Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Δεν βγαίνουν τα βήματα.


Βρίσκω ότι η ομιλία Παπανδρέου στα ΤΕΙ της Αθήνας παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, έγραφε τις προάλλες ο Μ. Κοττάκης στον ΕΤ.
Όχι μόνο γιατί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε παραμονές φοιτητικών εκλογών ένα δώρο στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, αποκαλύπτοντας ότι θα καταργήσει το νόμο-πλαίσιο και θα τον αντικαταστήσει μ’ ένα δικό του, ο οποίος δεν θα εγγυάται τα επαγγελματικά δικαιώματα όλων των πτυχιούχων! («Το κράτος θα αξιολογεί...
»).

Η ομιλία Παπανδρέου παρουσιάζει ενδιαφέρον γιατί δείχνει το βαθμό της σύγχυσης που υπάρχει στην αξιωματική αντιπολίτευση για τη γραμμή της σε μια σειρά θέματα.


Παράδειγμα: Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης έβαλε ξανά στην ατζέντα του τη μάχη ενάντια στα «συμφέροντα» που τον πολεμούν.

Από μια άποψη, καλά έκανε. Πρέπει όμως κάποτε να αποφασίσει ποια είναι η οριστική θέση του: Μαζί τους ή εναντίον τους;

Όταν, λ.χ., γευμάτιζε το χειμώνα με μιντιάρχες στον Λυκαβηττό, σε γραφεία εφημερίδων, τα συμφέροντα τον πολεμούσαν ή τον αγαπούσαν;


Όταν τα «συμφέροντα» τον χαρακτήριζαν με πρωτοσέλιδα σημειώματα «εν αναμονή πρωθυπουργό» και εκείνος ανέμιζε στην τελευταία του συνέντευξη ηρωικά πρωτοσέλιδα του παρελθόντος, τα συμφέροντα τι ήταν; Φιλικά ή εχθρικά;

Κι όταν γευμάτιζε στην Εκάλη με τραπεζίτες τούς έλεγε, όπως χθες, ότι «τα ισχυρά συμφέροντα εξαγοράζουν πολιτικούς, δικαστές, αστυνομικούς ή media»;

Καθαρές κουβέντες! Δεν μπορεί να αλλάζουν οι θέσεις της αντιπολίτευσης ανάλογα με την εποχή! Έρωτες το χειμώνα και έχθρες την άνοιξη.
Το ίδιο ισχύει και για τα σκάνδαλα: Δεν είναι δυνατόν όλο το χειμώνα να ζητά η αντιπολίτευση ειδικά δικαστήρια για συγκεκριμένα πρόσωπα με βάση την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και μόλις είδε την άνοιξη ότι η τακτική αυτή δεν της βγαίνει να λέει ο αρχηγός της ότι «σκοπός μας δεν είναι η στοχοποίηση κάποιων προσώπων».


Δεν είναι επίσης δυνατόν όλο το χειμώνα να τάζουν στους πάντες τα πάντα και τώρα που βλέπουν ότι δικαιώνεται η θέση Καραμανλή περί υπευθυνότητας να διαρρέουν ότι μελετούν «αναθεώρηση του προγράμματός τους».

Δυστυχώς για την ίδια, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει πρόβλημα συγχρονισμού με τους ρυθμούς της κοινωνίας. Και τώρα που θα κληθεί ως άλτης να περάσει τον πήχυ, δεν θα της βγαίνουν τα βήματα.
«etipos»

24 σχόλια:

  1. Πρωτ'απ'ολα συγνωμη που σχολιαζω σ'αυτη την (για μενα) πολυ σοβαρη αναρτηση..οχι οτι οι προηγουμενες δεν ειναι σημαντικες ,αλλα λογω ηλικιας (17) μ'ενδιαφερει το θεμα "τα επαγγελματικά δικαιώματα όλων των πτυχιούχων"..κι αν θελει και μπορει καποιος ας με/μας κατατοπησει διεξοδικα εδω για το θεμα,τι μπορει να σημαινει η ...αλλαγη του νομου..
    Εχω καταλαβει (κι αν κανω λαθος διορθωστε με παρακαλω)οτι τα "συμφεροντα"παντοτε υποστηριζουν αυτον που θα εχουν καποιο "συμφερον" να αποκομισουν...γι'αυτο και φαινεται ποιον υποστηριζουν -ανεβαζουν-κατεβαζουν κυβερνησεις..
    αυτο δειχνουν και οι δημοσκοπησεις σε προσωπα που ενω ξερουμε το IQ τους ,και την πορεια τους στην πολιτικη ζωη του τοπου μας..επιμενουν οτι ειναι οι"σωτηρες μας"...αραγε πεφτει κανεις στη λουμπα αυτη ,αν διαθετει εστω και λιγο μυαλο;

    Σορρυ για το μακροσκελες μηνυμα..
    Καλη μερα!
    Αφροδιτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή φίλη, ΠΤΥΧΙΟ χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα παίρνει το 20% των αποφοίτων ελληνικών AEI και TEI.
    Τα επαγγελματικά δικαιώματα αφορούν κυρίως τη δυνατότητα κάθε πτυχιούχου να προσληφθεί στον δημόσιο τομέα και να ενταχθεί σε μια συγκεκριμένη κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) και όχι στις γενικές κατηγορίες αποφοίτων πανεπιστημιακών σχολών ή να γραφτεί στις επαγγελματικές ενώσεις και επιμελητήρια (Τεχνικό Επιμελητήριο, Οικονομικό Επιμελητήριο, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο) του κλάδου του.

    Αφορά όμως και το δικαίωμα ανάληψης «ευθυνών» στον επαγγελματικό του χώρο, όπως π.χ. η υπογραφή μελετών, ισολογισμών κτλ. ή η δυνατότητα που δίνουν τα τμήματα στους αποφοίτους τους να ξεκινήσουν το δικό τους νόμιμο γραφείο (π.χ. λογιστικό γραφείο, οργανισμός εκμάθησης γλωσσών, τεχνικό γραφείο).

    Θα πρέπει να ξέρεις ότι οι μεγάλες "δυνάμεις" στην Ελλάδα ακούνε στο όνομα "Τεχνικό Επιμελητήριο" και "Οικονομικό Επιμελητήριο".
    Μέσα από εκεί παρεμβαίνουν τα διάφορα συμφέροντα και καθορίζουν την πορεία του τόπου. Αυτή είναι η σφηκοφωλιά των συμφερόντων.

    Έτσι χιλιάδες νέοι και νέες που κόπιασαν επί σειρά ετών για την ολοκλήρωση των σπουδών τους παραμένουν δέσμιοι των πολύπλοκων νόμων που αφορούν τα επαγγελματικά δικαιώματα στη χώρα μας και οδηγούνται στην ....ανεργία(ελπίζω να καταλαβαίνεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ιδανική η φωτο. Νομίζω ότι τα λέει όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποια συμφέροντα; Εδώ ο ΔΟΛ (ο Λαμπράκης δηλ) δεν τους διοργάνωσε εχθές, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, την διοργάνωση των Σοσιαλιστών στο Μέγαρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. pantos me ta epikoinoniaka lathi tis nd, tin allazonia kapoion ipourgon kai tis agapi sta ladera diaforon atomon pou epandronoun politika grafeia kai ipourgia, einai aporias axio pou to pasok den exei kefalaiopoiisei politika ofeli

    isos exigeite apo tin elleipsi peistikou programmatos, pou to anagkazei na spekoularei me atakes peri iothetiseis montelon allon xoron, i me anefarmostes genikotites pou xaidevoun tous pantes me skopo tin psifo

    ayti i katastasi sto pasok vazei se skepseis..giati toso kairo den zimothikan nees idees ? mia protasi sovari gia ton topo ? mipos i theoria tou orimou froutou, pou to sapisma tou tha epitaxinan exopolitika kentra, tous ekane na epanapaytoun ideologika kai aplos na dimagogoun mexri na erthei to pliroma tou xronou ?

    to pasok tou simera mou moiazei me enan odigo pou exei xasei to diploma tou logo paravaseon, kai thelei na sinexisei na odigei xoris na xanadosei exetaseis gia na parei neo..isos giati pistevei oti oi exetastes(o laos) einai anoitos kai tha xanakanei to lathos na dosei eykairia se kapoion pou den emathe kai den diorthose ta lathi tou..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λιγο ασχετο με το παρον αρθρο αλλα συγγενες.Ακουσα αυτην την εκδοχη για το κλεισιμο της βουλης.
    Με το που παραιτηθειke ο Βερελης, ο Γιωργακος εδωσε εντολη στους υπολοιπους πολιτευτες του Πασοκ να μην αναλαβουν την κενη θεση, ωστε να οδηγηθει ο Νομος σε εκλογες και σε περιπτωση που η ΝΔ εκλεξει λιγοτερους βουλευτες απο οτι πηρε στισ προηγουμενες,να ριξει την κυβερνηση και να οδηγηθει η χωρα σε προωρες εκλογες.
    Αν παιζει αυτο το σεναριο τοτε ο ΚΚ του τραβηξε το χαλι κατω απο τα ποδια. G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα είναι αμαρτία μεγάλη λοιπόν, άν αυτόν τον άχρηστο ΓΑΠ, καταφέρει τον κάνει μάγκα η κυβέρνηση με αυτογκόλ στο '90. Πχ (ενδεικτικά) με Γιαννάκου στο ευρωψηφοδέλτιο, ενώ έχει ήδη λάβει μήνυμα από τους ψηφοφόρους (που την μαύρισαν και της έκοψαν το ποδάρι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "4:50μμ" αν και είσαι ένας μικρόψυχος βλάκας, μακάρι να μην σου συμβεί ποτέ το ίδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν της συνέβη - το προκάλεσε. Της εύχομαι να πήρε το μάθημά της γιατί έχει και άλλο πόδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κυριε με το nick name Ο παππούς...ευχαριστω που μπηκατε στον κοπο να μου απαντησετε..πρεπει να πω οτι τα οσο γραφετε απο τη μια με προβληματισαν ,αλλα και με λυπησαν ,γιατι τα ιδια μου ελεγε κι ο πατερας μου (δυστυχως τον εχασα)κρουωντας προς γνωση μου την πειρα του και τα χρονια που εχασε περιμενωντας :αξιοκρατια ,διορισμο,αναγνωρηση τελος παντων εκτος κομματικων μεσων...

    Κι αυτο ειναι για ενα νεο το φρικιαστικο:

    (Αφορά όμως και το δικαίωμα ανάληψης «ευθυνών» στον επαγγελματικό του χώρο, όπως π.χ. η υπογραφή μελετών, ισολογισμών κτλ. ή η δυνατότητα που δίνουν τα τμήματα στους αποφοίτους τους να ξεκινήσουν το δικό τους νόμιμο γραφείο (π.χ. λογιστικό γραφείο, οργανισμός εκμάθησης γλωσσών, τεχνικό γραφείο).

    Θα πρέπει να ξέρεις ότι οι μεγάλες "δυνάμεις" στην Ελλάδα ακούνε στο όνομα "Τεχνικό Επιμελητήριο" και "Οικονομικό Επιμελητήριο".
    Μέσα από εκεί παρεμβαίνουν τα διάφορα συμφέροντα και καθορίζουν την πορεία του τόπου. Αυτή είναι η σφηκοφωλιά των συμφερόντων.

    Έτσι χιλιάδες νέοι και νέες που κόπιασαν επί σειρά ετών για την ολοκλήρωση των σπουδών τους παραμένουν δέσμιοι των πολύπλοκων νόμων που αφορούν τα επαγγελματικά δικαιώματα στη χώρα μας και οδηγούνται στην ....ανεργία(ελπίζω να καταλαβαίνεις...)

    Καταλαβαινω ισως περισοτερα απ'οσα μπορω να γραψω πιστεψτε με..αλλα ηδη καταχραστηκα πολυ το "βημα" που μας παρεχει ο αγαπητος @Πολιτης...

    Ευχαριστω απο καρδιας!
    Αφροδιτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ G apo CT
    Παίζει και αυτό το σενάριο. Ποτέ δεν θα μάθουμε την αλήθεια , αφού την ξέρουν λίγα πρόσωπα και οι πρωταγωνιστές.
    Φθάσαμε αισίως στην Τετάρτη και κανείς εισαγγελέας δεν πήγε τίποτα στην Βουλή , όπως ισχυρίζονταν τα παπαγαλάκια.
    Άρα αφού εκ του αποτελέσματος , δεν υπάρχει θέμα με την δικαιοσύνη , κάτι άλλο ήταν αυτό που ανάγκασε τον Καραμανλή να κλείσει την σύνοδο της Βουλάς το απόγευμα της Παρασκεύης και όχι την δευτέρα ή την Τρίτη.
    Όποιος έχει μυαλό το καταλαβαίνει. Άλλωστε το ίδιο είχε κάνει και ο πατέρας του και από εκεί πήρε μαθήματα περί παράκαμψης του συντάγματος και του νόμου, δια της ...πλαγίου οδού!
    Nikman

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι σημαίνει άραγε "επαγγελματικά δικαιώματα πτυχιούχων;". Σημαίνει πολύ απλά "μόρια" για διορισμό στο δημόσιο. Τίποτε περισσότερο!

    Επομένως, όχι μόνο δε πρέπει να εγγυώνται, αλλά να καταργηθούν τελείως. Η αξιολόγηση θα πρέπει να γίνεται εξωτερικά, είτε από την αγορά εργασίας, είτε/και από άλλους ανεξάρτητους φορείς, αλλά όχι να αποκτάς αυτόματα επαγγελματικά δικαιώματα με τη λήψη πτυχίου.

    Αλλά ποιος πολιτικός θα πει τα αυτονόητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ george
    Προκειμένου να υπερασπίσεις τον Παπανδρέου δεν διστάζεις να μας παρουσιάσεις τα σκ@τ@ για χαβιάρι.
    Αφού δεν το γνωρίζεις το θέμα και αφού δεν διαβάζεις , γιατί δεν κάθεσαι στα αυγά σου. Ήμαρτον Κύριε.

    Ποιο Δημόσιο βρε παπαγάλε που μου έγινες και φιλελεύθερος τώρα και μιλάς για ...αγορά?

    Τα επαγγελματικά δικαιώματα επηρεάζουν τους πάντες.
    Το γράφει και λίγο πιο πάνω κάποιος σχολιαστής."Τα επαγγελματικά δικαιώματα αφορούν τη δυνατότητα(εκτός του Δημοσίου) να γραφτεί στις επαγγελματικές ενώσεις και επιμελητήρια (Τεχνικό Επιμελητήριο, Οικονομικό Επιμελητήριο, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο) του κλάδου του. Αφορά όμως και το δικαίωμα ανάληψης «ευθυνών» στον επαγγελματικό του χώρο, όπως π.χ. η υπογραφή μελετών, ισολογισμών κτλ. ή η δυνατότητα που δίνουν τα τμήματα στους αποφοίτους τους να ξεκινήσουν το δικό τους νόμιμο γραφείο (π.χ. λογιστικό γραφείο, οργανισμός εκμάθησης γλωσσών, τεχνικό γραφείο)".

    Φυσικά ούτε γνωρίζεις ότι από το 1983 με το Νόμο 1404 ιδρύθηκαν τα Τ.Ε.Ι.
    Φυσικά ούτε γνωρίζεις ότι 26 ολόκληρα χρόνια μετά την ίδρυση των Τ.Ε.Ι., ακόμη δεν έχουν εκδοθεί τα Προεδρικά Διατάγματα με τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των Αποφοίτων περισσότερων από 20 Τμημάτων, παρ` ότι ο Νόμος 1404/1983 στο άρθρο 25 προέβλεπε σαφώς ότι : «Στους πτυχιούχους των ΤΕΙ αναγνωρίζονται επαγγελματικά δικαιώματα, που καθορίζονται με προεδρικά διατάγματα, τα οποία εκδίδονται με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού, μετά από γνώμη του Σ.Τ.Ε., το αργότερο έξι μήνες πριν από την αποφοίτηση των πρώτων σπουδαστών Τ.Ε.Ι. για τις υπάρχουσες ειδικότητες και προκειμένου για νέες ειδικότητες, ταυτόχρονα με τη δημιουργία τους ή με την ίδρυση αντίστοιχων τμημάτων. Με ίδια προεδρικά διατάγματα καθορίζονται οι προϋποθέσεις και κάθε λεπτομέρεια για τη χορήγηση άδειας άσκησης επαγγέλματος όπου αυτή απαιτείται».

    Έχεις καταλάβει ότι επί 26 ολόκληρα χρόνια δημιουργούσαν διάφορα Τμήματα ΤΕΙ (για ψηφοθηρικούς λόγους) χωρίς όμως να υπογράφουν τα αντίστοιχα Προεδρικά Διατάγματα για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων?

    Έχεις καταλάβει ότι είναι χιλιάδες πτυχιούχοι που όταν αποφοίτησαν βρέθηκαν ξαφνικά με ένα απλό χαρτί και δεν μπορούσαν να γραφτούν στις αντίστοιχες επαγγελματικές ενώσεις που καθορίζουν οι νόμοι, προκειμένου να εξασκήσουν το επάγγελμα για το οποίο σπούδασαν?

    Έχεις καταλάβει ότι ο Παπανδρέου έχει και αυτός πολύ μεγάλη ευθύνη για αυτό , σαν υπουργός Παιδείας?

    Τι έχεις καταλάβει πλέον λιβανιστήρι του Παπανδρέου? Αμάν πια !

    Γεωργία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ανώνυμος είπε....
    Παππού
    Λυπάμαι αλλά από τα γραφόμενα σου και εσύ κάποια γνωστά συμφέροντα αντιπροσωπεύεις και βρήκες την ευκαιρία από το ερώτημά της κοπελίτσας που ρωτά συγκεκριμένα "αλλαγή του Νόμου΄΄τι σημαίνει και εσύ απαντάς για άσχετο θέμα που θέλεις όμως-φαίνεται καθαρά, να περάσεις το μήνυμα σου, που όμως είναι άσχετο με το κυρίως θέμα του Πολίτη
    Είναι δε ανέντιμο να χαρακτηρίζεις σε ένα Blog που δεν έχει καμία σχέση με το θέμα του τα επιμελητήρια του Τόπου μας "σφηκοφωλιά των συμφερόντων" ενώ αυτά(τα συμφέροντα) που διαφαίνεται ότι υποστηρίζεις εσύ τι είναι;;;
    αν θέλεις να κάνεις διάλογο για το θέμα σου διάλεξε τα σχετικά blog και εκεί θα πάρεις την απάντηση που χρειάζεσαι τεκμηριομένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @georgia
    "Τα επαγγελματικά δικαιώματα αφορούν τη δυνατότητα(εκτός του Δημοσίου) να γραφτεί στις επαγγελματικές ενώσεις και επιμελητήρια (Τεχνικό Επιμελητήριο, Οικονομικό Επιμελητήριο, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο) του κλάδου του."

    Πρώτον, μιας και δεν ξέρεις, το ΤΕΕ "υποτίθεται" ότι απονέμει επαγγελματικά δικαιώματα και όχι τα Πολυτεχνεία.

    Δεύτερον, ολα τα παραπάνω επιμελητήρια πρέπει να κλείσουν επίσης. Ειδικά το ΤΕΕ. Δείτε π.χ. το οικοδομικό χάλι της χώρας.

    Αλλά είπαμε. Ποιος πολιτικός θα τολμήσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ George
    Έχω δίκιο που σου λέω ότι δεν διαβάζεις.
    Τα επαγγελματικά δικαιώματα (σου το έγραψα προηγουμένως) βάσει του νόμου περί Ίδρυσης των ΤΕΙ(1404 /1983 αρθ.25),καθορίζονται από το κράτος.
    Διάβασε!

    Δεν απονέμει κανείς τίποτα. Ούτε το ΤΕΕ, ούτε τα Πολυτεχνεία ή τα Πανεπιστήμια.
    ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ το κράτος!
    Τα επαγγελματικά δικαιώματα μην τα μπερδεύεις με τους Μηχανικούς και τα Πολυτεχνεία (όπως γράφεις).
    Επαγγελματικά δικαιώματα έχει και ο λογιστής, ο ψυχολόγος κλπ

    Προσπερνάς βέβαια αυτό που σου έγραψα για τα 26 χρόνια , τον νόμο που ορίζει ακριβώς (έξι μήνες) τι πρέπει να κάνει το κράτος, για τις στρατιές εξαπατημένων πτυχιούχων νέων όλα αυτά τα χρόνια ,και για τις ευθύνες του Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ.

    Όποιος διαβάζει τα σχόλια τακτικά καταλαβαίνει ...γιατί τα προσπερνάς.

    Γεωργία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ Ανώνυμο 7.58
    Ζητώ ταπεινά συγνώμη που έχω άποψη και την εκφέρω. Κάνω ,..γιατρέ μου , την σχετική θεραπεία και δεν θα το ξανακάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @συνονόματη
    Αλλα λογια να αγαπιόμαστε. Τα επαγγελματικά δικαιώματα των λογιστών, μηχανικών, δικηγόρων, προγραμματιστών, κλπ τα καθορίζει η αγορά εργασίας. Εξαίρεση αποτελούν οι γιατροί και τα επαγγέλματα υγείας, ίσως και μερικά άλλα ακόμα.

    Τι νόημα έχει να χορηγεί το κράτος ή το ΤΕΕ ή το Χ επιμελητήριο επαγγελματικά δικαιώματα; Μόνο για διορισμό στο Δημόσιο. Κατάλαβέ το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Γεωργία
    Μη κουράζεσαι κοπέλα μου. Πας να μιλήσεις λογικά σε ΠΑΣΟΚΟ;
    Άρες μάρες κουκουνάρες. Με την λογική του Ο ΚΑΘΕΝΑΣ μπορεί να υπογράφει έργα, ισολογισμούς ,μελέτες, να χτίζει σπίτια ,να διδάσκει, να συντάσσει συμβόλαια,να παριστάνει τον κοινωνικό λειτουργό, τον συγκοινωνιολόγο,τον περιβαλλοντολόγο,τον μηχανικό, τον αρχιτέκτονα,τον ...δημοσιογράφο (το τελευταίο είναι πολύ trendy και ... φοριέται τρελά).
    Αυτό δεν είναι άλλωστε και το κύριο γνώρισμα που πέρασαν στους Έλληνες όλη αυτή την 20ετια τους.
    Είσαι ότι ...δηλώσεις!
    Εδώ τα κυριότερα υπουργεία τους όλα αυτά τα χρόνια ποιος τα κατείχε;
    O οδοντίατρος Λαλιώτης , άνευ....διπλώματος!
    Γι` αυτό σου λέω. Αδικος κόπος!
    Δεν σου απαντά για τον νόμο που έχει φτιάξει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ και δεν τον εφαρμόζει .Άλλωστε δεν είναι ούτε ο πρώτος , ούτε ο τελευταίος νόμος που υπόκειται σε βιασμό από την πράσινη λαίλαπα που πέρασε από τον τόπο μας.
    Εγώ από αύριο ,σύμφωνα με την λογική του, θα αρχίσω να δηλώνω δικηγόρος, ευελπιστώντας ότι το προσεχές διάστημα θα έχουν πολλή ζήτηση λόγω του τυφώνα των σκανδάλων που αποκαλύπτονται και που θα αποκαλυφθούν.
    Θα κάνω και την σχετική διαφήμισή μου ότι διαθέτω προσβάσεις στο παραδικαστικό κύκλωμα που δημιούργησαν οι ίδιοι , γι` αυτό τον σκοπό, και ευελπιστώ ότι θα χεστώ στο πράσινο τάλιρο.
    Θα διαφημίσω επίσης ότι είμαι ..Ο ειδικός... των offshore στον νέο φορολογικό παράδεισο των ...Πράσινων Νήσων.
    Για αυτό σου λέω κοπέλα μου . Άδικος κόπος. ΠΑΣΟΚΟΣ και λογική δεν ...συναντιόνται πουθενά!
    Μη χαλιέσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @G APO CT, αν γινόταν πράξη το σενάριο αυτό, οι εκ΄λογές θα γινόντουσαν μόνο για την κάλυψη της κενής έδρας του Βερελή, όχι συνολικά στο νομό. Όπως το 1992 με τον Τσοβόλα. Παραιτήθηκαν όλοι οι επιλαχόντες του ΠΑΣΟΚ, κι έγιναν εκλογές για την κάλυψη της θέσης. Η ΝΔ και τα άλλα κόμματα απείχαν, και ο μόνος διεκδικιτής της έδρας ήταν ο Βασίλης Λεβέντης, που πήρε και 125 χιλιάδες ψήφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το κράτος λοιπόν να μας δώσει πτυχία, να τα αναγνωρίσει, να μας διορίσει στο δημόσιο να ξυνόμαστε, να μας δώσει και μια παχουλή σύνταξη στα 60 μας, αν γίνεται και νωρίτερα...

    Ποιος τα υποστηρίζει αυτά; Εκτός από τους "κακούς-κρατικοδίατους-πασόκους" και οι "δηθεν-φιλελεύθεροι" οι οποίοι έχουν γαντζωθεί σα "βδέλα" από το κράτος και του ρουφάνε το αίμα.

    Εχετε πάρει πρέφα ότι το κράτος μας και η ελληνική οικονομία καταρρέουν; Βέβαια δε φταίτε εσεις. Τόσα καταλαβαίνετε τόσα λέτε. Εγώ φταίω που ασχολήθηκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κρυφο - νεοφιλελευθεριστής ο George?
    Ρε μπας και πέρασες από το ρεύμα Ανδριανόπουλου?
    Αστους να λένε φίλε.

    Τα πτυχία ,τα επαγγελματικά δικαιώματα , οι άδειες , και οι επαγγελματικές ενώσεις είναι για τους αδαείς.Εμείς ξέρουμε.
    Έλα να ανοίξουμε ένα μοντέρνο ιατρείο ψυχικών νόσων, να τους τα πάρουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κοντά 30 χρόνια τώρα οι πολιτικές ηγεσίες αποδείχθηκαν άτολμες και ανίκανες να συγκρουσθούν με ότι χειρότερο έχει γνωρίσει ο τεχνικός κόσμος της χώρας, δηλαδή με το ΤΕΕ. Το ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο) είναι μια συμμορία μεγαλοεργολάβων, μεγαλοκατασκευαστών και πολιτικάντιδων που όχι μόνο δεν επιτελεί τα καθήκοντά του ως τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας αλλά επιτίθεται και συκοφαντεί συνεχώς τα ΤΕΙ και όλο το κόσμο πλην των μελών του μόνο και μόνο για να διατηρήσει τα προπολεμικά και απεριόριστα δικαιώματα υπογραφών που έχουν τα μέλη του τα οποία μεταξύ άλλων κρατούν θέσεις κλειδιά στη δημόσια διοίκηση. Έχουμε να κάνουμε μια μια ανηλεή συντεχνία συμφερόντων που καλύπτεται πίσω από ένα ψευτοεπιστημονικό μανδύα και εκβιάζει τις πολιτικές ηγεσίες όταν δεν πάνε με τα νερά της.

    Ο Γιωργάκης για ακόμα μια φορά φάνηκε λίγος. Όταν ήταν Υπουργός παιδείας τι ακριβώς έκανε για τα ΤΕΙ ? μήπως τίποτα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Να πώ και εγώ την γνώμη μου.
    Σίγουρα το ΠΑΣΟΚ έχει μεγάλη ευθύνη που 20 χρόνια έφτιαχνε ΤΕΙ με την αράδα προκειμένου να ικανοποιεί εικονικά τους ψηφοφόρους του και να μένει στην εξουσία.
    Η ΝΔ απο την πλευρά της πήρε την διακυβέρνηση της χώρας με την ρητή υπόσχεση ότι θα δώσει επιτέλους τα καθυστερημένα επαγγελματικά δικαιώματα στα ΤΕΙ.
    Απο ότι φαίνεται δεν έχει το σθένος να το κάνει και κατά την ταπεινή μου άποψη δεν θα το κάνει.
    Θυμίζοντας ότι εκτός απο τα επαγγελματικά δικαιώματα οι των ΤΕΙ δεν έχουν ούτε ασφαλιστικά δικαιώματα με αποτέλεσμα οι εκτός δημοσίου κάτοχοι πτυχίου ΤΕΙ να έχουν πολλά χρόνια ανασφάλιστα δεν νομίζω ότι πρέπει οι απόφοιτοι ΤΕΙ να ερίζουν ποιό απο τα δύο κόμματα είναι το ΄ποιό καλό.
    Αποδεδειγμένα κανένα δεν είναι κατάλληλο για εμάς.
    Το αποδεικνύει η ιστορία του τόπου απο το 1983 που ιδρύθηκαν οι σχολές μας.
    Προτείνω λοιπόν να προσανατολισθούμε όλοι μας στην δημιουργία μιας ανεξάρτητης πολιτικής κίνησης που θα ξεπηδήσει μέσα απο τα ΤΕΙ για τα ΤΕΙ.
    Γιατί στο βρομότοπο που ζούμε αυτό μετράει τελικά.
    Τα κουκιά, το πολιτικό βάρος και η διαχείρηση τους. Και το ΤΕΕ έχει αποδείξει ότι την ξέρει καλά αυτή την δουλειά.
    Μια πολύ καλή ευκαιρία είναι οι επερχόμενες εκλογές για την ευρωβουλή που θα μας δώσει την ευκαιρία να τους γυρίσουμε την πλάτη.
    Όλοι μας.
    Επιβάλεται, όποιο κόμμα και έαν υποστηρίει ο καθένας απο εσάς, να βγούμε επιτέλους έξω απο το μαντρί.
    Σας περιμένω στο http://anotata-tei.blogspot.com
    Και τα συγχαρητήρια μου για το άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή