Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Υπόγεια παιχνίδια με την εθνική κόκκινη γραμμή


Από σήμερα οι πολίτες της ΠΓΔΜ, της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, οι οποίοι διαθέτουν βιομετρικά διαβατήρια, θα μπορούν να ταξιδεύουν στις χώρες της ζώνης του Σένγκεν χωρίς θεώρηση εισόδου (βίζα).
Σχετικά με την είσοδο πολιτών της ΠΓΔΜ στην Ελλάδα, η σφραγίδα θα τίθεται σε φύλλο χάρτου, το οποίο θα διατίθεται στα σύνορα, καθώς η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τα διαβατήρια των πολιτών της ΠΓΔΜ, διότι σε αυτά αναγράφεται η συνταγματική ονομασία της χώρας.

Την ίδια ώρα στα εθνικά μας θέματα σημειώνονται ...εξελίξεις οι οποίες υπό το βάρος των προβλημάτων της οικονομίας μας, δεν καταλαμβάνουν την αρμόζουσα θέση στο ταμπλό της δημοσιότητας.

Έτσι λοιπόν λίγοι ασχολήθηκαν με την διπλωματική ήττα που υπεστήκαμε στις Βρυξέλλες στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών. Εκεί όπου οι Σουηδοί και οι Βρετανοί έδειξαν να ...παίζουν με τον κ. Δρούτσα και την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας και της ΠΓΔΜ .

Το παιχνίδι έμοιαζε να ήταν στημένο (ένθεν κακείθεν).Τελικό αποτέλεσμα η συζήτηση όσο αφορά την ΠΓΔΜ πήρε οριστική ημερομηνία για να συζητηθεί σε επίπεδο Συμβουλίου το πρώτο εξάμηνο του 2010, επί ισπανικής προεδρίας. Για να καταλάβετε ότι το παιχνίδι το ...έστησαν (ένθεν κακείθεν), να σημειώσω ότι εάν δεν υπήρχε αυτή η απόφαση, οι Ισπανοί δεν θα το έφερναν για συζήτηση.

Την ίδια ώρα συνεχίζει να «μαγειρεύεται» το παιχνίδι για το οποίο σας έχω αναφέρει επανειλημμένα από το 2008 .Δηλαδή, υιοθέτηση της ονομασίας «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», με τις «διευκρινίσεις» όμως για το «erga omnes» να αφήνονται για αργότερα, και να παραπέμπουν στον ΟΗΕ για τη διευθέτηση του ονόματος της εθνότητας και της γλώσσας.

Εκεί, όπου εάν ενθυμείστε σας είχα αποκαλύψει το σχέδιο του Ντάνιελ Φρίντ , σύμφωνα με το οποίο μέσω του «Glossary» (Λεξιλογίου) του ΟΗΕ, θα συστήνεται το «Macedoniam» για εθνότητα και γλώσσα, χωρίς η Ελλάδα να έχει τη δυνατότητα να το σταματήσει.

Επειδή λοιπόν τα διάφορα παιχνίδια που παίχθηκαν σε ατομικό πολιτικό επίπεδο , ένα μέρος των οποίων αποκαλύφθηκε προ ημερών από τον τύπο, συνεχίζονται με μυστική διπλωματία και με διαφορετικά πρόσωπα αυτή την φορά , καλό θα ήταν να ξεκαθαριστεί ότι σε καμία Ελληνική Κυβέρνηση δεν επιτρέπεται και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, να αποδεχθεί την ύπαρξη δήθεν «Μακεδονικού» έθνους, γλώσσας ή ταυτότητας.

Η οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να περιλαμβάνει στη συμπερίληψη του ονόματος της εθνότητας και της γλώσσας στο βασικό κομμάτι του πακέτου , όπως και της λεγόμενης εμπορικής επωνυμίας («trademark»).
Επίσης στο πακέτο θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται ρητή δεσμευτική σύσταση στην υιοθετησόμενη απόφαση του Σ.Α. -που θ' αντικαθιστά τις αποφάσεις 817 και 845 του Σ.Α.- προς όλα τα κράτη - μέλη του ΟΗΕ, να υιοθετήσουν την ονομασία αυτή στις διμερείς σχέσεις τους με τη ΠΓΔΜ.

ΑΥΤΗ είναι η κόκκινη γραμμή και αυτό, άλλωστε, ήταν και το πνεύμα του «Veto» του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι.



ΥΓ. Ας προσέχουμε λίγο εκεί στα σύνορα, γιατί δεν αποκλείεται κάποιοι (οι γνωστοί) να δημιουργήσουν προβλήματα με προβοκάτσιες, από άτομα που θα θέλουν να μπουν με τα παλιά διαβατήρια, μ' εκείνα δηλαδή που δίπλα στον τόπο γέννησης φαίνεται η σλαβική ονομασία π.χ. της Φλώρινας και η ιθαγένεια είναι η «Μακεδονική»…

ΥΓ2 .Ποιον ρόλο στην μυστική διπλωματία έχει αναλάβει η ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ Μαριλένα Κοππά, η οποία μάλιστα προορίζεται για υφυπουργός εξωτερικών κάπου εκεί στις αρχές του 2010 όταν, σύμφωνα με τον ....σχεδιασμό…., θα αναλάβει υπουργός εξωτερικών ο Δ. Δρούτσας ;

18 σχόλια:

  1. Δεν μπορώ να καταλάβω φίλε politi τι είναι αυτό που σε ξενίζει. Οι φίλοι μας οι αμερικάνοι αφού η εξωτερική τους πολιτική επανηλθε στα γνωστά στάνταρ που έχουν με μακροχρόνιες αναλύσεις και σχέδια για κάθε μέρος του πλανήτη αποφάσισαν πως εκείνο το μέρος που λέγεται Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει εμπόδιο στα σχέδια τους, δεν μπορεί εκείνος ο τυχαίος μικρός και ανόητος πολιτικάντζης που λέγεται Κ. Καραμανλής να ασκεί βέτο στην είσοδο των Σκοπίων στο μαγαζί τους (ΝΑΤΟ). Ποιός είναι αυτός ο γελοίος που θα μπει εμπόδιο στα σχέδια του φίλου μας G. SORROS.
    Έτσι λοιπόν βρίσκουμε ένα χαρούμενο αρκουδάκι-μαριονέτα με αμερικανικές ρίζες, παραδόσεις, αρχές, που δεν λέει ΠΟΤΕ όχι στις εντολές της μαμάς χώρας και κάνουμε την δουλειά μας. Τώρα που δεν υπάρχει πρόβλημα θα λύσουμε όλα τα θέματα,(Σκοπιανό, Τουρκικό, Κυπριακό, Ενεργιακό) το αρκουδάκι-μαριονέτα να είναι καλά!
    Λες φίλε politi το παραμυθάκι μου να είναι μακρυά απο την σημερινή πραγματικότητα? Το εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έρχονται δύσκολες ημέρες στα εθνικά θέματα.
    Το φούσκωμα του ελλείματος, (εάν δεχτούμε ότι κανείς δεν θέλει να βγάλει μόνος του τα μάτια του ), σηματοδοτεί ότι έγινε με σκοπό τον αποπροσανατολισμό μας και την αποδυνάμοση της χώρας σε διεθνές επίπεδο.
    Όλα αυτά για να επιτευκτουν οι αλλαγές στο Αιγαίο που επιδιώκουν κάποιοι , η λύση στο Κυπριακό (που μόνο λύση δεν θα είναι) , και η βάπτιση του πρετεκτοράτου με την ονομασία Μακεδονία(εθνότητες , γλώσσα κλπ), ως πρώτη φάση.
    Γιατί η δεύτερη που θα έρθει στην επόμενη εικαετία θα έχει ως στόχο την επέκταση αυτού του προτεκτοράτου προς το Αιγαίο.
    Τίποτα δεν γίνεται τυχαία και τίποτα δεν είναι όπως το παρουσιάζουν στην κοινή γνώμη.
    Η εκλογή Παπανδρέου θα αφήσει το στίγμα της στην χώρα μας, σε τέτοιο βαθμό που πολλοί από τους ψηφοφόρους του μετά από πολλά χρόνια θα προτιμούσαν να το είχαν κόψει, παρά να τον ψήφιζαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο σχεδιασμός λέει Δρούτσας να βγάλει το φίδι από την τρύπα;
    Αυτός θα χαρακτηριστεί ο αποδιοπομπαίος τράγος και ο Γιωργάκης θα την βγάλει καθαρή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 10.18
    Το στίγμα που άφησαν οι απερχόμενοι δεν σε απασχολεί;
    -Τούρκος διοικητής στη Λάρισα.
    -Προσγείωση του ΣΛΑΒΟΥ στην Κέρκυρα με γραφή φαρδειάπλατειά στο αεροπλάνο, ΔΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
    -ΕπίσκεψηΓρυλάκη στον Γκλιγκόρωφ με ΕΝΑ ΔΙΣ δραχμές για την εξαγορά του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
    -Οι οφ δη ρέκορντ κουβέντες της ΝΤΟΡΑΣ με τον ΣΛΑΒΟ ΥΠΕΞ, που ήρθαν προχθές στην δημοσίότητα.
    -Εικονική επίθεση στο Φαρμακονήσι από τουρκικά αεροπλάνα.
    -Η φιλία της Γιαννάκου μετην Ρεπούση και ο συνωστισμός στην Σμυρνη , που διδάχθηκαν τα ελληνόπουλα από το βιβλίο της ..ιστορίας.
    ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ, ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 12.13
    Καλώς τον Καρατζαφύρερ . Που είσαστε εσείς βρε παιδιά? Υπάρχετε ακόμα? Γιατί κάτι ακούστηκε ότι την "έκαναν" για την ΝΔ 65 στελέχη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χμμμμ... Καλά τα λες Πολίτη μας, αλλά ας δούμε τι έλεγε και η προγιαγιά του καινούργιου αρχηγούσας κ. Σαμαρά, η Πηνελόπη Δέλτα. Στο βιβλίο της "Τα μυστικά του Βάλτου" (σελ. 44) γράφει:

    "Ήταν ένα κράμα όλων των βαλκανικών εθνικοτήτων τότε η Μακεδονία. Έλληνες, Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Σέρβοι, Αλβανοί, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, ζούσαν φύρδην-μίγδην κάτω από τον βαρύ ζυγό των Τούρκων.
    Η γλώσσα τους ήταν η ίδια, μακεδονίτικη, ένα κράμα και αυτή από σλαβικά και ελληνικά, ανακατωμένα με λέξεις τούρκικες.
    Όπως και στα Βυζαντινά χρόνια, οι πληθυσμοί ήταν ανακατωμένοι τόσο, που δύσκολα χώριζες Έλληνα από Βούλγαρο - τις δύο φυλές που κυριαρχούσαν. Εθνική συνείδηση είχαν την μακεδονική μονάχα. Όταν όμως οι Βούλγαροι κήρυξαν την εκκλησιαστική τους ανεξαρτησία, και αναγνωρίστηκε στην Κωνσταντινούπολη αρχηγός της βουλγάρικης εκκλησίας ο Έξαρχος αντί του Πατριάρχη, και όταν η σύνοδος του 1872 κήρυξε σχισματικούς τους Βούλγαρους, χωρίστηκε η Μακεδονία σε Πατριαρχικούς Έλληνες κι Εξαρχικούς Βούλγαρους, χωρίστηκαν και οι συντοπίτες, οι συγχωρίτες - ακόμα και οι οικογένειες.”

    Και καλά... εγώ είμαι νεοταξίτης, ξεπουλημένος στους αμερικανούς, κρυφοαριστερός (κι ένα σωρό άλλα που θα γραφτούν), αλλά η Πηνελόπη Δέλτα να μιλά για μακεδονίτικη γλώσσα και για μακεδονική εθνική συνείδηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΟΥΤΡΟ
    αν νομιζεις οτι ενα γλωσσικο ιδιωμα
    ανακατεμενο με ελληνικες και σλαβικες λεξεις
    ειναι γλωσσα,τοτε εισαι τελειως αγραμματος.
    ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΡΗ
    ΕΧΟΥΝ ΔΙΓΛΩΣΗ ΛΑΛΙΑ

    ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΧΕΙ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΟΣΜΟΣ
    ΠΡΟΣ ΛΑ.Ο.Σ. ΜΕΡΙΑ

    ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ
    ολως τυχαια οι συγκατοικοι στις ΗΠΑ
    ΣΑΜΑΡΑΣ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ειναι εξουσια στην ΕΛΛΑΔΑ
    Ε ρε λεσχη ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ

    ΛΑΟΣ και παλι ΛΑΟΣ

    ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κακώς εξακολουθούμε ν' αποδεχόμαστε τον Μάθιου Νίμιτς για μεσολαβητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ 2.27
    Πολύ ΤΗΛΕ ΑΣΤΥ βλέπεις και αυτό σε πειράζει. Για πρόσεξέτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε πολίτη αυτή την άποψη έχω και εγώ. Δηλαδή το κλίμα μου θυμίζει όλο και πιο έντονα την περίοδο προ του Βουκουρεστίου.

    Ευτυχώς που στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ , κέρδισε ο Αντώνης Σαμαράς, γιατί στην αντίθετη περίπτωση πλέον τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα.
    Πλέον θα υπάρχει αντίβαρο(παρόμοιο του Κώστα Καραμανλή) στα σχέδια τους.
    Καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Ανώνυμος 2.27

    Εγώ φίλε μου δεν νομίζω τίποτα. Η Πηνελόπη Δέλτα τα γράφει αυτά. Δεν την εμπιστεύεσαι; Ξεχνάς τον έρωτά της με τον Ίωνα Δραγούμη;

    Αλλά, άντε να σου δώσω και κάτι ακόμα να μελετήσεις:

    http://www.dpgr.gr/usergalleries/albums/userpics/20855/Geografia_B_Gymnasioy_1977_a.jpg

    http://www.dpgr.gr/usergalleries/albums/userpics/20855/Geografia_B_Gymnasioy_1977_b.jpg

    http://www.dpgr.gr/usergalleries/albums/userpics/20855/Geografia_B_Gymnasioy_1977_c.jpg

    Αυτά μας μαθαίνανε τότε στο σχολείο. Και πρόσεξε... Το 1977, που αν δεν κάνω λάθος στην κυβέρνηση ήταν η Νέα Δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είμαι της γνώμης ότι θα έπρεπε να επιμένουμε περισσότερο στο θέμα της βίζας.
    Τώρα δίνουμε ένα μεγάλο προπαγανδιστικό όπλο στον Γκρούεφσκι προς του Σλάβους κατίκους της χώρας του κυρίως, και λιγότερο προς τους αλβανικής καταγωγής.
    Την ελεύθερη μετακίνηση στην Ευρώπη θα την παρουσιάσει σαν μεγάλη νίκη έναντι της κακής γείτονος χώρας Ελλάδας.
    Θα παίξει λοιπόν το εθνικιστικό του χαρτί ξανά στο εσωτερικό της χώρας του , με την συναίνεση , στην ουσία, της χώρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΈΑ
    ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η Πηνελόπη Δέλτα κάνει ένα βασικό λάθος: εθνική συνείδηση του χριστιανικού πληθυσμού της Μακεδονίας, μέχρι το ξύπνημα του βουλγαρικού εθνικισμού ήταν η ρωμέικη, αυτή δηλαδή που καθορίζονταν από τη θρησκεία τους. Δεν υπήρχε "μακεδονίτικη" συνείδηση. Εννοεί η Π.Δ. ότι δεν υπήρχε χωριστή συνείδηση, σε σχέση με τους λοιπούς χριστιανούς της Οθ. Αυοτκρατορίας, παρά μόνον αυτή που καθορίζονταν από τη γεωγραφική διαφορετικότητα. Αυτό όμως δεν ήταν "εθνική" συνείδηση, διότι τέτοιο πράγμα με τους σημερινούς εθνικιστικούς όρους δεν υπήρχε τότε.

    Η ρωμέικη συνείδηση περιορίστηκε σταδιακά με εθνικιστικούς όρους στη σημερινή νεοελληνική εθνική συνείδηση, η οποία σήμερα δεν μπορεί να χωρέσει Βούλγαρους, Σέρβους, Ρουμάνους, Αλβανούς και άλλους Βαλκάνιους που δεν αυτοπροσδιορίστηκαν, με εθνικιστικούς όρους, ως Έλληνες. Εθνικά Μακεδόνες "ethnic Macedonians" όμως δεν υπήρχαν ποτέ, μέχρι το 1924 που τους πρωτοπροσδιόρισε ως τέτοιους ο Δημητρώφ, για να τους οικειοποιηθεί η Βουλγαρία και ο ρωσικός πανσλαβισμός.

    Οι σημερινοί Σκοπιανοί επιδιώκουν να συμπεριλάβει αυτή η "μακεδονική" συνείδηση κάθε τι το μακεδονικό, ακόμη και την αρχαία ελληνική μακεδονική ταυτότητα. Αυτό είναι το πρόβλημα. Ο "μακεδονίτικος" ιμπεριαλισμός. Αν δεν υπήρχε αυτό το ιμπεριαλιστικό στοιχείο στο μακεδονισμό των Σκοπιανών, δεν θα αντιδρούσαμε κι εμείς έτσι. Υπάρχει, και γι' αυτό αντιδρούμε.

    Στο βιβλίο Γεωγραφίας που έγραψαν κάποιοι ανιστόρητοι, ο ιμπεριαλισμός αυτός είτε δεν είναι γνωστός στο συγγραφέα, είτε του είναι γνωστός και τον αγνοεί επίτηδες.

    Πάντως δικαίωση των θέσεων των Σκοπιανών από τα στοιχεία αυτά δεν μπορεί να προκύψει, διότι κανένα από αυτά δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον ιμπεριαλισμό ταυτότητας και πολιτισμού (και μακροπρόθεσμα, εδαφικό και πληθυσμιακό) που έχουν σήμερα τα Σκόπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 12.47
    Για την ταμπακιέρα έχεις πεις τίποτα;
    Δεξιοί γιαλαντζί. Τάχαμου......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η Στρατιωτική Εγκυκλοπαίδεια της πρώην Γιουγκοσλαβίας κατατάσσει τους προγόνους των σημερινών κατοίκων της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας ως Σλάβους, ανθρώπους των πρώτων Σλαβικών φυλών όπως οι Βερεζίτοι, οι Δραγουβίτοι, οι Σμόλιανοι, οι Ρίνχινοι, οι Βελεγιζίτοι και άλλοι, οι οποίοι εισήλθαν στη Ρωμανία τον 6ο και τον 7ο αιώνα μ.Χ.. Σύμφωνα με μία πηγή τον 6ο - 7ο αι. κατοίκησαν Σλάβοι την περιοχή της αρχαίας Μακεδονίας. Στη συνέχεια θεωρούντο ως επί το πλείστον Βούλγαροι και πολλοί από αυτούς σχεδόν μέχρι τον 19ο αιώνα έβλεπαν τους εαυτούς τους ως Βούλγαρους[1]. Ωστόσο, εθνογραφικά η συγκεκριμένη θεώρηση της γερμανικής εγκυκλοπαίδειας δε βρίσκει τη συνέχειά της στην ακαδημαϊκή βιβλιογραφία, καθώς οι ίδιοι οι Σέρβοι ως νοτιοσλάβοι δεν προσδιορίζουν την καταγωγή τους ή έστω την πολιτισμική τους συνέχεια από τους καταγόμενους από τα τουρκικά φύλα Μπουλγκάρ Βούλγαρους[2][3].
    Για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας ένα μεγάλο τμήμα αυτών των σλαβικών εθνοτικών ομάδων, κυρίως εκείνες που κατοικούν εντός των ορίων υφίσταται μια μείζονα αλλαγή ταυτότητας στο πλαίσιο του κινήματος του Μακεδονισμού, δηλαδή της πολιτικής τάσης της Ελλάδας, της Σερβίας και της Βουλγαρίας για διεκδίκηση της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας από τα τέλη 19ου αι. και αρχές του 20ου αι.[4]. Ιδιαίτερα στις αρχές του 20ου αιώνα ο Χένρι Νόελ Μπράιλσφορντ, δημοσιογράφος σύγχρονος της εποχής, περιέγραψε τους Σλάβους ομιλητές της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας ως σχετιζόμενους, τόσο με τους Σέρβους όσο και με τους Βουλγάρους, χωρίς να τους αποδίδει ξεκάθαρη εθνικής συνείδηση, αποδεχόμενος ωστόσο ότι τμήμα του πληθυσμού είναι «οριστικά σερβικό», ενώ ένα άλλο τμήμα «καθαρά βουλγαρικό»[5].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. δεν θα συμφωνησω και δεν θα διαφωνησω με τα γραφομενα...απλα η κοκκινη γραμμη ειναι ενα εργαλειο που χειριστηκε ο Κ.Καραμανλης και ανηκει αποκλειστικα στην Ντορα....

    τωρα αυτα περι μυστικης διπλωματιας ειναι επεα πτεροεντα... και οποιος εχει αποδειξεις στον εισαγγελεα
    καλο ΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗ
    Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΊΣΤΗΚΕ Η ΝΤΟΡΑ.
    ΜΗ ΛΕΜΕ ΑΝΑΚΡΙΒΙΕΣ
    Ο ΚΑΘΑ ΥΠΕΞ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΙΣΤΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ

    ΜΟΝΟ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΑΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΕ ΜΕ ΣΑΤΥΡΙΈΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ Ο ΚΑΡΑΜΛΗΣ!

    ΣΟΥΤ ΚΑΝΟΝΙΚΟ!
    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ.

    ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

    ΝΑ ΛΕΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΟΧΛΟΥΝ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή