Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Καλό ταξίδι Λάμπρο


«Έσβησε» ο Λάμπρος της Ελλάδας καθώς χθες ξεκίνησε για το μεγάλο του ταξίδι.
Στην Ουάσιγκτον τον ήξεραν όλοι… Ήταν ο Mr. Lambros για την ηγεσία, τους αξιωματούχους, τα κυβερνητικά στελέχη.
Οι Αμερικανοί πρόεδροι -Μπιλ Κλίντον, Τζορτζ Μπους, Μπαράκ Ομπάμα- τον προσφωνούσαν με το μικρό του όνομα.

Μέχρι τέλους ο Λάμπρος Παπαντωνίου δεν ήθελε δάκρυα, ήθελε δικαίωση.Για μια αποστολή που κανείς δεν του ανέθεσε αλλά την πήρε πάνω του, σαν να μην μπορούσε να κάνει αλλιώς: Να μιλά και να ρωτά τους εκπροσώπους των ισχυρών στο όνομα των αδικημένων λαών και ανθρώπων.

Δεν ήθελε να ξέρει κανείς τίποτα γι’ αυτόν, παρά μόνο τα «θερμά επεισόδια» που προκαλούσε στα μπρίφινγκ στην Ουάσιγκτον για το καλό του ελληνισμού, όπως ο ίδιος το ένιωθε παρά το σκεφτόταν.

Δεν θέλησε ποτέ να μπει στην διαδικασία της « mainstream» δημοσιογραφίας.Δεν θέλησε ποτέ να ακολουθήσει τα βήματα των υπολοίπων ....«συναδέλφων του».
Δεν θέλησε ποτέ να φτιάξει ...σχέσεις με τα κέντρα εξουσίας, να γίνει... αρεστός, να ... ανταμείβεται, να... κάνει καριέρα, να ... παίζει παιχνίδια.
Δεν θέλησε ΠΟΤΕ να ...«στρατευτεί» από τα υπόγεια του Λάγκλεϊ ( παρά τις συνεχείς ...οχλήσεις τους).

Αναζητούσε έναν ορίζοντα που όλο απομακρυνόταν και όσο απομακρυνόταν τόσο θύμωνε, κι όσο θύμωνε τόσο...ενοχλητικότερος γινόταν για τα ανθελληνικά κέντρα στις ΗΠΑ.

Θυμάμαι τα λόγια Έλληνα πολιτικού κατά την διάρκεια της βράβευσης του Λάμπρου Παπαντωνίου από το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. «Αν δεν υπήρχε ο Λάμπρος» έλεγε ,«η Ελλάδα θα έπρεπε να τον ….κατασκευάσει. Όλα αυτά τα χρόνια ο τιμώμενος έχει γνωρίσει πρόσωπα και πράγματα στην αμερικανική πρωτεύουσα σε βαθμό που όποια πέτρα και να σηκώσεις εκεί, τον βρίσκεις από κάτω».

Ο Mr. Lambros ! Ο ...ενοχλητικότερος ανταποκριτής που πέρασε από την Ουάσιγκτον, όπως βεβαιώνουν ξένοι συνάδελφοί του. O ανταποκριτής του Fox Τζέιμς Ρόζεν πρότεινε να μπει τιμητική πλακέτα στη θέση του στο κέντρο Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Εάν δεν γνωρίσατε τον δημοσιογράφο Λάμπρο Παπαντωνίου, δεν έχετε γνωρίσει τι σημαίνει ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ. Έχετε γνωρίσει απλώς το κακέκτυπό της, την ....« mainstream» δημοσιογραφία, αν όχι την ξεπουλημένη και ...στρατευμένη δημοσιογραφία.

Ρίξτε μια ματιά σε μια από τις τελευταίες ανταποκρίσεις του από την Ουάσινγκτον (εδώ), για να καταλάβετε τι σημαίνει ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ. Καλό ταξίδι Λάμπρο!
«etipos»«greek-news»

19 σχόλια:

  1. Ο Λάμπρος από το μετερίζι του δημοσιογράφου, αλλά και αυτού του παθιασμένου και ασυμβίβαστου Έλληνα, αγωνίστηκε όλα αυτά τα χρόνια για τα εθνικά μας θέματα.
    Πράγματι ήταν ο βραχνάς στο Πρες Ρουμ του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
    Όμως αυτόν τον Ελληναρα η επίσημη πολιτεία ανέκαθεν τον είχε εγκαταλείψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Yπεξ
    Τέτοιους ανθρώπους χρειάζεστε...όχι παπαγαλάκια που ταίζονται από τα payroll και δεν κάνουν απολύτως τίποτα.
    Για να μην μιλήσω για τισ ΜΚΟ που είναι μπλεγμένοι και κάποιοι από εκεί μέσα τους ...χρηματοδοτούν.
    Καλό ταξίδι κ.Λάμπρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγκρίνεται τον Λάμπρο Παπαντωνίου με τους φετινούς βραβευμένους ,από το ίδρυμα Μπότση, ... "δημοσιογράφους" Βλάχο και Βερύκιο.
    Θα ..μελαγχολήσετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και τώρα ποιος θα καλύψει αυτό το κενό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 12.55
    Έχει μείνει και ο Μιχάλης Ιγνατίου . Μετά, το χάος......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το οτι πεθανε φτωχος σημαινει ενα πραγμα : Δεν υπαρχει ελληνικη εθνικη κυβερνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διαβάστε αυτό το άρθρο http://www.locandiera.gr/2009/05/29/adieumrlampros/ από το site www.locandiera.gr.

    Είναι ένα άρθρο, που λέει σχεδόν τα πάντα γιά τον ιδιαίτερο Ελληνικό χαρακτήρα αυτού του Ιδιαίτερου Έλληνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μιας και μιλάμε για τον μεγάλο Λ.Παπαντωνίου , δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι όταν επισκέφθηκε ο Σημίτης τις ΗΠΑ, τον είχε αποκλείσει από την ομάδα των Ελλήνων δημοσιογράφων που θα παρευρίσκονταν στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Αμερικανό πρόεδρο.
    Το ΓΙΑΤΙ το φαντάζεστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. θα ήθελα να ζητήσω από όλους σας σήμερα να κάνετε μια σκέψη η μια σύντομη προσευχή για τον φίλο Λάμπρο, έναν αγωνιστή της αλήθειας και των θεμάτων μας.
    Έναν άνθρωπο που άγγιξε τις ζωές όλων μας..

    Λιάνα Κ.

    Υγ. Πολίτη δείχνεις σε κάθε άρθρο σου ότι ...δεν ξεχνάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τον Λάμπρο τον είχα γνωρίσει πέρυσι, τέτοια εποχή περίπου.

    Ένας άνθρωπος διαμάντι του Ελληνισμού με απίστευτο θάρρος και μυαλό κοφτερό. Μιλήσαμε αρκετή ώρα και έμεινα έκπληκτος τόσο από τη ζωντάνια του όσο και από την εναργειά του αλλά και τις προβλέψεις του.

    Ήδη από τον Απρίλιο του 2008 είχε προβλέψει την εκλογή Ομπάμα, την οικονομική κρίση αλλά και τις "φασαρίες" στην Ελλάδα...

    Κρατήσαμε επαφή και δώσαμε λόγο να τα ξαναπούμε όταν θα ερχόταν στην Αθήνα ξανά.

    Στο ενδιάμεσο επικοινωνούσαμε τακτικά με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και κάναμε σχέδια για προώθηση ορισμένων θεμάτων της Ομογένειας αλλά και του κέντρου.

    Τέλος Μαρτίου ο ΥΓΕΙΈΣΤΑΤΟΣ Λάμπρος ανακοινώνει ότι έρχεται στην Αθήνα για ένα πολύ σημαντικό συνέδριο όπου θα παρουσίαζε μαζί με άλλους εκλεκτούς ομιλητές, μελέτες για την απάτη του αιώνα όπως χαρακτήριζε τις πρακτικές των φαρμακευτικών εταιρειών στο θέμα του AIDS.

    Παράλληλα την ίδια περίοδο βρισκόταν σε υπερδιέργεση πνευματική αφότου είχε προβεί στις συγκλονιστικές αποκαλύψεις σχετικά με τα "Δεκεμβριανά" αλλά και πολλές ακόμα πρωτοβουλίες που είχε πάρει για τα Ελληνό-Αμερικανικά θέματα.

    Αίφνης, άτομα του IRS του απαγορεύουν την έξοδο από τη χώρα για να κάνουν "έκτακτους φορολογικούς ελέγχους". Μόλις τελειώνουν και επιτέλους ο Λάμπρος ετοιμάζεται να πάρει το αεροπλάνο, περαστικοί τον βρίσκουν πεσμένο σε ένα δρόμο της Ουάσινγκτον.

    Ελληνικές εφημερίδες έγραψαν για εγκεφαλίτιδα, άλλοι τώρα λένε για "επάρατη νόσο", ουδείς με βεβαιότητα μπορεί να γνωρίζει πλέον.

    Ο Λάμπρος μέχρι το τέλος παρέμεινε ασυμβίβαστος, τολμηρός ακόμα και θρασύς απέναντι στις εξουσίες, κέντρα και παράκεντρα που οι περισσότεροι εξ'υμών δεν θα τουλμούσαμε ούτε να τα προφέρουμε, πόσο μάλλον να αντιπαρατεθούμε μαζί τους.

    Πρόσφερε στον Ελληνισμό της Αμερικής όλη τη ζωή του και μαχόταν συνεχώς για τα εθνικά θέματα, χωρίς κανένα όφελος με μόνη υλική κληρονομιά ένα μικρό σπίτι-δωματιάκι κοντά στην Εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην Αμερικανική πρωτεύουσα.

    Η ηθική και δημοσιογραφική κληρονομιά που άφησε όμως είναι τεράστια! Εας το έχουν υπόψη τους όσοι τον πολέμησαν αισχρώς όσο ζούσε...

    Λάμπρο δεν θα σε ξεχάσουμε!
    Ο αγώνας τώρα αρχίζει!



    Ι.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κανονικά έπρεπε ένας να φεύγει δύο να ξεπετάγονται.....
    Αλλά δυστυχώς αυτό έχει σταματήσει από χρόνια.
    Καλό Ταξίδι Λάμπρο.... και εκεί που πηγαίνεις πολέμα για αυτό που αγάπησες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αιωνια η Μνημη.
    G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το βιβλίο του "Χάνουμε το Αιγαίο" το έχετε διαβάσει; Νομίζω όχι. Γιατί τα μέλη εδώ αν το είχαν διαβάσει θα είχαν διαφορετική άποψη για τον άνθρωπο για χάρη του οποίου καυγάδισα με υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΕΞ.
    Στο βιβλίο του αυτό λοιπόν έχει πάρα πολλές αποκαλύψεις που ίσως στεναχωρούν κάποιους εδώ με συγκεκριμένο πολιτικό προσανατολισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ 8.51
    Άσε ρε φίλε τα κομματικά . Ντροπή!
    Ο Λάμπρος Παπαντωνίου ήταν με το μεγάλο κόμμα της Ελλάδας.
    Με αυτό είμαστε -σχεδόν- όλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τον "φάγανε" μάγκες, μην πιστεύετε τις μαλακίες που σας λένε. Τον "φαγανε" στεγνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. αντιγράφω τμήμα από http://taxalia.blogspot.com/2009/05/taxalia_29.html
    σχόλια σκοπιανών για το Λάμπρο..
    -I don't say negative things about one who passes, but for this jerk off I'll make an exception. Fuck him and the horse he came on! Anyone who is against my people, the Ethnic Macedonians, can go fuck themselves! This bald potato head was! Its assholes like him who are one of the roots to the problem grease created.
    -Lol! That's a lot of air time for this piece of shit! dosta beshe indeed!
    -Its people just like him that don't deserve ANY RESPECT at ALL. If you play with fire (human rights violator) you'll end up with the devil - IN HELL!
    -There are MANY people just like him walking world streets unsupervised who belong to the Pan-Makedonian Ass.A sad day for racists!
    ίσως απο το στόμα τους να είναι εγκώμια...σε αυτούς θα δώσουμε έστω και με συνθετικό το "Μακεδονία"?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλο ταξιδι.
    Να ειναι ελαφρυ το χωμα που σε σκεπαζει.
    Ο Κυριος να αναπαυσει την ψυχη σου.
    Πολεμα μαζι με τους Αγγελους για τον Τοπο μας...
    Σε ευχαριστουμε εγκαρδιως για ολα οσα εκανες κυρ-Λαμπρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τον άκουσα πρώτη φορά γύρω στο ΄ 89-90 από το ΡΑΔΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ και από εκείνη τη στιγμή παρακολουθούσα και μετρούσα όλες τις ειδήσεις του.
    Ακόμα ακούγεται στα αυτιά μου: ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
    Δυστυχώς κάποιοι φεύγουν όταν τους χρειάζεται ο τόπος και οι επιζήμιοι ζουν και βασιλεύουν συνεχίζοντας το καταστροφικό τους έργο.
    Καλο του ταξίδι.
    Αλήθεια ποιο το πρόβλημα υγείας που είχε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή