Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Σοσιαλιστές και...βάρβαροι


Συζητήσεις και αντιδράσεις προκάλεσε το σύνθημα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» που χρησιμοποιεί ο Γ.Παπανδρέου στις ομιλίες του.

Θα σταθώ στην εξήγηση που αποδίδεται από την πλευρά του επίσημου ΠαΣοΚ.
Ο εκπρόσωπος Τύπου και επικεφαλής των ευρωβουλευτών κ.Γ.Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι η έκφραση αυτή «είναι έκφραση αντιδιαστολής ανάμεσα σε ...διαφορετικές πολιτικές».

Ο ίδιος έκανε λόγο για βαρβαρότητα εξαιτίας της φτώχειας, της ανεργίας και του ανοίγματος της ψαλίδας της κοινωνικής ανισότητας.

Όμως .....σε ποιους σοσιαλιστές αναφέρεται άραγε ο κ. Παπανδρέου ; Σ’ αυτούς που συνεδριάζουν σε πολυτελή θέρετρα και ξενοδοχεία πέντε αστέρων; Σ` αυτούς που αποτελούν μόνιμα μέλη της λέσχης Μπίλντενμπεργκ;


Αυτοί οι σοσιαλιστές δεν κυβέρνησαν επί δεκαετίες την Ευρώπη; Σοσιαλιστές όπως ο Μπλερ, ο Σρέντερ,ο Μιτεράν, ο Σόκρατες, ο Πρόντι,ο Γκονζάλες, ο Ντ’ Αλέμα, , ο Γκουτιέρεζ, ο Θαπατέρο, ο Σημίτης δεν έλαβαν μέρος στα Συμβούλια Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Επί των ημερών τους δεν διευρύνθηκαν οι ανισότητες;
Επί των ημερών τους δεν αποφασίστηκε το Σύμφωνο Σταθερότητας, το οποίο το ΠαΣοΚ αφορίζει τώρα;

Μήπως δεν συγκλονίστηκαν οι κυβερνήσεις τους από τα σκάνδαλα; Είναι χαρακτηριστικό ότι σοσιαλιστές ηγέτες ( Μπλέρ, Σρέντερ,κ.α) συνεχίζουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία ως σύμβουλοι και λομπίστες μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Θεωρώ ότι, το να μας θεωρούν αμνήμονες, σε βαριά μορφή πολιτικού Αλτσχάϊμερ ή άλογους και πολίτες με «σύνδρομο Down» , AYTO είναι ...βαρβαρότητα.

Αντίθετα χθες άκουσα για ΠΡΩΤΗ φορά στην ζωή μου ( και είναι σχετικά μεγάλη) Πρωθυπουργό ,εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας,να δηλώνει ευθέως με τεράστια αποθέματα πολιτικής υπευθυνότητας , ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί προς τους πολίτες ότι δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι αν αυτό αποδειχθεί αναγκαίο: «Δεν έχω σχεδιασμό για νέους φόρους», είπε και πρόσθεσε: «Αυτά ισχύουν με τα δεδομένα τα σημερινά. Εάν σε δύο, σε τρεις, σε πέντε μήνες δούμε ότι οι συνθήκες αλλάζουν, βεβαίως θα συζητήσουμε και φορολογικά έσοδα»..


Χθες άκουσα για πρώτη φορά εν ενεργεία πολιτικό και δη Πρωθυπουργό να παραδέχεται και να ομολογεί με τεράστια αποθέματα πολιτικής ειλικρίνειας και αυτοκριτικής , ότι ο χαρακτηρισμός «αρχιερέας της διαπλοκής» που είχε χρησιμοποιήσει για τον κ. Σημίτη ήταν μια υπερβολή εν θερμώ που δεν την εννοούσε.

Πολιτική ή οικονομική κρίση αγαπητοί φίλοι δεν σημαίνει καταστροφή.Σημαίνει ότι ανοίγει ένας δρόμος για επαναπροσδιορισμό ιδεών και αντιλήψεων, ανάγκη ανασύνταξης, βαθιά δομική αυτοκριτική, υπευθυνότητα και ειλικρίνεια.

Η πρόκληση τούτη την ώρα είναι να δούμε με ξεκάθαρο βλέμμα το μέλλον μας, απαλλαγμένοι από την χρόνια παθογένεια του ΘΑ, και να οικοδομήσουμε από την αρχή ένα σύστημα πραγματικών αξιών.

Να αποτινάξουμε από επάνω μας τα στερεότυπα και τους αναχρονισμούς , τους μύθους και τις ταμπέλες. Αυτές που αυθαίρετα κάποιοι τοποθετούν σε κόμματα και ανθρώπους.


Μπορούμε; Είμαστε ικανοί να αυτοπροσδιοριστούμε ως σύγχρονοι έλλογοι πολίτες του 2009, ή θα αφήσουμε να μας ετεροπροσδιορίζουν ως νοητικά ανάπηρους πολίτες, αμνήμονες ή και ...«βαρβάρους» .


31 σχόλια:

  1. Εξαιρετικό άρθρο πολίτη. Από αυτόν τον τόπο λείπει η έμπνευση που θα αναγεννήσει την ελπίδα και θα δώσει με την καλλιέργεια της συλλογικής υπευθυνότητας , μια δημιουργική προσαρμογή στον σύγχρονο κόσμο.
    Και πάλι τα συγχαρητήρια μου τόσο για το άρθρο όσο και για το μήνυμα της φωτο που χρησιμοποιείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε.
    Δεν το γράφω με έννοια που του αποδίδει ο κ. Παπανδρέου, δηλαδή αλλαγής πολιτικής ηγεσίας, αλλά με την έννοια του άρθρου σου.
    Δηλαδή ότι πρέπει να αλλάξουμε ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, αλλιώς θα βουλιάξουμε.
    Ας θέσουμε με σαφή τρόπο στον κάθε εργολάβο της εξουσίας ότι ...ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
    Φτάνει πια αυτός ο ξύλινος λόγος . Φτάνει πια το ΘΑ. Φτάνει πια ο απο μηχανής θεός.
    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Ας δώσουμε αξία στους ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ.
    Ή αλλάζουμε ως πολίτες ή βουλιάζουμε.

    Σ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό που γράφεις πολίτη , μου θυμίζει το σλόγκαν της Eurobank :" Εκεί που οι άλλοι βλέπουν μόνο δυσκολίες, εμείς βλέπουμε και τις προοπτικές".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωστός. Αλλά είσαι σίγουρος ότι αυτά που είπε ο Καραμανλής δεν είναι προεκλογικές πιρουέτες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Καραμανλής έπρεπε να επαναπροσδιορίσεο το σύνθημα σε Σοσιαλισμός ή Σοβαρότητα.
    Δεν γίνεται οι ψευτοσοσιαλιστές να χρησιμοποιούν τα ίδια συνθήματα με αυτά που χρησιμοποιούσαν πριν 30 χρόνια.
    Κουβαλάμε τα προβλήματα 20 χρόνων σοσιαλισμού στην καμπούρα μας.
    Σοσιαλισμός ή Σοβαρότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παιδιά ας καταλάβουμε πια ότι όποιο σαμπουαν αγοράζουμε , με αυτό αναγκαστικά θα λουστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αφήνουν ελεύθερους τους πολίτες να αποφασίσουν το μέλλον τους, τα περίφημα ΜΜΕ;
    Η γεννεσιουργός αιτία της πορείας του τόπου μας είναι η επιθυμία των "νταβατζήδων" να ελέγχουν την πολιτική ηγεσία για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων!
    Εάν δεν συμφωνήσει η πολιτική μας ηγεσία στα βασικά θέματα της πολιτικής και της χρηστής διοίκησης, δεν πρόκειται να ξεπεράσουμε τα διαχρονικά μας προβλήματα.
    Σήμερα δέχεται την επίθεση των ΜΜΕ ο Καραμανλής, αύριο μπορεί να είναι κάποιος άλλος τον οποίο θα βοηθήσουν προηγουμένως να ανέβει στην εξουσία, και το σήριαλ θα συνεχίζεται!
    Σήμερα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι πρέπει να κερδίσει η ΠΟΛΙΤΙΚΗ !
    Αλοίμονο αν επιβάλλουν τα πρόσωπα που θέλουν οι "νταβατζήδες" !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η χθεσινή συνέντευξη μυ θύμισε την εξής ιστορία από την "Σιδηρά Διαθήκη" του Π. Δημητρακόπουλου.

    "Στον δρόμο ήταν νωχελικά ξαπλωμένα, σκυλιά. Περνούσαν οι διαβάτες αλλά τα σκυλιά δεν έδιναν σημασία. Μπορεί να τους πατούσαν την ουρά, αλλά απλώς ανασηκώνονταν, γαύγιζαν λίγο και αδιαφορούσαν και πάλι.
    Ώσπου από την άκρη του δρόμου φάνηκε ένας νέος διαβάτης. Πρίν ακόμα πλησιάσει τα σκυλιά, αυτά σηκώθηκαν όρθια και άρχισαν να τον πλησιάζουν γαυγίζοντας και τρίζοντας τα δόντια τους. Όταν πλησίασε αρκετά, του επιτέθηκαν και άρχισαν να τον δαγκώνουν. Ο διαβάτης συνέχισε την πορεία του, δαγκωνόμενος απο τα σκυλιά ώσπου μη αντέχοντας άλλο, έπεσε κάτω και καταφαγώθηκε οριστικώς."
    Και ο διάλογος του Πετεινού με το Κακό :
    - Γιατί τα σκυλιά δεν επιτέθηκαν στους άλλους που τους πατούσαν την ουρά και επιτέθηκαν με τόση λύσα στον διαβάτη ο οποίος δεν τα πείραξε κάν;
    - Γιατί αυτός είχε μια διαφορά με τους άλλους. Είχε βαρειά σκιά. Και τα σκυλιά, καταλαβαίνουν την βαρειά σκιά, πρίν ακόμα τους κρύψει τον ήλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καθώς μιλάμε για "βαρβαρότητα" καλό είναι να γνωρίζουμε ότι όντως τον 21ο αιώνα ζούμε σε συνθήκες βαρβαρότητας, οι οποίες διαγράφονται στις οθόνες μας και είναι οι εξής.
    "Ο οικονομικός Τρόμος με εργαλεία την απόλυτη εξαθλίωση, την μαζική φτώχεια, τις ξέφρενες απολύσεις, την εκτεταμένη ανεργία, τον γενικευμένο λαθρομεταναστευτικό εποικισμό, τα εξουθενωτικά εμπάργκο κατά των «κρατών-παριών», δεν μπορεί παρά να διαπλέκεται με τον στρατιωτικοπολεμικό Τρόμο που όψεις του είναι η εισβολή και κατοχή κρατών και περιοχών, οι ανελέητοι πολύνεκροι βομβαρδισμοί κατά αμάχων και η προγραμματισμένη καταστροφή των ζωτικών φυσικών κοινωνικών και τεχνικών υποδομών που χρειάζονται για την επιβίωση ενός λαού. Ο ψυχολογικός Τρόμος, με σκοπό τον καθολικό εκφοβισμό, την αδιαμαρτύρητη πειθάρχηση και την αγελαία υποταγή των μαζών στις πολιτικές των ελίτ συνδυάζεται με τις στρατηγικές της αρπαχτικής κερδοφορίας των υπερεθνικών εταιριών και είναι ο τρίτος άξονας ο οποίος συμπληρώνει και μορφοποιεί την επιθετική καπιταλιστική ολοκληρωτική τριάδα.
    .
    Την τελευταία δεκαετία η ολιγαρχική καπιταλιστική στρατηγική του κοινωνικού ψυχολογικού πολέμου αντλεί τα μέσα της από μια πλούσια προπαγανδιστική φαρέτρα: Από την απειλή της Αλ Κάιντα, τον Μπιν Λάντεν και τα πυρηνικά του Σαντάμ Χουσεϊν για να αιτιολογηθούν οι πολεμικές επεμβάσεις σε Ιράκ και Αφγανιστάν, την επισειόμενη (σαν ένα ατύχημα της φύσης) χρηματοοικονομική κρίση και τις αντιξοότητες του διεθνούς ανταγωνισμού ώστε να δικαιολογηθούν ως τάχα αντικειμενικές αναγκαιότητες οι μισθολογικές και κοινωνικές περικοπές, οι σκανδαλώδεις κρατικές επιδοτήσεις προς τις χρηματιστικές και γενικότερα τις επιχειρηματικές ελίτ, οι μαζικές απολύσεις και η ανεργία, μέχρι το συνδρόμο SARS, την νόσο των πτηνών και τώρα τη γρίπη των χοίρων ούτως ώστε με τη συνδρομή των ΜΜΕ να προωθηθεί η πολιτική του προγραμματισμένου βιο-τρομοκρατικού εκφοβισμού σε μαζική και παγκόσμια κλίμακα."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ένας πολιτικός άντρας και ηγέτης χαρακτηρίζεται πρώτα απ΄όλα από την ειλικρίνεια απέναντι στους πολίτες.

    Ως πραγματικός ηγέτης χθες ο Καραμανλής έκανε το αυτονόητο, αυτό που δεν έκανε κανένας άλλος από τη μεταπολίτευση και μετά. Βγήκε και είπε εν μέσω προεκλογικής περιόδου ότι δεν σκέφτεται να βάλει νέους φόρους αλλά αν αναγκαστεί θα το κάνει.

    Τι πιο ειλικρινές? Τι πιο τίμιο?
    Γιατί θα πρέπει πάντα να μας παραμυθιάζουν με ψέματα? Γιατί να μην εμπιστευτούμε έναν πολιτικό που λέει την αλήθεια και που δε διστάζει να πάρει το όποιο πολιτικό κόστος?

    Μας αρέσει να μας κοροϊδεύουν?
    Μας αρέσει απλά να ακούμε υποσχέσεις που ξέρουμε ότι είναι ανεδαφικές και εκτός πραγματικότητας?

    Και μετά τι κάνουμε?
    Γκρινιάζουμε και φωνάζουμε ότι δεν έγιναν πράξει αυτά που ξέραμε από την αρχή ότι δεν ήταν εφικτό να γίνουν.
    Λες και εμείς δεν είμαστε υπεύθυνοι για ότι γίνεται στον τόπο.
    Λες και εμείς δεν ψηφίζουμε τις κυβερνήσεις.

    Όταν όλοι μας μάθουμε να έχουμε κρίση και να μην τρώμε αμάσητα όλα όσα μας σερβίρουν τα παπαγαλάκια της "ενημέρωσης" τότε θα ζήσουμε σε μια καλύτερη Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το ότι μπορεί να φέρθηκε μία φορά σωστά δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε τα λάθη του, ούτε ξεχνάμε τα σκάνδαλα από τους γύρο του, ακόμα και τέλειο να τον βγάλουμε δεν κυβερνάει μόνος του είναι υπεύθυνος για τις επιλογές των υπουργών του. Φτου και από την αρχή!!! Ρε μαύρο και δαγκωτό σε όλους!! Αντε το αν έχουμε όρεξη και κανέναν Κατέλη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 1) Ο Ελληνας πολίτης αηδιάζει από την έκταση της διαφθοράς σε πολλούς τομείς των δημοσίων υπηρεσιών. Αρνείται να καθυστερεί ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία από τα μικροσυμφέροντα συντεχνιών, η μεγαλύτερα συμφέροντα που θέλουν να κηδεμονεύσουν την πολιτική ζωή. Πολλοί πολίτες θεωρούν πως το ίδιο το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει μέρος του κατεστημένου"
    ( Γιωργάκης Παπανδρέου, Καθημερινή 12-10-2003 )

    2) "Χρειάζοταν να αποκαλύψει η Αυριανή ότι έχει ο κ. Μαλέσιος σπίτι από τον κ. Αθανασούλη, για να μάθει ο πρωθυπουργός οτι μια γενιά στελεχών του, την οποίαν το Μαξίμου διαδίδει ως "διάδοχο γενιά", έχει μέλη που έχουν παίξει στο Χρηματιστήριο με την μετοχή αυτής της ύποπτης εταιρίας;"
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος 17-4-2003 )

    3) "Χωρίς λαδάκι, δεν κινείται η μηχανή. Η διαφθορά αγγίζει και αφορά ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία"
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος, Απογευματινή 22-10-2002 )

    4) "Κανείς απο εμάς δεν αρνείται την ανεργία, τις ελλείψεις του κράτους, τα φαινόμενα διαφθοράς"
    (Βάσω Παπανδρέου 19-1-2002, 3η Συνοδος Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ )

    5) "Θυμάμαι οτι ο πρωθυπουργός Κ.Σημιτης ενοχλείτο κέθε φορά που ανέφερε κάποιος αυτό το θέμα της διαφθοράς. Όχι γιατι δεν υπάρχει, αλλα γιατι το αναφέραμε. Βλέπω οτι τώρα κηρύσσει τον πόλεμο κατά της διαφθοράς. Έιναι αργά, αλλα είναι επιτέλους κάτι..."
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος 10-2-2002 )

    6) "Ορισμένα κρούσματα διαφθοράς έχουν δημιουργήσει κρίση αξιοπιστίας"
    ( Χρήστος Παπουτσής 7-10-2000 )

    7) "Καθυστερεί η έκδοση μιας σύνταξης για ένα, δυο, τρία χρονια, μέχρι να λαδωσει ο συνταξιουχος. Η θέση στο ΙΚΑ πωλείται 5 εκατομμύρια. Για ενα κοινό νεκροταφείο, πληρώθηκαν μίζες 700 εκατομμυρίων δραχμών"
    ( Γ. Καψής 6η συνοδος Κ.Ε ΠΑΣΟΚ, 1999 )

    8)"Γιατί ενώ τώρα καταδικάζεις και ορθώς το φαινόμενο Σαλαλέ,αγνοήθηκε η πιεστική πρότασή μου να θεσμοθετηθεί η απαγόρευση πρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων σε επιχειρήσεις με τις οποίες συναλλάσσονταν;
    Γιατί, ενω τώρα προτείνεις τομές για την πάταξη της διαφθοράς απέκρουσες μαζι με ΟΛΗ την ηγετική ομάδα, την πρότασή μου για να αναληφθεί εκστρατεία κατά της διαφθοράς;"
    (Γ.Καψής, ανοικτή επιστολή στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδη 18-10-2000 )

    9) "Οι αεριτζήδες κυριαρχούν. Η διαφθορά θερίζει στο Δημόσιο..."
    ( Γεράσιμος Αρσένης 8-9-2002 )


    10) "Πολλά απο τα στελέχη μας, εχουν ενσωματωθεί στην πλουτοκρατία"
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος, ΤΑ ΝΕΑ 17-6-2003 )



    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ!.

    G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @G apo CT
    Το σύστημα Πασοκ που φωνάζει ο πολίτης εδώ και καιρό.
    Έλα όμως που τα γραπτά μένουν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θα μπορούσα να συμφωνήσω πλήρως με το άρθρο αν ήμουν αργόμισθος της ΕΡΤ με παχυλό μηνιάτικο από το υστέριμα του Έλληνα. Αλλά δεν είμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και ξέχασες και την Σοσιαλιστική Βαρβαρότητα του βομβαρδισμού της Σερβίας. Όσο σκέφτομαι τις αντιδράσεις αν ήταν στην κυβέρνηση η ΝΔ και συμμετείχε με την υπογραφή της ή άφηνε να περάσουν από το Ελληνικό έδαφος κατά παράβαση του Συντάγματος, ξένα στρατεύματα...όσο σκέφτομαι...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. E!!!Εσείς του μεσαίου χώρου!!!!Μη γυρνάτε το κεφάλι πίσω. Εσάς λέω. Μπράβο. Τέλεια. Είστε μια πανδαισία του μεσαίου χώρου εδώ. Γράψτε με και μένα. Ναι ναι. Εκεί που. όπως το αφεντικό σας. γράφετε συνήθως τον μεσαίο χώρο. Ναι εκεί που δεν πιάνει μελάνι ξέρετε εσείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ 3.36
    Αντίστροφα μάλλον τα λες!
    Από περιέργεια μπορείς να μου πεις μια πρόταση από το άρθρο που διαφωνείς και εάν θέλεις να το συζητήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η ικανότητα της κρίσης, ως αυθύπαρκτη αξία και ως διαδικασία παραγωγής πολιτικής, η γνώση, οι ανοιχτοί ορίζοντες, η εξωστρέφεια συνιστούν βασικά υλικά οικοδόμησης της ισχυρής Ελλάδας που οραματιζόμαστε.
    Μιας Ελλάδας με ενεργό παρουσία στη συνολική ευρωπαϊκή προσπάθεια.
    Η οπισθοδρόμηση σε ευφυολογήματα και πολυφορεμένες( και "μαυροφορεμένες") υποσχέσεις, δεν μας τιμά ως ανθρώπους και ως πολίτες.
    Ας πιέσουμε όλοι μαζί, να αλλάξει ο πολιτικός λόγος και τα δημιουργήματα της πολιτικής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολἰτη η αποστροφή του Καραμανλή περί "υπρβολής εν θερμώ που δεν την εννοούσε" (sic) δεν μου άρεσε καθόλου. Μου μυρίζει "Σημίτης γιά πρόεδρος" σε 10 μήνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. τοσο σκατα που τα έκανε πως να μην βάλει νέους φόρους? μας παιρνάς για ηλίθιους? το blog το διαβάζουν και άτομα πάνω από 7 χρονών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. μακάρι να τα είχε πάει καλά και να ήταν υπεύθυνος πρωθυπουργός.Ποιός μπορεί να θέλει να πάει άσχημα η χώρα του για κομματικό όφελος? αλλά δυστυχώς τα πήγε τόσο χάλια που δεν μαζευεται τώρα εύκολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Όποιος δεν καταλαβαίνει τι θα πει καιροσκοπισμός πολίτη , ή όποιος δεν καταλαβαίνει τι εστι παπαγαλάκια ας δει και αυτό...
    -Στην χθεσινή συνέντευξη τύπου στο Ζάππειο ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με επικοινωνιακά παιχνίδια κρύβει την αλήθεια και σχεδιάζει την επιβολή νέων φόρων μετά τις εκλογές.
    Αλλά ....στην συνέντευξη του ο Πρωθυπουργός το είπε ξεκάθαρα μιλώντας με απόλυτη ειλικρίνεια.

    Εάν ο κ. Παπανδρέου ( με αυτά που είπε) δεν επιβεβαιώνει το σποτάκι με τα παπαγαλάκια , τότε χρειαζόμαστε όλοι μια ομαδική ψυχοθεραπεία σε ειδικό ίδρυμα.
    Άμοιρη Ελλάδα, τι μπορείς να περιμένεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τα λάθη που παραδέχτηκε ο Καραμανλής να τα πληρώσει ο ίδιος και όχι να μου στέλνει τον λογαριασμό όπως έχει κάνει μέχρι τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ 7.36
    Ο Σημίτης είσαι; Εαν ναι , πέστο μας γιατί έχουμε μαζέψει λογαριασμούς 10 εκατ. Έλληνων για να σου στείλουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. h isxys en th enwsh h' opoios protimaei ta aggika:if you can't fit to the team go f..k yourself... prepei na ma8oume na douleyoume oloi mazi an 8eloume na doume asprh mera.ALLA proapaiteite xeka8arisma" ylikwn"....h akropolh den xtistike me mpaza....alla me to kalyterhs poiothtas marmaro.....ETSI prepei na doulepsoume kai meis giati ton lako den ton exoume dipla mas,alla eimaste hdh mesa....perimenoume thn mpolntoza na pathsei "anatroph"kai na 8aftoume!!!
    politi sygxarhthria gia thn foto....isws kai na apeikonizei to poio agrio oneiro mas!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Οι Έλληνες έρχονται πρώτοι, μεταξύ των Ευρωπαίων, σε ό,τι αφορά την αδυναμία να πληρώσουν το ενοίκιο ή το δάνειο του σπιτιού τους και τρίτοι σε ό,τι αφορά την αδυναμία να πληρώσουν τους λογαριασμούς της οικίας τους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για τις οικονομικές συνθήκες διαβίωσης στην ΕΕ το 2007. πηγη http://societystats.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @7.43
    Ευχαριστώ που συμφωνείς εμμέσως με το σχόλιό μου. Συμφωνώ και για τον Σημίτη αλλά αυτή τη στιγμή αν δεν κάνω λάθος πρωθυπουργός είναι άλλος ο οποίος έχει κάνει ένα κάρο Μ@λ@κίες.
    Στις 7 του Ιούνη λοιπόν έπειδή ο λαός εκτός από σένα ξέρει ποιός τον κυβερνά (Έχεις μείνει στα πέτρινα χρόνια της αντιπολίτευσης) θα στείλει τον λογαριασμό στον ανεύθυνο ανίκανο ένοικο του Μαξίμου που δεν είναι βέβαια ο Σημίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Έχουμε πέσει όλοι θύματα των Μέσων Ενημέρωσης και της άθλια παραπληροφόρησης.
    Έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα κλήμα απελπισίας, τέλματος στην Ελληνική κοινωνία.

    Δεν μπορεί κανείς να με πείσει ότι όλα ειναι μαυρά ή όλα ήταν άσπρα επί ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν και οι αποχρώσεις του γκρι στο ενδιάμεσο. Σε μεγάλο βαθμό το κλήμα που έχει δημιουργηθεί οφείλετε στην ελλειπή ενημέρωση απο τα Μ.Ε. Στην σκόπιμη απόκρηψει ειδήσεων που αφορούν όλους και που βελτιώνουν την κατάσταση της χώρας.

    Δε θα ξεχάσω χαρακτηριστικά πριν από 3-4 μήνες που ο Σουφλιάς είχε πάει να εγκαινιάσει ένα κομμάτι της Εγνατίας και τα ιδιωτικά κανάλια αντί να πουν που ήταν και τι έκανε εκεί έπαιξαν μόνο μια δήλωση τους για την υπόθεση του Βατοπεδίου.

    Όσο για "τον ανεύθυνο και ανίκανο ένοικο του Μαξίμου" έχω να πω ότι αυτός ήταν που διπλασίασε τις συντάξεις του ΟΓΑ, το ΕΚΑΣ, το επίδομα ενεργείας, επέστρεψε τις παρακρατήσεις του ΛΑΦΚΑ, ρύθμισε το θέμα με τα πανωτόκια, έδωσε δίπλα δώρα Χριστουγέννων σε ανέργους και συνταξιούχους, πούλησε την Ολυμπιακή, μειώνει τους δημόσιους οργανισμούς, ξεκίνησε την εξυγίανση του ΟΣΕ, κατάφερε να κλείσει ενεργειακές συμφωνίες που καμιά άλλη κυβέρνηση δεν έκανε, έκανε την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και μείωσε τα ασφαλιστικά ταμεία σε 13 και πολλά άλλα.
    Όπως και δημόσια έργα που ξεκίνησαν και γίνονται, έργα που το ΠΑΣΟΚ τα είχε εξαγγείλει πάνω από 20 φορές άλλα πάντα ξεχνούσε να τα ξεκινήσει.
    Πόσες φορές είχε υποσχεθεί το μετρό της Θεσσαλονίκης?
    Πόσες φορές είχε υποσχεθεί ότι θα έφτιαχνε το πέταλο του Μαλακού?
    Πόσες φορές είχε πει για την εκτροπή του Αχελώου?
    Για να μην πω για τα Τέμπη που απ΄όταν έκανε τη διάνοιξη ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τη δεκαετία του 50, έπρεπε να ξαναβγεί Καραμανλή για να ξεκινήσουν να φτιάχνονται οι σήραγγες.

    Όλα αυτά βέβαια τα ξεχνάμε. Και για αυτό φροντίζει με τον καλύτερο τρόπο η προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης.

    Όσοι θέλουν να πέφτουν θύματα αυτής της συστηματικής παραπληροφόρησης και της δημιουργίας ενός απελπιστικού και απαισιόδοξου κλήματος που προσπαθεί να δημιουργήσει ομαδικό αυτοκτονικό ιδεασμό ας το κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ενα περίπου χρόνο πριν η Ελλάδα αδυνατούσε να διαφυλάξει την πολιτιστική της κληρονομιά. Τότε, το αίσθημα της παρακμάζουσας αίσθησης στην κοινωνία έλαβε συγκεκριμένη μορφή. Σήμερα, η αίσθηση έγινε πραγματικότητα διατρέχοντας κάθετα τον κοινωνικό ιστό. Μια δολοφονία και μια άνευ προηγουμένου εκδήλωση ακροτήτων εκτός πλαισίου δημοκρατίας κάποτε και εκτός λογικής, ήταν αρκετή για να κατακρυμνήσει όσα αυτάρεσκα λέγονταν τόσα χρόνια περί μιας υγιούς και σταθερής δημοκρατίας. Η δημοκρατία όμως δεν είναι μια αέναη κατάκτηση αλλά μια διαρκής πρόκληση για όλους μας. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!. Την 8/12/1974 ο Ελληνικός λαός με δημοψήφισμα (το μόνο δυστυχώς στη μεταπολιτευτική Ελλάδα, στις άλλες ευρωπαικές χώρες είναι συνήθης πρακτική για κοινωνικά και εθνικά θέματα) αποφάσισε προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία. Ακριβώς 34 χρόνια αργότερα φάνηκε ότι δεν το φροντίσαμε τόσο ικανοποιητικά το πολίτευμά μας που με τόσους αγώνες προέκυψε. Επιπλέον, έκτοτε προστέθηκαν φαινόμενα ετεροδοξίας, διαπλοκής, ανομίας και αυθαιρεσίας στο δημόσιο χώρο. Ενώ το κράτος νοθρό και νωχελικό έδειχνε να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα με όρους πατρωνείας. Ενώ οι οικονομικές και πολιτικές δυναστείες ενίοτε αντιλαμβάνονται την ισχύ τους με δυναστικό αν και επιμελημένα υποκρυπτων τρόπο. Οι δε πολιτικοί στην πλειοψηφία τους διαμορφώνουν πολιτική με ένα παρωχημένο σκεπτικό (και με λογική παροχών όταν αυτό καταρρέει). Η μετάβαση σε μια ουσιαστική αλλαγή για όλα αυτά που μας ενοχλούν δεν μπορεί να γίνει με παλιά υλικά. Ας είναι δυναμική όχι όμως βίαιη. Το διακύβευμα είναι γνωστό σε όλους. Ειδικά η σημερινή γενιά των 30 το έχει πλήρως και επακριβώς αντιληφθεί σε όλη του την έκταση. Ας κινητοποιηθούμε και ας θυμηθούμε αυτές τις μέρες και τον Κορνήλιο Καστοριάδη (ένας εκ των πνευματικών ηγετών του Μάη του '68):''Δεν θα αρκούσε να πούμε ότι η περιγραφή ή η ανάλυση μιας κοινωνίας είναι αδιαχώριστη από την περιγραφή της χρονικότητάς της. Είναι πρόδηλα περιγραφή και ανάλυση των θεσμών της...''


    ΝΙΚΟΣ ΧΟΥΤΑΣ

    ΥΓ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΕ BLOG ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΠΡΙΝ ΜΗΝΕΣ ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή