Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Γκάφα ολκής από Ραγκούση - Παπανδρέου


Σε γκάφα ολκής υπέπεσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης,αλλά και ο κ. Γ.Παπανδρέου ,παρουσιάζοντας ...ως νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνηση ΠαΣοΚ ,μέτρα για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που ήδη εφαρμόζονται από τον περασμένο Μάιο.

Πρόκειται για την ανάρτηση στο Διαδίκτυο κάθε υπουργικής απόφασης που προκαλεί δαπάνες, τις οποίες θα κληθεί να πληρώσει ο Ελληνας φορολογούμενος.

Δυστυχώς, για τον ίδιο, η καινοτομία αυτή υφίσταται εδώ και επτά μήνες και τη σχετική ιστοσελίδα την έχουν επισκεφτεί χιλιάδες πολίτες.
Έπρεπε, λοιπόν, ο κ. Ραγκούσης πριν βιαστεί να την ανακοινώσει, να ανατρέξει προηγουμένως στο site του υπουργείου του, όπου θα έβλεπε ότι από τις 27 Απριλίου έχει θεσμοθετηθεί η "Εφημερίδα της Υπηρεσίας" στην οποία κάθε φορέας του Δημοσίου υποχρεούται να αναρτά τις αποφάσεις του.

Το "λάθος" του διαδόχου του επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, που του εφιστά την προσοχή σε μελλοντικές ....παρόμοιες εξαγγελίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη ρύθμιση Παυλόπουλου τα υπουργεία, οι διοικητικές και άλλες κρατικές αρχές πρέπει να διαμορφώσουν ειδικό χώρο στην ιστοσελίδα τους την επόμενη ημέρα από την έκδοση κάθε πράξης.
Ετσι, διευκολύνεται η πρόσβαση του πολίτη σε κάθε δημόσια πληροφορία που τον αφορά και ενισχύεται αποτελεσματικά η διαφάνεια. Η υποχρέωση αυτή αφορά και τα νομικά πρόσωπα, τις περιφέρειες, τις νομαρχίες και δήμους.

"Αδιάβαστος" πιάστηκε κ. Ραγκούσης και στο θέμα της δημοσίευσης στο Διαδίκτυο όλων των δημοσίων συμβάσεων και κυρίως αυτών που αφορούν προμήθειες Οργανισμών και Υπηρεσιών του δημοσίου τομέα.
Σύμφωνα με την ομιλία του στο ετήσιο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου(αλλά χθες στο υπουργικό συμβούλιο), θα υπάρχει .....σχετική πρόβλεψη στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διαφάνεια και λογοδοσία.

Προφανώς, δεν γνώριζε ότι ήδη από το 2008 οι φορείς του Δημοσίου ανεβάζουν στις διαδικτυακές πύλες τους όλα τα στοιχεία για τις συμβάσεις που υπογράφουν και έχουν ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.

Δεν αμφισβητώ τις προθέσεις του κ. Ραγκούση (σ.σ πέραν αυτού,«λύρα εκατό» για τον κ. Παπανδρέου) που κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν μπορεί καινοτόμες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή να παρουσιάζονται ως .....ιδέες των εγκεφάλων του ΠαΣοΚ.

adesmeytos

37 σχόλια:

  1. Αφου είναι έτσι γράψε και τα στοιχεία της ρύθμισης Παυλόπουλου έτσι για να τους ταπώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γκάφα ολκής Ραγκούση- Παπανδρέου και των ΜΜΕ θα έπρεπε να είναι ο τίτλος του άρθρου.
    Μέχρι και πριν λίγα λεπτά τα ΜΜΕ (Ειδήσεις, εφημερίδες, Αυτιάς, Λυριτζής Οικονόμου κλπ)το διαφημίζουν ως μέγα κατόρθωμα Ραγκούση.
    Μπορεί βέβαια ο τίτλος του άρθρου να είχε και την μορφή " Αποκάλυψη Τώρα της Βρόμικης σύμπραξης ΠΑΣΟΚ - ΜΜΕ "
    Καλημέρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι μόνο που πολίτη δεν είναι έτσι τα πράγματα ακριβώς. Δουλεύω σε νομαρχία και στην εφημερίδα της υπηρεσίας δεν έχει αναρτηθεί ποτέ τίποτα. Ούτε συμβάσεις ούτε αποφάσεις. Δεν είχε δωθεί καμιά οδηγία για το τι πρέπει να αναρτάται (ή μάλλον τι είμαστε υποχρεωμένοι να αναρτούμε). Μας είπαν μόνο να δημιουργήσουμε το σχετικό χώρο και να αναρτούμε νέα της υπηρεσίας μας.

    Επομένως, ο φίλος μας ο Πάκης για μια ακόμα φορά τα ρύθμισε όλα αλλά μόνο στο μυαλό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η κυβέρνηση Καραμανλή το ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΕ, το έβαλε σε λειτουργία και αυτό αποδεικνύεται πολύ εύκολα με μια επίσκεψη στους ιστοτόπους των υπηρεσιών.
    Ξεπερνώ το trollarisma ακόμα και για το απολύτως προφανές του προηγούμενου σχολιαστή.
    Ας μας πει την νομαρχία που δουλεύει και ποια συγκεκριμένη απόφαση (που δεν υπόκειται στις ανακοινώσεις μέσω ΦΕΚ) δεν δημοσιεύτηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδή για να καταλάβω . Ο ανώνυμος σχολιαστής 8.45 (οπαδός του ΠΑΣΟΚ προφανώς από τα γραφόμενα του)είναι υπάλληλος σε νομαρχία και αντί να εργάζεται γυρνά στο internet ? Μπράβο ΠΑΣΟΚ. Εργασία και χαρά!
    Επίσης ξανά για να καταλάβω? Έστω ότι μπορεί σε κάποια υπηρεσία να μην κάνουν καλά την δουλειά τους (έστω).
    Δηλαδή αυτό ακυρώνει το ότι αυτό ( ανάρτηση στο Διαδίκτυο κάθε υπουργικής απόφασης που προκαλεί δαπάνες), έχει θεσμοθετηθεί από την κυβέρνηση Καραμανλή.
    Είναι δικαιολογία αυτό?
    Έλεος με τα τρολλ της βάρδιας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν δεν μου πείτε το ΦΕΚ της ρύθμισης Παυλόπουλου και τι ακριβώς είναι δηλαδή Νόμος, Προεδρικό Διάταγμα, Υπουργική Απόφαση κλπ σας κατηγορώ για ψεύτες, αυριανιστές δημαγωγούς και απατεώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε 9.04 σε πιάνω αδιάβαστο.Δεν παρακολουθείς φαίνεται την ιστιοσελίδα.Δεν είναι υπάλληλος της Νομαρχίας είναι ο 06,00-14.00 (πρωινή βάρδια)της Ιπποκράτους Ύπάλληλος μάλιστα που κάνει πολύ καλά την δουλειά του.Χθές βγήκε στις 06.01.Επαγγελματίας με τα όλα του.Ο άλλος που αργούσε το πρωί τον έδιωξαν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θέλω να μου δώσετε την ηλεκτρονικη διεύθυνση εκει που γίνεται η ανάρτηση να δουμε τι δημοσιεύθηκε μεχρι σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μάλιστα!
    Αγαπητέ πολίτη πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε μια από τα ίδια.
    Δηλαδή πλήρη ανυπαρξία επικοινωνίακου σχεδιασμού.
    Μέχρι στιγμής κανείς από την ΝΔ (π.χ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Κεφαλογιάννης ήταν το πρωί στην ΝΕΤ) δεν έχει σηκώσει το θέμα.
    Κανείς δεν ασχολείται σοβαρά με την επικοινωνιακή αντιπολίτευση με αποτέλεσμα αντί να τους εγκαλούμε , να μας εγκαλούν.

    Είπε χθες ο κ. Παπανδρέου στην 15ημερη προπαγάνδα( με απ` ευθείας αναμετάδοση από την ΕΡΤ) ότι το είχαν προτείνει από το 2005 και οι... κακοί υπουργοί του Καραμανλή δεν είχαν κάνει τίποτα. Έρχονται λοιπόν το καλό ΠΑΣΟΚ σήμερα και το εφαρμόζει.

    Δεν βγήκε κανείς να του απαντήσει, μέσα από όλα τα κανάλια , ότι αυτή η οδηγία της ΕΕ ήταν από το 1998 και μας προέτρεπε να την εφαρμόσουμε.

    Από το 1998. Μέχρι το 2004 , δηλ. επί 6 χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ,στις οποίες μετείχε και ο κ. Παπανδρέου, δεν έκαναν το παραμικρό.

    Ήρθε η κυβέρνηση Καραμανλή και το μεν πρώτο το θεσμοθέτησε τον Απρίλιο του 2009, το δε δεύτερο το είχε εφαρμόσει από το 2008.
    Το πέρασε η ΝΔ , το θεσμοθέτησε και από την πλήρη έλλειψη επικοινωνίας ο κόσμος το αγνοεί.

    Αυτό το ξέρουν οι γάτοι ( στην επικοινωνία ) του ΠΑΣΟΚ , και έρχονται σήμερα και το παρουσιάζουν ως καινοτομία που αυτοί θέλουν να εφαρμόσουν.

    Ρίξε μια ματιά ΣΕ ΟΛΑ (εκτός ενός, του Αδέσμευτου)τα ΜΜΕ. Διθυράμβους!
    Κανείς δεν λέει την αλήθεια. Κανείς (από τους Δήθεν ) δημοσιογράφους δεν απαντά : "Μα αυτό υπάρχει ήδη".

    Τα ίδια πολίτη! Κανείς από την ΝΔ δεν αντιδρά στο επικοινωνιακό παιχνίδι τους. Κοιμούνται!!!!!!!!

    Μόνο ο Παυλόπουλος αντέδρασε , αλλά και αυτός με τους ίδιους επικοινωνιακούς ρυθμούς που εφάρμοζε ως υπουργός, και το έργο των κυβερνήσεων Καραμανλή έμεινε μεταξύ αυτών των λίγων που γνωρίζουν , χωρίς να περάσει στον κόσμο.

    Τα ίδια και τα ίδια. Καλά κάνουν λοιπόν και τους δουλεύουν όλους!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Σε ρεπορτάζ του οικονομικού συντάκτη του BBC από την Αθήνα αναπτύσσει τη θεωρία ότι τα ολυμπιακά έργα υπερχρέωσαν τη χώρα μας, που βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα βουνό χρέους". Που είστε πρασινοφρουροί;; Ολοι οι διεθνοί οίκοι θεωρούν ότι ΠΑΣΟΚ υπερχρέωσε την ελληνική οικονομία- ενα παράδειγμα τα νταβατζοολυμπιακά έργα του "καταλληλότερου".. Ναι, η ΝΔ δεν πήρε μέτρα σοκ, και γι' αυτό ευθύνεται, αλλά όχι για το τεράστιο χρέος......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παιδιά τι παραπονείστε για τα ΜΜΕ; Αυτά διοικούνται απ' τους νταβατζήδες μεγαλοεργολάβους και μεγαλοεκδότες του ΠΑΣΟΚ.... Ηδη η κυβέρνηση του ΓΑΠ ακυρώνει τα έργα που είχε προκυρήξει η ΝΔ, ώστε να τα δώσει όλα στους γνωστούς της νταβατζήδες. Τα έργα έχουν σταματήσει παντού (Τέμπη, Πλαταμώνας, Μαλιακός στο εναπομείναν κομμάτι, Πελλοπόνησο) σε όλα τα τμήματα όπου είναι υπεύθυνες εταιρίες άλλες πλην των γνωστών νταβατζήδων του ΠΑΣΟΚ.. Το μεγάλο φαγοπότι ξεκίνησε.....
    Αλήθεια, ποιά βάρδια πρασινοφρουρού θα μου απαντήσει εμένα; Μάλλον η απογευματινή, ε;;;;
    Αντε, κάντε καμμία απίθανη παραπομπή πάλι στις εφημερίδες των γνωστών νταβατζήδων μεγαλοεργολάβων, να μας αποδείξετε τους ισχυρισμούς σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να ειστε καλά μου θυμίζετε την ταινία "Ο Ατσίδας" Ελληνική κωμωδία του 1962, της Φίνος Φιλμς σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη που βασίστηκε στο θεατρικό έργο του Δημήτρη Ψαθά, "Εξοχικόν Κέντρον Ο Έρως". Σ΄αυτή λοιπόν την κωμωδία ο πρωταγωνιστής Ντίνος Ηλιόπουλος είπε την ατάκα " Δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα".
    Ε!! Λοιπόν μπράβo σας είστε μια ωραία ατμόσφαιρα. Τύφλα να έχει ο Ψαθάς και ο Δαλιανίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
    Ο της απογευματινής βάρδιας θα αργήσει λίγο γιατί έχει επεισόδια στα Εξάρχεια.Δεν τα δείχνει η τηλεόραση γιατι δεν έχουν ενδιαφέρον μόνο δύο σοβαρά τραυματίες αστυνομικοί υπάρχουν και....δεν πουλάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΟΙΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΒΡΕ ΣΚΕΠΑΡΝΙΑ!
    ΑΚΟΜΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΩΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΑΙΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ?
    ΠΟΛΙΤΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΜΑ ΕΝΟΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΕΝΑΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΜΙΑ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ....
    ΣΕ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕΣ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
    ΟΥΤΕ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ.
    ΛΥΠΑΜΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κύριο οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ, θέλετε δεν θέλετε, είναι δέκα σκαλοπάτια πάνω από την ΝΔ.
    Πολιτική και επικοινωνία είναι έννοιες αδιαίρετες.Αυτό όχι ότι το αγνοεί , αλλά το έχει υποβαθμίσει η ΝΔ.
    Δεν έχει ψηλά στην ατζέντα της την επικοινωνία, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ και συμφωνώ απόλυτα με τον Πολίτη ότι ο Ραγκούσης είναι αυτός που έθεσε τόσο ψηλά την επικοινωνία και αποδείχθηκε όπως λέει "λύρα εκατό" για τον Παπανδρέου.

    Νόμος απαράβατος! Κάθε πολιτική εμπεριέχει άρρηκτα την επικοινωνία της.
    Στην επικοινωνία υπάρχουν δύο κατηγορίες μηνυμάτων. Τα λεγόμενα μηνύματα, που γράφονται, λέγονται και ακούγονται, και που περιλαμβάνουν επίσης τις εικόνες που βλέπουμε στην τηλεόραση ή στις αφίσες.
    Δίπλα τους υπάρχει και μια δεύτερη κατηγορία μηνυμάτων, τα μη λεγόμενα. Που είναι το άρωμα που βγαίνει, η πνοή που εκπέμπεται μέσα από τα λεγόμενα μηνύματα.

    Το ΠΑΣΟΚ , από την εποχή που ο Παπανδρέου πήρε δίπλα του τον Ραγκούση ,απέδειξε ότι την επικοινωνία την γνωρίζει και την χειρίζεται άριστα.
    Αποτέλεσμα σήμερα(άριστο επικοινωνιακά) ότι έργα της ΝΔ τα περνάει στην κοινή γνώμη ως δικά του.

    Μην ξεχνάμε ότι κατάφερε ένα καραμπινάτο σκάνδαλο δικό του , αυτό της SIEMENS, μέσω επικοινωνιακών τεχνικών να το περάσει πάλι στην κοινή γνώμη , ότι πρόειται για ένα σκάνδαλο πολυκομματικό.
    Σε αντίθεση, πάλι κατάφερε ένα σκάνδαλο μικρό μπροστά σ`αυτό της SIEMENS και πολυκομματικό , αυτό του Βατοπεδίου, να το περάσει με πολύ έξυπνη πολιτική επικοινωνία , ότι ήταν τεράστιο και ότι αφορούσε μόνο την ΝΔ.

    Ας παραδειγματιστούν και τα υπόλοιπα κόμματα τι σημαίνει επικοινωνία!
    Θα μου πει κάποιος "μα αυτό είναι Γκεμπελισμός". Πράγματι! Αυτό είναι ΤΟ ΕΝΑ κομμάτι της επικοινωνίας σήμερα.
    Εάν θέλεις όμως να παλέψεις μ` έναν αντίπαλο θα πρέπει να τον παλέψεις με τα ίδια όπλα.
    Η σφεντόνες καλές είναι για τον Δαυίδ και την εποχή του. Σήμερα βρισκόμαστε στο έτος 2009!!!

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. DOCTOR
    MESA EISAI....
    ΜΕΣΑ ΕΙΣΑΙ....

    AYTO EINAI EPIKOINONIA
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

    GIA NA TO KANEIS OMOS XREIAZESAI NIONIO MYALO EKSYPNADA
    ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΝΙΟΝΙΟ ΜΥΑΛΟ ΕΞΥΠΝΑΔΑ

    KAI O NOON NOEITO
    ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Στην ΝΔ η τακτική αυτή που χρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να φαντάζει, στην παρούσα φάση της ψηφιακής εξέλιξης της χώρας, πολύ απομακρυσμένη μέθοδος ή ακόμα και γραφική για μια παλαιοκομματική κοινωνία που την έλεγχε ο κομματάρχης.
    Ελπίζω τώρα μετά τα μηνύματα της βάσης , την εκλογή Σαμαρά και τον παραμερισμό των κομματαρχών, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να αναθεωρήσει πολλές από τις απόψεις του , περί πολιτικής επικοινωνίας.
    Στην αντίθετη περίπτωση το ΠΑΣΟΚ θα υπάρχει στην κυβέρνηση για πολλά χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Παιδιά εδώ τίθεται το εξής ερώτημα . Τι είναι προτιμότερο? Η επικοινωνία της πολιτικής ή η επικοινωνιακή πολιτική?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προς 3.19μμ
    Φίλε αυτά τα δύο νομίζω ότι είναι το ίδιο.Δεν πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα. Δεν είναι άλλο πράγμα η πολιτική και άλλο πράγμα η επικοινωνία!
    Αυτή η διαίρεση είναι στην ουσία τεχνητή. Δεν υφίσταται.

    Η πολιτική προϋποθέτει την επικοινωνία. Όπως είπε πιο πάνω και κάποιος άλλος φίλος, αυτά τα δύο είναι άρρηκτα δεμένα μεταξύ τους.Αλλιώς δεν νοείται. Το πολιτικό μήνυμα, ο πολιτικός λόγος δηλαδή, δεν έχει καμία έννοια αν δεν "μεταβιβάζεται".
    Οι πολιτικές ιδέες υπάρχουν μόνον όταν επικοινωνούν με τους πολίτες. Όταν παράγονται και δεν διοχετεύονται αυτομάτως, καθίστανται ανεπαρκείς και ενδεχομένως άχρηστες. Στην ουσία δηλαδή, δεν παράγεται πολιτική.

    Τώρα εάν εννοείς αυτό που είπε ο doctor περί ποιου όπλου θα διαλέξεις από την επικοινωνία για την πολιτική αντιπαράθεση, αυτό νομίζω ότι θα πρέπει να είναι η καθαρή πολιτική επικοινωνία και όχι ο πολιτικός γκεμπελισμός.
    Νομίζω ότι εάν μπορέσει κάποιος να αναδείξει με πειστικό τρόπο στους πολίτες, το είδος του όπλου (καθαρά παραπλανητικό όπως είναι ο γκεμπελισμός) που χρησιμοποιεί ο πολιτικός του αντίπαλος τότε το κέρδος του θα είναι διπλό.
    Αυτό βέβαια απαιτεί συνεχή και καλά σχεδιασμένη επικοινωνία με επίκεντρο την εποικοδομητική πληροφόρηση του πολίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συμφωνώ απόλυτα με τον Άγγελο. Συμφωνώ και εν μέρει με τον doctor , διαφωνώ όμως με το είδος του επικοινωνιακού όπλου που θεωρεί κατάλληλο.
    Το Γιατί, θα προσπαθήσω να το εξηγήσω όσο μπορώ καλύτερα.

    Όλοι μας σ’ αυτόν εδώ τον χώρο ( οι εξαιρέσεις νομίζω ότι επιβεβαιώνουν απλώς τον κανόνα) αντιλαμβανόμαστε την πολιτική ως ένα σύστημα παραγωγής ιδεών.
    Οπωσδήποτε και ως ένα σύστημα διαχείρισης προβλημάτων και σίγουρα σύμφωνα με τους κανόνες της δημοκρατίας ως ένα σύστημα λειτουργίας της "κοινωνίας των πολιτών".

    Κάτω από αυτή την έννοια μιλάμε για πολιτική των μαζών ( όσο και εάν αυτό ακούγεται πιθανώς ενοχλητικό).Χρησιμοποιώ την λέξη "μάζα" μόνο και μόνο για να καταδείξω το εύρος στο οποίο θα πρέπει να απευθυνθεί ένα πολιτικό μήνυμα για να έχει την κατάλληλη αποτελεσματικότητα.
    Όπως αντιλαμβανόμαστε δεν υπάρχουν πολιτικές και παραγωγοί πολιτικής που δεν τους απασχολεί η ευρύτητα του ακροατηρίου τους και που δε θέλουν να την αυξήσουν.

    Όμως υπάρχει μια πολύ σημαντική παράμετρος. Όταν το μήνυμα αποστέλλεται σε συγκεκριμένο ακροατήριο πολιτών τότε ορίζεται ασφαλώς και σε συγκεκριμένες επίσης ομάδες της "μάζας".Αυτό ισχύει για μη πολυσυλλεκτικούς πολιτικούς σχηματισμούς. Το ΠΑΣΟΚ -θεωρώ- ότι είναι ένα τέτοιο κόμμα , όπως επίσης και το ΛΑΟΣ και το ΚΚΕ (για διαφορετικούς λόγους και με διαφορετικό εύρος το καθένα).
    Όταν όμως το μήνυμα προέρχεται από ένα κόμμα πολυσυλλεκτικό (όπως είναι η ΝΔ όπου περιλαμβάνει συντηρητικούς και κεντρώους) τότε αυτό το επικοινωνιακό όπλο που αναφέρει ο doctor δεν μπορεί να απευθύνεται σε όλη τη "μάζας" σου.

    Άρα αντί να κερδίσεις ...χάνεις , καθότι δεν γίνεται δεκτό από ένα μέρος του πολυσυλλεκτικού εύρους (Το ξαναλέω για να μην παρεξηγηθώ. Το "μάζα" το χρησιμοποίησα μόνο για να καταδείξω το εύρος και δεν υπονοώ τους πολίτες ως μία άμορφη ή υπό διαμόρφωση μάζα).

    Κωνσταντίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΑΠΟ Κ.Π.
    Οι φίλοι Κωνσταντίνος, Άγγελος και Doctor, αλληλοσυμπληρώνονται με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό επίπεδο ανταλλαγής απόψεων και όχι οι ύβρεις και λοιδορίες όπως όρισμένοι συνηθίζουν, λόγω ένδειας επιχειρημάτων, είναι το επιθυμητό.
    Φάινεται πως οι πιο πανω φίλοι γνωρίζουν το αντικέιμενο "επικοινωνία" και οι απόψεις τους είναι σεβαστές.
    Εγώ επειδή δεν έχω εντρυφήσει στο θέμα αυτό θέτω απλώς το ερώτημα: Η ηθική;
    Αν ο βέβαια ο σκοπός αγιάζει τα μέσα τότε καλώς/κακώς, η ηθική δεν έχει θέση.
    Αν η επικοινωνία είναι όπλο τότε πράγματι το ΠΑΣΟΚ έχει την υπεροπλία. Είναι όμως πάντοτε το όπλο "νόμιμο"; Μήπως περιέχει απαγορευμένα υλικά;(πχ συκοφαντία, ψεύδη, σφετερισμούς).
    Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι εδώ ο "πόλεμος" δεν γίνεται αντιληπτός σαν τέτοιος από τον "άμαχο" πληθυσμό καθώς δέχεται τις "επικοινωνιακές βολές" σα ευχάριστη νάρκωση (μέθη) έτσι όπως εκπορέυεται από τις φίλιες δυνάμεις - τα ΜΜΕ - .
    Οι επιτυχημένες επικοινωνιακές πολιτικές που όμως δεν έχουν βάση αλήθινής πολιτικής γρήγορα μεταρέπονται σε μπούμεραγκ και η ζημιά είναι μη αναστρέψιμη.
    Βέβαια η ΝΔ απεδείχθη ότι δεν είχε ίχνος ικανότητας προβολής των πεπραγμένων της, οπότε έυκολα οι ύαινες αρπάζουν ορφανά... "έργα" .
    Πάντως όσο η επικοινωνία είναι τρόπος διακυβέρνησης είναι τότε έιναι μόνο προπαγάνδα (βλ. Γκαίμπελς, Σταλιν)
    Κ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο Πακη μου ειχε πει προσωπικα(οποιος θελει το πιστευει) οτι ειναι αδυνατο να περασουν οι οποιες πρωτοβουλιες της κυβερνησεις στον κοσμο μεσω των ΜΜΕ.Ειναι γνωστο τοις πασι αλλωστε οτι την χωρα την οδηγουν οι κατεχοντες τα ΜΜΕ. Αγιοποιησεις στο Πασοκ, δαιμονοποιησεις στην ΝΔ....αλα καρτ δηλαδη...και μετα αναρωτιωμαστε γιατι παμε κατα διαολου....αφου τρωμε οτι μας σερβιρουνε και λεμε και ευχαριστω και πληρωνουμε απο πανω....Στην Ελλαδα ολοι μιλανε για ολα σαν ξερολες αλλα απο ουσια τιποτα...ολα ειναι του φαινεσθαι...ζω τους τελευταιους 6 μηνες στο εξωτερικο και εχω βρει την ισορροπια μου και την υγεια μου...η Ελλαδα χωρις υπερβολη θελει επανασταση...χρειαζεται μια παρεα 20 ατομων που θα συνενοουνται μεταξυ τους με κλειστα ματια(κατι που δεν ειχε ποτε στην ιστορια της) και θα πουν απο την προεκλογικη περιοδο ολα τα μεγαλα θεματα και θα δεσμευτουν σε ριζικες ανατροπες και λυσεις...επισης εγω θα ελεγα οτι αμα δεν μου δωσετε 60% θα παραιτηθω την επομενη στιγμη..ή θα κυβερνησω ελευθερα και δυναμικα ή αλλιως παω σπιτι μου...αλλα ποιος λαος θα το δεχοταν αυτο? το μισο μυαλο να ειχε δεν θα φταναμε εδω που φτασαμε...ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ: ελληνα! Φτηνε το εαυτο σου απο το πρωι ως το βραδυ!!!ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προς Κ.Π
    Προσδιόρισέ μου την έννοια ηθική , όπως εσύ την αντιλαμβάνεσαι.
    Το λέω γιατί αυτό το θέμα έχει αναλυθεί από χιλιάδες στοχαστές, φιλοσόφους, διδασκάλους και πνευματικούς ανθρώπους , χωρίς όλοι αυτοί να έχουν καταλήξει στον πλήρη ορισμό της.
    Τι θέλω να πω. Βάζοντας φιλοσοφικές έννοιες στην πολιτική επικοινωνία , αυτή τείνει να ξεφύγει από τις ράγες της και να καταλήξει ουτοπία.
    Κάθε εποχή έχει την δική της άποψη περί ηθικής.
    Όχι κατ` ανάγκη μεταξύ εύρους πολλών γενεών, αλλά ακόμα και μέσα στην ίδια την γενιά.
    Διαφορετική άποψη περί ηθικής έχει ένας σημερινός νέος και πολύ πιθανών διαφορετική άποψη έχει ο πατέρας του.
    Γι` αυτό λοιπόν είναι ακατόρθωτο μέσα στην έννοια της επικοινωνίας να βάλουμε παράμετρο την έννοια της ηθικής. Απλά δεν είναι με σαφή τρόπο προσδιορισμένη.
    Την ίδια αντιμετώπιση έχει κάθε παράμετρος που δεν μπορεί να προσδιοριστεί.
    Δηλαδή ότι δεν μπορούμε να την ενσωματώσουμε στις υπόλοιπες.

    Μηνάς Καλτσίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Είναι πρωτοφανές το θράσος που έχουν οι ΠΑΣΟΚΟΙ ...αλλά είναι αυτό το θράσος που τους κάνει κυβέρνηση... κοροϊδεύοντας τον λαό κάνοντας το άσπρο μαύρο...
    Επαναλαμβάνω:
    1. Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι το χρέος της χώρας το 1981 ήταν στο 21% του ΑΕΠ;
    2.Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι το χρέος της χώρας το 1989 ήταν στο 110% του ΑΕΠ;
    3.Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι το χρέος της χώρας το 1193 ήταν στο 102% του ΑΕΠ;
    4.Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι το χρέος της χώρας ήταν στο 107% του ΑΕΠ το 2004; ή αν θέλετε ήταν στο 104 , 105, πόσο θέλετε να πούμε; ΧΩΡΊΣ ΝΑ ΥΠΉΡΧΕ ΚΑΜΊΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΚΡΊΣΗ...
    5.Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι από το Σεπτέμβριο του 2008 ΈΧΟΥΜΕ ΣΕ ΕΞΈΛΙΞΗ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΗ ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΚΡΊΣΗ ΤΟΥ ΑΙΏΝΑ; (ο ΓΑΠ την μνημονεύει τώρα τελευταία..γιατί δεν την μνημόνευε πριν από της 4 Οκτωβρίου;)
    6. Είναι ή δεν είναι αλήθεια...ότι τα τέλη κυκλοφορίας θα τα πληρώσουμε φέτος τον Ιανουάριο; γιατί;
    Και τέλος μην μιλάτε για ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΎΣ... ΈΛΕΟΣ... ΕΣΕΊΣ ΠΟΥ ΠΡΟΠΛΗΡΏΣΑΤΕ ΤΟ 80% ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΊΩΝ ΠΟΥ ΓΈΡΝΟΥΝ... ΠΡΟΠΛΗΡΏΣΑΤΕ ΤΟ 80% ΤΟ 2003...ΓΙΑ ΝΑ ΠΆΡΟΥΝ ΤΙΣ ΜΊΖΕΣ ΤΑ ΛΑΜΌΓΙΑ ΣΑΣ ΆΚΗΣ ΚΑΙ ΣΊΑ...
    Γι αυτό μην προκαλείτε ... έχω και πολλά άλλα για να σας στολίσω...

    http://apolitik.pblogs.gr/2009/12/apisteftoi-ypokrites.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Φίλε Μηνά,
    Το ερώτημά σου αρκετά δύσκολο να απαντηθεί έτσι. Έχεις δίκιο είναι μια απολύτως σχετική έννοια.
    Εγώ βέβαια χρησιμοποίησα την λέξη "ηθική" στο σχόλιό μου με την έννοια ίσως του "ευ αγωνιζεσθαι".
    Είναι σωστό ότι κάθε εποχή έχει την δική ηθική και ότι η χρήση και υιοθέτηση φιλοσοφικών όρων στην πολιτική είναι ανεδαφική.
    Ξέρω ότι δεν απάντησα στο ερώτημά σου αλλά σε ευχαριστώ για τις απόψεις σου ελπίζοντας πάντοτε να υπάρχει αυτό υψηλό επίπεδο στον χώρο αυτό.
    Ευχαριστώ
    Κ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Doctor, πραγματικά υποκλίνομαι. Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο.
    Ας φέρω και ένα χειροπιαστό παράδειγμα. Στην Ιπποκράτους υπάρχουν (μάλλον πληρωμένοι) δήθεν ανώνυμοι- ψευδοεπώνυμοι, που έχουν δουλειά να μπαίνουν στα δεξιά μπλογκ, να απαντούν πρώτοι, ΄και γενικώς να δημιουργούν κλίμα. Στη ΝΔ ούτε που θα το σκέφτηκαν. Και όταν τολμάει κάποιος δεξιός να μπει σε πράσινοι μπλογκ, πέφτουν οι γνωστές απανωτές διαγραφές των μυνημάτων.
    Αρα εγώ τι κάνω ως υπεύθυνος της ΝΔ; Κάνω ακριβώς το ίδιο. Και το κάνω όχι γιατί το επικροτώ ή γιατί είναι ηθικό, αλλά για να καταδείξω τις μεθόδους του αντιπάλου και να τον πολεμήσω. Αλλιώς ο άλλος θα μου πετάει πυρηνικές βόμβες, και εγώ θα απαντάω με σφενδόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. "Μην ξεχνάμε ότι κατάφερε ένα καραμπινάτο σκάνδαλο δικό του , αυτό της SIEMENS, μέσω επικοινωνιακών τεχνικών να το περάσει πάλι στην κοινή γνώμη , ότι πρόειται για ένα σκάνδαλο πολυκομματικό.
    Σε αντίθεση, πάλι κατάφερε ένα σκάνδαλο μικρό μπροστά σ`αυτό της SIEMENS και πολυκομματικό , αυτό του Βατοπεδίου, να το περάσει με πολύ έξυπνη πολιτική επικοινωνία , ότι ήταν τεράστιο και ότι αφορούσε μόνο την ΝΔ".
    Προτείνω να ψηφίσουμε αυτό να είναι αύριο το θέμα του πολίτη, αυτό το απόσπασμα απ' τον doctor. Το απίθανο δηλαδή ,ένα τεράστιο σκάνδαλο, αυτό της ΜΙΖΕΝΣ, με εμπλεκόμενο όλο το ΠΑΣΟΚ, με χασούρα για το ελληνικό δημόσιο πολλών δισ ευρώ,να σκορπάται, και ένα διακομμοτικό σκάνδαλο του Βατοπεδίου, με ασήμαντες οικονομικές συνέπειες για το δημόσιο (μην ξεχνάμε ότι η όλη ζημιά του ελληνικού δημοσίου ήταν ότι έχασε 4-5 δημόσια κτήματα, αυτά δηλαδή που έτσι και αλλιώς τα έχει χωρίς να τα αξιοποιεί) να το χρεώνεται ως βαρύτατο σκάνδαλο και να ζητάει συγγνώμη ο Καραμανλής.
    Πρασινοφορουροί, ο Σημίτης και ο ΓΑΠ θα ζητήσουν ποτέ συγγνώμη για το χρηματιστήριο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ψηφίζω πρασινοφρουρό της ημέρας αυτόν της απογευματινής βάρδιας. Είπε τη γνώμη του στις 2:20, μόλις 20 λεπτά αφότου ανέλαβε καθήκοντα.
    Βέβαια το χθεσινό του 6:01 δεν το έφτασε. Μάλλον αυτός, μετά τις υπηρεσίες του που θερμώς προσέφερε, ήδη θα διορίσθηκε κάπου........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πολύ κοντή μνήμη έχει το ΠΑΣΟΚ. Ξεχνάει ότι παρέλαβε έλλειμμα 2 εκατομμυρίων ευρώ το 1981 απο τη Ν.Δ. και το παρέδωσε στη Ν.Δ. το 2004 200 εκατομμύρια ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων πάνε για να πληρώσουμε τα σπασμένα της 20ετίας τους. Όσο για το 6% που έγινε 12% ευθύνεται το ΠΑΣΟΚ που έσοδα του 2009 θα εισπραχτούν το 2010. Και ξέρετε γιατί το έκανε αυτό. Για να φανεί ότι δήθεν για την καλυτέρευση της οικονομίας ευθύνονται αυτοί ενώ η αλήθεια είναι άλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Επειδή τις τελευταίες μέρες κάποιοι οικονομισάριοι της προηγούμενης κατάστασης, ίσως και της προ προηγούμενης, θεωρούν ότι όποιος εκφράζει αντιρρήσεις και ενστάσεις για τα γραφόμενα σ' αυτό το μπλογκ τα παίρνει απ' την Ιπποκράτους, είναι φυσικό να το θεωρούν, όπως λένε, στέγη των απελπισμένων δεξιών που βρίσκουν παρηγοριά και δεν θέλουν κανένας να έχει άλλη γνώμη και να τους χαλάει τη διάθεση! Τότε παιδιά βρείτε τη με τον εαυτό σας! Φαντάσου να ψηφίζαμε και ΠΑΣΟΚ. θα μας απαγορεύατε την έκφραση της άποψής μας! Δηλαδή πας μη δικός μας εχθρός! Κακόμοιρη Ελλάδα κοίτα ποιοί καπηλεύονται την ιστορία σου για να εκτονώσουν το μίσος τους στους συμπατριώτες τους! Όχι βέβαια για το καλό σου, αλλά γιατί έχασαν την κουτάλα! Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει δεξιά, ΠΑΣΟΚ και αριστερά, υπάρχει μια νέα κυβέρνηση που ελπίζουμε να πετύχει για το καλό όλων μας. Και αν αποτύχει, κάτι που πολλοί από εσάς σίγουρα εύχεσθε, θα τα πληρώσουμε όλοι και κυρίως τα παιδιά μας! Εκτός αν την μόνη αλήθεια και τη μόνη εντιμότητα την κατέχετε εσείς και όλοι οι άλλοι είναι μειάσματα! Τώρα για το άρθρο. Ένα σωστό μέτρο που δεν είχε προλάβει να υλοποιηθεί, συνεχίστηκε και υλοποιείται! Πού είναι το λάθος;
    ΥΓ. Δέστε το λεξικό να μάθετε πως λέγεται αυτός που τη βρίσκει με τον εαυτό του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμε των 10:57 το πρόβλημα είναι ότι το σωστό μέτρο της ΝΔ, όταν ψηφίσθηκε, τουμπεκί ψιλοκομμένο τα πράσινα ΜΜΕ (=μεγαλοκεδότες+μεγολεργολάβοι). Το πρόβλημα είναι ότι το ίδιο μέτρο το εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ ως δικό του, και τα δικά σου ελεγχόμενα ΜΜΕ παραμυθιάζουν τον κόσμο ότι έκανε την σούπερ πρωτοβουλία το ΠΑΣΟΚ, αποκρύπτοντας ότι επί 8 χρόνια δεν το εισήγαγε η εκσυχρονιστάρα πρωθυπουργάρα ως όφειλε, αλλά το εισήγαγε ο "άχρηστος" Καραμανλής....
    Το πρόβλημα είναι ότι οι απόψεις της ΝΔ είναι αποκλεισμένες απ' όλα τα ΜΜΕ, απ' όλα τα νταβατζοκάναλα, απ'΄όλους γενικά...
    Ουσιαστικά αν δεν υπήρχαν κάποια μπλογκ, οι οπαδοί της ΝΔ θα αισθάνονταν σαν εξωγήινοι...
    Κατάλαβες τώρα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Θα απαντήσω στον συνομιλητή μέσω μπλογκ,10.01, με ένα δημοσίευμα της έγκυρης Καθημερινής της 01-07-2009:
    "Στα 369,1 δισ. εκτινάχθηκε το εξωτερικό χρέος της χώρας
    Η Ελλάδα χρωστάει ενάμισι ΑΕΠ – Διπλασιάστηκε μέσα σε 5 χρόνια

    Προβληματισμό προκαλεί στο οικονομικό επιτελείο η εκτίναξη του εξωτερικού χρέους (συνολικά του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα) στα 369,1 δισ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2009 από 185,95 δισ. ευρώ που ήταν το 2004. Το ποσό αντιστοιχεί στο 152% του φετινού αναμενόμενου ΑΕΠ και καταδεικνύει τις διαρθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας, τη χαμηλή ανταγωνιστικότητά της και την έκθεσή της στις διεθνείς χρηματαγορές και τα προβλήματά τους. Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνει ότι η ανάπτυξή της τροφοδοτήθηκε με δανεικά τα τελευταία χρόνια και ότι το συγκεκριμένο μοντέλο θα πρέπει να αλλάξει, αφού, πρώτον, δεν αντέχει άλλο να στηρίζει την ανάπτυξη και, δεύτερον, η συνέχισή του εγκυμονεί ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους για το μέλλον της οικονομίας." Κάθε δύσπιστος μπορεί να μπει στο αρχείο της εφημερίδας και να δει το σχετικό άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Προς τον φίλο 11.07μμ

    Φίλε μου κάποιες παρατηρήσεις.(θα κόψω αναγκαστικά το σχόλιο σε δύο, A και B, γιατί δεν το δέχεται το blogger)
    Α) Η εγκυρότητα της Καθημερινής έχει χαθεί προ πολλού και με πολλά μη ανταποκρινόμενα στην αλήθεια άρθρα. Ο Αλαφούζος και ο Παπαχελάς είναι γνωστό σε όλους ότι αυτή την εφημερίδα από την πιο έγκυρη (κάποτε) την έχουν υποβαθμίσει εντελώς .

    Άλλωστε μόνο το άρθρο που παραθέτεις αποδεικνύει τα λεγόμενα μου.
    Μπερδεύει θελημένα το δημόσιο χρέος με το αυτό του ιδιωτικού.
    Η για πεπόνια θα μιλάμε ή για καρπούζια. Και για τα δύο μαζί είναι αδύνατον.

    Απλά το κάνει για να φουσκώσει τα νούμερα στα μάτια «αγαθών» αναγνωστών που δεν «σκαμπάζουν» και πολλά από οικονομία.
    Έτσι εσύ παρασύρεσαι και παραθέτεις άρθρο που αφορά κάτι διαφορετικό από αυτό (δημόσιο χρέος) που είχε σχολιάσει κάποιος άλλος.
    Δηλαδή παίρνουμε τον κλασικό δρόμο « άρες μάρες κουκουνάρες». (Με το συμπάθιο)
    Συνεχίζεται.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Β) Τώρα για το δημόσιο χρέος. Το 2004 βρήκε τη χώρα μας με συσσωρευμένα προβλήματα στο Κράτος και τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, στην Οικονομία και την αναπτυξιακή διαδικασία.

    Το δημόσιο χρέος άγγιζε το σύνολο του ΑΕΠ και το έλλειμμα ήταν υπερδιπλάσιο του ανώτατου ορίου της ΟΝΕ.
    Η Κυβέρνηση της ΝΔ ανέστρεψε τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό, μειώνοντας όχι μόνο το έλλειμμα, αλλά και το δημόσιο χρέος, από το 99% του ΑΕΠ το 2004, στο 94% του ΑΕΠ το 2008, χάρη στη συνεπή εφαρμογή της μεταρρυθμιστικής της πολιτικής για την ενίσχυση της ανάπτυξης της οικονομίας και τον περιορισμό της σπατάλης στο δημόσιο τομέα.

    Βεβαίως, το δημόσιο χρέος αποτελεί, λόγω του ύψους του, το σημαντικότερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας.
    Και το ύψος αυτό σε απόλυτα μεγέθη δεν θα περιορίζεται όσο θα υπάρχουν ελλειμματικοί προϋπολογισμοί, αφού κάλυψη ελλειμμάτων σημαίνει πρόσθετος δανεισμός.

    Έτσι με το που ήρθε η διεθνής κρίση και κατ` επέκταση και το έλλειμμα στον προϋπολογισμό ( όλες οι χώρες είχαν ελλειμματικούς προϋπολογισμούς) αυτά τα μεγέθη του δανεισμού αυξήθηκαν και για το 2009 θα είναι 125,3% του ΑΕΠ.

    Εδώ να σε πληροφορήσω ότι λόγω της οικονομικής κρίσης παρόμοιες και πολύ μεγαλύτερες αυξήσεις του δημοσίου τους χρέος είχαν ΟΛΕΣ οι χώρες.
    Χαρακτηριστικά σου λέω ότι το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ έχει, σχεδόν, διπλασιαστεί μέσα σε μια διετία

    Το δημόσιο χρέος είναι η «αχίλλειος πτέρνα» της ελληνικής οικονομίας, που περιορίζει πολύ τα περιθώρια άσκησης της δημοσιονομικής πολιτικής και αυξάνει το κόστος δανεισμού. Είναι το βαρύ φορτίο που μας κληροδότησαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η αλήθεια.

    Καλό βράδυ !
    Κυριάκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Προς τον 10.57
    Γράφεις , γράφεις αλλά επί της ουσίας, δηλαδή για το άρθρο περιορίζεσαι σε 15-16 λέξεις μόνο. Γράφεις (επί της ουσίας πάντα): "Ένα σωστό μέτρο που δεν είχε προλάβει να υλοποιηθεί, συνεχίστηκε και υλοποιείται! Πού είναι το λάθος;"

    Μόνο που το άρθρο, αλλά και η δήλωση Παυλόπουλου, αλλά και το site του υπουργείου εσωτερικών με τις σχετικές αποφάσεις , καταδεικνύουν ότι ήδη εφαρμόζεται εδώ και ένα χρόνο (το ένα) και εδώ και 7 μήνες το άλλο.....!!!!!!!!!!!

    ΥΓ. Δες τώρα εσύ το λεξικό για να μάθεις πως λέγεται αυτός που τη βρίσκει με τον εαυτό του!
    (Πολίτη συγνώμη αλλά αφού άφησες το ΥΓ του να περάσει , έχω και εγώ το δικαίωμα να του το επιστρέψω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Τα ίδια παντελάκη μου τα ίδια παντελή μου. Τι είχα Γιάννη τι είχα πάντα. Αντί να παρουσιάζουν πράγματα και αποφάσεις της Ν.Δ. για δικά τους καλά θα κάνουν να βάλουν το μυαλό τους να δουλέψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή