Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Δεν ξέχασαν τίποτε, δεν έμαθαν τίποτα !


Θυμάστε μια διαρροή ενός απόρρητου εγγράφου που δημοσιεύτηκε στο "Βήμα", και στο οποίο υπήρχε ανάλυση επικινδυνότητας για 54 φυσικά πρόσωπα και 28 εγκαταστάσεις ως πιθανούς στόχους τρομοκρατικής ενέργειας;

Τότε που το ΠαΣoΚ μέσω των διαφόρων «payroll γραφίδων» είχε ανέβει στα κεραμίδια κατηγορώντας την κυβέρνηση της ΝΔ για ανικανότητα , «ρινίσματα μακαρθισμού» και διάφορες άλλες ... «Kαρχιμανιές»;

Όταν μάλιστα –τότε- έγραψα για «Αριβίστες κομματικούς χαρτοπαίχτες» που κρύβονται πίσω από την διαρροή, κάποιοι με κατηγόρησαν ως ... «συνομωσιολόγο».

Με την δημοσίευση λοιπόν του απόρρητου έγγραφου προκλήθηκε μεγάλη ταραχή στην Αντιτρομοκρατική ,όπως αναφέρει δημοσίευμα της «realnews», και μετά την πρώτη εσωτερική έρευνα, όλες οι υποψίες έπεσαν σε συγκεκριμένο αξιωματικό, ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Με εντολή του εισαγγελέα ξεκίνησε ποινική προανάκριση κατά την οποία έγιναν άρσεις απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών, γραφολογικές εξετάσεις των σφραγίδων του εγγράφου που διέρρευσε, καθώς και ηλεκτρονική διερεύνηση σε όλο το δίκτυο των ηλεκτρονικών υπολογιστών της υπηρεσίας.

Καθοριστική ήταν η κατάθεση γυναίκας αξιωματικού , η οποία ανέφερε στους συναδέλφους της των Εσωτερικών Υποθέσεων ότι ένα βράδυ, κατά την επίμαχη χρονική περίοδο που διερευνούσαν , ο αξιωματικός ενώ ήταν σε κανονική άδεια, επισκέφτηκε το γραφείο του και ζήτησε τον φάκελο που περιείχε το συγκεκριμένο έγγραφο.

Βάσει όλων αυτών των στοιχείων σχηματίστηκε μια ογκωδέστατη δικογραφία 1.000 σελίδων, η οποία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα και στις 5 Μαΐου ασκήθηκε σε βάρος του αστυνόμου Β' ποινική δίωξη για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, αδίκημα που σε περίπτωση καταδίκης επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι πέντε (5) χρόνια, ενώ προβλέπεται ως ποινή από το Πειθαρχικό Δίκαιο της Αστυνομίας , η απόταξη!

Μέχρι και την περασμένη εβδομάδα , ο κατηγορούμενος παρέμενε σε κατάσταση διαθεσιμότητας, αφού- σύμφωνα με τον κανονισμό της Αστυνομίας- από την στιγμή που ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη, δεν ενεργοποιείται η πειθαρχική ποινή της απόταξης, μέχρι την ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας.

Όμως ,…. μετά την αλλαγή στην ηγεσία της αστυνομίας από την κυβέρνηση του ΠαΣοΚ και την αντικατάσταση του διευθυντή και όλων των τμηματαρχών της Αντιτρομοκρατικής, ο αστυνόμος Β' ....επανήλθε (παρότι ποινικά κατηγορούμενος) στην υπηρεσία του και μάλιστα στην ίδια ακριβώς θέση που είχε πριν ξεσπάσει όλη αυτή η υπόθεση: σε ένα τμήμα της Αντιτρομοκρατικής που διαχειρίζεται σχεδόν το σύνολο της απόρρητης αλληλογραφίας. Εσωτερικής και ...Εξωτερικής!

Παράλληλα ,απομακρύνθηκε ....η γυναίκα αξιωματικός που είχε καταθέσει σε βάρος του !! Πασοκιές !!!

29 σχόλια:

  1. Και αν ποτέ μάθεις τι έγινε στα ΑΤ και στη ΓΑΔΑ μετά την ανάληψη της εξουσίας από το Πασοκ τότε θα συνθέσεις πολύ καλύτερα το παζλ.
    ΥΣ ΜΟΥΓΚΑ τα κανάλια χθες για τα επεισόδια στο κέντρο.Που ήταν τα live; Που ήταν τα έκτακτα;Που ήταν οι σχολιαστές...ευθυνών; Πασοκιές .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλα τώρα βρε πολίτη...σε κάτι λεπτομέριες που κολάς και εσύ...Νομίζω πως είσαι προκατηλειμμένος... Όπως νομίζω πως ζούμε σε μία εικονική πραγματικότητα, όπου όλα είναι καλά και μέσα σε 60 μέρες η κυβέρνηση του ΠαΣΟΚ, μας έχει υπνωτήσει...Δεν μπορώ να εξηγήσω πως ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική χθες, το ελικόπτερο της Αστυνομίας πεταγε μέχρι τουλάχιστον τις 2 το βράδυ, όλα τα ξένα ειδισιογραφικά δίκτυα είχαν απ' ευθείας συνδέσεις τα εγχώρια ΜΜΕ δεν έδειχναν απολύτως τίποτα... Νομίζω πως τα επεισόδια χθες ήταν ίσως πολύ πιο σφαδρά από πέρσι, ο Πρύτανης του Καπποδιστριακού είναι στην εντατική, τραυματίστηκαν και πολλοί αστυνομικοί και άλλα πολλά και τα ελληνικά ΜΜΕ μούγκα...σε τι χώρα ζούμε τελικά;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι ακριβώς, και να προσθέσω και το εξής: πέρσι έκαναν ολόκληρο θέμα τους πυροβολισμούς στον αέρα που έριξε ένας ΖΗΤΑς στη Νέα Σμύρνη. Χθες ένας ΖΗΤΑς, ορθώς για μένα βέβαια, χτύπησε έναν κουκουλοφόρο με τη μηχανή του, αλλά ουδείς "ανθρωπιστής" διαμαρτυρήθηκε. Ενδεικτικό των "οδηγιών" που είχαν λάβει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Πασοκ δεν επεμβαίνει στην δικαιοσύνη, δεν χρειάζεται άλλωστε διότι μέχρι να φτάσει η ώρα να κριθούν πράξεις κρατικών λειτουργών από την δικαιοσύνη, έχουν μιλήσει οι κομματικοί και άλλοι μηχανισμοί...και έχουν λυθεί οι όποιες παρεξηγήσεις...
    Γενικά το Πασοκ κάνει διάλογο, πολύ διάλογο, με όλους τους απόκληρους, του μη έχοντες στον ήλιο μοίρα, τους κατατρεγμένους, τους έχοντες διαπράξει πειθαρχικά παραπτώματα, τους ανθέλληνες, τους και καλά οικολόγους (που μακάρι να ξέρανε τι σημαίνει οικολογία) με όλους τους αεριτζίδες γενικότερα και όσους ουσιαστικά δεν είναι και τίποτα...
    Βέβαια αντίστοιχο διάλογο δεν κάνει με τους επίσημους φορείς, π.χ. με την διακιαοσύνη για τον συγκεκριμένο κύριο, με τους έλληνες κατοίκους των περιοχών του κέντρου, με όλους εμας αν θέλουμε να οι μετανάστες να έχουν δικαίωμα ψήφου, με την Ακαδημία Αθηνών για την κα. ειδικό γραμματέα του ΥΠ.Ε.Π.Θ. ω συγγνώμη Υπ Παιδείας, Διαβίου μάθησης και Θρησκευμάτων. Αληθεύει πως τοποθετήθηκε εναντίον της ειδικής γραμματέως η Ακαδημία Αθηνών;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ζήτω η Επανάστασις! Τα ΜΜΕ στάθηκαν σε ακραιφνώς...ρεπορταζιακό ρόλο στα σημερινά επεισόδια, και από εκεί και πέρα, μούκγα στη στρούγκα! Ούτε απευθείας συνδέσεις, ούτε κάληψη από το ελικόπτερο, ούτε τίποτα. Πέρσι, το να πυροβολούν οι ΖΗΤΑδες στον αέρα, ήταν έγκλημα καθοσιώσεως. Φέτος, το να ορμά ΖΗΤΑς με τη μηχανή εναντίον κουκουλοφόρου, αποτελεί μια λεπτομέρια στο ρεπορτάζ.
    Ζήτω η Επανάστασις λοιπόν, καθώς τέτοιου είδους "δημοσιογραφία" συναντά κανείς μόνο σε..."επαναστάσεις"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολίτη, κάνε και ένα θέμα για τον νιώτη, που έπιασαν τα παιδιά του στη γιάφκα το Σάββατο βράδυ, αλλά κατόπιν επέμβασης του Νιώτη αφέθηκαν ελέυθεροι, γιατί "εκεί ήταν τόπος δημιουργικής απασχόλησης στον ελεύθερο χρόνο τους"!!Η ΝΔ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΟΤΕ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!! ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΤΑ ΝΤΑΒΑΤΖΟΚΑΝΑΛΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η πρωινη βάρδια πρασινοφρουρού ακόμα να μπει να σχολιάσει για τα μείζονα αυτά θέματα που θίγονται παραπάνω. Εκεί στην Ιπποκράτους, όταν αποκαλύπτεται η αλήθεια, δεν ξέρουν τι να πούνε......
    Οπότε ΔΕΝ αποκαλύπτουμε ποτέ την αλήθεια (αφού ελέγχουμε την ενημέρωση) και όλα καλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μια ζωή τα ίδια. Μια ζωή το βαθύ κράτος του ΠΑΣΟΚ που κυριαρχεί σε όλο το δημόσιο τομέα.
    Χρωμάτισαν ακόμα και την Αντιτρομοκρατική και τον Στρατό.
    Τα ίδια Παντελάκη μου , τα ίδια Παντελή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δήλωση του Νιώτη που υπερθεματίζουν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ :
    "Αν κάποιο παιδί όπως τα δικά μου, βρεθεί σ'έναν χώρο με 150 άδεια μπουκάλια η δημοκρατία μας θα το οδηγήσει στο δικαστήριο με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα; Εγώ ως πατέρας το χαρακτηρίζω υπερβολή»,δήλωσε ο Γρηγόρης Νιώτης στο ΒΗΜΑ FM. «Είμαι υποχρεωμένος ως πατέρας να δω τις συμπεριφορές των παιδιών μου, που είναι επιστήμονες και βρέθηκαν σ'ένα στέκι προβληματισμού».
    Χαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
    Το ανέκδοτο του μήνα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η κυβέρνηση αυτή θα πέσει πολύ σύντομα. Έχει επιδείξει αλαζονική συμπεριφορά και συνεχίζει τα ψεύδη. Ο λαός θα την τιμωρήσει όπως της αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΙΝΕΙ ΡΕΣΙΤΑΛ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΤΑΒΑΤΖΟΚΑΝΑΛΟ : ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΊΤΑΙ Ο ΝΙΩΤΗΣ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν τα παιδιά που συνελήφθησαν στο Ρεσάλτο ήταν παιδιά στελέχους της Νέας Δημοκρατίας το γεγονός αυτό θα αναφέρονταν όλη την μέρα στις ειδήσεις των καναλιών. Επειδή είναι γιος του αντιπροέδρου και στελέχους του ΠΑΣΟΚ το ανέφεραν μια φορά και μετά μούγκα στην στρούγκα των καναλιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν τα παιδιά που συνελήφθησαν στο Ρεσάλτο ήταν παιδιά στελέχους της Νέας Δημοκρατίας το γεγονός αυτό θα αναφέρονταν όλη την μέρα στις ειδήσεις των καναλιών. Επειδή είναι γιος του αντιπροέδρου της Βουλής και στελέχους του ΠΑΣΟΚ το ανέφεραν μια φορά και μετά μούγκα στην στρούγκα των καναλιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. στα καναλια δινουν να φαν στο κοσμακι δεν μπορουν αντε να συνεχισουν τις γκαφες να δω αν δεν δωσουν στο κοσμακι να δω πως θα βγουν στην επομενη 4ετια αλλα μια ζωη το πασοκ μουγκα στην στρουγκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Νομίζω πως τον επόμενο καιρό το ενδιαφέρον όλων θα μονοπωλήσουν οι διάφοροι σύλογοι κοινωνικού προβλημαστισμού, ασχέτως προβληματισμου, οι οποίοι θα νομιποιηθούν στην συνείδηση του μέσου έλληνα ως χώροι ελεύθερης διακίνησης "ιδεών" και θα προστατεύονται από το οικιακό, πανεπιστημιακό, βουλευτικό, πολιτικό και άλλα άσυλα και θα υπόκεινται σε δημοσιογραφικό
    (π.χ. δεν φανερώνω το πρσόσωπο μου αλλά μιλάω για κακουργηματικές πράξεις), ιατρικό (για την χρήση διαφόρων ουσιών), θρησκευτικό (λέμε τώρα), απόρρητο.

    Όσοι από τους έλληνες δεν συμφωνουν με τα παραπάνω καλό είναι να ετοιμάζουν σιγά σιγά τις βαλίτσες τους... μιας και τους εκτός συλλόγων κοινωνικού προγραμματισμού δεν θα τους πολυσηκώνει το κλίμα.

    Καληνύχτα Ελλάδα, όνειρα γλυκά και απονήρευτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι πλάκα είναι οι πρασινοφρουροί που έχουν χάσει την ευφράδειά τους...
    Εντωμεταξύ στήριξη στον Νιώτη προσέφερε ο Καρατζαφέρης!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Λες και δεν ξέραμε τον ρόλο σου : το βράδυ να περιφέρεσαι στα νταβατζοκάναλα και να βρίζεις τη ΝΔ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Επιτέλους να και μία κυβέρνηση και ένας υπουργός που σέβεται τον πολίτη και τα συνταγματικά του δικαιώματα. Ως πρώην ψηφοφόρος της ΝΔ η στάση του Χρυσοχοίδη και της αστυνομίας δικαιολογεί απόλυτα την επιλογή μου στις εκλογές του Οκτωβρίου. Αυτό που ζητούσαμε πέρισυ από τον Παυλόπουλο και τον Μαρκογιαννάκη μας το έδωσε ο Χρυσοχοίδης. Μαζί σου Μιχάλη για να γλυτώσουμε από τον φασισμό των μειοψηφιών και της αναρχίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμε των 5:27, δες και λίγο κανένα αντικειμενικό ξένο δελτίο ειδήσεων να δεις τι πράγμα ευχαριστείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Για πότε μεταμορφώνεστε από ...ΣΑΜΑΡΑΚΙΑ σε ΤΣΙΠΡΑΚΙΑ , έιναι αξιοπερίεργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Παιδιά τι έγινε;Περιμένατε να καεί η Αθήνα για να πείτε πως όλοι είναι ίδιοι; Για το άρθρο θα γράψει κανένας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Για το άρθρο! Σε περίπτωση καταδίκης ναι!Σε περίπτωση αθώωσης όμως;Λίγες φορές οι κατηγορηθέντες αθωώθηκαν;Το άρθρο είναι γενικόλογο, χωρίς στοιχεία και φυσικά δεν πείθει ούτε αυτούς που θέλουν να πεισθούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μην βιάζεσαι να συγχαρείς τον κύριο Χρυσοχοϊδη. Σύντομα μπορεί να έχεις άλλη άποψη γι'αυτόν. Είσαι σίγουρος ότι λένε τα κανάλια την αλήθεια ή δείχνουν μόνο αυτά που τους υποδεικνύουν τα αφεντικά τους λόγω αλλαγής πολιτικής κατάστασης? Πέρισυ μας είχαν ζαλίσει με τα έκτακτα. Και τώρα βλέπουμε τι συμβαίνει μόνο όταν έχει ένα κανάλι ειδήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χρυσοχοίδη προχώρα και πάρτους τα σώβρακα. Τόσα χρόνια μας έχουν ζαλίσει με τις δήθεν αναρχικές τους συμπεριφορές οι εγκληματίες του κοινού ποινικού κώδικα. Είμαστε μαζί σου αν και δεξιοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Παρακαλώ την ανοχή σας. Ακολουθή εμπορική διαφήμιση.
    Καινούργιο μαγαζί στο Κερατσίνι παρέχει μπουκάλια μπύρας, άδεια. Με αγορά τριών μπουκαλιών σας δίνουμε δώρο στουπί και κάυσιμα. Τα μπουκάλια είναι εξαιρετικής ποιότητας διαβασμένα με Μπακουνιν και Κροπότκιν ενώ η παραγγελία παραδίδεται στο χώρο σας ΓΡΗΓΟΡΑ από το courier Νιώτης. Για να μην πέσεις σε βάλτο, ψώνισε από το Resalto.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γιώργο Μπανάνα! Απορώ με αυτούς που θέλουν πρόωρες εκλογές!!!! Μόλις μπήκαμε σ'ενα κινηματογράφο που θα παίζει όλο το βράδυ τις καλύτερες κωμωδίες, Θου- Βου, Το Πάρτι, Κάτι τρέχει με τον ΓΚΑΠ, ΓΚΑΠ Ολμάϊτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Σωστός... εγώ πάλι όταν σκέφτομαι τον ΓΚΑΠ σκέφτομαι και τον Κ. Καβάφη. Ας με συγχωρέσει.
    'Τώρα θα καταλάβεις Γ.Α Παπανδρέου μπανάνες τι σημαίνουν' εμείς το ξέρουμε εδώ και κάτι χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ε΄δα τον κ. Υπουργό ψες αργά το βράδυ και ούτε λίγο ούτε πολύ ήθελε και τα συγχαρητήρια απο το κοινό για τις χίλιες και πλέον προσαγωγές..Μα σαν δεν ντρέπονται όλοι τους ιδιαίτρα τα κωλοκάναλα και πρώτα απ όλους ο Χατχηνικολάου σαν να μην έγινε τίποτε,ο αθεόφοβος πέρισυ ούρλιαζε και χτυπιώταν με τον δικό μας τον Τράγκα, άλλη κοπριά και αυτός όλοι του ςδεκανίκια του ΠΑΣΟΚ τώρα δεν συμβαίνει τίποτε ,'ολοι τους ήταν να φάνε τον Καραμανλή γιατί δεν τους έδωσε μίζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 1) Είναι ανακριβές το θεώρημα πως δεν μπορεί να αποταχθεί κάποιος από την Αστυνομία αν δεν τελεσιδικίσει το δικαστήριο. Πέρα για πέρα ανακριβές.
    2) Ξέρετε τον κανονισμό της αστυνομίας; Είστε γελασμένος
    3) ΔΕν παίρνα θέση για το αν έχετε δίκιο στο σύνολο του άρθρου σας. Μόνο για το σκέλος που αφορά τον κανονισμό της αστυνομίας... Επιτρέψτε μου να τον ξέερω καλύτερα από εσάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή