Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Νέα, σοβαρότατα δεδομένα για SIEMENS


Ενώ οι προφυλακίσεις εμπλεκόμενων στο μέγα σκάνδαλο της Siemens έχουν αρχίσει από την προηγούμενη εβδομάδα και τα φώτα της δημοσιότητας έχουν στραφεί στον Μιχ. Χριστοφοράκο, παρατηρώ ότι οι κεραμιδόγατοι της δημοσιογραφίας, ξαφνικά έχουν χάσει την ...«ικανότητά τους» για ...αποκλειστικά ρεπορτάζ από τα άδυτα της SIEMENS.

Είναι μάλιστα απορίας άξιο πως διάφοροι ...«γερμανομαθείς» ειδικευμένοι(?) στο ρεπορτάζ τις SIEMENS που ανακαλύπτουν διάφορες καταθέσεις παλαιών στελεχών της εταιρείας που ΔΕΝ περιλαμβάνονται στη δικογραφία της Αθήνας ( δηλαδή δεν έχουν παραδοθεί από τις γερμανικές αρχές), ασχολούνται με υποτιθέμενο σκοτεινό παρασκήνιο και δεν ασχολούνται με το ...προσκήνιο.

Έτσι δεν αντιλαμβάνονται ή δεν θέλουν ...να αντιλαμβάνονται (με ότι σημαίνει αυτό) ότι στο προσκήνιο οι εξελίξεις τρέχουν.
Ενώ λοιπόν βγήκαν στην φόρα όλοι οι επίμαχοι λογαριασμοί των εμπλεκόμενων στα μαύρα ταμεία της Siemens, η διακίνησή τους, όλη η ροή του μαύρου χρήματος και προς πολιτικά πρόσωπα, ενώ «έσπασαν» και οι κωδικοί (ROCOS κ.ά.), οι «γερμανομαθείς» ειδικευμένοι δημοσιογράφοι ,με τις ...συχνές επαφές με ξένες μυστικές υπηρεσίες, προσποιούνται ότι το ...αγνοούν.


Μόνο το «Παρόν» τόλμησε και έγραψε αυτά που διαδραματίζονται ΤΩΡΑ, στην Γερμανία.Όλα τα στοιχεία των λογαριασμών που άνοιξαν ( 500 περίπου σελίδες), αυτήν τη στιγμή βρίσκονται στην Εισαγγελία της Βέρνης.

Έχουν μάλιστα ειδοποιηθεί οι δικηγόροι των εμπλεκόμενων σ’ αυτούς τους λογαριασμούς να προσέλθουν για να παραλάβουν τα αντίγραφά τους.
Το άνοιγμα των λογαριασμών έγινε κατόπιν αιτήματος των ελληνικών αρχών (στα πλαίσια δικαστικής συνδρομής).

Έχουμε δηλαδή νέα, σοβαρότατα δεδομένα στις εξελίξεις για το μέγα σκάνδαλο, που αναμένεται να δημιουργήσουν μεγάλες αναταράξεις και ...σεισμικές πολιτικές δονήσεις από ενεργά ρήγματα.

Ας προστεθεί δε σε αυτό και το ότι απ’ τις μέχρι τώρα καταθέσεις προκύπτει μεταξύ άλλων εμπλοκή και ανάμιξη και του ανώτατου στελέχους του ΟΤΕ (την επίμαχη περίοδο των συμφωνιών με τη Siemens) κ.Σκαρπέλη, αλλά και ....κορυφαίου πολιτικού στελέχους!


Εδώ για άλλη μια φορά θα επαναλάβω αυτό που συχνά σας γράφω.Ο πολιτικός εγκέλαδος κτυπά στην Βορειοδυτική Ελλάδα.
Λες και με άκουγε ο πραγματικός εγκέλαδος και έκανε την εμφάνιση του στην ευρύτερη περιοχή. Ας ελπίσουμε αυτός τουλάχιστον να αποχωρήσει γρήγορα.


Γιατί ο άλλος , ...ο πολιτικός εγκέλαδος στην περιοχή, δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Οσονούπω όμως προβλέπονται ...ισχυρές δονήσεις.

23 σχόλια:

  1. Που είναι οι ρεπόρτερς οεοοοο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλήθεια που είναι το τελευταίο διάστημα η πρώην στον όμιλο, ο νυν στον όμιλο και δυο-τρία άλλα φερέφωνα ξένων μυστικών υπηρεσιών;
    Γιατί τέτοια σιωπή;
    Πολίτη λες να τους "τελείωσαν" τα ρεπορτάζ; Ή μήπως οι εντολές το προστάζουν; Εγχώριες και ξένες!
    Keep Walking πολίτη. Ξεντρόπιασέ τους!

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O PRWHN DHMOSIAS TAXEWS K. GOLDSMITH TI EXEI NA PEI?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Uα έλθει άραγε αύριο στην Ελλάδα, από το Μόναχο όπου βρίσκεται, για να καταθέσει στη Δικαιοσύνη ο άλλοτε πρόεδρος της Siemens Hellas και πρώην πρωτοκλασάτο στέλεχος της Siemens Γερμανίας κ. Βόλκερ Γιουνγκ, που είναι επίσης κατηγορούμενος και διατηρούσε στενές σχέσεις με τον κ. Μ. Χριστοφοράκο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είδες πώς τους είχε μεγαλώσει ο Σημίτης; Χωρίς σαλέ δεν έκανε ο γενικός γραμματέας της πρώτης κυβέρνησής του και μετά υπουργός Μεταφορών στα κρίσιμα χρόνια με τον «Roco»…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βγάζει μάτια αυτή η απίστευτη μονομέρεια των περισσότερων τηλεαστέρων και υπολοίπων δημοσιοκάφρων.
    Τι μούγκα είναι αυτή που έχει πέσει παρότι οι αποκαλύψεις τρέχουν.
    Θέλετε ένα τρανταχτό παράδειγμα; Πρίν 8-9 ημέρες ο "Ελεύθερος Τύπος" είχε αποκαλύψεις που αφορούσαν την υπόθεση της SIEMENS.
    Είδατε πουθενά αλλού να παιχτεί το θέμα;
    Μήπως επειδή αφορούσαν πράσινους υπουργούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολίτη ,ποια κατάθεση τρέμουν στην Ιπποκράτους;
    Μήπως του Σκαρπέλη; Είμαι μέσα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για να δούμε και τον"ΦΡΑΝΤΣ".
    Πρόκειται πιθανότατα για λογαριασμό που συνδέεται με «πληρωμές» για διάφορες επίμαχες συμβάσεις του ΟΤΕ.
    Τα στοιχεία νομιμοποίησης του λογαριασμού «ΦΡΑΝΤΣ», που τροφοδοτείται από τους λογαριασμούς της μητρικής Siemens, ταυτίζονται με τα στοιχεία ταυτότητας του πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή του ΟΤΕ κ. Γ. Σκαρπέλη.
    Ο λογαριασμός έχει ανοιχθεί στις 11 Μαΐου 1990 και ο χαρακτηρισμός του δεν είναι «ΦΡΑΝΤΣ» αλλά «ΛΙΜΑΝΙ».
    Οι αυστριακές αρχές δεν έχουν δώσει τις κινήσεις του για τα τρία πρώτα χρόνια.
    Αλλά τον Απρίλιο του 1994 πληρώνονται 3 εκατομμύρια σελίνια (κάπου 312.000 μάρκα).

    Λίγο αργότερα στον λογαριασμό -ταμιευτηρίου επίσης όπως ο «ΦΡΑΝΤΣ» - «ΣΑΜΟΣ», που δικαιούχος εμφανίζεται ο κ. Ηλίας Γεωργίου, εμβάζονται 1,8 εκατομμύρια σελίνια (300.000 μάρκα).
    Το περίεργο είναι ότι ορισμένες από τις υπογραφές αναλήψεων, που έχει ο «ΣΑΜΟΣ» είναι πανομοιότυπες με εκείνες του «ΦΡΑΝΤΣ».
    Στις 14 Μαρτίου 2002 με μια χειρόγραφη εντολή, που αφορά το λογαριασμό «ΦΡΑΝΤΣ», κάποιος ζητά να σταλούν 400.000 ευρώ στον λογαριασμό 960-01-5006005900 της τράπεζας Alpha στον Πειραιά.
    Η εντολή έχει γραφτεί στα γερμανικά, θυμίζει τον γραφικό χαρακτήρα του συγκατηγορούμενου του κ. Σκαρπέλη, κ. Ηλία Γεωργίου.
    Εχει δε σταλεί από τον αριθμό φαξ 8080851, δηλαδή τον αριθμό του κ. Γεωργίου.

    Είναι λοιπόν ο κ. Σκαρπέλης ο «ΦΡΑΝΤΣ» ή μήπως ο «ΦΡΑΝΤΣ» είναι ένας λογαριασμός για διάφορες «δουλειές», που συνδέονται με τις επίμαχες αλλά και προηγούμενες συμβάσεις του ΟΤΕ;
    Ο ίδιος και ο συνήγορός του κ. Ι. Μαντζουράνης επέμειναν, κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης, ότι ο «ΦΡΑΝΤΣ» δεν είναι ο Σκαρπέλης.

    Στις 5 Ιανουαρίου 2005, άγνωστος δικαιούχος αναλαμβάνει από το λογαριασμό 20.000 ευρώ από τον υπάλληλο της Τράπεζας κ. Μίχαελ Χοφμίλερ επί τη βάσει κάποιας εξουσιοδότησης.
    Ποιος και από ποιον; Η αλήθεια είναι ότι και άλλες αναλήψεις δεν έχουν υπογραφή και αντί αυτής έναν αριθμό (30743) που ίσως να παραπέμπει σε μία καρτέλα με στοιχεία ταυτότητας.
    Ποιος είναι ο «ΦΡΑΝΤΣ»; Κατά πάσα πιθανότητα ο λογαριασμός «ΦΡΑΝΤΣ» εξυπηρετεί διάφορα φυσικά πρόσωπα, ενδεχομένως και τον κ. Σκαρπέλη, αλλά σίγουρα όχι μόνο αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Λιάπης θα μπει φυλακή ή όχι; Μάλλον όχι ο ξάδερφός του φρόντισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για ποιον λόγο να μπει ρε φίλε? Για ποιο πράγμα τον κατηγορείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτά τα νέα σοβαρά τα έγραψε μόνο το σοβαρό Παρόν; Για την διαφυγή του Χριστοφοράκου με την ευλογία του Μαξίμου έγραψε τίποτα το σοβαρό Παρόν με τις μεγάλες πωλήσεις και με τις δυσανάλογες κρατικές διαφημήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @5.22
    Ρε καλώς τον ...Πάγκαλο! Που ήσουν εσύ ρε παιδί?
    Ρε Ιπποκράτους και Ναυαρίνου γωνία , αυτούς τους ανεγκέφαλους έχετε για να κάνετε προπαγάνδα?
    Κανένα καλύτερο δεν έχετε? Κάποιον σοβαρό τέλος πάντων!
    Με αυτά τα ηλίθια τσιτάτα που γράφουν τα παπαγαλάκια σας, δεν καταλαβαίνετε ότι φανερώνουν τη ανεπάρκειά σας και την έλειψη δημοκρατικού λόγου?
    Δεν καταλαβαίνετε ότι απευθύνεστε σε αναγνώστες του μεσαίου χώρου και όχι σε αναγνώστες των "σοσιαλιστικών" (??) μπλόκ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Ανώνυμο 5.16
    Δεν ξέρω τον λόγο δικέ μου. Οι εφημερίδες όμως (αν διάβασες) τον είχαν σεντράρει. Άρα κάτι θα έκανε και ο Λιάπης. Νομίζω του πληρώσανε τους καφέδες και τα εισιτήρια για το Μουντιάλ.
    Αν ψάξεις θα τα βρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η κατάθεση της Κατερίνας Τσάκαλου - Οικονομάκου, πρώην δεξιάς χειρός του Μ. Χριστοφοράκου, στον εισαγγελέα άνοιξε τον ασκό του Αιόλου όσον αφορά τα "μαύρα ταμεία" της Siemens, καθώς, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεσή της, τουλάχιστον ένα πολιτικό κόμμα είχε λάβει επιταγή από το παραλογιστήριο του γερμανικού κολοσσού.

    Η Ν.Δ. έσπευσε να δηλώσει ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση, ενώ και το ΠΑΣΟΚ παραδέχτηκε εμμέσως ότι έλαβε χρήματα από τη Siemens, διευκρίνισε ωστόσο ότι επρόκειτο για «διάφανη» χορηγία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Oι γερμανικές αρχές έστειλαν στην Ελλάδα λογαριασμούς που μέσω αυτών έγιναν καταθέσεις ποσών τα οποία προορίζονταν για μίζες προς πολιτικούς στη χώρα μας.
    Πρόκειται για τους λογαριασμούς:
    -Υπ’ αριθμόν 100679 στην Credit Foncier de Monaco, με δικαιούχο τη Sandbury Investments, επειδή δέχτηκε δύο εμβάσματα, συνολικού ύψους 4 εκατ. ευρώ, στις 5 Ιανουαρίου και στις 29 Ιουνίου 2000. Οι πληρωμές αυτές είχαν σχέση με συμβάσεις του ΟΣΕ.

    -Υπ’ αριθμόν 15Χ - 03Α03 στη Merill Lynch Pierce Fenner UID 145473, με δικαιούχο την εταιρεία Supersatellite ΕΠΕ, για μια «δίδυμη» πληρωμή με εκείνη του Μονακό στις 5.1.2000 (σημειωτέον ότι οι τρεις αυτές πρώτες πληρωμές φτάνουν στο ποσό των 6.000.000 ευρώ).

    - Υπ’ αριθμόν 447-106-77297 στην ABN AMRO (Monaco) με δικαιούχο την Ashby Asset Management 12628-00001 για ποσό 300.000 ευρώ.

    -Υπ’ αριθμόν 1100165 στην ABN AMRO με δικαιούχο την Harcourt Industries για ποσό 300.000 ευρώ.

    -Υπ’ αριθμόν 91711 στην Τράπεζα Pivtet & Co Bankers με δικαιούχο την RG Gold Inc για ποσό 420.000 ευρώ

    Δύο από τους πέντε έχουν ταυτοποιηθεί ότι έχουν σχέση με έναν πολιτικό (σημερινό) του Πασοκ και στέλεχος του Πασοκ το οποίο είναι ήδη στον ανακριτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φαντάσου να ανοίξουν και οι άλλοι.
    Πολλά τα πράσινα στελέχη.
    Εμείς φταίμε όμως που τους ψηφίζαμε τόσα χρόνια.
    Καλά να πάθουμε που τ' αρπαξαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Tα στοιχεία αφορούν λογαριασμούς σε τράπεζες της Ελβετίας, του Βελγίου και άλλων χωρών από τις οποίες είχε ζητηθεί δικαστική συνδρομή στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης από την ελληνική Δικαιοσύνη.

    Τα συγκεκριμένα στοιχεία αναμένεται να αποσταλούν μέσω της Eurojustice και εκτιμάται ότι θα διελευκάνουν γκρίζα σημεία ως προς τις διαδρομές του «μαύρου χρήματος» το οποίο φαίνεται ότι διακινήθηκε γύρω από τη σύμβαση 8002 για την ψηφιακοποίηση του ΟΤΕ, αλλά και για το σύστημα C4I.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανταπόκριση σε υποχρεώσεις. Έτσι λέγονταν οι μίζες.
    Ετσι τιτλοφορείται μία σειρά ιδιόχειρων ή τυπωμένων σημειωμάτων ή σημειωμάτων στον υπολογιστή του τμήματος σταθερής τηλεφωνίας στη Siemens.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητέ Πολίτη,
    ΘΑ είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ένα άρθρο σου σχετικά με το τι έπραξε ο Έλληνας Πρωθυπουργός (και ΟΛΟΙ οι υπουργοί του βεβαίως βεβαίως όπως η ΝΤόρα και ο Σουφλιάς) σχετικά με την υπόθεση SIEMENS τα τελευταία 5 χρόνια με δεδομένο ότι το σκάνδαλο όπως καταλαβαίνω από τα γραφόμενά σου αφορά κυρίως το ΠΑΣΟΚ...
    Εγώ λέω ΤΙΠΟΤΑ ουσιαστικό και ότι η κοροϊδία συνεχίζεται ...
    Σε πέντε χρόνια μέσα έπρεπε να ξέραμε και τι΄χρώμα παπούτσια φοράγανε όσοι πήραν τις μίζες όχι να ασχολούμαστε με ΚΟΥΙΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η Schwarzstrasse 13-15 στο Ζάλτσμπουργκ είναι ο μυστικός παράδεισος και των δύο στελεχών , καθώς αμφότεροι έχουν ανοίξει λογαριασμούς στην Raiffeisenverband, στο ίδιο υποκατάστημα που η Siemens χρησιμοποιούσε για να διακινεί τα μυστικά κονδύλια μέχρι το 2003.

    Η τράπεζα ασφαλώς δεν επελέγη συμπτωματικά από τα στελέχη , αλλά υπεδείχθη από τη Siemens, που είχε την τεχνογνωσία για τη «δουλειά» και τους ανθρώπους σε θέσεις-κλειδιά.

    Και τα δύο στελέχη εμφανίζονται ως δικαιούχοι λογαριασμών στην Raiffeisenverband, καλυμμένα πίσω από τους κωδικούς WP 6183651 ο ένας, και WP 6187256 ο άλλος.
    Ετσι αποφεύγουν την εμφάνιση των ονομάτων τους στο σημείο της εντολής εμβάσματος που δίδει η Siemens στην τράπεζα, εκεί, όπου αναγράφεται ο δικαιούχος.

    Ετσι, οι δικαιούχοι είναι κωδικοί με αριθμό λογαριασμού 14.245.085 ο πρώτος, και 14.859.599 ο δεύτερος, όσο οι συναλλαγές γίνονται σε μάρκα.
    Αργότερα, το 2002, αμφότεροι αποκτούν νέους λογαριασμούς σε ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τα 700.000 ευρώ εγγύηση που ζητήθηκαν από κάποιον Αθανασιάδη Αλέξανδρο καταβλήθηκαν??? γιατί τόση τσιμουδιά??? μήπως επειδή το ποσό είναι πολύ μικρό??? Πολίτη έχεις κάποια πληροφόρηση εσύ?? Ποιός είναι ο τύπος και πως εμπλέκεται στην ιστορία...έχει κάποια σχέση με το ρήγμα της Κοζάνης...???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. TO MEGALITERO SKANDALO TOU SKANDALOU AFTOU EINAI OTI PAROTI EINAI GNOSTES OI MIZES . DEN EXEI PROSFIGI KATA TIS SIEMENS TO DIMOSIO OPOS EXEI TIN EFXERIA APO TON NOMO DIEKDIKONTAS TO ANALOGO POSO APO TIN SIEMENS. TELEFTEA ANAFORA TOU APOGRAFIKOU SE EROTISI DIMOSIOGRAFOU HTAN OTI PAREPEMFTHIKE STO NOMIKO SYMVOULIO TOU YPOURGIOU . AKOUSATE TIPOTA META APO AFTO EGO OXI KAPIOS KI PALI DEN KANI TO KATHKONTOU OI EINAI OLOKLIRO SYMVOULIO TI GINETE ME AFTIN TIN AGOGI KSERI KANIS TIPOTA??? MIPOS KANO LATHOS??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τι έγινε; Ποιός άφησε την πόρτα ανοικτή και την κοπανάνε συνέχεια τα πουλάκια; Έχεις καμιά απάντηση πολίτη ή περιμένεις το ρήγμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή