Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Κι άλλοι... πράσινοι σκελετοί.


Διάτρητες οι συμβάσεις με τη MAN. Όργιο παρατυπιών είχε εντοπίσει το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Σχετικά με την υπογραφή της σύμβασης με την οποία ανετίθετο στην κοινοπραξία Neoplan – ΕΛΒΟ η μεγάλη προμήθεια των 140 τρόλεϊ , το αρμόδιο έκτο κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου που παρακολουθούσε τις δραστηριότητες του κλάδου και κατά συνέπεια ήταν και το πλέον αρμόδιο, είχε ταχθεί ΚΑΤΑ της σύμβασης.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο ΕΤ, τα μέλη του ζητούσαν να απορριφθεί η προσφορά, καθώς δεν πληρούσε σοβαρούς όρους του διαγωνισμού, όπως για παράδειγμα αυτόν που προέβλεπε 20ετή κάλυψη με ανταλλακτικά των τρόλεϊ!

Χαρακτηριστική είναι επίσης και η ...σπουδή να ανατραπεί η απόφαση του εν λόγω κλιμακίου με άλλη απόφαση, αυτή τη φορά τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που λήφθηκε όμως αρκετό καιρό μετά.


Οι δύο επίμαχες συμβάσεις, για την προμήθεια 90 κανονικών και 50 αρθρωτών τρόλεϊ συνολικού ύψους 86 εκατ. ευρώ (η μεγαλύτερη προμήθεια των τελευταίων 100 χρόνων στο συγκεκριμένο συγκοινωνιακό οργανισμό της Αθήνας) υπογράφηκαν από την τότε διοίκηση των ΗΛΠΑΠ και τους εκπροσώπους της ΕΛΒΟ και Neoplan/ΜΑΝ στις 23 και 24 Δεκεμβρίου 2002.

Είχε προηγηθεί ομόφωνη απόφαση της διακομματικής επιτροπής. Την απόφαση έλαβαν οι τότε γενικοί γραμματείς των υπ. Μεταφορών κ. Ι. Κωνσταντινίδης (τέως βουλευτής ΠαΣοΚ), πρόεδρος της επιτροπής και εκπρόσωπος του υπ. Μεταφορών κ. Χ. Βερελή, Ανάπτυξης κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (νυν βουλευτής ΠαΣοΚ) και Οικονομίας-Οικονομικών κ. Γιώργος Κανελλόπουλος, ενώ ως εκπρόσωποι των κομμάτων συμμετείχαν οι βουλευτές κ.κ. Δημήτρης Καπετανάς (ΠΑΣΟΚ), Π. Σοφός (ΚΚΕ) και Χρ. Πάνου (ΣΥΝ).


Στην υπόθεση εμπλέκεται και ο βουλευτής του ΠαΣοK κ. Γ. Μανιάτης αφού ως γενικός γραμματέας (τότε) του υπουργείου, προΐστατο της Επιτροπής Υψηλού Τεχνολογικού και Οικονομικού Αντικειμένου
.

Η δικαστική και πολιτική εξέλιξη του θέματος δημιουργεί πελώρια ερωτήματα για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα η διακομματική επιτροπή.
Η Ν.Δ. βρίσκεται έξω από το «κάδρο» κι αυτό γιατί με εντολή Καραμανλή οι εκπρόσωποί της αποχώρησαν από όλες τις διακομματικές επιτροπές προμηθειών και δεν συμμετείχαν σε καμιά μέχρι το 2004.


Δουλειά πιάνει λοιπόν ο εισαγγελέας που ανέλαβε την έρευνα. Από το γραφείο του θα παρελάσουν πολιτικά πρόσωπα, ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθεί το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών εμπλεκομένων αλλά και δικαστική συνδρομή από τη Γερμανία.


ΥΓ. Μπορεί σε πολλούς να φανεί άσχετο με το θέμα , αλλά εγώ θα επιμείνω γράφοντας αυτό που είχα γράψει και την Πέμπτη 7 Μαΐου. "Προβλέπονται πολιτικές... «αναταράξεις» ή πιο σωστά πολιτικές .....«σεισμικές δονήσεις» , αφού η υπερεκτίμηση του παράγοντα «ενεργό πολιτικό ρήγμα», και η υποβάθμιση του ρόλου του στις πολιτικές καταστροφές , οδήγησαν σε λανθασμένο ....«πολιτικό αντισεισμικό σχεδιασμό».

Όπως και στην Κοζάνη όπου η λανθασμένη εκτίμηση των τεκτονικών φαινομένων είχε οδηγήσει σε σημαντικότατες ζημιές."
Θα συμπληρώσω σήμερα ότι ανασύρεται από την ντουλάπα και άλλος σκελετός (με πλούσιο εσχάτως ...ανακριτικό και καταγγελτικό κοινοβουλευτικό ...έργο).Χάθηκαν οι.. αποστάσεις και άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου. Καρδίτσα – Αθήνα – Βρυξέλλες. Μια σταλιά δρόμος.
«etipos»

29 σχόλια:

  1. Όλη η καλή δημοκρατική κοινωνία.
    Ο πρώτος παραιτήθηκε και έγινε "ήρωας"
    Η Ξενογιαννακοπούλου πριν από την εισαγγελικά "συνέντευξη" θα αυτοπυρποληθεί για να σώσει το κόμμα. Οι υπόλοιποι δεν συντρέχει λόγος ήταν η μπορντούρα του ποδόγυρου.
    Όσο για τις υπόλοιπες δημοκρατικές δυνάμεις περιμένουμε να μας σώσουν!!!
    Ευτυχώς που έκλεισε η Βουλή και γλύτωσαν τα παιδιά της ευρωσοσιαλαρπαχτής.
    Τουλάχιστον δεν βγάζουν το σκασμό.
    Λίγη τσίπα ρεεεεεεεεε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να συμπληρώσω και τα με βαριά ερωτήματα που θέτει σήμερα ο Αργύρης Δεμερτζής.
    Τα ερωτήματα για την απόφαση της διακομματικής επιτροπής, η οποία προβάλλεται ως το ...«μεγάλο άλλοθι» του κ. Χ. Βερελή, είναι μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

    1. Γιατί έβαλε στο συρτάρι τη σχετική εισήγηση της επιτροπής αξιολόγησης του διαγωνισμού, η οποία απέρριπτε την προσφορά της ΕΛΒΟ λόγω καθυστερημένης υποβολής καταλόγου ανταλλακτικών και ασαφειών της προσφοράς της;

    2. Ασκησε τις αποφασιστικές από το νόμο αρμοδιότητές της ή απλώς επικύρωσε αποφάσεις, που ίσως ήταν αποτέλεσμα παράλληλων συνεννοήσεων και πολιτικής διαχείρισης;3. Τι βάρυνε περισσότερο στις αποφάσεις της; Η προστασία της νομιμότητας και του δημόσιου συμφέροντος ή η πολιτική πίεση του επιχειρηματικού σχήματος της ΕΛΒΟ (57% Δημόσιο και 43% Μυτιληναίος) και των συνδικαλιστών της, που εκείνη την εποχή πολιορκούσαν τα πολιτικά γραφεία της Χ. Τρικούπη, του Περισσού και της Κουμουνδούρου ζητώντας να μην περιοριστούν το έργο της εταιρίας και οι θέσεις απασχόλησης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. MONO ESY TA GRAFEIS.
    Μούγκα από τον τύπο.
    Που πας και τα ξεθαύεις θέλω να μου πεις.
    Λίγο μυαλό να είχαν στη Νέα Δημοκρατία θα έπρεπε να σε είχαν αρχική σελίδα στα pc τους να ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΟΥΝ.
    Καλά, δεν λέω για το ΠΑΣΟΚ.Για αυτά τα λαμόγια αποτελείς την μεγαλύτερη απειλή στο διαδίκτυο.
    Πολλοί θα έχουν χάσει τον ύπνο τους.

    ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @πολίτη

    Καρδίτσα – Αθήνα – Βρυξέλλες ;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω ότι το να μιλάει από την Κοζάνη(χθες) ο κ. Παπανδρέου για διαφάνεια, αποτελεί πρόκληση.
    Από το σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί.
    Ξέρεις.....
    «Λαζαρίνες»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τώρα όμως είναι αργά. Έπρεπε να είχαν "βγει" στη φόρα το 2004 όλα αυτά. Να γινόταν πραγματική κάθαρση αυτή τη φορά, και τώρα ο Καραμανλής να ήταν στο +10. Αλλά που μυαλό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή η προσπάθεια συμπψηφισμού αλλά λίγη. Γιατί αν στου Μαξίμου τη θεωρούσαν πολλή δεν θα τρέχαν πανικόβλητοι μέσα στη νύχτα να κλείσουν αρον άρον τη βουλή μέχρι τον Οκτώβρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Ανώνυμο φίλο 1.01
    Ζήτα την βοήθεια του θείου ...Google τοποθετώντας αυτό που γράφεις στο ερώτημά σου.
    Θα ...καταλάβεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λίγη τσίπα ρεεεεεεεεε.
    Αφού δεν κατάφεραν να πείσουν την Μαντέλη να γυρίσει αυτά που έχει πει στον ανακριτή βρήκαν την λύση. Γύψο. Γύψο παντού. Για να θυμηθούμε και λίγο τον Πανούση. Γύψο για όλες τις κυβερνητικές παραβατικές συμπεριφορές. Και τον λαό τον γράφουμε εκεί που δεν πιάνει μελάνι όπως κάναμε εδώ και πέντε χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σ΄ ευχαριστώ !
    Κατάλαβα ποιον ήθελες να μας υποδείξεις.
    Φιλαράκι του Καρχιμάκη...το πουλάκι μου !
    Ε, ρε γλέντια(!!!). Μας το παίζει αύθαρτος και...σκληρός.
    Πολύ θα ήθελα να μάθω τι έχεις στη φαρέτρα σου πολίτη.
    Πάντως σου έχω εμπιστοσύνη.Όλα στη φόρα, να βάλουν μυαλό.

    ΥΣ Το μπλοκ σου κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο δημοφιλές.Πριν λίγες μέρες στη βουλή σε ένα πηγαδάκι κάποιοι βουλευτές συζητούσαν για τη θεματολογία σου.Κάποιος πετάχτηκε και είπε " ορίστε κύριοι(ταδε,ταδε κ ταδε) από το μπλογκ του πολίτη παίρνουμε τη γραμμή και τα επιχειρήματα για το έργο μας, το Πασοκ και όχι μόνο.Κάθε φορά που βγαίνω στο γυαλί έχω εκτυπώσει και 2-3 άρθρα του...Κάποια στιγμή γνωστός δημοσιογράφος της πρωινής ζώνης μου έβγαλε το καπέλο και με ρώτησε που τα μαθαίνω αυτά.Του απάντησα.Να ναι καλά ο πολίτης..."

    Τα υπόλοιπα πολίτη σε email...για να μην δώσω βήμα σε άλλους να σε χαρακτηρίσουν δεξιό.Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι προσπαθείς να εκφράσεις το μεσαίο χώρο αλλά η ..αγάπη σου στον GAP είναι φανερή(α)δικαίωμά σου & β)εκφράζεις μάλιστα μεγάλη μερίδα της κοινωνίας.)
    Θα σου γράψω μια μέρα τι είπε στέλεχος του Πασοκ στο καφενείο όταν του πήγαν δημοσίευμα δικό σου που τον στόλιζες...Ο τύπος είχε πολύ πλάκα...έβγαζε αφρούς!!!!Τρελάθηκε! χαχαχαχα

    Καλό απόγευμα
    Ένας φίλος δημοσιογράφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όταν γράφεις περί Κοζάνης μας λες για τον Κουκουκόπουλο ή για τον ¨Άλλον?
    Ξέρεις αυτόν που τα λέει όπως θέλει, όπως ΤΟΥΣ βολεύει, που είναι επικυρηγμένος από τον Παριανό στο ΚΟΜΜΑ?
    Δ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπάρχει περίπτωση να μιλήσουμε ποτέ,
    - γιά την οικονομική κρίση (σχεδιασμένη) που εξαπλώνεαι ως πανούκλα,
    - γιά την διαφύλαξη των εθνικών θέσεων εργασίας,
    - γιά τα Ελληνικά συμφέροντα που θέλουμε να υπερασπιστούν αυτοί που θα στείλουμε στο Ευρωκοινοβούλιο κ.λ.π, .κ.λ.π...

    Μπά δε νομίζω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ 4.55
    Σωστός! Αλλά δεν μας εξηγείς γιατί αυτά δεν είχες κάνει τον κόπο να μας τα γράψεις τόσο καιρό που η σκανδαλολογία ( από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ) ήταν πρώτο θέμα;
    Ας δούμε λοιπόν τώρα και την άλλη πλευρά του νομίσματος.

    Όσο για την οικονομική κρίση τα έχουμε πει μέσα εδώ αρκετές φορές και από πολύ παλιά ( τότε που το ΠΑΣΟΚ δεν την είχε "ανακαλύψει" ακόμα. Μη κοιτάς που σαν ...καθυστερημένο την ανακάλυψε πρόσφατα).

    Όσο αφορά τα ευρωπαϊκά θέματα έχουμε μπροστά μας ένα ολόκληρο μήνα.
    Άλλωστε τα κόμματα ούτε τους υποψηφίους τους έχουν παρουσιάσει ,ούτε τις θέσεις τους.

    Θα τα πούμε λοιπόν όλα.
    Όπως λέει και ο σοφός λαός μας " κάθε πράγμα στον καιρό του" ή το άλλο ..." αν είσαι και παππάς με την αράδα σου θα πας".

    Υπομονή λοιπόν και ΟΛΑ θα τα συζητήσουμε.

    Nikman

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @politis
    "Η Ν.Δ. βρίσκεται έξω από το «κάδρο» κι αυτό γιατί με εντολή Καραμανλή οι εκπρόσωποί της αποχώρησαν από όλες τις διακομματικές επιτροπές προμηθειών και δεν συμμετείχαν σε καμιά μέχρι το 2004."

    Επικροτεις δηλαδη το γεγονος οτι ο Καραμανλης, ως αρχηγος της αξιωματικης αντιπολιτευσης τοτε, δεν εκανε καλα τη δουλεια του, αποσυροντας τους βουλευτες του κομματος του απο τις διακομματικες επιτροπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ξεχνάς πρασινοφρουρέ . Καταγγέλλοντας τις επιτροπές για όργια και για αδιαφάνεια!!!!!!!Τι άλλο να κάνει? Να τις κάνει ...ντα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τρέξτε να προλάβετε θέση στη πλατεία,
    άρχισαν τα όργανα στη Νέα Δημοκρατία.
    Σούρλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "Τρόπους που θα υποχρεώσουν την κυβέρνηση να "ξανανοίξει" την Ολομέλεια της Βουλής μελετά, το ηγετικό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ. Αυτό που συγκεκριμένα εξετάζεται είναι το ενδεχόμενο να κατατεθεί πρόταση μομφής από τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης...." (press-gr)

    Τα λαμόγια παραμένουν πάντα λαμόγια!!!
    Σύστημα ΠΑΣΟΚ ...Καλά να πάθουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο παραπάνω ανύνυμος 8,4211 Μαΐου 2009 στις 8:44 μ.μ.

    Αποκλειστικό

    Με νέα πρόταση το ΠΑΣΟΚ ζητά Εξεταστική για την… Άλωση της Πόλης!

    Έχει πληροφορίες ο Καρχιμάκης ότι νεοδημοκράτης ήταν που άνοιξε την Κερκόπορτα στον Μωάμεθ.

    Επιπλέον υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι ο Αλή Πασάς ήταν καρπός παράνομου έρωτα τούρκου αγά και προγονής του Σουφλιά.

    Οπότε για τον πνιγμό της κυρα-Φροσύνης θα πρέπει να διωχθεί τουλάχιστον ο Γ. Τραγάκης.

    (aπό προηγούμενο σχόλιο στο μπλογκ σου - μου άρεσε και το ξαναγράφω- ελπίζω να μην ενοχλεί)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο Σανιδάς βγάζει απο το αρχείο την υπόθεση της εκστρατείας στη Σικελία διότι υπάρχουν δημοσιογραφικές πληροφορίες που εμπλέκουν το ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του "πολίτη" πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και ο Παπανδρέου προσωπικά έπαιξαν σημαντικό αρνητικό ρόλο στην εκστρατεία. Ήδη στα Νεοδημοκρατικά στέκια έχουν αρχίσει και ανοίγουν σαμπάνιες διότι η παραπάνω εξέλιξη εκτιμούν ότι θα επηρεάσει το αποτέλεσμα των ευροεκλογών και θα κρατήσει την διαφορά με το ΠΑΣΟΚ κάτω από πέντε μονάδες πράγμα που θα τους δώσει την ευκαιρία να περάσουν αυτό το αποτέλεσμα ως νίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αφου απαγόρευσε τους βουλευτές του να ψηφίσουν για το βατοπέδι, αφου στη συνέχεια τους υποχρέωσε να αθωώσουν το Παυλίδη έκλεισε την βουλή για την τελική παραγραφή. Ένας ανίκανος που είναι ικανός για όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @11 Μάϊος 2009 9:04 μμ

    Πάσχεις από έλλειψη ποιοτικού και έξυπνου χιούμορ.

    Αφού δεν το χεις...τι το γράφεις?

    Γράψε ΠΑΣΟΚΑΡΑ μια ζωή να σε καταλάβουμε...
    Μην πασχίζεις , έρχεται η 7η.
    Την 8η θα σε δούμε ή θα έχεις κρυφτεί με το λαπτοπ σου σε κανα @λαγούμι?

    Τρικυμία εν κρανίω ...αυτό και μόνο αυτό.
    Εις υγείαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @politis
    Εχεις αναφέρει κατά καιρούς ότι "στόχος" του παρόντος ιστοχώρου είναι η αντιπολίτευση, με τη λογική ότι επιθυμείς -και πρέπει να επιθυμούμε ως πολίτες- μια καλύτερη εναλλακτική πρόταση. Δεκτό.

    Από την άλλη όμως φαίνεται να επικροτείς μια απαράδεκτη απόφαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 1997 να "διατάξει" τους βουλευτές του (λες και είναι "ζώα" του) να απέχουν από τα καθήκοντά τους. Ας έμεναν μέσα στις διακομματικές επιτροπές κι ας έδιναν από εκεί τον αγώνα τους. Αυτή ήταν η δουλειά τους εξάλλου. Αυτό ήταν το θεσμικό τους καθήκον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @Μην πασχίζεις , έρχεται η 7η.
    ANT1 βλέπεις η κάνει κακό στην υγεία των νεοδημοκρατών.
    Σου προτείνω Χατζηνικολάου, έτσι για να ξελαμπικάρεις σε σχέση με την 7. Χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τι έγινε ρε παιδιά είναι αλήθεια από 2,2 πήγε 4,8 η διαφορά στις ευρωεκλογές; Μας πήρε το ποτάμι. Τότε έχει απόλυτο δίκαιο ο Σούρλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 9:18
    mipos i paramoni se ena episimo dimosio organo to opoio katigoreis gia "orgia kai adiafaneia" einai sourealistiki apofasi ?
    giati an to ekanes kai meta emenes, o aplos politis tha elege oti eite eleges psemata gia logous antipoliteytikous, eite oti tora ta vrikes kai perneis kai esi to pososto sou..

    me to idio skeptiko na apagoreytei sta kommata kai tous vouleytes na apoxoroun apo mia sizitisi i psifoforia stin vouli, otan to nomizoun sosto..min menoume sto dentro..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ήθελα να ήξερα ποιός ηλίθιος συμβούλευσε τον προθυπουργό να κάνει αυτή την ενέργεια ρε γαμώτο. Από τότε που έφυγε ο Ρουσόπουλος από το Μαξίμου τα έχουνε κάνει ρόιδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δηλαδή ρε παιδιά όταν ήταν ¨ανοιχτή¨ η βουλή υπήρχε καμία διαφορά ???
    Λέτε να έχασαν οι Βουλευτές το κοινοβουλευτικό τους έργο ???

    Μάλλον πρέπει να εξετάσουμε το νερό που πίνουμε σε αυτή την χώρα:)))

    Ή καλύτερη των περιπτώσεων θα ήταν ο Πρόεδρος της δημοκρατίας να την έκλεινε οριστικά μπας και πάει κανένας από εκεί μέσα και βρει καμιά δουλειά να δει πως βγαίνει το μεροκάματο και πως πληρώνονται τα χρέη όταν δεν συμμετέχεις σε ¨επιτροπές¨

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΜΑΝούλες,ΜΑΝούλες,στη ΜΙΖΑ σοσιαΛΗΣΤΕΣ.Αν βγάλει στη φόρα το έγγραφο που έφτασε μόλις τώρα απο ΑΜΕΡΙΚΗ ο Κώστας πασοκ πάπαλα. Λίγο υπομονή.. πράσινες παρθένες.Ε..ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. PΟΒΛΙΑΣ-ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣκ.α-σας ευχομαστε ολοψυχα καλο καλοκαιρι!!!!!!!
    ζητω το κινημα των πρασινοληστων.....επανιδρυση θελατε,ΣΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή