Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Κράτος εν κράτει η SIEMENS


Σοβαρά ερωτήματα για τις σχέσεις της εταιρίας Siemens με κορυφαία στελέχη του ΠαΣοΚ εγείρει το ντοκουμέντο που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας ο ΕΤ.Κ.

Όπως προκύπτει από αυτό, τα στελέχη της γερμανικής εταιρίας δεν είχαν απλώς πλήρη άνεση να επικοινωνούν ή να συναντώνται με υπουργούς, αλλά τους υποδείκνυαν με τρόπο προκλητικό τι και πώς όφειλαν να προωθήσουν.


Τα έγγραφα που σήμερα αποκαλύπτει η εφημερίδα εμφανίζουν κεντρικό στέλεχος της Siemens να επικοινωνεί το 2002 με τον Μ. Χριστοφοράκο και άλλα στελέχη της Siemens Hellas και να τους ενημερώνει για την αλληλογραφία της εταιρίας HDW με τρεις υπουργούς της κυβέρνησης .

Σύμφωνα με αυτήν, η HDW, η οποία είχε αγοράσει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και συνεργαζόταν στενά με τη Siemens, αποστέλλει επιστολές στον υπουργό Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη, τον υπουργό Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλο και το συνάδελφό του των Μεταφορών Χρ. Βερελή, για το θέμα της ...επιτάχυνσης προμηθειών του ΟΣΕ και του ΗΣΑΠ.

Τα έγγραφα προέρχονται από τον εσωτερικό έλεγχο που διενεργήθηκε στη Γερμανία, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» του γερμανικού κολοσσού.
Αποστολέας φέρεται το στέλεχος της Siemens, Nahmer Stephan, και αποδέκτες ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens Ελλάδος, Μιχάλης Χριστοφοράκος, και άλλα δύο μέλη του Δ.Σ.

Σύμφωνα με αυτό, ο Stephan ενημερώνει τους Ελληνες για την αλληλογραφία του γερμανικού οίκου HDW/Ferrostahl, ο οποίος έχει αγοράσει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, με τους τρεις υπουργούς και κοινοποιεί τα σχετικά έγγραφα.

Γράφει λοιπόν το στέλεχος της μητρικής Siemens προς τον Μιχάλη Χριστοφοράκο: «…επισυνάπτω (χωρίς επικεφαλίδα HDW γιατί τα έγγραφα δεν πρέπει να κυκλοφορήσουν) τις επιστολές της προς τους υπουργούς στην Ελλάδα.

Η HDW μού ζήτησε να σας προωθήσω τις επιστολές με την παράκληση να ...».
Τι τονιζόταν όμως σ’ αυτές τις τρεις επιστολές προς τους τότε υπουργούς Ανάπτυξης, Οικονομίας και Μεταφορών, τις οποίες επίσης ο ΕΤ.Κ αποκαλύπτει;

Όπως προκύπτει από την ανάγνωσή τους, η γερμανική εταιρία τούς… κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, γιατί αργούν, όπως σημειώνει, να ....εγκρίνουν τις τροποποιήσεις που είχαν συμφωνηθεί μετά από ...πρόταση της HDW και της Siemens ως υπεργολάβου.


Μάλιστα δεν διστάζει να θέτει τελεσίγραφο προς υπουργό του ΠαΣoκ«Σήμερα έχουν περάσει πέντε εβδομάδες από τη συμφωνία και οι τροποποιήσεις δεν έχουν εγκριθεί. Η μη εκτέλεση των τροποποιήσεων έχει ήδη καθυστερήσει σημαντικά ......και το Δ.Σ της Siemens στο Μόναχο ....ανησυχεί ιδιαίτερα ».

Στο κλείσιμο των επιστολών δίνονται μάλιστα και ...οι σχετικές κατευθύνσεις: «Πρέπει οι τροποποιήσεις», τονίζει η HDW προς τους Α. Τσοχατζόπουλο, Ν. Χριστοδουλάκη και Χρ. Βερελή, «είτε να εγκριθούν από το Δ.Σ. του ΟΣΕ, ζητώντας εξουσιοδότηση από εσάς, είτε να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση το συντομότερο δυνατόν.
Δεδομένης της σημασίας του ζητήματος και της μεταξύ μας συνεννόησης αναφορικά με την επίλυσή του, θα επικοινωνήσω μαζί σας τηλεφωνικά αύριο το πρωί».

Προξενεί εντύπωση λοιπόν το γεγονός ότι οι τρεις υπουργοί επικοινωνούν απευθείας με την εν λόγω εταιρία, αν και η αρμοδιότητα των επαφών ανήκει σε θεσπισμένες επιτροπές προμηθειών και οι αποφάσεις στις περίφημες διακομματικές επιτροπές (τις οποίες είχε καταγγείλει ο κ. Καραμανλής και με εντολή του οι εκπρόσωποι της ΝΔ δεν μετείχαν σε καμία μέχρι το 2004) .

Χαρακτηριστικό του κλίματος που είχε εμπεδωθεί εκείνη την εποχή, μάλιστα, είναι το γεγονός ότι στελέχη διαφόρων εταιριών πιέζουν, απαιτούν και υποδεικνύουν στο ...όνομα της Siemens, η οποία προφανώς «έλυνε και έδενε» στο δημόσιο τομέα.

«etipos»

26 σχόλια:

  1. Και να ήταν μόνο αυτοί οι τρεις, θ`ήταν καλά!
    Εδώ μιλάμε για το σύνολο των υπουργών εκείνης της περιόδου,και για το σύνολο των ΔΣ όλων των δημόσιων οργανισμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ρόκο, ο Κρόκο, ο Κρόκερ, ο Κρόκα, ο Ροντρίγκεζ , ένα σωρό ακόμη κωδικοποιημένα ονόματα.

    Όμως γιατί τα ΜΜΕ "έθαψαν" δύο περίεργες υποθέσεις θανάτων, πίσω από τις μίζες της Siemens;

    Ο ένας αφορά τον Ελληνοαμερικανό θείο ενός από τους επιχειρηματίες, που βρέθηκαν στο λογαριασμό του ένα εκατομμύριο μάρκα, τα οποία δόθηκαν στο «μαύρο ταμείο» του ΠΑΣΟΚ το 1999. Ο Ελληνοαμερικανός πέθανε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, αλλά το μυστήριο έγινε μεγαλύτερο, καθώς κατά τις έρευνες για να διαπιστωθεί η ταυτότητά του, αποδείχτηκε ότι ήταν ακαταχώρητος στα μητρώα. Δηλαδή σαν να μην... δεν υπήρχε. Ούτε εδώ , ούτε στην Αμερική!!!!!

    Ο δεύτερος αφορά τον 56χρονο κοσμηματοπώλη που αυτοκτόνησε τον περασμένο Φεβρουάριο, και στον λογαριασμό του οποίου κατέληξαν χρήματα από τον μαύρο λογαριασμό της εταιρείας στην τράπεζα UBS της Ζυρίχης, του οποίου βασικός χειριστής ήταν ο πρώην διευθυντής της Siemens Ηλίας Γεωργίου.

    Ποιοι επιβάλουν λοιπόν "σιγή ασυρμάτου" για τους δύο αυτούς θανάτους;

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Η χώρα σας είναι χωρισμένη στα δύο στον ηλεκτρονικό τομέα" είπε ο πρώην μάνατζερ της Siemens Ράινχαρτ Σίκατσεκ, όταν δικάζοταν στο Μόναχο για την υπόθεση των "μαύρων ταμείων" της εταιρείας.

    "Υπάρχει η Ελλάδα της Siemens και η Ελλάδα της Intracom".
    Η "δική" του Ελλάδα, προσέθεσε, ήταν μία: η Ελλάδα της μίζας.

    Oσον καιρό έκανε συναλλαγές εκεί, δεν υπήρχε ιδιωτική ή κρατική εταιρεία στην οποία να μην έδινε μίζα.
    Και οι μίζες αυτές έφθασαν με το πέρασμα του χρόνου τις εκατοντάδες. Παραπάνω δεν θέλησε να πει.
    Ξεχνάμε (σαν λαός)εύκολα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά ο Βερελής δεν έλεγε ότι δεν έχει καμία σχέση και ότι τα θέματα τα χειρίστηκαν οι επιτροπές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στη Siemens ,πολίτη, είχαν ξεπεράσει τις όποιες αναστολές. Το λάδωμα και οι μίζες με τον καιρό έγιναν συνήθεις καθημερινές πράξεις.
    Αυτό βέβαια δεν έμεινε στο επίπεδο του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ ή των υπουργών του , αλλά (και αυτό είναι το πλέον εγκληματικό) το πέρασαν σιγά-σιγά και στην ελληνική κοινωνία.
    Δεν έχουμε καταλάβει ότι όλα αυτά τα χρόνια, η Siemens δεν ήταν μόνο το πολιτικό μας κατευθυντήριο, αλλά και το κοινωνικό μας.
    Ο "παιδαγωγός" εκατ. Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. mou kanei entiposi pou akoma kai simera kaneis den tolma na milisei gia ton k.kokkali, pou eixe kai to simferon kai itan se thesi na kinisei diadikasies topika,san "ethnikos promitheytis"..

    ..ayto me kanei na pistevo oti sto telos tha thaftei to thema..

    vevaia to ergo to xeroume pos to paizoun ta topika mme,se periptosi pou kapos xefigei kati gia ayton...tha diavasoume kai isos na doume na rixnei lefta stin omada podosfairou kai na katigorei - stin proti anafora gia ayton - tous panathinaikous,aektzides kai loipous gia epithesi enantion tou olympiakou..
    kai ta provata san m@m@kes tha to fane kai pame parakato..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ τίποτε καλύτερο από το να θεωρείς ότι έχεις προσφέρει στο να γίνει ένα μικρό βήμα" δήλωσε χθες ο πρώην βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Χρ.Βερελής.
    Εδώ γελάνε ή κλαίνε ρε παιδιά? Μήπως τίποτα από τα δύο , γιατί τα παχύδερμα δεν καταλαβαίνουν τίποτα?
    Μήπως κάποια στιγμή θα πρέπει να εξεγερθούμε προς οποιοδήποτε βιάζει την λογική μας, την τσέπη μας , το μέλλον των παιδιών μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ πολίτη, άκουσα πάλι τον κ. Ζαγορίτη να δηλώνει ότι :"Βερελής και ΠAΣOΚ ξέρουν τι συνέβη".
    Ας του πει κάποιος ότι όλοι ξέρουμε τι συνέβη!
    Επιτέλους ως πότε θα παίζουν κατενάτσιο;
    Δεν μας αρέσει αυτό το ματς. Επιτέλους ας καταλάβουν ότι ο κόσμος περιμένει από αυτούς όχι υπονοούμενα, αλλά στοιχεία.
    Αυτά τα οποία (για την περίπτωση της ΜΑΝ) τα είχαν εδώ και 4 χρόνια και λόγω μιας λογικής-παράλογης, δεν ήθελαν να τα χρησιμοποιήσουν στο όνομα μιας ...ήπιας προσαρμογής.
    Δεν θέλουμε ήπια προσαρμογή πλέον. Θέλουμε το κάθε λαμόγιο (όποιο και εάν είναι ) να πάει εκεί που του αρμόζει.
    Θέλουμε μεταρρυθμίσεις θεσμικές,κοινωνικές, πολιτικές,οικονομικές.
    Μα πάνω από όλα θέλουμε να καθαρίσει ο τόπος μας.
    Συγνώμη για το έντονο του σχολίου μου , αλλά συγχύστηκα παρακολουθώντας όλα αυτά τα ΠΑΡΑΛΟΓΑ που συμβαίνουν γύρω μας.
    Εύχομαι καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε τους αθεόφοβους πασόκους να παίρνουν μίζες από τη SIEMENS μέχρι το 2008; Δηλαδή στη κυβέρνηση η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να παίρνει μίζες. Που φτάσαμε. Και η ΝΔ νομίζει ότι διέλυσε το σύστημα ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ποτέ μην λες ...μεγάλα λόγια.!!!
    Λίγες ώρες πριν ο Χρήστος Βερελής υποβάλλει την παραίτησή του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας, ο οποίος ήταν και γενικός γραμματέας και συνεργάτης του Βερελή στο υπουργείο Μεταφορών, ρωτήθηκε εάν υπάρχει ανησυχία στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις στην υπόθεση Siemens και ΜΑΝ.
    Εξεπλάγη (!!!) από την ερώτηση και απάντησε κατηγορηματικά:
    "...Εάν είχαμε ανησυχία δεν θα ζητούσαμε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε "εάν είναι να πληρώσουν κάποιοι, σε όποιο χώρο και να βρίσκονται, να πληρώσουν, κι' αν χρειασθεί να ματώσουμε κιόλας, θα ...ματώσουμε..." δήλωσε χαρακτηριστικά.
    Αυτή ήταν η κατηγορηματική απάντηση του κ. Ρόβλια στον "Αθήνα 9.84".
    Και τώρα;
    Προφανώς τώρα , μετά την παραίτηση του πρώην πολιτικού του προϊσταμένου θα πρέπει να δώσει κάποια άλλη απάντηση.
    Σαν αυτές δηλαδή που έχουμε συνηθίσει...
    "...Οι δηλώσεις μου παρερμηνεύθηκαν και δεν εννοούσα ακριβώς αυτά που ...καταλάβατε..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @17 Μάϊος 2009 5:52 μμ
    Ότι η σιμενς έδινε μίζες μέχρι το 2008 το ξέρουμε. Αλλά το ποιός τις έπαιρνε θα ήταν ήταν προς διερεύνυση αν δεν έκλεινε η βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Ανώνυμο 6.12
    Όχι μέχρι το 2008 αδελφέ. Αρχές του 2006 αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο.
    Όσο για τα λεφτά , πράγματι δόθηκαν κάποια και το 2005. Αλλά για κοίτα τι λέει ( εδώ ) στην παράγραφό δ) τι λέει ο ίδιος ο Μαυρίδης στο έγγραφο προς τον εσωτερικό έλεγχο της SIEMENS.
    Λέει ότι "ακόμα και το 2005 χρησιμοποιούσε αυτούς τους λογαριασμούς για να πληρώσει «ληξιπρόθεσμες οφειλές». Οφειλές δηλαδή του παρελθόντος..."
    Για να μην τα λέμε όπως θέλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @17 Μάϊος 2009 8:25 μμ
    Ακριβώς για να μη τα λέμε όπως τα θέλουμε και να μη νομίζουμε ότι απευθυνόμαστε σε άβουλα όντα ρίξε μια ματιά και εδώ. Μη φοβάσε δεν δαγκώνουν.
    http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1008790
    http://www.in.gr/NEWS/article.asp?lngEntityID=1006503
    http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1005416

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Ανώνυμο 8.25
    Επειδή διαβάζω και δεν είμαι άβουλο ον όπως εσύ κοίτα τι διαπιστώνω.
    Στη πρώτη παραπομπή αναφέρει ότι "Αγνωστο παραμένει, ωστόσο, σε ποια χρονική περίοδο θα εστιάσει η ανακριτική έρευνα, καθώς οι συνολικά 54 συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού έχουν υπογραφεί από τον Μάρτιο του 2001 ως και τον Ιούνιο του 2008".
    Μα και τώρα υπογράφονται συμβάσεις με την SIEMENS. Tι σημαίνει αυτό? Ήταν και θα είναι μεγάλη εταιρεία παγκοσμίως. Τα περισσότερα ηλεκτρονικά μηχανήματα έχουν την φίρμα της.
    Από που προκύπτει όμως ότι σε αυτές τις συμβάσεις υπάρχει μίζα? Άβουλο ον!!!!

    Πάμε στην δεύτερη παραπομπή σου. Ο Λαμπράκης ισχυρίζεται ότι βάση κάποιου εγγράφου της Debevoise & Ρlimpton LLΡ ο Σίκατσεκ λεει ότι ο Μαυρίδης χρησιμοποιούσε τους λογαριασμούς μέχρι το 2008.
    Όμως αγαπητέ γι` αυτό το δημοσίευμα το Βήμα έχει ξεφτιλιστεί γιατί όταν ο Αντώναρος τους ζήτησε να το παρουσιάσουν , έκαναν την πάπια και δεν το εμφάνισαν ΠΟΤΕ.
    Επιπλέον σύμφωνα με τον εδώ δικηγόρο και εκπρόσωπο της Debevoise & Ρlimpton LLΡ κ. Λυκουρέζο τέτοιο έγγραφο δεν υπάρχει στην κατοχή της εταιρείας. Άβουλο ον !!!!

    Πάμε στην τρίτη παραπομπή σου.Αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προηγούμενη. Αναφέρει πολύ σωστά ότι κάποια χρήματα είχαν διακινηθεί από τους μαύρους λογαριασμούς μέχρι και το 2005.
    Μόνο που ο Λαμπράκης δεν αναφέρει τίποτα άλλο και περισσότερο δεν επιδεικνύει κάποιο έγγραφο.

    Αντίθετα η παραπομπή στο άρθρο που σε παρέπεμψαν αναφέρει το έγγραφο του ΕΤ (υπάρχει η φωτό στην Εφημερίδα) όπου ο Μαυρίδης ομολογεί στο εσωτερικό έλεγχο της SIEMENS ότι""ακόμα και το 2005 χρησιμοποιούσε αυτούς τους λογαριασμούς για να πληρώσει «ληξιπρόθεσμες οφειλές». Οφειλές δηλαδή του παρελθόντος..." Άβουλo ον!!

    Κοίτα να ξυπνήσεις και να μη σε πιάνουν ..κότσο με την προπαγάνδα του Λαμπράκη.
    Αν φυσικά θέλεις να ξυπνήσεις. Αν δεν θέλεις έχει καλώς. Κοιμήσου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @17 Μάϊος 2009 10:18 μμ

    Ο Λαμπράκης ισχυρίζεται vs o Πολίτης ισχυρίζεται.

    Είπαμε να είμαστε δεξιοί όχι αδέξιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Ανώνυμο 10.26
    Αποδεικνύεται ότι πράγματι είσαι άβουλο ον. Γνήσιος ΠΑΣΟΚΟΣ.
    Γράφω :"στο άρθρο που σε παρέπεμψαν αναφέρει το έγγραφο του ΕΤ (υπάρχει η φώτο στην Εφημερίδα).
    Άρα αυτός που ισχυρίζεται είναι ο Λαμπράκης που δεν παρουσιάζει ΚΑΝΕΝΑ έγγραφο.
    Αντίθετα με τον ΕΤ που δεν ισχυρίζεται , αλλά παρουσιάζει το έγγραφο.
    Συνέχισε τον ύπνο σου! Αποδεικνύεις με τον καλύτερο τρόπο το IQ των οπαδών (γιατί οπαδοί είσαστε και όχι ψηφοφόροι) του ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @17 Μάϊος 2009 10:18 μμ
    Κοίτα να ξυπνήσεις και να μη σε πιάνουν ..κότσο με την περισυνή ξυνή προπαγάνδα της Γιάννας που την αναμασά ο Πολίτης.
    Αν φυσικά θέλεις να ξυπνήσεις. Αν δεν θέλεις έχει καλώς. Κοιμήσου!!!
    Εγώ σε βοηθώ να ξυπνήσεις
    http://press-gr.blogspot.com/2009/05/blog-post_186.html
    http://press-gr.blogspot.com/2008/06/blog-post_3397.html
    http://press-gr.blogspot.com/2008/07/blog-post_725.html
    http://press-gr.blogspot.com/2008/06/blog-post_8306.html
    http://press-gr.blogspot.com/2008/06/blog-post_8376.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητέ Πολίτη,
    αποτελώ καθημερινό αναγνώστη της αρθρογραφίας σου σε αυτήν την ιστοσελίδα. Ως τώρα όμως δεν έχω καταθέσει κάποιο σχόλιο. Συγχώρεσέ με, εσύ και οι αναγνώστες σου, που το πρώτο σχόλιό μου θα είναι "εκτός θέματος". Νομίζω όμως ότι είναι σημαντικό...
    Μόλις διάβασα τα βιογραφά των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ (έχω αυτήν την κακιά συνήθεια να κάνω μία "έρευνα αγοράς" πριν καταλήξω για την ψήφο μου).

    Έμεινα λοιπόν ενεός, όταν διάβασα τα βιογραφικά της Μουσταφάογλου Σιμπέλ (στην 16η θέση) και της Φίλεβσκα Πανάγου Μπλαγκορόντνα (στην 20η θέση).

    Η πρώτη είναι μία Μουσουλμάνα που σπούδασε Γερμανικά στο Πανεπιστήμιο της Άγκυρας και ασχολείται με τα μειονοτικά ζητήματα!

    Η δεύτερη είναι μία βουλγάρα που ζει μόλις τα τελευταία 10 χρόναι στην Ελλάδα και επίσης ασχολείται με θέματα που ενδιαφέρουν τους εδώ βουλγάρους μετανάστες!

    Από πού και ως πού αυτοί οι δύο θα υπηρετήσουν τον Ελληνικό Λαό στο Ευρωκοινοβούλιο;

    Άκουσα επίσης ότι ο Γ. Παπανδρέου είχε προτείνει εκλόγιμη θέση και σε έναν Αλβανό δημοσιογράφο, ο οποίος όμως αρνήθηκε.

    Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι αυτός ο άνθρωπος δεν έμαθε τίποτε, μα τίποτε από τα λάθη που έπραξε στο παρελθόν. Κρίνω επίσης, βλέποντας ότι είναι αδιόρθωτος, ότι είναι επικίνδυνος για την χώρα μας.

    Ελπίζω πράγματι ότι δεν θα εκλεγεί. Μετά το σημερινό αποφάσισα να ψηφίσω ΝΔ, μόνον και μόνον για να φύγει ο Παπανδρέου!

    Σε παρακαλώ, εσένα και τους αναγνώστες σου, να γράψετε κάτι σχετικά. Ο τόπος πρέπει να γλιτώσει από αυτόν τον άνρθωπο...

    Υ.Γ. Σημειωτέον ότι μέχρι και το 2004 ψήφιζα σχεδόν πάντοτε ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ρε καλώς τον πιλότο. Ξεβρακώθηκες . Έγραφες ως άγνωστος για να μη σε καταλάβουμε?
    Όσο για το press ΠΑΣΟΚΕ ανεγκέφαλε , αυτά αναφέρονται σε άλλο θέμα.
    Εκτός και εάν δεν ξέρεις καν να διαβάζεις. Άβουλο ον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @17 Μάϊος 2009 10:52 μμ
    Φάτσα κάρτα στην αρχική σελίδα υπάρχει άρθρο σχετικό για το άρθρο του ΕΤ. Άλλωστε οι βρισιές σου αποδεικνύουν ότι συνελλήφθεις κλέβων οπώρας. Και για του λόγου το αληθές στη πρώτη σελίδα του http://press-gr.blogspot.com/ θα βρήτε το θέμα με τα links που παραπέμπουν στις επιστολές που αφορούν άλλο πράγμα όπως λέει και ο ΕΤ στις μέσα σελίδες και όχι στη πρώτη σελίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το press για κάτι τέτοιους ανεγκέφαλους προορίζεται. Άλλο to έγγραφο της εφημερίδας, και άλλα αυτά που παρουσιάζει ο press.
    Τέλος πάντων και αυτός στα άρθρα του μιλά για τελεσίγραφα στους υπουργούς και απευθύειας συνομιλίες με την εταιρεία.
    Που είναι η διαφορά δεν μπορώ να καταλάβω.
    Το ερώτημα που θέτει και ο πολίτης είναι το εξής :τρεις υπουργοί επικοινωνούν απευθείας με την εν λόγω εταιρία, αν και η αρμοδιότητα των επαφών ανήκει σε θεσπισμένες επιτροπές προμηθειών και οι αποφάσεις στις περίφημες διακομματικές επιτροπές". Γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. tha mporousa kato apo sigkekrimenes proipotheseis na dekto epikinonia mias etairias me ipourgous..
    kai aytoi tha itan an sintrexan logoi dimosiou simferontos..
    ek tou apotelesmatos den exoume kati tetoio,antithetos malista..kai fenete oti oi epitropes - gia tous germanous - exoun diadikastiko xaraktira..allios tha estelnan ta idia eggrafa kai se aytes...apo ayto loipon peritrana apodikniete oti kala ekane o k. karamanlis pou arnithike na tis nomimopoiisei me tin simmetoxi tou kommatos tou..giati stin ousia tha nomimopoiouse tis proilimenes apofaseis kai sinenoiseis ton ipourgon tou pasok pou ginontousan en kripto kai opos fenete me isterovoulia..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @18 Μάϊος 2009 12:27 πμ
    "Το press για κάτι τέτοιους ανεγκέφαλους προορίζεται"
    Δηλαδή οι ανεγκέφαλοι στην Ελλάδα είναι περισσότεροι. Έτσι εξηγείται γιατί το 2004 και το 2007 ψηφίσαν έναν ανεύθυνο ανίκανο με την παρέα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Παρακαλώ να μην χαρακτηρίζετε μέσα από το δικό μου blog άλλα blogs.
    Υπενθυμίζω την μεγάλη συνεισφορά του press-gr , στην ανάπτυξη της blogoσφαιρας. Μην είσαστε άδικοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή