Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Πανδημία...ανεργίας! 300.000 νέα ...θύματα τις τελευταίες 60 ημέρες


Προεκλογικά το ΠαΣοΚ υποσχέθηκε ότι έχει τη λύση για το πρόβλημα της ανεργίας.
Θυμάμαι την κ.Εύη Χριστοφιλοπούλου, πολιτική εκπρόσωπο του ΠαΣοΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας ,να δηλώνει τον περασμένο Σεπτέμβρη λίγες μόλις ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές (14/9/09) ότι:
...«Στο πρόβλημα της ανεργίας απαιτείται σοβαρότητα και αναπτυξιακό σχέδιο, που προφανώς δεν διαθέτει αυτή η κυβέρνηση(της ΝΔ), όπως μας έχει αποδείξει. Αυτή η κυβέρνηση παρακολουθεί απαθής την αγορά εργασίας να καταρρέει. Το ΠαΣοΚ έχει συγκεκριμένη πρόταση για το πρόβλημα της ανεργίας που θα δρομολογήσει ευθύς μόλις αναλάβουμε την διακυβέρνηση της χώρας. Στις πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησης μας».
Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσω ότι τότε (προεκλογικά δηλαδή) η ανεργία ήταν 9% .

Χθες, 65η ημέρα διακυβέρνησης του ΠαΣοΚ, μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας κ. Α.Λοβέρδος προκάλεσε ...«σοκ και δέος».
«Είναι πολύ δύσκολη η θέση μου» είπε ο υπουργός, συμπληρώνοντας ότι .... « Το σύνολο των ωρών της ημέρας μας αφορά δυστυχία και ανθρώπινο πόνο. Με όσα λαμβάνουμε καθημερινά, εκτιμούμε ότι το… τελευταίο δίμηνο… η ανεργία αγγίζει τα ισπανικά πρότυπα, δηλαδή περίπου ...18%-20%».

«Μιλάμε για φαινόμενο ...μαζικής ανεργίας. Έως τις 30 Νοεμβρίου οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ ανέρχονται πλέον σε 750.000 και η κατάσταση είναι τραγική» » είπε ο κ. Λοβέρδος, παγώνοντας άπαντες τους ακροατές.

Αυτή ήταν η λύση που υποσχέθηκε προεκλογικά το ΠαΣοΚ ; Αύξηση της ανεργίας κατά 120% στους δύο μόλις μήνες διακυβέρνησης του ; 300.000 καινούργιοι άνεργοι;

Οι πολίτες κατάλαβαν ότι οι προεκλογικές γενικόλογες υποσχέσεις, οι δηλώσεις καλών προθέσεων και οι αόριστες προτάσεις δεν συνιστούσαν στην πραγματικότητα καμία πρόταση.

Η ανευθυνότητα, ο λαϊκισμός, οι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και οι καλλιέργεια ψευδών προσδοκιών, σίγουρα δεν αποτελούσαν λύση για τις δυσμενείς επιπτώσεις που προκαλεί η κρίση στην οικονομία και την απασχόληση.

Τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» έφεραν στα ταμεία ανεργίας επιπλέον 300.000 συμπατριώτες μας, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά.
Την ίδια ώρα, πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι είναι μερικώς απασχολούμενοι, συμβασιούχοι και ανασφάλιστοι. Τους επόμενους μήνες που σταδιακά θα αποχωρήσουν και οι εναπομείναντες απασχολούμενοι στα stage, ο αριθμός των ανέργων θα λάβει δραματικές διαστάσεις !

Την ίδια ώρα οι γονείς που συντηρούν τα άνεργα παιδιά τους ,αντί να έχουν φορολογικές ελαφρύνσεις, φορολογούνται ΚΑΙ ......για τα έξοδα συντήρησης των άνεργων παιδιών τους !!!

Οι πολίτες πλέον κατάλαβαν ( με δραματικό τρόπο) ότι η ανεργία δεν είναι φυσικό φαινόμενο, αλλά φαινόμενο με οικονομικό, κοινωνικό και ηθικό περιεχόμενο, η ύπαρξη του οποίου είναι απόρροια των πολιτικών των διαφόρων κυβερνήσεων.

Περιμέναμε την πανδημία από τον ιό της νέας γρίπης και μας προέκυψε η…. πανδημία της ανεργίας από την πολιτική της νέας κυβέρνησης !

31 σχόλια:

  1. ανεργια : αποροια των πολιτικων των διαφορων κυβερνησεων
    θα μας τρελανετε εντελως ,μια κυβερνηση ειχαμε
    αδελφε μη ντρεπεσε να το πεις
    σιγουρα το κοστουμι του Γιωργου θα το πληρωσουμε εμεις κ τα παιδια μας κ οχι τα κοματοσκυλα που θα παρελασουν σε λιγο απο δω να υπερθεματισουν τις αποψεις σου..
    ο ιδιωτικος υπαλληλος ψηφοφορος μονο του εαυτου μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολίτης είσαι πολίτης της Ελλάδος; Σήμερα ήρθες στην Ελλάδα; Που κατοικούσες; Έλεος λοιπόν με τον λαικισμό, την δημαγωγία, τον κιτρινισμό και τα ψέματα. Για δες στον καθρέφτη πριν γράψεις για να δεις τον υπεύθυνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ανεργία από 9% στο 20% μέσα στους δύο μήνες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
    Είναι τρελό!!!!
    Όπως επίσης είναι τρελό σε μια τόσο αυταπόδεικτη περίπτωση κυβερνητικής ανεπάρκειας να υπάρχουν διάφορα κομματόσκυλα που σε κατηγορούν , γιατί ....τα γράφεις!!!!!!!
    Αχ βρε πολίτη! Δεν τους κάνεις και εσύ το χατίρι να γράφεις για διάφορες "χαριτομενιές" για το xfactor , τον ΤενΚάτε,τον Ψυνάκη κλπ., αντί για πολιτικά θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 10:38/ Αυτό άφησέ το στους πολίτες που σίγουρα θα ξεσηκωθούν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. .......................
    Πρόκειτε για προδότες με Π κεφαλαίο και απίστευτα ανίκανους.

    Χρειάζεται η εφαρμογή του άρθρου 114 από τους πολίτες για τη διαφύλαξη του Συντάγματος από το παρακράτος του ΠΑΣΟΚ που χρησιμοποίησε τη τρομοκρατία για να ανέλθει στην εξουσία.

    ,.........................
    Sorry,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστηχως η κατασταση ειναι για γελια και για κλάματα, για γέλια με αυτά που κάνουν και ερχονται ακόμα χειρότερα, οι άνθρωποι ειναι απίστευτοι λαικιστές έλεγαν ότι ειχαν σχεδιο για την κρίση την ανεργία όλα τα προβλήματα της Ελλάδος και τώρα;τι;ΤΙΠΟΤΑ ανοχυρωτοι ξεβράκωτοι έκθετοι, και για κλάματα γιατι λυπάμαι αυτούς που τους πίστεψαν αλλα και λυπάμαι και για αυτούς που δεν πήγαν στην κάλπη να τους καταψηφίσουν(ο νοών νοείτο)και επέτρεψαν να αναριχιθούν στην εξουσία...δείτε λίγο τα εθνικά θέματα ..θεέ μου παίρνει τηλ. ο γιωργάκης τον γυφτοσκοπιανό αν ειναι δυνατόν ...ξεβρακωθηκαμε στην ευρωπη γαι την τουρκία στο θέμα της Κυπρου...τι άλλο; ποσα άλλα;Ερε γέλια που έχουμε να κάνουμε αλλα συνάμα δυστηχώς και κλάματα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δύο μόνο λέξεις:Κυβερνητική Ανεπάρκεια.
    Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο. Απογοήτευση και θυμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΠΟ Κ.Π
    Όταν φτάνει μια κυβέρνηση να "διοργανώνει" υπουργικά συμβούλια show, τότε σίγουρα η εθνική κυριαρχία απειλείται.
    Πως δεν ανατρίχιασε κανείς όταν άκουσε τον πρωθυπουργό της χώρας να μας το λέει ή μάλλον να μας το διαβάζει; (0 στην ανάγνωση).
    Δεν αφήνουν λέω εγώ τα τρικ τα επικοινωνιακά τα οποία θαμπώνουν, προσωρινά, μόνο τους φανατικούς τους οποδούς καιίσως του θιασώτες των ριάλιτυ εκπομπών και να αποφασίσουν τι θα κάνουν για την αντιμετώπιση της κρίσης;
    Είπαμε όμως κρίση, εντάξει. Αλλά τρομοκράτηση του λαού(βλ ανεργια 20%, εθνική κυριαρχία κινδυνέυει)γιατί; Τι θέλουν να πουν οι ποιητές;
    Φοβούμαι ότι τα σχέδια όσων προκάλεσαν την πτώση της κυβέρνηση του Καραμανλή(με τα πολλά και απαράδεκτα της λάθη) αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά.΄
    Τα γέλια και τα κλάματα που λέει και ο 11:12,δυστυχώς θα είναι η μουσική υπόκρουση του κυβερνητικού σόου. Το σόι μας!!
    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ σωστά. Φταίνε αυτοί που κυβερνάνε 2 μήνες και όχι εκείνοι που κυβερνούσαν 5,5 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ 12.52
    Μα εκείνοι που κυβερνούσαν 5,5 χρόνια την ανεργία την είχαν στο 9%.
    Αυτοί που ήρθαν μέσα σε δύο μήνες την ανεργία την πήγαν στο ...20%.
    Οι προηγούμενοι σου φταίνε? Θα μας τρελάνεις φίλε μου. Έλεοςςςςς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φταίνε αυτοί που κυνερνούσαν απ' το 1980 έως το 2004 (με ένα διάλλειμα 3 ετών), που κατέκλεψαν το ελληνικό κράτος, όπως φταίνε και αυτοί που κυβερνούν τώρα 2 μηνες με συνταγές παλιές. Κομματισμός, λαϊκισμός, υποταγή στους εγχώριους και ξένους νταβατζήδες, κτλ. Κατάλαβες τώρα πρασινοφρουρέ των 12:52 ; Και γιατί εσύ είσαι βολεμένος και δεν σε νοιάζει, ΜΑΘΕ ΟΤΙ Σ' ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ. Κατάλαβες τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σαφής ο κύριος Ανωμερίτης χθες κατά την ομιλία του στη Βουλή: “Η σύμβαση που έγινε με τους Κινέζους ήταν η πλέον επωφελής που έγινε ποτέ για το Ελληνικό δημόσιο“! Απαιτούμε συγγνώμη απ' όμα τα πράνινα νταβατζοκάναλα και απ' όλους τους πρασινοφρουρούς των προ της 4ης Οκτωβρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ θα μείνω με την απορία γιατί την έκανε ο Καραμανλής; Μήπως γνώριζε τα πραγματικά στοιχεία και για το έλλειμα και για την ανεργεία και τα απέκρυπτε; Γιατί πως μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς το επιχείρημα πως ενώ ακόμα δεν έχει στελεχωθεί η διοίκηση, κατάφεραν και αύξησαν οι σημερινοί την ανεργεία! Πρέπει να μας πάνε όλους για τεστ κοινής λογικής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι απαντούσαν τότε όλοι αυτοί που σήμερα κρίνουν τη συμφωνία με τους Κινέζους ως την πλέον συμφέρουσα; Διαβάστε Ελευθεροτυπία, 13/7/2008 για να αντιληφθείτε πως εξελισσόταν η άθλια αντιπολιτευτική προπαγάνδα όλων αυτών που σήμερα ζητούν “Εθνική πολιτική” και “Εθνικές θυσίες” από τον Ελληνικό λαό. Οι Κινέζοι ιμπεριαλιστές, ο Μουγκάμπε που πίνει το αίμα μικρών παιδιών και άλλες ανοησίες:



    Οι κακοί εφοπλιστές



    «Επιθυμία της Cosco είναι η αξιοποίηση τόσο του προβλήτα Ι, όσο και του προβλήτα ΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά. Οι κινήσεις αυτές γίνονται εκ μέρους αυτού του μεγάλου κινεζικού ομίλου διότι έχει εκτιμηθεί η στρατηγική θέση του Πειραιά, ο οποίος βρίσκεται στο ιδανικότερο σημείο για τη διαμετακόμιση φορτίων τόσο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Μεσογείου, όσο και στους λιμένες της Μαύρης Θάλασσας. Ηδη η ηγεσία της Cosco έχει εκφράσει το έντονο ενδιαφέρον της στον πρωθυπουργό [...] Οπως διαβάζουμε μάλιστα και στον τύπο, την υπόθεση αυτή έχει αναλάβει να εποπτεύσει και να συντονίσει ο κ. Καραμανλής προσωπικώς. Το “Cosco Hellas” αποτελεί το δώρο του κάπτεν Γουέι προς τον κ. Καραμανλή έπειτα από τις χρήσιμες και εποικοδομητικές διαβουλεύσεις που είχαν τον Ιανουάριο. Ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος που είχε ιδιαιτέρως στενές σχέσεις με την Cosco άνοιξε το δίαυλο γι’ αυτή τη συνεργασία»



    και ο… Μουγκάμπε



    Ενα πολύ ενδιαφέρον άρθρο με τίτλο «κινέζικο πλοίο μεταφέρει όπλα στο καθεστώς Μουγκάμπε» περιγράφει το πώς κατέπλευσε στο λιμάνι Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής ένα κινεζικό πλοίο της κρατικής κινεζικής εταιρείας Cosco, φορτωμένο με 77 τόνους όπλα, τρεις μόνο μέρες μετά τις εκλογές-παρωδία του δικτάτορα Μουγκάμπε στη Ζιμπάμπουε. Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής δήλωσε αδυναμία να παρέμβει και να εμποδίσει τη μεταφορά στη Ζιμπάμπουε, εφόσον το πλοίο διέθετε χαρτιά.Τα όπλα έστελνε το Πεκίνο στο υπουργείο Αμυνας της Ζιμπάμπουε. Οι λιμενεργάτες αρνήθηκαν να δέσουν τους κάβους του πλοίου στο Ντέρμπαν. Παρ’ όλη τη διεθνή κατακραυγή, η κινεζική κυβέρνηση είναι ο επί χρόνια υποστηρικτής του δικτάτορα της Ζιμπάμπουε, ασκώντας μάλιστα βέτο στον ΟΗΕ στο αίτημα να γίνει συζήτηση για το καθεστώς που στερεί κάθε δικαίωμα στους πολίτες αυτής της χώρας.Παρόμοια δημοσιεύματα τις μέρες εκείνες υπήρχαν σε όλο το διεθνή τύπο. Οχι όμως στα ελληνικά ΜΜΕ.Ελπίζουμε μόνο όταν τα καράβια του νέου ιδιοκτήτη του ΟΛΠ φτάσουν στο λιμάνι φορτωμένα με όπλα να έχει μια καλή δικαιολογία γι’ αυτό ο πρωθυπουργός, αν βέβαια το πληροφορηθεί από τον «παγκόσμιο διαχειριστή». Το σίγουρο είναι ότι οι λιμενεργάτες του Πειραιά δεν θα δέσουν τέτοιου είδους κάβους.Ενα δεύτερο άρθρο του «Guardian» στις 9/12/2007 αναφέρεται στην τεράστια ρύπανση που προκάλεσε ένα κοντέινερ της Cosco στην ακτή του Σαν Φρανσίσκο, όταν διέρρευσαν 58.000 γαλόνια πετρελαίου στη θάλασσα. Αυτά όμως συμβαίνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πρασινοφρουρέ των 1:39, την αύξηση της ανεργίας την ομολογούν τα δικά σου στοιχεία των δικών σου υπουργών. Λογικό είναι όταν δεν έχεις κάνει τίποτα 60 ημέρες, να αυξηθεί η ανεργία.
    Και ο Καρμαναλής δεν έφυγε μόνος του- τον έδιωξαν με το έτσι θέλω οι νταβατζήδες που είχαν μείνει εκτός πάρτι επί 5,5 χρόνια. Ήδη το ΠΑΣΟΚ σταμάτησε όλα τα δημόσια έργα, ώστε να ξαναδοθούν σ' αυτούς!!
    Τα δε νταβατζοκάναλα ύμνους τα βράδια... Εδώ υμνούσε χθες το γνωστό βρίζω τον Καρμαναλή και τους υπουργούς κανάλι την κατάργηση όλων των πρόωρων συνβτάξεων.
    Α, ρε κωλοτούμπες μια ζωή.... Απ' το 1981 ασταμάτητη κωλοτούμπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ναι φταίει το ΠΑΣΟΚ. Πάντα έφταιγε άλλωστε. Και δεν φταίει μόνο για αυτά που φταίει αλλά φταίει και για αυτά που δεν φταίει. Ρε πάτε καλά; Για δείτε από τη γωνία έρχομαι. Απατεώνες έ απατεώνες που τι μας λέτε. Ότι φταίει η κυβέρνηση των 60 ημερών για την ανεργεία και όχι ο Καραμανλής και η σπείρα του που έκλεβαν και έτρωγαν με 25 μασέλες και χρεωκόπησαν τον τόπο οι προδότες. Αλλά δεν φταίνε αυτοί ο Παπανδρέου φταίει που δεν τους πάει κατευθείαν Κορυδαλλό αυτούς τους ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμε των 1:54, ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν έφαγε με χρυσές κουτάλες το 1993-2004, όταν ρήμαξε τα δημόσια ταμεία και έπεσε το μεγάλο φαγοπότι στα ολυμπιακά έργα (τα οποία σύμφωνα με τους διεθνείς οίκους ευθύνονται κυρίως για τα χρέη μας).. Εσείς δεν λήστέψατε το λαό με το χρηματιστήριο... Δεν κατακλέψατε το κόσμο με τα δήθεν έργα σας (Εγνατία, Μαλιακός) που τα έκανε η ΝΔ! Δεν ξοδέψατε για μια γέφυρα (Ριο-Αντίριο) όσα ξοδεύουν άλλα κράτη για να χτίσουν 100 τέτοιες γέφυρες.. Εχετε το θράσος να μιλάτε και από πάνω....
    Μιλάτε για Κορυδαλλό, που σε όποια άλλη χώρα τα μισά στελέχη σας έπρεπε μετά το 2004 να είναι ισόβια μέσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. τσακωθειτε ποιος φταιει πιο πολυ..το μονο σιγουρο αν κ δεν τους ψηφιζω ειναι οτι κ με το κωστακη ηλπιζα κ με το γιωργακη το ιδιο για κατι καλυτερο ,τα ιδια σκ..α ολοι τους
    το μονο που υποθετω για τους υπερασπιστες τους που γραφουν εδω ειναι οτι ειναι κομματικος στρατος βολεμενος στο δημοσιο .
    ο ιδιωτικος υπαλληλος ψηφοφορος του εαυτου μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Έπρεπε να στηθεί νέο Γουδί για τους κατσαπλιάδες πο βούλιαξαν για δεύτερη φορά τη χώρα για να τα κονομήσουν. Αλλά ο Παπανδρέου κοιμάται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πολίτη των 4:32, άνοιξε τώρα εσύ με τα παιδιά σου να ενημερωθείς απ' τις ειδήσεις των 8, ιδιοκτησίας του γνωστού μεγολεργολάβου-μεγαλοεκδότη-νταβατζή του ΠΑΣΟΚ. Βεβαίως δεν έχει πολύ ενημέρωση πλεον, ούτε πολλά εκτατα δελτία ούτε κραυγές για το κυβερνητικό έργο. Επίσης, αύριο να πάρεις μια απ' τις πολλές εφημερίδες του ίδιου μεγαλοεκδότη-μεγαλοεργολάβου-νταβατζή του ΠΑΣΟΚ. Τώρα, αν μπεις και λίγο στο ιντερνετ, και διαβάσεις κάτι που ταράξει τη συνείδησή σου μην ανυσηχείς. Είμαστε μια δημοκρατική χώρα και όπως έλεγε ο αρχηγός σου το 1980 " Η εξουσία στο λαό"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΡΧΗΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ
    ΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΣΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΛΩΣ ΔΕΧΟΥΜΕΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ Πρωτα ζηταμε συγγνωμη απο τον ελληνικο λαο γιατι χασαμε τα λεφτα που θα βρισκαμε αφου υπηρχαν ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕΣ
    υστερα επιστρεφουμε τα λεφτα που λειπουν απο το 1981 εως σημερα ΑΠΟ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ
    και μετα αρχιζουμε το ξεζουμισμα των κατα κανονα θυματων της μεσαιας αστικης ελευθεροεπαγγελματικης ταξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Συμπολίτες, Μπορούμε να λέμε την άποψή μας χωρίς βρισίές; Ο κάθε ένας μας κάπου ψηφίζει, ακόμη και λευκό ή αποχή. μόνο με επιχειρήματα είναι πιθανόν να κάνουμε ο ένας τον άλλο να σκφθεί και ενδεχομένως να αλλάξει. Οι προδοσίες κ.λ.π. μόνο έλλειψη επιχειρημάτων δηλώνουν. Επί της ουσίας τώρα: Πιστεύω ότι η νέα μας Κυβέρνηση, θα ήταν πιό καλό να λέει λιγότερα και να κάνει περισσότερα. Για έργα την ψηφίσαμε. Από λόγια είμαστε όλοι χορτάτοι. Με τα λόγια έπρεπε να ΣΤΗΡΙΖΕΙ την οικονομία και να λαμβάνει ΜΕΤΡΑ που οδηγούν σε αυτό. Σήμερα ο κ Πρωθυπουργός μας όπου βρεθεί και όπου σταθεί, αναφέρεται εντελώς απαξιωτικά για την οικονομία,εντατική , πρόθυρα χρεωκοπίας κ.λ.π , ξεχνώντας ότι η ψυχολογία είναι το μεγαλύτερο αβαντάζ μιάς οικονομίας . Συμπεριφέρεται σαν να θέλει να καταστραφεί ΤΩΡΑ οι οικονομία για να χρεώσει την καταστρφή στους αντιπάλους του και να ξαναβγεί Πρωθυπουργός ως σωτήρας. Την Ελληνική οικονομία την στηρίζουν ΜΟΝΟ οι ΞΕΝΟΙ ( Τρισέ , Γιούνκερ, Αλμούνια) . Αυτό είναι πρωτοφανές κατάντημα. Με αυτές τις συνθήκες οι κερδοσκόποι χορεύουν και μας χρεώνουν με τεράστια επιτόκια που θα πληρώσουμε ΄στα επόμενα χρόνια. Την κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας την γνώριζε ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ και ο κ. Παπανδρέου καιο κ. Καραμανλής
    Το βεβαίωσαν και ο κ. Αλμούνια και ο Κ.Προβόπουλος. Κανείς κυβερνητικός εκπρόσωπος ή υπουργός δεν τους διέψευσε. Τώρα τι μας είπανα προεκλογικά ας το αφήσουμε . Σήμερα ο κ. Παπανδρέου ας αφήσει τις περιοδίες και ας στρωθεί στη δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 65 ημέρες και η καταστροφή της χώρας συνεχίζεται. Το μείζον πρόβλημα της ανεργείας είναι πολιτικό και μόνο. Η πολιτική αδράνεια του ΠΑΣΟΚ και η απουσία σχεδίου είναι η πηγή όσων πρόκειται να συμβούν. Λύση η αλλαγή της κυβέρνησης που το μόνο προσόν της είναι η απραξία. Να φύγετε "κύριοι" του ΠΑΣΟΚ, να πάτε αλλού. Φτάνουν τα ψέμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλά θα ήταν η κυβέρνηση του πασοκ, να παραιτηθεί πάραυτα. Τους πιστέψαμε, τους ψηφίσαμε, αλλά αποδείχτηκαν καραγκιόζηδες , ψεύτες, ανίκανοι, ανεπαρκείς. Αν δεν παραιτηθούν, η τιμωρία τους θα είναι πολύ μεγάλη από το λαό..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τα στοιχεία της ανεργίας υπολογίζονται σήμερα με τον ίδιο τρόπο όπως υπολογίζονταν και χθες (επί ΝΔ) και... προχθές (επί "εκσυγχρονιστικού" ΠΑΣΟΚ). Δεν τίθεται θέμα αλχημείας από την προηγούμενη κυβέρνηση. Αντίθετα, το ότι η ανεργία εκτινάχθηκε στις 60 μέρες Γιωργάκη μού φαίνεται και ρεαλιστικό αλλά και αρκετά εύλογο, αν ληφθεί λ.χ. υπ' όψη ότι με το "καλημέρα" καρατόμησε τους stagieres και τις συμβάσεις έργου. Μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι πλέον προσμετρώνται στους ανέργους. Τώρα, βέβαια, δύο τινά ισχύουν: Είτε ο Γιωργάκης είναι όντως της πεποίθησης ότι δεν πρέπει να υπάρχουν εποχικοί, συμβασιούχοι κλπ κλπ υπάλληλοι στο Δημόσιο, οπότε θα εμμείνει στη στάση του αυτή με το όποιο κοινωνικό κόστος (αλλά και λειτουργικό κόστος, μια και σε πολλές περιπτώσεις αυτοί οι εργαζόμενοι κάλυπταν και τη "λούφα" των... μονιμάδων)... είτε θα αναγκαστεί (ή, αν προτιμάτε, θα "αναγκαστεί" - ίσως το σχέδιο ήταν αυτό από την αρχή) να επαναφέρει το θεσμό και οι θέσεις θα μοιραστούν στους "άριστους" (σ.σ.: εννοείται πως στην Ελλάδα το υπέρτατο κριτήριο "αριστείας" είναι να έχεις ταυτότητα από την πάλαι ποτέ Κλαδική).

    Δυστυχώς η Ελλάδα βρίσκεται ίσως στη χειρότερη θέση που θα μπορούσε να βρίσκεται χώρα σε αυτή την περίοδο, κυριολεκτικά μεταξύ σφύρας και άκμονος: Είναι απαραίτητο να κάνει οικονομία, και η πρώτη και βασικότερη κίνηση για να κάνεις οικονομία, είτε κουμαντάρεις νοικοκυριό, είτε επιχείρηση, είτε κράτος, είναι να μειώσεις τα λειτουργικά έξοδα, εν προκειμένω να απολύσεις υπαλλήλους. Πράγματι ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα είναι τεράστιος για τα μέτρα της χώρας και εξόχως αναποδοτικός (μάλιστα η αναποδοτικότητά του δεν είναι άσχετη με το μέγεθος και τη συνακόλουθη δυσκινησία του). Πρέπει να φύγουν οι πλεονάζοντες, και αυτοί είναι πολλοί. Πώς όμως τους διώχνεις χωρίς να δημιουργήσεις τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα; Ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα είναι περιορισμένος και εν πολλοίς παρασιτεί επί του κράτους (δείτε απλά τι γίνεται στο χώρο των κατασκευών). Δεν μπορεί να απορροφήσει τόσους επιπλέον εργαζόμενους. Όταν, τη δεκαετία του '80, η Ελλάδα είχε τις προϋποθέσεις να αναπτύξει βιομηχανία και επιχειρηματικότητα - αναλογικά φθηνότερο κόστος εργασίας, σχετικά απλούστερο νομικό πλαίσιο -, ακολουθήθηκαν πολιτικές εχθρικές προς την ιδιωτική πρωτοβουλία, οι οποίες οδήγησαν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Τώρα υπάρχουν πολλοί ελκυστικότεροι προορισμοί στο πρώην ανατολικό μπλοκ και στην Ασία, και η Ελλάδα με τους ακριβοπληρωμένους εργαζόμενους, το δαιδαλώδες νομικό πλαίσιο και το... θεσμοθετημένο "γρηγορόσημο" δεν μπορεί να ανταγωνιστεί. Φοβάμαι ότι η συνταγή που θα ακολουθήσει ο Γιωργάκης θα είναι το τρίπτυχο "παρακάλια" (προς τους Ευρωπαίους "εταίρους") - "δάνεια" (από όπου βρούμε και όσο - όσο) - "υπερφορολόγηση" (των κορόιδων που δεν κατάφεραν ή δε σκέφτηκαν να "τα κρύψουν"). Αυτά και όσο αντέξουμε...

    Εν τέλει η Ιστορία διαθέτει χιούμορ και ενίοτε αυτό είναι μαύρο. Διαβάζω ότι ο... πολύς Ανδρέας (μη ρωτάτε "ποιος Ανδρέας", ένας ήταν ο Ανδρέας, λέμε!) είχε μεταξύ των αντι-ΕΟΚικών συνθημάτων του και το "δε θα γίνουμε εμείς τα γκαρσόνια της Ευρώπης". Λοιπόν, με την πολιτική του μας οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια να γίνουμε "τα γκαρσόνια της Ευρώπης" και να περιμένουμε κάθε χρόνο να ξελασπώσουμε ως χώρα τους τρεις μήνες του καλοκαιριού. Ή, όπως με συμβούλεψε κάποτε ένας γνωστός μου: "Αν μπορείς να φύγεις, φύγε. Η Ελλάδα είναι καλή... μόνο για διακοπές!"

    Βασίλης Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πολίτη, το άρθρο του Βασίλη προτείνω να αναδειχθεί. Εξοχη γραφή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Νέες απίθανες δηλώσεις του Βούγια : "Αυτοί που αιτούν άσυλο σε δομές που θα υποδειχτούν από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το άσυλο που εργάζεται αυτό τον καιρό παράλληλα, οι ασυνόδευτοι ανήλικοι σε ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας, όσοι χρήζουν βοήθειας θα προστατεύονται όπως ορίζουν οι διεθνείς συνθήκες και οι υπόλοιποι θα απελαύνονται".
    Δηλαδή δεν θα απευλάνεται κανένας , κ. Βούγια, γιατί όλοι μα όλοι οι ξένοι, δασκαλαμενοι, θα καταθέτουν αμέσως αίτηση ασύλου (όπως άλλωστε κάνουνε και τώρα). .. Αντε, περαστικά μας τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κάποιοι πού ζητούν νά φύγει πρόωρα κι' αυτή η κυβέρνηση, άς σκεφτούν μόνο ότι στίς εκλογές, πού κατά συνέπεια θά ακολουθήσουν, ΚΚΕ καί ΣΥΝ θά θριαμβεύσουν, μιά καί είναι τά κόμματα πού συνεχίζουν νά υπόσχονται μονιμοποιήσεις τών πάντων καί γενναίες αυξήσεις στούς πάντες.
    Υποσχέσεις, πού ώς γνωστόν, αγγίζουν τήν ψυχή, συνεπαίρνουν τό μυαλό καί συγκινούν μέχρι δακρύων τόν ώριμο νεοέλληνα, ακόμα καί όταν υποψιάζεται (α, μπάααα) ότι άν τίς ακουμπίσει μέ μιά βελόνα θά σκάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. εγω πιστεύω ότι σε αυτό το τόπο, όσοι δεν ψηφίζουν ΝΔ ή ΛΑΟΣ να φύγουν από την Ελλάδα!!!!χαχαχαχαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. http://troktiko.blogspot.com/2009/12/blog-post_8295.html

    AΠΛΗΡΩΤΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ 3 ΜΗΝΕΣ ΣΤΟ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή