Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Η νέα διεθνής...σέχτα!


Μπαίνοντας στην τελευταία εβδομάδα του ευρωεκλογών,τα επιτελεία των κομμάτων βρίσκονται σε αναβρασμό. Στην Ιπποκράτους , μετά την γκάφα του κ.Παπανδρέου και της ηγετικής του ομάδας σχετικά με τον όρο «βαρβαρότητα » ,στράφηκαν στο πεδίο της οικονομίας. Νέο σύνθημα: «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε». Είναι ο άσσος που κράταγε για το τέλος το ΠαΣοΚ ; Μπορεί!

Διαβάζοντας όμως ένα άρθρο στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας «Athens post» αρχίζω και αναρωτιέμαι μήπως αυτός ο άσσος είναι ..σημαδεμένος; Τι λέει εν κατακλείδι το άρθρο; « Από την πλευρά του Μαξίμου θεωρούν ότι τόσο η έκθεση του ΔΝΤ (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), όσο και οι παρατηρήσεις του κ. Αλμούνια , είναι καλοστημένες μηχανές αφού και οι δύο ανήκουν στο σκληρό σοσιαλιστικό στρατόπεδο».

Ήταν πραγματικά μια παράμετρος που μου είχε διαφύγει. Ας εξετάσουμε μαζί λοιπόν τον «άσσο» του ΠαΣοΚ προκειμένου να δούμε σε ΠΟΙΟ σημείο είναι σημαδεμένος και από ΠΟΙΟΥΣ.
Τις τελευταίες δυο εβδομάδες ήταν στην χώρα μας κλιμάκιο του ΔΝΤ που επί δυο εβδομάδες έλεγχε τα δημόσια οικονομικά μεγέθη της χώρας. Λίγο ...σπάνιο για τέτοιου είδους ελέγχους εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας . Κρατήστε το !

Την ίδια ώρα η γκάφα του ΠαΣοΚ με τον όρο «βαρβαρότητα» δείχνει ότι συσπειρώνει τους ψηφοφόρους της ΝΔ, και αυτό αποτυπώνεται στα γκάλοπ. Κρατήστε το!

Ενώ λοιπόν το κλιμάκιο θα παρέδιδε την έκθεση του στον υπουργό οικονομίας την περασμένη Δευτέρα 25/5, ξαφνικά μέσω ...αγνώστων καναλιών αυτή διοχετεύεται σε συγκεκριμένες εφημερίδες από την ...Παρασκευή 22/5. Κρατήστε το!

Ακολουθούν πρωτοσέλιδα εφημερίδων:«Οδεύει προς πτώχευση η Ελληνική Οικονομία»,« Νέοι δυσβάστακτοι φόροι» κ.λ.π.... Κρατήστε το!

Το «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» που είχε στριμώξει στην γωνία το ΠαΣοΚ αντικαθίσταται άμεσα από το ...«Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε». Ο κ. Παπανδρέου καλεί τον κ. Καραμανλή να ανακοινώσει ποιους νέους φόρους θα επιβάλει αμέσως μετά τις εκλογές.
Παρότι ο Πρωθυπουργός με συνέντευξή του και ανεξάντλητα αποθέματα πολιτικής ειλικρίνειας και υπευθυνότητας δηλώνει ότι αυτή την στιγμή δεν τίθεται θέμα νέων φόρων, ο κ. Παπανδρέου συνεχίζει ..θυμίζοντας βελόνα που έχει κολλήσει σε παλαιό γραμμόφωνο. Κρατήστε το! Μέχρι εδώ πολλές ..συμπτώσεις. Έχουμε όμως και άλλες!


Αμέσως η Eurostat ( δηλαδή ο Χοακίμ Αλμούνια) δίνει στην δημοσιότητα έκθεση σύμφωνα με την όποια το ...7% των Ελλήνων αδυνατεί να πληρώσει το ενοίκιο ή το στεγαστικό δάνειο. Το ποσοστό αυτό κατατάσσει τους Έλληνες στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας( Γαλλία , Κύπρος.6% κλπ).
Την ίδια στιγμή παρατηρείται ομαδική , οργανωμένη διαδικτυακή προπαγάνδα μέσω post και σχολίων ωσάν να ανακάλυψαν το ελιξήριο της ...νεότητας. Κρατήστε το!

Όμως
, ο κ. Χ.Αλμούνια ήταν ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας από το 1997 έως το 2000, και υποψήφιος πρωθυπουργός (παρά το οικονομικό σκάνδαλο που ξέσπασε με πρωταγωνιστές δύο εκ των συνεργατών του).

Ένα πρόσωπο δηλαδή με ....σοσιαλιστικό ελιξήριο που- όπως αποδεικνύεται- με τις ...«παρεμβάσεις του» ( ως επίτροπος) επιχειρεί να δημιουργήσει ρήγματα προς όφελος των ...συντρόφων του. Κρατήστε το!


Ας γυρίσουμε τώρα εκεί που ξεκινήσαμε . Στο ΔΝΤ. Αφεντικό λοιπόν αυτού του οργανισμού δεν είναι άλλος από τον σοσιαλιστή υπουργό του Μιτεράν, κύριο Ντομινίκ Στρος- Καν. Πρώην υποψήφιο πρόεδρο του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος.Συμπτώσεις ! Πολλές ..συμπτώσεις !


Εν πολλοίς , η πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ καθώς και αυτή της Eurostat, εξυπηρέτησε την προεκλογική προσπάθεια του κ. Παπανδρέου και τον έβγαλε από την γωνία που είχε στριμωχτεί.

Ταυτόχρονα όμως έδειξε τον τρόπο σκέψης και τις πρακτικές ( με τις ωμές παρεμβάσεις στα εσωτερικά των χωρών) αυτής της νέας ηγετικής ομάδας των ρεφορμιστών του σύγχρονου σοσιαλισμού.

Παραβλέποντας λοιπόν τον ...σημαδεμένο άσσο ( είδαμε σε ΠΟΙΟ σημείο , από ΠΟΙΟΥΣ και ΓΙΑΤΙ), ας ρωτήσει κάποιος τον κ. Παπανδρέου ,εάν τελικά συμφωνεί με το αφεντικό του ΔΝΤ -και ...σοσιαλιστή σύντροφό του- ως προς τα αντιλαϊκά μέτρα που εισηγείται!


Είχαμε μέχρι χθες τους ακραίους νεοφιλελεύθερους του Μπους και τις ...παρεμβάσεις τους , τώρα μας προκύπτει και νέα ...σέχτα. Με την προσωπίδα του Σοσιαλισμού αυτή την φορά!

ΑΥΤΟ ... είναι βαρβαρότητα !

15 σχόλια:

  1. ΜΕΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΟΛΙΤΗ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΠΑΝΩ ΣΕ ΝΕΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ - ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ - ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΟ ΑΡΓΥΡΩΝΗΤΑ BLOGS ΚΑΙ ΜΜΕ. ΕΠΙ ΜΙΑ 5ΕΤΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ - ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΖΗΤΑΩ- ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΤΑ ΜΜΕ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑ ΝΗΣΑΦΙ ΤΙ ΣΟΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΑΚΡΙΤΑ ΟΤΙ ΤΟΥ ΠΑΣΑΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ Ή ΜΗΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ? ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ - ΟΧΙ ΤΟΝ ΚΩΣΤ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ , ΜΕ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΟΥΣ ΕΩΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗ , ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, ΚΑΨΗ , ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ''ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ '' ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολιτη συμφωνω απολυτως μαζι σου οτι παιζονται προεκλογικα παιχνιδια στην πλατη της Ελλαδος απο καποιους που αν μη τι αλλο μας οδηγησαν στην σημερινη κατασταση(ΠΑΣΟΚ)Αυτο δεν απαλασει τον Καραμανλη απο τις τεραστιες ευθυνες του.....Ριξε μια ματια στην αγορα και θα καταλαβεις οτι το κρατος αντι να βοηθησει αρεσκεται σε επικοινωνιακα παιχνιδια.....ειμαι οικονομολογος στο επαγγελμα και δεν ειναι του παροντος να σου απαριθμησω τα τραγικα σφαλματα των υπουργων του Καραμανλη,αλλα και της δικης του απουσιας αντιδρασης στα οικονομικα δρωμενα......καταδικαζω το Πασοκ για την εγκληματικη του πολιτικη αλλα δεν απαλλασω τον Καραμανλη.Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αμέτι μουχαμέτι να εκλέξουν τον Giorgos.
    Τι θησαυρούς κρύβει η Ελλάδα και δεν τους ξέρουμε;
    Με αυτά τα καμώματα θα μουλαρώσουν τους Έλληνες και βλέπω πολιτικό ραβδί
    ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ !
    ΑΝ ΠΝΙΓΕΙΣ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΚΟΜΟΥΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΤΖΩΡΤΖ
    ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΡΕΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΑΝ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ
    ΚΑΙ ΡΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ
    ΠΕΣΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ
    ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΑΝ ΑΠ ΤΟΝ ΔΟΛ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε το βράδυ της 7ης Ιουνίου ποιος πολιτικός αρχηγός θα έχει το πρόβλημα... Οι μεγαλοεκδότες με τους υποτακτικούς τους δημοσιογράφους προσπαθούν να μας πείσουν πως θα το έχει ο Καραμανλής, αλλά κάτι μου λέει πως θα έχουμε εκπλήξεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φυσικά και θα έχουμε εκπλήξεις. Εάν παρατηρήσετε πως μετρούν τις δημοσκοπήσεις, βάση δλδ συσπείρωσης, τότε καταλαβαίνετε ότι το πρόβλημα θα το έχει το ΠΑΣΟΚ που ήδη έχει φθάσει στο μάξιμουμ της συσπείρωσης που μπορεί να πάρει.

    Η ΝΔ λόγω κυβερνητικής κόπωσης είναι φυσικό να καθυστερει έως και τη τελευταία στιγμή τη συσπείρωση, αλλά αυτό και μόνο θα τη φέρει μπορστά από το ΠΑΣΟΚ ακόμα και 2 μονάδες.

    Συν το γεγονός ότι υπολογίζουν την πλάκα που κάνουν οι Νεοδημοκράτες με τους Οικολόγους και τους έχουν φθάσει μέχρι και +8%.

    Θα πέσει όντως τρελό γέλιο την επαύριο των εκλογών και βλέπω το Ζάππειο να παίρνει φωτιά ...για μια ακόμη φορά.

    Η ιστορία επαναλαμβάνετε ως φάρσα που έλεγε και ο μπάρμπα Κάρολος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και κάτι ακόμα για να μη ξεχνιώμαστε.

    Μια από τις "συνιστώτες" του κόμματος "ΑΝΤΑΡΣΥΑ", που προσπαθεί να ξεκινήσει Τζιχάντ στην Αθήνα, έχει ως επικεφαλή τον πρόεδρο των εργαζομένων στην Ίντρακομ...σύμπτωση??

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο έγκυρος αρθρογράφος της εφημερίδας ΠΑΡΟΝ,΄με τα αρχικά (Ν.Ζ) και ΑΡΙΣΤΟΣ γνώστης του πολιτικού παιχνιδιού, είχε επιστήσει την προσοχή της κυβέρνησης εδω και ΄΄ενα μήνα για πιθανές υποκινούμενες ταραχές από λαθρομετανάστες λίγο πριν από τις Ευρωεκλογές.

    Βάλτε στην παραπάνω εξίσωση και την παράμετρο ότι η οργάνωση "Συμμαχία σταματήστε τον πόλεμο" που μπήκε και αυτή στο πρόσφατο σκηνικό...προέρχεται κατά βάση από τα παιδιά του Λαλιώτη και αποτελεί παρακλάδι παγκόσμιας οργάνωσης ομπρέλλα με έδρα το Λονδίνο που χρηματοδοτείτε από διαφ΄ρους φορείς...εξ Μέσης Ανατολής προερχόμενους.

    Παραπλήσιο συμβαίνει και με το κόμμα "ΣΕΚ" που είναι τοις πάση γνωστό στον ακροαριστερό χώρο ότι αποτελεί ένα παραμάγαζο του ΠΑΣΟΚ, φυσικά της "Αριστερής πτερυγάς του".

    Και πολλά ακόμα. Αλλά το "Βελούδινο πραξικόπημα" που επιδιώκουν ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

    Τους ξέρουμε ποιοί είναι, τι κάνουν και από που προέρχονται και που θέλουν να το πάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ. Πραγματικά η πλειονότητα των πολιτών το αγνοούσε.
    Φυσικά στα νταβατζιλικιού ΜΜΕ , όλα αυτά τα έκαναν γαργάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι άραγε τυχαίο ότι η έδρα και τα γραφεία του ΔΝΤ βρίσκονται στην Ουάσιγκτον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η βασική αποστολή του ΔΝΤ είναι να παρέχει οικονομική βοήθεια σε χώρες που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. Χώρες-μέλη που έχουν πρόβλημα με το ισοζύγιο πληρωμών μπορούν να ζητήσουν δάνεια ή/και διαχείριση της εθνικής τους οικονομίας. Σε ανταπόδοση, από τις χώρες αυτές απαιτείται συνήθως να προβούν σε μεταρρυθμίσεις ,στις οποίες οι επικριτές αναφέρονται ειρωνικά ως ..."συναίνεση της Ουάσινγκτον"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στην Ευρώπη με 13 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εξέδωσε ανακοίνωση ασκώντας δριμεία κριτική στις τακτικές λαϊκισμού που ακολουθεί το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ( PES ) και ο Γιωργάκης στην καμπάνια του για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου.

    Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Wilfried Martens δήλωσε ότι:

    «Αντί η συζήτηση να περιστρέφεται γύρω από τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν τους Ευρωπαίους πολίτες, το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών την έχει αντικαταστήσει με φτηνούς λαϊκισμούς. Το να αποκαλούν έναν αριθμό διακεκριμένων υποψηφίων του ΕΛΚ ως «τραγικούς», όπως χθες έκανε το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, και χιλιάδες υποστηρικτές του ΕΛΚ σε όλη την Ευρώπη «βάρβαρους», όπως έκανε πριν μία εβδομάδα ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, είναι πραγματικά θλιβερό. Είμαι πεπεισμένος ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες θα τιμωρήσουν το λαϊκισμό των Σοσιαλιστών στις ψηφοφορίες και η ήττα τους θα είναι μεγαλύτερη από ότι περιμένουν».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σου ξέφυγε ίσως η πιο ύποπτη σύμπτωση Πολίτη. Ο σκληρός σοσιαλιστής Στρος Καν που διορίστηκε στο ΔΝΤ όχι απο οποιονδήποτε, αλλά απο τον επίσης σκληρό σοσιαλιστή αν και φιλλέληνα Σαρκοζύ. Με ρητή εντολή μάλιστα να κατατροπώσει τους βαρβάρους (μη σοσιαλιστές). Εικάζεται μάλιστα γαλλικη σύμπραξη κατά του κεφαλαίου για τη χωρα Καραμανλή λόγω ευρωπαϊκού φθόνου για τη δημοφιλία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολίτη με τέτοιου είδους αναλύσεις καταλήγεις να γίνεσαι χειρότερος από αυτούς που σφόδρα επικρίνεις έως και...γραφικός του χώρου.
    Αλήθεια ο φίλος σου ο Σαμαράς θα γίνει ποτέ αρχηγός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. To ρήγμα Siemens είναι έτοιμο να εκραγεί; Για να δούμε τέλος πάντων που πήγαν τα 20 εκ μάρκα και ποιός άφησε ανοικτή τη πόρτα και πετάξαν τα πουλάκια για να μη αρχίσουν να κελαϊδούν για τα 6 εμβάσματα και να βγάλουν στη σέντρα τον εξ επαγγέλματος και εξακολούθηση ψεύτη "ανεύθυνο ανίκανο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή