Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

115 vs 60 και 46 vs 35 .Οι αριθμοί είναι πάντα αμείλικτοι «δικαστές»


Επέλαση με νέους φόρους σε ποτά, τσιγάρα, καύσιμα, αντικειμενικές αξίες ακινήτων, κατάργηση αυτοτελούς φορολόγησης κλπ σάλπισε πριν τις γιορτές ο υπουργός Οικονομικών, κ.Γ. Παπακωνσταντίνου.

Μέσα από το μοντέλο της «δήθεν» κοινωνικής διαβούλευσης μέσω του διαδικτύου, ανοίγει παράθυρο ... επιβαρύνσεων σε γενικευμένα εισοδήματα και ενάντια στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠαΣοΚ.

Αυτά παθαίνουμε όταν εμπιστευόμαστε μαθητευόμενους μάγους. Φόροι και πάλι ...Φόροι! Η εύκολη λύση !
Σίγουρα η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας μας χρειάζεται άμεση θεραπεία. Όμως αυτή δεν δύναται να επιτευχθεί μέσω των φοροεπιδρομών επί δικαίων και αδίκων.

Η εφαρμογή μιας αυστηρής πολιτικής περιστολής δαπανών, παράλληλα με μια ευρείας κλίμακας διαρθρωτική παρέμβαση για τη μείωση δαπανών και την αύξηση των τακτικών δημοσίων εσόδων είναι οι μόνες αναγκαίες επιλογές για να μειωθεί το διαρθρωτικό δημοσιονομικό έλλειμμα και να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της δημοσιονομικής μας διαχείρισης.

Κάτι αντίστοιχο φυσικά επαγγέλλεται και η κυβέρνηση . Με μια όμως θεμελιώδη διαφορά! Δεν το πράττει!
Η διαρθρωτική παρέμβαση για τη μείωση δαπανών είναι ένα μέγεθος που θα πρέπει να κινείται κάθετα στην οικονομία και όχι στον ,όποιο , οριζόντιο άξονα της.

Η περιστολή δαπανών θα πρέπει να ξεκινήσει από το ... «κεφάλι». Από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τα μέλη της κυβέρνησης.
Θέλετε ένα πολύ απλό παράδειγμα ; Ο Πρωθυπουργός της χώρας μας κ. Γ.Παπανδρέου απασχολεί (για την εκτέλεση των καθηκόντων του) συνολικά 115 άτομα οι οποίοι φυσικά χρηματοδοτούνται από τον ασθενή κρατικό κορβανά.

Την ίδια ώρα ο νεοεκλεγείς - σύμφωνα με την Συνθήκη της Λισσαβόνας - πρόεδρος της ΕΕ κ. Βαν Ρομπάι θα έχει στην διάθεση του... 22 συμβούλους, 28 βοηθητικούς υπαλλήλους και 10 σωματοφύλακες. Σύνολο 60 άτομα !!!!
Φυσικά προκαλείται απορία και ...μελαγχολία για το μέλλον αυτού του τόπου όταν τους συγκρίνουμε με τα 115 άτομα που απασχολεί ο κ. Γ. Παπανδρέου!!!

Θέλετε και άλλο ενδεικτικό παράδειγμα; Διάβαζα προχθές ότι η υπουργός Εθνικής Παιδείας ( κάνω την αντίσταση μου , δεν την αναφέρω ως …Δια βίου Μάθησης και εμμένω στο …Εθνικής) κα.Α. Διαμαντοπούλου για την εκτέλεση των καθηκόντων της διαθέτει ...μηχανισμό 46 συνεργατών.

Την ίδια στιγμή η νεοεκλεγείσα υπουργός Εξωτερικών της ΕΕ κα.Κάθριν Αστον θα διαθέτει 10 συμβούλους 15 άτομα βοηθητικούς υπαλλήλους και 10 σωματοφύλακες. Σύνολο 35 άτομα και με αυτό το προσωπικό θα διοικεί μια αυτοκρατορία 7 χιλιάδων διπλωματών και 120 πρεσβειών της Ένωσης σε όλον τον κόσμο.

Οι αριθμοί είναι πάντα αμείλικτοι «δικαστές» και δεν καταλαβαίνουν από πολιτικούς φανφαρονισμούς και «μαθητευόμενους ταχυδακτυλουργούς».

Απαιτείται λοιπόν ριζική αναμόρφωση της λογικής με την οποία αντιμετωπίζεται το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας μας ξεκινώντας από την κορυφή με μια ορθολογική αντιμετώπιση και διασχίζοντας κάθετα την οικονομία, με τρόπο που δεν θα δημιουργεί φοβίες.

Τα ταχυδακτυλουργικά με τους συνεχείς και εξοντωτικούς φόρους αποθαρρύνουν και προκαλούν τους ειλικρινείς φορολογούμενους, απογοητεύουν τις αγορές και δημιουργούν περιβάλλον αβεβαιότητας για την οικονομία.

11 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά
    Σε κάθε συζήτηση για τις πράξεις της κυβέρνησης νομίζω πως δεν πρέπει να λησμονούμε το βασικό στοιχείο της εξαπάτησης του Ελληνικού λαού. Δεν μπορούμε να προσπερνούμε τι έγινε προεκλογικά. Τα ΜΜΕ των νταβατζήδων κοντεύει να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι ο Καραμανλής δεν είπε την αλήθεια στον λαό και την είπαν τα ίδια και ο Γιώργος που προεκλογικά μας φλόμωσαν στις αναλύσεις ότι ο Καραμανλής δεν δίνει όραμα ,υπόσχεται μόνο δυσκολίες ενώ οι άλλοι με το μαγικό σχέδιο των 3 δίς θα επανεκκινούσαν την οικονομία - με αυξήσεις και όχι καταστροφικό πάγωμα των μισθών. Θα διέγραφαν και τα χρέη (θυμάστε το πρωτοσέλιδο του Πρώτου Ψέμματος που αρνούνταν να διαψεύσουν). Θυμάστε τις απαντήσεις τους στις προκλήσεις Καραμανλή: καλά δεν θα πείτε ένα δυσάρεστο μέτρο; - Δεν χρειάζονται δυσάρεστα μετρα ,τα λεφτά υπάρχουν.
    Και τα χολερικά ΜΜΕ έγιναν ξαφνικά τόσο συγκαταβατικά: Να σώσουμε την οικονομία μας, πρέπει να αντιμετωπίσουμε το δημόσιο χρέος , οι ελεύθεροι επαγγελματίες φοροδιαφεύγουν, καλά τα πράσινα τέλη κυκλοφορίας χωρίς απόσυρση,καταχρηστική η χρήση του Πανεπιστημιακού ασύλου, διακριτικότητα στην απόπειρα αυτοκτονίας του υιού Διώτη (που η ανθρωποφαγία με Ζαχόπουλο και το "μερακλήδικο" DVD), νηφάλια ανακοίνωση των θανάτων από γρίπη και της αποτυχίας του εμβολιασμού, περισσή κατανόηση που, λόγω Τεμπών, η Ελλάδα θα είναι κομμένη στα δύο για 4-5 μήνες κ.λ.π.
    Όλοι μπορούμε να φαντασθούμε τι θα γίνονταν στα ίδια γεγονότα - μέτρα με την προηγούμενη κυβέρνηση. Και μην πεί κανείς ότι τώρα είναι δύσκολα τα πράγματα και εξ αυτού η ωριμότητα. Δεν ήταν κρίσιμα τα πράγματα στις φωτιές του 2007 ή τον Δεκέμβριο του 2008, όπου τα χολερικά ΜΜΕ έφθασαν στο επίπεδο της αντεθνικής δράσης.
    Δεν πρέπει να ξεχνούμε. Και κυρίως πρέπει να υποψιαζόμαστε γιατί τότε έτσι και τώρα αλλοιώς. Ενοχλούσε πολλούς και πολύ η Πρωθυπουργία Καραμανλή. Που και τώρα ακόμα προσπαθούν να τον απαξιώσουν: συμβουλεύοντας το διάδοχό του να πάρει αποστάσεις, βάζοντας τον άνθρωπό τους να αναφέρει στη Βουλή πόσες ώρες τον παρακολουθούσε να είναι σε ένα καφέ και πλημμυρίζοντας τις φυλλάδες τους με παραπολιτικά: ότι επιτέλους μπορεί απερίσπαστος να τρώει σουβλάκια.
    Ξέχασα να σχολιάσω τις δημοσκοπήσεις που τώρα γίνονται για να διαπιστώνουν την συφωνία του Λαού με τα κυβερνητικά μέτρα.
    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΕ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ,ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΤΣΕΠΕΣ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ ΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΟΣΑ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΚΑ-ΜΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ.
    ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟ Κ.Π
    Οι ΜΑΓΟΙ με τα δώρα αφου, όταν θα τα πάρουν όλα θα έχουν την ευγένεια να μας προσφέρουν το λιβάνι.
    Ο φίλος ΝΙΚΟΣ, τα λέει όλα με καθαρότητα και νηφαλιότητα. Μπορεί αλήθεια να αρνηθεί κανείς τι θα γινόταν τώρα στις ΤV με τα ΤΕΜΠΗ, με τις ουρές επίδομα αλληλεγγύης(;)με τα λαπτοπ, με τον Ρόβλια με την Δραγώνα. κλπ; Κόλαση. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. Θα ούρλιαζε ο λογοτέχνης Καμπουράκης και ΣΙΑ.
    Εν πάσει περιπτώσει όμως εμένα για πολλοστη φορά το λέω, η στάση του ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ εξακολουθεί να μου φαίνεται ανεξήγητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι ενθαρρυντικό ότι υπάρχουν άνθρωποι που αντιλαμβάνονται την ολιγαρχία των ΜΜΕ.

    Είναι τουλάχιστον απίστευτο, σε μια Ευρωπαϊκή κατ' όνομα δημοκρατική χώρα, να διαστρεβλώνεται τόσο κατάφωρα, τόσο ξεδιάντροπα και με τόσο προφανή τρόπο η αλήθεια.

    Τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, λειτουργούν με τρόπο αξιοζήλευτο από όλες τις χούντες όλα τα απολυταρχικά καθεστώτα του κόσμου.

    Αποκρύπτουν συστηματικά εξαιρετικά σημαντικές ειδήσεις ενώ ταυτόχρονα επιμένουν σε ασήμαντες προσδίδοντάς τους αποδεδειγμένα πλασματικές διαστάσεις.

    Τρομάζω με την ισχύ της διαφθοράς και το μέγεθος της λογοκρισίας που πλέον ξεπερνά και την δύναμη της κεκτημένης ταχύτητας. Γεγονότα πανομοιότυπα (απόπειρες αυτοκτονίας δύο σημαντικών κυβερνητικών στελεχών Ζαχόπουλου - Διότη) αντιμετωπίζονται σκανδαλωδώς διαφορετικά απλά και μόνο διότι αφορούν διαφορετικής κομματικής ταυτότητας ανθρώπους.

    Αυτό είναι το μέγιστο το ανυπέρβλητο πρόβλημα της Ελλάδας. Ούτε η οικονομία, ούτε η Τουρκία, ούτε το Ασφαλιστικό.

    Η χούντα των ΜΜΕ.

    - Ένας απεγνωσμένα αγανακτισμένος Έλληνας Πολίτης
    Π.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το Μαξίμου σφίγγει το ζωνάρι

    ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ έγιναν και στον προϋπολογισμό του Μεγάρου Μαξίμου ύστερα από εντολή του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου . Ο προϋπολογισμός εμφανίζεται εφέτος μειωμένος περίπου κατά
    30% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, όταν στην κυβέρνηση ήταν η ΝΔ. Λεφτά, ως γνωστόν, δεν υπάρχουν στα κρατικά ταμεία και οι περικοπές άρχισαν από το πρωθυπουργικό γραφείο. Πρώτα απ΄ όλα στη μισθοδοσία της νομικού συμβούλου του Πρωθυπουργού κυρίας Γλυκερίας Σιούτη, η οποία στις επίσημες καταστάσεις εμφανίζεται να εισπράττει ως μηνιαία αμοιβή από το Μέγαρο Μαξίμου μόλις 530 ευρώ. Καλά, θα πείτε, μόνο 530 ευρώ είναι ο μισθός μιας πρωθυπουργικού συμβούλου; Οχι, ακριβώς. Απλώς η κυρία Σιούτη, όπως η ίδια λέει, ζήτησε να της επιτραπεί να έχει και παράλληλη απασχόληση, να εργάζεται δηλαδή και να μισθοδοτείται ως καθηγήτρια από το Πανεπιστήμιο. Σύμφωνα με τον νόμο λαμβάνει επιπλέον μόνο το 30% του μισθού της επειδή διαθέτει και δεύτερη δουλειά στο Δημόσιο. Πάντως οι εντολές που έδωσε ο κ. Παπανδρέου είναι κανένας από τους ειδικούς συμβούλους χωρίς παράλληλη απασχόληση να μην λαμβάνει μισθό μεγαλύτερο των 2.000 ευρώ μηνιαίως. Αυτό είναι το πλαφόν και δεν πρόκειται κανείς να το ξεπεράσει. Ο μέσος μισθός για τον ειδικό σύμβουλο έχει οριστεί σε 1.600 ευρώ και για τον μετακλητό υπάλληλο σε 1.200 ευρώ.

    Το ΒΗΜΑ Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

    Για την αποκατάσταση της αλήθειας! Ευχαριστώ για τη φιλοξενία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Με συγχωρείς φίλε μου 8.33 μμ, αλλά εσύ αυτό το λες ....αποκατάσταση της αλήθειας;
    Ήμαρτον!!!!!!
    Αναφέρεις ένα δημοσίευμα μιας ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗΣ εφημερίδας που αφορά της αμοιβές των συμβούλων του κ. Παπανδρέου και το ονομάζεις ....αποκατάσταση της αλήθειας; Ήμαρτον!!!!!

    Δηλαδή ότι ο ένας χρησιμοποιεί 115 άτομα και ο άλλος που είναι πρόεδρος της ΕΕ ΜΟΝΟ 60 άτομα δεν σε αγγίζει ως φορολογούμενο πολίτη;

    Το μόνο που βρίσκεις να πεις είναι ότι να ο Ψυχάρης αναφέρει ότι η k.Σιούτη παίρνει MONO 530 ευρώ σαν νομική σύμβουλος του Πρωθυπουργού;
    Ήμαρτον!!!!!!

    Το ζήτημα είναι όμως γιατί ρε παιδιά για κάτι τέτοιους τύπους να την πληρώνουμε όλοι;
    Γιατί θα πρέπει να πληρώνουμε όλοι οι υπόλοιποι τον τυφλό κομματισμό κάποιων , την ανοησία κάποιων άλλων ή την λαμογιά κάποιων άλλων;
    Γιατί σαν και τον φίλο πιο πάνω υπάρχουν πολλοί και ανήκουν φυσικά στις κατηγορίες που ανέφερα;

    Γιατί λύση δεν είναι να αναγκαστούμε όλοι οι υπόλοιποι να μεταναστεύσουμε σε άλλα μέρη!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στην κουλτούρα του νεοέλληνα υπάρχει μια μεγάλη δόση υπερβολής. Έτσι και οι πολιτικοί μας δεν έχουν αίσθηση του μέτρου. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα υπερβολών, σπατάλης και φθηνού εντυπωσιασμού.
    Δυστυχώς το αποτελέσματα είναι να πληρώνουμε ακριβά τις υπηρεσίες όλων αυτών χωρίς να υπάρχουν τα ανάλογα αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα είναι απλό αγαπητέ μου 9:03
    Δυστυχώς από το 100% των συμπολιτών μας που ψηφίζει έναν κομματικό συνδυασμό το 95% το κάνει λέγοντας :
    ¨ πιστεύω ότι αποτελεί την καλύτερη λύση για την χώρα¨
    αλλά ουσιαστικά το μόνο που περιμένει είναι να ¨αρπάξει¨ κάτι.
    Και όσο η πείνα μεγαλώνει τόσο το φαινόμενο θα αυξάνεται.
    Γιατί ουσιαστικά το παιχνίδι βασίζεται στο πόση ανάγκη έχει ο λαός για να ¨αγοράσει¨ ελπίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. To παράδειγμα της Ελλάδας τα χρόνια 1981-2010 είναι ένα καθαρό παράδειγμα πως μια χουντα μπορεί να κυβερνά ανενόχλητη, κάνοντας ό,τι θέλει, κάνοντας κανονικές πολιτικές εξορίες, όχι ντεμέκ σε Μακρόνησους, (διορισμός παιδιών των κλαδικών, νταβατζήδες μεγαλοεργολάβοι και μεγαλοεκδότες, κτλ) και χωρίς παράλληλα ο κόσμος να οργανώνει Πολυτεχνεία και διαδηλώσεις, όταν δε τύχει ο κόσμος και φέρει μια απειλή στο ωραίο σύστημά μας (βλ. Καραμανλή), τον βρίζουμε ανηλέητα, του καίμε τη μισή χώρα, του ξανακαίμε την Αθήνα, εφευρίσκουμε δήθεν σκάνδαλα και τον διώχνουμε μετά ως αποτυχημένο.... ΖΗΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΟΣ 8:33

    ΦΙΛΑΡΑΚΟ Ο ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΠΕΘΑΝΕ, ΞΥΠΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ΛΙΓΑΚΙ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΓΥΑΛΙΑ!!!!!
    ΔΥΟ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ (ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ-ΚΟΚΚΑΛΗΣ) ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΑΠΟΔΗΜΗΣΟΥΝ ΕΙΣ ΚΥΡΙΟΝ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή