem.blogspot.com/2009/12/10.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Sunday Times

    Πολυτελείς βίλες έχουν φυτρώσει γύρω από την Αθήνα και πλούσια λάφυρα αυτών που κυβερνούσαν αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει. Το καρναβάλι της διαφθοράς και των αποβλήτων έχει φέρει την Ελλάδα κοντά στην καταστροφή.
    Αναφερόμενο στον πρώην πρωθυπουργό το δημοσίευμα της εφημερίδα γράφει ότι ο Καραμανλής ασχολιόταν περισσότερο με το PlayStation σπίτι του παρά με τα προβλήματα του κράτους!

    Σχόλιο: Η διαχρονική ξεφτίλα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @3:10
    Τί λες φίλε μου? Τί λες? Σοβαρά? Σε πήρε ο διάολος? Σοβαρά? Για να σοβαρευτούμε τώρα. Αν δεν έχουμε να πούμε κάτι,καλό είναι να μη λέμε τίποτα.
    emily
    χα χα. Δεν θέλουμε ευχαριστούμε. Να μας πει πρώτα ο άχρηστος πως διαχειρίστηκε τα Ολυμπιακά ακίνητα και τι πρόσφερε όσο ήταν υπουργός. Τί έκανε? 1 2 3. Ξέρεις? Όχι αφού δεν έκανε απολύτως τίποτα από το να λέει καραγκιόζηδες τους άλλους.
    politis
    ...και αυτά που λες είναι άσχετα όπως η φωτογραφία. Διάβασε πιο προσεκτικά.
    Επίσης δεν διάβασα καμία ανάρτηση ποτέ απο εσένα για τους προηγούμενους προυπολογισμούς. Τώρα τον ανακάλυψες τον προυπολογισμό?
    Αν θυμόσαστε το ΠΑΣΟΚ άφησε χάος, καμμένη γη, άδεια ταμεία. Τώρα τί έγινε? Υπάρχει κάποιος με θάρρος να το χαρακτηρίσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητοί φίλοι, ασχέτως πολιτικής ή κομματικής τοποθέτησης, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ναι μεν αυτά που αναφέρει το άρθρο του politis είναι σωστά (άλλωστε μόνο τρελός δεν θα το παραδεχόταν αφού οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους), αλλά θα πρέπει να σταθούμε και σε ένα άλλο γεγονός.
    Αυτός ο προϋπολογισμός πρόκειται για ένα "νέο μεταβατικό προϋπολογισμό" που έχει πολλαπλή πολιτική στόχευση, όπως, "να σταματήσει ο δημοσιονομικός κατήφορος, να ενισχύσει τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, να συμβάλει στην επανεκκίνηση της οικονομίας, να δημιουργήσει προϋποθέσεις μιας νέας αναπτυξιακής πορείας, να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της πολιτικής απέναντι στους πολίτες και στους φορολογούμενους και να αποκαταστήσει την χαμένη τιμή της Ελλάδας στους διεθνείς Οργανισμούς.
    Αυτά, την δεδομένη στιγμή, επιχειρεί να υλοποιήσει αυτός ο προϋπολογισμός και όχι να επιβεβαιώσει τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ.
    Γιατί αυτά προέχουν για την χώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΙΑΤΙ, ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙΣ ΡΕ ΠΡΑΣΙΝΕ ΤΡΑΧΑΝΑ, ΤΩΝ 5:08 ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΗΚΩΣΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ , ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΛΗΤΑΡΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΑ;
    ΓΙΑΤΙ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙΣ ΡΕ ΠΡΑΣΙΝΕ ΛΑΚΑΜΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΚΟνΔΥΛΙΑ (ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΑΚΕΤΟ ΝΤΕΛΟΡ, ΠΑΚΕΤΟ ΣΑΝΤΕΡ κτλ,κτλ) ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, ΚΑΙ ΑΝΤ΄ ΑΥΤΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΜΕ ΧΙΛΙΕΣ ΜΑΣΕΛΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ,ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ;

    ΤΙΣ ΚΟΤΣΑΝΕΣ ΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ, 5:08, ΑΛΛΟΥ ΟΧΙ ΕΔΩ!!!!!!

    ΚΑΙ ΠΟΥ΄ΣΑΙ:ΑΝΤΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ-ΑΡΧΙΨΕΥΤΗ-ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟΝ Γ.Α.Π. ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΙΜΟΥ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ, ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ Η ΑΚΟΜΗ ΨΑΧΝΟΥΝ;ΕΠΙΣΗΣ ΤΙ ΑΚΟΥΩ:ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @9:34

    Μπράβο. Με αποστόμωσες. Δεν έχω τι να πω.
    Σε αφήνω λοιπόν στην κρίση των υπολοίπων και επίσης δεν θα μου υποδεικνύεις που θα είμαι.
    Αν όμως με προκαλέσεις και άλλο θα έχουμε νέα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτόν τον υπάνθρωπο 9.34 που δεν ξέρει τι λέει τον αφήνεις γιατί ικανοποιεί τους ΔΑΠίτες φίλους σου. Δεν πειράζει όμως γιατί τα κείμενα πάντα ακόμα και οι ύβεις, είναι ο καθρέφτης της ψυχής αυτών που τα γράφουν! Σκέψου μόνο τι θα ήταν σε παρίοδο κρίσης ο παραπάνω! Τον φαντάζομαι με κουκούλα να δείχνει το επόμενο θύμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Hρεμία παιδιά. Όλο το πολιτικό σύστημα φταίει για την κατάντια και μεις που το συντηρούμε. Να δούμε τι θα κάνουν οι καινούργιοι. Ο ΓΠ χάνει ταχέως της αξιοπιστία του αλλά υπάρχουν ακόμη πολλά αποθέματα. Και ελπίζουμε όλοι να πετύχει. Ο ΑΣ είναι νέο σχετικά πρόσωπο και πολλά υποσχόμενο. Κόντυνε αρκετά κιαυτός όμως με τις επιλογές Κυριάκου και Ολγας. Ελπίζουμε επίσης να πετύχει. Δε χωρούν οι διχασμοί του παρελθόντος. Τα πράγματα είναι τόσο σοβαρά όσο έχει αρχίσει να διαφαίνεται. Παίζεται δηλαδή η ευημερία μιας, δυό γενιών Ελλήνων, με ότι αυτό συνεπάγεται στα εθνικά θέματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή