Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Χάσαμε την ενημέρωση.


Ταλαιπωρία! Ουρές ! Αίσχος ! Σε όποιο ιδιωτικό κανάλι και εάν έκανα ζάπινγκ, ή όποια εφημερίδα ξεφύλλιζα την προηγούμενη εβδομάδα συναντούσα την ...άρνηση.

Είμαστε τελικά ένας ιδιότυπος κατευθυνόμενος λαός που όταν μας δίνουν ένα κουτάκι μαύρη μπογιά , έχουμε την μοναδική σε όλο τον κόσμο «ικανότητα», να βάφουμε με αυτό ...όλο το σπίτι μας.

Πάρτε παράδειγμα το κουτάκι με την «μαύρη μπογιά» που μας σέρβιραν τεχνηέντως τα ΜΜΕ όλο το προηγούμενο δεκαήμερο και στην ετικέτα του έγραφε ΑΜΚΑ.

Καταφέραμε ένα θετικό να το μετατρέψουμε σε αρνητικό βάφοντας μαύρη την καθημερινότητα μας.
Σταθήκαμε (ως λαός της τελευταίας κυριολεκτικά στιγμής) στην όποια ταλαιπωρία μας, παραβλέποντας την σημαντικότητα του εγχειρήματος.


Τα δημοσιογραφικά επιτελεία έχοντας διδακτορικό στην παραπληροφόρηση και την ψυχοσύνθεση του Έλληνα , γνωρίζουν ότι όταν περνάμε μια σκοτεινή σήραγγα, δεν φανταζόμαστε ποτέ το αυτονόητο. Ότι στην άλλη άκρη, υπάρχει το φως.

Πέφτουμε στην απελπισία και τα βλέπουμε όλα μαύρα και σκοτεινά.
Οι γουρλομάτηδες και οι κεραμιδόγατοι της δημοσιογραφίας γνωρίζοντας πολύ καλά την τέχνη του ...αφορισμού, εστίασαν την ...ενημέρωσή τους στις όποιες ουρές πολιτών έξω από τα ΚΕΠ, αλλά ξέχασαν να μας μιλήσουν για το καθ` αυτό κοινωνικό διακύδευμα του ΑΜΚΑ.

Έστειλαν τα γνωστά δημοσιογραφικά παπαγαλάκια να φωνάζουν ...«Ταλαιπωρία! Ουρές ! Αίσχος», αγνοώντας (ηθελημένα) την ουσία, δηλαδή το τι προσφέρει κάτι τέτοιο στην οργάνωση ενός προηγμένου κράτους.

Δεν εστίασαν (ηθελημένα) την προσοχή και την ενημέρωση των πολιτών στο γεγονός ότι ο ΑΜΚΑ προσπαθεί να συγυρίσει ένα αχούρι. Να βάλει ένα τέρμα στο γραφειοκρατικό χάος.

Προτού λοιπόν δεχόμαστε αμάσητη την τροφή που μας ταΐζουν τα παπαγαλάκια, ας σκεφτούμε ορισμένα πράγματα .

Με τον ΑΜΚΑ και τους 13 νέους φορείς κοινωνικής ασφάλισης μπαίνουν οι βάσεις μιας νέας, λειτουργικής δομής του ασφαλιστικού συστήματος, προωθώντας και ισχυροποιώντας την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Μπαίνουν τα θεμέλια για σύγχρονες, απλοποιημένες παροχές σε βασικούς τομείς της καθημερινότητας του πολίτη, όπως:
- Στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, δρώντας άμεσα ενάντια στην κατασπατάληση των πόρων των Ταμείων, ώστε να μπορούν να βελτιώνονται οι παροχές.
Τέρμα το πάρτι, τέρμα οι ψεύτικες εξετάσεις, τέρμα οι ψεύτικες αγορές φαρμάκων.


- Στον τομέα της εργασίας και της ασφάλισης του εργαζόμενου, αφού εξασφαλίζονται τα δικαιώματά του, καταπολεμώντας την εισφοροδιαφυγή. Τέρμα και στην γενικευμένη αίσθηση ότι η καταβολή εισφορών είναι πεταμένα λεφτά, οπότε καθένας επιχειρεί να ξεπατώσει το Ταμείο του με όσα τεχνάσματα επινοεί.

- Στον συνταξιοδοτικό τομέα, μειώνοντας αισθητά το χρόνο έκδοσης και απονομής της σύνταξης, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για περίπτωση διαδοχικής ασφάλισης.
Τέρμα λοιπόν οι χρόνιες ταλαιπωρίες και οι ...διαπραγματεύσεις (το γνωστό γρηγορόσημο ) με τις υπηρεσίες, για να βρουν άκρη.

Εκσυγχρονίζονται οι αρμόδιοι φορείς και βελτιώνονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες, διευκολύνοντας τις συναλλαγές όλων μας.

Την ώρα που τα γράφω αυτά , κάποιο ξεχασμένο (καθώς από εχθές δόθηκε παράταση μέχρι τον Οκτώβριο) παπαγαλάκι σε κάποιο ιδιωτικό κανάλι συνεχίζει...
«Ταλαιπωρία! Ουρές ! Αίσχος !»

31 σχόλια:

  1. Αγαπητέ πολίτη , θα σταθώ σε μια κουβέντα σου:"Καταφέραμε ένα θετικό να το μετατρέψουμε σε αρνητικό".

    Μέχρι τώρα μαζεύαμε με θρησκευτική ευλάβεια σε διάφορα ντοσιεδάκια ένσημα, συμβάσεις εργασίας, παραστατικά, οτιδήποτε θεωρούσαμε χρήσιμο ότι θα χρειαστεί(μελλοντικά) για κάποια συναλλαγή με το δημόσιο τέρας.
    Ταλαιπωρία , χαμένες ώρες από την ζωή μας , στρες ...!

    Και βέβαια κανείς δεν μας διασφάλιζε ότι όλα αυτά που με τόσο κόπο μαζεύαμε θα ήταν ...άφθαρτα και πάντα στα γνωστά ντοσιεδάκια να μας περιμένουν.
    Βλέπεις υπάρχουν και αστάθμητοι παράγοντες και φυσικές καταστροφές που ότι με κόπο μαζεύαμε αυτοστιγμεί ...εξαφανιζόταν.

    Αντί λοιπόν να ενημερωθούμε και να αγκαλιάσουμε με θέρμη τον οποιοδήποτε εκσυχρονισμό που κινείται ενάντια στις χρόνιες παθογένειες αυτού του κράτους , εμείς ...καταστροφολογούμε.

    Με το εμείς εννοώ φυσικά τα ΜΜΕ και όχι τους πολίτες. Αν και εκεί υπάρχουν κάποιες ...ανωμαλίες (βλέπε κατάλοιπα τόσων χρόνων, που ότι έκανε το κόμμα μας ήταν καλό και ότι το άλλο κόμμα ήταν... καταστροφή).

    Εύχομαι καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. pantos ego pira thn karta tou amka epi pasok

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @3.26
    Είσαι απο τα ...κατάλοιπα που λεει πιο πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΑΜΚΑ, παρότι έχει καθιερωθεί με προεδρικό διάταγμα εδώ και 17(!) χρόνια , γίνεται υποχρεωτικός με τον περσινό ασφαλιστικό νόμο.
    Eίναι ουσιαστικά η ταυτότητα εργασίας και ασφάλισης κάθε εργαζόμενου, που θα ζητείται υποχρεωτικά πλέον από την 1η οκτωμβρίου, από όλους τους ασφαλισμένους αντί του Αριθμού Μητρώου.

    Επί της ουσίας, θα λειτουργήσει σαν «αριθμός εργασιακής ταυτότητας» για ασφάλιση, παροχές, έκδοση βιβλιαρίου ασθενείας, τη λήψη της σύνταξης και των επιδομάτων κ.λπ.

    Ο αριθμός ΑΜΚΑ θα αντιστοιχεί σε κάθε πολίτη της χώρας, κάθε ηλικίας, συνταξιούχο, εργαζόμενο ή προστατευόμενο μέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να δουμε για άλλη μια φορα τις πληροφορίες που η Ορθόδοξη Παραδοση μας δινει για το χαραγμα.
    Ο άγιος Αρέθας επίσκοπος Καισαρείας και διάδοχος του Μ. Βασιλείου στον επισκοπικό θρόνο στο έργο του "εξήγησις της Ιεράς Αποκαλύψεως" PG 106 αναφέρει ότι το χάραγμα θα δοθεί σαν "ψήφος εντριβή και εγνωσμένη ανθρώποις" .
    Από την άλλη έχουμε τον Αγιο Εφραίμ τον Σύρο που στον "λόγο του περί εμφάνισης του αντιχρίστου" (Ασκητικά) μας πληροφορεί "διότι τοιούτον τρόπο χρησιμοποιεί ο τύρανος ώστε όλοι να βαστάζουσιν το σημάδι του πριν έρθει να απατήσει τα σύμπαντα"

    Ας δούμε λοιπόν σε συνδιασμό τις πληροφορίες που οι δύο Αγιοι μας δίνουν:
    "ψήφον εντριβή" .Στα χρόνια του Αγίου οι άνθρωποι ψήφιζαν γράφοντας το όνομα του υποψηφίου που προτιμούσαν σε κάποιο πλακίδιο "ψήφον" (εξ΄'ου και η λέξη ψηφιδωτόν=μικρό πλακίδιο) σε μέγεθος τραπουλόχαρτου και μετά το έριχναν στην κάλπη.
    ο εντριβής, του εντριβούς = καθημερινής χρήσης
    Βλέπουμε λοιπόν ότι το χάραγμα αρχικά θα δοθεί με την μορφή πλακιδίου μεγέθους τραπουλόχαρτου καθημερινής χρήσης.
    Από την άλλη ο Αγιος Εφραίμ μας τονίζει ότι οι άνθρωποι θα "βαστάζουσιν" το σημάδι προ της ελεύσεως του ανόμου. Προσέξτε ο άγιος δεν λέγει θα "φέρουν" αλλά θα "βαστάζουν" θα κρατούν στο χέρι και αυτό θα γίνει προτού να εμφανιστεί δημόσια ο αντίχριστος

    H Καρτα Κοινωνικής Ασφάλισης θα δοθει ακόμα και στους ανηλίκους, στους πλούσιους και τους φτωχους. Δεν θα πιασει μονον μία κατηγορία ανθρωπων. Οι επιλογές δεν είναι και πολλές. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.
    Χωρίς αυτην δεν θα μπορει καποιος να εργαστει, να πάρει συνταξη, να εχει περιθαλψη… Το σημαντικό είναι όμως η εργασία και η συνταξη. Γιατι χωρίς αυτές δεν θα μπορει επίσης να αγορασει ή να πουλήσει….

    ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ....???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Eιναι γνωστό πως χωρίς το λεγόμενο social security card δεν υφίσταται κάποιος στην Αμερική, τον Καναδά την Ιαπωνία και τις περισσότερες ευρωπαικές χωρες.
    Αλλωστε αυτοί ξεπέρασαν προ πολλού το ζητημα καρτα και πλέον ήδη τοποθετούν το social security number τους με τσιπάκι στο χερι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εμένα μου θυμίζει ότι μερικοί πρέπει να απελαθούνε στο ιραν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όπως έλεγε, στο ετήσιο μήνυμα του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τσάτσος το 1978, τα ελαττώματα των Ελλήνων είναι βασικά τρία:

    1)Δεν τους αρέσει η συλλογική, πειθαρχημένη δουλειά και αναζητούν ατομικές δραστηριότητες που φτάνουν στα όρια του αντικοινωνικού εγωισμού,

    2)Έλκονται από ακραίες φιλοδοξίες και την αδιαλλαξία, θεωρώντας το δρόμο της μετριοπάθειας, πάνω στον οποίο οι πρόγονοί τους έχτισαν το ιδανικό της αρετής, σχεδόν σαν ήττα ή προδοσία,

    3) Πάντα βιάζονται, απαιτώντας από τους εαυτούς τους και τους ηγέτες τους να γίνουν όλα σε ανεπαρκή χρόνο.

    Εάν ζούσε σήμερα θα συμπλήρωνε ως τέταρτο ελάττωμα τους, ότι οι Έλληνες είναι πειθήνια όργανα των κάθε λογής ΜΜΕ.
    Πιθανώς να μας παρουσίαζε ως ...χάνους!!

    Σ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρεζα δεν ειναι μονο η ηρωινη, πρεζες υπαρχουν πολλες. Στην συγχρονη Ελλαδα υπαρχουν πολλες εξαρτησεις . Το να βλεπεις ας πουμε 6 ωρες τηλεοραση την ημερα, ειδικα τετοιας ποιοτητας ενημερωση, με εθισμο μοιαζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. O AMKA υπάρχει σε όλα τα πολιτισμένα (και μή θα έλεγα μερικές φορές, ανάλογα τι εννοεί η ψωνάρα μας) κράτη και σχεδόν σε όλη την ευρώπη ( νομίζω σε όλη αλλά επειδή για κάποιες χώρες δεν είμαι σίγουρη κρατιέμαι) εδώ και πάνω από 20 -25 χρόνια.... Και τον έχουν όλα τα συστήματα για τα οποία γκρινιάζουμε ότι είναι αποδοτικά.... Κι ας αποφασίσουν πιό είναι επιτέλους το χάραγμα, οι ταυτότητες, το ΑΜΚΑ, το τηλέφωνο, τα barcode, οι πιστωτικές, τα κομπιούτερ, οι κάρτες ανάληψης, όλα τα έχω ακούσει...
    Το πρόβλημα είναι γιατί δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα τόσα χρόνια που συζητείται θεσμοθετημένο και το χάλι της απαράδεκτης προετοιμασίας για τη μεταβίβαση.
    Έγώ το ΑΜΚΑ το άκουσα πριν κάτι χρόνια κι αν πήγαινες να το πείς σε καμιά υπηρεσία πριν από 6 μήνες σε κοιτάγανε σαν χαζό (τι λέτε κυρία μου δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα)
    Τελευταία στιγμή το είπανε επίσημα αγαπητέ δεν πήγαν τελευταία στιγμή, και όταν πήγαν δεν δούλευε το σύστημα, άλλο η σωστή κίνηση και άλλο η απαράδεκτη ανικανότητα και προχειρότητα του κρατικού μηχανισμού να το χειριστεί. Ούτε το website δεν δουλεύει σωστά.
    Και αν δούλευαν όλα τα αρχεία που έχουν διαφημιστεί τόσα χρόνια ότι μηχανογραφούνται απλά θα στέλνανε σε όλους την κάρτα και θα έπρεπε να πάνε μόνο όσοι είχαν ασυμβατότητα στοιχείων. Τώρα έχει όλη η ελλάδα πρόβλημα γιατί καμιά μηχανογράφηση δεν ήταν συμβατή με την άλλη (από όσες γίνανε και δεν μείνανε στα χαρτιά). Καμία μπανανία δεν έχει αυτό το χάλι
    Εδώ θα είμαστε και μέσα σε ένα χρόνο με αυτό το απαράδεκτο σύστημα καταγραφής θα μας ξανακαλέσουν να διορθώσουμε τα λάθη (σαν την καταγραφή του ΤΑΧΙΣ,) αλλά κανείς δεν βάζει πρόστιμο στις εταιρείες για το απαράδεκτο λογισμικό που μοσχοπουλάνε έτσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επίσης δεν χρειάζεται να πάμε να στηθούμε σε καμμιά ουρά,αφού θα μας 'ερθει η κάρτα στο σπίτι κάποια στιγμή,ή μπορούμε να μπούμε στο www.amka.gr και να βρούμε το νούμερό μας(εγώ το έκανα ήδη από το χειμώνα,είναι πολύ εύκολο) ή στην πρώτη συναλλαγή μας με τον ασφαλιστικό μας φορέα θα μας δοθεί τότε.Τόσο απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το ΑΜΚΑ ειναι το χαραγμα του αντιχρηστου?Τοτε τι ειναι ο αριθμος ταυτοτητας?Το ΑΦΜ? Ο αριθμος απολητηριου στρατου για τους ανδρες?Ο αριθμος αδειας οδηγησεως?κοκ.
    Κατα τα αλλα ειμαστε Ευρωπη.Οσο για τα ΜΜε αφου βρισκουν αγοραστες γιατι να μην πουλανε τις μπαρουφες τους? G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπράβο πολίτη, ειναι καλό να βλεπόμαστε στον καθρέφτη που και που και βλέπω ότι κάνεις το πρώτο βήμα. Μακάρι να μπορούσαν να το κάποιοι στη κυβέρνηση οι οποίοι μάλλον ζουν σε άλλη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Aγαπητοι μου φιλοι παρακολουθω συχνα και παρεμβενω σπανια.Μηπως τα πραγματα ειναι κι ετσι κι αλλιος.Παντα οταν μου την "εφερναν" παταγαν στην καλη μου προθεση πριν βγαλετε αποφαση για ποιον λογο γινετε αυτη η κινηση με τον ΑΜΚΑ ψαξτε λιγο με ενα (αντε με δυο) κλικ στο Youtube και αλλου γιατι μαζι με το τυρι "παιζει" και η φακα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. κοιταξτε κι αυτο http://www.youtube.com/watch?v=Lmf6wqvI2-k&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τελικά η υπογραφή του Καραμανλή και της Νατάσας (θυμάστε;) για τις ταυτότητες τι έγινε; Εμεις οι πιστοί πιστέψαμε ότι βρήκαμε στο πρόσωπο του Καραμανλή έναν σύμμαχο εναντίον του αντίχριστου. Τί έγινε; Έχει προσχωρήσει και αυτός στη συμμαχία με τον αντίχριστο; Πρέπει και εμείς να αναθεωρήσουμε τις θέσεις μας 'περι δεξιάς του κυρίου'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 1ο Βήμα
    Ενοποίηση των ταμείων. Τα 140 έγιναν 13.

    2ο Βήμα ΑΜΚΑ
    Ενιαίο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης

    3ο Βήμα
    Περεταίρω ενοποίηση ταμείων σε 1 ή 2

    Βρισκόμαστε πάντως σε καλό δρόμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ ΜΠΕΚΑΤΣΑΣ
    Στους συνταξιούχπυς της Γενικής Τράπεζας να το πεις ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο γιατί αυτοί μάλλον δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ο καλός δρόμος απαιτούσε οι συντάξεις των από 1700 να γίνουν 850.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΄Μετά το σποτ με τα παπαγαλάκια σε όλη τη χώρα αγούγεται ένα μήνυμα "Τόπε τόπε ο παπαγάλος......."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Είναι καθήκον μας να γιουχάρουμε τα ΜΜΕ, τέτοια που είναι. Και μην πεί κανείς ότι είναι τέτοια επειδή τέτοιο κοινό έχουν!.
    Ωστόσο, καθήκον μας είναι επίσης, να γιουχάρουμε και την ανίκανη Δημόσια Διοίκηση, η οποία δεν είναι σε θέση να διεκπεραιώσει σωστά, κανένα πολιτικό μέτρο εκσυχρονισμού που λαμβάνεται.
    Και επειδή η Δημόσια Διοίκηση είναι απρόσωπη, υπολαμβάνεται ομοίως ως καθήκον μας, το γιουχάρισμα όλων των πολιτικών ηγεσιών συλλήβδην, ως των κυρίως υπευθύνων γι' αυτό το απερίγραπτο χάλι.
    Αν η Δημόσια Διοίκηση ήταν αποτελεσματικώτερη στην διαχείριση των πολιτικών αποφάσεων, κανένα ΜΜΕ δεν θα διανοείτο να κρώζει, γιατί αν μη τι άλλο, θα γινόταν καταγέλαστο στους τηλεθεάτές του με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
    Συνεπώς, το πρόβλημα δεν είναι οι στριγκλιές των ΜΜΕ.
    Νομίζω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τρεις και ο παπαγάλος και στη Τρίπολη; Για αυτό το ίδρυμα Καραμανλή άνοιξε το θέμα διαδοχής τόσο νωρίς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μία απορία με κατατρώγει (τρόπος του λέγειν) :
    Τι στο καλό χρειάζονταν εκεί περί το 1960, 297 (ολογράφως : Διακόσια Εννενήντα Επτά) ταμεία, σε μία χώρα με 7,5 εκατομμύρια πληθυσμό και περίπου 2,5 εκατομμύρια εργαζόμενους;
    Όποιος έχει απάντηση ας την καταθέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τα ταμεία θα πρέπει να γίνουν δύο. Τα χρήματα και τα περιουσιακά στοιχεία τους όσα απέμειναν) θα πρέπει να διαμοιραστούν σε στελέχη της ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Όλοι μας θα πρέπει να αγωνιστούμε για να βγαλουμε από την κρίση τις επιχειρήσεις της Πατριανάκου. Να την βοηθήσουμε να βάλουμε όλοι εμείς πλάτη για τις ιδέες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Υπάρχει πληθωρισμός στα ταμεία που υποθάλπουν στις διοικήσεις τους απατεώνες κομματόσκυλα λόγω της ληστρικής τους δράσης. Η ληστρική τους δράση πριν την κατάρρευση μέσα σε γενική αναξιοπιστία διευκολύνεται από τον μοναδικό κατά ασφαλισμένο υποζύγιο αριθμό. Ο αριθμός αυτός, ο περίφημος σόσιαλσεκιούριτυ νάμπερ που τόσο καθυστερημένα θυμήθηκαν τα κοινά λαμόγια της διακυβέρνησης δεν έχει άλλο νόημα, πχ εκσυγχρονιστικό στην επόχή που διανύουμε επειδή χρειάζεται να γίνουν μιά σειρά από αλλες ρυθμίσης εξυγίανσης, η σημαντικότερη από τις οποίες είναι η προαιρετική ασφάλιση. Χωρίς αυτές τις βασικές ρυθμίσεις απλώς εντείνεται η καταπάτηση στοιχειωδών ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων που έχουν μετατρέψει τον έλληνα σε υποζύγιο της διαπλεκόμενης ΑΛΗΤΑΡΧΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αν τα ταμεία δεν γίνουν λιγώτερα πως θα φάνε τα λεφτά οι απατεώνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Έχω μια απορία. Αν και κινδυνολογώντας τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ συνέχεια έλεγαν για νέους φόρους γιατί τα παπαγαλάκια δεν λένε τίποτα για φόρους; Γιατί;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ Aνώνυμος 25 Μάϊος 2009 10:09 πμ

    H Θοδώρα Μητσοτάκη ή Μπακογιάννη ή Κούβελου φαίνεται έχει μεγαλύτερη επιροή στο Ίδρυμα Καραμανλή από τον ίδιο τον Καραμανλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ Ανώνυμο 10.04
    Είμαστε σε καλό δρόμο γιατί οι συντάξεις των αγροτών θα γίνουν από 300 ευρω 850 ευρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @ ΜΠΕΚΑΤΣΑΣ
    Πολύ καλά. Για να μπορούν έτσι που τα καταφερατε με την ακρίβεια και οι αγρότες με τα 850 να αγοράζουν ένα παστέλι και να μην είναι αυτό προνόμιο μόνο των συνταξιούχων τραπεζικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ MΠΕΚΑΤΣΑΣ
    Και γιατί θα γίνουν μόνο 850. Αμ πόσο θα γίνουν; θα γίνουν 1850.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή