Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2009

Η «Εθνική συστράτευση» και η ...«back door»


Η ...«Εθνική συστράτευση» που ζήτησε εκ νέου ο πρωθυπουργός, κ.Γ. Παπανδρέου, ρίχνοντας το γάντι στα κόμματα της αντιπολίτευσης να... βάλουν πλάτη για τη διαφθορά και την αδιαφάνεια, μου θύμισαν τα λόγια του Γάλλου συγγραφέα Tristan Bernard, που πριν ένα αιώνα έγραφε ότι:«Κανείς δεν φαίνεται περισσότερο αθώος, από έναν ένοχο που ...δεν κινδυνεύει πια».

Αναντίρρητα η διαφθορά στον τόπο μας θέτει ένα σοβαρό πλήγμα ανάπτυξης και προκαλεί παθογένειες και στρεβλώσεις στην οικονομία μας. Ταλαιπωρεί την κοινωνία μας ως αποτέλεσμα της παθολογίας της λειτουργίας τού συστήματος.
Αναμφίβολα λοιπόν η διαφθορά μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο συστημικά με την αλλαγή των κανόνων με ένα ανοικτό σύστημα.

Όμως....,
την ίδια ώρα που ο κ. Γ. Παπανδρέου ζητά συστράτευση για την διαφθορά, δεν ξέρω εάν γνωρίζετε ότι μόλις προχθές αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (ο φερετζές ενός άρρωστου δικαιϊκού συστήματος, που αποδεικνύει ότι το Δίκαιο τελικά είναι μία πολυδαίδαλη έννοια-επιχείρηση ) και ο ...τελευταίος προφυλακισμένος για την υπόθεση SIEMENS.

Πρόκειται για τον κ. Πρόδρομο Μαυρίδη, άλλοτε υψηλόβαθμο στέλεχος της γερμανικής εταιρείας, ο οποίος είχε κριθεί προφυλακιστέος τον περασμένο Μάιο με τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Θα θυμάστε ότι, όπως έγραφα τον Μάιο (εδώ) ο κ. Μαυρίδης είχε δώσει κατάθεση ενώπιον των εσωτερικών ελεγκτών της μητρικής SIEMENS κ. Burgard, Hafner και Huppert, όπου έκαιγε «κόσμο» για την περίοδο 1997-2004, καθώς παραδεχόταν, μεταξύ άλλων, ότι:«Οι πολυάριθμες ....πριμοδοτήσεις (sic !) ήταν απαραίτητες, ιδίως επειδή η διοίκηση του ΟΤΕ τα προηγούμενα χρόνια είχε αντικατασταθεί πλήρως, συνολικά τέσσερις φορές και γι’ αυτό το λόγο έπρεπε να διασφαλιστεί ότι δεν θα μεταβαλλόταν τίποτα, ως προς τη συμφέρουσα για τη SIEMENS ....ακολουθούμενη πρακτική».

Όπως θα θυμάστε είχα αποκαλύψει (εδώ) ότι στο ΔΣ του ΟΤΕ (ΦΕΚ 2815/18 Απριλίου 2002) μαζί με τον υπόδικο , αλλά και πρόσφατα αποφυλακισθέντα με ...περιοριστικούς όρους (είπαμε,…. μετεκλογικά δεν έμεινε μέσα ΚΑΝΕΙΣ !), κ. Σκαρπέλη , ήταν και ο ...σημερινός υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου !!!.
Και δεν ήταν και ο μόνος! Στα ΔΣ του λαδωμένου ΟΤΕ μετείχαν και άλλοι ...«εκσυγχρονιστές» , οι οποίοι σήμερα βρίσκονται «ανάμεσα μας» ,καταλαμβάνοντας υψηλές θέσεις διοικητών, διορισμένοι πρόσφατα από τον κ. Γ. Παπανδρέου.

Όμως το παραμύθι της ....«διαφάνειας» έχει και συνέχεια. Μόλις προχθές ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας(?) και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Καστανίδης, μεταξύ των υπολοίπων μέτρων για την πάταξη της ....διαφθοράς στην χώρας μας πέρασε και ένα πονηρό ... «καθαγιαστικό γραμμάτιο».
Απλά οι κεραμιδόγατοι και οι γουρλομάτηδες της δημοσιογραφίας (μέρος της ολοφάνερης διαπλοκής στην χώρα μας), «πάσαραν» το μέτρο για τις offshores ως αποχαυνωτικό δόλωμα , αποκρύπτοντας το …αγκίστρι!

Ποιο ήταν λοιπόν το «καθαγιαστικό γραμμάτιο»; Το αγκίστρι λοιπόν ήταν η εισήγηση νομοσχεδίων για ...επιεική μεταχείριση όσων συμπράττουν με τη Δικαιοσύνη, προκειμένου να αποκαλυφθούν φαινόμενα και πράξεις διαφθοράς.
Θα αφορούν όλα τα περιουσιακά εγκλήματα κατά του Δημοσίου, όπως κυρίως απάτη, απιστία, πλαστογραφία, υπεξαίρεση, δωροδοκία, δωροληψία, κ.ο.κ.

Πιστεύετε ότι μετά από αυτό, θα γυρίσει κανείς από τους ασπάλακες της SIEMENS και του ΟΤΕ στην φυλακή; Θα σας πω τα μελλούμενα λοιπόν!
Οι ασπάλακες θα ...συμπράξουν (ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΑ φυσικά) στην δικαιοσύνη και το ΠαΣοΚ θα σηκώσει τους τόνους ξεχνώντας τα περί συναίνεσης, ήπιου κλίματος λόγω «οικονομίας στην εντατική» κλπ,(ήδη δειλά- δειλά έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες.... περί εξεταστικών).

Με αυτόν τον τρόπο θα αλλάξει την επικοινωνιακή πολιτική ατζέντα όταν κρίνει ότι το κλίμα λόγω των σκληρών οικονομικών μέτρων είναι ...βαρύ και προκαλεί μεγάλο πολιτικό κόστος.
Οι ασπάλακες θα ευεργετηθούν από το γράμμα του (νέου) νόμου και δεν θα γυρίσουν στην φυλακή, το ΠαΣοΚ (εκτός Τσουκάτου) θα έχει βγει από την διαδικασία...καθαγιασμένο, τα μπακαλοτεύτερα που παρουσιάστηκαν ως επίσημα λογιστικά βιβλία θα ...ξεχαστούν και όλα «μέλι γάλα».

Σ` ένα σκάνδαλο «κοπής και ραφής ΠαΣοΚ», που έβγαζε μάτια -αφού υπάρχει και η κατάθεση Τσουκάτου- το ΠαΣοΚ τελικά θα βρεθεί και ...«από πάνω»!!

Καταλάβατε γιατί θυμήθηκα τα λόγια του Γάλλου συγγραφέα Tristan Bernard ; Κατά τα άλλα, ο κ. Γ. Παπανδρέου ζητά να βάλουν πλάτη ΚΑΙ τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα κατά ...της διαφθοράς!
Ποτέ άλλοτε δεν θα πήγαινε «γάντι» εκείνη η περίφημη φράση του Εθνάρχη Κ. Καραμανλή, όσο στις μέρες μας: «Η Ελλάδα είναι ένα απέραντο τρελοκομείο»!..

13 σχόλια:

 1. Αυτή δεν είναι back door.Όλόκληρη η πύλη του Ανδριανού είναι!
  Αν γίνουν έτσι είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δηλαδή τι περιμέναμε, όταν σε αυτή τη χώρα προεδρεύει ο δανειστής της Ροζ Βίλλας; Να πατάξουν τη διαφθορά οι αρχιδιεφθαρμένοι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αν θυμάμαι καλώς,πριν τις εκλογές,το ΠΑΣΟΚ είχε προτείνει για το σκάνδαλο SIMENS,προκειμένω να πιεστεί η γερμανικά πλευρά να δώσει υποδίκους και στοιχεία,να καταγγελθούν και απαγορευτεί στην SIMENS η συμμετοχή σε διαγωνισμούς του δημοσίου.Για μένα το αίτημα ΣΩΣΤΟ!
  ΤΩΡΑ ο ΓΑΠ γιατί δεν εφαρμόζει αυτό που ελεγε να δούμε αν έχει ΟΥΜ.....Α???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μην εκλεγείτε να δείτε και τον Χριστοφοράκο σε λίγα χρόνια να κινείται και να μένει στην Ελλάδα, χωρίς να συμβαίνει τίποτα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @4.23
  ΜΗΝ αμφιβάλεις καθόλου.Τον Τσουκάτο λυπάμαι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Τους χάσαμε τους κατηγορούμενους πατριώτη!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Πολίτη σχετικά με εκείνη την αγωγή στον Χριστοφοράκο ,που είχε πει το ΠΑΣΟΚ ότι θα κάνει σχετικά με τα λεγόμενα του ότι είχε δώσει 1.000.000 Ευρω στο τότε ταμία του ΠΑΣΟΚ κ. Γείτονα, τι έχει γίνει;
  Γνωρίζεις εσύ κάτι; γιατί στα ΜΜΕ δεν ακούγεται τίποτα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ποια SIEMENS? Και αυτό θα έχει την ίδια κατάληξη(δηλαδή τίποτα) με το Κτηματολόγιο, το Χρηματιστήριο, τις ΔΕΚΑ, τα εξοπλιστικά κλπ.
  Τι ψάχνουμε? Εδώ είναι Βαλκάνια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. 12.34
  Ο δικός σου που τα βρήκε τα 35 ΑΚΙΝΗΤΑ;
  Πρέπει να είναι πολύ ιδρωμένος από την δουλειά;
  Πάντως γερή κωλοτούμπα έκανε με τον ΠΑΠΟΥΛΙΑ.
  Είναι άνθρωπος σταθερών αρχών.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΟΨΑΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΑ ΤΟΝ ΝΕΟΝ ΑΓΡΟΤΟΝ 3800 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΜΕΤΕΩΡΗ ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Αν το συμβούλιο συγκαλείται για να συναποφασιστούν, όπως φιλόδοξα και υπεραισιόδοξα επιθυμεί, κατά δήλωσή του, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, μέτρα για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, είναι μάταιο.

  Η ΑΡΧΗΓΙΚΗ παράσταση της Τρίτης στο προεδρικό μέγαρο εξυπηρετεί τις ανάγκες της τηλεδημοκρατίας μας. Ανταποκρίνεται λιγότερο στις ουσιαστικές απαιτήσεις της συνταγματικής κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Τα ΜΜΕ δημιουργούν, για τους δικούς τους λόγους, μεγάλες προσδοκίες. Ακούμε πολλά κεράσια. Ας κρατάμε μικρό καλάθι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΑΚΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑΡΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΦΟΡΩΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΠΙΟ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΙΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΘΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΞΕΡΟΚΟΜΑΤΟ ¨επιδομα αλυλεγγυης¨ΤΟ ΕΙΠΑΝΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΑΥΓΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΣΣΕΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΕΔΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΕΣΑΝΕ ΚΑΙ ΦΑΓΑΝΕ ΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΟΤΑΝ ΒΑΡΟΥΣΕ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΓΕ? ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ 'ΟΜΑΜΑΜΑ' ΘΕΛΑΤΕ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή