Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Αθρόες προσλήψεις συμβασιούχων στα... μουλωχτά!


Αθρόες προσλήψεις εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (8 μήνες) σημειώνονται στο Δημόσιο και σε Οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με τον πιο αθόρυβο τρόπο όπως καταγγέλλει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Το Παρόν».

Οι νεοπροσληφθέντες αντικαθιστούν είτε συμβασιούχους των οποίων οι συμβάσεις δεν ανανεώθηκαν ύστερα από χρόνια, είτε εργαζομένους με προγράμματα Stage, που κι αυτοί βρέθηκαν στον δρόμο μετά τη σχετική κυβερνητική απόφαση.

Ο ακριβής αριθμός των νεοπροσληφθέντων δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί, καθώς οι προσλήψεις αυτές δεν έγιναν μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, το οποίο καλείται στις περιπτώσεις αυτές να πιστοποιήσει απλώς ότι οι νέοι συμβασιούχοι πληρούν τα κριτήρια για το έργο το οποίο επελέγησαν να διεκπεραιώσουν.

Πρόκειται για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών που κάλυπταν οι προκάτοχοί τους, μετά την απόλυση των οποίων εμφανίστηκαν λειτουργικά προβλήματα στις υπηρεσίες όπου υπηρετούσαν.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα τόσο τον αριθμό των νεοπροσληφθέντων όσο και τις υπηρεσίες στις οποίες προσλήφθηκαν.

Οφείλει μάλιστα να κάνει και ένα βήμα επιπλέον: Να υπάρξει δυνατότητα να ελεγχθεί η πιστοποίηση των κριτηρίων από το ΑΣΕΠ, γιατί πληθαίνουν οι καταγγελίες πως η διαδικασία αυτή «δεν έχει τηρηθεί, τουλάχιστον στο σύνολο των περιπτώσεων των νέων συμβασιούχων».

Η όποια σιωπή για το ζήτημα αυτό, απλώς θα επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς και τις υποψίες πως ο ανάλγητος τρόπος με τον οποίον 140.000 νέοι άνθρωποι θα βρεθούν στον δρόμο στο τέλος του 2009, δεν είχε καμία σχέση ούτε με την ισονομία, ούτε με την αξιοκρατία, αλλά μόνο με την ικανοποίηση των νέων πελατειακών σχέσεων που δημιουργήθηκαν με την αλλαγή φρουράς (κόμματος) στη διακυβέρνηση της χώρας.

Την ίδια στιγμή μάλιστα που διαπράττεται το νέο colpo grosso από το ΠαΣοΚ, οι ίδιοι άνθρωποι επιδίδονται σε ...ηθικοπλαστικά καλλιστεία. Ο κ. Γ. Παπανδρέου θα καλέσει , λέει, σε σύσκεψη τους πολιτικούς αρχηγούς υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ...διαφάνεια (sic!).

toparon

29 σχόλια:

  1. Όλοι όσοι με καλή πίστη και λογική σκέφτονται τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας πρέπει να συμφωνήσουν στο εξής. Ο μόνος λόγος που οι πολίτες ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ ήταν για να φύγει η ΝΔ. Η ΝΔ πρέπει να διαλυθεί. Ο Σαμαράς δεν έχει καμία σχέση με το κέντρο. Είναι δεξιός. Πρέπει να διαλυθεί και το ΠΑΣΟΚ όμως. Γιατί κατέντησε και αυτό δεξιό και έχει ακέραια ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση. Τέλος στην οικογενειοκρατία. Τέλος στα δύο αστικά κόμματα της παρακμής. όταν έφυγε ο βασιλιάς άλλαξε το όνομα του πολιτεύματος κι όχι η ουσία του. Η μισή ΝΔ να ενωθεί με το δεξιό ΠΑΣΟΚ Ντόρας και Γιώργου και το Αριστερό ΠΑΣΟΚ με την Αριστερά. Ο,τιδήποτε άλλο θα είναι παράταση της παρακμής. Το μόνο που με παρηγορεί είναι το άσχημο τέλος του Παπανδρέου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. POLITI GIATI GRAFEIS ANWNIMA FOVASE???TI EISAI GUNAIKOULA MIPWS??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Ανώνυμο 5:36

    Στο internet "ανώνυμος" ΔΕΝ σημαίνει και "άγνωστος"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑΤΙ ΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΨΕ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΩΞΙΜΟ ΤΟΣΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ;;;;;;;;;;;;;
    ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ 5,5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝΕ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΨΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΟΥΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2009.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν διορίζεται κάποιος από το ΠΑΣΟΚ είναι δημοκρατική πράξη ενάντια στην επάρατο δεξιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα είνια "αριστοι" μωρέ σαν τους γενικούς γραμματείς γι αυτό τους προσλαμβάνουν "αξιοκρατικά" με την πασοκική ερμηνεία της λέξης φυσικά
    Ελπίδα Δημητριάδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάλα όταν ξανάρθει η ΝΔ στα πράγματα θα τους μονιμοποιήσει κι αυτούς. Πάντα θα υπάρχει ένας Παυλόπουλος σε αυτή τη παράταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ανώνυμε 03:13, αφού "κατέντησε" και την γλώσσα έτσι, ξέρεις να μου πεις ποια είναι η διαφορά του λεγόμενου Κέντρου με τη λεγόμενη Δεξιά; Επειδή είμαι σίγουρος ότι αγνοείς και την φρασεολογία Σαμαρά, και τις ιδέες του, και ότι στην ΠΟΛ.ΑΝ. είχε τον Αντρέα Λεντάκη. Κι επειδή Κέντρο επί της ουσίας έπαψε να υπάρχει μεταπολιτευτικά, μήπως θέλεις να θυμιθείς πως ήταν το Κέντρο επί Γεωργίου Παπανδρέου; Γιατί, αν δεν το ξέρεις, να σου θυμίσω εγώ ότι το Κέντρο ελάχιστες ουσιαστικές διαφορές με την Δεξιά είχε. Τα ξερονήσια Κεντρώες κυβερνήσεις τα ίδρυσαν, το "Βασιλικό" Σύνταγμα του 1952 με κυβέρνηση Κέντρου έγινε, όπως και η εκτέλεση Μπελογιάννη. Αεροσκάφος στην βασιλική οικογένεια η κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου αγόρασε. Η διαφορά λοιπόν του Κέντρου ήταν ο λαϊκισμός του Γέρου. Είναι αυτό που λένε οι παλιοί κομμουνιστές: "δεν ανησυχούμε για τη Δεξιά, γιατί την ξέρουμε, γνωρίζουμε τι μας περιμένει. Από τους άλλους φοβόμαστε γιατί άλλα λένε κι άλλα κάνουν.."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παιδία το άρθρο είναι τρισάθλιο..Όχι γιατί είναι του άθλιου κοματόσκυλου(παντός καιρού) Κουρή(ο οποίος έχει φάει καλά κ με τα 2 κόμματα) αλλά κυρίως γιατί είναι ανακριβές κ ψευδέστατο!!
    Ως γνωστόν 8μηνες γίνονται μόνο μέσω ΑΣΕΠ οι οποίες δημοσιεύονται κ στον ιστότοπο του ΑΣΕΠ.Προφανώς κάποιου άλλου είδους "εκδουλεύσεις" έχουν γίνει(αν έχουν γίνει) και γαυγίζει ο μέγας πατριδοκάπηλος κ αρικινδυνολόγος.
    Φυσικά όλη η "φασαρία" γίνεται μέχρι να αρχίσουν οι κρατικές διαφημίσεις να ρέουν άφθονα προς την φυλλάδα..έπειτα όλα μέλι γάλα..

    Υ.Γ1:Φτάνει πια με την σπέκουλα για τους συμβασιούχους κ τα κωλο stage κτλ.Κατεβαίνουν κ στους δρόμους συρόμενοι από γνωστούς πολιτικούς κ δημοσιοκάφρους κ απαιτούν οι συνάδελφοι να γίνουν όλοι μόνιμοι,έτσι απλά!!Λές κ παραπλανήθηκε κανένας κ δεν ήξερε τι υπόγραφε!!Οι υπόλοιποι Έλληνες δηλαδή τι είναι;Έγινε το κάθε λογής χαϊβάνι ειδικός επί του θέματος.
    Επιτέλους,διαγωνισμοί επί ίσης όροι για όλους τους Έλληνες.

    Υ.Γ2:Άνεργος συμβασιούχος του δημοσίου εδώ κ 14 μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Προς 1.21μμ
    Μάλλον έχεις μπερδέψει πολλά πράγματα φίλε...ανώνυμε.

    Το Παρόν δεν έχει καμιά σχέση με την Αυριανή.
    Άλλος ο ένας Κουρής και άλλος ο Μάκης Κουρής.

    Βέβαια έχω και μια απορία. Γράφεις ότι είσαι άνεργος συμβασιούχος του δημοσίου εδώ και 14 μήνες.
    Αλλά το σχόλιο σου άλλα ...δείχνει!Εάν ήσουν άνεργος συμβασιούχος θα έπρεπε να αρχίσεις να ψάχνεις το θέμα και όχι να αρχίζεις με το ...."Παιδιά το άρθρο είναι τρισάθλιο"..
    Να μπολντάρεις λέξεις κατά των παιδιών με τα stage και να τους επιτίθεστε .

    Λοιπόν ανώνυμε ..."Άνεργε συμβασιούχε" μάλλον είσαι ένα από τα δύο.
    Α) Είσαι από τους συμβασιούχους που τοποθετεί το ΠΑΣΟΚ στα μουλοχτά και φοβάσαι μην αρχίσει το θέμα και έρχεται στο φως της δημοσιότητας και χάσεις την κομματοστρωμένη δουλίτσα σου

    Β) Είσαι από τα γνωστά παπαγαλάκια της Ιπποκράτους που οργανωμένα προσπαθούν να κάνουν προπαγάνδα .
    Ένα από τα δύο! Τίποτα άλλο!

    Δεν υπάρχει περίπτωση αγαπητέ μου εσύ να είσαι "Άνεργος συμβασιούχος " και να είσαι κάθετος ότι ...όλα αυτά είναι ψέματα.
    Περισσότερο με τον ξεχασμένο Κρόγια φέρνεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @2:16 μμ

    Βρίστονε λοιδώρισέ τον αλλά μην λες φαιδρά και αστεία πράματα.
    1. Άλλο ο Μάκης και άλλο ο Γιώργος Κουρής; Πλάκα κάνεις;
    2. Αυτά που λέει ο Κουρής είναι γκαραντί; Δηλαδή από αυτόν αντλείς την αξιόπιστη αλήθεια;
    2. Εσύ δεν μας λες τι είδους και χρώματος παπαγαλάκι είσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το σύστημα πασοκ είναι γνωστό. Το ίδιο και η ηλίθια προπαγάνδα σε εφημερίδες αλλά και στο διαδίκτυο.
    Είναι γνωστό ότι το δημόσιο το πλημμύρισαν με πράσινα παιδιά.
    Είναι επίσης γνωστό ότι τα παπαγαλάκια της Ιπποκράτους είναι συνεχώς και με βάρδιες.
    Τον άλλον τον πείραξε δήθεν που ο άνθρωπος(Prinos) είπε τα πράγματα με το όνομά τους.
    Με επιχειρήματα λογικά.
    To πασοκ παραμένει το ίδιο. Υποτιμά την νοημοσύνη μας.
    Όσα όμως πράσινα παιδιά και να βάλει , με αυτή την λογική ( συν τα τεράστια προβλήματα και τις δύσκολες αποφάσεις που θα πρέπει να πάρει) νομίζω ότι το τέλος του είναι προδιαγεγραμμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το ΠΑΣΟΚ διόρισε σε 50 ημέρες περισσότερους πασόκους απ' ότι δεξιούς διόρισε η ΝΔ σε 5,5 χρόνια!!!!! Αυτό να το βλέπουν τα δικά μας τα τζιμάνια, που 5,5 χρόνια και κοινόντουσαν και άκουγαν τα πράσινα ΜΜΕ να καταγγέλουν δεξιούς διορισμούς!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ανάνωυμε 3:17, φυσικά άλλο ο Μάκης κι άλλο ο Γιώργος. Ο Μάκης είναι δημοσιογράφος, ο Γιώργος είναι τσαρλατάνος. Φαίνεται ότι δεν έχεις διαβάσει ποτέ σου Το ΠΑΡΟΝ, γι'αυτό τα λες αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν οι έλληνες δεξιοί άρχισαν να διαβάζουν τον βουλευτή του Ανδρέα Παπανδρέου τον τέως Καραμανλικό και τώρα Σαμαρικό και για μένα πάντα αυριανιστή λαικιστή και τυχοδιώκτη μάλλον κάτι δεν πάει καλά στην ελληνική δεξιά ή δεν είναι δεξιά και είναι ιδεολογικός αχταρμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φοβερή λογική πρασινοφρουρών : Ότι όλοι οι Έλληνες διαβάζουν μανιωδώς και ενημερώνονται αποκλειστικά απ' τους νταβατζήδες μεγαλοεργολάβους μεγαλοεκδότες που βρίζουν συστηματικά τη ΝΔ και κάνουν τεμενάδες στο ΠΑΣΟΚ, ώστε να κάνουν τις δουλειές τους ακόπως με χρήματα του ελληνικού λαού, είναι έκφραση γνήσιας δημοκρατίας.... Οποιος δε τολμήσει να γράψει κάτι διαφορετικό, ήτοι την αλήθεια, είναι λαϊκιστής, κίτρινος, κτλ. Βρε ουστ πρασινοφρουροί............... Πιάστε καμμιά απ' τις θέσεις που σας έταξε ο πρόεδρός σας και αφήστε μας ήσυχους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φυσικά για το Μάκη όλοι μιλάνε! Για τον άλλο ας όψεται ο Αλογοσκούφης που τον κάλυψε για τα πλαστά τιμολόγια του ΑΛΤΕΡ, αλλιώς θα ήταν "μέσα".Ο κ. Μάκης λοιπόν ο "αξιόπιστος" που τύπωσε στο πιεστήριό του εκατομμύρια φυλλάδια προεκλογικά υποψηφίων δημάρχων και βουλευτών, τους είπιε το αίμα, γιατί όποιος τολμούσε να πει όχι έβλεπε δήθεν σκάνδαλό του στο ΠΑΡΟΝ. Και μετά άντε να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες! Κρίμα για το μπλογκ, που έχει αρκετές φορές εύστοχα κείμενα να κάνει πως δεν γνωρίζει το ποιόν του Μάκη Κουρή! Για να μην θυμηθώ τις φοβερές δημοσκοπήσεις της ΡΑΣ που απλώς ικανοποιούσαν το θυμικό των αγωνιούντων νεοδημοκρατών προεκλογικά. Δυστυχώς η επιλογή της "πηγής" σου είναι τουλάχιστον ατυχής.
    Καλό βράδυ σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το μεγάλο κόλπο γίνεται στην ΕΥΔΑΠ. Ήδη ήρθαν μέσα σε ένα μήνα από τις εκλογές 65 άτομα συμβασιούχοι.
    Συνάδελφος μου λέει ότι τα ίδια γίνονται και στην ΕΡΓΟΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητέ 10.08, ακόμα δεν έχουν τοποθεηθεί οι νέες διοικήσεις, τυπικά τουλάχιστον. Να υποθέσω ότι κάνει προσλήψεις η προηγούμενη κατάσταση και ειδοποιείς την σημερινή κυβέρνηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προς τον φίλο 10.14
    Αγαπητέ μου με το που βγήκε το Πασοκ στις εκλογές στην ουσία χρέη προέδρου έκανε ο Αντώνης Βαρθολαμαίος (διευθύνων σύμβουλος μέχρι τότε), στην θέση του άτυπα παραιτηθέντος
    Κωνσταντίνου Κωστούλα(η παραιτησή του έγινε δεκτή από το νεο διοικητικό συμβούλιο πριν λίγες ημέρες).

    Μάντεψε ποιον έβαλε τον Πασοκ ΚΑΙ πρόεδρο?
    Τον κ. Αντώνη Βαρθολαμαίο !
    Ξέρω λοιπόν σαν εργαζόμενος πολύ καλά ποια κυβέρνηση εγκαλώ για τους νέους συμβασιούχους.
    Όπως ξέρω και τα παιδιά που ήρθαν μετά τις εκλογές τι καπνό φουμάρουν και από ποια συγκεκριμένα (3) πολιτικά πρόσωπα του Πασοκ "απαιτήθηκαν" οι συμβάσεις τους.
    Κράτα στο μυαλό σου το "ΕΥΔΑΠ", και σε λίγο καιρό αυτά που θα έρθουν στην δημοσιότητα θα καταπλήξουν πολλούς.
    Γιατί το ένα από τα τρία πολιτικά πρόσωπα είναι στου Μαξίμου!
    Περίμενε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "OΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ"!!!!!!!!!!!!!!1
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    Το άλλο με το Τοτό το ξέρετε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλύτερα οι υποστηρικτές του ΠΑΣΟΚ να κρατάνε μικρό καλάθι. Γιατί θα στεναχωρεθούν γρήγορα. Και να ήταν μόνο οι προσλήψεις.
    Που να δείτε τις συμπεριφορές από ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ που μέχρι πριν έγλυφαν τις "γαλάζιες" διοικήσεις για να μονιμοποιηθούν, να συνεχίσουν να παίρνουν τα επιδόματα που χωρίς κανένα λόγο έπαιρναν επί ΠΑΣΟΚ και να 'Επιβιώσουν". Κατηγορούσαν ακόμη και τα συντρόφια τους. Από συμπεριφορά έσκιζαν.....οι ίδιοι σήμερα τρέχουν στα γραφεία των υπουργών για να πουλήσουν εκδουλεύσεις και υποτιθέμενες πληροφορίες.... Δεν αλλάζουν οι άνθρωποι. Αντί να κάθονται και να κάνουν τη δουλειά τους και να τιμούν τις δημόσιες θέσεις τους (κ ξέρουν πως τις πήραν, όπως ξέρουν και πως έγιναν μονιμάκια) χτίζουν την νέα Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ. Κρίμα γιατί είναι και νέα παιδιά που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά με τη νοοτροπία κ την εργασία τους ανεξάρτητα αν ανήκαν ή όχι στο ΠΑΣΟΚ. Κ είναι πολλοί ΓΑΠ, είναι πολλοί!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΠΟΙΟ ΑΣΕΠ?ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΗΡΑΝΕ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΡΙΝ 15 ΜΕΡΕΣ...ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΕ???ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ ΚΑΙ ΜΠΑΤΖΕΛΗ!!!
    Η ΑΝΙΨΙΑ ΤΟΥ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΕΗ!!!ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΕ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Aytn me ta Spor papoytsia pia diorise sto Ypoyrgiko tns Grafeio?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Είναι απαράδεκτα αυτά που συμβαίνουν με τους διορισμούς των κομματικών οπαδών άνευ διαγωνισμών.
    Εμείς δεν έχουμε δημοκρατία ούτε συνέχεια του κράτους. Κάπως αλλιώς πρέπει να ονομάσουμε το πολίτευμά μας: φαυλοκομματοκρατία, π.χ.
    Ρίξτε στο τραπέζι κι άλλα ονόματα. Ίσως είστε πιο ευρηματικοί από μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κατι εχει το Google τωρα τελευταια.Μουχει καταστρεψει κειμενα,που παω να ανρτησω και δεν τα εχω κανει προληπτικα copy.
    Καλα να παθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ενας απο τους "νεους" των stage,πηρε σε καποιο ραδιοφωνο,και ελεγε τα γνωστα περι της μονιμοποιησης τους και λοιπα .
    Ο δημοσιογραφος τοτε,του ειπε το εξης.
    Και εγω,αυριο το πρωι,μπορει να χασω τη δουλεια μου,εαν το αφεντικο μου,μου πει οτι δεν με χρειαζεται αλλο.Τι πα να παι λοιπον,οτι δουλευεις επι 4 χρονια και ΠΡΕΠΕΙ να σε μοιμοποιησουν;
    Εγω,δεν ειμαι Ελλην πολιτης;Εσυ,εχεις περισσοτερα δικαιωματα απο μενα;
    Για να ακουσω μερικους λαλιστατους κυριους,που ομιλουν για "αναλγητες συμπεριφορες εναντιον των παιδιων."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Προς τον φίλο 10.41

    Αγαπητέ φίλε θα με ενδιέφερε να μου δώσεις παραπάνω στοιχεία για αυτά που λές για την ΕΥΔΑΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή