Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Το ...σοσιαλιστικό θαύμα του ΔΝΤ


Όσες φορές ξεφεύγουμε από το επίπεδο της παραπολιτικής και εστιάζουμε σε αυτό της πολιτικής, ανακαλύπτουμε ότι η κοινωνία μας έχει παγιδευτεί σε ένα πλαίσιο απίστευτης φλυαρίας ,συμπλεγμάτων και πολιτικής αναπηρίας , που την απογυμνώνει από την δυνατότητα κριτικής σκέψης και νηφάλιων επιλογών.

Στο χθεσινό άρθρο μαζί ανακαλύψαμε, ότι Αλμούνια και Ντομινίκ Στρος- Καν ,στην ουσία έχουν την δυνατότητα να ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ την προεκλογική εκστρατεία του ΠαΣοΚ, κινούμενοι πλέον όχι στο παρασκήνιο , αλλά εμφανιζόμενοι ξεδιάντροπα στο προσκήνιο.

Ας σταθούμε στην καθαρά πολιτική αξιολόγηση αυτής της ...εμφάνισης. Το ΠαΣοΚ (μέσω του κ. Παπακωνσταντίνου ) και τα αντίστοιχα παπαγαλάκια, ταυτίστηκαν πλήρως με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Τόσο ως προς την αξιοπιστία αυτού του οργανισμού , όσο και προς το καθ` αυτό διακύβευμα της πρόσφατης έκθεσης της αποστολής αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

Στην πρώτη παράμετρο που αφορά την αξιοπιστία του ΔΝΤ αγνοούν ( στην ουσία ..μας αποκρύπτουν τεχνηέντως) ότι αυτή δεν βρίσκεται στο ζενίθ της , αλλά στο ναδίρ της.

Σας επισημαίνω ότι το ΔΝΤ έδινε συγχαρητήρια στην κυβέρνηση της Αργεντινής πριν από μερικά χρόνια, λίγους μήνες πριν ....χρεοκοπήσει η Αργεντινή.
Σας επισημαίνω ότι αυτοί που κατευθύνουν την πολιτική του ΔΝΤ εσκεμμένα στήριξαν στρατιωτικές δικτατορίες που πρόσκεινταν φιλικά σε αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες.
Σας επισημαίνω
ότι σε γενικές γραμμές το ΔΝΤ είναι απαθές ή και εχθρικό στις απόψεις τους για δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα και εργατικά δικαιώματα.

Δεν είναι μόνο αυτά! Το ΠαΣοΚ αποκρύπτει τεχνηέντως και άλλα.Τα μηνύματα είχαν έρθει προ μηνών , αφού πρωτοκλασάτα στελέχη του ήταν αυτά που μας καλούσαν να καταφύγουμε στο ...σοσιαλιστικό ΔΝΤ!

Μας
απέκρυπταν τεχνηέντως ότι η οικονομική βοήθεια δίδεται πάντοτε υπό διάφορες προϋποθέσεις (conditionalities), περιλαμβανομένων των Προγραμμάτων Διαρθρωτικής Προσαρμογής (Structural Adjustment Programs).
Μας απέκρυπταν τεχνηέντως ότι οι προϋποθέσεις παρεμποδίζουν την κοινωνική σταθερότητα και επομένως και τους δεδηλωμένους στόχους του ΔΝΤ, ενώ τα Προγράμματα Διαρθρωτικής Προσαρμογής οδηγούν σε αύξηση της φτώχειας στις χώρες που δέχονται τη βοήθεια.

Τώρα πως όλα αυτά συνδυάζονται με τον ...σοσιαλισμό και τα ..ιδανικά που επικαλείται το ΠαΣοΚ ,αυτό καλείστε να το κρίνεται εσείς!
Πως συνδυάζεται το αφεντικό αυτού του οργανισμού να είναι ο ...σοσιαλιστής Ντομινίκ Στρος- Καν και αυτό θα το κρίνεται εσείς!

Όσο αφορά την δεύτερη παράμετρο , αυτήν της έκθεσης για την Ελληνική οικονομία που επικαλείται το ΠαΣοΚ και πάνω στην οποία στηρίζεται η προεκλογική καμπάνια της τελευταίας εβδομάδας πριν την κάλπη,( αλλάζουμε ή βουλιάζουμε), αξίζει να την εξετάσουμε αναλυτικότερα.

Η έκθεση του ...σοσιαλιστή Ντομινίκ Στρος- Καν και του ΔΝΤ προβαίνει σε πολλές διαπιστώσεις και συστάσεις που κινούνται στο πλαίσιο του αυτονόητου.

Όμως....,
κόντρα στην κοινή λογική, βάλλει σχεδόν από την αρχή έως το τέλος της κατά του -υποτιθέμενου- υψηλού ....κόστους εργασίας στην Eλλάδα!
Μας προτρέπει συμπερασματικά να γίνουμε Ρουμανία , Βουλγαρία και όχι Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία . Αυτό είναι Σοσιαλισμός ή ...βαρβαρότητα;

Tο κόστος της εργασίας δεν είναι το μόνο σημείο στο οποίο η έκθεση φανερώνει οικονομικό δογματισμό. Προτρέπει σε αυξήσεις των ειδικών φόρων κατανάλωσης, δηλαδή της έμμεσης φορολογίας που είναι η κοινωνικά πιο άδικη. Αυτό είναι Σοσιαλισμός ή ...βαρβαρότητα;

Tο μεγαλύτερο μέρος της έκθεσης του ...σοσιαλιστή Ντομινίκ Στρος- Καν και του ΔΝΤ ( με την οποία ταυτίζεται και επικαλείται το ΠαΣοΚ), αφιερώνεται στο τραπεζικό σύστημα.
Επαινεί το πακέτο στήριξης της κυβέρνησης, αλλά προειδοποιεί πως οι εκπρόσωποι του κράτους στις διοικήσεις των τραπεζών... δεν θα πρέπει.. να αναμειγνύονται σε θέματα πιστωτικής πολιτικής...

Mε άλλα λόγια, οι φορολογούμενοι να δώσουν τα χρήματά τους ...άνευ ανταλλαγμάτων! Mας συμβουλεύει επίσης πως, αν απαιτηθεί περαιτέρω κρατική στήριξη σε μεμονωμένες τράπεζες, αυτή θα πρέπει να δοθεί με ....τη μικρότερη δυνατή κρατική ανάμειξη... Αυτό είναι Σοσιαλισμός ή ...βαρβαρότητα;

22 σχόλια:

  1. Δεν αναφέρεται η σοσιαλιστική έκθεση αυτή στο αναπτυξιακό πρόβλημα της Ελλάδας και στο κοινωνικό πρόβλημα.
    Είναι σαν να πηγαίνει κάποιος που έχει καρκίνο στο γιατρό και αυτός του συζητάει όλα τα άλλα θέματα, χωρίς να κάνει τη διάγνωση που πρέπει.
    Ζούμε μία περίοδο που πρέπει να προσέξουμε μήπως το φάρμακο είναι χειρότερο από την αρρώστια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς, το ΔNT κινείται σε άλλο κόσμο. Δεν ξέρει πως η Eλλάδα συμμετέχει σε μια Eυρωπαϊκή Ένωση που εφαρμόζει μια Στρατηγική της Λισαβόνας που στοχεύει, μεταξύ άλλων, σε «περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντώ! Φυσικά και δεν είναι σοσιαλισμός.
    Είναι Βαρβαρότητα! Τελεία και παύλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολίτη είναι άδικο να ασκείς με τέτοιο απόλυτο τρόπο κριτική για κάτι που δεν γνωρίζεις. Το ΔΝΤ μπορεί να έχει κακή φήμη αλλα στις εκθέσεις του δεν κάνει πολιτική απλά αναλύει τα οικονομικά δεδομένα. Οταν μιλάει για εργατικό κόστος δεν εννοέι το κόστος σε απόλυτους αριθμούς αλλα την μεταβολή του. Δεν συγκρίνει το εργάτικο κόστος με την Γερμανία αλλά την μετάβολη του σε σχέση με τους εμπορικούς εταίρους της χώρας τα τελευταία χρόνια(χρησιμοποιώντας μια έννοια που λέγεται Πραγματικη Συναλλγματική Ισοτιμία). Εαν διαβάσεις και άλλες εκθέσεις οργανισμών ή της Ε.Ε. θα διαπιστώσεις οτι καταλήγουν στα ίδια συμπεράσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τα μάρκα που πήγαν στα μαύρα ταμεία της ΝΔ
    (ή στη τσέπη του Μητσοτακέικου) τι λέει το ΔΝΤ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για το σχόλιο του ανώνυμου 12.40 που θεωρεί(απόλυτα!) ότι οι άλλοι δεν ξέρουν και ότι αυτός είναι ο ειδήμων( κύριο γνώρισμα του νεοέλληνα εγκεφαλικά ασθενούς), να παραθέσω απόσπασμα από την έκθεση του ΔΝΤ::
    ".Φορολογική πολιτική: 1) η διεύρυνση της φορολογικής βάσης με τη μείωση των εξαιρέσεων και των απαλλαγών,
    2) η αποφασιστική πρόοδος στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών ....
    3) η περαιτέρω αύξηση επιλεγμένων ειδικών φόρων κατανάλωσης ώστε να προσεγγίσουν τον μέσο όρο της ευρωζώνης, και

    Εισοδηματική πολιτική. Προτείνουμε να: 1) συνεχιστεί η συγκράτηση μισθών (και να συμπεριλάβει και τις συντάξεις)?.... τέτοιες πολιτικές, δίνοντας το κατάλληλο μήνυμα, θα βοηθούσαν στη συγκράτηση του ρυθμού αύξησης των μισθών και συντάξεων στον ιδιωτικό τομέα, καθώς επίσης και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και
    2) να συνεχιστεί η πολιτική περιορισμού των προσλήψεων έτσι ώστε να μειωθεί η δαπάνη για μισθούς.

    Οι συστάσεις του κλιμακίου του ΔΝΤ είναι οι ακόλουθες:..."Οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας αποτελούν το κλειδί για την επίτευξη χαμηλότερου μοναδιαίου κόστους εργασίας.
    Θα ενθαρρύναμε τις αρχές να: 1) προωθήσουν τη σύναψη τριμερούς κοινωνικού συμβολαίου μεταξύ εργοδοτών, συνδικαλιστικών οργανώσεων και κράτους, για την επίτευξη μεγαλύτερης συναίνεσης στη διαδικασία διαπραγμάτευσης, προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα αυτή τη χρονική στιγμή στην αύξηση της απασχόλησης παρά στην αύξηση των αποδοχών, προϋποθέτοντας μια συνεννόηση για συγκράτηση μισθών με αντάλλαγμα επενδύσεις και ενίσχυση της απασχόλησης".

    Πολύ ...σοσιαλιστικά όλα αυτά. Για να μάθουν κάποιοι να ...διαβάζουν!
    Θα μου πεις αυτό οι παπαγάλοι δεν μπορούν να το πετύχουν.
    Το μόνο που καταφέρνουν είναι να λένε το ποίημα που τους μαθαίνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οτι να'ναι. Μέσα στον φανατισμό και την καφρίλα σου δεν παρατήρησες καν τι έγραψα. Μέσα στο διεστραμμένο σου μυαλό νόμισες ότι εγραψα το σχόλιο για να εξυπηρετησω κάποια πολιτική σκοπιμότητα ή να υποστηρίξω τον Γιωργάκη και τον Παπακωνσταντίνου. Ούτε καν ασχολήθηκα με το περιεχόμενο της έκθεσης ούτε προσπάθησα να δικαιολογήσω τις νεοφιλελεύθερες λύσεις που προτείνει για την Ελληνικά Οικονομία. Το μόνο που έκανα είναι να διασαφηνίσω τον τρόπο με τον οποίο έκθεση έννοιει το οικονομικό όρο μοναδιαίο έργατικό κόστος(Unit Labour Cost). Ουτε κάν ασχολήθηκα με το περιεχόμενο του άρθρου παρα αναφέρθηκα σε μία μικρή παρανόηση (προφανώς οχι εσκεμμένη) απο τον συγγραφέα. Εύτυχως που υπάρχουν τόσοι πολλοί γραφικοί ανίδεοι τύποι που είναι έτοιμοι να προσβάλλουν κάποιον άγνωστο χωρίς καν να είναι σε θέση να αντιληφθούν το περιεχόμενο της τοποθέτησής του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά θα ήταν να συζητάγαμε συνέχεια για πολιτική και με την παραπολιτική να σχολούμασταν μόνο σε επίπεδο παρέας και καλαμπουριού.
    Εάν κάποια φορά το καταφέρουμε θα είναι πολύ καλύτερη η χώρα μας και εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Ζητούμε συγγνώμη για τη σύγχυση που προκαλέσαμε ως αποτέλεσμα των λανθασμένων μεγεθών που δημοσιοποιήθηκαν".

    Αυτό είπε το ΔΝΤ όταν είχε ανακοινώσει "εξωπραγματικές" προβλέψεων για το εξωτερικό χρέος αρκετών κρατών της ανατολικής Ευρώπης.
    Έτσι απλά...."Ζητούμε συγγνώμη για τη σύγχυση που προκαλέσαμε ...".

    Άσχετα εάν αυτά τα λανθασμένα στοιχεία πολλές φορές οδηγούν σε ...ανατροπές κυβερνήσεων.

    Δυστυχώς όπως αποδεικνύεται το σύστημα έχει καταφέρει και έχει καταστήσει αυτόν τον οργανισμό σε πιόνι του.

    doctor

    Επίσης αποδεικνύεται αυτό που πολύ σωστά ο πολίτης το ονόμασε ...Νέα σέχτα.

    Θα δουν πολλά τα μάτια μας απ` αυτόν τον "οργανισμό " τα αμέσως προσεχή χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ doctor
    Αυτό φίλε ήταν το δεύτερο λάθος(που αποκαλύφθηκε) του ΔΝΤ σε διάστημα λιγότερο του ενός μήνα.
    Το ταμείο βλέπεις αναγκάστηκε πρώτα να αναθεωρήσει τις προβλέψεις του για το τραπεζικό σύστημα της Βρετανίας.
    "Αποφάσισε", λοιπόν, ότι οι ζημίες στο βρετανικό τραπεζικό σύστημα αντιστοιχούν στο 9,1% του ΑΕΠ και όχι στο 13,4% όπως είχε αρχικά εκτιμήσει, ύστερα, πάντως, από .....παρέμβαση του βρετανικού υπουργού Οικονομίας.
    Ούτε σε επίπεδο συνοικιακού λογιστή δεν στέκουν οι άνθρωποι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το ΔΝΤ είναι ένα καθοδηγούμενο από τις ΗΠΑ τσιράκι.
    Μάλιστα δεν δίστασε να εκδώσει έκθεση σύμφωνα με την οποία προτείνει στην ΕΕ να χαλαρώσει τους κανόνες ένταξης για κάθε καρυδιάς καρύδι.
    Στα δε ...'κάθε καρυδιάς καρύδια' προτείνει να εγκαταλείψουν τα νομίσματά τους και να υιοθετήσουν το Ευρω.
    Έχει βαλθεί να ξεκάνει το Ευρωπαϊκό νόμισμα.
    Στο μεταξύ για τις ΗΠΑ ...τσιμουδιά. Κάτι χαλαρότατες ( για την αισχρή οικονομική κατάσταση που βρίσκονται) εκθέσεις και μέχρι εκεί.
    Δεν είναι τυχαίο το σπρώξιμο του Γιωργάκη από το ΔΝΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. στο ίδιο μήκος κύματος...

    http://www.drassi.gr/index.php?id=71&art_id=285

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Με το ΔΝΤ εννοείς φυσικά (στο ίδιο μήκος κύματος).
    Δεν είναι άλλωστε κρυφό ότι τα Αμερικανόδουλα ΜΜΕ (καθημερινή κλπ) σπρώχνουν τον Μάνο και την Δράση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ας μην ξεχνάμε την τραγική κατάληξη που είχε η παρέμβαση του ΔΝΤ στη Γιουγκοσλαβία, λίγο πριν από τη διάλυσή της. Ήταν η θρυαλίδα που οδήγησε τη Βαλκανική στη σημερινή της ανασφάλεια.
    ΑΝΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ώστε έτσι οι βρωμοσοσιαλιστές; Με έπεισες. Τώρα θα ψηφίσω Νέα Δημοκρατία και Καραμανλή. Αυτοί έιναι αξιόπιστοι πολίτη; Θα κάνω ότι πεις γιατί εσύ έχεις πολύ μεγάλη αξιοπιστία και ανεξαρτησία αν κρίνω από τα άρθρα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι εισηγήσεις του ΔΝΤ παραμένουν νεοφιλελεύθερης έμπνευσης, σε μια εποχή που ο νεοφιλελευθερισμός αποκρούεται ευρύτατα ως ιδεολογία των πρακτικών που γέννησαν την κρίση.
    Το περίεργο είναι ότι διοικείται από Σοσιαλιστές. Αυτό για όποιον σκέφτεται , νομίζω ότι λέει πολλά.
    Το ξέρουμε πια και τους εμπιστευόμαστε λιγότερο από άλλοτε.
    Μήπως ήρθε η ώρα και σ΄ εμάς για μια συνολική κοινωνική διαπραγμάτευση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σοσιαλιστιόο το ΔΝΤ!!
    Πολίτη οταν είμαστε ανίδεοι καλύτερα να μασάμε παρά να μιλάμε, πόσο μάλλον να τα γράφουμε κι όλας.
    Όταν πάλι θεωρούμε τους αναγνώστες μας ανίδεους ή αποκλειστικά κομματόσκυλα γράφουμε σε παραταξιακή εφημερίδα και όχι στο διαδίκτυο.
    Υπάρχουν τρόποι επιχειρηματολογίας υπέρ του Καραμανλή, αλλα κάνε το τουλάχιστον έξυπνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ 10.46
    Κοίτα πιο είναι το αφεντικό του ΔΝΤ , ...πονηρέ-κουτέ!
    Στο χθεσινό άρθρο του μπλόκ....
    Συμφωνώ ότι ..."όταν είμαστε ανίδεοι καλύτερα να μασάμε , παρά να μιλάμε". Ισχύει φυσικά για σένα!
    Όσο για τους Σοσιαλιστές, αλήθεια πιστεύεις στα παραμύθια?
    Υπάρχουν τέτοιοι πραγματικά? Που ζεις εσύ? Σε ίδρυμα ίσως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανεξάρτητε αξιόπιστε εσύ που είχες πάρει εργολαβία τα πουλάκια στο κλουβί τι έγινε και έπεσε βουβαμάρα; Από τη ρηγίλλης κτύπησε σιωπητήριο για κάτι πουλάκια που πετάξανε; Κάποια απάντηση θα υπάρχει στο ποιός άφησε ανοικτή την πόρτα για να πετάξουν μακρυά τα πουλάκια και ποιός είναι εκείνος που δεν του αρέσουν τα κελαϊδίσματα. Είναι οι ίδιοι που ενώ ανοίγουν αεροδρόμια κλείνουν τη βουλή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σοσιαλοκαταπίνεται την ξεφτίλα, παραδέχεστε ότι φάγατε ελέφαντες (Τσουκάτος)και θέλετε από τους άλλους να καθαρίσουν τα αποφάγια από τα δόντια σας.
    Τη δικαιοσύνη την έχετε κάνει κλοτσοσκούφι όποτε σας βολεύει είναι ανεξάρτητη όταν σας ξινίζει είναι ελεγχόμενη.
    Βρε ουστ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. YPARXOUN DYO TROPI NA KATALAVIS MIA XORA O PROTOS EINAI ME STRATIOTIKA MESA KI O ALLOS EINAI NA DANISIS TO KRATOS MESO DIEFTHARMENON POLITIKON OI OPOIOI THA DIASPATHISOUN TA DANIA ALLA THA YPOXREOTHOUNE NA KATASEVASOUNE DROMOUS KI LIMANIA GIA NA EINAI DYNATH H EKMETALEFSH TON PLOUTOPARAGOGIKON PORON TOU KRATOUS APO POLIETHNIKES ETERIES POU THA ANALAVOUN ENANDI PYNAKIOU FAKIS THN EKMETALEFSI TOUS GIA TIN EKSOFLISI TON XREON.TORA YPARXI KI ALLOS TROPOS KATALIPSIS MIAS XORAS OI LATHROMETANASES.OI OPOIOI THA XRISIMOPOIITHOUN KI GIA FTYNH ERGATIKH DYNAMH. TIRACUCOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Tι έγινε θα τιμωρηθεί κάποιος ο οποίος με την αμέλειά του βοήθησε τα πουλάκια να πετάξουν. Τελικά με αυτή τη κυβέρνηση η ατιμωρισία έχει γίνει θεσμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή