Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Και αλλάξαμε, και με την αβουλία του ... βουλιάξαμε.


Επανέλαβε με διακαναλική κάλυψη τον ..εαυτό του. Ο πρωθυπουργός δείχνει κυριολεκτικά να ζει στον κόσμο του, όπως τον κατηγορούν ακόμα και κυβερνητικά στελέχη!
Ο κ. Παπανδρέου μέχρι τώρα έχει εμφανιστεί ως ο «μεγάλος απών» απ' τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης και περιορίζεται σε γενικού τύπου παρεμβάσεις και... διακηρύξεις.

Τι ακούσαμε (και τι δεν ακούσαμε) λοιπόν εχθές στη «φιέστα πρωθυπουργικού μονολόγου» στο Ζάππειο;
Κατ` αρχάς αυτό που δεν ακούσαμε αλλά ευκρινώς διαπιστώσαμε, είναι ότι ο κ. Παπανδρέου έδειξε για ακόμη μια φορά ότι παλαντζάρει μεταξύ δύο αντιμαχόμενων απόψεων στο εσωτερικό της κυβέρνησής του.

Έτσι λοιπόν προτιμώντας την αβουλία ακούσαμε μια έκθεση ιδεών , παρόμοια μ` αυτές της προεκλογικής περιόδου. Δεν δικαιολογείται από τις περιστάσεις να σταθεί τόσο πολύ σε γενικούς στόχους και σε πράγματα που είχαμε ξανακούσει.

Πολύ περισσότερο δεν θα έπρεπε να υποτιμάται η νοημοσύνη μας με τις νεοσοσιαλίζουσες εμμονές στο σπορ του «clopy program». Η προπαγάνδα της σημερινής κυβέρνησης προσπαθεί να οικειοποιηθεί προγραμματισμένο και συγκεκριμένο κυβερνητικό έργο της ΝΔ και να το παρουσιάσει με αποστολικό ζήλο ως «εξ’ΠαΣοΚ αποκαλύψεως ».

Μετά τα καμώματα του υπουργού Εσωτερικών κ. Ραγκούση που εξήγγειλε τις προάλλες ως νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΠαΣοΚ , μέτρα για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που ….ήδη εφαρμόζονται από τον περασμένο Μάιο, (εδώ) και την νομοθετική πρωτοβουλία που παρουσίασε (online στον ελληνικό λαό) η υπουργός Περιβάλλοντος κα. Μπιρμπίλη και αφορούσε τις ΑΠΕ και το οποίο ,όμως,ήταν clopy right του νομοσχεδίου που βρήκε έτοιμο από την ΝΔ (εδώ), τώρα έρχεται και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας και εξαγγέλλει με κομπορρημοσύνη νέους(?) στόχους και μέτρα, τα οποία όμως, άλλα είχαν ήδη αναγγελθεί και ευρίσκονταν στο στάδιο της τελικής υλοποίησης από την προηγούμενη κυβέρνηση και άλλα.... ήδη εφαρμόζονται.

Ομιλώ α)για την ενιαία αρχή πληρωμών β) την παρέμβαση με το ηλεκτρονικό σύστημα στα φάρμακα, γ) την μείωση των μισθών των διοικητών ΔΕΚΟ κατα 10% και δ) το Πόθεν έσχες στους εφοριακούς.

Ακούσαμε για κλείσιμο του ενός τρίτου των γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό. Ίσως ο κ. Παπανδρέου δεν έχει καταλάβει ακόμα, μετά από τόσο χρόνια που μετέχει ενεργά στην πολιτική ζωή του τόπου μας , ότι οι μόνες «βαριές βιομηχανίες» που διαθέτουμε ως χώρα, είναι αυτές του Τουρισμού, της Ναυτιλίας και -εν υπνώσει- του Πολιτισμού.
Μετά το «μπουρλότο» που έβαλε στην Ναυτιλία καταργώντας το αντίστοιχο υπουργείο, έρχεται τώρα να ανατινάξει και τον Τουρισμό !!!

Συνολικά ακούσαμε 71 ΘΑ ! Μάλιστα! 71 ΘΑ, εν μέσω της οικονομικής κρίσης! Μου θύμισε τον πυροσβέστη που ενώ καίγεται το κτήριο , αυτός επιδίδεται σε συνεντεύξεις και δημόσιες σχέσεις και όταν κάποια στιγμή αποφασίζει να κοιτάξει για την κατάσβεση της φωτιάς , τότε είναι….. αχρείαστος καθώς δεν έχει μείνει τίποτα για να σβήσει. Όλα πλέον έχουν καεί !

Τι δεν ακούσαμε; Πολλά. Πάρα πολλά! Με προεξέχων μια ταπεινή αυτοκριτική για τους πρώτους 2 μήνες της διακυβέρνησης του ΠαΣοΚ. Μια αυτοκριτική, ας πούμε, για τα έσοδα του δημοσίου που μειώθηκαν αυτούς τους δύο μήνες(Οκτώβριο-Νοέμβριο) ,σε σύγκριση με τους αντίστοιχους περσινούς μήνες της ...«επάρατης δεξιάς», κατά (κρατηθείτε)… 60%.
Πλήρης κατάρρευση των εσόδων του Δημοσίου τους πρώτους δύο μήνες του ΠαΣοΚ. Κατά τα άλλα αναρωτιόμαστε γιατί το 7-8% έλλειμμα του Σεπτεμβρίου, θα κλείσει 12,7% σε λίγες ημέρες !

Μέσα σε ένα πέλαγος απίστευτης φλυαρίας , κομματολαγνείας , παραμορφωτικής και σκληρής προπαγάνδας με απονεύρωση κάθε υγιούς εγκεφαλικού κυττάρου μας , κολυμπάμε στα θολά νερά ενός «τηλεοπτικού αποχωρητηρίου» και «ενημερωτικού χοιροστασίου».
Αυτή είναι η πραγματικότητα .. Υπάρχει Συγκεκριμένο Πρόβλημα και η πραγματικότητα είναι ξεροκέφαλη. Επιμένει!

28 σχόλια:

  1. @9.38
    Υπέροχο σχόλιο.... για τετράποδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΧ,Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ,ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ.ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ ΠΡΟΤΟΥ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ.ΑΝΤΕ ΑΡΚΕΤΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΚΆΝΕΙ .....ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ...ΤΩΡΑ ΚΆΝΕΙ ΌΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ....ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΕΝΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΜΥΝΗΜΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ..ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΑΦΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΕΓΙΝΕ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ...!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω μια απορία: Την υφυπ. τουρισμού Κα Γκερέκου τι την κρατάει και δεν την απολύει να γλιτώσουμε και τον παχυλό μισθό της, αφού δεν χρειάζεται ο τουρισμός στην Ελλάδα? Μήπως είναι κάποια χάρη στην γνωστή οικογένεια εφοπλιστών απο μεγάλο νησί της Χώρας μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικά επανέλαβε την ευθύνη του να προστατεύσει τον φτωχό και αδύνατο, αλλά δεν μας είπε πως θα τα πάρει από τους έχοντες και κατέχοντες. Γιατί αυτοί είναι το πρόβλημα για τον φτωχό και αδύναμο, από αυτούς χρειάζεται ουσιαστική προστασία. Τουλάχιστον ο Ρομπέν των Δασών δρούσε και αντιδρούσε παίρνοντάς τα με το έτσι θέλω από τους έχοντες κλέπτες και μοιράζοντάς τα με κοινωνικά κριτήρια, στους έχοντες ανάγκη
    kostas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μετά τη χθεσινή συνέντευξη - φούσκα του ΓΑΠ, ΣΗΜΕΡΑ το επιτόκιο των Ελληνικών ομολόγων ανέβηκε 257 μονάδες βάσης πάνω από το αντίστοιχο γερμανικό.
    Ο κούκος αηδόνι δηλαδή.
    Δεν μου κάνει καμμία εντύπωση, θα δουμε και πολύ χειρότερα.
    Οι αγορές δεν είναι ο αγαθός Ελληνικός λαός να τον κοροϊδεύει συνεχώς ο ΓΑΠ και αυτός να τον ξαναπιστεύει.
    Οι αγορές έδωσαν μία ευκαιρία στον Εθνικό μας Έμπορο Ελπίδων (3Ε) να σοβαρευτεί, αλλά αυτός, ών εξαιρετικά αργόστροφος, δεν τό πιασε το μηνυματάκι με την πρώτη.
    Νόμιζε ότι οι Ευρωπαίοι είναι κορόϊδα, σαν αυτούς που τον ψήφισαν στις 4/10.
    Το πολιτικό κεφάλαιο που δημιούργησε πρν από δύο μήνες εξαντλείται τόσο γρήγορα που δεν θα προλάβει ούτε τα πρώτα του Χριστούγεννα να ευχαριστηθεί.
    Είναι και αυτό το περίφημο σχέδιο των 100 πρώτων ημερών που μας έλεγε ο κακομοίρης, τί τόθελε και το άνοιγε το ρημάδι το στόμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1. Ναι υπάρχει συγκεκριμένο πρόβλημα και το δημιούργησαν οι δεξιοί φωστήρες
    2. Αν κάνει το παιδί δεν ξέρω. Πάντως το "τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο" δεν έκανε σίγουρα. Απλά αργήσατε να το καταλάβετε.
    3. Το ίδιο κορόιδα είναι και όσοι ψήφισαν το "τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο" το 2004. Δεν νομίζετε?
    4. Εάν χθες αντιληφθήκατε ότι ακούσατε μια έκθεση ιδεών καλά κάνατε. Πάντως αυτή η έκ8εση ιδεών πέρασε τις εξετάσεις ενώ οι χιλιογραμμένες τα τελευταία 5,5 χρόνια πήραν όλες κάτω απο τη βάση
    5. Πολλοί απο εσάς που συμμετέχετε σ'αυτή τη συζήτηση ζητάτε από αυτούς που έχουν διαφορετική άποψη απο εσάς να καταθέσουν επιχειρήματα. Εσείς δεν το κανετε ποτέ όμως. Κινέζος ο ένας βλαμμένος ο άλλος. Δεν περιμένω όμως και παραπάνω δυστυχώς.
    6. Επίσης πρέπει να σας πω ότι οι περισσότεροι απο εσάς που κάνετε εύκολη κριτική αγνοείτε βασικές ένοιες και πόσο μάλλον οικονομικές ένοιες. Όπως πχ κανείς απο εσάς δεν μπορεί να δώσει τον ορισμό του ελλείματος. Δεν ξέρετε τι είναι καν. Παρόλα αυτά έχετε άποψη.
    7. Ας πούμε όμως ότι γνωρίζετε. Τότε όταν το έλλειμα αυξανόταν τα τελευταία 2 χρόνια εσείς που είσαστε σε άλλη χώρα?
    8. politis σοβαρέψου λίγο με τα έτοιμα μέτρα που είχε η ΝΔ. Θεωρείς ότι ο κόσμος που ψήφισε είναι τόσο αχρηστος που δεν τα είδε ή δεν τα έμαθε? Ενώ εσύ τα ήξερες όλα? Τον Πάκη τον έχεις συγγενή?
    9. Να διαβάζετε όλες τις πηγές είναι χρήσιμες. Aκόμα και τον politis....
    10. Καλή σας μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς Ανώνυμο 2:11 μ.μ.
    Είσαι, αλήθεια, τόσο "ξερόλας" και "ψωνάρα", όσο φαίνεται να είσαι, από το κείμενο, που έγραψες??
    Δεν έμαθες, ακόμα, πως το Πασοκ κι ο ανεπρακής Γιωργάκης δεν προήλθαν από .... παρθενογένεση, αλλά είχαν την εξουσία για 20 χρόνια και παρέδωσαν, το 2004, ένα, ήδη, πτωχευμένο κράτος, που, από τα 100 Ευρώ, που εισέπραττε, όφειλε, μόνο, για δάνεια και τόκους, 107?? Και, δεν έμαθες, ακόμα, ότι, πέραν τούτου, είχε κατασπαταλήσει δυόμισυ πακέτα Ντελόρ, δηλαδή πακτωλό χρημάτων, από την ΕΕ, χωρίς να κάνει ούτε ένα έργο υποδομής, ενώ, αντιθέτως, είχε καταχρεώσει την χώρα μας?
    Αν κάποιος, λοιπόν, θα πρέπει να ξυπνήσει και να σοβαρευθεί, αυτός είσαι εσύ, που φοράς τις παρωπίδες και δεν βλέπεις πέρα από τη μύτη σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς Ανώνυμο 2:31 μ.μ.

    Μ' αρεσεις γιατί παρόλο δεξιός έχεις άποψη και είσαι και γρήγορος. Δεν ειρωνεύομαι, δεν είμαι ψωνάρα.
    Το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε 81-88 και 1993-2004. 19 χρόνια.
    Η ΝΔ κυβέρνησε 74-80 89-93 και 2004-2009. 16-17 χρόνια.
    Να μην ξεχνιόμαστε. Να μετράμε από μεταπολίτευση. Όχι από όπου μας συμφέρει. Το κράτος δεν ξεκίνησε με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Εκτός εαν αυτό πιστεύεις.
    Ξεκίνησε λοιπόν να βλέπεις από eurostat ή άλλες πηγές τουλάχιστον έλλειμα και χρέος από το 74 και μετά. Δες και άλλους δείκτες δεν με πειράζει. Δώσε βάση στις περιόδους εναλλαγών των κυβερνήσεων.
    Δεν σου λέω ότι το ΠΑΣΟΚ τα έκανε όλα καλά. Ρίξε όμως μια ματιά...
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλα εσεις του πασοκ εχετε παρωπιδες γιατι πρεπει να βαλουμε και εμεις;.
    γνωριζε το ελλειμα ο γιωργακης μια βδομαδα πριν προκυρηχθουν οι εκλογες και εκανε τον ανηξερο κοροιδευοντας τον ελληνικο λαο οτι λεφτα υπαρχουν και τωρα λεει οτι θα κανει τα ιδια που ελεγε ο καραμανλης προεκλογικα ...για ποσο ηλιθιους μας περνατε που χθες στον μονολογο του ειπε οτι η παραταξη του αναλαμβανει παντα να σωσει την χωρα ; ....να την καταστρεψει επρεπε να πει να την αποτελειωσει .....ο θεος να μας φυλαει απο εσας .....οχι μονο αλλαξαμε γιωργακη πατωσαμεεεεεεμε εσας τους '' σωτηρες '''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ 2.11
    Φίλε μου μου αρέσει που κατηγορείς άλλους ότι δεν παραθέτουν επιχειρήματα και εσύ κάνεις το ίδιο.
    Γράφεις και αναρωτιέσαι εάν έχουν δει οι υπόλοιποι ότι το έλλειμμα τα τελευταία 2 χρόνια ανέβαινε.
    Πολύ σωστά, αλλά η ΝΔ ήταν 5,5 χρόνια στην εξουσία.
    Τα υπόλοιπα 3,5 χρόνια δεν αναφέρεις φυσικά ότι το έλλειμμα έπεφτε διαρκώς.
    Τώρα για τα 2 τελευταία χρόνια που αναφέρεσαι ξεχνάς κάτι. Μέσα σ` αυτά τα 2 χρόνια είχαμε μια πετρελαϊκή κρίση και την μεγαλύτερη οικονομική κρίση που γνώρισε το παγκόσμιο σύστημα.
    Ξεχνάς να αναφέρεις ότι γονάτισαν οικονομίες πολύ πιο δομημένες από την δική μας.
    Ξεχνάς να αναφέρεις ότι οικονομικοί κολοσσοί (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία κλπ) παρουσίασαν και αυτοί μεγάλη άνοδο στα ελλείμματά τους.
    Μου θυμίζεις τον Παπανδρέου που μέχρι λίγο πριν τις εκλογές δεν είχε (έλεγε)αντιληφθεί την παγκόσμια οικονομική κρίση που είχε ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο.
    Αλλά αφού σου αρέσουν τα νούμερα δεν μας λες τι έλλειμμα παρέλαβε το 2004 η ΝΔ από την κυβέρνηση Σημίτη, χωρίς να συντρέχουν οι σημερινές συνθήκες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς τον ανώνυμο 2.11

    Αγαπητέ μου, αναρωτιέσαι εάν είναι "άχρηστοι" αυτοί που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές αφού δεν τα είδαν ή δεν τα έμαθαν (μιλώ για τα μέτρα που αναφέρεται ο politis).

    Δεν θα σου απαντήσω στο ερώτημά σου , μοναχά να σου πω ότι αυτά που αναφέρει στο άρθρο του ο politis (τα 4 μέτρα -α,β, γ, δ -, αλλά και για την υπόθεση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης , καθώς και για τις ΑΠΕ) είναι πραγματικότητα.
    Μάλιστα εάν κοιτάξεις σε παλαιότερα άρθρα του blog , αυτά τα είχαμε συζητήσει.

    Τώρα αναρωτήσου ποιος είναι άχρηστος ως πολίτης;
    Ο πληροφορημένος και ενημερωμένος για τα πολιτικά και οικονομικά δρώμενα ή αυτός που δεν γνωρίζει τίποτα .

    Αναρωτήσου ποιος έχει την ευθύνη για το κατάντημα αυτής η χώρας. Αυτός που ενημερώνεται , μετέχει και δρα ως υπεύθυνος πολίτης ή αυτός που τον ενδιαφέρουν τα πρωινάδικα και τα μεσημεριανά λαϊκίστικα προγράμματα.

    Αυτός που δεν επαφίεται στην μασημένη , κατασκευασμένη και προπαγανδιστική ενημέρωση από τα δελτία ειδήσεων στα νταβατζοκάναλα , ή αυτός που την άποψή του την διαμορφώνει μέσα από αυτά;

    Γιατί φίλε μου μόνο όποιος παρακολουθεί αυτού του είδους την ενημέρωση δεν γνώριζε αυτά που αναφέρει στο άρθρο του ο politis.

    Καλή σου ημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καμμία συναίνεση στους πράσινους άχρηστους.
    Όταν εμείς κυβερνούσαμε ήταν όλοι τους μία συνεχής άρνηση για τα πάντα.
    Τώρα οι ξεφτίλες τους άρχισαν, οι παραιτήσεις τους άρχισαν και σύντομα ο αγνός οπαδός του πασόκ θα τους στείλει από εκεί που ήλθαν.
    Απλά, επειδή ο Γιωργάκης είναι πολιτικός – μαριονέτα βραχυπρόθεσμα με φοβίζουν οι εξελίξεις στα 3 εθνικά μας θέματα, το σκοπιανό, το κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά.
    Βλέποντας ότι καταρέει ο Γιωργάκης οι αμερικάνοι είναι ικανοί για τα πάντα, ειδικά τώρα που έχασαν και τη Ντόρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα γκεμπελικά πράσινα ΜΜΕ έκαναν ύμνους χθες στον ΓΑΠ. Γνωστός δε πράσινος ¨δημοσιογράφος" με ύφος διδάκτορα απαγόρευε σε εκπρόσωπο της ΝΔ να διαφωνήσει με τα μέτρα του ΓΑΠ, λέγοντας ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος!!!! Ανώνυμε των 2:11, τι θα γίνει;; Θα ξαναρχίσετε τις εξόρίες των πολιτικών αντιπάλων, όπως το 1981-1989, 1993 -2004;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμε των 2:11, πόσο έλλειμα παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ το 1981 και πόσο παρέδωσε το 1989; Πόσο παρέλαβε το 1993 και πόσο παρέδωσε το 2004; Γιατί τα 3,5 χρόνια Καραμανλή ήταν τα μόνα που το χρέος μας έπεφτε, αλλά αυτό δεν άρεσε σε Αμερικανούς και νταβατζοκάναλα; Γιατί οι γνωστοί νταβατζήδες, μεγαλοεργολάβοι, μεγαλοεκδότες, παίρνω τα έργα όλα με ανάθεση, ήθελαν με τόσο μένος να ρίξουν τον Καραμανλή; Γιατί οι άπειροι ¨κουμπάροι" του ΠΑΣΟΚ σε 70 ημέρες είναι άσκηση συνετής πολιτικής; Γιατί οι φόροι επί ΠΑΣΟΚ είναι καλοί σύμφωνα με τα πράσινα νταβατζοκάναλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αλήθεια γιατί η περιστολή της σπατάλης στο δημόσιο δεν ξεκινά από τους δημόσιους υπαλλήλους; Ο ανίκανος ΓΑΠ αφού ουσιαστικά εφαρμόζει το πρόγραμμα του "κακού" Καραμανλή γιατί δεν κάνει και το επόμενο βήμα: να ερευνήσει πόσοι από τους υπεραριθμούς δημοσίους υπαλλήλους, δεν δουλεύουν, λείπουν ώρες από την δουλεία τους και γενικότερα δεν είναι παραγωγικοί; Γιατί δεν εξετάζει πόσοι από τους δημοσίους υπαλλήλους αορίστου χρόνου κάθονται ή δουλεύουν για εξωτερικές δικές τους εργασίες, ενώ πληρώνονται κανονικά;
    Και γιατί πρέπει όλοι να παίρνουν επίδομα παραγωγικότητας; Ποιος ελέγχει αν όντως είναι παραγωγικοί;;;
    Και γιατί δεν καταργεί τις μετατάξεις άραγε; Πόσοι δημόσιοι υπάλληλοι πέτυχαν τον διορισμό τους στην επαρχία και μετά από 3 το πολύ 4 χρόνια πήραν μετάταξη για Αθήνα ή Θεσσαλονίκη;;;

    Και φυσικά πόσοι από αυτούς ανοίκουν στο Πασοκ;;;; (πάνω από 60% τα ποσοστά του Πασοκ στην ΑΔΕΔΥ.....)
    Α και γιατί δεν κάνει κάτι με την περιβόητη συνδικαλιστική άδεια που κάποιος συνδικαλιστής τελικά δεν δουλεύει καθόλου αλλά πληρώνεται κανονικά (με όλα του τα επιδόματα....). Είπαμε ελευθερία αλλά σε αυτή την χώρα το παρακάναμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 1. extra
    Είσαι απ αυτούς που αναφέρω ότι δεν έχει γνώση για τίποτα και παρόλ'αυτά άποψη για όλα. Τα άρθρα του politis τα διαβάζω από τότε που δημιουργήθηκε το blog. Εσύ τότε δεν συμμετείχες σίγουρα. Εκτός αυτού διαβάζω πολλά περισσότερα απο εσένα "ενημερωμένε" και επίσης τυχαίνει να γνωρίζω και λόγω επαγγέλματος ακόμα περισσότερα απο εσένα.
    2. Όσο για τους υπόλοιπους που μου θέτουν ερωτήματα τους απαντώ τα παρακάτω.
    α. Μελετήστε λίγο τα επίσημα στοιχεία για το πόσο έλλειμα παραλάμβανε το ΠΑΣΟΚ κάθε φορά που κέρδιζε τις εκλογές και πόσο το παράδιδε. Ποσοστιαία για να σας βοηθήσω. Μην ακούτε τον Αυτιά και τον κόκκινο Πάνο. Διαβάστε μόνοι σας.
    β. Τα νταβατζοκάναλα στυλ Λαμπράκη πήραν διαφήμιση και επιχορηγήσεις 1,5 φορά περίπου περισσότερο αναλογικά και αθροιστικά στα χρόνια που ήταν κυβέρνηση η ΝΔ σε σχέση με τιε επιχορηγήσεις επί ΠΑΣΟΚ. Διαβάστε και γι αυτό.Σχόλιο? Συμπέρασμα?
    γ. Δεν αμφισβητώ ότι υπήρχε κρίση πετρελαική και άλλου είδους όπως και δεν περίμενα να μην αυξηθεί το έλλειμα. Υπάρχει μία λεπτή διαφορά. Ένας από τους βασικούς λόγους που το έλλειμα ενός κράτους αυξάνεται είναι όταν τα έσοδα μειώνονται. Αυτό έγινε και με τον τελευταίο χρόνο κυβέρνησης επί Σημίτη γιατί έτσι νόμιζαν ότι θα ξανακέρδιζαν τις εκλογές. Κοινώς χαλάρωσε το ζωνάρι και βρεθήκαμε με έλλειμα κοντά στο 4,5 με 5%. Τουτέστιν 12 δις περίπου. Με την αύξηση του ΑΕΠ για όποιον την θυμάται κατά 25% το έλλειμα για το ποσό των 13 δις γίνεται αυτόματα 3,5% ώς ποσοστό επί του νέου ΑΕΠ. Έτσι μειώθηκε.
    Τώρα είναι 12 με 12.5%. Τουτέστιν 33 δις περίπου.
    Αυτά
    Καλό σας βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τι έγινε παιδιά. Εκεί που όλοι τον λοιδωρούσαμε, προέκυψε ηγέτης; Μάλλον κακός μελάς μας βρήκε! Αυτός είναι κίλερ! Μάλλον κάτι καινούργιο συμβαίνει μετά από χρόνια στη χώρα και δεν το καταλαβαίνουμε! Μιλάω ειληκρινά. Είμαι πολύ προβληματισμένος γιατί κάπως έτσι νεωτεριστή και ευθύ θα ήθελα τον ηγέτη της χώρας και ούτε θα με έννοιαζε από πιο κόμμα θα προερχόταν! Σιγά εξ άλλου τις ιδεολογικές διαφορές που έχουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εσύ βλέπεις έναν ανίκανο που καταστρέφει τη χώρα μέσα μάλιστα στον ασύληπτο χρόνο των δύο μηνών. Εγώ βλέπω έναν αξιοπρεπή και εργατικό άνθρωπο που πέρασε από σαράντα κύματα για να γίνει πρωθυπουργός, (ακαταληλότερος, αμφισβητούμενος εσωκομματικά, αμερικάνος, δεν ξέρει ελληνικά, έτοιμος να πουλήσει την πατρίδα κλπ). Μόνο που όπως τα βλέπω εγώ τα βλέπει και ένας ευρύς περίγυρος, πολλοί εκ των οποίων δεν έχουν ποτέ ψηφίσει ΠΑΣΟΚ. Μάλλον είμαστε όλοι ηλίθιοι γιατί δεν μπορούμε να δούμε αυτό που εσύ βλέπεις! Ευχαριστώ για τη φιλοξενία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προς 6.47μμ
    Χριστέ μου! Φίλε εάν έχεις οποιασδήποτε σχέση επαγγελματική με τα οικονομικά , τότε να μου επιτρέψεις να σου πω ότι είσαι "Δημόσιος κίνδυνος" για τους πελάτες σου ή τους εργοδότες σου.
    Και ο πρωτοετής φοιτητής οικονομικού Πανεπιστημίου γνωρίζει ότι ο υπολογισμός του χρέους ή των ελλειμάτων ως ποσοστό του ΑΕΠ γίνεται για όλα τα έτη από το 2000 και μετά, με τα αναθεωρημένα μεγέθη του ΑΕΠ.
    Για τον υπολογισμό λαμβάνεται υπ’ όψη το αναθεωρημένο μέγεθος του ΑΕΠ, δηλαδή αύξηση του παρονομαστή .
    Καλό βράδυ !
    ΥΓ. Το πτυχίο από που το πήρες φίλε; Ή μήπως δεν έχεις καθόλου και περιλαμβάνεσαι στην ευγενή τάξη των "Μαιμού οικονομολόγων-λογιστών";

    Π.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ Καθημερινό 7.13μμ και Ανώνυμο 7.23μμ
    θα μπορούσες αυτά να τα γράψεις σε ένα σχόλιο. Είναι αναφαίρετο δικαιωμά σου.
    Αλλά το να γράφεις δύο (2) σχόλια με διαφορετικά nickname , τότε φίλε μου το πράγμα πάει στην προπαγάνδα και όχι στην άποψη σου.
    Πέραν του ότι θεωρείς όλους τους υπολοίπους μ@@@@@ς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο Πρωθυπουργός ήταν ευχάριστος, ήρεμος και έθεσε μέτρα στην σωστή κατεύθυνση έλεγαν εχθές. Η αγορά έδειξε σήμερα πως οι ανακοινώσεις ενός ανίκανου μπορούν να βουλιάξουν ένα κράτος. Ο Γιωργάκης θα πεί δυστυχώς επτωχεύσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Όταν μια ολόκληρη χώρα περιμένει τι θα γράψει ο ξένος οικονομικός τύπος, που σίγουρα ξέρει τα συμφέροντα των "παντοδύναμων οίκων" και αγορών, τι τη θέλουμε την κυβέρνηση και τα μέτρα! Χρεωθήκαμε, πληρώνουμε, όλοι μαζί! Φταίμε όλοι που βολεμένοι δεν αντιδράσαμε ποτέ!
    Παιδιά απλώς περιμένουμε δειλοί μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα κάποιο θάμα, που λέει κι ο Βάρναλης, που τραγούδαγε κάποτε και ο σχολιαστής του σάιτ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @744 Τώρα το είδα! Έχεις δίκιο! Δε σε περνάω για τίποτα! Εύγε για την παρατηρητικότητα! Έγινε εκ παραδρομής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Για ενα πραγμα θα συμφωνησω με τον γκαντεμη βλεποντας τον στο Μεγκα ,με την ατολμια του Γιωργου να μειωσει τους μισθους δημοσιων υπαλληλων οι οποιοι αν κ οι περισσοτεροι ειναι κομματικα βολεμενοι εχοντας την ασφαλεια της μονιμοτητας με την παροχη επιδοματων εχουν εξασφαλισει αμοιβες υψηλοτερες απο τον ιδιωτικο τομεα.(μολις ειδα οτι αποφασισε η κυβερνηση 230.000 ευρω σε καθε λιμενεργατη για εθελουσια εξοδο -να ναι καλα η συντεχνια τους κ οι εκβιασμοι τους-Ανωμεριτη θεε πως τα λυνεις τα θεματα)
    Βεβαια σε αυτη την περιπτωση οι περισσοτεροι εδω μεσα θα γραφατε τα χειροτερα μιας κ το μοντελο Ιρλανδιας θα πεφτε βαρυ στη τσεπη σας
    Οποτε τι φωναζετε για τα ατολμα σχεδια της κυβερνησης ,στα τολμηρα τα οποια θα σας πονουσαν περισσοτερο κατι παλι θα χατε να του χωσετε...
    Σημειωση,ειμαι ιδιωτικος υπαλληλος σε ελληνικη πολυεθνικη διευθυντικη θεση στην οποια φετος αποφασιστηκε παγωμα μισθων...
    καλο θα ταν να μας λετε κ το αντικειμενο της εργασιας σας #ετσι για την ιστορια# γιατι εχω την εντυπωση οτι η φιλοσοφια σας εδω μεσα ειναι οτι για ολα φταινε οι αλλοι εκτος απο μας τους ιδιους..
    ψηφοφορος μονο του εαυτου μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πάνος
    Κατάλαβαίνεις τι λες εσύ ο ίδιος?
    Μην μου διαβάζεις βιβλία οικονομικής θεωρίας. Από ότι φαίνεται δεν τα διάβάζεις και καλά. Ποιον παρονομαστή αναφέρεις? Μια έννοια δεν την χρησιμοποιούμε όπου θέλουμε για να δείξουμε δήθεν ότι κάτι λέμε.
    Αν αναθεωρήσεις το ΑΕΠ σήμερα προς τα πάνω πχ και χρησιμοποιήσεις ως βάση υπολογισμού οποιοδήποτε έτος θέλεις(και όχι μόνο το 2000 που εσύ αναφέρεις) τότε όλα τα μεγέθη απο εκείνο το έτος και μέχρι σήμερα θα είναι μικρότερα ως ποσοστό του ΑΕΠ. Φωστήρα. Ξαναδιάβασε λοιπόν την οικονομική θεωρία που πιθανόν φαίνεται να μην κατέχεις. Μαθηματικά δεν κατέχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ 11.48μμ
    Είχε δίκιο ο σχολιαστής Πάνος όταν έγραψε ότι κάτι δεν πάει καλά με εσένα.
    Εκτός από οικονομικά δεν γνωρίζεις και Ελληνικά.
    Γράφει ο Πάνος, ΑΠΟ το 2000 και όχι "μόνο το 2000" που εσύ διαβάζεις μέσα στο μυαλό σου!!!!!!
    Και επί της ουσίας τώρα. Όλα τα μεγέθη υπολογίζονται ΑΠΟ το 2000 με το αναθεωρημένο ΑΕΠ.
    Δεν μπορώ να το δώσω πιο απλά να το καταλάβεις όταν διαπιστώνω ότι είσαι μάλλον άσχετος με το αντικείμενο.
    Δεν συγκρίνουμε δυο διαφορετικά πράγματα όπως με "βλακεία" γράφεις λίγο πιο πάνω σε κάποιο σχόλιό σου.
    Συγκρίνουμε με αναθεωρημένο τον ΠΑΡΑΝΟΜΑΣΤΗ , είτε μιλάμε για το 2000, είτε για το 2001 κλπ, είτε για το 2008.
    Αλλιώς θα συγκρίναμε πεπόνια με καρπούζια. Τέλος πάντων , εάν ακόμα και τώρα δεν το κατάλαβες ότι έγραψες "μπαρούφα",(όταν έγραφες πως με την αναθεώρηση του ΑΕΠ μειώθηκε πλασματικά το έλλειμμα) μάλλον θα πρέπει να μιλάμε ότι στο δημοτικό(γιατί εκεί μαθαίνουμε τι σημαίνει παρανομαστής) αντί να διαβάζεις έστω και τα απλά μαθηματικά , εσύ είχες αλλού το μυαλό σου.
    Το ωραίο είναι ότι με τόση "αμορφωσιά" κάνεις κριτική επί παντός επιστητού όπως διαπιστώνω στο πρώτο σου σχόλιο.
    Τι το θες και το πιάνεις το ρημάδι το πληκτρολόγιο? Αφού δεν .....!
    Άντε καληνύχτα!
    Έρβιν

    ΑπάντησηΔιαγραφή