Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Tο κυνήγι του κρυμμένου «μαύρου χρυσού».


Σε συνέχεια του χθεσινού άρθρου μου και καθώς κάποιοι φίλοι στα σχόλιά τους αναφέρθηκαν στο θέμα της συσχέτισης των νομισμάτων με τον χρυσό ,θα ήθελα να αναφερθώ λίγο πιο διεξοδικά περί του χρυσού και σε ορισμένα πράγματα που η πλειονότητα των πολιτών αγνοεί.

Ο κόσμος του χρήματος κρύβει πολλά σκοτεινά μυστικά. Το εκπληκτικότερο είναι πως τα επίσημα στοιχεία που δίδονται για τις διαθέσιμες ποσότητες χρυσού είναι κατασκευασμένα ,σύμφωνα με τον David G. Guyatt.

Ο «λευκός» χρυσός της Δύσης εξορύσσεται σε μικρές ποσότητες και χρησιμοποιείται σαν βάση για τους επίσημους υπολογισμούς .
Ο «μαύρος» χρυσός της Ανατολής δεν καταγράφεται και επομένως δεν επιτρέπεται να «φαίνεται» στα βιβλία καθόλου.

Είναι τόσο μεγάλες οι υπάρχουσες ποσότητες του «μαύρου» χρυσού, ώστε εάν είχε γίνει δημόσια ανακοίνωση αυτού και μόνο του γεγονότος, η τιμή του χρυσού ανά τον κόσμο θα είχε κατρακυλήσει στα βάθη και θα έμενε για πάντα εκεί.


Αυτό προκάλεσε τη δημιουργία δύο ξεχωριστών αγορών χρυσού. Υπάρχουν οι επίσημες αγορές που δημοσιεύονται στις οικονομικές εφημερίδες και οι οποίες φαίνεται να είναι ανοικτές και καθαρές (αλλά όπως είδαμε, δεν είναι).

Υπάρχει όμως και η μαύρη αγορά. Όπως και ο χρυσός, έτσι και η μαύρη αγορά έχει μία μακρά και βρώμικη ιστορία.

Σ’ αυτό, καμία περίοδος δεν είναι πιο βρώμικη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Στις αρχές του 1935, η Ιαπωνία άρχισε να γδύνει την Κίνα από τον πλούτο της. Με το ξέσπασμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο «βιασμός» επεκτάθηκε συνολικά σε 12 Ασιατικά κράτη.

Η λεία που μάζεψαν οι «ομάδες λεηλασίας» των Γιαπωνέζων, απλώς ξεφεύγει από τα όρια της φαντασίας: χρυσός σε ποσότητες που ούτε τις είχε φανταστεί ποτέ κανείς. Αυτός ήταν «μαύρος» χρυσός που χρόνια συσσώρευαν οι Κινέζοι.


Ένα μεγάλο μέρος αυτού θάφτηκε στις Φιλιππίνες στο διάστημα από 1943 έως1945. Ο Φερδινάνδος Μάρκος ήταν ένας από αυτούς που ξεκίνησαν για ν’ ανακαλύψουν μερικά από αυτά τα λάφυρα πολέμου, αμέσως μόλις έφυγαν οι Γιαπωνέζοι.

Όμως, πριν από τον Μάρκος, είχε ήδη προλάβει να «αναμιχθεί» το OSS, (Office of Strategic Services) - ο πρόδρομος της CIA.

Στις αρχές του 1945, πράκτορες του OSS κυνήγησαν μία ομάδα Γιαπωνέζων «Χρυσός Κρίνος» και άρχισαν να μαζεύουν για λογαριασμό τους το περιεχόμενο μιας κρυψώνας . Έτσι ξεκίνησε το τραίνο του εύκολου κέρδους της μαύρης αγοράς.


Το 1984, ο Στρατηγός John Singlaub, ανώτατο στέλεχος της CIA , ίδρυσε μια εταιρία με το όνομα Nippon Star. Ο Singlaub συνεργαζόταν με τον Υποστράτηγο Robert Schweitzer, πρώην μέλος του επιτελικού γραφείου του Ρήγκαν .

Αυτή η εταιρία «βιτρίνα» ιδρύθηκε ειδικά για να ανασύρει τον χρυσό του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που ήταν θαμμένος στις Φιλιππίνες.
Άλλοι, οι οποίοι αναμείχθηκαν αργότερα με την Nippon Star, ήταν ο πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, Στρατηγός John Vessey, και ο Ray Cline, πρώην Υποδιοικητής Επιχειρήσεων της CIA.

Το 1986 η Nippon Star ζήτησε από τον Μάρκος κάποια έγγραφα για ένα μεγάλο θησαυρό κλεμμένου χρυσού, που επί πολλά χρόνια, μυστικά, προσπαθούσε να εντοπίσει ένα τάγμα στρατού του Μάρκος. ο Μάρκος αρνήθηκε. Τρεις μέρες αργότερα ....ανατράπηκε και «οδηγήθηκε» στις ΗΠΑ.

Κάποια έγγραφα όμως...«διέφυγαν» μέσω της ερωμένης του.
Κάποια από αυτά τα έγγραφα , συμπεριλαμβανομένων και λογαριασμών δισεκατομμυρίων σε Ελβετική τράπεζα, στο όνομα του διαβόητου πρώην σκοτεινού πράκτορα της CIA, Στρατηγού Edward Lapsdale, περιέχονται στο βιβλίο του David G. Guyatt «The Secret Gold Treaty».

Έτσι μπορεί κάποιος να καταλάβει γιατί η Κίνα, η Ρωσία , η Γαλλία αλλά και οι περισσότεροι εκ των G20, δεν επιθυμούν να γυρίσουν στο παλαιό καθεστώς και επέλεξαν τον δρόμο του εικονικού νομίσματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Υπόψη ότι το ευρώ, στηρίζεται μερικώς σε αποθέματα χρυσού. Το δολάριο ΗΠΑ δεν στηρίζεται. Η Ε.Ε σχεδιάζει να αποδεσμεύσει πλήρως το νόμισμά της στο εγγύς μέλλον, καταλήγοντας έτσι σε μία κοινωνία ....«άνευ αντικρίσματος».

12 σχόλια:

  1. Είναι η περίπτωση με τα "777" και "999".
    Δεν είναι τυχαίο φυσικά το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τις Φιλιππίνες , τις δικτατορίες και τα εσωτερικά τους.
    Μην ξεχνάμε ότι τα μεγαλύτερα κλιμάκια της CIA στην ανατολή ήταν στις Φιλιππίνες και την Ινδονησία.

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σίγουρα παίζεται μεγάλο παιχνίδι με τον χρυσό.Απλά εμείς σαν πρόβατα που είμαστε, δεν καταλαβαίνουμε τους ...τσοπάνηδες.
    Ένα από τα κόλπα τους είχε καταγγείλει η GATA (Gold Anti-Trust Action).

    Μέχρι σχετικά πρόσφατα, οι τράπεζες που έκαναν συναλλαγές χρυσού, μπορούσαν να «νοικιάσουν» (να δανειστούν) χρυσό από τις κεντρικές τράπεζες με διεθνή επιτόκια, γύρω ή χαμηλότερα από 1% το χρόνο.

    Αυτό σήμαινε ότι η Goldman, για παράδειγμα, θα μπορούσε να δανειστεί χρυσό και να τον πουλήσει στην αγορά, και μ’ αυτόν τον τρόπο, τα χρήματα – δεκάδες δισεκατομμύρια - που θα έπαιρνε, θα της κόστιζαν σχεδόν μηδενικό τόκο.

    Ύστερα, η κλίκα της συμπαιγνίας θα μπορούσε να επενδύσει όπου ήθελε αυτά τα άνευ κόστους κεφάλαια.

    Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να αγοράσουν Κρατικά Ομόλογα, που αποδίδουν τόκο 6% και να καρπωθούν κέρδος 5%.
    Μπορεί το πέντε τοις εκατό να μην ακούγεται μεγάλο, αλλά εάν το πολλαπλασιάσουμε με δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια, προκύπτουν τεράστια υπερκέρδη.

    Αυτό είναι ένα τυπικό «κόλπο» των τραπεζών της Wall Street και των διεθνών τραπεζών.
    Πουλώντας περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στους πολίτες μιας χώρας και επενδύοντας τα χρήματα που αποκομίζουν στην αγορά ομολόγων της ίδιας αυτής χώρας, οι τραπεζίτες, απλώς απομυζούν από τους φορολογούμενους δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

    Είμαστε ή όχι πρόβατα;

    Harmless Wolf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η σχέση της Κίνας με τις ΗΠΑ νομίζω ότι είναι, άσχετα με τον χρυσό , προβληματική και χωρίς ένα διαφορετικό νόμισμα δεν θα μπορεί να ξεφύγει από αυτή την κατάσταση.
    Δηλαδή ξέρουμε ότι το "γουάν" δεν μπόρεσε να το καθιερώσει στα χρηματιστήρια της παγκόσμιας αγοράς.
    Έτσι εδώ και πολλά χρόνια η μόνη διέξοδος για να ενισχύσει την οικονομία της ήταν η αγορά ομολόγων από τις ΗΠΑ.
    Τώρα λοιπόν βρέθηκε στο εξής αδιέξοδο: αν σήμερα η Κίνα ζητήσει να εξαργυρώσει τα ομόλογα η αμερικάνικη οικονομίά θα κατάρρευση λόγω αδυναμίας πληρωμής , αλλά μαζί της και η κινέζικη οικονομία.
    Μόνη περίπτωση είναι να περιμένει σταδιακά την λήξη των ομολόγων , και να τα επενδύει στο νέο διεθνές νόμισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. για πρόσεξτε επίσης τη σύνδεση του Κασόγκι με τους τρομοκράτες της 11/9
    καθώς και τα παιχνίδια που έπαιξε το πασίγνωστο LTCM fund που διαλύθηκε με το ρούβλι το '97

    χαίρομαι που κατανοήθηκε πλήρως ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ, όπως συνδέθηκε με το Μπρέτον Γούντς
    έτσι θα πρέπει εσείς (εμείς) να δουλεύετε 8-14 ώρες/ημέρα για $200 για κάτι που κοστίζει όσο το χαρτί και τα χρώματά του

    λέτε ο Νίξον να ήταν ηλίθιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. oraio vivlio fenete...


    "...Until fairly recently, gold banks could "lease" (borrow) gold from central banks at interest rates of around or below 1% per annum. This means that Goldman could, for example, borrow gold, sell it in the market and the cash - the tens of billions of dollars itthey received in return - would be virtually interest free. Thereafter, the "collusion crowd" could invest these cost-free funds anywhere they pleased. For example, they could buy US Treasury bonds paying over 6% interest and pocket the profit of 5%. Five percent doesn’t sound like much, but when multiplied by tens of billions of dollars it piles up.

    This is a typical Wall Street and international banker's "wheeze." By selling assets belonging to the citizens of any given country and then ploughing back the cash they receive into the treasury market of that same country, the bankers are quite simply bilking taxpayers of billions of dollars a year. If you don’t find this an outrage, I’d like to make an appointment to meet you and your wallet...."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλαδή για να καταλάβω, έτσι που τα γράφεις, φαίνεται ότι και πάλι οι Αμερικανοί κερδίζουν.
    Έχοντας αποθέματα από τον "μαυρό χρυσό" και βγάζοντας τον σταδιακά στην αγορά εισπράτουν χρήμα.
    Ξέρουμε ότι συνήθως η τιμή του χρυσού και η αξία του δολαρίου κινούνταν σε εντελώς διαφορετικές κατευθύνσεις. Όταν η τιμή του χρυσού ανέβαινε, το δολάριο υποχωρούσε και αντίστροφα.
    Αυτό έχει πάψει να συμβαίνει κατά έναν περίεργο λόγο από τις αρχές του 2009.
    Μπορεί έτσι να εξηγούνται πολλά!

    Σ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΤΑΝ Η ΣΙΩΠΗ... ∆ΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τον Αύγουστο του 2003 επί Σημίτη, η Τράπεζα της Ελλάδος,με άκρα μυστικότητα διοχέτευσε και πούλησε στο εξωτερικό 20 τόνους χρυσού.
    Γιατί συστηματικά αποκρύβεται αυτό το κραυγαλέο σκάνδαλο του Σημιτικού εκσυγχρονισμού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτη η ιστορια με τον χρυσο των Γιαπονεζων ειναι πολυ γνωστη στις Φιλλιπινες.Το 1983 ειχα συναντησει ενα πρωην λοχια του Φιλ. στρατου και μου ελεγε ιστοριες για το πως χτενιζαν τις ζουγκλες ολοκληρα ταγματα ψαχνοντας για τον θησαυρο. G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. pros 2 Μάϊος 2009 5:51 μμ
    sygnomh file ,xereis poso sobaro einai ayto pou grafeis?
    se parakalo an exeis alh8ina stoixeia na ta anakoinwseis kai se mas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ 9:47 μμ
    Φίλε η είδηση για την πώληση χρυσού είχε γίνει γνωστή στο εξωτερικό και μεταδόθηκε από εκεί μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.(Αύγουστος 2003).
    Πρόσφατα μάλιστα το ανέφερε και ο βουλευτής Βελόπουλος από το βήμα της Βουλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. pros 2 Μάϊος 2009 10:34 μμ


    1000 eyxaristo.omologo to agnoysa teleios.

    ΑπάντησηΔιαγραφή