Δευτέρα, 18 Μαΐου 2009

Στοιχισμένοι για τον … «κουβά».


Ο σχεδιασμός του ΠαΣοΚ είχε στηριχτεί σε μεγάλο βαθμό στο σενάριο των διπλών εκλογών τον Ιούνιο. Όμως δεν τους έκατσε η... μπίλια!

Ήδη, σε προωθημένους πολιτικούς κύκλους του ΠαΣοK συζητείται το ...επόμενο σενάριο.
Την ίδια στιγμή κρύβουν κάτω από το χαλί διαφοροποιήσεις στελεχών για την οικονομία, την μη πολιτική του τελευταίου εξαμήνου, την σκανδαλολογία, τις εσωκομματικές ισορροπίες.

Ταυτόχρονα ετοιμάζουν σχέδιο για να κρατήσουν σε εγρήγορση τον κομματικό μηχανισμό στη διάρκεια του θέρους, ώστε να είναι έτοιμοι διά παν ενδεχόμενον.

Βλέπετε δεν τους έγινε μάθημα το μεγάλο φιάσκο των ΜΜΕ και των κεραμιδόγατων της δημοσιογραφίας που προέβλεπαν κάθε Κυριακή εκλογές, αλλά και βουλευτών του ΠαΣοΚ που στοιχημάτιζαν ότι την... άνοιξη θα στηθούν κάλπες.


Ας θυμηθούμε (καθώς ξεχνάμε εύκολα) τι έχει διαδραματιστεί το τελευταίο 5μηνο.Από τις αρχές του έτους , ΜΜΕ και στελέχη του ΠαΣοΚ επιδόθηκαν σ' ένα διαγωνισμό προβλέψεων που όλες συνέκλιναν μετά βεβαιότητας ότι οι πρόωρες εκλογές ήταν αναπόφευκτες, το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο.

Ας δούμε μερικά μόνο παραδείγματα τα οποία αποδεικνύουν ποιος είναι έγκυρος πολιτικός αναλυτής, ποιος είναι καλά πληροφορημένος, ποιος είναι αυτός που σταθμίζει τις πολιτικές ισορροπίες, και ποια είναι ....«τα λοιμά»!

Στις 18 Ιανουαρίου το «Βήμα», υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «Πού θα σταθεί η μπίλια των εκλογών», κατέγραφε πέντε πιθανές ημερομηνίες για εθνικές εκλογές: 5, 12 και 26 Απριλίου, 3 Μαΐου και φυσικά 7 Ιουνίου.
Επικαλούμενη… ακριβείς πληροφορίες (...!), η εφημερίδα ανέφερε ότι οι πλέον πιθανές ημερομηνίες ήταν η 26η Απριλίου και η 3η Μαΐου.


Το 3μηνο που μεσολαβεί δημοσιεύει συνολικά 12 σχετικά άρθρα και επιμένει στις ίδιες ημερομηνίες. Εκ του αποτελέσματος λοιπόν στα ...λοιμά !

Την ίδια χρονική περίοδο κεραμιδόγατοι της δημοσιογραφίας στις εφημερίδες τα «Νέα», «Ελευθεροτυπία» και «Έθνος» διέδιδαν με πλήθος δημοσιευμάτων ανάλογες πληροφορίες, επικαλούμενοι και αυτοί... έγκυρες πηγές.Δεν τους έκατσε , οπότε στα ...λοιμά !

Δεν θα αναφέρω τους τηλεοπτικούς «αστέρες» της δημοσιογραφίας γιατί αυτοί έχουν προ πολλού εισπράξει την γενική αποστροφή των πολιτών .

Το ίδιο χρονικό διάστημα αρκετά στελέχη του ΠαΣοΚ ( ηγετικά και όχι μόνο) είχαν την πεποίθηση ότι οι πρόωρες εκλογές ήταν θέμα χρόνου, όχι αργότερα από τις 7 Ιουνίου.

Συνολικά με μια γρήγορη αναζήτηση μέτρησα 45 περιπτώσεις που επέμεναν σε παρεμφερείς δηλώσεις και σε πολλές των περιπτώσεων σε αβαθείς και ατυχείς (εκ του αποτελέσματος) αναλύσεις.


Σε μια δε περίπτωση , αυτή του κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη είχαμε (εκτός του εξευτελισμού) και το φαινόμενο του ...«στοιχηματικού κουβά».
Βλέπετε ο βουλευτής του ΠαΣοΚ ισχυριζόταν ότι η κυβέρνηση δεν θα αντέξει, θα καταρρεύσει υπό το βάρος των προβλημάτων και στοιχημάτιζε τη ....βουλευτική του έδρα !

Σε όλους αυτούς λοιπόν δεν τους έκατσε η... μπίλια και αυτονόητα τοποθετούνται στα ..λοιμά!


Στην αντίθετη πλευρά από αυτό εδώ το blog με άρθρο μου στις 2 Δεκεμβρίου με τίτλο «Στο τούνελ της ακατάσχετης εκλογολογίας» , κατέγραφα όσα είχαν συμβεί μέχρι τότε και όσα θα συνέβαιναν στο αμέσως χρονικό διάστημα.

Επέμενα ότι κακώς, κάκιστα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι αλλά και ορισμένοι κομματοστρατευμένοι πολίτες ρίχνουν νερό στον μύλο της εκλογολογίας.
Και σας ενημέρωνα ότι :«Για να τελειώνουμε με το θέμα.. Οι εκλογές εκτός σπουδαίου και επείγοντος λόγου θα γίνουν το 2010. Σημειώστε το!».


Ρίξτε λοιπόν μια ματιά στο αναφερόμενο άρθρο μου (επαναλαμβάνω στις 2 Δεκεμβρίου), ....για να καταλάβετε πολλά.

17 σχόλια:

 1. Τα μμε παίζουν το παιγνίδι τους. Βέβαια αυτό δεν μας απελάσει και από τις ευθύνες μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εναντιώνεται στις μεταρρυθμίσεις, που χρειάζεται ο τόπος. Δυσφημεί ανεύθυνα την πατρίδα μας στα μάτια των ξένων και δημαγωγεί στο εσωτερικό. Έκανε οδηγό της το πάθος της εξουσίας. Βάζει πάνω απ’ όλα το κόμμα. Προτάσσει ένα και μόνο σκοπό: Την αναβίωση του συστήματος ΠΑΣΟΚ. Με κάθε μέσο. Με κάθε τίμημα.
  (απόσπασμα από την ομιλία του Πρωθυπουργού χθες στην Άρτα)

  Τα λέει όλα ο άνθρωπος με τη λέξη σύστημα ΠΑΣΟΚ.
  Στο σημερινό σου άρθρο φανερώνεις το δημοσιογραφικό και πανίσχυρο σύστημα ΠΑΣΟΚ.!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μια καλή ιδέα θα ήταν να μάζευες όλα τα γκάλοπ του τελευταίου εξαμήνου (ποσοστά, εταιρεία, εντολοδόχος, κόστος ) και τότε νομίζω ότι θα καταλαβαίναμε πολύ περισσότερα.
  Απλά ένα παράδειγμα είναι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, η ξαφνική άνοδος και η εξίσου ξαφνική κάθοδος.
  Κάτι αντίστοιχο προβλέπω ότι θα συμβεί και με τους Oικολόγους.
  Θα έχει ενδιαφέρον λοιπόν , μετά τις ευρωεκλογές να δημοσιεύσεις και τα γκάλοπ του εξαμήνου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καληνύχτα. Καλόν ύπνο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πολίτη, "ξεβράκωσε τους", γιατί εάν περιμένουμε από τα υπόλοιπα blogs , αυτά έχουν καταντήσει καχέκτυπα portals και όχι blogs.
  Αναπαραγωγή ειδήσεων χωρίς αρθρογραφία πάνω στα πραγματικά προβλήματα του τόπου μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Έχει χαθεί κάθε έννοια εγκυρότητας. Έχουν χαθεί άλλωστε οι παλαιοί έγκυροι και καθ` όλα επαγγελματίες δημοσιογράφοι.
  Σήμερα αυτοί που δημοσιογραφούν είναι γνωστά λαμόγια , πολυθεσίτες, και επαγγελματίες προπαγανδιστές.
  Δεν ενδιαφέρονται καθόλου στο γεγονός ότι τα γραπτά μένουν και τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα.
  Παλαιότερα σε τέτοιες περιπτώσεις ο έντιμος δημοσιογράφος , παράταγε την πένα του και έβαινε προς αναζήτηση άλλης εργασίας.
  Μπακάλης , σουβλατζής , έμπορος , ταξιτζής....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Δεν είναι τυχαία η κατρακύλα των πωλήσεων των εφημερίδων.
  Ούτε τα DVDs τους σώνουν , ούτε οι κληρώσεις αυτοκινήτων.
  Από την άλλη , στην TV ,τα δελτία ειδήσεων τα παρακολουθούν πλέον μόνο κάτι γριές και γέροι, που δεν έχουν άλλη ασχολία, αλλά ούτε και άλλη δυνατότητα "πληροφόρησης", αφού είναι αναλφάβητοι στην τεχνολογία.

  doctor

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Πολίτη, "ξεβράκωσε τους", έχεις μείνει ο μοναδικός πόλος ενημέρωσης για τους νεοδημοκράτες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Για το θέμα των διπλών εκλογών ρίχτε μια ματιά. Έχει μεγάλη πλάκα:
  http://pressmme.blogspot.com/2009/05/blog-post_6527.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. @18 Μάϊος 2009 4:38 μμ
  Και με δεξιότητες πρωταθλητού ελεύθερης κατάδυσης θα έλεγα. Διότι έτσι μόνο εξηγείται η επιμονή να ακολουθείς στο πάτο το πλοίο που βυθίζεται γνωρίζοντας ότι οι υπόλοιποι το εγκατέλειψαν με σωσίβιους λέμβους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Μόνο μωροί διαβάζουν σήμερα εφημερίδες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Με όλο το σεβασμό Πολίτη στα άρθρα σου, αλλά για το φίλο "@18 Μάϊος 2009 4:38μμ" του ταιρειάζει το "άλογο κλ..."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Αγαπητά πολίτη, το διακύβευμα πλέον είναι η ποιότητα της δημοκρατίας .
  Η χαμηλής ποιότητας δημοκρατία που επικρατεί στην χώρα μας οφείλεται, στην εμπλοκή των ΜΜΕ στους μηχανισμούς εξουσίας, με χειραγώγηση των ΜΜΕ από επιχειρηματικά συμφέροντα, με γκρίζες ζώνες που θολώνουν την καθαρή διάκριση των εξουσιών.
  Εάν κάποιοι εκ των συμπολιτών μας δεν μπορούν πλέον αυτό να το διακρίνουν, τότε αυτό που προβλέπω είναι ότι θα έρθουν πολύ ζοφερά χρόνια.
  Ίσως επάνω σε αυτή την ανικανότητα των συμπολιτών μας βασίζεται και το όλο οικοδόμημα τους.
  Εύχομαι καλό βράδυ!

  υγ. Συνέχισε την πολλή καλή δουλειά σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Έχει γέλιο πάντως, να έχει μεγαλύτερη τηλεθέαση η μαγειρική του ALPHA από τα δελτία ειδήσεων των οκτώ..... αυτή και αν λέγεται απαξίωση στους μεγαλο...ΔΗΜΙΟΥΣ...ιογράφους!
  (γιατί, πνευματικοί-εθνικοί δήμιοι είναι και τίποτα άλλο)

  Μ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Τα τελευταία χρόνια τα Μ.Μ.Ε. έχουν επιβάλει την "δικτατορία της ηλιθιότητας".
  Εάν κάνουμε μια αναδρομή μέχρι σήμερα από την "Εποχή της Αθωότητας" περάσαμε στην "Εποχή της Δημιουργίας Εθνικής Συνείδησης".
  Από εκεί στην "Εποχή της Καθοδήγησης" και όταν αυτή είχε αρχίσει να προδίδει τα μυστικά της, περάσαμε στην "Εποχή της Υποχρεωτικής Δεοντολογίας".
  Η τελευταία αφού πλέον έχασε τον λόγο της ύπαρξής της, αποσύρθηκε και έτσι φτάσαμε στην "Εποχή της Ηλιθιότητας".
  Αντικαταστάθηκε το λογικό με το παράλογο , οι δημοσιογράφοι έγιναν ξανά δημαγωγοί, η ποιότητα επειδή κοστίζει κρίθηκε ως περιττή και όλα τα Μ.Μ.Ε. γέμισαν τον χρόνο τους με ότι πιο φτηνό θα μπορούσαν να πουλήσουν.
  Οι εφημερίδες αντί να πουλούν άποψη άρχισαν να πουλάνε CD.
  Τα τηλεοπτικά κανάλια αντί να πληρώσουν για να φτιάξουν σοβαρές και ενδιαφέρουσες εκπομπές άρχισαν να γεμίζουν τον τηλεοπτικό χρόνο τους με reality που κοστίζουν ελάχιστα.
  Όλοι σχεδόν οι εκδότες, οι καναλάρχες και οι παραγωγοί των Μ.Μ.Ε. αποφάσισαν ότι ήρθε ο καιρός τους για να γίνουν οι νέοι Χαλίφηδες στην θέση των ...Χαλίφηδων.

  Λιάνα Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Νομίζω ότι ένα πραγματικά ευνομούμενο ,δημοκρατικό και ελεύθερο κράτος που θέλει να προάγει την αυτοδιάθεση των πολιτών , θα πρέπει να θεσπίσει νόμο που να απαγορεύει τα Μ.Μ.Ε. να μιλούν εκ μέρους του "κοινωνικού συνόλου" ή να διαφημίζουν "κυρίαρχες τάσεις".

  Δηλαδή κατάργηση των γκάλοπ . Δεν νομίζω ότι υπάρχει και κανείς που να πιστεύει στην " καθαρότητα" των διαφόρων δημοσκοπήσεων.

  Υπάρχει μόνο ένας νόμιμος θεσμός για να οριστεί η θέληση του κοινωνικού συνόλου, και αυτός είναι οι εκλογές. Τίποτα λιγότερο , τίποτα περισσότερο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Πολίτη μπες στο σάιτ της C.I.A
  Fiasco in Nairobi
  Greek Intelligence and the Capture of PKK
  Leader Abdullah Ocalan in 1999 Miron Varouhakis
  Διάβασε τα χάλια τους. Αξίζει.
  ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή